2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ya son bi kez kontrol etmek istiyorum eksiği fazlayı şu hastane çantalarınıza ne koydunuz?doğum yapmış annelerimiz ne lazım oldu en cok kullandınız bide orda sorun yaşamayım iyice stres basıyo artık

Aynenn cnm sabırsızlıkla bekliyoruz.. Bizm bavullar , anakucağı, hastane süsleri hepsi arabanın bagajında bayadır hahhhahah

Merhaba güzel anneler ve anne adayları;
Biraz geç de olsa geldik sonunda ayça kızımla. Evdeki bilgisayarlar eşim ve kardeşim tarafından zapt edilmişti. Bugün eşim işe başladı ve bilgisayarın birini ele geçirip hemen size yaşadıklarımı yazmak istedim ve tabii 10 günlük annelik maceramı.
Buraya en son yazdığımda cumartesi günkü kontrolde NST normaldi bayram sonrası için randevu günü ve saatini de belirledik ama ultrasona girdiğimizde suyum azalmıştı. Doktorum normal doğumu denemek isteyip istemediğimi sordu. Ben de denemek istediğimi söyledim. O da pazartesi radyolog görsün o da suyu az derse Salı suni sancıyla doğumu başlatırız dedi. Bize ne diyorsunuz diye sorduğunda şok olduk diyebildik anca. Neden diye sormak aklımıza bile gelmedi. O gün 37+1 dim ve 37+3 te doğum olacaktı. Daha çok küçük dedim. Doktor o yüzden radyologunda rapor yazmasını istiyorum dedi. Biz pazartesi günü ne olur ne olmaz diye çantamızı da hazırlayıp gittik. Radyolog raporunu elimize verdiğinde suyu azalmıştır diye yazdığını gördük. Doktorumla koridorda karşılaştık tamam yatış dedi. Hemen annemi aradım yola çıktı. Eşimi pastaneye gönderdim çikolata almaya. İnternetten beğendiğim bebek kolonyalarını rica ile akşama kargoya verilecek şekilde hazırlattım. Sonra odaya geçtik. Rutinler başladı. Kan alımı, damar yolu vs. Annem yetişip hazırlanmama yardım etti. Ertesi gün sabah 6 da lavman yapıldı. Serum bağlandı. Cumartesiden beri saatlerce bağlı kaldığım nst’ye yine bağlandım. Sürekli NST sıkıntılı çıkıyor yeniden yeniden çekiliyordu çünkü. Doktorum gelip suni sancıyı bağlayın dediğinde heyecanlandım. Sürekli NST de kalp atışlarını takip ederek bekleme başladık. Suni sancının dozu arttırılıp üstüden yarım saat geçtikten sonra bebeğimin kalp atışları birden 150 lerden 75 lere düştü. Hemşireler biden odaya doluştu doktor geldi koşa koşa. Suni sancıya dayanamayacak hemen ameliyata alıyoruz dedi. Öğle vakti ameliyathane ekibi acil çağrıldı yemekhaneden. Acil hazırlıklar yapıldı. Kendimi bir anda ameliyat masasında buldum. Tir tir titriyordum. Daha önceden doktorumla konuşmuştuk sezeryana dönersek epidural istediğimi söylemiştim. Ben titrerken hazırlıklar yapılıyor ameliyathane ekbi kendi arasında konuşuyordu genel dimi dye. Ağzımı açıp epidural diyemedim. O sırada doktorum geldi çok acil olduğu için epidural vermiyoruz genel anestezi alacaksın dedi ben tamam dedim ve o anda uyumuşum bile. Doktorumun odada ameliyata alıyoruz demesiyle benim uyumam arası 10 dak anca sürmüştür. Sonra uyandığımda herkes beni konuşturmaya çalışıyordu. Hemşireler konuşturun uyumasın demişler meğerse. Şimdi kucağımda minik kızımla birbirimize alışmaya ve loğusalığın coşturduğu hormonlarımı alt etmeye çalışıyorum.
Bebeğim 3 kilo doğdu. Sütüm hemen geldi ama göğüs ucum olmadığı ve bebeğim erken doğduğundan emme refleksi tam gelişmediğinden 2 gün emzirmeye çalışmakla geçti. Ağrılarım çok fazlaydı ne yalan söyliym hala daha devam ediyor. Göğüs uçlarım çok feci yara oldu. Doğumdan önce lansinoh kullanmaya başlamıştım. Devam ettim ama kar etmedi. Aventin kalkanları fayda etmedi. Garmastan pomat aldım hiç bi faydası olmadı ağlaya ağlaya emzirmeye başlıyorum. Annem de başımda eee olacak o kadar diyip duruyor deli oluyorum. Daha yazacağım bizim sıpanın emme saati geldi.

Aynı şeyi bana da söylediler de okadar heves ettik , balonlar kapı süsleri, yatak pike takımı vs nolcak onlar bilmiyorum.. Çıkmıycam hastaneden sanki hiç

Oyyyy canım benim koca bebek gelmiş demekkkk hayırlı olsun canım

Kizlar selam. ...hbr vereyim dedim biz melegim ile bulustuk....bazi aksilikler oldu henuz tam toparlayamadim ama çok şükür iyiyiz. ..

Yaniz emzirirken dayanamiyorum aciya( ins.iyilesir hemen
Tavsiyeleriniz e acigz sizi opuyoruz

Gözün aydın canım
10 güne kadar acısı hafifler, lanolin krem kullandım ben yarım saatte bir.

Süslü kızını güle güle büyüt canım

Kizlar bz geldikkk eylul iyi cok sukr ben kndme yeni yeni gliyorm.biraz toparlandktn snra kizmla resminizi paylasicm sznle.dualarini eksk etmedgnz icn tesekkurler.darisi sze kizlar dualrm sznle..

Ben de çok tembeldim ama erken geldi benim zibidi
Gerçi gezi olaylarından baya etkilenmiştim onun etkisi olmuş olabilir sanırım

Gözün aydın canımmm sağlıkla büyüt inşallah

Canım benim nasıl oldun acaba kavuştun di mi meleğine

Hiiiiç korkmayın dediğin için hikayeni dört gözle bekliyoruuuummmm
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün meleğin

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsinbebeğin sağlıkla büyüsün inşallah.bendede ne sancı çıkıyor nede suyumda azalma.benim dr.da aynı şeyleri söyledi oysaki normal doğuma okadar alıştırmıştım ki kendimi.darısı bana ve benm gibi olanlara inşallah

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsinbebeğin sağlıkla büyüsün inşallah

Canm geçti gitti geride kaldı hepsi , yavrun ve sen iyisiniz ne güzel:) bakalım bizler nasıl doğum yapıcax.. Bebişini bizim için de kokla oh mis

Kizlar bz geldikkk eylul iyi cok sukr ben kndme yeni yeni gliyorm.biraz toparlandktn snra kizmla resminizi paylasicm sznle.dualarini eksk etmedgnz icn tesekkurler.darisi sze kizlar dualrm sznle..

yaşasın seninle aynıydı günlerimiz demekki banada az kaldı maşallah sana iyisin umarım doğumun kolay geçmiştir bebişini benim yerime kokla öp allah sizi ayırmasın

Bebeklerinizle birlikte hoşgeldiniz kızlar.Allah bir daha sizleri hiç ayırmasın.gönlünüze göre,hayırlı insan olarak sağlıkla mutlulukla büyütmek nasip olsun sizlere.inşallah kendinizi hemen toparlayıp evlatlarınızla güzel zamanlar geçirirsiniz.bebeklerinizide sizlerinde öpüyorum kocaman kocaman

Helal olsun...
Bekliyoruzzzzz :)))

Gözün aydın canım güle güle büyüt

Geçecek canım merak etme. Arada bir hava almaya dışarı çık, insan depresyona giriyor. Ben hep emzirirken ağlıyordum depresyondan Geçti çok şükür...

Oooooh çatlasın doktorun :))
Gözün aydın canım

Geçmiş olsun canım atlatmışsın ve iyisiniz, önemli olan da bu..
Güle güle büyüt meleğini

Maşallah çok hızlı iyileşmişsin biz süründük valla
Gazdır muhtemelen canım, benimki de 18-22 arası o şekilde. İlk günler o ağlıyordu ben ağlıyordum Şimdi sadece o ağlıyor ben gaz çıkarmaya çalışıyorum

Eki Görüntüle 779908 Kızlar oğluma bakıııııııııııınnnnnnnnnnnn gerçek aşk buymuşşşşşş

Hiiii maşallahhhhhh

Çıtçıtlı body çok koy :)
Bez al, pişik önelyici krem al
Kendine mutlaka gecelik al, mümkünse lohusa geceliği olsun çünkü devamlı memeler açık geziceksin :9
Terlik unutma
iç çamaşırı al
Ped al
göğüs kremi sakın unutma :)

hmmmmm

lohusa tacı kapı süsü :)

ıslak mendil
fotoğraf makinesi, telefon şarjı

aklıma bunlar geldi...

Bu suni sancıda ne var acaba, aynen benimki de suniden sonra kalbi yavaşladı panikle sezaryene girdik.
sıkışmış oğlum bi de kordonu dolamış...
sancıyı alınca panik mi oluyolar nedir...

canım bu emzirme acıları da geçecek. ben de senin gibi hep ağlıyordum emzirirken. hem acıdan hem de depresyondan
babam da "çocuğunun akıllı olmasını istiyosan tabiki emzirmek zorundasın" gibi bi laf etti beynimden vuruldum sanki. benim derdim zaten bana yetiyordu, emzirirken 45 dakka boyunca tarifsiz bir acı, acıdan bağırmak istiyorum o derece, sezaryen yerim desen zaten her hareketimde acıyor bir de bu anlayışsız laflar; kalbim de acıdı resmen...
büyükler bazen çok düşüncesiz olabiliyor.
faydadan çok zararları varsa kibarca yollayın canım
hormonlar zaten coşuyor bi de iyi niyetli ama zararlı sözler çok yaralıyor insanı.
eşinle mutlaka paylaş sana en çok destek olacak kişi o, senin de en sıkı sarılacağın kişi...

10-15 günde meme acısı geçiyor korkma...

kolay gelsin canım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…