- 1 Ağustos 2012
- 870
- 54
- 298
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.461
kızlarrrr bısı sorucmm kzmm 4.5 aylık ve doktor dıstan meyve puresı ve sebze corbası baslattı. Ve o gunden sonra cocygm kabız oldu ne yazıkkı saglık ocagndan geliorm surub verrdı doktor sımdı asıl konu su dıstan devam etmelımıyım ?
Şimdi facede gezerken bebek ihtiyaçları ve doğum çantasında neler olmalı gibi bi yazı paylaşmışlar. Üşenmedim okudum ve yine sinirlerim tepeme fırladı!Ahh ah! Cahillik daha doğrusu tecrübesizlik ne fena bişii.. Bi dünya saçma sapan şey!Yok kulak çöpü yok şampuan,göğüs pedi (ilk günden seller gibi akacak ya süt!) bilmem ne bilmem ne..arkadaş sanki otele kalmaya gidiyorduk!Listede ne yazıyorsa eksiksiz koymuştum hiç birini kullanmadan eve getirdim! Sonraa bebek ihtiyaç listelerinde 3 takım 5 çıtçıtlı atlet 3 çorap falan fistan! Fazla almayın hemen büyüyo vs vs. Allahım yazarken bile sinir oluyorum!Fazla alma fazla alma dediler almadık 2 günde dolaplar boşaldı!Her gün makine çalıştır!Şimdi kız kardeşim hamile tek dediğim şey 'Al! o listeleri kim yapmışsa oyuncak bebeği varmış,kusmuyormuş,cişi kakası hiiç bulaşmıyormuş!' Neyse...
Kızlar benim bi sorum olacak..Benim oğlan 4,5 aylık ve en fazla 100 ya da 130cc mama içiyor,onu bile her zaman böyle içmiyor. Daha fazlasını zorlasan ağzını açmıyor. Diyeceğim sizinkiler ne kadar içiyor? Bide hemen acıkıyor,en fazla 1,5 saat sonra yeniden istiyor.
Evet kaka olayında nette de öle yazıo normalmiş Bazen uzun aralıklar olması
Ben de geçen gün ilk defa gün içinde kaka yapmayınca endişelendim gede yapınca derin bi ohh çektim
Uzun Aralık olabilir bunu bilmeme rağmen anne diil miyiz işte hemen evham yapıoz
Bu boy olayından çok emin olamıom ama ya tam ii ölçemedi mi ki bana da uzun geldi evde bi metre bulursam bi de ben bakıcam
dişle ilgili sonradan çözebildiğim tecrübelerim,
*emmeme isteği ittirme emerken ağlama
*emziği gıcır gıcır emme
*parmağını ağzına sokuyor ama emmiyor kemiriyor
*yüzüme yaklaştırdığım an direk ağzını acıp hırslanıp yapışıyor resmen çenemi ısırıyor
*sürekli huysuzluk huzursuzluk vızırtı hali
*yanaklarda ve başta kızarıklık(bilmiyodum doktorum diş çıkarırken çıkan tükürükteki asitten olduğunu söyledi)bende alerji oldu sanıyordum.
sizle paylaşayım dedim gözlemleyin yavrularıda benim gibi aniden diş çıkıp şok olmayın salyalarında ardı arkası kesilmiodu bu arada önlükler yetmio.
Aşkolsun asla buradaki kimsenin bir başkasının bebeğini kıskanacağını düşünmüom benAşı bazı bebeklerde uyku yapıyor. 2. Ay aşılarında konuşulmuştu. Benim kızımda uykulu ve sakin oluyor aşı olunca. Hatta ben üzülmüştüm mahsun oldu diye ama akşam babası gelince canlanmıştı. 2 gün falanda mızmızlık sürdü. Uykusundan ağlayarak uyandı bu 2 gün içinde. Sonra geçti.
Bende kızım uzun zannediyordum. 66 cm olduk diye. Gerçi 50 doğduk biz belki sizin doğum boyuda fazladır. Birde erkek tabi. Anam ne severmişim uzun boyu ben. Kilo o kadar umurumda değil sanırım. Ama kıskanmam canım merak etme birde maşallah yapıştırırım olur biter. Açıkçası aklımdan kızımın yanına böyle uzun bir erkek yakışır büyüyünce diye geçiverdi. Hakikaten ne severmişim uzun boyu. Gerçi eşimden belli. Sırık biraz kendisi.
Emme sorunu en düşük dozda bizde de var. Günde 2 sefer falan emziriyorum ondada doymadan mı bıraktı diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Hatta 2 seferdir biberonunu da bitirmeden bıraktı. Israr etmek bi işe yaramadı. Bakalım 1 ay sonunda çıkacak kokusu. Sağlık ocağında hiç tarttırmadığım için arada gidip tarttırsam bile iki tartı arasındaki fark yüzünden net bi sonuç olmayacak. Neyse uzattım. İnşallah ateş yapmaz senide endişelendirmez bu aşı olayı.
Sebze çorbasının kabız yapmaması lazım aslında için ne koydun ?kızlarrrr bısı sorucmm kzmm 4.5 aylık ve doktor dıstan meyve puresı ve sebze corbası baslattı. ve o gunden sonra cocygm kabız oldu ne yazıkkı saglık ocagndan geliorm surub verrdı doktor sımdı asıl konu su dıstan devam etmelımıyım ?
Ben emİriom die bilmiom ne kadar emio her seferindeBenim okuduğum birçok yerde 120-180 arasının normal olduğu yazıyordu bence bir seferde ne kadar içtiği değil toplam nekadar içtiği önemli kuzucuğu zorlama büyüdükçe daha fazla içicektir zaten. Bunun tam tesri de benimki doyduğunu anlamıyor herhalde 150ml bştirip daha şstiyor versem 150 daha içer ama oyuncak vs ile oyalayarak zor susturuyorumfyani kendi içebileceğini üçip sonrasını almaması en güzeli.
dişle ilgili sonradan çözebildiğim tecrübelerim,
*emmeme isteği ittirme emerken ağlama
*emziği gıcır gıcır emme
*parmağını ağzına sokuyor ama emmiyor kemiriyor
*yüzüme yaklaştırdığım an direk ağzını acıp hırslanıp yapışıyor resmen çenemi ısırıyor
*sürekli huysuzluk huzursuzluk vızırtı hali
*yanaklarda ve başta kızarıklık(bilmiyodum doktorum diş çıkarırken çıkan tükürükteki asitten olduğunu söyledi)bende alerji oldu sanıyordum.
sizle paylaşayım dedim gözlemleyin yavrularıda benim gibi aniden diş çıkıp şok olmayın salyalarında ardı arkası kesilmiodu bu arada önlükler yetmio.
alishiacım benim kızım her cumartesi ve her salı kaka yapıyıor diğer günler sadece çiş yapıyor, neredeyse bir aydır böyle gidiyor düzenimiz hiç değişmedi o günler anlıyorum ki mutaka kaka yapacak hatta aynı saatlerde yapıyor
doktor normal olduğunu söyledi, ben de bir yerde bir kaç gün arayla yapmasının yediklerini iyi sindirdiği anlamına geldiğini okumuştum
gerçi şöyle haftada iki kez yapıyo ama o ne yapış aman allahım yanına yaklaşılmıyor, üst baş batıyor
o yüzden içim rahat biriktirip yapıyo benim kız
Az once dus aldim ve sacimda havlu vardi. Kayra'yi emzirmek icin kucagima aldim. Yabanci yabanci bakti sonra dudagini bukup aglamaya basladi. Bunca zamandir beni gorunce cirpinan yavrum bir havlu ile yadirgadi beni.
Az once dus aldim ve sacimda havlu vardi. Kayra'yi emzirmek icin kucagima aldim. Yabanci yabanci bakti sonra dudagini bukup aglamaya basladi. Bunca zamandir beni gorunce cirpinan yavrum bir havlu ile yadirgadi beni.
Merhaba arkadaşlar.Umarım herkes iyidir.Birkaç gündür giremedim.Dün kızızmı kontrole götürdüm 2 aydır çok az kilo alıyor.Sütümde az zaten.Mamaya ağırlık vermemi söyledi.Eğer kilo alımı düzelmezse ek gıdalara başlayacağız dedi.Zaten mama+anne sütü alan bebeklerde 5.aydan sonra ek gıdalara başlatıyormuş.Kızımda zaten şu an 4,5 aylık.O zamana kadar 5 aylık oluruz.
Merhaba arkadaşlar.Umarım herkes iyidir.Birkaç gündür giremedim.Dün kızızmı kontrole götürdüm 2 aydır çok az kilo alıyor.Sütümde az zaten.Mamaya ağırlık vermemi söyledi.Eğer kilo alımı düzelmezse ek gıdalara başlayacağız dedi.Zaten mama+anne sütü alan bebeklerde 5.aydan sonra ek gıdalara başlatıyormuş.Kızımda zaten şu an 4,5 aylık.O zamana kadar 5 aylık oluruz.
Bunun yerine pamuku ilik suda islatip neden kullanmiyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?