- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.521
Günaydın kızlar bu aralar yazamıyorum Kaan'ın Pazartesi 4. Ay aşıları vardı benim kuzum erkek olmuş ya ilk iğnede hiç ağlamadı ikincide çok az ağladı. Eşimle dalga geçiyorum onun canı çok kıymetlidir eline kıymık batsa 3 gün elim acıo die gezer. Kaan bana çekmiş bu konuda sana değil diorum kuduruo :)) 2. Ay aşılarını çok ağır atlatmıştık ama hem ateş hem halsizlik ama bunlarda hiç etkilenmedi kuzum acaba 2. Ayda bağışıklık mı kazandı die düşündüm.
Birde dün evi yakıyordum kahvaltı tavasındaki yağ donmuş makineye atıcam erisin die ocağa koydum o sırada Kaan uyandı bende yanına gittim emzirdim çocuğu eşimde banyoda tavayı tamamen unuttum adam girmiş mutfağa tavanın kapağını bir açmış tava alev almış dışarı çıkarmış tavayı camı kapıyı açmış benim haberi. Yok bişeyden bir çıktım ortalık toz duman... Kokusu ne zaman çıkacak bakalım sonra aradan bir saat geçti evin içinde bir şangırtı koptu dedim heralde biri camı kırıp eve girdi o derece merdiven duvarındaki çerçeveyi silikon bantları yapıştırmıştı eşim o inmiş aşağıya sonra kalktık orayı temizledik olaylar olayla yani çocuk kırk yılda bir erken uyudu oturup beş dakika muhabbet edemedik bide tahminlerim gerçekleşmiş Kaan 9300 69 cm olmuş artık dün pusetini arababadan alıp bebek arabasına takarken belim orta yerinden ayrılacak zannettim işte herkesin derdi farklı bende çok kilo almasın die dua ediyorum hemşire dönüomu dedi dönmüyor dedim ne yapsın yawrucak dedi etini kaldıramıyordur dedi evde döndür onu sürekli dedi döndürdüm evde ama hiç ilgisini çekmedi tut ellerimden kaldır Dio dönmek istemio kuzum neyapayım
Sizi ve kuzuları öpüyorum bir kahvaltı yapayım
Canım bizde bugün asilarimizi olduk 69 cm ve 9200 gram. Bizim baş çevremiz 45 olmuş. Seninki kaç? koca kararlıyız sanırım
Emelcim
Benim kızımada bişiler olmuş bu aralar emme krizini atlattık şimdide uyumama başladı benimki gündüz yatıo bi de akşama doru 5 te başlıo 9 a kadar sonra uyanıp 2 ye kadar uyumuyo oysaki her zaman en geç 9 da yatar sabaha kadar uyurdu. Hayır uyutmak istemiyorum ama nafile kız olduğu yerde uyuyo napsam boş. Bi gün zorla uyandırdım uyutmadım her tür şaklabanlığı yaptım sonra noldu hanımefendi uykusuzluktan çıldırıyordu yinede 2 den önce uyumadı. bazen babasını mı bekliyor die düşünmüyor deilim çnk bizim babamız 12 den önce gelmez eve acaba farkında o yüzden mi böle çnk gelince oyunlar oynuyorlar beraber :s
42cm baş çevremiz bizimkide küçük sanırım
kızımın kabız olduğunu yazmıştım size. cumartesi gününden huysuzlandı , pazar günü iyice halsiz ve emerken inlemeye başladı. pazar akşamı ateşi çıkmaya başladı en son 38.2 oldu soyduk kızımı soğuk kompleks falan yaptık azaldı ama yine 37.5 - 38 arası ateş çıkıp iniyor ama kızım kolunu kaldırmaya hali yok. kabızlıktan diye düşündük zeytinyağlı kulak çubuğuyla poposunu uyararak az biraz kakasını yaptırdık rahatladı uyudu derken sabaha karşı yine ateşlendi. öğlene doğru 38 yine geçinde doktora götürdüm. doktorun odasına girdiğimizde 38.8 di ateşi hemen şurup verdi başını ıslattık ateşini düşürdük. kan ve idrar tahlili istedi doktor. kan tahlilini hemen yaptırdık. kanında mikrop çıktı. evde kayınvalidem 1 haftadır gripti eşimde yeni grip başlangıcı vardı. yani bir şekilde kızıma da bulaşmış. idrar tahlilinede bakalım dedi. bugünde idrar tahlilini yaptırdım. idrar yollarında enfeksiyon çıktı5 gün kabız olması idrar yollarında enfeksiyona sebep olmuş. hemen iğne yazdı 3 gün yaptıracaksın dedi. ayrıca böbrekleri etkilenmiş mi diye kontrol etmek için utrasonda çektirdik. 2 gün daha aşı yaptıracağız sonra cuma günüde idrar kültürü sonuçlarını alıp doktora göstereceğiz. inşallah kültür sonucunda bir şey çıkmaz. küçücük yavrum 2 gündür hastanelerde geçirdi günü. Yarabbim dermansız dert vermesin inşallah benimde sizinde yavrularınıza. (amin)
bu arada bebekler ateşlendiğinde aşı zamanları dışında mutlaka doktora götürülmeli. bugün doktorun bana söylediği; dün ateşi düştü bebek iyileşti diye eve gidip idrar tahlilini yaptırmasaydın idrarda enfeksiyonu görüp erken müdahale edemezdik ilerlerse daha kötü oluyormuş Allah korusun.
Bende kızım buyudukce dahada telaşlanıyorum :) gittikçe zorlaşıyor bu iş çünkü :) ama her günleri ayrı bir güzel ve heyecanlı şu sıralar, tadını çıkarmaya bakalım.
Bende kızıma doğan yayıncılığın dişkeme kitabım ismiyle çıkan, kitaplarını aldım. İçinde resimli eşyalar,hayvanlar,oyuncaklar ve onların isimleri yazılı, hemde üzerinde dişleme kulakcıkları var. Kızım şimdiden kitap kurdu oldu, elinden düşürmeden kemiriyor.
Bizim bu aralar sık oynadığımız bir düğer oyunumuzda parmak boyama, altını açarken veya banyodan sonra ayak parmaklarından birisini kırmızı boyuyorum rujla (ruj organik :)))) veya kadife ufak bir kumaş parçası var parlak onu koyuyorum ayak parmaklarının arasına. Önce farketmesini bekliyorum, sonrada o parmağı almaya çalışıyor, tamda yetişemiyor ama uğraşması çok tatlı. Bu sıradada hem spor yapmış oluyor kızım, artık bacakalarını havaya dikmeye başlamış olmaları gerek çünkü, bu şekilde sağa sola rahat dönüyorlar.
İvy gecen sene 23 nisanda migrosta %50 indirim oldugu zmn almistim disleme kitaplarini tamamen unutmus gitmisim tsk ederim hatirlattigin icin hmn onlari bulup cikaricagim koydugum yerden :))) bende fisher-price'in kumastan kitabini almistim hem kitapdaki hayvanlari gosterip seslerini cikariyorum hemde icinde farkli cins kumaslar var onlara dokunduruyorum. el gelisiminde cok faydali oldu.bu arada kitabin icindeki tavugu gorunce nasil neseleniyor anlatamam))
Bende kızım buyudukce dahada telaşlanıyorum :) gittikçe zorlaşıyor bu iş çünkü :) ama her günleri ayrı bir güzel ve heyecanlı şu sıralar, tadını çıkarmaya bakalım.
Bende kızıma doğan yayıncılığın dişkeme kitabım ismiyle çıkan, kitaplarını aldım. İçinde resimli eşyalar,hayvanlar,oyuncaklar ve onların isimleri yazılı, hemde üzerinde dişleme kulakcıkları var. Kızım şimdiden kitap kurdu oldu, elinden düşürmeden kemiriyor.
Bizim bu aralar sık oynadığımız bir düğer oyunumuzda parmak boyama, altını açarken veya banyodan sonra ayak parmaklarından birisini kırmızı boyuyorum rujla (ruj organik :)))) veya kadife ufak bir kumaş parçası var parlak onu koyuyorum ayak parmaklarının arasına. Önce farketmesini bekliyorum, sonrada o parmağı almaya çalışıyor, tamda yetişemiyor ama uğraşması çok tatlı. Bu sıradada hem spor yapmış oluyor kızım, artık bacakalarını havaya dikmeye başlamış olmaları gerek çünkü, bu şekilde sağa sola rahat dönüyorlar.
Bizimkide sadece arabada uzun uyuyor, onun haricidne 30dk lık kestirmelrden ibaret.
Çok geçmiş olsun canım.
Yeniden hoşgeldin :) oğlan çocukları yaramaz oldu derler, sende de var bir tane paşa demek.
Demiri sağlık ocağı mı vermişti yoksa doktor mu?
Nerelerdesiniz? Umarım çocuk arla ilgili bir sıkıntı yoktur
Merhabalar herkese! Burka' cım ne tatlısın, merak etmişsin... Ben buraya şu sıralar rutine bağlamış günlük hayatımda biraz da olsa gülümsemek için giriyordum ve son olaylardan sonra pek girmek istemedi canım. Eşim nihayet geldi, çok uzun bir ayrılıktan sonra. Geldi ama hasta geldi, hem de ne hasta. Sonra kızım hasta oldu. Neyse yavaş yavaş iyileşiyorlar. Allahtan oğluma bir şey olmadı. Yakında işe başlayacağım ama benim işim seyehat gerektiriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum. Oğlum geceleri çok sık kalkmaya başladı ve geri uyuması çok güç oluyor anlamıyorum. Sizinkiler gece emdikten sonra hemen uyuyor mu? O kadar uykusuzum ki, rüya mı kabus mu görüyorum, kafamda dönen çağrışımlar mı, her şey birbirine karıştı. İşle ilgili şeyler görüyorum, bebeği şehir dışına nasıl çıkaracağım, burda kalırsa emme olayı ne olacak, kızım ne olacak vesaire ... Ne zaman fırsat bulsam uyumaya çalışıyorum, tam dalacağım oğlum uyanıyor. Şaka gibi:))
kızlar dün itibariyle nam-ı değer yarasa prenses kızımı 21:00 da uyuttum
gece 2 lerde uyuyan kızım 1 haftadır uyguladığım uyku düzeni ve EASY rutini sayesinde artık daha erken yatıyor.
o kadar mesudum ki kendimi alkışlıyorum
Şimdi facede gezerken bebek ihtiyaçları ve doğum çantasında neler olmalı gibi bi yazı paylaşmışlar. Üşenmedim okudum ve yine sinirlerim tepeme fırladı!Ahh ah! Cahillik daha doğrusu tecrübesizlik ne fena bişii.. Bi dünya saçma sapan şey!Yok kulak çöpü yok şampuan,göğüs pedi (ilk günden seller gibi akacak ya süt!) bilmem ne bilmem ne..arkadaş sanki otele kalmaya gidiyorduk!Listede ne yazıyorsa eksiksiz koymuştum hiç birini kullanmadan eve getirdim! Sonraa bebek ihtiyaç listelerinde 3 takım 5 çıtçıtlı atlet 3 çorap falan fistan! Fazla almayın hemen büyüyo vs vs. Allahım yazarken bile sinir oluyorum!Fazla alma fazla alma dediler almadık 2 günde dolaplar boşaldı!Her gün makine çalıştır!Şimdi kız kardeşim hamile tek dediğim şey 'Al! o listeleri kim yapmışsa oyuncak bebeği varmış,kusmuyormuş,cişi kakası hiiç bulaşmıyormuş!' Neyse...
Kızlar benim bi sorum olacak..Benim oğlan 4,5 aylık ve en fazla 100 ya da 130cc mama içiyor,onu bile her zaman böyle içmiyor. Daha fazlasını zorlasan ağzını açmıyor. Diyeceğim sizinkiler ne kadar içiyor? Bide hemen acıkıyor,en fazla 1,5 saat sonra yeniden istiyor.
slm annişlerim beni hatırladınızmııı ,,hepinize merhabaaaa ...........ben sizleri okuyorum ama hiç cvp yazamıyorum artık oğlumdn fırsat bulup , önceden ne kadar boş zamanım varmış meger sıkılmayı bile özledim her anım dolu her anım koşturmaca benimçok yaramaz bi oğlum oldu 1agustosta sezeryanla yazmıştım o sıralar, hastaneden çıktıktan sonra toparlanmam cok uzun surdu benim hala daha rüyada gibi hissediyorum kendimi henüz toparlandım dıyemem ne zaman geçer bu halım bılmıyorum doğrusu ..söle kendımden bılgı verım size oğlusum 3,100 gr geldı dünyaya 50,5 cm şimdi 4ay 25 günlük olduk cok sukur gecen ay gıttıgımzde dr 7,200du kılomuz anne sütü emmedi kuzum sagdece 3ay sağarak zorla emzirerek annesütü verebıldım arada mamatakvıyesı ıle ve sonunda bıraktı sağlığımız cok sukur ıyı suanlık çiyak ciyak evde kız gıbı bağıran sırt ustu yatmaktan hiç hoşlanmayan kucak manyagı bir oğlusum var devamli yapışık halde evde dolanıyoruz 4 buçuk aydır yemek yapatırmıyor bna saolsun evde ona odaklı sekılde yasıyorum :) cok çektırcek cokktup bebek ya beyfendı şimarıyorr elinden geldiğince benden bole umarım sizlerde iyisinizdir artık yazmayaçalışıcagım bnde sizleree el bilgisyrı aldım fırsat buldukça yazacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?