2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun ,

Alerjinin en büyük belirtisi kanlı yeşil ishal kakaymış ama benim oğlumun ishal değil kabızlığı vardı yeşillik hafif vardı ve kan yoktu yani kakası normaldi ama bazı bebeklerde nadirde olsa böyle oluyormuş ( kan gözlegörünmez de olsa mutlaka vardır dedi fügen hanım) derisinde döküntü yoktu bir sürü doktora gittik onlarda öyle bşrşey söylemedi ama füen hanım kulağının arkasında ve göbeğinde iğne ucu kadar ufak kızarıklıklar buldu bu da çok nadir bir durummuş ama dışında olmayan kızarıklık iç organlarında yani besinin geçtiği yerlerde çok şiddetli şekilde vardır dedi. Hangi besinlere Alerjisi olduğunu deneyerek anladım ama daha yolun başındayız. Kan testi yaptırmadık çünkükesin sonuç çıkmıyormuş onun için kan alınmasını istemedim ancak çoooook mecbur kalırsak kan vericez.

kuzum en azından o denklemler 3-4 bilinmeyenliydi..bu denklemin bilinmeyen sayısı bile bilinmiyor

canım bana doktor oturtmaya başla demişti o yüzden aldım bumboyu...dediğin gibi sanki 7-8 aydan sonra oturamayacak gibi duruyor

Burkacım

Siz ne zaman gittiniz doktora nasıl bi hanım fügen hanım birde ben tam emin olamıyorum ne yiyip ne yememem gerektiğine benim doktorum çok katı konuşmuyor bişi olmaz bişi yapmaz dior internette ne yorumlar var anaflaksi bağırsak delinmesi çok korkuyorum doktorum öyle şeyler olmaz korkma dior ama bilemiyorum ki şimdi mesela yumurtaya var die tavukta yememeliyim peki hindi? Deneme yanılma yolu beni çok üzüyor yediğim şeylerden onun rahatsız olduğunu bağırsağında yaralar açıldığını düşünmekte çok üzüyor nasıl deneme yanılma yapacam bilmiyorum :/

Allah Allah istanbuldasın dimi? Ya bu istanbulda özel hastaneler farklımıdır nedir. Biz hiç ücret ödemedik aşı için. Ayrıca hamileyken yapılan şeker yüklemesi 2 li test v.s. Bunlarada para ödemedik. Devlet karşılıyor. Fark bile çıkmıyor. Hatta artık özel hastanelerde alınan farkın faturası sen istemeden veriliyor. Biraz soruşturun bence. Ne gereği var 2 iş yapmaya.

Evet istanbuldayım ama bizden aldılar ilk iki aşımızı olduk ücret verdik aslında özel sağlık sigortamız var ama oda tamamını karşılamıyor diye sağlık ocağıda çok yakın olunca oradan yaptırıyorum hastaneden hastaneye mi değişiyor gerçekten :/ benim amerikan sen hangisine götürüyorsun?

Evet aslinda 19:30-20:00 ideal ama gecen Parme ile de konustuk bu saatler bizler icin uygun degil. Ben isten geldigimde en azindan Kayra'yi opup koklayip biraz oynaip oyle yatmasini istiyorum.

Ozel hastanede yapilan asilara mi ucret odemedin? Konunun ortasinda dalmis gibi oldum ama kusura bakma.

Ben seker yuklemesi tum testler asilar hepsine odeme yapiyorum. Ozel saglik sigortam oldugundan %20 sini oduyorum

Ozel hastanede yapilan asilara mi ucret odemedin? Konunun ortasinda dalmis gibi oldum ama kusura bakma.

Ben seker yuklemesi tum testler asilar hepsine odeme yapiyorum. Ozel saglik sigortam oldugundan %20 sini oduyorum

Aynı şekilde my_honey her şeyi ödüyorum hatta ben doğumdan sonraki ilk kontrole gittiğimde kızımı ablamlara emanet edip kendi doktor randevuma girdim kızımında tahlil sonuçları çıkmış o ara bizimki ağlamış doktorda acıkmış annesi gelene kadar mama verin demiş fatura da mamanın ücretini görünce şok olmuştum yok artık yani dedim :/

Aşıları devlet karşılar ( zorunlu olanları yani sigorta farkı ödememelisin)rota virüsünü karşılamıyor zorunlu olmadıgı icin onu da bizde allianz karşıladı fark ödedik bir araştır istersen

Arkadaslar inci az once baya fazla bir kaka yaptı hemen arkasından bir daha . 2. De baya kan vardı cok korktum mememe baktım yara değil kıçına baktım biraz yara sanki Dr aradım sıklıkla karşılaştığımız birşey gunde uç kez bepantol sür dedi geçmez ise anastol mü ne dedi . Bilgi vermek istedim

Acaba benim SGK bağ kur vs hiç biri olmadığı için mi söylenmedi yani hepatit ler zorunlu aşı yinede ödeme alındı benden

Arkadaslar inci az once baya fazla bir kaka yaptı hemen arkasından bir daha . 2. De baya kan vardı cok korktum mememe baktım yara değil kıçına baktım biraz yara sanki Dr aradım sıklıkla karşılaştığımız birşey gunde uç kez bepantol sür dedi geçmez ise anastol mü ne dedi . Bilgi vermek istedim[/QUOTE]

Geçmiş olsun , anestolu direkt sürme sakın çok yakıyor yarayı.

doktor bepantholle karıştırarak sürmemi söylemişti bana ben elimdeki kesikte denedim gerçekten karıştırınca yakmıyor.

allah allaah bizimkide ilk genizdeki hırıltıyla başladı ama öksürüğü olmadı,yanlız boğazına bişey takılıyor gibi uyuduğunda bir iki kere öksürüyor heralde burnu içe akıyor o öksürtüyor belli.. bizim dr.peditus verdi 5 gün verdik.baktık bu sefer sesi kısıldı,burun tıkanıklığı devam ediyor 5 gün sonra tekrar götürdük doktora,bu sefer asist verdi yani ama sonuçta sırtını dinledi ona göre vermiştir heralde :S evi her sabah havalandırıyorum,nemli havluyu duydum bende ama bizimki öyle bişey demedi.makineyi tavsiye etmedi zaten.. birde her sabah odanın tozunu almaya çalışıyorum çünkü bizimle salonda yatıyor soğuk olduğundan yatak odasından taşındık salona ama şu asist kafamı karıştırdı 1 yaşın altındakilere verilmez diyorda

Arkadaşlar emzirirken uyutmamak gerekiyor ya hani neler yapıyorsunuz uymaması için benim kuzu 5 dk da sızıyor konuşuyorum falan ama tek gözünü açıp bi bakıyor noluyo der gibi yine uykuya devam

uyusun canım ne güzel zorlamı uyandırıyon bide keşke uyuşunda

Acaba benim SGK bağ kur vs hiç biri olmadığı için mi söylenmedi yani hepatit ler zorunlu aşı yinede ödeme alındı benden

AMa hic bir yerden ( SSK bagkur ) olmayanın yasal olarak genel sigorta primi ödeme zorunluluğu gelmisti gecen yil prim oduyorsunuz yanlış bilmiyorsam ve devletin sosyal hizmetlerinden bu sekilde faydalanıyorsunuz . ayrıca eşinizin SSK bagkur varsa onun üzerinden sigortanız olmasi lazım Hiçbirşey olmasa .

Bence burda bir yanlışlık var araştırmanızı tavsiye ederim zorunlu ası icin para alınamaz devlet dogan cocuğa bakmak zorunda hatırlarsanız yolda gezerek bile ası yapıyorlardı gecmiste

Fügen hanım çok soğuk mesafeli bir kadın ama işnde çok iyi olduğunu ben de bir sürü kişiden duyduğum için gittim. Deneme yanılmayı fügen hanıma gitmeden önce yapmıştımkendim tahin, jeniz ürünleri ve kuruyemişin alerji yaptığını anladım .
Şimdi herşey yasak artık fügen hanım neye ne zaman izin verirse ozaman yiyyeceğim. Bir de benim oğlum günde 800 ml mamayiyorsa 100 ml emiyor yani emdiğinden çok daha fazlasını mama olrak aldığı için (viyaminleri vs )benim deurumum farklı belki sana farklı bir liste verir

Sanırım genel prim dediğin ödeniyor çünkü sağlık ocağı aşılarımızı falan hiç bişi demeden yapıyor evet hatırlıyorum dediğin şeyi ki ztn sağlık ocağı yapıyor ama özel hastaneyi ilk kez duydum dediğin gibi araştıracam

Hımmm mamayı nasıl yediriyosun çok kötü tadı kokusu diyorlar :/ ben henüz denemedim mamayı ek gıdaya geçince deneyecem

Ya demek hemen hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor sağlık ocağında. Ben de ilk topuk kanı aldırmak için gittiğimde aile hekimi bir sürü şey çıkardı. Yok kalça ultrasonunu hemen istiyorum, ayrıca kıçına da ultrason istiyorum, ayrıca pişik var bla bla bla! Bir de daha bir haftalık bebeği oturtuyor, çekiştiriyor,çok sert muayene ediyor.Bir de sanki ben emzirmeyi bilmiyorum, ikinci çocuğum olduğunu bildiği halde bana emzir de ben göreyim dedi. Emziriyorum normal işte yan yatırarak, başı kolumun dirsek kısmında, yani çoğu annenin emzirdiği gibi. A geldi yanıma, çocuğun başını yukarı kaldırıyor sert bir şekilde, ağzı çıkıyor tabi meme ucundan öyle olunca bu yine sert bir şekilde ağzını memeye tutturmaya çalışıyor, tamamen dik bir şekilde emecekmiş. Bir de bana diyor ki sen yatarak mı yemek yersin oturarak mı! İnanılmaz sinirlerim bozulmuştu. Zaten bir sürü sorun buldu ki 2 gün önce çocuk doktoru hiç bir şey bulamamıştı! Çıktım emzirme odasına girdim, ağlamaya başladım sinirimden, moralim bozulmuştu çok. Yanımda bir kadın emziriyordu aynı benim emzirdiğim pozisyonda bana dediki ben yenidoğan hemşiresiyim sen ona bakma, saçmalamış dedi. Ben lahusaydım bir haftalık, beklemiyordum böyle olacağını, dediğim gibi o sırada lafımı da söyleyip tepki veremedim. Ne saçmalık ya, çok kızıyorum kendime,çok. İstediği o acil ultrasonları çektirmedim. Zamanı gelince kalça ultrasonu çekildi hiç bir şey çıkmadı. Geçen aşılar için gittim, doktor tesadüf gördü beni, yoksa muayene filan ettirmeyecektim. Kaçamadım. Bir de öyle hemen bir şey uydurabilen birisi değilimdir. Keşke acil işim var deseydim. Bu sefer de çocukta hırıltı var dedi, ciğerlerinde bir şey olabilirmiş, bir hafta sonra tekrar getirecekmişim. Oğlum da hırıltı hissetmiyorum, öksürmesi yok, ateşi yok. Ne bu şimdi! Her gittiğimde sinirimi bozuyor ya kadın!

Son düzenleme:

Kizlar cevaplariniz icin coj tesekkur ederim.gercekten cok zor bir durum.bebeklerimizin sagligi icin herseyden vazgeceriz yeterki iyi olsunlar.peki besinleri denerken neye dikkat ediyorsunuz?ornegin tahin yedik kanli kaka,kizariklik ya da kusma oldu yemeyi kestik ne kdr zmn sonra bu belirtiler gecerse yada gecmezse onun alerjik olup olmadigina krr veriyoruz?herseyden tedirgin oluyorum.ne yiyecegimi sasirdim!!biilgilerinizi ve doktorunuzun soyledikleini benimlede paylasmaya dwm edin...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…