- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.121
Kızlar, tecrübeli tecrübesizler farketmez fikri olan var mı? İki göğsüm çok farklı biri korkutuyor beni, zaten çok büyük değiller hamilelikte biraz büyüdüler sayılır.. Uçları da öyle, ama birinin ucu çok kuru top top parçalar var ucunda kuruluktan, diğeri ise resmen emilmek için hazır sanki nemli ve açık uçlu.. Sıkıntı yaşıycam gbi kuru olandan korkuyorum acır diye.. Dr a da açıp soramadım çekindim biraz, sadece tarif ettim lansinoh kullansam mı dedim hayır doğumdan sonra dedi.. Şimdi nemlendiri bişeyler sür dedi... Sizin bi fikriniz var mı?
Merhaba güzel anneler ve anne adayları;
Biraz geç de olsa geldik sonunda ayça kızımla. Evdeki bilgisayarlar eşim ve kardeşim tarafından zapt edilmişti. Bugün eşim işe başladı ve bilgisayarın birini ele geçirip hemen size yaşadıklarımı yazmak istedim ve tabii 10 günlük annelik maceramı.
Buraya en son yazdığımda cumartesi günkü kontrolde NST normaldi bayram sonrası için randevu günü ve saatini de belirledik ama ultrasona girdiğimizde suyum azalmıştı. Doktorum normal doğumu denemek isteyip istemediğimi sordu. Ben de denemek istediğimi söyledim. O da pazartesi radyolog görsün o da suyu az derse Salı suni sancıyla doğumu başlatırız dedi. Bize ne diyorsunuz diye sorduğunda şok olduk diyebildik anca. Neden diye sormak aklımıza bile gelmedi. O gün 37+1 dim ve 37+3 te doğum olacaktı. Daha çok küçük dedim. Doktor o yüzden radyologunda rapor yazmasını istiyorum dedi. Biz pazartesi günü ne olur ne olmaz diye çantamızı da hazırlayıp gittik. Radyolog raporunu elimize verdiğinde suyu azalmıştır diye yazdığını gördük. Doktorumla koridorda karşılaştık tamam yatış dedi. Hemen annemi aradım yola çıktı. Eşimi pastaneye gönderdim çikolata almaya. İnternetten beğendiğim bebek kolonyalarını rica ile akşama kargoya verilecek şekilde hazırlattım. Sonra odaya geçtik. Rutinler başladı. Kan alımı, damar yolu vs. Annem yetişip hazırlanmama yardım etti. Ertesi gün sabah 6 da lavman yapıldı. Serum bağlandı. Cumartesiden beri saatlerce bağlı kaldığım nst’ye yine bağlandım. Sürekli NST sıkıntılı çıkıyor yeniden yeniden çekiliyordu çünkü. Doktorum gelip suni sancıyı bağlayın dediğinde heyecanlandım. Sürekli NST de kalp atışlarını takip ederek bekleme başladık. Suni sancının dozu arttırılıp üstüden yarım saat geçtikten sonra bebeğimin kalp atışları birden 150 lerden 75 lere düştü. Hemşireler biden odaya doluştu doktor geldi koşa koşa. Suni sancıya dayanamayacak hemen ameliyata alıyoruz dedi. Öğle vakti ameliyathane ekibi acil çağrıldı yemekhaneden. Acil hazırlıklar yapıldı. Kendimi bir anda ameliyat masasında buldum. Tir tir titriyordum. Daha önceden doktorumla konuşmuştuk sezeryana dönersek epidural istediğimi söylemiştim. Ben titrerken hazırlıklar yapılıyor ameliyathane ekbi kendi arasında konuşuyordu genel dimi dye. Ağzımı açıp epidural diyemedim. O sırada doktorum geldi çok acil olduğu için epidural vermiyoruz genel anestezi alacaksın dedi ben tamam dedim ve o anda uyumuşum bile. Doktorumun odada ameliyata alıyoruz demesiyle benim uyumam arası 10 dak anca sürmüştür. Sonra uyandığımda herkes beni konuşturmaya çalışıyordu. Hemşireler konuşturun uyumasın demişler meğerse. Şimdi kucağımda minik kızımla birbirimize alışmaya ve loğusalığın coşturduğu hormonlarımı alt etmeye çalışıyorum.
Bebeğim 3 kilo doğdu. Sütüm hemen geldi ama göğüs ucum olmadığı ve bebeğim erken doğduğundan emme refleksi tam gelişmediğinden 2 gün emzirmeye çalışmakla geçti. Ağrılarım çok fazlaydı ne yalan söyliym hala daha devam ediyor. Göğüs uçlarım çok feci yara oldu. Doğumdan önce lansinoh kullanmaya başlamıştım. Devam ettim ama kar etmedi. Aventin kalkanları fayda etmedi. Garmastan pomat aldım hiç bi faydası olmadı ağlaya ağlaya emzirmeye başlıyorum. Annem de başımda eee olacak o kadar diyip duruyor deli oluyorum. Daha yazacağım bizim sıpanın emme saati geldi.
Maşallah çok hızlı iyileşmişsin biz süründük valla
Gazdır muhtemelen canım, benimki de 18-22 arası o şekilde. İlk günler o ağlıyordu ben ağlıyordumŞimdi sadece o ağlıyor ben gaz çıkarmaya çalışıyorum
Merhaba kizlar dun sabah 8 de yaren dila mi normal dogumla kucagima aldim.cennet kokulum cok tatli darisi sizlerin basina...bu arada dogum yapan anneleri tebrik ediyorum...gecmise bakamadim daha eve gecince ins.hepinizi optukkkk
Kızlar oğluşumla beraber geldik :)) 15 ağustos 14:50 de 3500 kg 50 cm boy ve 34 cm Minnak kafasıyla normal doğumla dünyaya geldi oğluşum sıkıntılı ve zor bi doğumdu ama herşeye değer onun mis kokusu vakit bulduğumda doğum hikayemi yazacağım kimler doğurdu daha bilmiyorum bebekkafa ve angys doğuracaktı bildiğim öpüyorum hepinizi
Kızlar, tecrübeli tecrübesizler farketmez fikri olan var mı? İki göğsüm çok farklı biri korkutuyor beni, zaten çok büyük değiller hamilelikte biraz büyüdüler sayılır.. Uçları da öyle, ama birinin ucu çok kuru top top parçalar var ucunda kuruluktan, diğeri ise resmen emilmek için hazır sanki nemli ve açık uçlu.. Sıkıntı yaşıycam gbi kuru olandan korkuyorum acır diye.. Dr a da açıp soramadım çekindim biraz, sadece tarif ettim lansinoh kullansam mı dedim hayır doğumdan sonra dedi.. Şimdi nemlendiri bişeyler sür dedi... Sizin bi fikriniz var mı?
hepimize güzel dileklerin için tşkkrler cnm,bnde aynı duyguları taşıyorum ağustos annelerine çk geç takıldımama ii ki takılmışım. işler yarımda kalsa önemli diil salla önemli olan sensin cnm.Rabbim ne hayırlıysa onu nasip etsin yrn olursa yrn olmazsa sonra...bnde de tmzlk var görümcelerim saolsun harıl harıl oda oda tmzlikteler bnde dinleniyorum koca göbüşle kalınca kızıyolar
Hayatın kime ne zaman ne getireceği belli olmuyor işte,bende senin yolunda emin adımlarla ilerlerken genlerime işleyen "evlenmelisin" komutuna çok direnemedim ve ilkel içgüdülerimle evleniverdim.tek güzel yanı eşim çooooooooooook iyi biri.iyiki onunla evlenmişim.herkes evlenecek yada çocuk doğuracak diye bişey yok ki!!!!biz 7 yıllık evliyiz ve 2 düşük oldu,ilk zamanlardada infertilite teşhisi konuldu hatta.bu hamileliğimdende çok umutlu değildik,5 ay hiç moda girmedik bile,sonra bir baktık göbek çıkmaya başladı,biraz gaza geldik işte.benim genotipimde temizlik ve yemek tanımlı değil mesela,hiç sevmem.yemek yemeyide sevmem.zaten baştan beri 8 kilo ancak alabildim.eşim benden daha titizdir hatta.ben bol bol çalışayım gece yarılarına kadar,akademik kariyerde yapayım çalışırken,eve gelince açayım 2 bira,yakayım sigaramı,zakkum,düş sokağı sakinleri,gripin,cem adrian,Bülent ortaçgil,bazı modumda müzeyyen senar'ın meyhane şarkılarını açıp dinleyen bir tipim.hala daha kocamında benimde kafa dalar gider,şimdi el kadar bebeyle ne nane yiyicez biz diye.....ama bu bir bayrak yarışı,anamız babamız bize devretti bayrağı,biz de kısmetse kendi evlatlarımıza.benim bu dünyada bırakabileceğim maddi bişeyim yok,olacağınıda zannetmiyorum.ne okul ne cami ne yurt yaptırabilirim insanlara faydalı bişeyler bırakmak için.yalnızca düzgün,iyi yetişmiş,onurlu,gururlu ve hayırlı bir evlat yetiştirebilirim diye düşünüyorum ki inşallah Rabbim şaşırtmaz ve yardım eder,bizden geriye o kalır inşallah.şundan eminim ki doğurunca keşke daha önce olsaymış diyeceğiz.tek üzücü tarafıda yaş farkımız biraz fazla olacak.ammaaaaaan be boşver olsun o da!!!biz öyle de yeteriz evlatlarımıza.
aybikecim benim sezeryanın olduğu ilk gece hastanede çok ağrım oldu, zaten hastanede olduğun için problem olmuyo 3 saatte bir ağrı kesici yapıyorlar, ilk yürümeye kaldırdıklarında ağrım çok olcak diye korkuyordum fakat o kısımda hiç sıkıntı olmadı sadece gözlerin kararıyor,aynen tansiyonun düşmüş gibi oluyorsun sonra o da geçiyor biraz yürüyünce zaten. Ertesi gün hastaneden çıktım zaten sadece yatarken kalkarken biraz zorlanmıştım onun dışında bebeğime bakıp ufak tefek işler yapabilmiştim. İlk gece biraz zor yani. Epidural ise herhangi bir ağrı falan yapmadı bende çok şükür. tabi bunlar herkeste farklı oluyor, umarım kolay bidoğum geçirirsin.
Sulozcum aynı problem bizde de var. Sütüm geliyor artık, 2 saatte bir uyandırıp emziriyorum zaten sarılıktan dolayı, gün içinde herhangi bir sıkıntı olmuyor ama 3, 4 gündür akşamlari 8 gibi aynen dediğin şekilde memeyi itiyo kızarıyo meme arıyo gazını çıkarayım diyorum gazıda olmuyor, sürekli meme arıyor, ellerini emiyor, dayanamıyorum, üzülüyorum aç kaldığını düşünüp baptamil veriyorum çok az, rahatlıyor sonrasında.
13.08.2013 05,45
normal doğum
medipol mega hastanesi
3380gr 52 cm
sonunda gelebildim.. biraz vakit bulmuşken hemen yazayım...
pazartesi günü sabah uyandım sancı veya başka hiçbir doğum belirtisi yok karar verdim bugün bişeyler yapıcamsancılar başlasın kendimi yoracagım diye ama hiç halim yok başım çatlıyor uyuyamıyorumda kalktım kendime bi türk kahvesi yaptım açılayım diye bi güzel içtim.. sonra ayaklandım... apartmanın 5 kat merdiveni inip çıktım.. eve geldim başladım temizlik yapmaya ama fazla da yüklenmedim kendime... süpürdüm sildim camların sadece iç kısmlarını ve kanatlarnı sildim :) banyoları yıkadım veeee
ufaktan ağrılar başladı akşam eşim geldi hiç ama hç halim kalmamış çok yormuşum kendimi diye söyleniyorum bi an önce yatıp dinlenmeye niyetlendim ama sancılar artmaya başladı.. önce 17dk arayla sonra 10 derken 5 dkya indi ama saatler sürmedi 3-4 saat böyle oldu birde sancılar sıklaştıkça karnıma bir ağrı girdi ve tuvalet ihtiyacı hissetmye başladım.. hemen hastaneye gitmek istemedim
aradım hastaneyi sancılarım 10 dkda bir oluyor fakar ben sancı girdikçe büyük tuvalete çıkıyorum normalmi ne yapmalıyım diy.. gelin bi muayene edelim içiniz rahat olsun dediler.. ama yine gitmek istemiyorum.. neyse dedim sancılar azcık daha artsın öyle gidelim.. abdest aldım ve başladım meryem suresini okumaya ve benim sancılar daha da sıklaştı sureyi kaç defa ara vererek okudum en son birkaç ayet kaldı artık okuyamadım.. eşimede söyledim gidelim diye. giyindk ve gittik... yolda sancı girdikçe fena oluyourm ama çok çok şiddetli dgildi..
doğumhanede ebe muayen etti dedi çok güzel 5 cm açıklığın var saat 02.00.. hemen o iğrenç hastane önlüklerinden giydirdiler.. sancı odasına geçtim.. ablam geldi yanıma..nstye bağladılar.. sancılarım yükselmeye devam etti.. bu arada ablam fatma anamızın eli otunu ılık suya koydu okunacakları okudu.. bende bir yandan okumaya çalışyorum inşirah suresini ama sancı şiddetlendikçe ayetler birbirine karışıyor.. dedim en iyisi kayetel kürsi ve ihlas nas felak okuyayım..
sancılarım şiddetlendikçe fena oldum zor gelmeye başadı inliyorum :) ablama diyorum dayanamıyorum ben yapamıyacağım galiba beni cesaretlendiriyor yaprsın yapamayacak ne var diye.. bu arada ot suyun içinde çiçeklerini açmaya başladı... benimde çaılmam devam etti ebe geldi 4.30ta 6 cm olmuşssun dedi tekrar nst.. ondan sonra doğum odasına aldılar suyumu patlattılar bir saat sonra açıklık oldu 8 cm sancın geldikçe ıkın dediler...derken tam açık ama benim ıkınmaya takatim yok.. ben dayanamıyorum yapamıyacağım beni sezeryana alın.. anlayacağınız ıkınmayı beceremiyorum ama korkum bebeğime birşey olacak diye..nstye bağlı doğum masasında beklerken cihazda bebeğin kalp atışları gitti geldi sandım ama reset atar gibi bişey yapıyordu seslendim geliiin kalp atışları gidiyo bakın diye ama sonra geri geliyodu dedim normal bişey bu demekki..
ebe tekrar geldi muayene etti ebeye dedim ben yapamıyorum ıkınamıyorum alın sezeyana bu saatten sonra ne sezeryanı tam açıksın herşey çok güzel diye doktorda arada gelip baktı arada.. herşey çok güzel çok güzel doğuracaksın korkma dedi.. ama ben becerremiyorum ıkınmayı halim yok uyudum uyuyacağım.. sorulan sorulara kafa sallayarak cevap veriyordum..
doktor geldi başladım ıkınmaya ama yok olmuyor bu arada sancım geri gitti yarım saate yakın sancılar gelsn diye uğraştılar.. doğum anında bulunan hizmetli ve ebe karnıma bastırarak başladık yeniden ıkınmaya ama çıkmıyor.. bastırdıkça gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu... son ıkınmada minoşum ağlayarak çıktı kafasını gördüm siyah saçlarını.. bundan sonrası aktı gitti... saat 05,45
bebeğimi aldılar temizlemeye gittiler kesik kesik ağlıyordu.. bebeğim iyimi nesi var dedim gayet iyi sorun yokmuş neyseki.. sonra göstermeye getirdiler yavrumu çok tatlıydı boncuk boncuk bakıyordu öptüm elini yüzünü...
sonunda bitmişti odama geldim.. hastanede doğum fazlaydı yoğunluktan bebişmi geç getirdiler.. acele ediyoruz artık gelsin nerde kaldı eşim gitti sordu bakım odasındaymış.. gelince dünyalar benim oldu hemen emzirdim çok güzel bir duygu Rabbim herkese yaşatsın...
bu arada benim canım çok az oldgu için bu kadar zorlandıgımı düşünyüorum yoksa doğumdan çıktıktan sonra herşey geçip gitti kesinlikle normal dğumu denemelisiniz ben yaptıktan sonra herkes doğurabilir diye düşünyorum :)))
Canım Sezeryan Sonrası İyileşme Süreci Kişiden Kişiye Değişir. Ben 2. Gün Ayaktaydım, Gaz Sancım Olmadı, Ağrım Sızım Olmadı, Bahsettiğin Baş Ağrısı Olmadı (Olursa Da Ağrı Kesici Yazıyor Zaten Doktorun). İlk Gün Yattım 2. Gün Bebeğimin Bakımı Evimin Küçük İşleri Her İşimi Görebiliyordum. İyi Düşün İyi Olsun
-------
Kızlar Bu Arada Bebeğim 2 Gündür Emerken Ağlıyor. Çok İştahlı Emiyor Bir Anda Memeyi Bırakıyor Kızarıyor Ikınıyor Ağlamaya Başlıyor. Bir Yandan Da Aceleci Aceleci Yeniden Meme Aranıyor. Yani Karnı Aç Ama Ememiyor. Gazdan Diye Düşünüyorum. Var Mı Aynı Sorunu Yaşayan..?
canım bende o büyük konuşanlardan biriyim.. normal doğum dedim başka birşey demedim. normal dogumuda tattım sezeryanıda.. normale girdim sancı cektım 2 ıkınmada bebek gelicek dedi doktor ama gelmedi bebeğim ve acil sezeryana alındım.. herkeste aynı olcak die birşey yok senın inşallah agrısız ve gaz sorunsuz gecer hemencik. ben gaz sorunu cok yasadım herkes cıktı hastaneden ben lama yapılarak cıktım. diğerleri musmutlu ayrıldı hastaneden ben acı çekerek. bence kendını şartlama agrım olurmu falan die inş. çok güzel geçer dogumun
teşekkür ederim canım cevabın için...sanırım haklısın kişiden kişiye çok değişiyor. çok kötü hikayeler de dinledim, hemen ayağa kalktım diyen de oldu...bende yarını bekleyim ağrı eşiğimi göreceğim sanırım..söz pozitif düşüneceğim
kızlar bebeğiniz 15 günlük oldugunda kullanması için vitamin verilmiştir mutlaaka. çocuk doktoru o vitamini benimde kullanmamı söyledi bebek 1 yıl ben 6 ay kullanıcakmışım ama ben kararszım etrafmda kullanan anne yok sadece bebekler kullanıyor.. sizler naptınız???
13.08.2013 05,45
normal doğum
medipol mega hastanesi
3380gr 52 cm
sonunda gelebildim.. biraz vakit bulmuşken hemen yazayım...
pazartesi günü sabah uyandım sancı veya başka hiçbir doğum belirtisi yok karar verdim bugün bişeyler yapıcamsancılar başlasın kendimi yoracagım diye ama hiç halim yok başım çatlıyor uyuyamıyorumda kalktım kendime bi türk kahvesi yaptım açılayım diye bi güzel içtim.. sonra ayaklandım... apartmanın 5 kat merdiveni inip çıktım.. eve geldim başladım temizlik yapmaya ama fazla da yüklenmedim kendime... süpürdüm sildim camların sadece iç kısmlarını ve kanatlarnı sildim :) banyoları yıkadım veeee
ufaktan ağrılar başladı akşam eşim geldi hiç ama hç halim kalmamış çok yormuşum kendimi diye söyleniyorum bi an önce yatıp dinlenmeye niyetlendim ama sancılar artmaya başladı.. önce 17dk arayla sonra 10 derken 5 dkya indi ama saatler sürmedi 3-4 saat böyle oldu birde sancılar sıklaştıkça karnıma bir ağrı girdi ve tuvalet ihtiyacı hissetmye başladım.. hemen hastaneye gitmek istemedim
aradım hastaneyi sancılarım 10 dkda bir oluyor fakar ben sancı girdikçe büyük tuvalete çıkıyorum normalmi ne yapmalıyım diy.. gelin bi muayene edelim içiniz rahat olsun dediler.. ama yine gitmek istemiyorum.. neyse dedim sancılar azcık daha artsın öyle gidelim.. abdest aldım ve başladım meryem suresini okumaya ve benim sancılar daha da sıklaştı sureyi kaç defa ara vererek okudum en son birkaç ayet kaldı artık okuyamadım.. eşimede söyledim gidelim diye. giyindk ve gittik... yolda sancı girdikçe fena oluyourm ama çok çok şiddetli dgildi..
doğumhanede ebe muayen etti dedi çok güzel 5 cm açıklığın var saat 02.00.. hemen o iğrenç hastane önlüklerinden giydirdiler.. sancı odasına geçtim.. ablam geldi yanıma..nstye bağladılar.. sancılarım yükselmeye devam etti.. bu arada ablam fatma anamızın eli otunu ılık suya koydu okunacakları okudu.. bende bir yandan okumaya çalışyorum inşirah suresini ama sancı şiddetlendikçe ayetler birbirine karışıyor.. dedim en iyisi kayetel kürsi ve ihlas nas felak okuyayım..
sancılarım şiddetlendikçe fena oldum zor gelmeye başadı inliyorum :) ablama diyorum dayanamıyorum ben yapamıyacağım galiba beni cesaretlendiriyor yaprsın yapamayacak ne var diye.. bu arada ot suyun içinde çiçeklerini açmaya başladı... benimde çaılmam devam etti ebe geldi 4.30ta 6 cm olmuşssun dedi tekrar nst.. ondan sonra doğum odasına aldılar suyumu patlattılar bir saat sonra açıklık oldu 8 cm sancın geldikçe ıkın dediler...derken tam açık ama benim ıkınmaya takatim yok.. ben dayanamıyorum yapamıyacağım beni sezeryana alın.. anlayacağınız ıkınmayı beceremiyorum ama korkum bebeğime birşey olacak diye..nstye bağlı doğum masasında beklerken cihazda bebeğin kalp atışları gitti geldi sandım ama reset atar gibi bişey yapıyordu seslendim geliiin kalp atışları gidiyo bakın diye ama sonra geri geliyodu dedim normal bişey bu demekki..
ebe tekrar geldi muayene etti ebeye dedim ben yapamıyorum ıkınamıyorum alın sezeyana bu saatten sonra ne sezeryanı tam açıksın herşey çok güzel diye doktorda arada gelip baktı arada.. herşey çok güzel çok güzel doğuracaksın korkma dedi.. ama ben becerremiyorum ıkınmayı halim yok uyudum uyuyacağım.. sorulan sorulara kafa sallayarak cevap veriyordum..
doktor geldi başladım ıkınmaya ama yok olmuyor bu arada sancım geri gitti yarım saate yakın sancılar gelsn diye uğraştılar.. doğum anında bulunan hizmetli ve ebe karnıma bastırarak başladık yeniden ıkınmaya ama çıkmıyor.. bastırdıkça gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu... son ıkınmada minoşum ağlayarak çıktı kafasını gördüm siyah saçlarını.. bundan sonrası aktı gitti... saat 05,45
bebeğimi aldılar temizlemeye gittiler kesik kesik ağlıyordu.. bebeğim iyimi nesi var dedim gayet iyi sorun yokmuş neyseki.. sonra göstermeye getirdiler yavrumu çok tatlıydı boncuk boncuk bakıyordu öptüm elini yüzünü...
sonunda bitmişti odama geldim.. hastanede doğum fazlaydı yoğunluktan bebişmi geç getirdiler.. acele ediyoruz artık gelsin nerde kaldı eşim gitti sordu bakım odasındaymış.. gelince dünyalar benim oldu hemen emzirdim çok güzel bir duygu Rabbim herkese yaşatsın...
bu arada benim canım çok az oldgu için bu kadar zorlandıgımı düşünyüorum yoksa doğumdan çıktıktan sonra herşey geçip gitti kesinlikle normal dğumu denemelisiniz ben yaptıktan sonra herkes doğurabilir diye düşünyorum :)))
birkaç saat önce geldik hastaneden, yarım kalan işlere devam
oğluşum bugünü de bekleyebilirmiş ama yarın sabah 11.00 de dünyaya merhaba demek istiyormuş artık. heyecandan geldiğimden beri yerimde duramıyorum canım ya, bu ne garip bir duyguymuş :)
sende çalışan çok, dinlenmene bak...yakında kimse gözümüzün yaşına bakmayacak, bunlar saltanatımızın son günleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?