- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #67.341
Akiskanlar mekanigi daha zordur kiz. Mekanik dersleri sayfalar dolusu denklemler offf offf:))
Kendi oturuyor ana kucaginda nasil engel olacam ki. Olmadi elimi yakalarsa oturuyor. Kucaktada istemiyor kendi oturacak becerebilse birde oturamazsin dedikce sinirle oturmaya calisiyor:))
Aybike sana bişi soracam ya bende kızıma mamas&papas ın koltuğunu aldım snug olanı orda da 3 aydan itibaren yazıo kızım ztn nerdeyse iki aydır sürekli kalkma derdinde ama doktor izin vermedi yinede 6 ayı bekle dedi :/ sizin doktor oturabilir mi dedi bu arada senin bumbo yu almayı çok istedim ama vazgeçirdiler hemn büyüyo oturamaz 7 8 aydan sonra dedi alanlar
Başın saolsun canım evet ztn sustuysam kendimi tuttuysam hep kızım sayesindeydi sadece biraz fazla üst üste gelmesi çok yıpratıcı oluyor en ufak bişide acaba toksoplazma yüzünden mi diyip kendini suçluyorum biraz bu yüzden aşırı tepki veriorum bende biliyorum geçici bi durum doktorumuzda öyle söylüyor ama benim yerime kendini koy lütfen 6 aydan sonra kahvaltıda ne vericem süt yok peynir yok yoğurt yok bazı meyveler yok kuruyemişler yok :/ öğlen ne yiyecek et yok tavuk yok :/ akşamda öyle geçici ki umarım geçici kiminde kalıcı olabiliyormuş
Doktor kontrolünü şöyle anlatıyım kendi doktorumuz var sadece sağlık ocağında aşılarımızı oluyoruz çnk özel hastanede para ödüyorduk doktora görünmeden aşı olup çıkıyoruz hemşirede sağlık takibi yaptığı için boyunu kilosunu başını ölçüp yazıyor
Allah Allah istanbuldasın dimi? Ya bu istanbulda özel hastaneler farklımıdır nedir. Biz hiç ücret ödemedik aşı için. Ayrıca hamileyken yapılan şeker yüklemesi 2 li test v.s. Bunlarada para ödemedik. Devlet karşılıyor. Fark bile çıkmıyor. Hatta artık özel hastanelerde alınan farkın faturası sen istemeden veriliyor. Biraz soruşturun bence. Ne gereği var 2 iş yapmaya.
canım Atahan da 18.30 da yatıyor ve ne yapsam daha geçe kalamıyor19.30-20.00 en ideali ama gel bunu oğluma anlat
sabah da 8.00-8.30 gibi kalkıyor. gündüz uykuları çok kısa ama. yarım saat 45 dk anca, gündüz 4 kere uyuyor bu şekilde
Allah Allah istanbuldasın dimi? Ya bu istanbulda özel hastaneler farklımıdır nedir. Biz hiç ücret ödemedik aşı için. Ayrıca hamileyken yapılan şeker yüklemesi 2 li test v.s. Bunlarada para ödemedik. Devlet karşılıyor. Fark bile çıkmıyor. Hatta artık özel hastanelerde alınan farkın faturası sen istemeden veriliyor. Biraz soruşturun bence. Ne gereği var 2 iş yapmaya.
Ozel hastanede yapilan asilara mi ucret odemedin? Konunun ortasinda dalmis gibi oldum ama kusura bakma.
Ben seker yuklemesi tum testler asilar hepsine odeme yapiyorum. Ozel saglik sigortam oldugundan %20 sini oduyorum
Ozel hastanede yapilan asilara mi ucret odemedin? Konunun ortasinda dalmis gibi oldum ama kusura bakma.
Ben seker yuklemesi tum testler asilar hepsine odeme yapiyorum. Ozel saglik sigortam oldugundan %20 sini oduyorum
Aşıları devlet karşılar ( zorunlu olanları yani sigorta farkı ödememelisin)rota virüsünü karşılamıyor zorunlu olmadıgı icin onu da bizde allianz karşıladı fark ödedik bir araştır istersen
Arkadaslar inci az once baya fazla bir kaka yaptı hemen arkasından bir daha . 2. De baya kan vardı cok korktum mememe baktım yara değil kıçına baktım biraz yara sanki Dr aradım sıklıkla karşılaştığımız birşey gunde uç kez bepantol sür dedi geçmez ise anastol mü ne dedi . Bilgi vermek istedim
sorma canım yaa bende sinir oluyorum su oturma ısıne..hergelen hem sapur supur opuyor,hemde oturtuyorr..bıde ukalaca oturma zmanı gelmıs coktan bunun,neden oturtmuyosun dıyo ..ben soyle bı numara buldum doktorun oturtmayın dedıgını soyledım.sımdı cevremdekıler oturtmuyoolar ama su opme ısıne bı care bulamadım.ona da boyşe bı numara mı yapsam..ben bıle oyle sulu sulu opemıyorum yaa..cok sınırlenıyorum,bıseyde dıyemeıyorum.cocugumun suratı kucuk kucuk kırmızı oldu ..oh bee benımde ıcım rahatladı :))
öncelıkle hosgeldın canım.zorlu bı surecten gecmısın ,allah yardımcın olsun..kızın sana guc kuvvet verır ınsallah...annen ıcınde allah rahmet eylesın.emın ol senın uzulmenı ve ebırıcık torununun uzulmesını hıc ıstemez,bence boyle dusunup bebegını opup koklamalısın...
canım idil de oksuruyordu.hemde bı kac kez balgamlı ıdı.ama ates yoktu..doktorumuz ates olmadıgı zman getırmeyın bosuna dedı..genız akıntıısndan olur,ılac vermeyecegım..sadece burnunu saat bası serum fızyolojık ıle yıkayın.bıde odayı sureklı nemlıendırın.nemlendımrek ıcınse makıne yerıne havlu koyun dedı...odasınıda yarım saat havalandırn.sabah olmak sartıyla..ve bır hafta oldu su anda sadece gunde bı kac kez oksuruyor..sukur ılacsız atlattık...
Arkadaşlar emzirirken uyutmamak gerekiyor ya hani neler yapıyorsunuz uymaması için benim kuzu 5 dk da sızıyor konuşuyorum falan ama tek gözünü açıp bi bakıyor noluyo der gibi yine uykuya devam
Acaba benim SGK bağ kur vs hiç biri olmadığı için mi söylenmedi yani hepatit ler zorunlu aşı yinede ödeme alındı benden
Burkacım
Siz ne zaman gittiniz doktora nasıl bi hanım fügen hanım birde ben tam emin olamıyorum ne yiyip ne yememem gerektiğine benim doktorum çok katı konuşmuyor bişi olmaz bişi yapmaz dior internette ne yorumlar var anaflaksi bağırsak delinmesiçok korkuyorum doktorum öyle şeyler olmaz korkma dior ama bilemiyorum ki şimdi mesela yumurtaya var die tavukta yememeliyim peki hindi? Deneme yanılma yolu beni çok üzüyor yediğim şeylerden onun rahatsız olduğunu bağırsağında yaralar açıldığını düşünmekte çok üzüyor nasıl deneme yanılma yapacam bilmiyorum :/
AMa hic bir yerden ( SSK bagkur ) olmayanın yasal olarak genel sigorta primi ödeme zorunluluğu gelmisti gecen yil prim oduyorsunuz yanlış bilmiyorsam ve devletin sosyal hizmetlerinden bu sekilde faydalanıyorsunuz . ayrıca eşinizin SSK bagkur varsa onun üzerinden sigortanız olmasi lazım Hiçbirşey olmasa .
Bence burda bir yanlışlık var araştırmanızı tavsiye ederim zorunlu ası icin para alınamaz devlet dogan cocuğa bakmak zorunda hatırlarsanız yolda gezerek bile ası yapıyorlardı gecmiste
Fügen hanım çok soğuk mesafeli bir kadın ama işnde çok iyi olduğunu ben de bir sürü kişiden duyduğum için gittim. Deneme yanılmayı fügen hanıma gitmeden önce yapmıştımkendim tahin, jeniz ürünleri ve kuruyemişin alerji yaptığını anladım .
Şimdi herşey yasak artık fügen hanım neye ne zaman izin verirse ozaman yiyyeceğim. Bir de benim oğlum günde 800 ml mamayiyorsa 100 ml emiyor yani emdiğinden çok daha fazlasını mama olrak aldığı için (viyaminleri vs )benim deurumum farklı belki sana farklı bir liste verir
hoşgeldin canım :)
öncelikle başın sağolsun, Allah başka acı vermesin...bence sağlık ocağında söylenenleri hiç kafana takma, geçenlerde gittiğimizde banada oğlumun kafasının büyük olduğunu söylediler. deli oldum endişedensaolsun buradaki arkadaşlar sakinleştirdi...özel doktorumuzda takibi oluyor oğlumun, doktorumuz herşey iyi diyor ama sağlık ocağı her seferinde başka bişey çıkartıyor. son kontrolde bu çocuk sürekli hapşırıyor dedim ozaman kesin ciğerde bişey var, akciğerleri kontrol edilsin dedi. kendi doktorumuza gittiğimde anlattım; evet yetişkinlerde bu ciğerde sorun var anlamına gelebilir ama bebekte çok normal dedi...yani sağlık ocağını kafana takıpüzme kendini
alerji konusuna gelince benim oğlumda da var...bizdeki kimyasallara karşı..dün bir arkdaşımız burada paylaştı, senin için çok yararlı olacaktır bak istersen; facebookta
https://www...................../BYBOAlerji/?fref=ts
süt konusuna gelince gerçekten çok garip şu süt olayı..az diye kafana takarsan azalıyor gerçekten, sen kendini inandır sütünün artacağınageçsin bitsin bu günler deme canım, tadını çıkart..bi bakıcaz koca adam olmuşlar kucağa sığmıyorlar. hazır minicikken al kollarına sar kokusunu içine çek...herşey yoluna girecektir yeterki sen moralini bozma
Delimavi ve ipekbocuk
Amin Saolun kızlar
Şöyle anlatayım ipekböcük benim kızım hemen hemn iki aylıktan sonra yeşil mukuslu kanlı kaka yapmaya başladı belki daha öncesinde vardı ama ben farkedemedim :/ neyse hemn doktora götürdüm kakayı tahlil yaptı doktorumuz yoktu sadece laboratuvar a bıraktım çıktı sonuçlara göre temizdi amip yok kan bile yok dendi :/ iice şaşırdım sonrasında gündüz vakti yapınca elimde bezle soluğu kapısında aldım kanlı yeşil kakaydı ama makatta çatlak vardı ondandır dedik hametan kullandık en son sütüm az gelince normal mama verdim bi deneyelim nasıl sevecek mi die bakmak istedim mama içtiği gibi bütün kollar ve göğüs bölgesi kırmızı kırmızı noktalar oldu şişti acile gittik kesin alerji denildi sonra doktorumla görüştük kızımn kolları sabahta geçmemişti alerji dedi 72 saate kaybolur dedi kan tahlili falan olmaz çnk kendisi direk almıyor tahlilde çıkmaz çocuğa boşa eziyet diyetle çözecez dedi diyete başladım ama hala geçmedi şimdide Fügen Hanım'a gidicem kendisinin bu konuda uzman olduğu söyleniyor
Çok geçmiş olsun ,
Alerjinin en büyük belirtisi kanlı yeşil ishal kakaymış ama benim oğlumun ishal değil kabızlığı vardı yeşillik hafif vardı ve kan yoktu yani kakası normaldi ama bazı bebeklerde nadirde olsa böyle oluyormuş ( kan gözlegörünmez de olsa mutlaka vardır dedi fügen hanım) derisinde döküntü yoktu bir sürü doktora gittik onlarda öyle bşrşey söylemedi ama füen hanım kulağının arkasında ve göbeğinde iğne ucu kadar ufak kızarıklıklar buldu bu da çok nadir bir durummuş ama dışında olmayan kızarıklık iç organlarında yani besinin geçtiği yerlerde çok şiddetli şekilde vardır dedi. Hangi besinlere Alerjisi olduğunu deneyerek anladım ama daha yolun başındayız. Kan testi yaptırmadık çünkükesin sonuç çıkmıyormuş onun için kan alınmasını istemedim ancak çoooook mecbur kalırsak kan vericez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?