2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar yatıyorum bennn..ıyı geceler..gozumden uyku akıyor ben hala bıseyler okuyacagım dıye bakıyorumm.. :))

Aynı benim geceki Halim , Sabah'ta 7 de kalktık üstelik
Cok cok gecmis olsun canım , neler yasamışsin
Ne yiyeceksin hersey yasak nerdeyse , Allah yardımcın olsun
Bebegin büyüdükce geçer yada azalir insallah bu alerjiler
Sevindim canım gözün Aydın
Gecmis olsun canım , ve basın sagolsun Allah geride kalanlara uzun ömürler versin
Aynı gün dogum yapmisiz bende 2 Ağustos'ta sezeryan oldum
Allah kolaylık verir insallah , alerji icinde cok cok gecmis olsun
Peditus gibi grip ilaçları akıntıyı kesip öksürüğü engellediği icin 2 yas altı , özellikle kucuk bebeklere cok önerilmiyor diye biliyorum canım ,cok zorda kalmazsan kullanma bence
Hepsi imtihan iste canım
Bak "burka " da size benzer seyler yasamış , bu topigin en iyi yani bu , benzer seyler yaşayan insanların birbirine destek olması
Helal olsun canım nasıl da dayanmışsin , hayran kaldım
bende xlear kullandım doktorum vermişti.fakat o bitti.eczacım sprey şeklinde kullanabilirsin dedi.aldım fakat içime sinmedi.sanki sıktığımda canı acıyor gibi geliyor.
Canım sprey olanda icinde serum fizyolojik yada deniz suyu olduktan sonra kullanabilirsin, bende kullanıyorum o burnu yandığı icin huzursuz oluyor sadece

Parme'cim Kayra'ya bir haller oldu Atak mi geciriyor ne yapiyor bilmiyorum ama gece uykularindaki rutin bozuldu. Her zaman yattigi saatte ve yontemde yatiyor ama uyanma araliklari kisaldi.

Incimizin nasildi gecesi?

Öncelikle başınsağolsun Allah başka acı göstermesin,
Benim yazdıklarımı okuduysan bh de bu dertten muzdaribim benim de sütüm kalmadı gibi birşey ama ben hep süt emmese de mama yer aç kalmıycak ya diye kendimi rahatlatıyorum afrikada açlıktan ölen çocuklar oar vs diye kendime moral veriyorum. Alerjisi çabuk teşhis edilmiş bu bir artı ve fügen hanıma gitmen de ir artı olacak. İnşallah bebeklerimiz iyileşecek ve burdan birbirimize destek olrak bu zor günleri atlatacağız. Çok zor varken yiyememek ama 1 yaşında geçiyormuş çoğunlukla inşallah ozamana kadar bile kalmaz geçer
Sağlık ocağını hiiiç kafana takma onlar sırf söyleiş olmak için neler söylüyorlar.

Merhabalar herkese..Bir sürü alıntı yaptım hepsi gitti.Aklımdakileri yazayım ben de.
mn_elif hoşgeldin Canım başın sağolsun gerçekten çok zor günler geçirmişsin allah sabır versin ve kızına da geçmiş olsun.

eceerdoğan sen de hoşgeldin...Benim bebeğim de yüzüstü dönüyor ama sırt üstü daha pek dönemiyor.Dediğin gibi kendini de kaydırıyor.Her bebeğin gelişimi farklı ben de merakla bekliyorum.Uyurken ben de yan yatırıyorum çünkü kusuyor.Arkasına yastık kullanıyorum öyle alıştı o da artık düz yatınca rahat edemiyor

Fundacım hepimiz gerçekten ne kadar benzer şeyler yaşıyoruz..Ben de bu aralar çok sabırsızım oğluşuma karşı en fazla gece uykulaında,yarama tuz bastınEskiden yani ilk zamanlar o kadar çok ağlayışlarında saatlerce sabır gösterirdim.Sonra her şey yoluna girdi.Bebişimin uykusu gelince hem gece hem gündüz poposunu biraz okşardım uyurdu hemen.Her şeyi saatli olmaya başlamıştı anlardım hemen.Herkes ne güzel falan derdi.Sonra gündüzleri sadece bu kadar kolay uyur oldu.Buna da şükür dedim.Gece bazen 2 saat uğraştırıyodu,bazen memede uyudu,bazen eşim dizinde uyutuyodu.Bi kaç haftadır hem gece hem gündüz zorluyor beni aslında uslu bi bebek maşallah ama uykuya geldi mi ağlıyor.Hiç istemiyorum ama memede uyumasına izin veriyorum ağlıyor olmuyor ağlıyor olmuyor ben de emziriyorum bir defa çekince gidiyor zaten..ama hiç içime sinmiyor.Geceleri 2 3 saat uğraşıyorum hele ki eşim de yattıysa iyice geriliyorum o da çalışıyor napsın.dün gerginlikten ninniyi bile bağıra bağıra söylüyormuşum eşim aldı oğlumu dizini titreterek hafif sallıyarak uyuttu.Çoğu gece böyle son buluyor işte..Sonra geriliyorum diye vicdan yapıorum.Nerden nereye geldim çok dolmuşum bak.Geçicek inş bu günler bebişler de biz de kavuşcaz güzel düzene inşallah.

Parmecim seni alkışlıyorum tracynin kitabını ben de okuyorum ama hala icraata geçemedim.Yukarıda yazdım uyku konusunda çok dertliyim aslında.Bakalım ne zaman başlıcam.Ben tracynin dediği yanlışları yapar oldum hiç içime sinmiyor çünkü ileride beni zorlucak bu durum biliyorum.

Burka Canım çok geçmiş olsun zor günler geçirmişsin gerçekten Rabbim yavruna şifa versin inşallah.

efza ben de otribebenin serum fizyolojisini kullanıyorum biraz ıslatıyor o sonra aspiratörüyle çekiyorum memnunum.

Myhoney ve meltowski çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için ve evet meltowski hem aynı gün doğmuşlar hemde burdan takip ettiğim kadarıyla kilo almama derdinden muzdaribiz benim kızımda boya gidior maşallah ama kilo desen hala 6 lardayız :/

Burkacım teşekkür ederim ve sanada geçmiş olsun evet okudum aynı şeyleri yaşıyoruz Figen Hanım'a randevu alamadım bu hafta dolu bi sonrakinede bakacaz dediler bi şekilde araya birilerini koyacak eşim olmadı çnk ben artık delirecem dün her şeyi diyete göre yediğim halde yne kan geldi :/ mamada aldım ama henüz açmadım pregomin verdi benim doktorumda ama gerek yok şuan hiç almazsa açlıktan ağlarsa sütün olmazsa ver dedi bende bekliyorum sanırım ek gıda da kahvaltıları için kullanmaya başlıcam ztn tadı çok kötüymüş hayatta içmez tek başına benim kız umarım çarpraz alerjimiz yoktur en azından keçi sütü yoğurdu verebiliriz

Parme'cim Kayra'ya bir haller oldu Atak mi geciriyor ne yapiyor bilmiyorum ama gece uykularindaki rutin bozuldu. Her zaman yattigi saatte ve yontemde yatiyor ama uyanma araliklari kisaldi.

Incimizin nasildi gecesi?

AAaa Canim üzüldüm kacinci haftada atak zamanıdır belki . Böyle durumlar olabileceğini tekrar disipline etmemiz gerektiğini söylüyor tracy

İnci söyle ki iki gecedir bürde uyanıyor kaka yapıyor emzikten sonra ve dörde kadar uyumuyor . Uyuduğu toplam süre cok iyi ancak öğlen uykusuna yapmadığı icin erken uykusu geliyor altıbucuk yedi gibi uyuyor . Gece birde kalkıp dörtte tekrar uyuyor. O yüzden bugun biz öğle uykusu üzerine çalışıyoruz biraz. İlk öğlen uykusunu uyudu 3-4 gibi bir daha uyursa daha geç aksam uykusuna yayar diye düşünüyorum .

Teşekkürler sareya bende senin gibiydim . Artık yorgunluktan sibirim bozulmaya başladığı icin daha fazla geciktirmeden başladım ve cok daha mutlu bir KIZIM var artık tavsiye ederim. Üstelik daha sonuca ulaşmadık Buna rağmen daha mutlu

14-15. haftalardayiz. Acliktan mi uyaniyor aliskanliktan mi onu cozemedim.

21 de yine yatiyor. Uyumasinda da sorun yok ama uyuma araliklari sIklasti.Umarim ataktir da kisa sureli birseydir. Gunduz uykularini alistirayim derken gece rutini bozuldu.

18:30 da erkenmis yaaa

Sanıyorum sen mama takviyesi yapıyordun zaten mama oğunu gece olsun tok olduguna emin ol bence . Muhtemelen gunduz uyku degisikligi nedeni ile

Bizde Esım ile az once onu konuşuyorduk sanırım gece uyku gunduz uyku egitimi diye ayıramayiz hepsi bir bütün ve birbirinden etkileniyor o yüzden biz ikisini bir atada öğretmeye çalışacağız .

Bi şey söyleyecem aylık kontrollere hem doktora hemde sağlık ocağına mı gidiyorsunuz? Ben sadece özele doktora götürüyorum aşıdır ölçümdür hepsini yapıyor doktor. Sağlık ocağındaki ebeye tel açıyorum boy kilo baş çevresi aşı ne varsa bildiriyorum o sisteme yazıyor. Aşılar için ücret ödemiyorum. Tabi rota hariç. Doktor amcası kendi vuruyor aşıları.

Birde yalnız olmadığı bil diye söylüyorum bende annemi 5,5 aylık hamileyken kaybettim. Ağlayıp üzülünce suçluluk hissetmek nedir bende bilirim. Aynen dediğin gibi ağlayınca karnımda hareketlilik olurdu ama ben kaskatı kesildi diye yorumlamadım. Annecim ben burdayım dik durmak zorundasın bunu bana borçlusun diyor kızım kendini hatırlatıyor diye yorumlar silkelenir güçlü durmaya çalıştırdım.

Alerjiler için çok üzülme çünkü bebek alerjileri en geç 2 yaşında terkediyor çocukları. Sadece 2 yıl sabır ve dikkat gerekecek. Bardağın yarısının boş olabilmesi için yarısının da dolu olması gerekir sen oraya odaklan. Süt verdiğin sürece kendini salma lüksün yok. Ben sütlerimizin bebeklerimize ait olduğunu bizim aracı olduğumuzu düşünürüm. Emanet yani. Sütünü helal etmemeye çalışan annelerinde boş konuşan benciller olduğuna inanıyorum. Bunlar benim fikirlerim.

Başın saolsun canım evet ztn sustuysam kendimi tuttuysam hep kızım sayesindeydi sadece biraz fazla üst üste gelmesi çok yıpratıcı oluyor en ufak bişide acaba toksoplazma yüzünden mi diyip kendini suçluyorum biraz bu yüzden aşırı tepki veriorum bende biliyorum geçici bi durum doktorumuzda öyle söylüyor ama benim yerime kendini koy lütfen 6 aydan sonra kahvaltıda ne vericem süt yok peynir yok yoğurt yok bazı meyveler yok kuruyemişler yok :/ öğlen ne yiyecek et yok tavuk yok :/ akşamda öyle geçici ki umarım geçici kiminde kalıcı olabiliyormuş

Doktor kontrolünü şöyle anlatıyım kendi doktorumuz var sadece sağlık ocağında aşılarımızı oluyoruz çnk özel hastanede para ödüyorduk doktora görünmeden aşı olup çıkıyoruz hemşirede sağlık takibi yaptığı için boyunu kilosunu başını ölçüp yazıyor

Kaç aylık canım bebeişin? Benim kızım 24 ağustos doğumlu eline oyuncağı alıyor düşürünce sinirden ağlıyor tekrar veriyorsun bu sefer agzına girmiyor diye sinirleniyor Bu yüzden yemek yerken oyuncak vermıyorum eline

benim de 20 ağustos ama tutmuyoo neden ya üzülüyorum sen kendinmi alıştırdın canımya eline tutmaya yani acaba sürekli uğraşmam mı gerekiyor atopik dermatit var o yüzden peluş bişi yasak diş kaşıyıcı var onu veriyorum başka bişimi versem acaba...

Eminim öyledir canım tahmin edebiliyorum.Peki sen 4 sattlik rutini mi 3 saatliği mi uyguladın.4 saat aç kalmak için biraz uzun geldi bana ve kaçıncı günündesin?

slm güzel teyzeler hepınıze sevımlı bır Eki Görüntüle 894757 cıkarıyorum :)Eki Görüntüle 894758 yakısıklı pasam bnm
Masallah kocaman erkek olmus bu:)
Gecmis olsun canim. bendede oluyor bogaz agrilari bundan mi acaba pekmez iciyorum sabahlari geciyor.
inşallah canım ya...oturma konusu tam bir kabus oldu. yatmak istemiyor, dr destekli oturabiilir dedi ama ben korkuyorum öyle yastıklarla falan
birlikte oturuyoruz ana oğul, bir yere kıpırdatmıyor beni
Benim zillide oturmak istiyor kafasini kaldiriyor bacaklarini tutup guc aliyor.. ana kucaginda oturuyor kendi kendine yada elimi yakaladimi oturamazsa sinir oluyor. Napacaz oturtacak miyiz şaşırdım.
Masallah kuzucuklarina bizim besikte bunun gibi bir kac sabah huysuz diye yanima aldim hemen alisti. Her gun sabah huzursuzluk yapiyor yanima allmazsam uyaniyor. Esim ne anlar o diyor. Uyunmisti bak yataga alalim anlarsin dedim. Bizimle saat 10 kadar gigi cikmadan uyudu. Yanlismi yapiyorum. Almasammi yanimiza..
Ivy'cim biz ilk günden beri oğlumuzu yemek yerken yanımızda anakucagında oturtuyoruz. Ana kucağını esımle benmiş aramızdaki sandalyeye oturtuyoruz oğlum da bızı seyrediyor. Arada bir de yalamıyor :)
Bizde de dogdugundan beri ana kucaginda yemek yememizi izler biz sandalyeye koymuyoruz yerden izliyor. Ben yemek yaparkende beni izliyor ana kucaginda izlerken uyuyup kaliyor. Mutfagi cok seviyor:)))
Basin sagolsun canim. Yavrunda biran once sagligina kavusur insallah. Zor gunler yasamissiniz geride kalir o gunler insallah..
Sevindim canim sorun ediyordun baslamis ya devami gelir ciglik bile atar:)) canim ben peteklerin ustune cam kavanozla su koydum işe yaradi gibi. Ben cok rahatsiz olup oksuruyordum. Alışkın degilim kalorifere suan oksurugum kalmadi.

Canm uykusunu aldiklarinda cok mutlu oluyorlar ve oyunlar oynuyorlar. Bizim uyku sorunumuz yok bazen uyuyamiyor ve o gunler cok huzursuz oluyor. Uykudunu duzene sokabilirsen oda mutlu huzurlu sende mutlu huzurlu olursun. Cok sabirlisin insallah emeklerin sonuc verecek.:)

Basınız saolsun kızlar allah kalan ömürlerini sizlere versin yavrularınızla sağlıklı uzun ömürlü yaşayın inşallah,

Âmin çok sağolun kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…