2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Öncelikle angels ve rabarba Allah yavrularınıza uzun ömürler versin canlarım tebrikler :) nihayet sizler de kavuştunuz bebeklerinize darısı bekleyenlerin başına.
Yalovacım topici sen kapat toplanıp çıkalım :))) yok yok olmaz kalalım :)
Beni mazur görün kızlar o kadar zor günler yaşadım ki bazen kayışları koparabiliyorum. Hastane günleri erken gelen miniğim bir şey olacak mı korkusu nerdeyese 2 saatlik uykularla kızımın başında göz kırpmadan beklemek nefes alıyor mu diye sürekli kontrol etmek cidden çok zordu.. Psikolojim alt üst oldu nerde o dikiş günlerim keçe süslerim. Herkes yavrusunu alıp emzirirken ben nefesini kontrol ediyordum inanın o kadar berbat bir duyguydu ki. Kızım için hep güçlü durmaya çalıştım. Ameliyat için verdikleri ilaçlar süte iyi gelmiyormuş diye miniğime birşey olmasın diye içemedim korkudan ağrılarda boğuştum. Kızım elinde serum bağlıyken o minicik ellerini izledim hep damarları tıkamıp şişmesin diye nefesimi tuttum onu dinlerken. Ememedi üzüldüm ağzını açamaz gözlerini açamaz kahroldum 10 cc sütü 1 saatte içer kolumdan indirmem azimle bitirmesini beklerdim. Özene bezene aldığım hastane çıkışları büyük geldi hepsi rafa kalktı babası gidip prematüre giysiler aldı kahroldum. İçimden hep ağlamak geldi boğazım düğümlendi ama gözyaşım akmadı. Berbattım hala psikolojik olarak yorgunum ama daha iyiyim.
Benim iki bebeğim var biri süt sağma makinem. O beni güzelce emiyor çok şükür sütümü miniğime veriyor.

Sözün özü yılmak yok devam devam. Pazartesi 2 aylık olucaz 3 tane aşı olacak ateş yapıyormuş şimdiden panik durumundayım. Hayırlısı bakalım.

Bir de değinmeden edemeyeceğim bebeklerinin ememediği fazla sütünü sağıp döken arkadaşlar varmış yapmayın eylemeyin gözünüzü seveyim azıcık okuyun araştırın burya girip yazabiliyorsanız pc niz var demektir. Sizin o sağıp döktüğünüz sütler en yağlı ve besleyici kısmı sütün. Süt te katman katman ilk kısımları su ağırlıklı. Siz bebeği asıl doyuran kısmını sağıp lavobaya döküyorsunuz bunu okuduğumda ağzım açık kaldı... Fazla mı var at buzluğa sütünün kesilmeme gibi bir garantisi yok Allah korusun. Çıkarıp içirirsin günü gelir ha ille de kullanmayacağım diyorsanız da muhakkak ihtiyacı olan bir minik vardır hastane küvözlerin de .

Benden şimdilik bu kadar öpüyorum tüm arkadaşlarımı

cok teşşekürler..gercekten deneyimli olduğunuz belli oluyor inş sağlıkla alırsınız kızınızı kucağınıza.geç gelecek belki ama tecrübeli bi annesi var bence çok şanslı.allah yardımcınız olsun kolaylıklar bu arada

arkadaşım cok zor günlermiş ama çok şükür geride kaldı inş bundan sonrası çok daha güzel olacak senin, bebeğin için.ne güzel bir annelik yapmışsın bebeğine sabırla devam etmişsin ve hala ediyosun inş bende böle azimli bıkmayan ağlayıp sızlamayan güçlü bir anne olurum çünkü onlar bize muhtaç ve bıkmadan usanmadan mücadele etmeliyiz.uyarılarını dikkate alıcam inş foşur foşur olur sütümde böle hem saklarım hem de belkide birilerine yardımım olur..kolaylıklar arkadaşım hep gülsün yüzün hersey gönlünce olsun inş

ah canım benim ne olur toparlanmaya çalış bebeğinin erken gelmesinden sebeb oluşmuş tüm bu anlattıkların fakat bebeğin sağlıklı allaha şükür bunu düşün mutlu ol o kıyafetleri elbet bir ay dolmadan giydireceksin rafdan teker teker inecekler hatta bazılarını hiç giydiremeden küçülecek bunlara canını sıkıpta psikolojini bozma inşallah herşey bizim için mutlu ol inşallah

Sen birçoğumuzun yapamadığını yapmışsın arkadasim. Yazdıklarını okuyunca inan içimden dedim ki; ben medcezir kadar güçlü olamazdım herhalde. Sen zoru başardın kendini lütfen hafife alma ve kendini takdir et lütfen.

Biz doğum yapmamış 3-5 kişinin senden öğreneceğimiz çok şey var( bakınız kedicik, meltowski ve diğerleri)

Aramıza dönmene sevindim:)

Medvecezir,yazını görünce çok sevindim canım.uzaklaşma lütfen bizden.biz de ara ara dibe vuruyoruz ama inan ki burayı okuyunca ve paylaştıkça insan daha fazla tutunuyor hayata,hepimizin farklı farklı sorunları oluyor ve tek olmadığımızı görünce göğüslemek daha kolay geliyor.sen sınavını pek çok insana göre daha zor verdin ama inan ki çok iyi altından kalktın.sonuçta sende istemezdin bunları yaşamayı ama geçti gitti işte.daha güzel günler sizi bekliyor.kızlar bu arada nerelerdesiniz acep?2 gündür 3-4 sayfa zor ilerliyor.son hazırlıklara mı kaptırdınız kendinizi?doğum yapan arkadaşlarda bir süredir yok.Arasta,Cucu,PARME epeydir yok.iyisinizdir inşallah kızlar.Narinnazenin'de doğum yaptı ama o da hiç uğramadı ya da ben mi görmedim?merak ediyoruz sizi kızlar,bebekleriniz nasıllar arada uğrayında bir haber verin.

herkese slmm. umarım herkes iyidir. minik kızımm çok gazlı bir bebek ve kolik ağlamaları var. ve sürekli meme emmek istiyr bende zevkle emziriyrmm ama artık süt emmekten kaldırıp indirirken süt çıkıyr ağzından.. o bile rahatsız oluyr artık. ve bende azcıkk emzik emsin sitiyrmm ama midesi bulanıyr...emzik tutması için ne yapmalıyım sizcee..

günaydınlar herkese ...evim tmzlendi dün ohhhh bi dert daha bitti çk şükür..geriye bnm tmzlk kaldı ağda ya haftaya gidim diyorum tüm vücut-manikür-pedikür...inş. oğluşum aniden gelip annesini rezil etmez:26:..dün kıpır kıpırdı nerdeyse 10gündür bu kdr hareketli diildi. korktum bu bi geliş işareti mi die:18: sayfanın kapanışı için kavga etmeyin ben yapacağım kapanışı çünküüü...

Ah canım benim zamanım şimdilik okumaya yetiyor ne zaman yazmaya kalksam bir inga sesi bölüyor kelimeleri:) gaz problemimiz başladı . Uyumakta zorluk çekiyor kızım surekli emmek istiyor 24 saat memeler açık :)

Daha dogum hikayemi yazamadim . Ama sizden haberim var takipteyim :)

Bu arada size söylemek konusunda kararsız kalmıştım . Ama arasta pazar gunünden beri hastanede sanıyorum bugun çıkacak. İda sepsis olmuş damar yolu açıla açıla mikrop kapmış yavrum benim . Ama tedaviye yanıt vermiş hayatı tehlike atlatilmis şükür . Nolur dua edin onun icin yavrum benim nazarmi değdi nolduysa kuzum onca şey atlattı .

canım hoşgeldin,bebişler başlarda hep böle oluyomuş bende merakla ogünleri bekliyorum gercekten kolay gelsin inş cok cabucak büyüsün incin

arastanın allah yardımcısı olsun gercekten nazar var sanırım,dua edicem her aklıma geldiğinde inş yüzü güler bi an önce.idacık sağlıkla büyür inş

Kızlar öncelikle soruma cvp verenlere çok teşekkür ederim göğüs kuruluğu ile ilgili.. Alıntı yapmıştım ama tel kapandığı için gitti alıntılarım.. Krem sürmeye başlıycam geç bile kalmışım demekki..
Arasta için çok üzüldüm geçmiş olsun, inş en kısa sürede güzel haberlerle aramızda olur.. Dua edicem ona ve bebeğine de...
Doğum hikayelerini paylaşanlar harikasınız , ne güZel doğumlar .. İnş bize de nasip olur sağlıkla alırız kucağımıza. Soğukkanlılığınızı takdir ettim.. Bana da lazım biraz..
Bugün de doğum yapcak arkadaşlar dualarım sizinle.. Güzel haberler getirin , bize de dua edin..
Bekleyen arkadaşlarım ahhh ahhh napcaz biz yahu ))

Canım senin ve İnci'nin iyi olmasına çok sevindim.eksikliğinizi hissettiğim için bir sesleneyim dedim size,aklımızdasınız hep.merakta ediyoruz sizi,bebeklerinizi.bir süre uğramayınca(ki çok normal,bebekler bütün vaktinizi alıyordur) inşallah ters giden bişeyler yoktur diye endişelenmeye başlıyorsun.çok şükür sen ve kızın iyiymişsiniz.İda içinde çok üzüldüm.herkesin her an yaşayabileceği bişey aslında ama tanıdık birinin başına gelince kıyamıyor insan.anladığım kadarıyla çok ta ağır atlatmış.hayati tehlike falan demişsin.Allah'ım en kısa zamanda tüm hastalarada,İda'ya da şifa versin.Arasta'nın inşallah yüzü güler,kızı da artık evinde ve kollarında olur.Geçmiş olsun ARASTA'CIM ve İDA'CIM.DUALARIM SİZLERLE.Haber verdiğin için çok sağol PARME'CİM.öpüyorum İNCİ'Nİ

Maşallah, keşke her bebek sizinki gibi emse! :) Umarım emdikten sonra sakince gazını çıkartıyorsunuzdur. Çünkü bebekler gaz sıkıntısı çektiğini anlamaz, o rahatsızlığı açlık zanneder ve sıkıntısını gidermek için yeniden yeniden emmek ister. Hatta memeye çılgınca saldırıp, birkaç emmeden sonra çığlık çığlığa kendilerini ayırdıklarına da rastlarız.

Emzik kullanmasını istiyorsanız alternatif emzikleri kullanmanızı öneririm. Öncelikle 0+ ölçüsünde olanları denemelisiniz, diğerleri ağzına büyük geleceği için midesini bulandırabilir. Ayrıca değişik formda olanları da denerseniz birinden memnun kalırsa o formda olanla devam edersiniz. Benim oğlum Avent'in damaklı emziğini sevmişti. Doğacak kızım için de aynı modelden aldım ama beğenirse...

Bazen bebek emzik emsin diye emziği şekerli bir şeylere batırıp verirler, çok büyük bir hatadır! Belki kendi sütünüze bir parça sürüp deneyebilirsiniz. Ama her bebek emzik istemez, bunu da göz önünde bulundurmak lâzım.

Ayrıca en güzeli kendi kendine doğal yoldan beslenip, doyduğunda bunu fark ettiği bir düzene girmesidir. Doyduğunu kabul edecek ve emzik istemeyecektir. Umarım sizin bebeğinizde de öyle olur. :)

arkadaşlar bayramın 2. günü 20 saatlik sancının ardından normal doğum yaptım. 4 kilo dünya tatlısı bir oğlum oldu. hem doğum sırasında kakasını yuttuğu için hem de ciğerlerindeki sıvıyı atamadığı için bir haftadır hastanedeyiz. Çanakkale araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesi yeteri kadar gelişmiş olmadığı için bursa izmir de yoğunluktan kabul etmediği için 3. gün apar topar çorluda şifa hastanesine sevkedildik. pazartesiden beri burada yoğunbakımda bebeğimiz. sadece saat 3 ile 4 arası 10dk görmemize izin veriyorlar ve daha çok gelişme kaydedemedik.40+2 de doğum yaptım ve normal doğum olduğu için o kadar pişmanım ki... her bebeğimi görüşümde ağlıyorum sütüm kesilecek diye de korkuyorum ama elimde değil. lütfen dua edin allahım onu bize bağışlasın

Bende arasta yi merak ediyordum , cok gecmis olsun , insallah İDA hemen iyileşsin , bebekler küçük oldugu icin bağışıklık sistemi de zayıf oluyor , Allah şifa versin bir an önce insallah , ne korkmuşlardir simdi , Allah sabır versin

medvecezir yazdıklarını okuyunca gözyaşalarımı tutamadım ne zor günleri yaşamışsınız hele bir anne için kabus.ama Alalh çok şükür geride kalmış ve bir daha öyle bir acıları vermesin ne size ne kimseye.aşıdan ateşleniyorlar evet ama çok korkma genelde bir gun ya sürer ya sürmez bazen de hiç ateş çıkmıyor.ilk baştan ben de her ateşlediğinde çok teleşnaıyordum üzülüyordum resmen ben hasta oluyordum uyumazdım hiç bun da normal bir tepki.rahat olun demesiyle olmuyor oğlum 5 yaşında bir burnu aksın geçeceğini bildiğime rağmen yine telaşlanıyorum annelik hasta olmalı mutsuz olmalarını görmek biiz mahvediyor.ama onlar böyle düşe kalka büyücekler biz de yaşlanacağz.
Şimdi bebeğin emiyor anladığım kadarıyla üzülme derim ama sen yine üzülürsün aynı şey ben de yaşadım ilk oğlumla o kdar üzülmüştümki yemek yemek istemiyordum bebek emiyorsa ben niye yemek yiyecem diyordum yemek ban aharam gbime geliyordu.lohusalık psiholojiği işte.ben diyorum ilk olarak bbeğin sağlığı önemli evet keşke tüm bebekler lok lok emsinler o ne güzel am amaalesef bazılarımız için duurm farklı.kendine guzel bir elektrikli pompa al sütünü sağıp verirsin.mesel anne sütü almak değilmi ne şekilde önemli değil.emiyorsa kendini yıpratma boşuna.ben 1 sene öyle verdim anne sütü.evet benim için zor oldu çok işleri sosyal hayatım geride bırakıyorsun am abu hayat boyunca devam etmeyecektir.hatta annelik öyle bir şeyki evde yarım saat süt sağmak geçirmek bir konsere gitmekten daha çok sevk alıyorsun.Bide anne sütü yetmeyebilir bazı günler bu da çok normal bazen çok fazla olur bazen daha az olur.azaldığınnı düşünüyorsan bol boll su ve sulu yemekler dereotu cacıktan çok memnunum ben.al pompayı normalden fazla sağmaya başla.süt bittimi 5 dk boşa çeksin böyle birkaç sağmadan sonra süt artmış olyor.gerekirse bazen mamam da veririsin.bak ben lohusalık psiholojiyel çok komikmişim ya en baştan hem mama hem anne sütü veriyordum daha çok mama diyebilirim uuzn süre mamyı düşman gibi görüyordum:))))ne kdar komik ya.şimdi aklıma geldikçe gülüyorum kendime.gerçekten ilk çocukta çok cahil oluyor insan.açıkçası ben ilk oğlumla beraber büyüyorum:)şimdi gülüyorum seneye birinciş sınıfta olcaz oğlumla:)ay ne çok yazdım kusura bakma canım:)

Çooook geçmiş olsun canım yaaaaa!!!!!lütfen kendini suçlamalardan vazgeç.senin o an için doğru karar verdiğine eminim.hem senin hem de oğlun için sağlıklı olan zaten normal doğum değil midir?kendini yargılayıp suçlamayı bırak.ayrıca 20 saat sancıda kolay yaşanılası birşey değil,kim o kadar acıyı evladına kötülük olsun diye Yaşar ki!!!!keşke olmasaymış ama illa bir dermanı vardır ve bak sende derman aramak için Çorlu'dasın.herkes sizin ve tüm bebekler için dua edecektir.hepimiz burda birbirimize az dualar etmedik,doğuma dualar ve iyi temennilerimizle gönderdik.yine bütün dualarımız sizinle.iyi haberlerini bekliyoruz

canım çok geçmiş olsun çok stresli günleri yaşıyorsun alalhım çabucak atlatırsınıız İnşalalh.süt kesilkmez canım süt pompan varmı her iki saatte iki göğüüs de sağmaya çalış.o sütü atma poşetleyip bbeğine götür versinler.baqk önceden anlatmıştım bebeğim ememdi kırk günlükken elektrikli popa kiraladım ve ilk sağdığımda iki göğüste ancak 20 cc çıkmıştı ama pes etmedim hep boşa çektim makineyle ve sütüm geliyor diye düşünüyordum ve mücize oldu o kdar süt gelmeye başldıkı depolamay başladım.süt öyle kolay kesilmez buna inanmalısın.sadece sağmaya devam et.olduğu kadar süt verrisiniz yetmedi amma sakın amma veriyorum diye boşa üzülme önemli olan bebeğin iyileşmesi.bak ben çok minik doğumuşum emeye başlamışım ama nnem hastalnınca daha 5 günlükken memeden kesmişler.abim 3 yaşa kadar emmiş büyük irir beke doğumuş ama her zmana ben abimden daha sağlıklı bir çocuktum şimdi de öyle.ben hasta olsam bile şurupla iyileşiyordum abim illa iğinler yerdi antibiotikler falan.annem diyor ilk antibiotiği 6 yaşındayken içmişim.ilk iğnem ise 11 yaşındayken yedim.hani diyorlar anne sütü çok önemli evet bu tartışılmaz ama illal mamayla beslene çocuğa göre dhaa sağlıklı olcak bir garantiis yok.he bide ben mama ile değil sulandırmış inenk yoğurtla büyümüşüm.şimdi ne güzel mamalar var.sakın bu konuları kafaya takma.Bebişimiz iyilkeşsin hastaneden çıksın bak nasıl toplarlanacak kendini.ilerde güzel tontiş fotorafları gösteririsin bize.dualrımız sizin için olcak.

Canım Allah şifa versin bebeğine bir an önce
Normal dogum yaptım diye pişmanlık duyma, nereden bileceksin ki , insan bazı seylere engel olamıyor malesef , bunda senin bi hatan yokki, hem sezeryanda kanaldan gecmedigi icin ciğerlerdeki sıvıyı atamama şansı daha yüksek oluyor, dua etmekten baska care yok , insallah tez zamanda iyileşir bebegin

yenidogan bebek Dr U bir arkadaşımın bebeği de 1 hft -10 gün kendi çalıştığı yenidogan yogun bakım Ünitesi'nde yattı ciğerlerdeki sıvıyı atamadığı icin , o kendi Dr iken boyle oldu , bazı seylere engel olunmuyor malesef, simdi hiçbir sorunu yok

Zor ama Uzmemeye calis kendini, Allah yardımcın olsun , tez vakitte şifa versin insallah

Oyy bebişleri almışsınızdır çoktan kucaklara:))) tebrik ederim kızlar... Güzel haberlerinizi bekliyoruz..

Eneee Fundacığıma çok sevindim çok içten dua etmiş demek geliyor bugün yavrusu İnşallah sıkıntısız sorunsuz alır kucağına

Ayy hadi bakalım hayırlısı , funda bugün gelsin diyordu duaları kabul oldu demek , Allah yardımcısı olsun , bugün dogum yapacak olan tüm arkadaşlar insallah , sagsalim hepsi bebislerini kucaklarına alsınlar

canım iyi haberlerini bekliyoruzzz

hayırlı olsun:)) darısı başımıza... İnşallah sağlıklı sıhhatli büyütürsün evladını
biz sayfalar 5000 i bulduğunda doğurmuş olurmuyuz kiii

gözün aydın canım benim musmutlu olun inşallahh

Canımm negüzel haber bu, tebrik ederim:) maaşallah kuzuna... Ben hiç kavuşamıycakmışım gbi geliyo çok merak ediyorum çokkk.. Hemen iyileş aramıza dön , resim de isteriz

canım çok sevindim hayırlı olsun :) biran önce ağrıların geçsin inşaAllah. bekliyoruz doğum hikayeni...

Fundacım senin de gözün aydın
Nihayet geldi demek güle güle büyüt canım benim

Allah hepinizden razı olsun canlarım..
ne kadar içten duygularla yazdığınızı kendimden biliyorum, iyi ki varsınız
biz evimizdeyiz çok şükür.. Ardamın maşallahı var, sağlıklı Allaha şükür..

anası da iyi olacak inşallah en kısa zamanda toparlanmayı umuyorum çünkü henüz doyasıya kucağıma alamadım çok sevgili dikiş yerim yüzünden :) çokça dinleniyorum,ilaçlarımı aksatmıyorum, bolca sıvı tüketiyorum sonunda oğlumla yardımsız kendim ilgilenebileceğim günlerin hayaliyle yapıyorum hepsini
doğum hikayemi daha geniş bir zamanda yazacağım inşallah.. takipteyim sizi bıraktım sanmayın gözüm üstünüzde

doğum yapan arkadaşları tebrik ederim..gözleri aydın hepsinin..
hala bekleyenlere de ennn hayırlı doğumları olsun diye dua ediyorum..aklımdasınız hepiniz

çok çok öpüyorum siziiiii!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…