- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.221
Süper bir haber bu dokuzaycım,en azından nst'de sancın çıkmış.bu şimdilik benim için hayal.pazartesi kontrolümüz var yine,en azından 1 sancıcık çıksın bari de nasıl bişeymiş göreyim en azından.ileride azıcık sızlanırsam dinlenecek vaktim yok diye,hatırlatın bana kızlar bunları tamam mı?
Amin canım cümlemizin.
Açılma olursa suni sancı ile deniyecek. Bebek kanala hiç girmemiş doktor da çok sasırdı
ilk zamanlar hep normal doğum istiyordum ama şimdi yeterki sağlıklı olalım. Günler geçmiyor...
inşallah canım süt fışkırsın :) bir damlasını bile ziyan etme :))arkadaşım cok zor günlermiş ama çok şükür geride kaldı inş bundan sonrası çok daha güzel olacak senin, bebeğin için.ne güzel bir annelik yapmışsın bebeğine sabırla devam etmişsin ve hala ediyosun inş bende böle azimli bıkmayan ağlayıp sızlamayan güçlü bir anne olurum çünkü onlar bize muhtaç ve bıkmadan usanmadan mücadele etmeliyiz.uyarılarını dikkate alıcam inş foşur foşur olur sütümde böle hem saklarım hem de belkide birilerine yardımım olur..kolaylıklar arkadaşım hep gülsün yüzün hersey gönlünce olsun inş
daha iyiyim tatlım bebeğim büyüdükçe ben de büyüyerek rahatlıyorum inşallah en kısa zamanda yaşıtlarımızı yakalarız :) tıp dilinde düzeltilmiş 9 günlüğüz ama 2 aylığız :))ah canım benim ne olur toparlanmaya çalış bebeğinin erken gelmesinden sebeb oluşmuş tüm bu anlattıkların fakat bebeğin sağlıklı allaha şükür bunu düşün mutlu ol o kıyafetleri elbet bir ay dolmadan giydireceksin rafdan teker teker inecekler hatta bazılarını hiç giydiremeden küçülecek bunlara canını sıkıpta psikolojini bozma inşallah herşey bizim için mutlu ol inşallah
tşkler canım güzel sözlerin için ama emin ol yapamazsın gibi bir şey yok sen de en güzel şekilde bakarsın Mücadele'ni verirsin anne olmak çok farklıymış zombi gibi olsan da yılmıyorsun :))Sen birçoğumuzun yapamadığını yapmışsın arkadasim. Yazdıklarını okuyunca inan içimden dedim ki; ben medcezir kadar güçlü olamazdım herhalde. Sen zoru başardın kendini lütfen hafife alma ve kendini takdir et lütfen.
Biz doğum yapmamış 3-5 kişinin senden öğreneceğimiz çok şey var( bakınız kedicik, meltowski ve diğerleri)
Aramıza dönmene sevindim:)
Yalovacım sana içimden muck yapmak geldi :))Medvecezir,yazını görünce çok sevindim canım.uzaklaşma lütfen bizden.biz de ara ara dibe vuruyoruz ama inan ki burayı okuyunca ve paylaştıkça insan daha fazla tutunuyor hayata,hepimizin farklı farklı sorunları oluyor ve tek olmadığımızı görünce göğüslemek daha kolay geliyor.sen sınavını pek çok insana göre daha zor verdin ama inan ki çok iyi altından kalktın.sonuçta sende istemezdin bunları yaşamayı ama geçti gitti işte.daha güzel günler sizi bekliyor.kızlar bu arada nerelerdesiniz acep?2 gündür 3-4 sayfa zor ilerliyor.son hazırlıklara mı kaptırdınız kendinizi?doğum yapan arkadaşlarda bir süredir yok.Arasta,Cucu,PARME epeydir yok.iyisinizdir inşallah kızlar.Narinnazenin'de doğum yaptı ama o da hiç uğramadı ya da ben mi görmedim?merak ediyoruz sizi kızlar,bebekleriniz nasıllar arada uğrayında bir haber verin.
medvecezir yazdıklarını okuyunca gözyaşalarımı tutamadım ne zor günleri yaşamışsınız hele bir anne için kabus.ama Alalh çok şükür geride kalmış ve bir daha öyle bir acıları vermesin ne size ne kimseye.aşıdan ateşleniyorlar evet ama çok korkma genelde bir gun ya sürer ya sürmez bazen de hiç ateş çıkmıyor.ilk baştan ben de her ateşlediğinde çok teleşnaıyordum üzülüyordum resmen ben hasta oluyordum uyumazdım hiç bun da normal bir tepki.rahat olun demesiyle olmuyor oğlum 5 yaşında bir burnu aksın geçeceğini bildiğime rağmen yine telaşlanıyorum annelik hasta olmalı mutsuz olmalarını görmek biiz mahvediyor.ama onlar böyle düşe kalka büyücekler biz de yaşlanacağz.
Şimdi bebeğin emiyor anladığım kadarıyla üzülme derim ama sen yine üzülürsün aynı şey ben de yaşadım ilk oğlumla o kdar üzülmüştümki yemek yemek istemiyordum bebek emiyorsa ben niye yemek yiyecem diyordum yemek ban aharam gbime geliyordu.lohusalık psiholojiği işte.ben diyorum ilk olarak bbeğin sağlığı önemli evet keşke tüm bebekler lok lok emsinler o ne güzel am amaalesef bazılarımız için duurm farklı.kendine guzel bir elektrikli pompa al sütünü sağıp verirsin.mesel anne sütü almak değilmi ne şekilde önemli değil.emiyorsa kendini yıpratma boşuna.ben 1 sene öyle verdim anne sütü.evet benim için zor oldu çok işleri sosyal hayatım geride bırakıyorsun am abu hayat boyunca devam etmeyecektir.hatta annelik öyle bir şeyki evde yarım saat süt sağmak geçirmek bir konsere gitmekten daha çok sevk alıyorsun.Bide anne sütü yetmeyebilir bazı günler bu da çok normal bazen çok fazla olur bazen daha az olur.azaldığınnı düşünüyorsan bol boll su ve sulu yemekler dereotu cacıktan çok memnunum ben.al pompayı normalden fazla sağmaya başla.süt bittimi 5 dk boşa çeksin böyle birkaç sağmadan sonra süt artmış olyor.gerekirse bazen mamam da veririsin.bak ben lohusalık psiholojiyel çok komikmişim ya en baştan hem mama hem anne sütü veriyordum daha çok mama diyebilirim uuzn süre mamyı düşman gibi görüyordum:))))ne kdar komik ya.şimdi aklıma geldikçe gülüyorum kendime.gerçekten ilk çocukta çok cahil oluyor insan.açıkçası ben ilk oğlumla beraber büyüyorum:)şimdi gülüyorum seneye birinciş sınıfta olcaz oğlumla:)ay ne çok yazdım kusura bakma canım:)
Tatlım iyi olmanıza sevindim çok öpüyorum. Arasta ile de konuşursan geçmiş olsun dileklerimi iletirmisinkıyamam ben o minnoşaAh canım benim zamanım şimdilik okumaya yetiyor ne zaman yazmaya kalksam bir inga sesi bölüyor kelimeleri:) gaz problemimiz başladı . Uyumakta zorluk çekiyor kızım surekli emmek istiyor 24 saat memeler açık :)
Daha dogum hikayemi yazamadim . Ama sizden haberim var takipteyim :)
Bu arada size söylemek konusunda kararsız kalmıştım . Ama arasta pazar gunünden beri hastanede sanıyorum bugun çıkacak. İda sepsis olmuş damar yolu açıla açıla mikrop kapmış yavrum benim . Ama tedaviye yanıt vermiş hayatı tehlike atlatilmis şükür . Nolur dua edin onun icin yavrum benim nazarmi değdi nolduysa kuzum onca şey atlattı .
Fundacıkkkk nihayet cnm gözün Aydın Allah analı babalı büyütsün öp kokla Çek içine 41 kere maşallah çok öpüyorumAllah hepinizden razı olsun canlarım..
ne kadar içten duygularla yazdığınızı kendimden biliyorum, iyi ki varsınız
biz evimizdeyiz çok şükür.. Ardamın maşallahı var, sağlıklı Allaha şükür..
anası da iyi olacak inşallah en kısa zamanda toparlanmayı umuyorum çünkü henüz doyasıya kucağıma alamadım çok sevgili dikiş yerim yüzünden :) çokça dinleniyorum,ilaçlarımı aksatmıyorum, bolca sıvı tüketiyorumsonunda oğlumla yardımsız kendim ilgilenebileceğim günlerin hayaliyle yapıyorum hepsini
doğum hikayemi daha geniş bir zamanda yazacağım inşallah.. takipteyim sizi bıraktım sanmayın gözüm üstünüzde
doğum yapan arkadaşları tebrik ederim..gözleri aydın hepsinin..
hala bekleyenlere de ennn hayırlı doğumları olsun diye dua ediyorum..aklımdasınız hepiniz
çok çok öpüyorum siziiiii!
Canım Sezeryan Sonrası İyileşme Süreci Kişiden Kişiye Değişir. Ben 2. Gün Ayaktaydım, Gaz Sancım Olmadı, Ağrım Sızım Olmadı, Bahsettiğin Baş Ağrısı Olmadı (Olursa Da Ağrı Kesici Yazıyor Zaten Doktorun). İlk Gün Yattım 2. Gün Bebeğimin Bakımı Evimin Küçük İşleri Her İşimi Görebiliyordum. İyi Düşün İyi Olsun
-------
Kızlar Bu Arada Bebeğim 2 Gündür Emerken Ağlıyor. Çok İştahlı Emiyor Bir Anda Memeyi Bırakıyor Kızarıyor Ikınıyor Ağlamaya Başlıyor. Bir Yandan Da Aceleci Aceleci Yeniden Meme Aranıyor. Yani Karnı Aç Ama Ememiyor. Gazdan Diye Düşünüyorum. Var Mı Aynı Sorunu Yaşayan..?
gazdan cnm benmkide öyle kıpkırmızı oluo zaten o sancıyı çekerken emmioo gazı çıkınca emio..bide gaz damlası kullanıyoruzz
gaz sorunu bendede çook oldu..kayısı yemekten öldmm halada war sayılır...yıllarca sezeryan kendini hissettircek demekki..
benim 4. günüm yatınca karnımın içindekiler yukarı çıkıyor. Kalkarken löp diye aşağı iniyor. Çok canım yanıyor. Bu organlar ne zaman yerleşcek yerine. Sırf canım yanacak diye yatmak istemiyorum.
canım biraz sabır sanırım. 7. günüme kadar yatarak uyuyamadım bile. bugün 12. günümüz ve benim karnımda toparlandı çok az bi şişlik kaldı oda göbek kısmımda rahim daha yukarda oldugu için löp löp oynuyor sanki. 40. güne kadar anca toparlanırmış organlar rahim falan..
kızlar biz çıktık hastaneden. Normal doğumdan korktuğum için sezeryan oldum. Sezeryan öncesi sondayı hemşireye taktırmadım canım çok yanıcak diye. Ameliyathaneye sondasız gittim. Doktor denedi o da takamadı ben çok kasıldım. Ameliyata sondasız almak zorunda kaldı. Ben ayılmak üzereyken takmışlar. 2 gün hastanede kaldık sütüm gelmediği için mama verildi. Sütüm gelmeye başladı ama bebeğim biberon istiyor. Alıştırmaya çalışıyorum. Çok ağlıyor dayanamıyorum.
Kızım 49 cm 3330 gr doğdu. Biraz süslüydü kızım. Hastanede dillere düştük.
Bu da benim Livam..
Eki Görüntüle 779431
Geçmişi henüz okuyamadım. Kimler doğum yaptı göremedim.
Kizlar bz geldikkkeylul iyi cok sukr ben kndme yeni yeni gliyorm.biraz toparlandktn snra kizmla resminizi paylasicm sznle.dualarini eksk etmedgnz icn tesekkurler.darisi sze kizlar dualrm sznle..
Bu suni sancıda ne var acaba, aynen benimki de suniden sonra kalbi yavaşladı panikle sezaryene girdik.
sıkışmış oğlum bi de kordonu dolamış...
sancıyı alınca panik mi oluyolar nedir...
ı ...
Yeter diye bagiracagkm kizlar kv bebegimin her aglamasinda bir toz mama ver deyip duruyor. Sonra yok su verelim yok sunu yapalim yok bu bez az kirlenmis degistirme. Herseye karisiyor. Birde ben calisiyorum ya nasil olsa mama vereceksin diyor bugunde senden süt z fiskirmiyor ki torunun olunca beni anlarsin dedi!!! Çocuğu gectik ya sira toruna geldi. Simdi de gecmis olsuna gelen komsularimiza beni kesiyor temizlikci alıyorum diye. Ama ben bu dogumda yüzünü gördüm eskiden beni gercekten sevdiğini düşünüyordum doguma giderken korkuyorum dedim ne var 16 yasinda da doguruyorlar diyo cati muayenesune giderken yine ben pajiktim bu kikir kikir yanına peçete alsaydin birazdan göreceksin diyor o kadar cahil bir kadinki gitse de kurtulsam
gazını çıkarmaya çalışıyorum ama gazını çıkarınca da uykusu kaçıyor huzursuz oluyr. ağlamaya başlıyor susturmak için tekrar meme veriyrmm. memede uyuyor ve gazını .çıkarmadan uyutmak zorunda kalıyorumm..((
Tatlım iyi olmanıza sevindim çok öpüyorum. Arasta ile de konuşursan geçmiş olsun dileklerimi iletirmisinkıyamam ben o minnoşa(
Fundacıkkkk nihayet cnm gözün Aydın Allah analı babalı büyütsün öp kokla Çek içine 41 kere maşallah çok öpüyorum
Kızlar çok sıkıldım hamilelikten bugün 40+3 oldun hala gelen giden yok :))) dün gece eşimle boş beşiği sallıyoruz hadi uyu artık diye:)))))ne zaman gelecek o günler
kızlar dün doktora dittim gene alttan muayene etti bebişim hiç yerleşmemiş.
sat a göre 41+1 olduk doktorum eski ultrason resimlerini istedi ultrasona göre 40+4 imiş.
pazartesiye kadar bekliyelim olmazsa pazartesi yatış dedi
dua adin nolur Rabbim hayırlısı ile sağlıcakla kurtulmayı nasip etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?