- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.181
Eğer bebeğiniz emme problemi yaşarsa, sütü sağıp verebilirsiniz, mama almak zorunda kalmaz. Ama bu sefer de biberona alışkanlık olabilir. Bunun için de ya kaşık biberon ya da mutlaka yenidoğan akış biberon kullanılması öneriliyor. Tabii sadece sağıp biberonla vermek değil, aynı zamanda emme alışkanlığı kazandırmaya devam etmek şart.
Ya da sütünüzü sağıp gerçekten gelip gelmediğini kontrol edebiliyorsunuz. Bebek emiyor gibi görünür ama belki boş çekiyordur. Ya da bebeğin emme gücü azdır, emip uykuya geçtikten sonra aynı memeyi sağıp, ne kadar süt çıktığını kontrol etme şansınız olur. Eğer çok gelirse, bebek emememiş demektir.
Ya da dışarıda emzirmek istemezseniz, sütünüzü gitmeden sağarsınız, alışveriş merkezinin ortasında bebeğinizi besleyebilirsiniz. :)
Ya da acil bir yere gitmeniz gerekiyor ve bebeğinizi güvendiğiniz birine teslim edeceksiniz, o zaman sütünüzü sağar beslemesi için o kişiye bırakırsınız. :)
Ama özel hastanelerin birçoğunda hastane tipi sağma makinesi zaten bulunur, bu yüzden doğum çantasına boşuna koymaya gerek yok bence.
Ayrıca bebeğinizi foşur foşur emzirebileceğinize güveniyorsanız, zaten kesinlikle öyle emzirirsiniz ve dolayısıyla sağma makinasına da hiiiiiç ihtiyacınız yok demektir. :) Çok tasa etmeyin...
Öncelikle angels ve rabarba Allah yavrularınıza uzun ömürler versin canlarım tebrikler :) nihayet sizler de kavuştunuz bebeklerinize darısı bekleyenlerin başına.
Yalovacım topici sen kapat toplanıp çıkalım :))) yok yok olmaz kalalım :)
Beni mazur görün kızlar o kadar zor günler yaşadım ki bazen kayışları koparabiliyorum. Hastane günleri erken gelen miniğim bir şey olacak mı korkusu nerdeyese 2 saatlik uykularla kızımın başında göz kırpmadan beklemek nefes alıyor mu diye sürekli kontrol etmek cidden çok zordu.. Psikolojim alt üst oldu nerde o dikiş günlerim keçe süslerim. Herkes yavrusunu alıp emzirirken ben nefesini kontrol ediyordum inanın o kadar berbat bir duyguydu ki. Kızım için hep güçlü durmaya çalıştım. Ameliyat için verdikleri ilaçlar süte iyi gelmiyormuş diye miniğime birşey olmasın diye içemedim korkudan ağrılarda boğuştum. Kızım elinde serum bağlıyken o minicik ellerini izledim hep damarları tıkamıp şişmesin diye nefesimi tuttum onu dinlerken. Ememedi üzüldüm ağzını açamaz gözlerini açamaz kahroldum 10 cc sütü 1 saatte içer kolumdan indirmem azimle bitirmesini beklerdim. Özene bezene aldığım hastane çıkışları büyük geldi hepsi rafa kalktı babası gidip prematüre giysiler aldı kahroldum. İçimden hep ağlamak geldi boğazım düğümlendi ama gözyaşım akmadı. Berbattım hala psikolojik olarak yorgunum ama daha iyiyim.
Benim iki bebeğim var biri süt sağma makinem. O beni güzelce emiyor çok şükür sütümü miniğime veriyor.
Sözün özü yılmak yok devam devam. Pazartesi 2 aylık olucaz 3 tane aşı olacak ateş yapıyormuş şimdiden panik durumundayım. Hayırlısı bakalım.
Bir de değinmeden edemeyeceğim bebeklerinin ememediği fazla sütünü sağıp döken arkadaşlar varmış yapmayın eylemeyin gözünüzü seveyim azıcık okuyun araştırın burya girip yazabiliyorsanız pc niz var demektir. Sizin o sağıp döktüğünüz sütler en yağlı ve besleyici kısmı sütün. Süt te katman katman ilk kısımları su ağırlıklı. Siz bebeği asıl doyuran kısmını sağıp lavobaya döküyorsunuz bunu okuduğumda ağzım açık kaldı... Fazla mı var at buzluğa sütünün kesilmeme gibi bir garantisi yok Allah korusun. Çıkarıp içirirsin günü gelir ha ille de kullanmayacağım diyorsanız da muhakkak ihtiyacı olan bir minik vardır hastane küvözlerin de .
Benden şimdilik bu kadar öpüyorum tüm arkadaşlarımı
Öncelikle angels ve rabarba Allah yavrularınıza uzun ömürler versin canlarım tebrikler :) nihayet sizler de kavuştunuz bebeklerinize darısı bekleyenlerin başına.
Beni mazur görün kızlar o kadar zor günler yaşadım ki bazen kayışları koparabiliyorum. Hastane günleri erken gelen miniğim bir şey olacak mı korkusu nerdeyese 2 saatlik uykularla kızımın başında göz kırpmadan beklemek nefes alıyor mu diye sürekli kontrol etmek cidden çok zordu.. Psikolojim alt üst oldu nerde o dikiş günlerim keçe süslerim. Herkes yavrusunu alıp emzirirken ben nefesini kontrol ediyordum inanın o kadar berbat bir duyguydu ki. Kızım için hep güçlü durmaya çalıştım. Ameliyat için verdikleri ilaçlar süte iyi gelmiyormuş diye miniğime birşey olmasın diye içemedim korkudan ağrılarda boğuştum. Kızım elinde serum bağlıyken o minicik ellerini izledim hep damarları tıkamıp şişmesin diye nefesimi tuttum onu dinlerken. Ememedi üzüldüm ağzını açamaz gözlerini açamaz kahroldum 10 cc sütü 1 saatte içer kolumdan indirmem azimle bitirmesini beklerdim. Özene bezene aldığım hastane çıkışları büyük geldi hepsi rafa kalktı babası gidip prematüre giysiler aldı kahroldum. İçimden hep ağlamak geldi boğazım düğümlendi ama gözyaşım akmadı. Berbattım hala psikolojik olarak yorgunum ama daha iyiyim.
Benim iki bebeğim var biri süt sağma makinem. O beni güzelce emiyor çok şükür sütümü miniğime veriyor.
Sözün özü yılmak yok devam devam. Pazartesi 2 aylık olucaz 3 tane aşı olacak ateş yapıyormuş şimdiden panik durumundayım. Hayırlısı bakalım.
Bir de değinmeden edemeyeceğim bebeklerinin ememediği fazla sütünü sağıp döken arkadaşlar varmış yapmayın eylemeyin gözünüzü seveyim azıcık okuyun araştırın burya girip yazabiliyorsanız pc niz var demektir. Sizin o sağıp döktüğünüz sütler en yağlı ve besleyici kısmı sütün. Süt te katman katman ilk kısımları su ağırlıklı. Siz bebeği asıl doyuran kısmını sağıp lavobaya döküyorsunuz bunu okuduğumda ağzım açık kaldı... Fazla mı var at buzluğa sütünün kesilmeme gibi bir garantisi yok Allah korusun. Çıkarıp içirirsin günü gelir ha ille de kullanmayacağım diyorsanız da muhakkak ihtiyacı olan bir minik vardır hastane küvözlerin de .
Medvecezir,yazını görünce çok sevindim canım.uzaklaşma lütfen bizden.biz de ara ara dibe vuruyoruz ama inan ki burayı okuyunca ve paylaştıkça insan daha fazla tutunuyor hayata,hepimizin farklı farklı sorunları oluyor ve tek olmadığımızı görünce göğüslemek daha kolay geliyor.sen sınavını pek çok insana göre daha zor verdin ama inan ki çok iyi altından kalktın.sonuçta sende istemezdin bunları yaşamayı ama geçti gitti işte.daha güzel günler sizi bekliyor.kızlar bu arada nerelerdesiniz acep?2 gündür 3-4 sayfa zor ilerliyor.son hazırlıklara mı kaptırdınız kendinizi?doğum yapan arkadaşlarda bir süredir yok.Arasta,Cucu,PARME epeydir yok.iyisinizdir inşallah kızlar.Narinnazenin'de doğum yaptı ama o da hiç uğramadı ya da ben mi görmedim?merak ediyoruz sizi kızlar,bebekleriniz nasıllar arada uğrayında bir haber verin.
Ah canım benim zamanım şimdilik okumaya yetiyor ne zaman yazmaya kalksam bir inga sesi bölüyor kelimeleri:) gaz problemimiz başladı . Uyumakta zorluk çekiyor kızım surekli emmek istiyor 24 saat memeler açık :)
Daha dogum hikayemi yazamadim . Ama sizden haberim var takipteyim :)
Bu arada size söylemek konusunda kararsız kalmıştım . Ama arasta pazar gunünden beri hastanede sanıyorum bugun çıkacak. İda sepsis olmuş damar yolu açıla açıla mikrop kapmış yavrum benim . Ama tedaviye yanıt vermiş hayatı tehlike atlatilmis şükür . Nolur dua edin onun icin yavrum benim nazarmi değdi nolduysa kuzum onca şey atlattı .
herkese slmm. umarım herkes iyidir. minik kızımm çok gazlı bir bebek ve kolik ağlamaları var. ve sürekli meme emmek istiyr bende zevkle emziriyrmm ama artık süt emmekten kaldırıp indirirken süt çıkıyr ağzından.. o bile rahatsız oluyr artık. ve bende azcıkk emzik emsin sitiyrmm ama midesi bulanıyr...emzik tutması için ne yapmalıyım sizcee..
Ah canım benim zamanım şimdilik okumaya yetiyor ne zaman yazmaya kalksam bir inga sesi bölüyor kelimeleri:) gaz problemimiz başladı . Uyumakta zorluk çekiyor kızım surekli emmek istiyor 24 saat memeler açık :)
Daha dogum hikayemi yazamadim . Ama sizden haberim var takipteyim :)
Bu arada size söylemek konusunda kararsız kalmıştım . Ama arasta pazar gunünden beri hastanede sanıyorum bugun çıkacak. İda sepsis olmuş damar yolu açıla açıla mikrop kapmış yavrum benim . Ama tedaviye yanıt vermiş hayatı tehlike atlatilmis şükür . Nolur dua edin onun icin yavrum benim nazarmi değdi nolduysa kuzum onca şey atlattı .
arkadaşlar bayramın 2. günü 20 saatlik sancının ardından normal doğum yaptım. 4 kilo dünya tatlısı bir oğlum oldu. hem doğum sırasında kakasını yuttuğu için hem de ciğerlerindeki sıvıyı atamadığı için bir haftadır hastanedeyiz. Çanakkale araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesi yeteri kadar gelişmiş olmadığı için bursa izmir de yoğunluktan kabul etmediği için 3. gün apar topar çorluda şifa hastanesine sevkedildik. pazartesiden beri burada yoğunbakımda bebeğimiz. sadece saat 3 ile 4 arası 10dk görmemize izin veriyorlar ve daha çok gelişme kaydedemedik.40+2 de doğum yaptım ve normal doğum olduğu için o kadar pişmanım ki... her bebeğimi görüşümde ağlıyorum sütüm kesilecek diye de korkuyorum ama elimde değil. lütfen dua edin allahım onu bize bağışlasın
arkadaşlar bayramın 2. günü 20 saatlik sancının ardından normal doğum yaptım. 4 kilo dünya tatlısı bir oğlum oldu. hem doğum sırasında kakasını yuttuğu için hem de ciğerlerindeki sıvıyı atamadığı için bir haftadır hastanedeyiz. Çanakkale araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesi yeteri kadar gelişmiş olmadığı için bursa izmir de yoğunluktan kabul etmediği için 3. gün apar topar çorluda şifa hastanesine sevkedildik. pazartesiden beri burada yoğunbakımda bebeğimiz. sadece saat 3 ile 4 arası 10dk görmemize izin veriyorlar ve daha çok gelişme kaydedemedik.40+2 de doğum yaptım ve normal doğum olduğu için o kadar pişmanım ki... her bebeğimi görüşümde ağlıyorum sütüm kesilecek diye de korkuyorum ama elimde değil. lütfen dua edin allahım onu bize bağışlasın
Canlar bir güzel haber vermekte bana kısmet oldu.bütün dualarımız Fundanın sağlıkla Arda'sına kavuşması için.Mesaj gönderdi şimdi,1-2 saate yatışı yapılıp kucağına alacakmış.Allahım Fundanında,Bebekkafanında yardımcısı olsun.Bütün dualarımız sizinle canlar.Allahım yardımcınız olsun,dualarımız sizinle
Oyy bebişleri almışsınızdır çoktan kucaklara:))) tebrik ederim kızlar... Güzel haberlerinizi bekliyoruz..
Eneee Fundacığıma çok sevindim çok içten dua etmiş demek geliyor bugün yavrusuİnşallah sıkıntısız sorunsuz alır kucağına
slmlarrrfunda da mı doğurdu kızlar vay beee çook sevindimmmm ne güzelll.doğum yapan tüm hamişleri kutluyorum benim gibi bekleyenlerede kolay doğumlar diliyorum.
luboyf canım sen doğum yaptın sandım ben günümüz aynıydı yani bugünseninkide mi arsız çıktı be güzelim.ne zaman doğacak bu yaramazlar acaba.bende de ne açılma ne nişan ne su ne de fazla indi karnım.cumartesi sabah gel dedi dr bende normal istiyorum hayırlısı bakalım.bu arada tosunlaşıyo bunlar doğru canım napcaz bilmem
Ayy hadi bakalım hayırlısı , funda bugün gelsin diyordu duaları kabul oldu demek , Allah yardımcısı olsun , bugün dogum yapacak olan tüm arkadaşlar insallah , sagsalim hepsi bebislerini kucaklarına alsınlar
canım iyi haberlerini bekliyoruzzz
hayırlı olsun:)) darısı başımıza... İnşallah sağlıklı sıhhatli büyütürsün evladını
biz sayfalar 5000 i bulduğunda doğurmuş olurmuyuz kiii
gözün aydın canım benim musmutlu olun inşallahh
Canımm negüzel haber bu, tebrik ederim:) maaşallah kuzuna... Ben hiç kavuşamıycakmışım gbi geliyo çok merak ediyorum çokkk.. Hemen iyileş aramıza dön , resim de isteriz
Canım gecmis olsun ve gözün Aydın , Allah saglıkla büyütmeyi nasip etsin
Korkma canım , insallah hersey cok güzel geçecek ve sagsalim bebeğini kucağına alacaksın
Allah yardımcın olsun , kolaylık versin insallah , güzel hbrlerle gel
canım çok sevindim hayırlı olsun :) biran önce ağrıların geçsin inşaAllah. bekliyoruz doğum hikayeni...
fundacım gözünaydınnn maşallah oğluşuna ayrıntıları bekliyoruz
demos ve bezmicihan kızlar gözünüz aydın sizinde ne güzel normal doğurmuşssunuz allahım bizlerede normal yada sezeryan hayırlısı
ile kolay doğumlar nasip olur maşallah yavrularınıza
Canım inşallah herşey istediğin gibi olur çok da şartlanmamak lazım durumların nasıl gelişeceği belli olmuyor. Boyun kaç ki senin? Benim arkadaşım 1.52 boyla gayet güzel doğurdu.
Maşallah size canım tecrübeleri paylaştığın için teşekkürler minik kızını bizim için de öp
Gözünaydın maşallah doğumun kolay olmuş uzun sürmemiş açılman. Allah kızlarına sağlıklı uzun ömürler versin
Kuzum şimdi eylülcük kucağındadır inşallahSen de bizim ailemizin bi parçası oldun güzel haberlerini bekliyorum. İnşallah herşey yolunda gitmiştir doğumun sorunsuz olmuştur canım benim
Gözünaydın canım oğlun hayırlı uğurlu bi evlat olsun
Bol şanslar canım inşallah doğumun rahat geçer iyi haberlerini alırız
Gözünaydın canım ne güzel sen de almışsın kucağına Allah sağlıklı ömürler versin
Ardamız da gelmiş hoşgelmişCanım gözünaydın huzurla mutlulukla büyüt yavrunu ikinizi de çok öpüyorum
Allah bağışlasın canım tebrikler sen de doğurmuşsun çok mu az kaldık ne?
Canım çok sevindim herşey istediğin gibi ve kolaylıkla olmuş. Yavruna sağlıklı mutlu uzun ömürler dilerim. Darısı bizim başımıza özendim valla inşallah bizler de kolaylıkla doğururuz
Fundacım senin de gözün aydın
Nihayet geldi demek güle güle büyüt canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?