2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

15 gündür formdan uzak kaldım oğluşum doğdu maşallah
2 ağustos cuma günü sezeryanla dünyaya geldi. doğum hikayemi anlatıcam ama çok iç açıcı değil kimseyi korkutmak istemem.
en önemlisi onun yüzünü gördüğün an tüm acılarının dinmesi :)

kızlar bişey sorcam,ilk zamanlarda göğüs pompası dedi doktor tam olarak ne işe yarıyo olsa nasıl olur olmazsa ne kaybederim doğum yapan arkadaşlar yazarsınız sevinirim :26:

Eğer bebeğiniz emme problemi yaşarsa, sütü sağıp verebilirsiniz, mama almak zorunda kalmaz. Ama bu sefer de biberona alışkanlık olabilir. Bunun için de ya kaşık biberon ya da mutlaka yenidoğan akış biberon kullanılması öneriliyor. Tabii sadece sağıp biberonla vermek değil, aynı zamanda emme alışkanlığı kazandırmaya devam etmek şart.

Ya da sütünüzü sağıp gerçekten gelip gelmediğini kontrol edebiliyorsunuz. Bebek emiyor gibi görünür ama belki boş çekiyordur. Ya da bebeğin emme gücü azdır, emip uykuya geçtikten sonra aynı memeyi sağıp, ne kadar süt çıktığını kontrol etme şansınız olur. Eğer çok gelirse, bebek emememiş demektir.

Ya da dışarıda emzirmek istemezseniz, sütünüzü gitmeden sağarsınız, alışveriş merkezinin ortasında bebeğinizi besleyebilirsiniz. :)

Ya da acil bir yere gitmeniz gerekiyor ve bebeğinizi güvendiğiniz birine teslim edeceksiniz, o zaman sütünüzü sağar beslemesi için o kişiye bırakırsınız. :)

Ama özel hastanelerin birçoğunda hastane tipi sağma makinesi zaten bulunur, bu yüzden doğum çantasına boşuna koymaya gerek yok bence.

Ayrıca bebeğinizi foşur foşur emzirebileceğinize güveniyorsanız, zaten kesinlikle öyle emzirirsiniz ve dolayısıyla sağma makinasına da hiiiiiç ihtiyacınız yok demektir. :) Çok tasa etmeyin...

cehaletimi maruz gor kasik biberon dedigin nedir?

canım bana dr yarın söyleyecek muhtemelen.sabah 9.30 da gel dedi.benim sabırsız kocama kalsa hemen yarın öğlene alsınmış sezeryanla ama ben dr ne derse onu yapıcam artık.zaten normal istediğimi biliyor.keşke senin gibi biyerim ağrımasa dicem ama o zaman da hiç bişeyim yok diye düşünücektim hoş şimdide her yerim ağrıyor ama yine olmuyor işte.sen daha şanslısın yani.inşallah ikimizde sonunda kolay bi normal doğumla alırız bebişlerimizi kucağımıza.benim şişlikler çok arttı erkek terlikleriyle geziyorum resmen

evet canım ya...benim için büyük hayal kırıklığı oldu sezeryan olması. ama içim rahat, doktorum gerçekten güvenebilinecek bir insan.hamileliğimin başından beri bir miyomum vardı, saolsun o da bebişle beraber büyüdü adam oldu 3 cm çapa gelmiş. birde bizde anneden gelen kalp problemi var, heyecan yada ani harekette çarpıntım geliyor. salı günü nst deyken çarpıntı geldi yine, bebeğin kalp ritmi çok etkilendi....
doktorumun korkusu miyom kanala çok yakın. eğer yolumuza çıkarsa ve stresle benim çarpıntım gelirse ikisiyle birden baş etmenin zor olacağını söyledi...kardeşimin doğumunda da bebekte doğum anında ritim bozukluğu olmuştu ve mecburen hemen sezeryana alınmıştı..o tecrübeyi yaşadığım için riski göze alamadım

nasıl becerdiysem genel anestezi kısmını kafamda ben uydurmuşum..doktorum bugün ben sana öyle bişey söylemedim ki, ne gerek var dedi....epidural olacakmış, iki miyomu da alıcam dedi...
yalnız ben hala 1 den fazlası olan anneler grubundayım canım :) benim herşeyim olay olduğu gibi doğumum da olacak..az önce doktorumla konuştuk. bazı sebeplerden dolayı yarın olmasını istemiyorduk pazartesi nöbetçi doktorla olsun dedik (doktorum yurtdışı seyehatine gidiyor pazar akşamı). saolsun "ben seni biliyorum, bensiz rahat edemezsin...pazar geleyim senin için hastaneye, gitmeden ben yapayım" dedi. doktorumu seviyorummmmm
yani oğluşumun iki günü var teyzesi

teşekkür ederim canım, en kısa zamanda senden de güzel haberler bekliyoruz :)
yalnız bende ufak bir değişiklik oldu yarım saat önce...doktorum saolsun nazımı pek bir çekiyor, yarın değil pazar günü olacak
bu arada haklı olabilirsin, doktorumda bu gece ve yarın sabah için beni uyarırken söyledi; birden aşırı hareketlenme "anne sıkıldım, ben geliyorum" demekmiş....hadi bakalım inşallah tez vakitte senden de güzel haberler alırız. Allah hepimizn yardımcısı olsun...

Resim icin cok tesekkurler. Bir sorum daha olacak; normal kasik ile vermek ile kasik biberon ile sut vermenin bir farki var mi? Ayni sey degil mi?

Anne memesiyle, normal uçlu bir biberon bebek tarafından aynı şey gibi algılanıyormuş. Dolayısıyla memeden çekmek biberondan çekmekten daha çok efor gerektirdiği için, bebek memeyi istemeyebiliyormuş. Ama kaşık biberonun anne memesiyle bir benzerliği olmadığı için kafası karışmıyor. :) Hem ileride beslenme şekli bu olacağı için hazırlık da oluyor diyebiliriz.

uyarıların için çoook teşekkür ederim. bu satırları okumasaydım kesinlikle bende aynısını yapar hemen her işimi kendim hallederim moduna girerdim...gerçi bana yardım edecek eşimden başka kimse olmayacak yanımda, o da yardım etsin artık.. baba olmak kolay değil

Bebeğini ve kendini beslemekten daha önemli bir işin olmayacak. Eşin bir şekilde karnını doyurur, evin dağınıklığı-pisliği gün gelir düzenlenir, yavrunun altını da çok yorulmadan değiştirebileceğin düşünülecek olursa, mümkün olduğunca dinlenmek için şansın var.

Bir de beni düşün; okul açılana kadar evde her gün ilgilenmem gereken 2 çocuk olacak. Bugün oğlumla şu detayı konuştuk mesela; ben tam kızımı emzirirken, oğlumun tuvaleti gelecek, gidip oturacak, bitince her zamanki gibi "anneee, bittiiiiii!" diye bağıracak ama ben hemen kalkıp gidemeyeceğim. :) Kızım daha 10 günlükken oğlumun okulu açılacak ve onun alışverişi, dersleri vs. ile ilgilenmek durumunda kalacağım.

Bilemiyorum beni nasıl bir hayat bekliyor...

Resim icin cok tesekkurler. Bir sorum daha olacak; normal kasik ile vermek ile kasik biberon ile sut vermenin bir farki var mi? Ayni sey degil mi?

ben henüz oğluşumu kucağıma almadığım için tecrübe etmiş değilim ama yine tecrübeli anne kardeşimin tavsiyesine güvenerek Avent yenidoğan aldım...meme yapısı anneninkine çok benzermiş, ayrıca yine memeye benzemesi için tek delikli...bebek sütü içebilmek için aynı eforu sarfediyor, böylelikle anne memesine de devam edebiliyor dedi...birkaç gün sonra kendi tecrübelerimi de aktarmaya başlayabilirim size

Kızlar ilk gün sütüm yok diye kaşıkla mama verdik.... Göğsümün ucu olmadığı için silikon göğüs ucu aldık.. Kızım sonra göğsümü verdiğimde yalandı ama emmedi....Sonra inatlaştım 2 saat sakinleştirerek gezdirerek emzirmeyi başardım ve sütüm çoğaldı.... Zorda olsa inatlaşarak emiyordu... Bugun sabah sütüm yok gibiydi hiç gelmedi annem ve babası dayanamadı ağlamasına biberonla mama verdi ha kaşık ha biberon dediler.... Şimdi kızım göğsümü verdiğimde akan sütü sadece göğsümün ucundan somuruyor...Sonra emediği için yavaş akıyor ve sinirlenip kıyameti koparıyor...Tamamiyle bırakıyor... Bende şuan manuel pompa aldım onla sağıyorum...30ml çıkıyor...Kızım 20ml doyuyor...Ben kaşıkla verelim diyorum... Eşim ve annem biberonla diyor

Budurum da olan var mı bu kız göğsüme nasıl alışacak nasıl emzirecem deneyimli annelerden bilgi istiyorum....Yoksa pompayla sağıp hep böylemi vermeliyim...Ne yapacağımı şaşırdım dikişlerimi falan unuttum((

Selam kızlar güzel dilekleriniz için çok saolun....Doğum yapanları tebrik ederim Allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ve bol bol sütleri olsun bebekler bol bol emsin....
Doğum yapacak arkadaşlarada Allah kolay doğumlar nasip etsin....

kızlar gögüs ucundaki çatlaklar için ne yapıyorsunuz.. lansinoh krem kullanıyorum ama yeterli olmuyor

canım ya ben biberon almadım ama ne olur ne olmaz alsammı ki kızımda hiç lazım olmadı ama bilemeyiz almam daha iyi olu herhalde ....bde çarşambaya kadar doğurmazsam suni sancı verecek doktorum sancım falan yok ...şu ana kadar ..direk suni sancı yiyen var mı dua edin ona gerek kalmadan geliversin şu sancılar............

bizim içinde dua et arkadaşım.............

Sunu demek istiyorum acibadem hastanesinin sgk anlasmasi olmadigi icin sgk ile anlasmali tip merkezinden aldim 32 haftamda calisamaz raporunu simdi dogum yaptim 32 haftalik raporu aldigim yer tip merkezi oldugundan ve ordada dogum yapamayacagimdan dogumdan sonraki 8 haftalik raporu veremiyor benim is yerimin bagli bulundugu sgk mudurlugune gidip 32 haftlik aldigim rapor ve dogum belgemle oraya gitmem gerekiyomus benim gibi olan arkadaslar varsa bilgi almak istedim bu durumda ne yaptilar ogrendigim bilgi dogrumu is yerimin bagli bulundugu sgk mudurlugune gidersem yaptira bilirmiyim yoksa dogum parami alamayacagim ise baslamak zorundakalacagim

Tatlım bende de sancı cıkmadı....Carsamba kontrolum var.. Bakalım ne dıcek.. Sende sancı agrı yorgunluk uyku fln var mı.. Bır de catı kontrolu oldun mu.. Son soru bebegın hareketlerı nasılllll

Kesinlikle oncesinde basla canim.ben bir ay oncesinde baslamistim.ilk gunler emzirirken cok zorlandim ama en azindan yara olmadi. On gune de alisti goguslerim. Simdi kullanmiyorum kkrem.ama en basta emzirirken ki agri kacinilmaz sanirim. Canim ne güzel anlatmissin.zevkle okudum yazdiklarini.paylasimin için teşekkürler. İnşallah saglicakla ve kolaylikla bebegini alirsin kucagina.

Tebrik ederim canim geçmiş olsun.melegini almissin kucagina. Maalesef ayni sorun bende de olustu.tam dikis sancilarim bitti derkenhamilelikte baslayan ve dogum sonrasi kocaman olan hemoroidimin sancisi basladi.bir krem kullanmaya basladim. İnşallah faydasini görürüm. Doktorum onayladi istersen sen de kulan canim..ozelden ismini atabilirim ilacin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…