- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.321
sorma canım yaa bende sinir oluyorum su oturma ısıne..hergelen hem sapur supur opuyor,hemde oturtuyorr..bıde ukalaca oturma zmanı gelmıs coktan bunun,neden oturtmuyosun dıyo ..ben soyle bı numara buldum doktorun oturtmayın dedıgını soyledım.sımdı cevremdekıler oturtmuyoolar ama su opme ısıne bı care bulamadım.ona da boyşe bı numara mı yapsam..ben bıle oyle sulu sulu opemıyorum yaa..ya bende oturması için daha erken diyorum ama gel birde misafirlere anlat kucaklarına alıp oturtuyorlar. Oturtmayın dediğimde cevap hazır biz bu kdarken oturtuyorduk. Ne çektysem şu bikaç çocuk büyütenlerden çektm. Ben bal veriyordum bişey olmadı, ben örümceğe bndirdim bişey olmadı, ben oturttum bişey olmadı. Seninkine bişey olmamış olabilir ama benmkine olmayacağının garantisi var mı??? Neysem güzel bi haber vercektm aslında ama dert dökmüş oldum :)
gelelim güzel habere elhamdülillah kızım dün konuşma girişimlerinde bulundu. Agu gb net şeyler değil ama ee aaa gb sesler ve sesli gülücüklerle konuştu bizle. Mutluluktan ağlaycaktm inşallah devamı gelir.
öncelıkle hosgeldın canım.zorlu bı surecten gecmısın ,allah yardımcın olsun..kızın sana guc kuvvet verır ınsallah...annen ıcınde allah rahmet eylesın.emın ol senın uzulmenı ve ebırıcık torununun uzulmesını hıc ıstemez,bence boyle dusunup bebegını opup koklamalısın...meraba arkadaşlar bende hamileliğimin 8. Ayından beri takipteyiz sessiz sedasız bi türlü üye olamadım hep bi engeller sonunda üyeliğimi yaptım benide aranıza alın lütfen çok ihtiyacım var arkadaşlığınıza biraz uzun olacak yazacaklarım nolur kusuruma bakmayın
gelelim problemlerime 02 ağustos'ta kızımı dünyaya getirdim ztn toksoplazmayla başlayan hamilelik sürecim şubat ayında annemin kriz geçirip hastaneye yatması mayıs ayında da vefat etmesiyle devam etti allah ım ne acı günlerdi ağlasam yavrum da acı çekiyor gibi kas katı kesiliyordu sussam içim yanmaya devam ediyordu böle böle doğum yaptım rahatladım derken bu kezde kızımın kafasının ufak olduğunu söyledi bi sağlık ocağı hemşiresi yıkıldım ne araştırmalar neler neler en son çocuk gelişim uzmanının görüşüyle biraz rahatladım o bitti derken kızım yeşil kanlı kakalar yapmaya başladı bütün kollarının ve göğsünün döküntü atmasıyla teşhis konuldu besin alerjisi süt süt ürünleri yumurta domates alerjen kuruyemişler deniz ürünleri ve bilumum yiyecek yasak katı diyet hal böyleyken ztn tek taraftan süt emen kızım nasıl büyüyecek hiç bilmiyorum artk ağlamak istiyorum hiç durmadan geçsin bitsin bu günler
canım idil de oksuruyordu.hemde bı kac kez balgamlı ıdı.ama ates yoktu..doktorumuz ates olmadıgı zman getırmeyın bosuna dedı..genız akıntıısndan olur,ılac vermeyecegım..sadece burnunu saat bası serum fızyolojık ıle yıkayın.bıde odayı sureklı nemlıendırın.nemlendımrek ıcınse makıne yerıne havlu koyun dedı...odasınıda yarım saat havalandırn.sabah olmak sartıyla..ve bır hafta oldu su anda sadece gunde bı kac kez oksuruyor..sukur ılacsız atlattık...bende çok sevindim parmecim bi de öksürüğümüz geçse süper olacak azalacağına arttı 2 gündür. Acaba evin kuruluğuda etkiliyo olabilir mi kaloriferle ısınıyoruz. Buhar makinesi kullanan varmı hangisini tavsiye edersiniz?
Eminim öyledir canım tahmin edebiliyorum.Peki sen 4 sattlik rutini mi 3 saatliği mi uyguladın.4 saat aç kalmak için biraz uzun geldi bana ve kaçıncı günündesin?
Cadı arasta seni de gördüm
geçmişi hala bitiremedim, açlıktan ölüyorum...
yemeğe gidiyorum kızlar, rica edicem biraz az konuşunda 23.00 emzirmesinde yakalıyayım sizi
canım hemen alıcak değilim zaten eğer öle bi yeteneğe sahipse önce kursuna gidicek tabikii baktım bu konuda yetenekli ozaman yaniiibiliyorum öle şap diye alımcak bişey değil zaten hocası yönlendirir
O öpme konusunda ben de muzdaribim. Ne o öyle şapur şupur yaaa. Karşıdan sev agucuk bugucuk yap ama öpme kardeşimsorma canım yaa bende sinir oluyorum su oturma ısıne..hergelen hem sapur supur opuyor,hemde oturtuyorr..bıde ukalaca oturma zmanı gelmıs coktan bunun,neden oturtmuyosun dıyo ..ben soyle bı numara buldum doktorun oturtmayın dedıgını soyledım.sımdı cevremdekıler oturtmuyoolar ama su opme ısıne bı care bulamadım.ona da boyşe bı numara mı yapsam..ben bıle oyle sulu sulu opemıyorum yaa..cok sınırlenıyorum,bıseyde dıyemeıyorum.cocugumun suratı kucuk kucuk kırmızı oldu ..oh bee benımde ıcım rahatladı :))
öncelıkle hosgeldın canım.zorlu bı surecten gecmısın ,allah yardımcın olsun..kızın sana guc kuvvet verır ınsallah...annen ıcınde allah rahmet eylesın.emın ol senın uzulmenı ve ebırıcık torununun uzulmesını hıc ıstemez,bence boyle dusunup bebegını opup koklamalısın...
canım idil de oksuruyordu.hemde bı kac kez balgamlı ıdı.ama ates yoktu..doktorumuz ates olmadıgı zman getırmeyın bosuna dedı..genız akıntıısndan olur,ılac vermeyecegım..sadece burnunu saat bası serum fızyolojık ıle yıkayın.bıde odayı sureklı nemlıendırın.nemlendımrek ıcınse makıne yerıne havlu koyun dedı...odasınıda yarım saat havalandırn.sabah olmak sartıyla..ve bır hafta oldu su anda sadece gunde bı kac kez oksuruyor..sukur ılacsız atlattık...
Öncelikle başınsağolsun Allah başka acı göstermesin,
Benim yazdıklarımı okuduysan bh de bu dertten muzdaribim benim de sütüm kalmadı gibi birşey ama ben hep süt emmese de mama yer aç kalmıycak ya diye kendimi rahatlatıyorum afrikada açlıktan ölen çocuklar oar vs diye kendime moral veriyorum. Alerjisi çabuk teşhis edilmiş bu bir artı ve fügen hanıma gitmen de ir artı olacak. İnşallah bebeklerimiz iyileşecek ve burdan birbirimize destek olrak bu zor günleri atlatacağız. Çok zor varken yiyememek ama 1 yaşında geçiyormuş çoğunlukla inşallah ozamana kadar bile kalmaz geçer
Sağlık ocağını hiiiç kafana takma onlar sırf söyleiş olmak için neler söylüyorlar.
14-15. haftalardayiz. Acliktan mi uyaniyor aliskanliktan mi onu cozemedim.
21 de yine yatiyor. Uyumasinda da sorun yok ama uyuma araliklari sIklasti.Umarim ataktir da kisa sureli birseydir. Gunduz uykularini alistirayim derken gece rutini bozuldu.
18:30 da erkenmis yaaa
Bi şey söyleyecem aylık kontrollere hem doktora hemde sağlık ocağına mı gidiyorsunuz? Ben sadece özele doktora götürüyorum aşıdır ölçümdür hepsini yapıyor doktor. Sağlık ocağındaki ebeye tel açıyorum boy kilo baş çevresi aşı ne varsa bildiriyorum o sisteme yazıyor. Aşılar için ücret ödemiyorum. Tabi rota hariç. Doktor amcası kendi vuruyor aşıları.
Birde yalnız olmadığı bil diye söylüyorum bende annemi 5,5 aylık hamileyken kaybettim. Ağlayıp üzülünce suçluluk hissetmek nedir bende bilirim. Aynen dediğin gibi ağlayınca karnımda hareketlilik olurdu ama ben kaskatı kesildi diye yorumlamadım. Annecim ben burdayım dik durmak zorundasın bunu bana borçlusun diyor kızım kendini hatırlatıyor diye yorumlar silkelenir güçlü durmaya çalıştırdım.
Alerjiler için çok üzülme çünkü bebek alerjileri en geç 2 yaşında terkediyor çocukları. Sadece 2 yıl sabır ve dikkat gerekecek. Bardağın yarısının boş olabilmesi için yarısının da dolu olması gerekir sen oraya odaklan. Süt verdiğin sürece kendini salma lüksün yok. Ben sütlerimizin bebeklerimize ait olduğunu bizim aracı olduğumuzu düşünürüm. Emanet yani. Sütünü helal etmemeye çalışan annelerinde boş konuşan benciller olduğuna inanıyorum. Bunlar benim fikirlerim.
Masallah kocaman erkek olmus bu:)
Gecmis olsun canim. bendede oluyor bogaz agrilari bundan mi acaba pekmez iciyorum sabahlari geciyor.
Benim zillide oturmak istiyor kafasini kaldiriyor bacaklarini tutup guc aliyor.. ana kucaginda oturuyor kendi kendine yada elimi yakaladimi oturamazsa sinir oluyor. Napacaz oturtacak miyiz şaşırdım.
Masallah kuzucuklarina bizim besikte bunun gibi bir kac sabah huysuz diye yanima aldim hemen alisti. Her gun sabah huzursuzluk yapiyor yanima allmazsam uyaniyor. Esim ne anlar o diyor. Uyunmisti bak yataga alalim anlarsin dedim. Bizimle saat 10 kadar gigi cikmadan uyudu. Yanlismi yapiyorum. Almasammi yanimiza..
Bizde de dogdugundan beri ana kucaginda yemek yememizi izler biz sandalyeye koymuyoruz yerden izliyor. Ben yemek yaparkende beni izliyor ana kucaginda izlerken uyuyup kaliyor. Mutfagi cok seviyor:)))
Basin sagolsun canim. Yavrunda biran once sagligina kavusur insallah. Zor gunler yasamissiniz geride kalir o gunler insallah..
Sevindim canim sorun ediyordun baslamis ya devami gelir ciglik bile atar:)) canim ben peteklerin ustune cam kavanozla su koydum işe yaradi gibi. Ben cok rahatsiz olup oksuruyordum. Alışkın degilim kalorifere suan oksurugum kalmadi.
Canm uykusunu aldiklarinda cok mutlu oluyorlar ve oyunlar oynuyorlar. Bizim uyku sorunumuz yok bazen uyuyamiyor ve o gunler cok huzursuz oluyor. Uykudunu duzene sokabilirsen oda mutlu huzurlu sende mutlu huzurlu olursun. Cok sabirlisin insallah emeklerin sonuc verecek.:)
Evet cadıyım nihohohoho
Suzmaz bunlar canım düşük çeneli sen ye yemeğini boşver
Ben de istiyorum piyano ben de ben deee
O öpme konusunda ben de muzdaribim. Ne o öyle şapur şupur yaaa. Karşıdan sev agucuk bugucuk yap ama öpme kardeşimTükürüklü tükürüklü öpüyolar bi de hep bakteri transferi
benim için artık bu oturtma konusu akışkanlar mekaniği sorusu çözmekten zor canım
perşembe 4 aylık kontrolü var tekrar soracağım doktora, o da gerçi bana geçen ay oturtmaya başla dedim ya diyecek
sorma canım yaa bende sinir oluyorum su oturma ısıne..hergelen hem sapur supur opuyor,hemde oturtuyorr..bıde ukalaca oturma zmanı gelmıs coktan bunun,neden oturtmuyosun dıyo ..ben soyle bı numara buldum doktorun oturtmayın dedıgını soyledım.sımdı cevremdekıler oturtmuyoolar ama su opme ısıne bı care bulamadım.ona da boyşe bı numara mı yapsam..ben bıle oyle sulu sulu opemıyorum yaa..cok sınırlenıyorum,bıseyde dıyemeıyorum.cocugumun suratı kucuk kucuk kırmızı oldu ..oh bee benımde ıcım rahatladı :))
canım idil de oksuruyordu.hemde bı kac kez balgamlı ıdı.ama ates yoktu..doktorumuz ates olmadıgı zman getırmeyın bosuna dedı..genız akıntıısndan olur,ılac vermeyecegım..sadece burnunu saat bası serum fızyolojık ıle yıkayın.bıde odayı sureklı nemlıendırın.nemlendımrek ıcınse makıne yerıne havlu koyun dedı...odasınıda yarım saat havalandırn.sabah olmak sartıyla..ve bır hafta oldu su anda sadece gunde bı kac kez oksuruyor..sukur ılacsız atlattık...
Sevindim canim sorun ediyordun baslamis ya devami gelir ciglik bile atar:)) canim ben peteklerin ustune cam kavanozla su koydum işe yaradi gibi. Ben cok rahatsiz olup oksuruyordum. Alışkın degilim kalorifere suan oksurugum kalmadik) /QUOTE]
bende deneyeym bakalım canm geçer inşallah.dediğin gibi benm kendi boğazımda kuruyor
evet yaa ben kimsenin çocuğunu izin almadan öpmezdim öpersemde minnacık o da çok yakınlarımın çocuklarını.şimdi sen bostan korkuluğuymuşsun gibi kimse sana sormuyor. haftaya bilmiş bir misafir grubum var arasta senin sabayat gibi. kendimi soracakları sorularaa hazırlıyorum.Evet cadıyım nihohohoho
Suzmaz bunlar canım düşük çeneli sen ye yemeğini boşver
Ben de istiyorum piyano ben de ben deee
O öpme konusunda ben de muzdaribim. Ne o öyle şapur şupur yaaa. Karşıdan sev agucuk bugucuk yap ama öpme kardeşimTükürüklü tükürüklü öpüyolar bi de hep bakteri transferi
- emzik almıyo mu neden almıyo ver emzik ver,
- parmağını emiyo bu emdirme sakın bırakmaz bak
- daha sen buna bişeyler yedirmiyor musun dur ağzına mandalina sıkalım alışsın.
- oturmak istiyo bak bu kendini atıyo oturt biraz bişey olmaz v.b .......
duyacağım cümleler. ha bide öksürürse "nasıl hasta ettin bu çocuğu?" diye muhteşem bir soru bekliyorum
evet yaa ben kimsenin çocuğunu izin almadan öpmezdim öpersemde minnacık o da çok yakınlarımın çocuklarını.şimdi sen bostan korkuluğuymuşsun gibi kimse sana sormuyor. haftaya bilmiş bir misafir grubum var arasta senin sabayat gibi. kendimi soracakları sorularaa hazırlıyorum.
duyacağım cümleler. ha bide öksürürse "nasıl hasta ettin bu çocuğu?" diye muhteşem bir soru bekliyorum
canım bunu duyduğum iyi oldu bizde pazartesi dr a gidelim diyorduk. ateş yok çok şükür ama öksürük balgam var.burnu tıkalıydı ama içerden bi yerden geliyo hırıltı. bizde serum fizyolojik kullanmaya başladık geçer inşallah
Sevindim canim sorun ediyordun baslamis ya devami gelir ciglik bile atar:)) canim ben peteklerin ustune cam kavanozla su koydum işe yaradi gibi. Ben cok rahatsiz olup oksuruyordum. Alışkın degilim kalorifere suan oksurugum kalmadik) /QUOTE]
bende deneyeym bakalım canm geçer inşallah.dediğin gibi benm kendi boğazımda kuruyor
evet yaa ben kimsenin çocuğunu izin almadan öpmezdim öpersemde minnacık o da çok yakınlarımın çocuklarını.şimdi sen bostan korkuluğuymuşsun gibi kimse sana sormuyor. haftaya bilmiş bir misafir grubum var arasta senin sabayat gibi. kendimi soracakları sorularaa hazırlıyorum.
Canım yanlış hatırlamıyorsam senin bebeğinde de Reflü vardı Reflüden dolayı öksürebiliyor
evet canım reflü var ama o öksürük hemen emmesinin ardından yada kusarken oluyor bu daha farklı durup dururken ve tekrarlayan bi öksürük mesela 3 kez ard arda falancanım bunu duyduğum iyi oldu bizde pazartesi dr a gidelim diyorduk. ateş yok çok şükür ama öksürük balgam var.burnu tıkalıydı ama içerden bi yerden geliyo hırıltı. bizde serum fizyolojik kullanmaya başladık geçer inşallah
Canım yanlış hatırlamıyorsam senin bebeğinde de Reflü vardı Reflüden dolayı öksürebiliyor
açayım arastam hatta sen varya idoşu yolla bize kızım yalnız başedemezCanım sen onlar gelince camı aç bana bi netten bişey deniycem
açayım arastam hatta sen varya idoşu yolla bize kızım yalnız başedemez
evet canım reflü var ama o öksürük hemen emmesinin ardından yada kusarken oluyor bu daha farklı durup dururken ve tekrarlayan bi öksürük mesela 3 kez ard arda falan
açayım arastam hatta sen varya idoşu yolla bize kızım yalnız başedemez
Kaan'da da Reflü var canım ve ara sıra öksürük oluo bizde de bahsettiğin gibi küsarken yada kusmuğunu yuttuğunda ve bazen ara ara durup dururken de oluo doktor bunu reflüye bağlıyor çünkü reflü illa kusacak demek değil de içerde yemek borusunda olanı sen göremeZsin dedi toplamda bütün öksürükler günde 15i geçmiyor ise sıkıntı yapma demişti tabi yanında ateş halsizlik vb yoksa
Canım ben oğlanı bizle yatırmadıgim halde boyleMasallah kocaman erkek olmus bu:)
Masallah kuzucuklarina bizim besikte bunun gibi bir kac sabah huysuz diye yanima aldim hemen alisti. Her gun sabah huzursuzluk yapiyor yanima allmazsam uyaniyor. Esim ne anlar o diyor. Uyunmisti bak yataga alalim anlarsin dedim. Bizimle saat 10 kadar gigi cikmadan uyudu. Yanlismi yapiyorum. Almasammi yanimiza..
Uykudunu duzene sokabilirsen oda mutlu huzurlu sende mutlu huzurlu olursun. Cok sabirlisin insallah emeklerin sonuc verecek.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?