2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bi de sabah sağlıkocağından geldik iki bacaktan şişlenmiş vaziyette
Allah'tan çok ağlamadı harşısında şebeklik yaptım tam aşı vurulurken ondan belki de
2 saate yakındır uyuo aşı uyku yapar mı ya:26:
İnş ateş olmaz ebe anne sütü alan bebeklerde pek olmuo dedi ne kdr doğru bilmiom geçen sefer üçlü aşıda da 37,5 olmuştu en fazla ıslak bezle silip düşürmüştüm
Kan damlasına başlıoz vegaferon verdi 4 damla
Kullanan var mı aynısından
Acaba tahlil fln yapıp da mı versek dedim
Tahlili 8. Ayda yapıolarmış şimdi kullanılması lazım bişi bişi dedi anlamadım ama mantıklı geldi
7700 gr 70 cm olmuş
Eveet hayırlı olsun bizimde emmeme krizlerimiz başladı
Allah kolaylık versin etrafta dikkat çeken objeler ses vs olmamasını sağla belki işe yarar
Maşallah çok sevindim çok üzülüodun

Ayy ne güzel bi manzaradır behlülü okşadığı o pozları kaçırma sakın ig beklioz

Dişi de ağrısıZ sızınız gelir inş

geçmiş olsun canım. ben de korkuyorum adet olurum da sütüm azalır diye burda arkadaşlar azalıyor yazmıştı. zaten az adet olunca halim harap valla....

bunu öğrendiğim iyi oldu bak bende diyorum neden bikaç gündür sütüm azaldı. iyi ki k.k ve siz varsınız

Oyy kuzum yaaa
Stres yapma geçicek :)

Ayyy inşallah...
2 tane cekmistim ig.de duruyor ama video çekmeklazim aslında :))

Son düzenleme:
Kilo konusunda ben artık hiç yoktan iyidir demeye başladım :105: Neredeyse her gün tartmaya başladım,psikopata bağlamış durumdayım..gram oynamadı ya kaç gün oldu!Boyunu bilmiyorum.Haftasonu dr gidecez bakalım ne olmuş..inşallah boş yere endişe yapıyorumdur

Hoşgeldin aramızaaa inşallah seninki kısa sürer..

çoook geçmişler olsun. Allah'ım sen yavrularımızı koru Bende yere küçük bi yorgan serdim üzerinde yuvarlanıp duruyor geçen gün mutfağa kadar bi gittim tukkk diye bi ses ardından ıngaaaaa! Bi gittim sen döne döne halısız yere ulaş sonrada kafayı yere vur..artık çok daha dikkatli olmalıyız.

Çok geçmiş olsun. Evet benimde adetliyken azalıyor sütüm.
Bunu okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm desem... Ya zaten mamanın üstüne meyve,tatlı niyetine emiyordu oğlan şimdi o da mı gidecek..Dün sağdım,bende diyorum neden azaldı bu birden bire..Oyyy oy! Bide bu sıkıntı çıktı başımıza!

Maşallah yavruya yaaa..Oğlun hiç arkadaşsız kalmayacak ne güzel hep cepte oynayabileceği bi arkadaşı var,hemde sadık! Bu yeni yıla uyuyarak girme olayını tuttum!Bende mi öyle yapsam

SAREYA çok geçmiş olsun benimki De dönemio tam ama genelde yanını Yastıkla destekliom olur da dönüverir kendini yerde bulur die
Allah korusun çok şükür bişi yok bebişinin
Yere De çok bırakamıom soğuk oluo die ne kadar bişi sersem de bi yerden soğuk girio odaya

Ben dün tarttım ilkez yani geçen aydan sonra 300 gr almıştı bugün doktora gittik cidden 300 gr almış Yapacak birşey yok demekki zayıf kız olacak. Ama boyumuzda uzamamış çok

Ek gıdalara başladık bakalım ne olacak. Yani 1 ay sonra değişecek mi merak ediyorum gerçi tattıracağız ne kadar kilo alır öyle bilmiyorum.

Bizimkide aşıdan sonra hep uyuyor nedense..Şükürler olsun hiç ateşlenmedi..Ben sağlık ocağındaki ebelerin söylediklerini pek kaale almıyorum.Bazı önerilerde bulunmuştu bana misal 2 gündür kaka yapmadı dedim zeytinyağı içir dedi tabi bende içirdim.Dr gittik sordum bazı bebekler 7-8günde bir bazılarıda günde 7-8 kez yaparlar ikiside normal. kakanın kıvamını takip etmek daha doğru,sakın zeytinyağı falan içirme demişti.Buna benzer bir kaç olay daha oldu...
Bu sırada maaşallaah! o nasıl uzun bi booy! aferin kuzuma!

4. aydan sonra hem kilo alımı hemde boy uzaması yavaşlıyormuş. Uzmanlar falan öyle diyor. Sana diyorum ama bende aynı stresteyim

çok geçmiş olsun canım Allah korumuş, bizleri de uyardığın için teşekkürler

bende ilk kez bu ay oldum, ilk üç nerdeyse hiç sütüm yoktu. bu sabah kanamam bitti sütümde toparlanmaya başladı, hiç takma kafana ondandır

Arkadaşlar haftaya sunnetimiz var ama çok korkuyorum. Deneyimli arkadaşlar yavrularınız çabuk iyilestimi ve sünnet anında kıpırdamaları nasıl engelledi niz

biz 9 günlükken yaptırmıştık, emzikle gitti ameliyathaneye emzikle geldi dikişsiz olmuştu ve hiç ağrısı olmadan 5 günde iyileşti.. sizinki de ağrısız sızısız olur bir an önce atlatırsınız inşallah...

Eğer mutfağın büyükse tezgahta koyacak yerin varsa mantıklı bence,
yoğurt makinası ayrı buharlı pişirme ayrı olmasındansa böyle birarada olması iyiymiş gerçekten peynirde yapıyorsa süper!

Canım doktor daha iyi bilir tabii ama ben bu knuda çok çektiğim için kilo alamamasının nedeni kusması bence,
emzirme aralarını minimum 2.5 saat hatta 3 saate çıkarsan ve mümkün olduğunca dik şekild emzirsen kustukları da midesinde kalsa gayet iyi kilo alır inşallah.

Bende ondan dolayı olduğunu düşünüyorum dediğini uygulayacağım canım aslında zaten 2,5 -3 saat emzirme aralarımız ama 5 dk emiyor ve kusuyor sağolsun kızım.

Şimdi çiş yapmasını bekliyorum evde tahlile götüreceğim.

Gecen ay calcium sandoz kullandim ( sut peyniri bir donem kesmistim) ve beklemedigim sekilde kizim o ay 4cn uzamis. Ondan once 2cm uzamisti. Esim belki calcium sandoz kemiklere gelisimi etkilemistir dedi bana da mantikli geldi dene istersen? Ben her gun bi tane aliyorum, suda cozulenlerden.

Evet kaka olayında nette de öle yazıo normalmiş Bazen uzun aralıklar olması
Ben de geçen gün ilk defa gün içinde kaka yapmayınca endişelendim gede yapınca derin bi ohh çektim
Uzun Aralık olabilir bunu bilmeme rağmen anne diil miyiz işte hemen evham yapıoz

Bu boy olayından çok emin olamıom ama ya tam ii ölçemedi mi ki bana da uzun geldi evde bi metre bulursam bi de ben bakıcam

Şimdi facede gezerken bebek ihtiyaçları ve doğum çantasında neler olmalı gibi bi yazı paylaşmışlar. Üşenmedim okudum ve yine sinirlerim tepeme fırladı!Ahh ah! Cahillik daha doğrusu tecrübesizlik ne fena bişii.. Bi dünya saçma sapan şey!Yok kulak çöpü yok şampuan,göğüs pedi (ilk günden seller gibi akacak ya süt!) bilmem ne bilmem ne..arkadaş sanki otele kalmaya gidiyorduk!Listede ne yazıyorsa eksiksiz koymuştum hiç birini kullanmadan eve getirdim! Sonraa bebek ihtiyaç listelerinde 3 takım 5 çıtçıtlı atlet 3 çorap falan fistan! Fazla almayın hemen büyüyo vs vs. Allahım yazarken bile sinir oluyorum!Fazla alma fazla alma dediler almadık 2 günde dolaplar boşaldı!Her gün makine çalıştır!Şimdi kız kardeşim hamile tek dediğim şey 'Al! o listeleri kim yapmışsa oyuncak bebeği varmış,kusmuyormuş,cişi kakası hiiç bulaşmıyormuş!' Neyse...

Kızlar benim bi sorum olacak..Benim oğlan 4,5 aylık ve en fazla 100 ya da 130cc mama içiyor,onu bile her zaman böyle içmiyor. Daha fazlasını zorlasan ağzını açmıyor. Diyeceğim sizinkiler ne kadar içiyor? Bide hemen acıkıyor,en fazla 1,5 saat sonra yeniden istiyor.

çok gecmış olsun allah bebişlerimizi korusun benzer muhabbet gecen basıma geldı kucagımdaydı alısverıse gıtmıstık bırden sol kolumda bır bosalma oldu sag elımle oglumu kavradım hemen dustum tabı popo ustune bacagım morardı falan tulumun ıcındeydı ben dusunce onu da yerde buldum ağlamadı kafasını carpmadı ama tabı ben kendımı bıraktım aglamaya eşim kosturarak magaza gorevlılerı kosturarak yanıma geldıler kusması falan olmadı ama 2 gun ustumden atamadım o korkuyu cok ıyı anlarım senı

Aşı bazı bebeklerde uyku yapıyor. 2. Ay aşılarında konuşulmuştu. Benim kızımda uykulu ve sakin oluyor aşı olunca. Hatta ben üzülmüştüm mahsun oldu diye ama akşam babası gelince canlanmıştı. 2 gün falanda mızmızlık sürdü. Uykusundan ağlayarak uyandı bu 2 gün içinde. Sonra geçti.

Bende kızım uzun zannediyordum. 66 cm olduk diye. Gerçi 50 doğduk biz belki sizin doğum boyuda fazladır. Birde erkek tabi. Anam ne severmişim uzun boyu ben. Kilo o kadar umurumda değil sanırım. Ama kıskanmam canım merak etme birde maşallah yapıştırırım olur biter. Açıkçası aklımdan kızımın yanına böyle uzun bir erkek yakışır büyüyünce diye geçiverdi. Hakikaten ne severmişim uzun boyu. Gerçi eşimden belli. Sırık biraz kendisi.

Emme sorunu en düşük dozda bizde de var. Günde 2 sefer falan emziriyorum ondada doymadan mı bıraktı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hatta 2 seferdir biberonunu da bitirmeden bıraktı. Israr etmek bi işe yaramadı. Bakalım 1 ay sonunda çıkacak kokusu. Sağlık ocağında hiç tarttırmadığım için arada gidip tarttırsam bile iki tartı arasındaki fark yüzünden net bi sonuç olmayacak. Neyse uzattım. İnşallah ateş yapmaz senide endişelendirmez bu aşı olayı.

kızlarrrr bısı sorucmm kzmm 4.5 aylık ve doktor dıstan meyve puresı ve sebze corbası baslattı. ve o gunden sonra cocygm kabız oldu ne yazıkkı saglık ocagndan geliorm surub verrdı doktor sımdı asıl konu su dıstan devam etmelımıyım ?

gecmıs olsun cnm ben dıstanın ne oldugunu anlayamadm dogrusu ama kabız olmaması ıcın sebze corbası verıyosun ya ıcınse zeytınyagı damlat cok ıyı gelıyo benm oglum ıkı uc gunde bır kaka yapardı ek gıdaya basladık hergun yapıyor meyve harıc
ne verırsem ıcın zeytınyagı da koyuyorum.

cnm bu sorun herkes de var sanırım benımkıde emmıyo gecelrı uyumakta dırenıyo ayaga kaldır etrafa baksın musmutlu sanırım bebekler bu ay sosyallesıyorlarmıs drmz ole dedı en cok bu ay bebekler memeyı bırakırlarmıs aman dıkkat sakın sütüm yetmıyo emmıyo dıye mama vermeyın dedı dr sakın bı ortamda karanlıkta emzır dedı ole yapıyorum artık ınanmazsn dun gunduz 11 de emzırdım bıde gece 23 de nasıl ıttıryo benı dısten de suphelenıyorum ama bılmıyorum dr bı gotureym ne dıcek bu bılgılerı telden aldım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…