- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.141
13.08.2013 05,45
normal doğum
medipol mega hastanesi
3380gr 52 cm
sonunda gelebildim.. biraz vakit bulmuşken hemen yazayım...
pazartesi günü sabah uyandım sancı veya başka hiçbir doğum belirtisi yok karar verdim bugün bişeyler yapıcamsancılar başlasın kendimi yoracagım diye ama hiç halim yok başım çatlıyor uyuyamıyorumda kalktım kendime bi türk kahvesi yaptım açılayım diye bi güzel içtim.. sonra ayaklandım... apartmanın 5 kat merdiveni inip çıktım.. eve geldim başladım temizlik yapmaya ama fazla da yüklenmedim kendime... süpürdüm sildim camların sadece iç kısmlarını ve kanatlarnı sildim :) banyoları yıkadım veeee
ufaktan ağrılar başladı akşam eşim geldi hiç ama hç halim kalmamış çok yormuşum kendimi diye söyleniyorum bi an önce yatıp dinlenmeye niyetlendim ama sancılar artmaya başladı.. önce 17dk arayla sonra 10 derken 5 dkya indi ama saatler sürmedi 3-4 saat böyle oldu birde sancılar sıklaştıkça karnıma bir ağrı girdi ve tuvalet ihtiyacı hissetmye başladım.. hemen hastaneye gitmek istemedim
aradım hastaneyi sancılarım 10 dkda bir oluyor fakar ben sancı girdikçe büyük tuvalete çıkıyorum normalmi ne yapmalıyım diy.. gelin bi muayene edelim içiniz rahat olsun dediler.. ama yine gitmek istemiyorum.. neyse dedim sancılar azcık daha artsın öyle gidelim.. abdest aldım ve başladım meryem suresini okumaya ve benim sancılar daha da sıklaştı sureyi kaç defa ara vererek okudum en son birkaç ayet kaldı artık okuyamadım.. eşimede söyledim gidelim diye. giyindk ve gittik... yolda sancı girdikçe fena oluyourm ama çok çok şiddetli dgildi..
doğumhanede ebe muayen etti dedi çok güzel 5 cm açıklığın var saat 02.00.. hemen o iğrenç hastane önlüklerinden giydirdiler.. sancı odasına geçtim.. ablam geldi yanıma..nstye bağladılar.. sancılarım yükselmeye devam etti.. bu arada ablam fatma anamızın eli otunu ılık suya koydu okunacakları okudu.. bende bir yandan okumaya çalışyorum inşirah suresini ama sancı şiddetlendikçe ayetler birbirine karışıyor.. dedim en iyisi kayetel kürsi ve ihlas nas felak okuyayım..
sancılarım şiddetlendikçe fena oldum zor gelmeye başadı inliyorum :) ablama diyorum dayanamıyorum ben yapamıyacağım galiba beni cesaretlendiriyor yaprsın yapamayacak ne var diye.. bu arada ot suyun içinde çiçeklerini açmaya başladı... benimde çaılmam devam etti ebe geldi 4.30ta 6 cm olmuşssun dedi tekrar nst.. ondan sonra doğum odasına aldılar suyumu patlattılar bir saat sonra açıklık oldu 8 cm sancın geldikçe ıkın dediler...derken tam açık ama benim ıkınmaya takatim yok.. ben dayanamıyorum yapamıyacağım beni sezeryana alın.. anlayacağınız ıkınmayı beceremiyorum ama korkum bebeğime birşey olacak diye..nstye bağlı doğum masasında beklerken cihazda bebeğin kalp atışları gitti geldi sandım ama reset atar gibi bişey yapıyordu seslendim geliiin kalp atışları gidiyo bakın diye ama sonra geri geliyodu dedim normal bişey bu demekki..
ebe tekrar geldi muayene etti ebeye dedim ben yapamıyorum ıkınamıyorum alın sezeyana bu saatten sonra ne sezeryanı tam açıksın herşey çok güzel diye doktorda arada gelip baktı arada.. herşey çok güzel çok güzel doğuracaksın korkma dedi.. ama ben becerremiyorum ıkınmayı halim yok uyudum uyuyacağım.. sorulan sorulara kafa sallayarak cevap veriyordum..
doktor geldi başladım ıkınmaya ama yok olmuyor bu arada sancım geri gitti yarım saate yakın sancılar gelsn diye uğraştılar.. doğum anında bulunan hizmetli ve ebe karnıma bastırarak başladık yeniden ıkınmaya ama çıkmıyor.. bastırdıkça gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu... son ıkınmada minoşum ağlayarak çıktı kafasını gördüm siyah saçlarını.. bundan sonrası aktı gitti... saat 05,45
bebeğimi aldılar temizlemeye gittiler kesik kesik ağlıyordu.. bebeğim iyimi nesi var dedim gayet iyi sorun yokmuş neyseki.. sonra göstermeye getirdiler yavrumu çok tatlıydı boncuk boncuk bakıyordu öptüm elini yüzünü...
sonunda bitmişti odama geldim.. hastanede doğum fazlaydı yoğunluktan bebişmi geç getirdiler.. acele ediyoruz artık gelsin nerde kaldı eşim gitti sordu bakım odasındaymış.. gelince dünyalar benim oldu hemen emzirdim çok güzel bir duygu Rabbim herkese yaşatsın...
bu arada benim canım çok az oldgu için bu kadar zorlandıgımı düşünyüorum yoksa doğumdan çıktıktan sonra herşey geçip gitti kesinlikle normal dğumu denemelisiniz ben yaptıktan sonra herkes doğurabilir diye düşünyorum :)))
üffffffffff vallahi soğuk terler döktüm baya zorlanmışsın ama o sana verilen enerjiyi temizlikte heba etmişsin neyseki sende bebeişinde sağlıklı rabbim hayırlı uzun ömür nasib etsin size darısı başıma diyeyim gene