- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.101
Canım ben magnetlilerden 35 tane hastane için 50 tane mevlüt için yaptırdım. Hastane için olanlarda tarih yazmıyo. Mevlüt için olanlara doğunca tarihini de ekleticem. Ben böyle çözüm buldum :) Aaah ah herşeyimiz hazır valizler çantalar öylece duruyo onları alıp gideceğimiz gün gelsin artık dimi :)
cnm bnmde aklmıa takılıyo bu soru bana hastanede dağıtma evde gelenlere dağıt dedi bi yakın arkadaşım,hastanede hemşirelere de vermek zorunda kalırsın hem hastaneye herkes gelmiyo ama,hastaneye gelen evede geliyo yani aynı kişilere 2.kez vermen de gerekebiliyo:26: dedi.bzm sipişler daha gelmedi ama ben evde dağıtmayı düşünüyorum zaten normal dğm olursa yatmayabilirmişim bi kaç saate çıkarsın diolar
Merhaba kizlar :)))
Beni merak edip mesaj atanlara cook tesekkurler oncelikle...
Cumartesiyi pazara baglayan gece sancilarim basladi, pazar sabahi 40. Haftami doldurdugum icin NTS randevuma gittik, orada sancilarim cok yuksek cikti. Sancilari duzenli hale getirmek icin bir kokteyl ictim, 2 saat sonra sancilarim maksimumda ve duzenliydi, bebekde hareket ederse 2-4 saate dogum gerceklesir gibi duruyordu... Catir catir normal doguracaktim, suda dogum oluyordu:) ama saatler geciyor agrilar beni bayiltacak hale geliyor ama bebek gelmiyordu. Sonra epudral icin neredeyse yalvardim. Epudral sonrasi suni sanci sonra tekrra epudral veee bebegim kanala bir turlu giremiyor dediler. Bir elimde bebegin strese girdigini gosteren sonuclar ve 4 saat daha normal dogum deneme sansi, digerinde sezeryan.... Gece saat 02:00 , sancilardan cok yorgundum, sezeryan teklifi hayatimda aldigim en guzel teklifti :) hemen imzaladim, epudral verildi 2 defa daha ama uyusmadim. Full narkoz aldim. Bebegimin surayini sabah gordum ancak... Bebegim 4300 dogdu :) kanala sigamamis yavrum, buyuk bebek bekliyorduk a a bu kadar degildi... Cok zor bir dogum gecirdik, oncesinde bilsem cok korkardim ama Allah gercekten sabrini ve gucunu veriyor...
Kisacasi kizlar, ben herturlu dogumu teecrube etmis oldum, 20 saat maksimum sanci yasadim ama o anda herseyin ustesinden geliniyor... Herkese en kolay dogumlari diliyoru m.... Kizimin dunya guzeli oldugunuda tahmin edersiniz soyleme geregi duymuyorum :)))
Kizlar selam. ...hbr vereyim dedim biz melegim ile bulustuk....bazi aksilikler oldu henuz tam toparlayamadim ama çok şükür iyiyiz. ..
Yaniz emzirirken dayanamiyorum aciya( ins.iyilesir hemen
Tavsiyeleriniz e acigz sizi opuyoruz
kızlar biz çıktık hastaneden. Normal doğumdan korktuğum için sezeryan oldum. Sezeryan öncesi sondayı hemşireye taktırmadım canım çok yanıcak diye. Ameliyathaneye sondasız gittim. Doktor denedi o da takamadı ben çok kasıldım. Ameliyata sondasız almak zorunda kaldı. Ben ayılmak üzereyken takmışlar. 2 gün hastanede kaldık sütüm gelmediği için mama verildi. Sütüm gelmeye başladı ama bebeğim biberon istiyor. Alıştırmaya çalışıyorum. Çok ağlıyor dayanamıyorum.
Kızım 49 cm 3330 gr doğdu. Biraz süslüydü kızım. Hastanede dillere düştük.
Bu da benim Livam..
Eki Görüntüle 779431
Geçmişi henüz okuyamadım. Kimler doğum yaptı göremedim.
Erken doğacak diye korkarken şimdide gelmiyor bizim cimcimeler
Bizim 32. Haftada alınma riskimiz vardı
Çok şükür onu atlattık nasıl dua ettimse artık zamanını beklesin kuzum diye
Biraz fazla kabul olmuş sanırım
Benide Pazartesi sabah çağırdı tekrar
Ayın 19 U oluyor
Hafta donu suyun gelir ağrın olursa mutlaka gel dedi
İnşalah kalmaız Pazartesi'ye
Hep. Tembelliğim yüzünden biliyorm ben
İştende ayrılınca evdede iş bile yapmayın hep yatınca böyle oldu
Sıfır sancı sıfır açıklık
Rahim ağzı ve rahim yolu kaskatı en uFak yumuşama yokmuş
Sana ne kadar daha süre tanıdı doktorun
Umarım bu hafta sonu alırız ikimizde minnoşları kucağımıza
kızlar uzun süreden sonra karşınıza 2 kız annesi olarak geldimm..
kısaca doğum hikayemi anlatıyım.39+2 oldum ve hala bende tık yoktu o gün doktora gittim alttan muayene vs derken geri geldim sancı mancı yok..1 cm açıklık var dedi belki bu gece gelirsin belki bayramdan sonra dedi ve yürüyüş yap dedi akşam 5 gibi annemle kaynvalideme doğru yürüyelim dedik tam evden çıkarken kasıklarımda bi ağrı dedim ishal oluyorum galiba bide alttan muayene acıttı falan diye düşünüyorum.yollar ilerledikçe ağrılar çoğalıyor anneme şaka yapıyorum ayy sancımmm falan diye gözleri patlıyo ..neyse kayınvalideme çıktık eve girdim aman allahım belimden giriyor karnımdan çıkıyo sancılar wcye gittim ishalim ve birazcık kannn eyvah dedim galiba geliyoo bebiş..
dışarı çıktım ama oturamıyorum ilk çocuktan biliyorum 10 dk kada bi gelir sonra düşer saate bakıyorum ama 2 dk kada bir hatta biter bitmez yeniden başlıyo allahım noluyo hastaneye nasıl yetişcem ...
hemen doktoru aradım harika çok güzel demeye başladı 1 saate kadar hastaneye gel ben anestezi uzmanına haber veriyorum dedi... eşimi aradım hemen gel diye ..
gelir gelmez çıktık ama o gelene kadar akla karayı seçtim evde doğurcam sandımmm.. hemen arabaya bindik eve uğrayıp valizlleri aldık komşular geldiler yanıma dualarla uğradılar beni.. hastaneye girince derinn bi ohhhh çektiiimmm..emin ellerdeyim diyee elbise verdiler giydim yatağa oturdum suyum geldi ama nasıl akıyo o arada doktorum geldi muayene etti 4 cm hemen epidurali yapalım dedi epidural takıldı 10 dk sanraaa oohhhh böyle bi rahatlık yokkk...doktorum tekrar muayene etti aaa 8 cm olmuşşş tekrar muayene 9 cmmm hemen yan odaya geçiyoruz dedi yan odada normal oda gibi ameliyathane değil personel az çok rahattıı
ıkın bakalım geliyor bebiş dedi 1 2 3 4. ıkınmada geldi bebişim o anı babamızda gördü video çekti son anda geldi bebk çıkınca ıkınmamı falan görmedi üzerim örtülüydü..çıktıktan sonraki anları gördü şaşkın ve gözleri dolu doluydu...
bebişi temizleyip giydirdiler o arada dr dikişlerimi atıyor konuşuyoruz muhabbet ediyoruzzz sonra bebişimi verdiler kucağıma öhh miissss gibi kokuyoooduuu.dr aldı dışarda bekleyen eşime verdi bebeği ve odaya götürdüler eşim hemen anneme vermişşş...
sonra benim pijamalarımı giydirip odaya götürdüler uyuşuğum yaa yüzüm gülüyo acım yokkk hemen bebeğimi emzirdim.amaaa zaman geçtikçe epidural yan etkilerini gçstermeye başladı kustum başım döndü tuvalete çıkamadım falan ...ama o sancıdan iyidir...ağrılı bir geceden sonra ertesi gün gibi taburcu olduk evimize geldikkk...dikişlerden oturamadım halada tam geçmediiii...
veee göğüs uçlarım yara olduuu ne yapsam etki etmedi uyanacak bebeğim emecek diye aklımm çıkıyodu şuan biraz daha iyi ama hala yara emerken tam alamadığı için hala iyileşmedi.. annem hafta kaldı gitti yanlızım ...hep ağlama modundaydım ilk günler sanırım lohusa psikolojisi...
işte böyle kızlarrrr çok şükür kıızm sağlıklı olsunda göğüs ağrısı ve dikişlere razıyımmm hepinizin gözü aydın takip edemiyorum malum çocuk zor biri uyuyo diğeriyle ilgileniyorum ara ara girerim öpüyorum hepinizi....
Yarin sabah 8 de hastanedeyim..sabah yazmaya firsatim olmz belki..ilk keseyi gordugm gun agustos anneleriyle tanistim..kanamalrim oldu hamileligmle ilgilu zorluklr..hamileligimle ilgili cvremden naz yaptgm soylendi psikokojimi bozan insanlar oldu..bn dertlerimi sznle paylastim bnm hep ynmda oldunuz..sabah klkip ilk isim kadinlr kulubune girmk oluyodu.yuzleri isimleri bilmiyrm ama hepinizi taniyrm sanki...bnm yeri grlince ailem yeri gelince arkadsm oldunz icn tesekkur ederm kizlar.yarin sze guzel hberlerle gelirm iins.bn narkoz bni uyutana kadr hepimz icn dua ediyo olucam dualarinizi bkliyoruz eylulle.kndmi tooarlaynca ilk isim sze hber vermk olucak
Kızlar 12 agustos gecesı saat 22.55 oğlum rüzgarımı kucagıma aldım.20 saatte normal doğumla geldı bebişim. Hiiic korkmayin sakin. Ertesı gun 12 de taburcu olduk evdeyız ıkımız de gayet ıyıyız çok şükür. Annem ve kiz kardesim simdilik bizimle jaliyor. Bulutlarin uzerindeydim dogdugu anda ben de yeniden dogdum. Allah herkesi trk avazda kurtarsin diyorum ve bu surecteki dedteginiz icin cook tesekku ediyorum. Henuz alisma asamasindayiz uykusuz her gece:))birkac gun icinde dogum bikayemi yazacagim hepinizi opuyorum..
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütmek nasip etsinkızlaaarrr selammm!!! 40+5 de ayın 14.08.2013 günü 05:40 da kızımı kollarıma aldım...darısı tüm bekleyenlerin başına! doğum hikayemi ayrıyaten yazıcam inş. s
sancın gelmezse suni sancı veririz, olmadı sezaryen deyip beni son hafta başka doktotora sallayan tüm doktorlara inat, sancılarım çok güzel geldi, hiç suni sancı almadım tamamen kendi sancımla ve 6 saatte herşey olup bitti....darısı tüm bekleyenlerin başına... ayrıntılar daha sonra:)
Kızlar oğluşumla beraber geldik :)) 15 ağustos 14:50 de 3500 kg 50 cm boy ve 34 cm Minnak kafasıyla normal doğumla dünyaya geldi oğluşum sıkıntılı ve zor bi doğumdu ama herşeye değer onun mis kokusu vakit bulduğumda doğum hikayemi yazacağım kimler doğurdu daha bilmiyorum bebekkafa ve angys doğuracaktı bildiğim öpüyorum hepinizi
Merhaba güzel anneler ve anne adayları;
Biraz geç de olsa geldik sonunda ayça kızımla. Evdeki bilgisayarlar eşim ve kardeşim tarafından zapt edilmişti. Bugün eşim işe başladı ve bilgisayarın birini ele geçirip hemen size yaşadıklarımı yazmak istedim ve tabii 10 günlük annelik maceramı.
Buraya en son yazdığımda cumartesi günkü kontrolde NST normaldi bayram sonrası için randevu günü ve saatini de belirledik ama ultrasona girdiğimizde suyum azalmıştı. Doktorum normal doğumu denemek isteyip istemediğimi sordu. Ben de denemek istediğimi söyledim. O da pazartesi radyolog görsün o da suyu az derse Salı suni sancıyla doğumu başlatırız dedi. Bize ne diyorsunuz diye sorduğunda şok olduk diyebildik anca. Neden diye sormak aklımıza bile gelmedi. O gün 37+1 dim ve 37+3 te doğum olacaktı. Daha çok küçük dedim. Doktor o yüzden radyologunda rapor yazmasını istiyorum dedi. Biz pazartesi günü ne olur ne olmaz diye çantamızı da hazırlayıp gittik. Radyolog raporunu elimize verdiğinde suyu azalmıştır diye yazdığını gördük. Doktorumla koridorda karşılaştık tamam yatış dedi. Hemen annemi aradım yola çıktı. Eşimi pastaneye gönderdim çikolata almaya. İnternetten beğendiğim bebek kolonyalarını rica ile akşama kargoya verilecek şekilde hazırlattım. Sonra odaya geçtik. Rutinler başladı. Kan alımı, damar yolu vs. Annem yetişip hazırlanmama yardım etti. Ertesi gün sabah 6 da lavman yapıldı. Serum bağlandı. Cumartesiden beri saatlerce bağlı kaldığım nstye yine bağlandım. Sürekli NST sıkıntılı çıkıyor yeniden yeniden çekiliyordu çünkü. Doktorum gelip suni sancıyı bağlayın dediğinde heyecanlandım. Sürekli NST de kalp atışlarını takip ederek bekleme başladık. Suni sancının dozu arttırılıp üstüden yarım saat geçtikten sonra bebeğimin kalp atışları birden 150 lerden 75 lere düştü. Hemşireler biden odaya doluştu doktor geldi koşa koşa. Suni sancıya dayanamayacak hemen ameliyata alıyoruz dedi. Öğle vakti ameliyathane ekibi acil çağrıldı yemekhaneden. Acil hazırlıklar yapıldı. Kendimi bir anda ameliyat masasında buldum. Tir tir titriyordum. Daha önceden doktorumla konuşmuştuk sezeryana dönersek epidural istediğimi söylemiştim. Ben titrerken hazırlıklar yapılıyor ameliyathane ekbi kendi arasında konuşuyordu genel dimi dye. Ağzımı açıp epidural diyemedim. O sırada doktorum geldi çok acil olduğu için epidural vermiyoruz genel anestezi alacaksın dedi ben tamam dedim ve o anda uyumuşum bile. Doktorumun odada ameliyata alıyoruz demesiyle benim uyumam arası 10 dak anca sürmüştür. Sonra uyandığımda herkes beni konuşturmaya çalışıyordu. Hemşireler konuşturun uyumasın demişler meğerse. Şimdi kucağımda minik kızımla birbirimize alışmaya ve loğusalığın coşturduğu hormonlarımı alt etmeye çalışıyorum.
Bebeğim 3 kilo doğdu. Sütüm hemen geldi ama göğüs ucum olmadığı ve bebeğim erken doğduğundan emme refleksi tam gelişmediğinden 2 gün emzirmeye çalışmakla geçti. Ağrılarım çok fazlaydı ne yalan söyliym hala daha devam ediyor. Göğüs uçlarım çok feci yara oldu. Doğumdan önce lansinoh kullanmaya başlamıştım. Devam ettim ama kar etmedi. Aventin kalkanları fayda etmedi. Garmastan pomat aldım hiç bi faydası olmadı ağlaya ağlaya emzirmeye başlıyorum. Annem de başımda eee olacak o kadar diyip duruyor deli oluyorum. Daha yazacağım bizim sıpanın emme saati geldi.
Kizlar bz geldikkkeylul iyi cok sukr ben kndme yeni yeni gliyorm.biraz toparlandktn snra kizmla resminizi paylasicm sznle.dualarini eksk etmedgnz icn tesekkurler.darisi sze kizlar dualrm sznle..
Kizlar bz geldikkkeylul iyi cok sukr ben kndme yeni yeni gliyorm.biraz toparlandktn snra kizmla resminizi paylasicm sznle.dualarini eksk etmedgnz icn tesekkurler.darisi sze kizlar dualrm sznle..
Canlar artık çok az kişi kaldı rabbim geri kalanlarımızı ve benide kurtarsın inşallah.... sabah 10 da alcaklar sezeryana çok korkulu ve endişeliyim kızlar ama umarım çok iyi ve kolay geçer.. Hakkınızı helal edin.. döndüğümde buraya inşallah güzel bir hikaye ile dönerim.. Allah a emanet olun...
slm kizlar bizde kaybolduk ortalardan 7 agustosta arife gecesi sezeryanla aldilar bebegimi o gunden beri ilk kez bilgisayara dokunuyorum o yuzden gecmisi okuyamadim...dogum yapan arkadaslari cok iyi anliyorum suan uykusuz yorgun ama mutlular....allah herkesin yavrusunu bagislasin saglikla buyutelim kuzularimizi...isleri yoluna koyar koymaz yine aranizdayim ama simdilik cok yogun geciyor gunler...
Kızlar bugün 13 gün oldu doğum yapalı ama ben hala iyileşemedim
Yani bebeğimi emziriyorum altını alıyorum onunla ilgilenebiliyorum ama onun dışında hiçbiey yapamıorumsizin durumunuz nasıl bi benmiyim böyle ya sanki hiç düzelemicekmişim gibi
kızlaaarrr selammm!!! 40+5 de ayın 14.08.2013 günü 05:40 da kızımı kollarıma aldım...darısı tüm bekleyenlerin başına! doğum hikayemi ayrıyaten yazıcam inş. s
sancın gelmezse suni sancı veririz, olmadı sezaryen deyip beni son hafta başka doktotora sallayan tüm doktorlara inat, sancılarım çok güzel geldi, hiç suni sancı almadım tamamen kendi sancımla ve 6 saatte herşey olup bitti....darısı tüm bekleyenlerin başına... ayrıntılar daha sonra:)
Kızlar oğluşumla beraber geldik :)) 15 ağustos 14:50 de 3500 kg 50 cm boy ve 34 cm Minnak kafasıyla normal doğumla dünyaya geldi oğluşum sıkıntılı ve zor bi doğumdu ama herşeye değer onun mis kokusu vakit bulduğumda doğum hikayemi yazacağım kimler doğurdu daha bilmiyorum bebekkafa ve angys doğuracaktı bildiğim öpüyorum hepinizi
Canım Sezeryan Sonrası İyileşme Süreci Kişiden Kişiye Değişir. Ben 2. Gün Ayaktaydım, Gaz Sancım Olmadı, Ağrım Sızım Olmadı, Bahsettiğin Baş Ağrısı Olmadı (Olursa Da Ağrı Kesici Yazıyor Zaten Doktorun). İlk Gün Yattım 2. Gün Bebeğimin Bakımı Evimin Küçük İşleri Her İşimi Görebiliyordum. İyi Düşün İyi Olsun
-------
Kızlar Bu Arada Bebeğim 2 Gündür Emerken Ağlıyor. Çok İştahlı Emiyor Bir Anda Memeyi Bırakıyor Kızarıyor Ikınıyor Ağlamaya Başlıyor. Bir Yandan Da Aceleci Aceleci Yeniden Meme Aranıyor. Yani Karnı Aç Ama Ememiyor. Gazdan Diye Düşünüyorum. Var Mı Aynı Sorunu Yaşayan..?
Kızlar ya son bi kez kontrol etmek istiyorum eksiği fazlayı şu hastane çantalarınıza ne koydunuz?doğum yapmış annelerimiz ne lazım oldu en cok kullandınız bide orda sorun yaşamayım iyice stres basıyo artık
Merhaba güzel anneler ve anne adayları;
Biraz geç de olsa geldik sonunda ayça kızımla. Evdeki bilgisayarlar eşim ve kardeşim tarafından zapt edilmişti. Bugün eşim işe başladı ve bilgisayarın birini ele geçirip hemen size yaşadıklarımı yazmak istedim ve tabii 10 günlük annelik maceramı.
Buraya en son yazdığımda cumartesi günkü kontrolde NST normaldi bayram sonrası için randevu günü ve saatini de belirledik ama ultrasona girdiğimizde suyum azalmıştı. Doktorum normal doğumu denemek isteyip istemediğimi sordu. Ben de denemek istediğimi söyledim. O da pazartesi radyolog görsün o da suyu az derse Salı suni sancıyla doğumu başlatırız dedi. Bize ne diyorsunuz diye sorduğunda şok olduk diyebildik anca. Neden diye sormak aklımıza bile gelmedi. O gün 37+1 dim ve 37+3 te doğum olacaktı. Daha çok küçük dedim. Doktor o yüzden radyologunda rapor yazmasını istiyorum dedi. Biz pazartesi günü ne olur ne olmaz diye çantamızı da hazırlayıp gittik. Radyolog raporunu elimize verdiğinde suyu azalmıştır diye yazdığını gördük. Doktorumla koridorda karşılaştık tamam yatış dedi. Hemen annemi aradım yola çıktı. Eşimi pastaneye gönderdim çikolata almaya. İnternetten beğendiğim bebek kolonyalarını rica ile akşama kargoya verilecek şekilde hazırlattım. Sonra odaya geçtik. Rutinler başladı. Kan alımı, damar yolu vs. Annem yetişip hazırlanmama yardım etti. Ertesi gün sabah 6 da lavman yapıldı. Serum bağlandı. Cumartesiden beri saatlerce bağlı kaldığım nst’ye yine bağlandım. Sürekli NST sıkıntılı çıkıyor yeniden yeniden çekiliyordu çünkü. Doktorum gelip suni sancıyı bağlayın dediğinde heyecanlandım. Sürekli NST de kalp atışlarını takip ederek bekleme başladık. Suni sancının dozu arttırılıp üstüden yarım saat geçtikten sonra bebeğimin kalp atışları birden 150 lerden 75 lere düştü. Hemşireler biden odaya doluştu doktor geldi koşa koşa. Suni sancıya dayanamayacak hemen ameliyata alıyoruz dedi. Öğle vakti ameliyathane ekibi acil çağrıldı yemekhaneden. Acil hazırlıklar yapıldı. Kendimi bir anda ameliyat masasında buldum. Tir tir titriyordum. Daha önceden doktorumla konuşmuştuk sezeryana dönersek epidural istediğimi söylemiştim. Ben titrerken hazırlıklar yapılıyor ameliyathane ekbi kendi arasında konuşuyordu genel dimi dye. Ağzımı açıp epidural diyemedim. O sırada doktorum geldi çok acil olduğu için epidural vermiyoruz genel anestezi alacaksın dedi ben tamam dedim ve o anda uyumuşum bile. Doktorumun odada ameliyata alıyoruz demesiyle benim uyumam arası 10 dak anca sürmüştür. Sonra uyandığımda herkes beni konuşturmaya çalışıyordu. Hemşireler konuşturun uyumasın demişler meğerse. Şimdi kucağımda minik kızımla birbirimize alışmaya ve loğusalığın coşturduğu hormonlarımı alt etmeye çalışıyorum.
Bebeğim 3 kilo doğdu. Sütüm hemen geldi ama göğüs ucum olmadığı ve bebeğim erken doğduğundan emme refleksi tam gelişmediğinden 2 gün emzirmeye çalışmakla geçti. Ağrılarım çok fazlaydı ne yalan söyliym hala daha devam ediyor. Göğüs uçlarım çok feci yara oldu. Doğumdan önce lansinoh kullanmaya başlamıştım. Devam ettim ama kar etmedi. Aventin kalkanları fayda etmedi. Garmastan pomat aldım hiç bi faydası olmadı ağlaya ağlaya emzirmeye başlıyorum. Annem de başımda eee olacak o kadar diyip duruyor deli oluyorum. Daha yazacağım bizim sıpanın emme saati geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?