- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.261
hoşgeldin canım :)
öncelikle başın sağolsun, Allah başka acı vermesin...bence sağlık ocağında söylenenleri hiç kafana takma, geçenlerde gittiğimizde banada oğlumun kafasının büyük olduğunu söylediler. deli oldum endişedensaolsun buradaki arkadaşlar sakinleştirdi...özel doktorumuzda takibi oluyor oğlumun, doktorumuz herşey iyi diyor ama sağlık ocağı her seferinde başka bişey çıkartıyor. son kontrolde bu çocuk sürekli hapşırıyor dedim ozaman kesin ciğerde bişey var, akciğerleri kontrol edilsin dedi. kendi doktorumuza gittiğimde anlattım; evet yetişkinlerde bu ciğerde sorun var anlamına gelebilir ama bebekte çok normal dedi...yani sağlık ocağını kafana takıpüzme kendini
alerji konusuna gelince benim oğlumda da var...bizdeki kimyasallara karşı..dün bir arkdaşımız burada paylaştı, senin için çok yararlı olacaktır bak istersen; facebookta
https://www...................../BYBOAlerji/?fref=ts
süt konusuna gelince gerçekten çok garip şu süt olayı..az diye kafana takarsan azalıyor gerçekten, sen kendini inandır sütünün artacağınageçsin bitsin bu günler deme canım, tadını çıkart..bi bakıcaz koca adam olmuşlar kucağa sığmıyorlar. hazır minicikken al kollarına sar kokusunu içine çek...herşey yoluna girecektir yeterki sen moralini bozma
Geçmiş olsun dileyen herkese çok teşekkürler tek tek yazmıyorum kusura bakmayın ,
Ameliyat olayını atlattıktan sonra bir kaç doktoradaha gittikreflü ilaçları verdiler eğimli yatır vs dediler ama biraz azalsa da bazı günler fışkırtarak kusmaya devam etti birkaç kez daha acilegittik serum verildi ve ben neden bazı günler normal çok bazı güler çok çok kusuyor acaba diye düşünürken o gün neler yaptığımı yazmaya başladım ve farkettim ki kuruyemiş,Deniz ürünleri , tahin yediğimde çok çok kusuyor ve ağlıyor. Konuyu araştırdınca fügen çullunun bu konuda çok iyi olduğunu gördüm ve ona gittikbirkaç soru sordu hepsine cevabım evetti vemuaene etti. Çoklu besin alerjisi var ama nelere alerjisi olduğunu bulmamız zaman alıcak dedi. Ek gıdaya başlamadan buluruz alerjenleri inşallah benim sütümden geçene bu kadar tepki veriyorsa o besin ağzına değdiğinde neer olur düşünemiyorum bile. Şimdi buğday,susam, tahin, elma ve armut dışıdaki bütün meyveler , deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, dana eti, tavuk, yumurta,baharatlar,kakao,domates, bakliyat, yasak ve pregomin as mamaya başladık. Gittiğim 6 doktor ve 3 cerrah alerjinin Asından bile bahsetmedi ben farkettim , ilk başlarda böyle bir ihtimal olduğu söylenseydi ben de süt olsun diye yediğim helvaların sütlü tatlıların , kuruyemişlerin vs bebeğimi bu kadar harap etmemiş olurdum. Alerji 7. Ayda bile çıkabiliyormuş ek gıdaya geçenler çok dikkat edin lütfen elma armut en güvenilir meyveler portakal bile tehlikeli ,
Kaç aylık canım bebeişin? Benim kızım 24 ağustos doğumlu eline oyuncağı alıyor düşürünce sinirden ağlıyor tekrar veriyorsun bu sefer agzına girmiyor diye sinirleniyor Bu yüzden yemek yerken oyuncak vermıyorum elinebenim bebiş şuan canım kardeşimi izlioyoo tepki veriyo sesini biraz açıyorum sesler renkler resimler dikkatini çekiyor sizde durum nasıl merak ediyorum.bide bi sorum olcak hanımlar ben eline bi oyuncak verdiğimde bikaç saniye tutuyo bırakıyo farkında olmuyo dikkatini çekmiyo tutmaya çalışmıyo ama dönenceye uzanıyoo ona sesler çıkarıyor sizin bebişlerde durum nasıl ?
Mekanı cennet olsun annenin,geçmiş olsun canım..Sağlık ocağı benimde hamileyken moralimi bozmuştu "Bebek aşagıda erken dogum olabilir ama yaşar merak etme " diye bir yorumda bulunmuştu herşeyi çok bilirler..Meraba arkadaşlar bende hamileliğimin 8. Ayından beri takipteyiz sessiz sedasız bi türlü üye olamadım hep bi engeller sonunda üyeliğimi yaptım benide aranıza alın lütfen çok ihtiyacım var arkadaşlığınıza biraz uzun olacak yazacaklarım nolur kusuruma bakmayın
Gelelim problemlerime 02 Ağustos'ta kızımı dünyaya getirdim ztn toksoplazmayla başlayan hamilelik sürecim Şubat ayında annemin kriz geçirip hastaneye yatması Mayıs ayında da vefat etmesiyle devam etti Allah ım ne acı günlerdi ağlasam yavrum da acı çekiyor gibi kas katı kesiliyordu sussam içim yanmaya devam ediyordu böle böle doğum yaptım rahatladım derken bu kezde kızımın kafasının ufak olduğunu söyledi bi sağlık ocağı hemşiresi yıkıldım ne araştırmalar neler neler en son çocuk gelişim uzmanının görüşüyle biraz rahatladım o bitti derken kızım yeşil kanlı kakalar yapmaya başladı bütün kollarının ve göğsünün döküntü atmasıyla teşhis konuldu besin alerjisi süt süt ürünleri yumurta domates alerjen kuruyemişler deniz ürünleri ve bilumum yiyecek yasak katı diyet hal böyleyken ztn tek taraftan süt emen kızım nasıl büyüyecek hiç bilmiyorum artk ağlamak istiyorum hiç durmadan geçsin bitsin bu günler
Ben benim bu kızla ne yapacağım ya sırtı yere gelmeye görsün hemen dönüyor. Ondan sonrada göbeğinin üzerinde duruyor ayaklar kafa havada :) Göbekle gitmeye çalışıyor ellerle yerdeki battaniyesini çekiyor filan. sonra yine sırt üstü dönüyor .
çok zor bir dönemden geçmişsin canım başın sağolsun annen için Rabbim sabrını selametini versin. bence mümkün olduğunca kendinden daha kötü durumdakileri düşünüp kendini rahatlatmaya çalış çünkü stresde sütümüzü etkiliyor.(k.v yanımda kaldığı dönemden biliyorum). elhamdülillah Allah kucağımızı boş bırakmadı ve şuanda kucağımızda bebeklerimiz. ve çok şükür ki doğum anında öğrendiğimz bi sağlık problmleri bi eksiklikleri yok. bizim hepimizin kafa büyüklüğü aynımı ki bebeklerin de aynı olcak sinir oluyorum ben bu ebelereelbet bazısı küçük bazısı büyük olur.inşallah kızının alerjisi tez zamanda geçer. öyle yada böyle büyüyecekler bende kendimi böyle teselli ediyorum. Allah başka sıkıntı vermesin inşallah...
haha yerim ben onu şöyle bi hayal ettim de ne sevimli oluyordur. benmki dönemiyor ben kendm yüzüstü bırakıyorum bazen ama hiç hoşuna gitmiyor öyle durmak. ıhh mıhhh demeye başlıyor :)
Âmin saol canım evet her şeyi çok biliyorlar yorum desen gırla burası şöyle orası böyle :sÇok geçmiş olsun canım ,içimi en çok acıtan şey bir sebepten gidersin doktora ama birşey bulamaz ve en son kendin bulursun neden olduğunu annelik böyle birşeymiş ,benimde kızım kanlı kaka yapıyordu süte alerjisi olabilir dedi kestik bi hafta ne tahliller neler neler en son son ben makatındaki çatlağı farkettim her kontrolde çırıl çıplak soyar ama bakmamıştı bile makatına .Seninde farketmene çok sevindim.
Kaç aylık canım bebeişin? Benim kızım 24 ağustos doğumlu eline oyuncağı alıyor düşürünce sinirden ağlıyor tekrar veriyorsun bu sefer agzına girmiyor diye sinirleniyor Bu yüzden yemek yerken oyuncak vermıyorum eline
Mekanı cennet olsun annenin,geçmiş olsun canım..Sağlık ocağı benimde hamileyken moralimi bozmuştu "Bebek aşagıda erken dogum olabilir ama yaşar merak etme " diye bir yorumda bulunmuştu herşeyi çok bilirler..
bende çok sevindim parmecim bi de öksürüğümüz geçse süper olacak azalacağına arttı 2 gündür. acaba evin kuruluğuda etkiliyo olabilir mi kaloriferle ısınıyoruz. buhar makinesi kullanan varmı hangisini tavsiye edersiniz?
Selam herkese
Face den eklediğim arkadaşlar
Parme, kedicik, aybike, emel, delimavi hariç bana facedeki adınız ve buradaki nickinizi yazar mısınız ? Kim kim anlayamadım
Ben benim bu kızla ne yapacağım ya sırtı yere gelmeye görsün hemen dönüyor. Ondan sonrada göbeğinin üzerinde duruyor ayaklar kafa havada :) Göbekle gitmeye çalışıyor ellerle yerdeki battaniyesini çekiyor filan. sonra yine sırt üstü dönüyor .
Selam herkese
Face den eklediğim arkadaşlar
Parme, kedicik, aybike, emel, delimavi hariç bana facedeki adınız ve buradaki nickinizi yazar mısınız ? Kim kim anlayamadım
Atahan da hala dönmeyle ilgili bir çalışma yok erken mi acaba
gerçi oğluşum doğduğundan beri yüzüstü yatmıyor. 4 ayı toplasan 20 dk etmez...çok merak ediyorum nasıl emekleyecek bu çocuk
Atahan da hala dönmeyle ilgili bir çalışma yok erken mi acaba
gerçi oğluşum doğduğundan beri yüzüstü yatmıyor. 4 ayı toplasan 20 dk etmez...çok merak ediyorum nasıl emekleyecek bu çocuk
Doğum fotoğraflarına yeni baktım. Çok ağladım öyle duygulandım ki anlatamam. ben bebeğimi ilk görenlerden değilim. Sezeryan oldum sezeryana girerken eşimden başka kimse yoktu yanımda çünkü kontrole diye gitmiştik ama kızım gelmek istemişti. Ve normal doğum yapma durumum yoktu gece 10 dan beri çekilen sancı ile açılma sadece 2cm di. Ve suyum hiç kalmamıştı. Doktorum sezeryan dedi peki dedim. Bunu baştan söylemem gerek Emel dedi bebeğin kuvöze veya yoğun bakıma girebilir dedi. Korkudan genel anestezi oldum. Çünkü spinal olsaydım ve ters gitseydi birşeyler rahat durmazdım.
Geçti gitti ama işte yinede bir erken doğum duyduğumda kötü oluyorum.
tatlı yeme konusuna katılmıyorum fakat nazar olayına katılıyorum bizzat yaşayan biri olarak . bir gün komşum ve kayınvalidem ütün ne çok yaramış kocaman olmuş bebeğin mamasız bu hale getirdin falan dediler o gün süt müt kalmadı bende ve 15 gün bebeğim sürekli ağladı en uzun uykusu 15 dk mama yemez biberon almaz berbattı daha 3 gündür biraz iyi
Aslında eğer yüksek lisans yapmamışsa hemşire hemşiredir. Bebek miş, çocukmuş, ayrım olmuyor. Yalnız uzun süre hangi bölümde çalıştıysa orada hem meslek içi eğitimler alıyorlar hemde tecrübe kazanmış oluyorlar. Mesela teyzem yeni mezunken farklı bölümlerde çalışmış ama devletten ayrılıp özelde çalıştığı dönem denemişler kadın doğumda daha becerikli ve bilgili olduğunu anlayıp oradan devam etmişler. Sonra Ssk ya geçtiğinde de hep kadın doğumda çalıştı. (Benimde ebem olur kendisi ama aslında hemşire) bir arkadaşımda bir dönem siyami ersek te kalp üzerine çalıştı 6-7 sene şimdi yeni doğan bölümünde yaklaşık 4-5 senedir.
Üniversite hastanesinde bile bi hemşirenin aslında acil tıp teknisyeni olduğunu ama tamamen hemşire işi yaptığını biliyorum(burası Türkiye kısmına geldik)
Sağlık ocaklarında çoğunlukla ebedir bebek ve hamile takibi yapanlar. Ama bazen sağlık ocağında 1 tane bile ebe olmayabiliyor işte o zaman mecbur ebenin işlerini öğrenip hemşire yapıyor. Kişisine göre değişir ama genellikle hemşireler ebenin işini çok isteksiz yapar ve hastayada hissettirir. Çünkü silsilede hemşire ebenin üstüdür. (Annem sağlık ocağından emekliydi teyzemde hemşire emeklisi bir sürüde hemşire arkadaşım var oradan biliyorum)
ya bende oturması için daha erken diyorum ama gel birde misafirlere anlat kucaklarına alıp oturtuyorlar. oturtmayın dediğimde cevap hazır biz bu kdarken oturtuyorduk. ne çektysem şu bikaç çocuk büyütenlerden çektm. ben bal veriyordum bişey olmadı, ben örümceğe bndirdim bişey olmadı, ben oturttum bişey olmadı. seninkine bişey olmamış olabilir ama benmkine olmayacağının garantisi var mı??? neysem güzel bi haber vercektm aslında ama dert dökmüş oldum :)
gelelim güzel habere elhamdülillah kızım dün konuşma girişimlerinde bulundu. agu gb net şeyler değil ama ee aaa gb sesler ve sesli gülücüklerle konuştu bizle. mutluluktan ağlaycaktm inşallah devamı gelir.
Doğum fotoğraflarına yeni baktım. Çok ağladım öyle duygulandım ki anlatamam. ben bebeğimi ilk görenlerden değilim. Sezeryan oldum sezeryana girerken eşimden başka kimse yoktu yanımda çünkü kontrole diye gitmiştik ama kızım gelmek istemişti. Ve normal doğum yapma durumum yoktu gece 10 dan beri çekilen sancı ile açılma sadece 2cm di. Ve suyum hiç kalmamıştı. Doktorum sezeryan dedi peki dedim. Bunu baştan söylemem gerek Emel dedi bebeğin kuvöze veya yoğun bakıma girebilir dedi. Korkudan genel anestezi oldum. Çünkü spinal olsaydım ve ters gitseydi birşeyler rahat durmazdım.
Geçti gitti ama işte yinede bir erken doğum duyduğumda kötü oluyorum.
Emel'cim benim de suyum azaldigindan doktor sezeryan demisti ve o gunlerde cok uzulmustum cunku aylardir kendimi normal doguma hazirlamistim. Doktor da herseyin yolunda gittigini herhangi bir sorunun olmadigini soylediginden ben de psikilojimi normal doguma gore ayarladim. 37. haftamda kontrolde suyumun cok az kaldigini ve o hafta sezeryan olmam gerektigini soyledi tabi ben sok. Esim doktorumuz ile konustu ve benim henuz sezeryana hazir olmadigimi belirterek birkac gun muddet istedi. Bu arada 9 ay boyunca kendimi normal doguma alistirmisken 2-3 gun icin de sezeryana alistiracaktim. Velhasil 38+3 de sezeryan randevumu aldik hastanaye gidecegimiz sabah benim sancim basladi :) Hastaneye gittik doktor dedi ki suyun cok az, bu su ile dogum zor olur ama ben norma dogum icin cok israr ettim. Halbuki bu kadar israrci olmaya gerek var miydi bilmiyorum cunu cidden cok zor bir normal dogum oldu. Ben doguma girdigimde bebegim hala gogus kafesimin altindaydi cunku asagi inecek kadar iceride su yokmus. Cok izdirapli gecti dogumum hatta son anlarimda dogumhanedeki hastabakici hickirarak dogumhaneden cikmis. Ailem ve arkadaslarim onu gorunce bana ya da bebege birsey oldugunu dusunmusler ve tabi onlarin o anki psikolojisini dusun. Neyse dogumdan sonra gece o hastabakiciyi gordum bana dedi k senelerdir ben bu hastanaede calisiyorum bu kadar zor normal dogum gormedim cok etkilendim.
Gitti bitti ama belki de doktoru dinlemeliydim. Gerci dogumhaneden odama geldim herkes gitti ben dus almis yurur vaziyetteydim. Sonrasi gercekten cok rahatti.
Onu diyorum ben hamileligimi de dogumumu da cabuk unutanlardanim. Yavrularimizin sevgisi herseye deger.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?