2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

üffffffffff vallahi soğuk terler döktüm baya zorlanmışsın ama o sana verilen enerjiyi temizlikte heba etmişsin neyseki sende bebeişinde sağlıklı rabbim hayırlı uzun ömür nasib etsin size darısı başıma diyeyim gene

bayıldım herşey bebişlerimiz için diymi birşey daha sorayım;bebeğin yaş takvimini nasıl yapıyorsun?herkesleri kocaman öptüm anneleri veeee mis kokulu bebişleri.

slm kızlarrrr ben bugünde doğurmadım hala.yarın dr kontrolü var bakalım ne diyecek.şu anda 40+1 olduk.arayan soran daha doğmadı mı diyen diyene ama yok hala doğmadı napalım benim oğlum yaramaz böyle işte diyorum bendeaslında dün akşam 9-10 gibi karnım ve belim ağrımaya başladı yaklaşık 1 saat yattıktan sonra kocişle gezmeye çıktım zor da olsa yürüyeyim belki gelir artık bebeğim dedim.1 saat yürüdük ama ben neredeyse her dakika acıyla duruyorum yolda.sanki ishal olmuşum ya da çok dar bişey giymişimde karnımı sıkıyor gibi oluyorum.vajinaya aniden bi bıçak saplanıyor o an adım atamıyordum tüm vücudum ter içinde kalıyordu birde sürekli vajinada baskı hissi vardı.sanki çok sıkışmışım gibi.bu şekilde sabaha kadar sürdü dayanabiliyorum diye bekledim sabaha doğru uyumuşum uyandım sadece belim ağrıyor.ama gerisi yok yine işte

Dilemmacım aynı sorunu ben de yaşıyorum
Hatta buraya da yazmıştım fikri olan var mı diye
O top top beyaz sarımsı parçaları tek tek temizliyorum duş sonrası
Çünkü alttan yeni sıvı çıkamadığı için çok canımı yakıyor
Hergün duştan sonra kremliyorum
Ayrıca bi arkadaş banyo sırasında az oynayarak başlarına masaj yap dedi
Onun tezine göre göğüs uçları bebeğin emmeye başlamasıyla birlikte hırpalandığı için yara oluyormuş
Doğum öncesinden hırpalanırsa daha dayanıklı olacağından sonrasında yara olmuyormuş
Onun hiç yara olmamış

Ben de şimdi her banyoda yarın saat ovalıyorum suyla masaj yapıyorum hem de doğumu tetikler belki diye
Bu arada bir göğüs ucu her zaman diğerinden daha küçük başlı olur daha kuru olur
Benim de öyle
Sanırım o göğüs için doğum sonrası bu plastik göğüs koruyuculardan kullanmak gerekecek

luboyf sen ne yaptın tatlım beklemeye devam mı tamam mıyok mu bi gelişme

Yok canım hala buradayız
En ufak sancı yok
O kadar çok uyuyorumki anlatamam
Ne sancı ne birşey çok rahatım hiç bi yerim ağrımıyor
Uykuya doyamıyorm

Bol hurma yiyorum
Akşamları yürüyüş
Bakalım işe yarayacak mı
Sana. Ne kadar daha bekleyelim dedi doktorun

7 yıl önceki ilk doğumumda genel anesteziyle sezeryan olmuştum, çok çabuk ayağa kalkmıştım ama bence işin püf noktası şu; ağrı kesicinin etkisi ne kadar kuvvetliyse, o kadar çabuk harekete geçmeye niyetli oluyorsunuz. Benim hastanede de, evde de aldığım ağrı kesiciler o kadar etkiliydi ki, gece yanımda refakatçi olarak kalan eşim fosur fosur uyurken, ben bebeğimin hem altını değiştirip hem de çişi çıktı diye bütün yatağını, üstünü başını değiştiriyordum. :) Eve gelince de hemen eskisi gibi hareketli olmaya devam ettim. Birkaç gün sonra doktoruma kontrole gittiğimde, çok aşırı hareket ettiğim için sezeryan yerimde bir problem yaşadığımı söylemişti ve ağrı kesicileri bırakmamı istemişti.

O günkü sezeryan problemim, bugün karnımdaki bebeğimi etkiledi ve 30. haftadan beri eski sezeryan yerine baskı yaptığı için hamileliğimi yatay pozisyonda geçirmek durumunda kalıyorum.

BU YÜZDEN YENİ ANNELER VE ANNE ADAYLARI, LÜTFEN DOĞUMDAN SONRA NE KADAR YATABİLİYORSANIZ YATIN, DİNLENİN! HAYAT KAÇMIYOR! YİNE ESKİ AKTİF HAYATINIZA MECBUREN GERİ DÖNECEKSİNİZ, BARİ YOLUN BAŞINDA DİNLENİN! ;-)

Arkadaşlar, ben doğumu kadikoy acibadem Hastanesinde yaptım, ve doğum izni raporumu ssk ile anlasmasi olan bir tip merkezinden aldım. Ama kadikoy acibadem hastanesinin SGK ile anlaşması olmadığı için resmi olarak bu rapor kabul edilmiyormuş, bugün şirketin İK'ından aradılar, SGK onayı yaptırmam gerekiyormuş..Daha önce bu onayı almış olan var mı? Nasil yaptirmam SGK'nın hangi şubesine gitmem gerekiyor? En çabuk nasıl halledebilirim, malum bebeğim çok küçük, uzun süre bırakamıyorum lutfen yardim edin

Bugün 10.gün canım yaaaa. Canım öyle çok yanıyor ki... Lansinoh hiç fayda etmedi garmastan'ı temizlemek için karbonatlı su yapıyorum. canım dah çok yanıyor. Bu sıcaklarda duşa girmekten nefret eder oldum. Su değdikçe ağlıyorum resmen. Dikişlerim, dikişlerimin üstü hala acıyor. Karnımın içini bıçakla kesiyorlar sanki. Seninki de böyle miydi??? Dikişlerimin üstüne karnımın alt kısmından bir parça düşmüş gibi duruyor. Normal mi böyle olması?

Kızlar gelelim tavsiyelere:))
1. Göğüs pompası önemliymiş. mutlaka alın ama elektrikli olsun.
2. Göğüs kremi çok önemli. ben hiç fayda görmedim ama belli olmuyor. kullanın. her saat sürün.
3. Çıt çıtlı body'leriniz bol olsun. Kızım altını her açışımda çişini yapıyor.
4. hastanedeki bebek hemşiresi de, sağlık ocağı da bebeği emzirdikten sonra 2 kaşık su verin dedi. pamukçuk olmasını önlüyormuş.
5. Hormonlar coşuyor kızlar. herkesi şimdiden alıştırın. söylerim ederim diyin. resmen her günüm ağlamakla geçiyor. çok bunaldım gerçekten.
6. tek kullanımlık alt açmalar çok iş görüyor alın bence

HELENAS çok gecmis olsun , Allah bebisini saglıkla büyütmeyi nasip etsin

Kizlar bz geldikkk eylul iyi cok sukr ben kndme yeni yeni gliyorm.biraz toparlandktn snra kizmla resminizi paylasicm sznle.dualarini eksk etmedgnz icn tesekkurler.darisi sze kizlar dualrm sznle..

Gözün Aydın canım , sonunda geldi eylül kız , fotografını da koy en yakın zamanda

Canım benimde sag daha büyük , sol küçük , soldan emzirmek daha zor oluyor ama zamanla düzene giriyor
Dün TRT de emzirme hemşiresi 1 ay onceden başlayın kremlere dedi, cok faydası olur dedi

Kedicikkkk çıt cıtlı Body derken bu bacakları kolları açıkta bırakan body lerden mi?

kızlar bişey sorcam,ilk zamanlarda göğüs pompası dedi doktor tam olarak ne işe yarıyo olsa nasıl olur olmazsa ne kaybederim doğum yapan arkadaşlar yazarsınız sevinirim :26:

arkadaşlar merhaba bende ağustos annesiyim 2 ağustosta normal doğumla kızımı kucağıma aldım.bu benım 3.cocugum.2011 doğumlu kızım,2012 doğumlu oğlum var.3.bebegım mucızem spiralle hamıle kaldım.şükür sağlıkla kucağıma aldım.daha evvel cepten takıp ettım sizleri ama oradan cvp verme olasılığım olmadı bugun kocam sonunda bilgisayar aldıda yazıyorum.herkese hayırlı doğumlar dilerim.doğum yapanlarda güle güle büyütsün yavrularını.

ben almadım ama keşke önce almış olsaydım doğum sonrası bebeğimizi emzirmek biraz zor oluyor hem acemilikten hem koldaki serumdan hemde vücuttaki ağrılardan. Ağrılar çok olmasa da bebeği kucağa alıp doğrulması çok zor. Doğumdan sonra hemen emziremediğimiz için bebeğimiz halsiz kalıyor çünkü bizden uzak en az 1 saat geçirmiş oluyor. normal doğum bile olsa sarılık oluyor. O yüzden en kısa zamanda süt alması lazım. Bunun için özel hastane de pompa olur genelde ama ne kadar kullanışlı bilmiyorum. Yürüyüp pompalı odaya gitmek eğer sezeryan doğumsa 6 -8 saat sonra oluyor. Eğer elinde pompa olursa hemen kolayca sütün sağılır. Zaten süt emildikçe çoğalıyor. Çoğlınca da bebeğin hem daha az ağlıyor hem de kendine geliyor.
Sözün özü pompa faydalı elektirikli olursa kolay olur senin için.

gribeyaz bebişin hayırlı olsun canım çoooook sevindim öp minnağı yerimize
teşekkür ederim canım.. öpmekten alamıyorum kendimi :)

evet çok zorlandım ama neyseki bebişime değdi :)

Wuhuuuu ne güzel bir doğum hikayesi Allahım bu hikayeden ben de istiyorum :)

daha kolayı ve güzeli senin olsun canım benim..

Kastettigin tam olarak nedir anlayamadim ama be deki surec de su sekline oldu. Memorial da dogum yapacagim ve sgk anlamasi yok. 32. Haftada devlet hastanesinden calisabilir raporu aldim ve bu raporu ik'ya verdim. Sonra 36. Hafta da yine devlet hastanesine gidip (32. Haftada aldigim raporu da goturerek) isgoremezlik raporu aldim ve yine bu raporun 1 nushadini da ik'ya teslim ettim. Dogum yaptiktan sonra son aldigim raporu yine devlet hastanesine goturecek misim.

Allah yardımcın olsun cnm en az sen kdr heyecanlandım dmk ki bzm oğlan da gelebilir her an günümüz aynı :) çk şükür tmzlk btti.dualarım sennle inş. kolay geçer sağ salim kavuşursunuz. bnmkide günlerdir sessizliğini koruyodu bgn aşırı hareketli çk şaşkınım yoksa gelio muu? güzel hbrlerini beliyoruz cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…