2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Senin sesin onun için dünyadaki en güzel ses ivycim
Şarkınıza bayıldım biz de söyleyelim bakalım berille ben bazen sırf konuşmak olsun diye boş boş şeyler söylüyorum çocuğa bari önerdiğin bu şarkıyla onun diline uygun bi şeyler yapmış oluruz
Bu arada bir tane kitabımız var tabi sadece resimlerden oluşan içinde renkli hayvan resimleri var onun sayfalarını tek tek açıp içindeki hayvanların seslerini çıkarıyorum vak vak waw waw şeklinde şimdilik ağzını açıp sadece oğğğ oğğğ diyerek bana eşlik ediyor her yeni sayfaya geçtiğimizde de kocaman bi gülücük atıyor
Zaten daha bu aydan belli inanılmaz bir taklit yetenekleri var
Herkes bu anların tadını çıkar diyor ben kızım bir sn önce büyüsün herşeyi öğrensin istiyorum çok sabırsızım sanırım

Gündüz uykularınız nasıl? Oğlum gündüzleri hiç uyumaz oldu

gunduz uykularımız düzenlı soyle soylıyım bır saat uyuyor bı saat uyanık kalıyor bı saatten bırazck fazla uykusuz kalsın kıyamet kopuyor ben aksam sekızden sonra uyutmak da zorluk cekıyordum . gündüz uyutma dedıler ama mumkunatı yok cıglıgı basıyo uyuyacak sımdı gunduzde gecede uyumaya basladık ıns bole dewam eder. pekı duruyomu uyumadıgı zaman bnmkı bı saat zor dayanıyo

Maşallah kuzucuna onu bizimki uyuyacakken yapıyo eeee eeee diye ninni söylüyor kendine
Canım bu arada burda bir sürü bebek resmi paylaşıldı hepsi çok tatlıydı ama senin bebeğin nadir olarak simasını hatırladığım bebeklerden çok tatlı maşallah paylaştığın resimde uyuyordu ama kaşları göz yapısı çok güzel maşallah
Üstelik çok da iri bir bebek gibi gözüküyor arkadaşının dediği gibi zayıf ya da ufak gözükmüyor
Ben gördüğümde bu da tontiş bebeklerden diye düşünmüştüm
O yüzden takma o kilo yarışı yapan arkadaşını

Kızlar öperiz hepinizi Zorlu bi gecemin ardından uyudu sanırım beril biraz fazla emzirmişim tam uykuya dalacakken kustu batırdı yatağımı eşimle onları değiştirdik şimdi uzun bir pışpış seansının ardından uyudu sayılır iyi geceler

kızımın kabız olduğunu yazmıştım size. cumartesi gününden huysuzlandı , pazar günü iyice halsiz ve emerken inlemeye başladı. pazar akşamı ateşi çıkmaya başladı en son 38.2 oldu soyduk kızımı soğuk kompleks falan yaptık azaldı ama yine 37.5 - 38 arası ateş çıkıp iniyor ama kızım kolunu kaldırmaya hali yok. kabızlıktan diye düşündük zeytinyağlı kulak çubuğuyla poposunu uyararak az biraz kakasını yaptırdık rahatladı uyudu derken sabaha karşı yine ateşlendi. öğlene doğru 38 yine geçinde doktora götürdüm. doktorun odasına girdiğimizde 38.8 di ateşi hemen şurup verdi başını ıslattık ateşini düşürdük. kan ve idrar tahlili istedi doktor. kan tahlilini hemen yaptırdık. kanında mikrop çıktı. evde kayınvalidem 1 haftadır gripti eşimde yeni grip başlangıcı vardı. yani bir şekilde kızıma da bulaşmış. idrar tahlilinede bakalım dedi. bugünde idrar tahlilini yaptırdım. idrar yollarında enfeksiyon çıktı 5 gün kabız olması idrar yollarında enfeksiyona sebep olmuş. hemen iğne yazdı 3 gün yaptıracaksın dedi. ayrıca böbrekleri etkilenmiş mi diye kontrol etmek için utrasonda çektirdik. 2 gün daha aşı yaptıracağız sonra cuma günüde idrar kültürü sonuçlarını alıp doktora göstereceğiz. inşallah kültür sonucunda bir şey çıkmaz. küçücük yavrum 2 gündür hastanelerde geçirdi günü. Yarabbim dermansız dert vermesin inşallah benimde sizinde yavrularınıza. (amin)

bu arada bebekler ateşlendiğinde aşı zamanları dışında mutlaka doktora götürülmeli. bugün doktorun bana söylediği; dün ateşi düştü bebek iyileşti diye eve gidip idrar tahlilini yaptırmasaydın idrarda enfeksiyonu görüp erken müdahale edemezdik ilerlerse daha kötü oluyormuş Allah korusun.

slm annişlerim beni hatırladınızmııı ,,hepinize merhabaaaa ...........ben sizleri okuyorum ama hiç cvp yazamıyorum artık oğlumdn fırsat bulup , önceden ne kadar boş zamanım varmış meger sıkılmayı bile özledim her anım dolu her anım koşturmaca benimçok yaramaz bi oğlum oldu 1agustosta sezeryanla yazmıştım o sıralar, hastaneden çıktıktan sonra toparlanmam cok uzun surdu benim hala daha rüyada gibi hissediyorum kendimi henüz toparlandım dıyemem ne zaman geçer bu halım bılmıyorum doğrusu ..söle kendımden bılgı verım size oğlusum 3,100 gr geldı dünyaya 50,5 cm şimdi 4ay 25 günlük olduk cok sukur gecen ay gıttıgımzde dr 7,200du kılomuz anne sütü emmedi kuzum sagdece 3ay sağarak zorla emzirerek annesütü verebıldım arada mamatakvıyesı ıle ve sonunda bıraktı sağlığımız cok sukur ıyı suanlık çiyak ciyak evde kız gıbı bağıran sırt ustu yatmaktan hiç hoşlanmayan kucak manyagı bir oğlusum var devamli yapışık halde evde dolanıyoruz 4 buçuk aydır yemek yapatırmıyor bna saolsun evde ona odaklı sekılde yasıyorum :) cok çektırcek cokk tup bebek ya beyfendı şimarıyorr elinden geldiğince benden bole umarım sizlerde iyisinizdir artık yazmayaçalışıcagım bnde sizleree el bilgisyrı aldım fırsat buldukça yazacağım

demir ilacını kestik , kan tahlilinde demir değerleri normal çıktı. doktor 6. ayda tekrar tahlil yapar gerekirse başka ilaca başlarız dedi.

şimdi ben demir ilacı kullanıyorum. sütümden elif e geçsin demir depoları azalmasın diye.

Bende kızım buyudukce dahada telaşlanıyorum :) gittikçe zorlaşıyor bu iş çünkü :) ama her günleri ayrı bir güzel ve heyecanlı şu sıralar, tadını çıkarmaya bakalım.
Bende kızıma doğan yayıncılığın dişkeme kitabım ismiyle çıkan, kitaplarını aldım. İçinde resimli eşyalar,hayvanlar,oyuncaklar ve onların isimleri yazılı, hemde üzerinde dişleme kulakcıkları var. Kızım şimdiden kitap kurdu oldu, elinden düşürmeden kemiriyor.
Bizim bu aralar sık oynadığımız bir düğer oyunumuzda parmak boyama, altını açarken veya banyodan sonra ayak parmaklarından birisini kırmızı boyuyorum rujla (ruj organik :)))) veya kadife ufak bir kumaş parçası var parlak onu koyuyorum ayak parmaklarının arasına. Önce farketmesini bekliyorum, sonrada o parmağı almaya çalışıyor, tamda yetişemiyor ama uğraşması çok tatlı. Bu sıradada hem spor yapmış oluyor kızım, artık bacakalarını havaya dikmeye başlamış olmaları gerek çünkü, bu şekilde sağa sola rahat dönüyorlar.

Gündüz uykularınız nasıl? Oğlum gündüzleri hiç uyumaz oldu

Bizimkide sadece arabada uzun uyuyor, onun haricidne 30dk lık kestirmelrden ibaret.

Çok geçmiş olsun canım.

Yeniden hoşgeldin :) oğlan çocukları yaramaz oldu derler, sende de var bir tane paşa demek.

Demiri sağlık ocağı mı vermişti yoksa doktor mu?

Günaydın kızlar bu aralar yazamıyorum Kaan'ın Pazartesi 4. Ay aşıları vardı benim kuzum erkek olmuş ya ilk iğnede hiç ağlamadı ikincide çok az ağladı. Eşimle dalga geçiyorum onun canı çok kıymetlidir eline kıymık batsa 3 gün elim acıo die gezer. Kaan bana çekmiş bu konuda sana değil diorum kuduruo :)) 2. Ay aşılarını çok ağır atlatmıştık ama hem ateş hem halsizlik ama bunlarda hiç etkilenmedi kuzum acaba 2. Ayda bağışıklık mı kazandı die düşündüm.
Birde dün evi yakıyordum kahvaltı tavasındaki yağ donmuş makineye atıcam erisin die ocağa koydum o sırada Kaan uyandı bende yanına gittim emzirdim çocuğu eşimde banyoda tavayı tamamen unuttum adam girmiş mutfağa tavanın kapağını bir açmış tava alev almış dışarı çıkarmış tavayı camı kapıyı açmış benim haberi. Yok bişeyden bir çıktım ortalık toz duman... Kokusu ne zaman çıkacak bakalım sonra aradan bir saat geçti evin içinde bir şangırtı koptu dedim heralde biri camı kırıp eve girdi o derece merdiven duvarındaki çerçeveyi silikon bantları yapıştırmıştı eşim o inmiş aşağıya sonra kalktık orayı temizledik olaylar olayla yani çocuk kırk yılda bir erken uyudu oturup beş dakika muhabbet edemedik bide tahminlerim gerçekleşmiş Kaan 9300 69 cm olmuş artık dün pusetini arababadan alıp bebek arabasına takarken belim orta yerinden ayrılacak zannettim işte herkesin derdi farklı bende çok kilo almasın die dua ediyorum hemşire dönüomu dedi dönmüyor dedim ne yapsın yawrucak dedi etini kaldıramıyordur dedi evde döndür onu sürekli dedi döndürdüm evde ama hiç ilgisini çekmedi tut ellerimden kaldır Dio dönmek istemio kuzum neyapayım
Sizi ve kuzuları öpüyorum bir kahvaltı yapayım

hoşgeldın canım ...

hepinize ayrı ayrı gunaydınlar 3 gundur oğlumda uyku poblemı var aksam 10 gıbı uyutuyorum sabah 8'e kadar sadece 1 kere uyanırdı fakat 3 gundur 2 saatte bır uyanıp emmek ıstıyor doymadıgını dusunuyorum yarın doktor kontrolumuz var bakalım ek gıdaya gecıs yapıcak mı bu arada 5 aylık oldu donme konusunda da oğlum 4 aylıkken 1 kere sadece saga sola donmeye calıstı bır daha tekrarlamadı
ınternetten baktım bazı bekler ilk kez yaptıktan sonra haftalarca bır daha denemeyebılırmıs dıyo ama yarın sorucam doktora diş konusunda muzdarıp olanlardan bırı de bemım cıkmak bılmeyen cocugumu huzursuz eden dişler

sanada günaydın cnm
Bnm oğlanda bi kaç gecedir aynı bahsettiğin gibi, saat başı uyanıyo bazen, bnde eşime dr a mı gtsek doymuyo mu diyorum? ama doymasa aralıksız ağlar diye vazgeçiyorum bilemedim ki:26::26: az az emip uyuyo ama bnm uyku delik deşik..diş konusu bzde de sıkıntı daha küçüğüz ama salya tükrük kaşımalar emme isteksizliği yüzde kızarıklık..ne ararsan belirti var akşamları ağlama krizleri var uyku öncesi..dönme henüz bzde de yok erken galiba..dr a sorunca burayada yazar msn cnm ne diyecek şu gece uykusuna merak ediyorum.

Dün yine çok zor bi akşamdı ağlamaktan helak oldu paşam bi de eşim hastaydı o da pek ilgilenemedi bn çıldırmak üzereydim (önceki gün battaniyede eşimle sallaya sallaya uyutmuştuk) en son Furkiş yatağa gidiyoruz uyuman lazım artık diyorum ama o kan ter içinde bas bas bağırıyor, odann ışığı kapalı bi tek abajur açık o da en kısık halinde, kundak yapıp yatağa koydum ağlarken baş ucunda dönen ayıcıkları açtım karanlık ama zııızz diye sesi gelio, sonra beşikteki renkli ışıkları müzik düğmesini açtım ağlaması hafifledi derken sustu ve uyudu. (aybike kulakların çınlasın: paşam demek ki yatağında uyumak istiyomuş da ben anlamamışım demiştin.) şoook oldum. inş. yrn da böle uyur..o uyudu bnde hemen uyudum.iiki de uyumuşum gece çok sık uyandı

Kizlar dun aksam kizim diger odada aglamaya basladi ben kosarken kendi pijamamin pacasina bastim ve yuzustu uctum yere neyse ki yuzume bisey olmadi ama dizlerim fena durumda

Günaydın güzel anneler öperim tatlı kuzularınızı,

Ne oluyor bu çocuklara anlamadım bende her akşam 9 da uyuyan kızım iki gecedir 11 de uyuyor ve 11 e kadar durmaksızın ağlıyor 5 aylık olduk şimdiye kadar dökmediği göz yaşlarını bu iki gece de döktü. Aç desem aç değil ne mememi alıyor ne biberon alıyor.Ve 2 gündür emme azaldı yani uykulu iken ve uyumasına yakın alıyor mememi
Bakalım bugün nasıl geçecek sabah emdi uyanıkken. İnşallah düzelir. Bir şey daha kızlar benim kız her gün en az iki kere kaka yapıyor bazen 3 kerede oluyor normal mi acaba doktor normal dedi. Galiba diş çıkaracağız ne bulsa ağzında ve ağzının kenarları kızarmış Belki ondan dolayı 2 gündür huysuz.

Kizlar dun aksam kizim diger odada aglamaya basladi ben kosarken kendi pijamamin pacasina bastim ve yuzustu uctum yere neyse ki yuzume bisey olmadi ama dizlerim fena durumda

Geçmiş olsun bende dün öyle bir kaza atlattım. Yere kızım için battaniye sermiştim kenarı toplanmış ayağım bir takıldı zor tutundum koltuğa yoksa fena düşecektim.

Geçmiş olsun Allah korumuş , ben de ocakta çok çaydanlık cezve vs unutup yaktım şimdi ocağa birşey koyup odaya gittiğimdemutfaktan bir eşyayı( mutfakbezi,cezvevb) odada gözümün önüne koyuyorum sonra aaa bunun burda ne işivar yerine götürüyim dediğimde ocakta birşeyolduğunu hatırlıyorum. Kilo konusunda seni anlıyorum benim 16 yaşındaki erkek kardeşim öyleydi çok zorlanıyorduk özellikle merdiven falan çıkmak çk zor kolay gelsin.

Çok geçmiş olsun canım. Bende geçenlerde çayın altının kısıyorum diye açmışım eşim görmüş bir bakmış su bitmek üzere hemen kapamış. Sonrasında bana aklı bir karış hava da karıcım benim diye söylendi durdu. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…