- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.481
pamukla kakayı temizlemek zor oluyor
Kizlar burada beyaz sabun kaka lekesini cikariyor diye soylenmisti kim soylemisti hatirlamiyorum ama Allah razi olsun:) sari sari olan lekeler uctu gitti yahuu:)))
Burkacım oğlun nasıl oldu benim kız düzeldi inş bi sonraki girişte diyeti biraz açar :/ kuzu eti patates ve yeşillikten bıktım artık :s
Gecen ay calcium sandoz kullandim ( sut peyniri bir donem kesmistim) ve beklemedigim sekilde kizim o ay 4cn uzamis. Ondan once 2cm uzamisti. Esim belki calcium sandoz kemiklere gelisimi etkilemistir dedi bana da mantikli geldi dene istersen? Ben her gun bi tane aliyorum, suda cozulenlerden.
faydalı olabildiysem ne mutlu bana
Herkese selamlar;
uzun zamandır zaten tek tük yazan ben son yaşanan olaylardan sonra açıkçası içimden yazmak gelmedi. günümün büyük bi vaktini topiği okumaya çalışan ben kendimi kitaplara verdim. Bu ara Prof. Dr. Hilal Mocan'ın 0-1 yaş bebek beslenmesi kitabını okuyorum. Bir çok arkadaş ek gıdaya geçti ama benim gibi yeni yeni başlayacak olanlara fikir olsun diye okuduklarımdan bazılarını paylaşmak istedim. daha okudukça ve fırsat oldukça paylaşmak istiyorum. Bizim doktorumuz ilk 6 ay anne sütü taraftarı ama ben 6 aylık olunca işe başlayacağımiçn bu süreci biraz erkene almayı düşünüyorum. bu hafta bunu doktorumuza danışacağım tabii. yazdıklarım kitaptan okuduğum bilgiler. tavsiye değildir, okuyup geçiniz , sonra düşünün isterseniz uygulayın istemezseniz öbür kulağınızdan çıksın gitsin.
Not: ilk bilgi dışındaki herşey kitaptan
Gelelim bilgilere....
*ek gıdaya başlamadan bir 10 gün önce alerji riskine karşı 3 gün aynı şeyi vererek denemek gerekiyor. ilk elma ile başlanıyor. ilk 3 gün elma suyu sonraki 3 gün armut suyu sonraki 3 gün havuç suyu sonraki 3 gün yoğurt (Bunlar birer çay kaşığı)
* denemeleri yaptınız ve ek gidaya başlıyoruz ek gıdaya başladığımız ilk ay sabah 10 gibi ya 100 ml meyva suyu yada 1 meyve suyu artı çay bardağının yarısından biraz fazla yoğurt akşam 4 gibi yoğurt gece de kaşık maması veriyoruz. 2. ay kahvaltı ve sebze çorbası veya püresi ekleniyor.
* ek gıdaya başlarken ilk ay mevyelerin suyunu veriyoruz bir ay sonra meyve püresine geçiyoruz. başlarken elma ile başlıyoruz.
1. gün 2 tatlı kaşığı elma suyu
2. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu
3. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 2 tatlı kaşığı armut suyu
4. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 4 tatlı kaşığı armut suyu
5. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 4 tatlı kaşığı armut suyu+ 2 talı kaşığı havuç suyu
6. gün 4 tatlı kaşığı elma suyu + 4 tatlı kaşığı armut suyu+ 4 talı kaşığı havuç suyu
toplamda 100ml meyve suyu olacak böyle... yoğurtta aynı 2 tatlı kaşığı ile başlayıp 100ml ye ulaşıyoruz.
* yoğurt yaparken pastörize süt kullanılmalı. 2 gün verildikten sonra ertesi gün yeniden mayalanmalı. devam sütünden yoğurt mayalayabilirsiniz.
* kahvaltıda yumurta sarısı 1/8i ile başlıyor. 2 güne bir 1/8 ekleyerek arttırıyoruz. ya hergün yarım yumurta sarısı yada 2 güne bir tam yumurta sarısı.
* yumurta beyazı 10-12 aylarda.
* sebze çorbası kabak, patates ve havuçla başlıyor ilk gün sonra hergün sebze ekleyerek çeşitlendiriyoruz. patlıcan ve bakla yasak.
* sebze çorbasına 1 hafta sonra mercimek veya pirinç veya bulgur ekleyebiliriz.
* 7-8. aylarda sebze çorbasına kıyma eklemeye başlıyoruz önce çok az sonra az az arttırarak bir kibrit kutusu kadar. kıyma ve tavuk dönüşümlü olarak verilebilir. yağlı kuzu eti ve sakatat yok.
* 7-8. aylarda pilav makarna verilebilir.
*9-12. ayda aile sofrasına oturacak...
Sareya
Geçmiş olsun cnm Rabbim daha büyük kazalardan korusun bende kızımı yere düşürdüm :/ çok panik olmadım ama çok üzüldüm ağlayınca bende ağladım onunlaben ayağı kalkarken kucağımdan düşürdüm yani 15 cm falan halıya düştü bide ama kafasının üstüne düşünce nasıl ağladı nasıl ağladı anlatamam. Artık çok daha dikkatliyim bana büyük bi ders oldu onunla beraber kalkmıyorum önce ben kalkıyorum sonra onu alıyorum
çok gecmış olsun allah bebişlerimizi korusun benzer muhabbet gecen basıma geldı kucagımdaydı alısverıse gıtmıstık bırden sol kolumda bır bosalma oldu sag elımle oglumu kavradım hemen dustum tabı popo ustune bacagım morardı falan tulumun ıcındeydı ben dusunce onu da yerde buldum ağlamadı kafasını carpmadı ama tabı ben kendımı bıraktım aglamaya eşim kosturarak magaza gorevlılerı kosturarak yanıma geldıler kusması falan olmadı ama 2 gun ustumden atamadım o korkuyu cok ıyı anlarım senı
çoook geçmişler olsun. Allah'ım sen yavrularımızı koruBende yere küçük bi yorgan serdim üzerinde yuvarlanıp duruyor geçen gün mutfağa kadar bi gittim tukkk diye bi ses ardından ıngaaaaa! Bi gittim sen döne döne halısız yere ulaş sonrada kafayı yere vur..artık çok daha dikkatli olmalıyız.
Bunu okuyunca beynimden vurulmuşa döndüm desem... Ya zaten mamanın üstüne meyve,tatlı niyetine emiyordu oğlan şimdi o da mı gidecek..Dün sağdım,bende diyorum neden azaldı bu birden bire..Oyyy oy! Bide bu sıkıntı çıktı başımıza!
geçmiş olsun canım. ben de korkuyorum adet olurum da sütüm azalır diye burda arkadaşlar azalıyor yazmıştı. zaten az adet olunca halim harap valla....
SAREYA çok geçmiş olsun benimki De dönemio tam ama genelde yanını Yastıkla destekliom olur da dönüverir kendini yerde bulur die
Allah korusun çok şükür bişi yok bebişinin
Yere De çok bırakamıom soğuk oluo die ne kadar bişi sersem de bi yerden soğuk girio odaya
çok geçmiş olsun canım Allah korumuş, bizleri de uyardığın için teşekkürler
bende ilk kez bu ay oldum, ilk üç nerdeyse hiç sütüm yoktu. bu sabah kanamam bitti sütümde toparlanmaya başladı, hiç takma kafana ondandır
Çok geçmiş olsun. Evet benimde adetliyken azalıyor sütüm.
Ateşlenen bebiklerimiz varmis çok geçmiş olsun...
Evet regl olunca sütte azalma oluyor, sık emzirmeye calis. Reglin bitince normale döner korkma.
Geçmiş olsun bu arada...
kızlar her akşam kızım ve babasıyla yakala yakala yakala kaç kaç kaç oynuyoruz . ilk defa bu akşam çok farklı bi şey yaptı sizle paylaşmak istedim. ben kucağıma almıştım berili babasıda arkasını dönmüş yürür gibi yapıyordu, berile şişşşşt diyerek yavaş yavaş babasının arkasından yürüyorduk sonra da babası bi anda dönüp kovalamaya başlıyordu, ben de kaç kaç kaç yapıyordum o arada. tabi her seferinde kızım kahkahalara boğuluyordu. dün akşam tam babasının arkasından şişşşt diye sessizce yürürken beril gözlerini açmış siisssss demesin mi, yani sessiz olamamız gerektiğini söylüyor cadı. çok şaşırdık babasıyla. yapabilir mi sizce böyle bi şey bilinçli mi yapmıştır yoksa rastlantı mı. bir kez yaptı sadece diğerlerinde sessizce bekleyip babasının birden dönmesini izlemişti. ama her seferinde babasının arkasından sessizce yürürken çıtını çıkarmıyor, sessiz kalması gerektiğini biliyor. bir de çok ilginç bu hareketi milyon kez yapsak milyon kez gülebiliyor, hiç sıkılmıyor bu oyundan. bugünde biz öğle arasında evden işe giderken az mızırdanmış, geç kalmıştık biraz, annem de bizim sisimlerimizi söylerek gel luboyf gel babası falan demiş, beril annem öyle diyince evin dış kapısına bakıyormuş. alllaaam ya neler yapacak bunlar acaba, artık çok heyecanlı süreçlere girdik. özellikle şu 5.5 ay geçse ve sadece anne sütüne bağımlı olmaktan kurtulsa biraz daha rahatlıycam, doyurabiliyormuyum aç mı kalıyor, sütüm yetiyormu diye düşünmekten artık fenalık geldi, her ağlamasını açlığa yooruyorum. mama veriyorum püskürtüyo almıyor, biberonu damağıyla çiğniyo, yanlışlıkla mama gelirse ağzına onuda püfff diye püskürtüyo ve gülüyor. her akşam 30 cc lik mamayla böyle bir oyun geliştirdi kendine. ama en azından sakinleşiyor ve o arada sütüm birikmiş oluyor, bir kutu mama böylece boşa gidecek sanırım.
cnm aynıları bnm oglumda var suan dun anneme damaklarını kontrol ettırdım yok bısey dedı damaklarda sısme yada kızarma farketmısmıydın
canım benim görümcem hemşire, onun kızı var 3 yaşında. onun sütü yetiyordu kızına gayet ama o 5. ay da ek gıdaya başladı, hatta 5.5 aylıkken günde 1 öğün çok az sebze çorbası yediriyordu, içine de ekmek doğruyordu. kızı 2 yaşına kadar emdi emmeyi hiç bırakamdı, ve çok iştahlı bir çocuk, her yemeği ımmmm diyerek yiyor. görümcem bana 5 aylıkken başla yavaş yavaş ayın sonunda artık yarım kase sebze çorbası yiyebilsin dedi. benim süütmde çok yetmiyor o yüzden ben de 5 aylıkken yavaş yavaş başlıycam pürelere çorbalara. benim kzızımda çok iştahlı ve doymuyor.
Allah kolaylık versin. Kilo alımı bir annenin en büyük kabusuymuş meğer. Bizim çok şükür şimdiye kadar kilo alımı bir tek ilk ay sıkıntılıydı. Sonra normal sınırlardaydık. Belki de sizinde ilk aylar 1,5 kilo alımlarınız olurken biz 700-800 gr kadar almışızdır. Neyse eminim her anne doktorunun da tavsiyesiyle kilo olayını düzene oturtur. Dünyaya gelen büyüyor neticede. Yeterki anneler buradaki annelerin yarısı kadar bilinçli olsun. Canını hiç sıkma. Keyfinden vermiyorsun ki mamayı. Benim kv keyfinden vermemiş meme. Pirinç unu çocuğu benim eşim. 40 gün anne sütü almış sadece. Moral olucaksa 31 yaşında ve işleri kayda değer biçimde iyi. Kendi işi ve üniv. mezunu. Ticari zekası oldukça iyi. Boy pos da beslenme alışkanlıklarına ve hiç spor yapmamasına rağmen yine iyi. Sadece 6-7 çeşit yemek yiyor. Evdeki en büyük kavgamız yemek. Öyle olunca benim içimden gelmiyor yemek yapmak. Zaten sevmiyorum ev işi. Ah erkek doğsaymışım derim hep sırf bu yemek temizlik işleri yüzünden.
evet cnm 2 gün önce dktrda bakmıştı şişme falan olmadan pat die çıktı:)
Totosunu yediğim yaaa!Kim bilir nasıl sevimli bi surat olmuştur oAz once dus aldim ve sacimda havlu vardi. Kayra'yi emzirmek icin kucagima aldim. Yabanci yabanci bakti sonra dudagini bukup aglamaya basladi. Bunca zamandir beni gorunce cirpinan yavrum bir havlu ile yadirgadi beni.
Aman Allah'ım hepsi var! Yüzünde kızarıklıklar alerjidir sandım ama...dişle ilgili sonradan çözebildiğim tecrübelerim,
*emmeme isteği ittirme emerken ağlama
*emziği gıcır gıcır emme
*parmağını ağzına sokuyor ama emmiyor kemiriyor
*yüzüme yaklaştırdığım an direk ağzını acıp hırslanıp yapışıyor resmen çenemi ısırıyor
*sürekli huysuzluk huzursuzluk vızırtı hali
*yanaklarda ve başta kızarıklık(bilmiyodum doktorum diş çıkarırken çıkan tükürükteki asitten olduğunu söyledi)bende alerji oldu sanıyordum.
sizle paylaşayım dedim gözlemleyin yavrularıda benim gibi aniden diş çıkıp şok olmayın salyalarında ardı arkası kesilmiodu bu arada önlükler yetmio.
Bizimde ölçümlerde farkediyor. Sağlık ocağında nedense hep eksik çıkıyor. Metreyi öyle bi tutuyo hayde Allah'ın selameti başına havası.. Dr alttan tamamen çıkarıyo çıplak ayak ölçüyo. Canımcım 50ml bana da az geldi.. Artık bayaa büyüdü. Misal benimki 4,5 aylık 100-130cc arası içiyo.Aşkolsun asla buradaki kimsenin bir başkasının bebeğini kıskanacağını düşünmüom ben
Oğlum da 50 cm doğdu ama Dr ve sağlık ocağı ölçümleri 3-4 cm farkedio her seferinde
Valla hangisi doğru ölçüo bilmiom
Uyku konusunda da içini rahatlattın saol
Sebze çorbasının kabız yapmaması lazım aslında için ne koydun ?
Ve evet zeytinyağını bi dene inş düzelir geçicidir annesi endişe etme
Ben emİriom die bilmiom ne kadar emio her seferinde
Ama bazen anneme fln bıraktığımda 50 lik süt bırakıom idare edio
Az mı bırakıom acaba:26:
Ben işe başladığımda annem kullansın die de stok yapıom onlar da hep 50 ml lik az mı, olmaSa iki paket çıkarır o zaman bilemedim şimdi
Ama canım çok enteresan bunlar dondurmayı tereyağını peyniri vs hepsini keçiden yapıolar süt arada olmuyorsa sene boyu aksatmadan bunları nasıl yapıolar demedi mi peki hangi aylar olmadığını?
kızlar cok mutluyum gecelerı on ıkıde uyuyan oglum bugun onda uyudu :) ıns sekıze kadar ındırıcem youtube sagolsun ordan nınnı acıyorum uc gundur rahat uyuyoz on bes dkkada uyuyo ıkı saat ugrasıyodum
Totosunu yediğim yaaa!Kim bilir nasıl sevimli bi surat olmuştur o
Aman Allah'ım hepsi var! Yüzünde kızarıklıklar alerjidir sandım ama...
Bizimde ölçümlerde farkediyor. Sağlık ocağında nedense hep eksik çıkıyor. Metreyi öyle bi tutuyo hayde Allah'ın selameti başına havası.. Dr alttan tamamen çıkarıyo çıplak ayak ölçüyo. Canımcım 50ml bana da az geldi.. Artık bayaa büyüdü. Misal benimki 4,5 aylık 100-130cc arası içiyo.
Buna anca hayırlı olsun denirBizde aynı durumdaydık.Resmen mağdurdum yaa..Şimdi 8.20de uyku haline geçiyor. Öyle mutluyum kiiii!! durusel sayesinde,hakkını vermek gerek
Maşallah kuzuna canımkızlar her akşam kızım ve babasıyla yakala yakala yakala kaç kaç kaç oynuyoruz . ilk defa bu akşam çok farklı bi şey yaptı sizle paylaşmak istedim. ben kucağıma almıştım berili babasıda arkasını dönmüş yürür gibi yapıyordu, berile şişşşşt diyerek yavaş yavaş babasının arkasından yürüyorduk sonra da babası bi anda dönüp kovalamaya başlıyordu, ben de kaç kaç kaç yapıyordum o arada. tabi her seferinde kızım kahkahalara boğuluyordu. dün akşam tam babasının arkasından şişşşt diye sessizce yürürken beril gözlerini açmış siisssss demesin mi, yani sessiz olamamız gerektiğini söylüyor cadı. çok şaşırdık babasıyla. yapabilir mi sizce böyle bi şey bilinçli mi yapmıştır yoksa rastlantı mı. bir kez yaptı sadece diğerlerinde sessizce bekleyip babasının birden dönmesini izlemişti. ama her seferinde babasının arkasından sessizce yürürken çıtını çıkarmıyor, sessiz kalması gerektiğini biliyor. bir de çok ilginç bu hareketi milyon kez yapsak milyon kez gülebiliyor, hiç sıkılmıyor bu oyundan. bugünde biz öğle arasında evden işe giderken az mızırdanmış, geç kalmıştık biraz, annem de bizim sisimlerimizi söylerek gel luboyf gel babası falan demiş, beril annem öyle diyince evin dış kapısına bakıyormuş. alllaaam ya neler yapacak bunlar acaba, artık çok heyecanlı süreçlere girdik. özellikle şu 5.5 ay geçse ve sadece anne sütüne bağımlı olmaktan kurtulsa biraz daha rahatlıycam, doyurabiliyormuyum aç mı kalıyor, sütüm yetiyormu diye düşünmekten artık fenalık geldi, her ağlamasını açlığa yooruyorum. mama veriyorum püskürtüyo almıyor, biberonu damağıyla çiğniyo, yanlışlıkla mama gelirse ağzına onuda püfff diye püskürtüyo ve gülüyor. her akşam 30 cc lik mamayla böyle bir oyun geliştirdi kendine. ama en azından sakinleşiyor ve o arada sütüm birikmiş oluyor, bir kutu mama böylece boşa gidecek sanırım.
benımde hedefım sekız bakalım ıns basarıcam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?