- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #48.101
arkadaşlar ara ara bebek karnımda öyle bir kasılıyor ki alt tarafa sancı yapıyor o an doğum yaklaştı mı demek oluyor ilk hamileliğim olduğu için anlayamıyorum
slmm kızlrr. nasılsınzz. biz uyuyamıyoruzz gaz sancısındann.. ağlamalar ve uykusuzlukla cebelleşiyrzz. kimler doğum yaptıı geçmişte nelerr konuşulduu çokk merak ediyrmm ama bakmaya fırsatımm olmuyorr. dua edin bize ne olur,, geçsin kızımın sancılarııı...
Canım o iğneyi hiç hissetmiyosun inan :) Ama ameliyat sırasında korkarım dersen bence tam anestezi iste...
O ilk ayağa kalkış hakkaten çok zor... Dikişlerin olduğu yerdeki acı 1 hafta 10 gün boyunca azalarak devam ediyor oturup kalkarken. Ben de sezaryen olmayı hiç istememiştimne yazıkki mecbur kaldık. Çok üzülüyorum hala. Karnımda bir kesik iziyle yaşicam artık
humana still tea'yi ben de kullanıyorum etkisi var mı bilmiyorum ama çok şükür sütüm yetiyor.
bol su, uyku ve moral; sütü arttıran şeyler. Sütün %88'i suymuş bol su için...
kızlar kafam çok karışık neden mi ? doktorum son 2-2.5 aydır ultrason muayenesinin ardından bebeğimin iri ve suyumun fazla olduğunu söylüyordu ve genel anesteziyi tavsiye ederek sezeryan için 15 ağustosa gün verdi geçen haftaki son kontrolümde 10 dk.lık nst de 3 tane 100 üzeri sancım çıkmıştı bunun üzerine vajinal muayene etti ve 1 parmak açılmam olduğunu söyleyerek bayramda yokum ama sen gel 2. yada 3. günü ve ayın 13 ünde nst ye gir dedi bugün nst ye gittik 15 dk kaldım ve sık sık ve yine 100 üzeri düzenli sancılar geldi fakat işin garibi ben ne ağrı ne sancı bişey hissetmiyorum sadece karnım kaya gibi sertleşiyo ve nefesim kesiliyo sanki sadece böyle hissediyorum.Nst sonucunu acildeki nöbetç hemşireye gösterdik ve bunlar doğum sancısı ama sen çok rahat görünüyosun dedi bana bende hissetmediğimi söyledim bi önceki sonucunda aynı çıktığını açılmam olduğunu söyledim o da muayene etti ve açılmamın biraz daha ilerlediğini yumuşama olduğunu çatımın iyi olduğunu ağrı eşiğimin yüksek olduğunu ve kolay doğum yapabileceğimi söyledi evde suyun falan gelirse 10-15 dk uzan kordon sarkması olmasın dedi.Şimdi ben normal doğurabilir miyim doğuramaz mıyım? doktorum ona kolay geldiği için mi bana direkt olarak sezeryan dedi yoksa tüp bebek tedavisi sonucu olan bebeğimi riske atmamak için mi ? normal doğum yapacak olursam ağrı kesici de yapılıyomuş ya o sırada şu anda da herhangi bi sancı hissetmediğime göre ağrısız bi doğum mu yaparım? bunların hepsi kafamda uçuşuyo .Cahillik ne zor yarabbim neyin nasıl olduğu hakkında bi fikrimiz bile yok nerdeyse.Bindik bi alamete gidiyoz kıyamete durumlarındayız Allah yardımcımız olsun o bize yeter bi de birbirimizin duaları...
çk güzel yazmışsın gerçekten keşke bu dediklerini yapabilsek...eşimde bunları söyleyip duruyo durmadan..Dogumu bekleyen arkadaslarim inanin hergun size dua ediyorum
Nacizane tavsiyem dogum yaptim yapicam psikolojisinfen uzaklasin
Oyalanacak biseyler bulup kendinizi bu kaar cok dinlemekten vazgecin
Bebek gelecegi zaman size muhakkak bi sinyal verir
Kitap okuyun, tv seyredin, mumkunse forumdan bile uzaklasin (gerci pek
Mumkun degil bagimlik yapti) son zamanlar daha guzel gecer
Birde Bundan sonra bebeginiz hep yaninizda olacak karninizda degin son hunlerin tadini cikarin :)
iyi bayramlar kızlar,
Doğum yapan arkadaşlarının bebişleri sağlıkla büyüsün inşallah.doğum bekleyen arkadaşlarda bir avazda doğurmak nasip olur inşallah.
benim dün 3 kez sağ kasığıma doğru karnımın altına bir ağrı girdi ve yaklaşık 40 dk.sürdü sonra bugünde bir kez oldu.daha önce hiç olmamıştı.sancı olsa bu kadar uzun sürmezdi herhalde ve sadece tek tarafımda olan bir şey ayrıca sağ ayağımda şiş dünden beri neden olabilir acaba bir fikriniz var mı?
bende bugüne kadar yalancı doğum sancılarını çekmemiştim...iki gündür senin dediğin gibi sancım var. bazen yarım saat bazen 1 saat sürüyor...panik yaptım ama normalmiş, daha önce yalancı sancılar olmadığı için vücut hızlı bir şekilde kendini doğuma hazırlıyormuş ve o nedenle uzun sürermiş... belki seninkide aynı şekildedir
bilmiyorum ki Dr.a gitmeyide düşündüm ama önemli değildir belki diye yinede gitmedim.hani çok koşunca bir ağrı saplanırya karnını altına aynı o şekilde bir ağrı ve hareket etsemde geçmiyor.birde o ağrı gelince soğuk terler atıyorum inşallah önemli bir şey değildir.
benim ağrılarımda senin dediğin şekilde...soğuk ter atıyorum ama sadece ağrı esnasında değil, iki gündür aşırı derecede terlemem var, bu ağrılar başladıktan sonra oldu. ama benim ki İzmirin sıcağından da olabilir diye düşünüyorum. bildiğin su içindeyim, günde 3 kere çamaşır değiştiriyorum tamamen ıslandı diye. ben önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum, içini ferah tut...bebeğin hareketleriyle ilgili bir değişlik var mı?
allah hepimizin yardımcısı olsun ama bence sen yine bu konuyu doktorunlan konuşarak çözümle çünkü seni başından beri takip eden o ...ama normal doğurmak en sağlıklısı bence...
bebeğinin iri olduğunu söylemiş drun kaç kilogram şuan tahmini 4000 gr aşacağı ön görülen bebeklere sezaryen öneriorlar bide tüp bebek olunca riske atmak istemiyordur benim bebeğimde 29 temmuzda 3500 civarındaçıkçası doktorum kararını verdi bize fikrimizi bile sormadı ayın 15 i genel anesteziyle sezeryanla alırız dedi noktayı koydu yazımda hemşire demişim ebe olaaktı aslında o da öyle deyince kafam karıştı iyice ne düşünüceğimi şaşırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?