2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaslar size tavsiyem herkesten duydugunuz herseyi uygulamaya kalkmayin sakin. Yenidogan bebek icin ilk 6 ay sadece anne sutu verilir. Anne sutu yoksa ancak mama baslanir. Ek gidalara bile 6.aydan once baslanmaz. Erken ek gidaya baslamak ileride allerji riski ve bagisiklik sistemi problemlerine neden oluyor cunku. Yenidogan bebegin organlari yetiskin bir bireyinkiler gibi gelismemistir ayrica. Siz de gazi olmasin derken gelismeyen organlarina yuklenmeyin cocugunuzun. Sonra basiniza baska isler acmayin.

bebek kaç kilo doğmuştu choco, ben de az kilo alacağım diye endişeliyim,
2 kilo verdim hamile kaldıktan sonra,
sen ilk aylarda kilo vermişmiydin peki,
bir yerde anne adayı ilk 3 ayda kilosunun %5'inden daha fazlasını veririse bebek için gelişim geriliğine neden olacağını okumuştum,
ben 50ydim 48 oldum, 500 gram daha verirsem korkmaya başlıycam artık,
3.aydan sonra kilo almayı sabırsızlıkla bekliyorum,
benimde aşermem başlasa keşke bir an önce...

günebakan o ilaç reçeteli mi satılıyor, ve kaçıncı aya kadar kullanacağın konusunda doktor bir şey söyledi mi?
ben folicplus kullanıyorum, hamilelik öncesinde başlamıştım, sonra bırakmıştım, bebiş olunca yine başladım 4.haftasında,
bana dediğin ilacın bulantıyı önlemesi çok cazip geldi:) çok kötü durumdayım...

testler konusundaki tavsiyen için teşekkürler canım,
internette bulunan her bilgiye güvenmemekle birlikte, bu şekilde faydalı sitelerin linklerini paylaşsak çok iyi olur bence,
bir de hamilelik ve sonrası ile ilgili okuduğunuz kitap önerileri de eminim hepimizin işine yarayacaktır,

nassılsınızm kzıalr uyıne sayfalar akmıs gıtmıs ogleden sonra kuafore ugradım ınce ısler vardı hallettım geldım yemek yaptım anca gırebıldım az daha gırmesem kac sayfa daha bırıkırmıs bılmem

İyi Akşamlar Bayanlar, Bebişler

Nasılsınız bakalım?
Birazını okuyabildim ancak bu ne ya böle :) Gevezeler sizi :) yetişmek imkansız takip edemiyorum valla.
Yani bana kendini duyurmak isteyenler lütfen özel mesaj atın yoksa arada kaynıyor; mavi_menekse seni unutmuşum demekki hemen eklerim şimdi tam bilgilerini özelden yollarsan sevinirim.

Aşermeler mi başlamiş ne? Karpuz diyen olmuş. İki hamileliğimdede hiç mevsiminde bulunmayan bişey
istemedim kocamdan bunda isteyeyim bari, aklıma bişey daha geliyor şimdi hiç bulunmaz ama bide canı çeken olur o yüzden yazamayayım ben hiç. Karpuz canı çeken olduysa artık nasıl bulur bilemem. Keşke hiç yazamasaydınız. Neyse...

Aramıza yeni katılanlara HOŞ GELDİNİZ

kontrole gidip iyi haberlerle dönen arkadaşlara GÖZÜNÜZ AYDIN

Kötü Haberler getirenlere HER DAİM OLUMLU DÜŞÜNÜN, ALLAH BÜYÜKTÜR MUTLAKA BİR BİLDİĞİ VARDIR

diyorum ve hepinizi öpüyorum.

Yarın akşam kayınvaldemler gelecek, yaşasın :)) Ögleden sonra Kahve günüm var Sabahtan temizlik yapacağım Yoğunum yani yine

Kizlar merhaba arada buraya yazip sizden yardim istiyorum.bulantilarim artik hayattN koparma .noktasinda.bugun doktora gittim rahmime aikica tutunmus keseyi gordu ama kalp atisi bise yok haftaya sali gene gel dedi cok umutsuzlastim. Gec dollenme olabilir dedi fakat genede kalp atisini duymadik bebekte gormedik .doktor herkesin ne kadar susuk riski varsa aeninde okadar var dedi.carsamba gunu baska bi doktora gidicem

ya herhalde ben hamielikten dolayı mı anlamıyorum ne şu smiley leri bende yapmak istiyorum ama bir türlü nereden aktifleştireleceğini bulamadım. Forumu didik didik ettim resmen :)) yardımmm ediinnnn ltfn

Kizlar oyle kotu durumdayim ki. Geceleri bile uyanip kusuyorum. İnanilmaz bir gebelik yasiyorum. Birde ustune bebegide kalp atislarinida duyamamak... Acaba benimi zehirliyor doktor anlamazmiydi . Cok ozur diliyorum sabahlari zehir gibi kusuyorum

ben de varım tuti, listeye eklermisin beni de...inşallah bir aksilik çıkmazsa ben de ağustos annesi olacağım:):):)

kusma durumun için bişey diyemicem ama kalp atışı 10. haftada duyan çok kişi var bence şimdiden telaşlanma stres hem sana hem bebeğe zarar verir

Kizlar oyle kotu durumdayim ki. Geceleri bile uyanip kusuyorum. İnanilmaz bir gebelik yasiyorum. Birde ustune bebegide kalp atislarinida duyamamak... Acaba benimi zehirliyor doktor anlamazmiydi . Cok ozur diliyorum sabahlari zehir gibi kusuyorum

bebeğin kalbi atmıyor olsaydı bu kadar bulantı yaşamazdın, çünkü o zaman zaten hormonlarını etkileyip sana mide bulantısı yapacak bir faktör olmazdı,
bence içini rahat tut,
bir arakdaşımın bebğinin kalbi atmamıştı en son 10.haftasında aldılar,
onda hiçbir hamilelik belirtisi olmamıştı, ne bulantı, ne göğüslerde hassasiyet hiç bir şey,
bu belirtiler bir anlamda bebeğin geliştiğinin de göstergesi...

insallah dediginiz gibidir cok uzuluyorum. Allahtan gelicek herseye raziyim hakkimizda hayirlisi olsun

Canım toxo plazmayı çok sallama, çiğ et yeme, dışarda yeşillik pek yememeye çalış, evde de iyi yıka.
Köpekler zaten masum, ev kedisinden de birşey olmaz, kaldı ki sokak kedilerinde bile artık nadir görülen bir bakteri bu. (Bağışıklıkları olduğu için) Gene de kedi dışkısına dokunma (kumu değiştirmek gibi) ne olur ne olmaz.

Şunları da okumanı tavsiye ederim:

"Toksoplazmozis nasıl bulaşır?
Kediler de bu paraziti enfekte bir hayvanı (fare gibi) çiğ olarak yediklerinde alırlar. Bundan sonta yaklaşık 2 hafta süreyle parazit kedinin barsağında çoğalır. Takip eden dönemde kedinin dışkısı ile dışarıya atılır. Atılan bu parazitlerin bulaşıcı olabilmesi için dış dünyada 24 saat geçirmeleri gerekir. Daha önce bulaşıcılıkları olmaz. Enfekte bir kedi yaklaşık 2-3 hafta süreyle dışkısı ile parazit atar. Bundan sonraki dönemde kedinin dışkısında parazit olmaz. Bir kere toksoplazma enfeksiyonu geçiren kedi bağışıklık kazanır ve daha sonra yeniden enfekte olmayacağı gibi bulaştırıcılık özelliği de taşımaz Benzer bir özellik insanlarda da vardır. Bir kere enfeksiyon geçiren bir kişi bağışıklık kazanır ve daha sonra yeniden hastalanmaz.

Sokak kedileri genelde bu enfeksiyonu yaşamlarının çok erken döneminde geçirirler ve beğışıklık kazanırlar. Bu nedenle büyük sokak kedilerinden enfeksiyon bulaşması çok uzak bir olasılıktır.Benzer şekilde çiğ etle beslenmeyen sadece kuru mama yiyen ve sokağa çıkmayan ev kedilerinde ise hastalığın görülmesi olanaksızdır.

Kedinin dışkısı ile toprağa atılan ve 24 saat içinde bulaşıcı özellik kazanan parazitler beslenme sırasında (örneğin otlaklarda) sığır, koyun, inek gibi hayvanların sindirim sitemine geçer. Daha sonra buradan kas dokusu içine geçerek hayvanı enfekte eder. Böyle bir hayvanın eti pişirilmeden ya da az pişirilerek bir insan tarafından yendiğinde direkt olarak o insanda da enfeksiyona neden olur. Bir başka bulaşma yolu da toksoplazma bulunan toprakla temas etmiş meyve ve sebzelerin uygun şekilde yıkanmadan yenmesidir.

Görüldüğü gibi toksoplazma insana 3 temel şekilde bulaşabilir.

Enfekte bir kedinin dışıkısı ile temas edip daha sonra bu temasın gerçekleştiği eli yıkamadan ağıza götürmek
Enfekte bir hayvanın etini iyice pişirmeden yemek
Paraziti barındıran bir besin maddesini iyice yıkamadan yemek"

http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/140611-gebelik-toksoplazma.html

Gülücüklere gelinceeeee... Onu profil ayarlarından açıyoruz. Basit editörü değil gelişmiş editörü seçeceğiz o zaman açılıyor gülücükler :)

Son düzenleme:
merhaba güzel anneleeeerrr geçmişi okumaya çalıştım ama maşallahınız var baya bi ilerletmişsiniz
bebeğiyle ilgili korkuları olan gelişmeme riski olan arkadaşlar var Allah yardımcınız olsun inşallah iyi haberlerle gelirsiniz buraya
bulantıları olan arkadaşlara ne kadar da zor olsa bebeklerimiz için herşeye değer diyorum...

bi de benim moralim çooook bozuk kuşum ölmüş :'( ben okuldayken ölmüş k.validem can çekişirken yakalamış ama hiç birşey yapamamış koynuna almış ölmesini izlemiş :'( çok üzgünüm... herşeyi paylaşıyoruz ya bunu da paylaşmak istedim sizlerle....

ya herhalde ben hamielikten dolayı mı anlamıyorum ne şu smiley leri bende yapmak istiyorum ama bir türlü nereden aktifleştireleceğini bulamadım. Forumu didik didik ettim resmen :)) yardımmm ediinnnn ltfn

Mrb. Kullanıcı Kontrol Panelinde Sol Tarafta Seçenekleri Düzenle Var. Alt Tarafta Çeşitli Seçenekler Bölümünde Mesaj Editörü Sende Basit Editör Olarak Seçili Olmalı. Gelişmiş Düzenleyici Seçeneğini Seçersen İkonlar Mesaj Bölümünde Görünecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…