2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Biliyorum seninde başına gelenleri çnk hep okuyordum sizlerleydim çok saol canım söylediğin güzel sözler için
Sağlık Ocağı'na gelince hep mi yanlış ölçülür ya en son doktorum kızdı ya Gidip aşınızı olun ölçüme izin vermeyin günlerce boşuna ağlıyosunuz dedi 2. Ay dada boyunu çok kısa ölçtükleri için kafayı yemiştim 4. Ayda kafası ufak dediler adam artık illallah etti benden :/

Çok geçmiş olsun canım ,içimi en çok acıtan şey bir sebepten gidersin doktora ama birşey bulamaz ve en son kendin bulursun neden olduğunu annelik böyle birşeymiş ,benimde kızım kanlı kaka yapıyordu süte alerjisi olabilir dedi kestik bi hafta ne tahliller neler neler en son son ben makatındaki çatlağı farkettim her kontrolde çırıl çıplak soyar ama bakmamıştı bile makatına .Seninde farketmene çok sevindim.

Kaç aylık canım bebeişin? Benim kızım 24 ağustos doğumlu eline oyuncağı alıyor düşürünce sinirden ağlıyor tekrar veriyorsun bu sefer agzına girmiyor diye sinirleniyor Bu yüzden yemek yerken oyuncak vermıyorum eline

Mekanı cennet olsun annenin,geçmiş olsun canım..Sağlık ocağı benimde hamileyken moralimi bozmuştu "Bebek aşagıda erken dogum olabilir ama yaşar merak etme " diye bir yorumda bulunmuştu herşeyi çok bilirler..

Son düzenleme:
Ben benim bu kızla ne yapacağım ya sırtı yere gelmeye görsün hemen dönüyor. Ondan sonrada göbeğinin üzerinde duruyor ayaklar kafa havada :) Göbekle gitmeye çalışıyor ellerle yerdeki battaniyesini çekiyor filan. sonra yine sırt üstü dönüyor .

haha yerim ben onu şöyle bi hayal ettim de ne sevimli oluyordur. benmki dönemiyor ben kendm yüzüstü bırakıyorum bazen ama hiç hoşuna gitmiyor öyle durmak. ıhh mıhhh demeye başlıyor :)

Sağol canm âmin dün eşimede dedim ne ilginç bişe şu hayat durumun var her şeyi yedirmek istiyorsun ama yediremiyorsun bi taraftada durumu yok insanların evladına yedirmek istiyo ama alamıyor :/ Rabbim kimseye evlat hastalığı acısı göstermesin onun ufak bi hastalığı bile perişan ediyor

haha yerim ben onu şöyle bi hayal ettim de ne sevimli oluyordur. benmki dönemiyor ben kendm yüzüstü bırakıyorum bazen ama hiç hoşuna gitmiyor öyle durmak. ıhh mıhhh demeye başlıyor :)

Valla yüzü koyun dönünce poposundan ısırıyorum ( bezini tabi ) henüz kaba ete ulaşamıyorum :) Döner merak etme benim ki 1. ay oldu dönüyor bu şekil ve aynen senin kızcen gibi konuşuyor laf söylüyor. Balıklarımız var onlar yüzünce eeee eeee hııı hııı diyor :)

Âmin saol canım evet her şeyi çok biliyorlar yorum desen gırla burası şöyle orası böyle :s

Ben kullanıyorum çok memnunum ben ve eşimde rahatsz olup öksürüyorken eminim kızımında öksürme sebeplerinden biri bu weewel marka benimki iyonizer özellikli odanın havasını temizliyor kendi kendine su bitince kapanıyor uzaktan kumandalı çalışabiliyor ortamın nemi yeterli düzeye ulaştığında dinlenme moduna geçiyor doğruyu söylemek gerekirse ben farklı markalar bakmıştım tefalin falan chicconun iyi diyorlardı bu bize eltimden hediye geldi iyikide geldi tavsiye ederim

Selam herkese

Face den eklediğim arkadaşlar

Parme, kedicik, aybike, emel, delimavi hariç bana facedeki adınız ve buradaki nickinizi yazar mısınız ? Kim kim anlayamadım

Selam herkese

Face den eklediğim arkadaşlar

Parme, kedicik, aybike, emel, delimavi hariç bana facedeki adınız ve buradaki nickinizi yazar mısınız ? Kim kim anlayamadım

Bende delimavi , aybike ve seni ekledim benide eklemek isteyen arkadaşlar sizlerden bulup ekleyebilirler . Yada bana yazarsalar isimlerini ben eklerim çünkü benim profilim gizli görünmüyorum herkese.

Atahan da hala dönmeyle ilgili bir çalışma yok erken mi acaba
gerçi oğluşum doğduğundan beri yüzüstü yatmıyor. 4 ayı toplasan 20 dk etmez...çok merak ediyorum nasıl emekleyecek bu çocuk

gerçi oğluşum doğduğundan beri yüzüstü yatmıyor. 4 ayı toplasan 20 dk etmez...çok merak ediyorum nasıl emekleyecek bu çocuk

Canım her çocuk farklı benim kızda yüzü koyun hiç yatmadı ama yaklaşık 1 aydır kendiliğinden dönüp duruyor yüz üstü eğer geri dönemezse mıkırdanmaya başlıyor.Çevir beni diyor yani :)

Doktorumuz erken dedi dönmemize ama ben birşey yapmıyorum ki. Muayenede de döndü doktor şaşırdı. İstersen sen onu sırt üstü yatır sert zemine sevdiği oyuncağı koy biraz çaprazına bakalım ne yapacak. Yeğenimde öyle dönmüştü. Bazen de sırt üstü yatarken ben elimle onu yan yapıyordum o öne atıyordu kendini yani yüz üstü bırakıyordu sonradan da kendi kendine dönmeye başlamıştı :) bir iki kere yapmıştım bu hareketi yeğenime :)

Ayrıca her çocuk emekleyecek diye birşey yok benim abimin kızı 8 aylıktı emeklemeden yürüdü :) ama düşünce poposunun üstünde gidip koltuktan destek alıp yine ayağa kalkıyordu :)

Emel'cim benim de suyum azaldigindan doktor sezeryan demisti ve o gunlerde cok uzulmustum cunku aylardir kendimi normal doguma hazirlamistim. Doktor da herseyin yolunda gittigini herhangi bir sorunun olmadigini soylediginden ben de psikilojimi normal doguma gore ayarladim. 37. haftamda kontrolde suyumun cok az kaldigini ve o hafta sezeryan olmam gerektigini soyledi tabi ben sok. Esim doktorumuz ile konustu ve benim henuz sezeryana hazir olmadigimi belirterek birkac gun muddet istedi. Bu arada 9 ay boyunca kendimi normal doguma alistirmisken 2-3 gun icin de sezeryana alistiracaktim. Velhasil 38+3 de sezeryan randevumu aldik hastanaye gidecegimiz sabah benim sancim basladi :) Hastaneye gittik doktor dedi ki suyun cok az, bu su ile dogum zor olur ama ben norma dogum icin cok israr ettim. Halbuki bu kadar israrci olmaya gerek var miydi bilmiyorum cunu cidden cok zor bir normal dogum oldu. Ben doguma girdigimde bebegim hala gogus kafesimin altindaydi cunku asagi inecek kadar iceride su yokmus. Cok izdirapli gecti dogumum hatta son anlarimda dogumhanedeki hastabakici hickirarak dogumhaneden cikmis. Ailem ve arkadaslarim onu gorunce bana ya da bebege birsey oldugunu dusunmusler ve tabi onlarin o anki psikolojisini dusun. Neyse dogumdan sonra gece o hastabakiciyi gordum bana dedi k senelerdir ben bu hastanaede calisiyorum bu kadar zor normal dogum gormedim cok etkilendim.

Gitti bitti ama belki de doktoru dinlemeliydim. Gerci dogumhaneden odama geldim herkes gitti ben dus almis yurur vaziyetteydim. Sonrasi gercekten cok rahatti.

Onu diyorum ben hamileligimi de dogumumu da cabuk unutanlardanim. Yavrularimizin sevgisi herseye deger.

Tatlı yemek sutu arttırmaz, sadce su ihtiyacımızı artırır, zaten bu konuda bilimsel bir açıklama da yok. Anne ne kadar zinde, iyi, sağlıklıysa o kadar sütü olur işte... Hemşirenin "bol bol tatlı ye" demesi bana pek prof. gelmedi ondan sordum burda. Nazar işine gelince, sen inanıyorsan nazar v.s. şeylere tabiiki sütünü etkiliyordur. Birisi sana ne çok sütün var dediğinde hemen panik olursun nazar değermi acaba diye, bu panik süt ğretimini etkiler asıl. Benim yabancı bir arkadaşımın nazar dan haberi yok mesela, bebeğini emziriyor, sutunu sağıyor ve hala göğüs pedi kullanıyor bebeği 9 aylık nerdeyse, bunlarıda hep anlatır herkese ama nazara gelmedi henüz :)

Çok güzel açıklamışsın canım teşekkürler...

Senin çocuğunu ne zaman oturtacağına onlar mı karar verecekmiş, bizim insanımızında bu pişkinliği insanı deli ediyor.

Gözün aydın canım :))) şimdi sıra anne, baba ları duymakta...

Yanlız değilsin canım, bende kızımı genel anestezi ile dünyaya getirdim, ilk dakikalarında yanında değildim maalsef ama onu sağlıkla dünyaya getirdiğimi öğrenmek herşeye yetti...

Evet unuttum bende ben çok çabuk ayaklandım hastanede iki gün yattım 3 gün çıkarken kendim yürüdüm bindim arabamıza:)
Senin suyun az kalmış benim suyum bitmiş ve bebeğim 35. haftalık doğdu ciğerleri gelişmemiş olabileceğinden korktu doktorum o yüzden riske girmedim iyi ki girmemişim ama kısmet olursa ikinci çocuğumun doğum anını görürüm belki :)

Ve bende hamileliğim boyunca hep normal doğum düşünmüştüm ve akıllı kızım 24.haftadan 35. haftaya kadar hep normal doğum pozisyonunda duruyordu :) ama aceleci davrandı anası gibi tez canlı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…