- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #62.441
Ben de besamel sos kasar mantarın girdiği herseye bayılırım :))
bende parmişş şahane olur vallaimam bayıldıda severim patlıcan kıyma patates kıyma uyumu güzel oluyoo
bu makarnayı yapmayı düşünüyom akşam yapmak isteyenlere fikir olsun canım inanımaz istedi yemek bakıyom netten baktıkça acıkıyommEki Görüntüle 867985
Sebzeli Fırın Makarna Malzemeleri
1 paket makarna
10-15 adet mantar
2 diş sarımsak
1 bardak haşlanmış bezelye
2 çarliston biber
3 közlenmiş kırmızı biber
2 avuç çekirdeksiz siyah zeytin
1 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz-karabiber
Beşamel Sos İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
Muskat rendesi
Tuz-karabiber
3 avuç rende taze kaşar peyniri
Makarnayı bol tuzlu suda, hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
Makarna haşlanırken sarımsakları ince kıyın. Mantarları ikiye bölüp doğrayın. Biberleri jülyen kesin.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsak, yeşil biber ve mantarları atıp mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Köz kırmızıbiber, siyah zeytin, bezelye, taze kekik, soya sosu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ateşten alın.
Beşamel sos için tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave ederek karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Sos kıvam alıp yoğunlaşınca ateşten alın.
Fırın kabını çok az yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını, kaşar peynirinin yarısını ve sebze harcının tamamını makarna ile karıştırın. Kabınıza boşaltın. Kalan beşamel sosunu makarnanın üzerine yayın. Rende kaşarı üzerine serpin.
190 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
canım ben mothercaredan aldım ama fiyatı pahalımı gelir bilmiyorum 129 liraya almıştım istersen resmini çeker yüklerim çok kullanışlı bizde daha bi kere giydik
bende parmişş şahane olur vallaimam bayıldıda severim patlıcan kıyma patates kıyma uyumu güzel oluyoo
bu makarnayı yapmayı düşünüyom akşam yapmak isteyenlere fikir olsun canım inanımaz istedi yemek bakıyom netten baktıkça acıkıyommEki Görüntüle 867985
1 paket makarna
10-15 adet mantar
2 diş sarımsak
2 çarliston biber
1 yemek kaşığı soya sos
1 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz-karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
Muskat rendesi
Tuz-karabiber
Makarna haşlanırken sarımsakları ince kıyın. Mantarları ikiye bölüp doğrayın. Biberleri jülyen kesin.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Sarımsak, yeşil biber ve mantarları atıp mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. Köz kırmızıbiber, siyah zeytin, bezelye, taze kekik, soya sosu, pul biber, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra ateşten alın.
Beşamel sos için tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Azar azar sütü ilave ederek karıştırın. Muskat rendesi, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Sos kıvam alıp yoğunlaşınca ateşten alın.
Fırın kabını çok az yağlayın. Beşamel sosun bir kısmını, kaşar peynirinin yarısını ve sebze harcının tamamını makarna ile karıştırın. Kabınıza boşaltın. Kalan beşamel sosunu makarnanın üzerine yayın. Rende kaşarı üzerine serpin.
Eki Görüntüle 867601 Oldu mu ki?
offf ya canım çekti ama şimdi pırasa yemeği ile idare edicem :)
Ya bende açık havada fazla gezmeyiz arabaya kadar gerekmez mi acaba ile dün gittiğimiz pasaj veya outlet center yahut viaport gibi yerlere gidince iyi olur arasında gidip geliyorum. Fazla giydiremezsem diye de uygun bişey olsun istiyorum. Yada acımayıp alıcam kullanmış olmak için de pusetimizle site içinde düzenli yürüyüş işinemi girsek
Ya bende açık havada fazla gezmeyiz arabaya kadar gerekmez mi acaba ile dün gittiğimiz pasaj veya outlet center yahut viaport gibi yerlere gidince iyi olur arasında gidip geliyorum. Fazla giydiremezsem diye de uygun bişey olsun istiyorum. Yada acımayıp alıcam kullanmış olmak için de pusetimizle site içinde düzenli yürüyüş işinemi girsek
valla canım sen bilirsin tabi ben çok severek aldım kullanışlıda karar senin ...
hem uygun hem güzel bişiy istiyosan lcw bak
Beşamel dedin ben bittim zaten şu an
Bakmam mı baktım ama yokneyse ben bi outlete gideyim. Bide izmitte mothercare nereden alabilirim ona bakayım. Saol canım ilgin ve cevabın için.
Kızlar kara kış geldi kızıma hala astronot mont alıcam. Teeee bayramdan önce panço ya bakmıştım çeşit vardı ama pahalı gelmişti. Çünkü hızlı büyüyorlar sadece 3 ay giyebilir diye düşünüyorum. Bide sazan görümcem kısa mont almış bayram hediyesi kızıma hem büyük hemde kısa mont bebekte ne kadar kullanışlı olabilir ki. Hem kızımın montunu ben seçemeyecekmiyim dedim ve astronot montta karar kıldım. Kaliteli ürünlerin ucuza satıldığı hamileyken alışverişimin büyük kısmını yaptığım bi pasaj vardı. Fiyatlar ve ürünler iyiydi ama beden bulamadım. Bide üzerinde yazan bedenler aldatıcı. Deneyerek almak istiyorum yani internetten olmaz. Sözün özü tavsiyede bulunabileceğiniz bi marka var mı? Alıp kullanan memnun olan :)
1 paket makarna
10-15 adet mantar
2 diş sarımsak
2 çarliston biber
1 yemek kaşığı soya sos
1 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz-karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 bardak süt
Muskat rendesi
Tuz-karabiber
Ben de besamel sos kasar mantarın girdiği herseye bayılırım :))
ben yokken yine fotoğraflar paylaşılmış, yakışıklılar güzeller yakıyor ortalığı :)
tek tek alıntı yapamadım kusuruma bakmayın çünkü geçmiş çok birikmiş
arasta anlamadığım seninkiyle İda nın elbisesi aynı mı? eğer öyleyse ben bıcırık diyorum ama koca kız olmuş, senin 1 yaş elbiseni mi giyiyor?
hera nasıl tosuncuk olmuş bebeğin, maaşallah yerim o tombik elleri
bide herzamanki gibi diğer anneler alınmasın ama topicteki favorim beyler Selim ve Furkanyine pozlar harika :) şaka şaka tabiki tüm Ağustos böcekleri bir harika, güzellik ve yakışıklılıkta birbirleriyle yarışıyorlar...hepsini kocaman öpüyorum
Ben de bugün çocuk doktorundaydım bana da aynı şeyi söylediler öyle bir bilgi yokmuş. Kapıya gelen tipler dolandırıcı olabilirmiş. Aman diyim kızlar dikkatBugün hem çocuk doktorumuzu hemde sağlık ocağındaki hemşireyi aradım. 4.ayda yapılan aşıları ve çocuk felci aşısı söylentilerini sordum. İki yerden aldığım bilgi karma aşının içinde çocuk felcinin olduğu, 6.ayda da asıl aşının yapıldığı oldu. Suriye konusunu sorduğumda öyle bi bilginin henüz gelmediğini söyledi(sağlık ocağındaki hemşire) yani ayrıca aşı yaptırmanız gerekmiyor dedi.
Bu arada istanbulda oturuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?