- 28 Temmuz 2011
- 959
- 114
- 73
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #49.241
[
Chenncim eğer ellerde ayaklarda şişme varsa manikür pedikür yaptırma
Geçen hafta ağadan sonra yaptırayım dedim
Her zaman yaptırdığım kız çok dikkatlidir
Çok ince alır hiç kanatmaz
Ama eve geldikten sonrA sağ başparmağım kanamaya başladı
Kanaması 4-5 gün sürdü
Şimdi de tırnağım mosmor oldu sanırım düşecek tırnak çok acı çektim
Eğer çok güvendiğin bi yer ve yaptırmadan rahat edemiyorsan kendi setini götür
Bu ara mikrop kapma ihtimalimiz yüksek
Kızlar ilk gün sütüm yok diye kaşıkla mama verdik.... Göğsümün ucu olmadığı için silikon göğüs ucu aldık.. Kızım sonra göğsümü verdiğimde yalandı ama emmedi....Sonra inatlaştım 2 saat sakinleştirerek gezdirerek emzirmeyi başardım ve sütüm çoğaldı.... Zorda olsa inatlaşarak emiyordu... Bugun sabah sütüm yok gibiydi hiç gelmedi annem ve babası dayanamadı ağlamasına biberonla mama verdi ha kaşık ha biberon dediler.... Şimdi kızım göğsümü verdiğimde akan sütü sadece göğsümün ucundan somuruyor...Sonra emediği için yavaş akıyor ve sinirlenip kıyameti koparıyor...Tamamiyle bırakıyor... Bende şuan manuel pompa aldım onla sağıyorum...30ml çıkıyor...Kızım 20ml doyuyor...Ben kaşıkla verelim diyorum... Eşim ve annem biberonla diyor
Budurum da olan var mı bu kız göğsüme nasıl alışacak nasıl emzirecem deneyimli annelerden bilgi istiyorum....Yoksa pompayla sağıp hep böylemi vermeliyim...Ne yapacağımı şaşırdım dikişlerimi falan unuttum((
Selam kızlar güzel dilekleriniz için çok saolun....Doğum yapanları tebrik ederim Allahım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ve bol bol sütleri olsun bebekler bol bol emsin....
Doğum yapacak arkadaşlarada Allah kolay doğumlar nasip etsin....
kızlar gögüs ucundaki çatlaklar için ne yapıyorsunuz.. lansinoh krem kullanıyorum ama yeterli olmuyor
haklısın cnm aslında ellerde şiş ayaklardabi ay felan önce yaptırmıştım azda olsa yapılırken kanamıştı eve gidince çk kanar die korkmuştum kuaförümde şişlik yüzünden böle galiba ilk kez kanattım dedi(sürekli gittiğim yer güvenirim)eve gelince hiç bişi olmadı acımadı bile,hatta pedikür ayaklarımı pamuk gibi yaptı baya hoşuma gitmişti,insan bu fil haliyle değişiklik istiyo. arada saçlarımı düzleştiriyorum hoşuma gidio aynadaki halim yaptırmasam daha ii aslında yok yere mikrop kapma ihtimali korkuttu gözümü...uyarıların için çk tşkkr ederim.ruh halimizi düzeltelim die bedenimize zarar vermeyelim şu son günlerde di mi ama?
Kızlar herkes mi lansinohun göğüs ucu kremini kullanıyor
Ben burda onubulamadığımdan ve diğer tüm ürünlerimde mustela olduğundan mustelanınkini aldım
Şimdiden kullanıyorum ama bebek doğup emmeye başlamadığı için etkisi hakkında fikrim yok
Bu ürünü kullanıp da memnun kalan var mı
Ben mustelanın diğer tüm ürünlerinden memnun kaldım
Umarım bu da işe yarar
slm kızlar bugun dr cagırmıstı oglum hala dogmamakta ısrar edıyor ne kanala gırmıs ne sancı var ne acıklık var hıcbısey yok gercekten sınırım bozuldu artık eve gelıp agladım hatta ogluma kustum sevmedım o da tekmelemedı hıc anlamıs gıbıpazartesı gel yatıs yapalım sunı sancı deneyelım dedı ama benım en korktugum sey bu sunı sancıya kalmak ayrıca hıc acıklık yokken nasıl olacak bılmıyorum:44:netten baktım acıklık olmadan da sancı denenenler olmus ama hala kafam cok karısık:44:acaba bıkac gun daha beklesem mı bılemıyorum keske su 2 gunde kendılıgınden olsa ama hıc umudum yok kafası bıle daha yukardaymıs kanala dayanmamıs bı akıl verın kafayı yıycem
slm kızlar bugun dr cagırmıstı oglum hala dogmamakta ısrar edıyor ne kanala gırmıs ne sancı var ne acıklık var hıcbısey yok gercekten sınırım bozuldu artık eve gelıp agladım hatta ogluma kustum sevmedım o da tekmelemedı hıc anlamıs gıbıpazartesı gel yatıs yapalım sunı sancı deneyelım dedı ama benım en korktugum sey bu sunı sancıya kalmak ayrıca hıc acıklık yokken nasıl olacak bılmıyorum:44:netten baktım acıklık olmadan da sancı denenenler olmus ama hala kafam cok karısık:44:acaba bıkac gun daha beklesem mı bılemıyorum keske su 2 gunde kendılıgınden olsa ama hıc umudum yok kafası bıle daha yukardaymıs kanala dayanmamıs bı akıl verın kafayı yıycem
Evet chenncim mikrop kaptım mı acaba diye korktum baya ben de
Özellikle geceleri çok ödem olduğundan sabahları kalktığımda ayak baş parmağımı kanlar içinde görmek hiç de hoş olmadı
Herhalde şiştikçe tırnak batıyordu ve o da kanatıyordu
Şimdide tırnağının yarısı mor
Ama dediğin gibi şekili ve güzel gözükmeleri evde de olsak insanın hoşuna gidiyor
Birde en son 15 gün önce gittim ağdaya
Öyle şekillere girdim ki çokkomikti
Çıktığımda dayak yemiş gibiydim
Şimdi son kez tekrar gitmem lazım
Ona bile üşeniyorum
En iyisi lazer epilasyon sanırım
Doğumdan sonra ilk işim o olcak
Arkadaşlar merhaba, geçmişi fırsat buldukça okuyorum ve her geçen gün hormonların etkisiyle sanırım doğum hikayelerinin dışında yaşanan şeylerede dayanamayıp ağlıyorum. Karşılıklı konuşmasak da sadece okumak bile terapi olabiliyor. Bazen doğum sonrası arkadaşlarımızın yaşadığı o zorlukları okuduğumda öyle bir empati kuruyorum ki erken doğurucam diye korkuyorum:)
Bende bu gun doktor kontrolündeydim, hersey normal ve güzel ancak benim 2 yıl önce teşhis edilen bel fıtığımı doktoruma yeni söyledim. Normalde bugun bana çatı muaynesi yapacakmış ama fıtık olduğu için zaten sezeryan olacağımı söyledi. ben böyle diyeceğini tahmin ettiğim için hafta içi beyin ve sinir cerrahisine gidip normal yapabilirmiyim diye sormuştum oda bana riske girmememi tavsiye etmişti. Nitekim bu gun de doktoruma bu konuda ıtıraz etmedim sadece gun konusunda pazarlık yaptık:) Nasipse 26 ağustosta gelicek oğlum. Lütfen dua edin daha erken acil bir şekilde doğum yapmak zorunda kalmıyım.. Kendimi hiç hazır hissetmiyorum çünkü. Daha oğlumun ismini bile netleştrmedik. sizce Ediz mi Uras mı? fikir verirseniz sevinirim.
bebeklerine kavuşanları gözleri aydın diyorum darısı biz bekleyenlerin başına..
ne mutlu sana doğurdun büyüttün bile biz hala beklemedeyiz gece uykusuzluğu rahatsızlık ayaklar elller davul gibi bide eşimin şakalarına katlanmaya devam allah seni hep mutlu ve sağlıklı etsin inşallahSelaaammm
Griple hasir nesiriz biz bugünlerde. Ben dogumdan beri öksürük hapsirik salya sumuktum zaten. En sonunda mehmethan ima da bulastirdim. Bi şurup biee burun spreyimiz oldu nur topu gibi. Burun spreyi bildigimiz SF aslinda. Her defasinda aglamakli oluyorum genzini cok yakiyor bebegimin cunku. Can cekisiyor gibi cirpiniyor kizariyor sesi falan kesiliyor. Oyle zor ki dayanmasi... ama bitti gibi acildi burnu bi iki defa daha kullaniriz en fazla. Surubun tadi da kotu galiba. Cunku DVit i ve gaz icin verilen bitkisel surubu guzel iciyor ama grip icin verdigim surubu puskurtuyor ve ben de tekrar versem mi acaba agzina biraz gitti mi ikinci defa versem fazla mi olur sorulariyla cebellesiyorum.
Bugun rahmim tuhaf davraniyor. Hamileymisim de tekme yiyormusum gibi hareketlenmeler var bugun 25.gun arada cok kisa ve seyrek olurdu ve normal gelirdi bana rahim toparlanmak icin kasiliyor heralee diodum ama bugun resmen seyiriyor gibi. Hic durmadi desem yeri. Hayrdr ins. Basina bole bisi gelen oldu mu kizlar?
Adet oldugumda bi haftada bu pedlerden pisik olurdum Hamdolsun 25 gundur bise yok
Oglum gecen hafta 4000gr 52.5 cm olmustu. Ufak bi gaz problemi var dedi doktor bitki ozlerinden olusan bi surup verdi tam organik. Cok memnun kaldim. Senfoni orkestrasi gibi saril zurul... cok komik
Kendim 17 gunlukkenden beri oglumu yalniz yikayabiliyorum tabi ki.imdan ter akitarak
Oglen uykularinda yuzuztu yatirmaya calisiyorum. Sirti dinleniyo. Aklinizda bulunsun canlarim.
Banyodan ve ilaclardan hemen sonra bitap dusup baygincasina saatlerce uyuyor, kiyamam
Birileri surekli kendisiyle konussun istiyor neredeyse cevap vercek gibi duruyo. Bayiliyorum o triplerine.
Emzik sevmiyo zorlamiyorum sonucta onun tercihi. Ne kadar bnm oglum olsa da farkli bi kisilik tabi. ;-)
Eli ayagi boynu ve karni soyuluyor hemde ne soyulma koca koca dökülüyor. Bebe yaginda buldum careyi. Koltukaltlari ve boynundan gidiklanio minik sipa. Banyo ve giyinip soyunmak o bolgelerde tam bi iskence oluyo. Ilk gunden beri zemzem veriyorum her emzirdikten sonra. Pamukcuk olmadik cok sukur.
Lansinoh ilk bikac gun bana da etki etmedi ama suan cok rahatim. Arasira tekrar sizi olunca iki uygulamada duzeliyor gene.
Bezi cok sikmak istemedigim zamanlarda bacak kenarlarindan cis sizdirip yatagi yorgani batirmisligimiz da oldu
Simdi azcik sikiyorum ama hala rahat degilim cok sikiyom da gaza ben mi sebep oluyom die. Ikinmaktan bitap dustu oglan. Allahim sifa versin ins. Tum yavrucaklara...
Bizden haberler bole simdilik. Hergun forumdayim. Gozum ustunuzde yani. Firsat buldukca ve yazcak biseyler buldukca yazarim. Opuyorum hepinizi.
Tum yegenlerim hosgelmis saglikla huzur getirmis ins.
Allaha emanet olun.
Öncelikle angels ve rabarba Allah yavrularınıza uzun ömürler versin canlarım tebrikler :) nihayet sizler de kavuştunuz bebeklerinize darısı bekleyenlerin başına.
Yalovacım topici sen kapat toplanıp çıkalım :))) yok yok olmaz kalalım :)
Beni mazur görün kızlar o kadar zor günler yaşadım ki bazen kayışları koparabiliyorum. Hastane günleri erken gelen miniğim bir şey olacak mı korkusu nerdeyese 2 saatlik uykularla kızımın başında göz kırpmadan beklemek nefes alıyor mu diye sürekli kontrol etmek cidden çok zordu.. Psikolojim alt üst oldu nerde o dikiş günlerim keçe süslerim. Herkes yavrusunu alıp emzirirken ben nefesini kontrol ediyordum inanın o kadar berbat bir duyguydu ki. Kızım için hep güçlü durmaya çalıştım. Ameliyat için verdikleri ilaçlar süte iyi gelmiyormuş diye miniğime birşey olmasın diye içemedim korkudan ağrılarda boğuştum. Kızım elinde serum bağlıyken o minicik ellerini izledim hep damarları tıkamıp şişmesin diye nefesimi tuttum onu dinlerken. Ememedi üzüldüm ağzını açamaz gözlerini açamaz kahroldum 10 cc sütü 1 saatte içer kolumdan indirmem azimle bitirmesini beklerdim. Özene bezene aldığım hastane çıkışları büyük geldi hepsi rafa kalktı babası gidip prematüre giysiler aldı kahroldum. İçimden hep ağlamak geldi boğazım düğümlendi ama gözyaşım akmadı. Berbattım hala psikolojik olarak yorgunum ama daha iyiyim.
Benim iki bebeğim var biri süt sağma makinem. O beni güzelce emiyor çok şükür sütümü miniğime veriyor.
Sözün özü yılmak yok devam devam. Pazartesi 2 aylık olucaz 3 tane aşı olacak ateş yapıyormuş şimdiden panik durumundayım. Hayırlısı bakalım.
Bir de değinmeden edemeyeceğim bebeklerinin ememediği fazla sütünü sağıp döken arkadaşlar varmış yapmayın eylemeyin gözünüzü seveyim azıcık okuyun araştırın burya girip yazabiliyorsanız pc niz var demektir. Sizin o sağıp döktüğünüz sütler en yağlı ve besleyici kısmı sütün. Süt te katman katman ilk kısımları su ağırlıklı. Siz bebeği asıl doyuran kısmını sağıp lavobaya döküyorsunuz bunu okuduğumda ağzım açık kaldı... Fazla mı var at buzluğa sütünün kesilmeme gibi bir garantisi yok Allah korusun. Çıkarıp içirirsin günü gelir ha ille de kullanmayacağım diyorsanız da muhakkak ihtiyacı olan bir minik vardır hastane küvözlerin de .
Benden şimdilik bu kadar öpüyorum tüm arkadaşlarımı
Ah canım benim zamanım şimdilik okumaya yetiyor ne zaman yazmaya kalksam bir inga sesi bölüyor kelimeleri:) gaz problemimiz başladı . Uyumakta zorluk çekiyor kızım surekli emmek istiyor 24 saat memeler açık :)
Daha dogum hikayemi yazamadim . Ama sizden haberim var takipteyim :)
Bu arada size söylemek konusunda kararsız kalmıştım . Ama arasta pazar gunünden beri hastanede sanıyorum bugun çıkacak. İda sepsis olmuş damar yolu açıla açıla mikrop kapmış yavrum benim . Ama tedaviye yanıt vermiş hayatı tehlike atlatilmis şükür . Nolur dua edin onun icin yavrum benim nazarmi değdi nolduysa kuzum onca şey atlattı .
arkadaşlar bayramın 2. günü 20 saatlik sancının ardından normal doğum yaptım. 4 kilo dünya tatlısı bir oğlum oldu. hem doğum sırasında kakasını yuttuğu için hem de ciğerlerindeki sıvıyı atamadığı için bir haftadır hastanedeyiz. Çanakkale araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesi yeteri kadar gelişmiş olmadığı için bursa izmir de yoğunluktan kabul etmediği için 3. gün apar topar çorluda şifa hastanesine sevkedildik. pazartesiden beri burada yoğunbakımda bebeğimiz. sadece saat 3 ile 4 arası 10dk görmemize izin veriyorlar ve daha çok gelişme kaydedemedik.40+2 de doğum yaptım ve normal doğum olduğu için o kadar pişmanım ki... her bebeğimi görüşümde ağlıyorum sütüm kesilecek diye de korkuyorum ama elimde değil. lütfen dua edin allahım onu bize bağışlasın
Selaaammm
Griple hasir nesiriz biz bugünlerde. Ben dogumdan beri öksürük hapsirik salya sumuktum zaten. En sonunda mehmethan ima da bulastirdim. Bi şurup biee burun spreyimiz oldu nur topu gibi. Burun spreyi bildigimiz SF aslinda. Her defasinda aglamakli oluyorum genzini cok yakiyor bebegimin cunku. Can cekisiyor gibi cirpiniyor kizariyor sesi falan kesiliyor. Oyle zor ki dayanmasi... ama bitti gibi acildi burnu bi iki defa daha kullaniriz en fazla. Surubun tadi da kotu galiba. Cunku DVit i ve gaz icin verilen bitkisel surubu guzel iciyor ama grip icin verdigim surubu puskurtuyor ve ben de tekrar versem mi acaba agzina biraz gitti mi ikinci defa versem fazla mi olur sorulariyla cebellesiyorum.
Bugun rahmim tuhaf davraniyor. Hamileymisim de tekme yiyormusum gibi hareketlenmeler var bugun 25.gun arada cok kisa ve seyrek olurdu ve normal gelirdi bana rahim toparlanmak icin kasiliyor heralee diodum ama bugun resmen seyiriyor gibi. Hic durmadi desem yeri. Hayrdr ins. Basina bole bisi gelen oldu mu kizlar?
Adet oldugumda bi haftada bu pedlerden pisik olurdum Hamdolsun 25 gundur bise yok
Oglum gecen hafta 4000gr 52.5 cm olmustu. Ufak bi gaz problemi var dedi doktor bitki ozlerinden olusan bi surup verdi tam organik. Cok memnun kaldim. Senfoni orkestrasi gibi saril zurul... cok komik
Kendim 17 gunlukkenden beri oglumu yalniz yikayabiliyorum tabi ki.imdan ter akitarak
Oglen uykularinda yuzuztu yatirmaya calisiyorum. Sirti dinleniyo. Aklinizda bulunsun canlarim.
Banyodan ve ilaclardan hemen sonra bitap dusup baygincasina saatlerce uyuyor, kiyamam
Birileri surekli kendisiyle konussun istiyor neredeyse cevap vercek gibi duruyo. Bayiliyorum o triplerine.
Emzik sevmiyo zorlamiyorum sonucta onun tercihi. Ne kadar bnm oglum olsa da farkli bi kisilik tabi. ;-)
Eli ayagi boynu ve karni soyuluyor hemde ne soyulma koca koca dökülüyor. Bebe yaginda buldum careyi. Koltukaltlari ve boynundan gidiklanio minik sipa. Banyo ve giyinip soyunmak o bolgelerde tam bi iskence oluyo. Ilk gunden beri zemzem veriyorum her emzirdikten sonra. Pamukcuk olmadik cok sukur.
Lansinoh ilk bikac gun bana da etki etmedi ama suan cok rahatim. Arasira tekrar sizi olunca iki uygulamada duzeliyor gene.
Bezi cok sikmak istemedigim zamanlarda bacak kenarlarindan cis sizdirip yatagi yorgani batirmisligimiz da oldu
Simdi azcik sikiyorum ama hala rahat degilim cok sikiyom da gaza ben mi sebep oluyom die. Ikinmaktan bitap dustu oglan. Allahim sifa versin ins. Tum yavrucaklara...
Bizden haberler bole simdilik. Hergun forumdayim. Gozum ustunuzde yani. Firsat buldukca ve yazcak biseyler buldukca yazarim. Opuyorum hepinizi.
Tum yegenlerim hosgelmis saglikla huzur getirmis ins.
Allaha emanet olun.
ne mutlu sana doğurdun büyüttün bile biz hala beklemedeyiz gece uykusuzluğu rahatsızlık ayaklar elller davul gibi bide eşimin şakalarına katlanmaya devam allah seni hep mutlu ve sağlıklı etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?