- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.301
kızlar yatıyorum bennn..ıyı geceler..gozumden uyku akıyor ben hala bıseyler okuyacagım dıye bakıyorumm.. :))
Aynı benim geceki Halim , Sabah'ta 7 de kalktık üstelik
Cok cok gecmis olsun canım , neler yasamışsinGeçmiş olsun dileyen herkese çok teşekkürler tek tek yazmıyorum kusura bakmayın ,
Ameliyat olayını atlattıktan sonra bir kaç doktoradaha gittikreflü ilaçları verdiler eğimli yatır vs dediler ama biraz azalsa da bazı günler fışkırtarak kusmaya devam etti birkaç kez daha acilegittik serum verildi ve ben neden bazı günler normal çok bazı güler çok çok kusuyor acaba diye düşünürken o gün neler yaptığımı yazmaya başladım ve farkettim ki kuruyemiş,Deniz ürünleri , tahin yediğimde çok çok kusuyor ve ağlıyor. Konuyu araştırdınca fügen çullunun bu konuda çok iyi olduğunu gördüm ve ona gittikbirkaç soru sordu hepsine cevabım evetti vemuaene etti. Çoklu besin alerjisi var ama nelere alerjisi olduğunu bulmamız zaman alıcak dedi. Ek gıdaya başlamadan buluruz alerjenleri inşallah benim sütümden geçene bu kadar tepki veriyorsa o besin ağzına değdiğinde neer olur düşünemiyorum bile. Şimdi buğday,susam, tahin, elma ve armut dışıdaki bütün meyveler , deniz ürünleri, süt ve süt ürünleri, dana eti, tavuk, yumurta,baharatlar,kakao,domates, bakliyat, yasak ve pregomin as mamaya başladık. Gittiğim 6 doktor ve 3 cerrah alerjinin Asından bile bahsetmedi ben farkettim , ilk başlarda böyle bir ihtimal olduğu söylenseydi ben de süt olsun diye yediğim helvaların sütlü tatlıların , kuruyemişlerin vs bebeğimi bu kadar harap etmemiş olurdum. Alerji 7. Ayda bile çıkabiliyormuş ek gıdaya geçenler çok dikkat edin lütfen elma armut en güvenilir meyveler portakal bile tehlikeli ,
Ne yiyeceksin hersey yasak nerdeyse , Allah yardımcın olsun
Bebegin büyüdükce geçer yada azalir insallah bu alerjiler
Sevindim canım gözün Aydınya bende oturması için daha erken diyorum ama gel birde misafirlere anlat kucaklarına alıp oturtuyorlar. oturtmayın dediğimde cevap hazır biz bu kdarken oturtuyorduk. ne çektysem şu bikaç çocuk büyütenlerden çektm. ben bal veriyordum bişey olmadı, ben örümceğe bndirdim bişey olmadı, ben oturttum bişey olmadı. seninkine bişey olmamış olabilir ama benmkine olmayacağının garantisi var mı??? neysem güzel bi haber vercektm aslında ama dert dökmüş oldum :)
gelelim güzel habere elhamdülillah kızım dün konuşma girişimlerinde bulundu. agu gb net şeyler değil ama ee aaa gb sesler ve sesli gülücüklerle konuştu bizle. mutluluktan ağlaycaktm inşallah devamı gelir.
Gecmis olsun canım , ve basın sagolsun Allah geride kalanlara uzun ömürler versinMeraba arkadaşlar bende hamileliğimin 8. Ayından beri takipteyiz sessiz sedasız bi türlü üye olamadım hep bi engeller sonunda üyeliğimi yaptım benide aranıza alın lütfen çok ihtiyacım var arkadaşlığınıza biraz uzun olacak yazacaklarım nolur kusuruma bakmayın
Gelelim problemlerime 02 Ağustos'ta kızımı dünyaya getirdim ztn toksoplazmayla başlayan hamilelik sürecim Şubat ayında annemin kriz geçirip hastaneye yatması Mayıs ayında da vefat etmesiyle devam etti Allah ım ne acı günlerdi ağlasam yavrum da acı çekiyor gibi kas katı kesiliyordu sussam içim yanmaya devam ediyordu böle böle doğum yaptım rahatladım derken bu kezde kızımın kafasının ufak olduğunu söyledi bi sağlık ocağı hemşiresi yıkıldım ne araştırmalar neler neler en son çocuk gelişim uzmanının görüşüyle biraz rahatladım o bitti derken kızım yeşil kanlı kakalar yapmaya başladı bütün kollarının ve göğsünün döküntü atmasıyla teşhis konuldu besin alerjisi süt süt ürünleri yumurta domates alerjen kuruyemişler deniz ürünleri ve bilumum yiyecek yasak katı diyet hal böyleyken ztn tek taraftan süt emen kızım nasıl büyüyecek hiç bilmiyorum artk ağlamak istiyorum hiç durmadan geçsin bitsin bu günler
Aynı gün dogum yapmisiz bende 2 Ağustos'ta sezeryan oldum
Allah kolaylık verir insallah , alerji icinde cok cok gecmis olsun
Peditus gibi grip ilaçları akıntıyı kesip öksürüğü engellediği icin 2 yas altı , özellikle kucuk bebeklere cok önerilmiyor diye biliyorum canım ,cok zorda kalmazsan kullanma benceGünaydın herkese ii hafta sonları
Bakmayın bu saatte yazdığıma gün bize de erken aydı bugün
Aynı oğlumun hastalığı geçmedi hala fizyosol da bi işe yaramıo ya Dr bi sprey ve peditus vermişti spreyin süresi bitti peditus kullanmadım kullansan mı acaba burnu dolu bi türlü boşalmıo
Benim Dr da çok sık olmamakla beraber ellerinden tutup kaldırıp yatırma yapabilirsin oyun gibi demişti geçen hafta
Hepsi imtihan iste canımSağol canm âmin dün eşimede dedim ne ilginç bişe şu hayat durumun var her şeyi yedirmek istiyorsun ama yediremiyorsun bi taraftada durumu yok insanların evladına yedirmek istiyo ama alamıyor :/ Rabbim kimseye evlat hastalığı acısı göstermesin onun ufak bi hastalığı bile perişan ediyor
Bak "burka " da size benzer seyler yasamış , bu topigin en iyi yani bu , benzer seyler yaşayan insanların birbirine destek olması
Helal olsun canım nasıl da dayanmışsin , hayran kaldımEmel'cim benim de suyum azaldigindan doktor sezeryan demisti ve o gunlerde cok uzulmustum cunku aylardir kendimi normal doguma hazirlamistim. Doktor da herseyin yolunda gittigini herhangi bir sorunun olmadigini soylediginden ben de psikilojimi normal doguma gore ayarladim. 37. haftamda kontrolde suyumun cok az kaldigini ve o hafta sezeryan olmam gerektigini soyledi tabi ben sok. Esim doktorumuz ile konustu ve benim henuz seze hazir olmadigimi belirterek birkac gun muddet istedi. Bu arada 9 ay boyunca kendimi normal doguma alistirmisken 2-3 gun icin de sezeryana alistiracaktim. Velhasil 38+3 de sezeryan randevumu aldik hastanaye gidecegimiz sabah benim sancim basladi :) Hastaneye gittik doktor dedi ki suyun cok az, bu su ile dogum zor olur ama ben norma dogum icin cok israr ettim. Halbuki bu kadar israrci olmaya gerek var miydi bilmiyorum cunu cidden cok zor bir normal dogum oldu. Ben doguma girdigimde bebegim hala gogus kafesimin altindaydi cunku asagi inecek kadar iceride su yokmus. Cok izdirapli gecti dogumum hatta son anlarimda dogumhanedeki hastabakici hickirarak dogumhaneden cikmis. Ailem ve arkadaslarim onu gorunce bana ya da bebege birsey oldugunu dusunmusler ve tabi onlarin o anki psikolojisini dusun. Neyse dogumdan sonra gece o hastabakiciyi gordum bana dedi k senelerdir ben bu hastanaede calisiyorum bu kadar zor normal dogum gormedim cok etkilendim.
Gitti bitti ama belki de doktoru dinlemeliydim. Gerci dogumhaneden odama geldim herkes gitti ben dus almis yurur vaziyetteydim. Sonrasi gercekten cok rahatti.
Onu diyorum ben hamileligimi de dogumumu da cabuk unutanlardanim. Yavrularimizin sevgisi herseye deger.
Canım sprey olanda icinde serum fizyolojik yada deniz suyu olduktan sonra kullanabilirsin, bende kullanıyorum o burnu yandığı icin huzursuz oluyor sadecebende xlear kullandım doktorum vermişti.fakat o bitti.eczacım sprey şeklinde kullanabilirsin dedi.aldım fakat içime sinmedi.sanki sıktığımda canı acıyor gibi geliyor.