- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.281
Bende delimavi , aybike ve seni ekledim benide eklemek isteyen arkadaşlar sizlerden bulup ekleyebilirler . Yada bana yazarsalar isimlerini ben eklerim çünkü benim profilim gizli görünmüyorum herkese.
Tatlı yemek sutu arttırmaz, sadce su ihtiyacımızı artırır, zaten bu konuda bilimsel bir açıklama da yok. Anne ne kadar zinde, iyi, sağlıklıysa o kadar sütü olur işte... Hemşirenin "bol bol tatlı ye" demesi bana pek prof. gelmedi ondan sordum burda. Nazar işine gelince, sen inanıyorsan nazar v.s. şeylere tabiiki sütünü etkiliyordur. Birisi sana ne çok sütün var dediğinde hemen panik olursun nazar değermi acaba diye, bu panik süt ğretimini etkiler asıl. Benim yabancı bir arkadaşımın nazar dan haberi yok mesela, bebeğini emziriyor, sutunu sağıyor ve hala göğüs pedi kullanıyor bebeği 9 aylık nerdeyse, bunlarıda hep anlatır herkese ama nazara gelmedi henüz :)
Çok güzel açıklamışsın canım teşekkürler...
Senin çocuğunu ne zaman oturtacağına onlar mı karar verecekmiş, bizim insanımızında bu pişkinliği insanı deli ediyor.
Gözün aydın canım :))) şimdi sıra anne, baba ları duymakta...
Yanlız değilsin canım, bende kızımı genel anestezi ile dünyaya getirdim, ilk dakikalarında yanında değildim maalsef ama onu sağlıkla dünyaya getirdiğimi öğrenmek herşeye yetti...
Ben mesaj gonderemiyorum sana ve my honey'e. Ozelden yazacaktim ismimi ama..
arkadaşlar benimde bebeğim 4 aylık.bir haftadır burnu tıkalı,önce okyanus suyu spreyi sıkıp sonra otri bebe burun aspiratörü ile burnunu temizliyorum.sprey zararlı olurmu bilgisi olan varmı arkadaşlar siz ne kullanıyorsunuz damla şeklindemi sprey şeklindemi?
Cok ilginç bu doktorlar bak yine farklı bir düşünce bana saglik ocağı da doktorum da sıkı sıkı tembihledi sakın oturtmaya calisma diye
Üstümde kalmasın soyleyim de ben ciddi sorun yaratabiliyormus
Yarın misafirim var ben hala yatmadım sabah yedide kalkmalıyım yatak beni çağırıo :)) ya bu oturtma konusu bende de muamma Kaan oturmaya çok hevesli sürekli o kafa havada doktoru 4. Aydan itibaren kucakta oturtabilirsin 4-6 ay destekli oturabilir dedi ama bana daha çok küçük gelio cüssesi büyüm olabilir aydaşlarına göre ama daha çok küçük benim minik kuzucuğum şu bumbo beni al die fena gıdıklıo beni :)) ama oturmazsa kocam da beni gıdıklyacak :))
bende çok sevindim parmecim bi de öksürüğümüz geçse süper olacak azalacağına arttı 2 gündür. acaba evin kuruluğuda etkiliyo olabilir mi kaloriferle ısınıyoruz. buhar makinesi kullanan varmı hangisini tavsiye edersiniz?
Emel'cim benim de suyum azaldigindan doktor sezeryan demisti ve o gunlerde cok uzulmustum cunku aylardir kendimi normal doguma hazirlamistim. Doktor da herseyin yolunda gittigini herhangi bir sorunun olmadigini soylediginden ben de psikilojimi normal doguma gore ayarladim. 37. haftamda kontrolde suyumun cok az kaldigini ve o hafta sezeryan olmam gerektigini soyledi tabi ben sok. Esim doktorumuz ile konustu ve benim henuz sezeryana hazir olmadigimi belirterek birkac gun muddet istedi. Bu arada 9 ay boyunca kendimi normal doguma alistirmisken 2-3 gun icin de sezeryana alistiracaktim. Velhasil 38+3 de sezeryan randevumu aldik hastanaye gidecegimiz sabah benim sancim basladi :) Hastaneye gittik doktor dedi ki suyun cok az, bu su ile dogum zor olur ama ben norma dogum icin cok israr ettim. Halbuki bu kadar israrci olmaya gerek var miydi bilmiyorum cunu cidden cok zor bir normal dogum oldu. Ben doguma girdigimde bebegim hala gogus kafesimin altindaydi cunku asagi inecek kadar iceride su yokmus. Cok izdirapli gecti dogumum hatta son anlarimda dogumhanedeki hastabakici hickirarak dogumhaneden cikmis. Ailem ve arkadaslarim onu gorunce bana ya da bebege birsey oldugunu dusunmusler ve tabi onlarin o anki psikolojisini dusun. Neyse dogumdan sonra gece o hastabakiciyi gordum bana dedi k senelerdir ben bu hastanaede calisiyorum bu kadar zor normal dogum gormedim cok etkilendim.
Gitti bitti ama belki de doktoru dinlemeliydim. Gerci dogumhaneden odama geldim herkes gitti ben dus almis yurur vaziyetteydim. Sonrasi gercekten cok rahatti.
Onu diyorum ben hamileligimi de dogumumu da cabuk unutanlardanim. Yavrularimizin sevgisi herseye deger.
My honey yani meltem e önce arkadaşlık gönder face den sonra ondan beni bul olur mu. :)
Bizim ki damla adı da xlear diye birşey doktorumuz bunu verdi.
bende xlear kullandım doktorum vermişti.fakat o bitti.eczacım sprey şeklinde kullanabilirsin dedi.aldım fakat içime sinmedi.sanki sıktığımda canı acıyor gibi geliyor.
Bizim ki damla adı da xlear diye birşey doktorumuz bunu verdi.
benim yeğenimde eczacı oda bana ben daha hamile değilken getirmişti o damladan geçen lazım olduda ama tarihi sadece 2013 yazıyordu emin olamadım attım :) ama bence sprey değilde serum fizyolojik olarak kullanın.ben bruno aldım
Ben hamile ikende doktorum bunu verdi :)
damla şeklinde ama dimi
Evet canım sağlıklı ya önemli olan o :) kendime geldiğimde dedim ilk kelime yoğun bakıma yada kuvöze girdimi kaç kilo doğdu :) çok şükür ne kuvöze ne yoğun bakıma gerek kaldı :) Doktorum bile şaşırdı Emel kızın çok atik dedi kendine baktıracak bu dedi cidden de öyle . Doğduğundan beri kıpır kıpır ne eli ne kolu ne bacağı durmuyor habire depinme derdinde :)
Çok şükür hepimiz aldık kucaklarımıza Rabbim boş bırakmadı kucaklarımızı. Ne yapalım ilk bebeğimizde yapamadıklarımızı belki ikincilerde yaparız :)
Ben ayıldığımda gözlem odasındaydım saat gece 1 gibiydi, eşim kızımızın ilk muayenelerini yaptırıyormuş odanın diğer ucunda, ben doğumdan önce ona tembihlemiştim ne olursa olsun sen hep bebeği takip et, neler yapılıyor bak diye :) o da dinlemiş sözümü, neyse uyandığımda doktorumu gördüm kapı aralığından tam koridorda sevgilisiyle konuşuyordu, kocamannn bir kız bebek falan dedi, sonra saçlarını yakasını falan düzeltiyor telefonda flort ediyorken benim ayıldığımı gördü ve ciddi yüz ifadesini takınıp yanıma geldi :))) tebrikler, çok sağlıklı kocaman bir kız var burda falan dedi uzaktan kızımı gördüm babasının göğsüne yatırılmıştı (bebeği doğar doğmaz eşimin göğsüne yatırmışlar onunda üzerini çıkarmasını istemişler ten teması olsun diye) ama oda baya loştu tabii :) ne çok saçı var demiştim içimden zaman zaman o sahneyi rüyamda da görüyorum.. Kızımın yüzünü ise sabah gördüm çünkü oda hep loştu ben bir günden fazla süren doğum macerasından sonra çok yorgundum çok geç ayıldım...
Evet xlear işte :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?