- 1 Ağustos 2012
- 870
- 54
- 298
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.541
kızlar her akşam kızım ve babasıyla yakala yakala yakala kaç kaç kaç oynuyoruz . ilk defa bu akşam çok farklı bi şey yaptı sizle paylaşmak istedim. ben kucağıma almıştım berili babasıda arkasını dönmüş yürür gibi yapıyordu, berile şişşşşt diyerek yavaş yavaş babasının arkasından yürüyorduk sonra da babası bi anda dönüp kovalamaya başlıyordu, ben de kaç kaç kaç yapıyordum o arada. tabi her seferinde kızım kahkahalara boğuluyordu. dün akşam tam babasının arkasından şişşşt diye sessizce yürürken beril gözlerini açmış siisssss demesin mi, yani sessiz olamamız gerektiğini söylüyor cadı. çok şaşırdık babasıyla. yapabilir mi sizce böyle bi şey bilinçli mi yapmıştır yoksa rastlantı mı. bir kez yaptı sadece diğerlerinde sessizce bekleyip babasının birden dönmesini izlemişti. ama her seferinde babasının arkasından sessizce yürürken çıtını çıkarmıyor, sessiz kalması gerektiğini biliyor. bir de çok ilginç bu hareketi milyon kez yapsak milyon kez gülebiliyor, hiç sıkılmıyor bu oyundan. bugünde biz öğle arasında evden işe giderken az mızırdanmış, geç kalmıştık biraz, annem de bizim sisimlerimizi söylerek gel luboyf gel babası falan demiş, beril annem öyle diyince evin dış kapısına bakıyormuş. alllaaam ya neler yapacak bunlar acaba, artık çok heyecanlı süreçlere girdik. özellikle şu 5.5 ay geçse ve sadece anne sütüne bağımlı olmaktan kurtulsa biraz daha rahatlıycam, doyurabiliyormuyum aç mı kalıyor, sütüm yetiyormu diye düşünmekten artık fenalık geldi, her ağlamasını açlığa yooruyorum. mama veriyorum püskürtüyo almıyor, biberonu damağıyla çiğniyo, yanlışlıkla mama gelirse ağzına onuda püfff diye püskürtüyo ve gülüyor. her akşam 30 cc lik mamayla böyle bir oyun geliştirdi kendine. ama en azından sakinleşiyor ve o arada sütüm birikmiş oluyor, bir kutu mama böylece boşa gidecek sanırım.
bende Easy.yi uyguluyorum gunduzleri iyi ama gece 1-2den once uyutamiyorum.(bagira cagira)mutluluk banada verir misin bu isin sirrini(
IVY elindeki kitapları resimli olarak paylaşman mümkün mü
Ya da isimlerini yazabilir misin tam olarak:26:
canım gündüz kaç saat uyuyor toplamda ? fazla uyuyorsa uykusunu alıyordur belki
bide akşam çok yorucu aktiviteler yaptırma yorgun olduğunda da çok zor uyuyorlar
bu konu ile ilgili detaylı bi yazım vardı okuma fırsatın oldumu acaba?
sen kaç saatlik rutini uyguluyorsun canım?
IVY elindeki kitapları resimli olarak paylaşman mümkün mü
Ya da isimlerini yazabilir misin tam olarak:26:
ipekbocuk; İvy gecen sene 23 nisanda migrosta %50 indirim oldugu zmn almistim disleme kitaplarini tamamen unutmus gitmisim tsk ederim hatirlattigin icin hmn onlari bulup cikaricagim koydugum yerden :))) bende fisher-price'in kumastan kitabini almistim hem kitapdaki hayvanlari gosterip seslerini cikariyorum hemde icinde farkli cins kumaslar var onlara dokunduruyorum. el gelisiminde cok faydali oldu.bu arada kitabin icindeki tavugu gorunce nasil neseleniyor anlatamam ;)))[/QUOTE .!.:Rica ederim canım, bende şu kumaş kitaplara bakayım, teşekkürler tavsiyen için.
İpekbocuk paylaşmış bile, teşekkür ederim :)
Rica ederim canım, bende şu kumaş kitaplara bakayım, teşekkürler tavsiyen için.
Canim ben 3 saatlik rutini uyguluyordum kizim kendi kendine 3.5luk rutine gecti 1 haftadir.gunduzleri uzun uykularimiz yok aktiviteden sonra kestiriyor.toplamda gunduz 2.5-3saati buluyor.aybikenin yazdigini diyorsan onu okudum uygulamaya calistim.aslinda saat 21.00 gibi uyuyor ama 40 dk sonra kalkiyor.emzirip alt degistirip hmn uyutmaya calisiyorum ama nafile.bir turlu beceremedim(((
herkese merhabalar...
geçenlerde uyku düzeniyle ilgili bir yazı paylaşmıştım gece 2den 10:30a çektim diye..
bununla ilgili özelden mesajlar aldım nasıl yaptığımla ilgili.. ve bunu paylaşmak istedim..
burası birçok anne için okunan bir site ve eğer birkaç kişiye yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
çünkü bende birçok konuda burdan bilgi ediniyorum...
ben uyku konusunda zor bir bebeğe sahibim... bir kere bunu kabul ettim en başta..
ilk aylar kolik den çok çektik sabahlara kadar ağladığını bilirim.. bu sıkıntımız geçene kadarda uyku düzeni diye bişey kalmadı tabi haliyle..
ben ilk önce bebeğimin tüm herşeyini saati saatine not ettim. bu saatler tamamen bebeğimin kendi istediği saatlerdi ben müdahalede bulunmadım...
sonra bu günlük saatlerimize bakıp nerede hata yaptığımı gördüm..
bebeğimin keç kez ve hangi saatlerde emdiğini, gece uykusuna 2 ve hatta 3 de yattığını gördüm..
ve acil önlem planımı hazırladım :)
öncelikle kızımın uyku ve beslenme saatlerini planladım.. bu planda Tracy Hogg'un EASY rutininden yararlandım..
kızımın ayına göre 3 saatlik rutin uygun olduğu için kızımı 3 saatlik rutine soktum...
şuan 5 gün bitti ve uyku saatimizi gece 2 den 10 a çektim..bu benim için mucize gibi bişey
çalışmalar bitmedi tabi her gün daha da erkene çekicem kızımın uyku saatini...
şimdi rutinimizi paylaşayım...
( E-EAT A-AKTİVİTE S-SLEEP Y-YOUR TİME )
E- 08:00 güne başla uyandır ve besle
A- 08:30
S- 09:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 11:00
A- 11:30
S- 12:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 14:00
A- 14:30
S- 15:30 (1 buçuk saat uyku )
Y-
E- 17:00
S- 18:00 - 19:00 arası 40 dk lık şekerleme
E- 20:00
A- banyo
S- 20:30 gece uykusuna yatış
Y-
E- 22:00 süt yada mama yüklemesi ve 23:00 uyku öğünü
Tracy Hogg güne 7de başlayıp 7:30 da bitiriyor ama ben bu şekilde uyguluyorum..
bu saatler bir taslak oldu bizim için ve bunalara uygun şekilde kızımın gününü düzene soktum..
tabi her zaman dakikası dakikasına işlemiyo plan ama yine de ana hatlarımız bunlar..
gece uykusu öncesi hap aynı şeyleri yapıyorum.. bunlar bebeğime uyku habercisi oluyor..
gece uykusu hazırlığımız alt değiştirme, pijamalarımızı giyme, ortamı karanlıklaştırma, yarım kundak yapma gibi..
birde fiziksel tüm ihtiyaçlarının giderilmiş olması gerekiyor.. tokluk, oda ısısı gibi ama bide şu varki eğer kakası varsa uyumuyor bebeğim..
uykuya geçene kadar şşş sesi ve ninni söylüyorum bunlar da onu rahatlatıyor.. veee gece uykusuna dalıyor... :)
yok canım benim paylaştığım bi yazı vardı onu diyorum EASY rutinini anlatmıştım nasıl uyguladığımı
onu bulabilirsen bi oku istersen belki bi yardımı olur
senin kız kaç aylık canım ? ayına göre rutinin saatide büyüyor ya 4 aylık ise 4 saatlik rutini istiyor olabilir kızın
ben mesela akşam 5 ten sonra çok yormamaya çalışıyorum zilliyi yoksa yorgunluktan uyuyamıyor ve ağlamalar hiç durmuyor oyun halısına bile koymuyorum mesela, daha sakin oyunlar oynuyorum onunla konuşuyorum falan
buldum canım yazımı
belki bi yardımı olur
Merhabalar herkese! Burka' cım ne tatlısın, merak etmişsin... Ben buraya şu sıralar rutine bağlamış günlük hayatımda biraz da olsa gülümsemek için giriyordum ve son olaylardan sonra pek girmek istemedi canım. Eşim nihayet geldi, çok uzun bir ayrılıktan sonra. Geldi ama hasta geldi, hem de ne hasta. Sonra kızım hasta oldu. Neyse yavaş yavaş iyileşiyorlar. Allahtan oğluma bir şey olmadı. Yakında işe başlayacağım ama benim işim seyehat gerektiriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum. Oğlum geceleri çok sık kalkmaya başladı ve geri uyuması çok güç oluyor anlamıyorum. Sizinkiler gece emdikten sonra hemen uyuyor mu? O kadar uykusuzum ki, rüya mı kabus mu görüyorum, kafamda dönen çağrışımlar mı, her şey birbirine karıştı. İşle ilgili şeyler görüyorum, bebeği şehir dışına nasıl çıkaracağım, burda kalırsa emme olayı ne olacak, kızım ne olacak vesaire ... Ne zaman fırsat bulsam uyumaya çalışıyorum, tam dalacağım oğlum uyanıyor. Şaka gibi:))
Merhabalar herkese! Burka' cım ne tatlısın, merak etmişsin... Ben buraya şu sıralar rutine bağlamış günlük hayatımda biraz da olsa gülümsemek için giriyordum ve son olaylardan sonra pek girmek istemedi canım. Eşim nihayet geldi, çok uzun bir ayrılıktan sonra. Geldi ama hasta geldi, hem de ne hasta. Sonra kızım hasta oldu. Neyse yavaş yavaş iyileşiyorlar. Allahtan oğluma bir şey olmadı. Yakında işe başlayacağım ama benim işim seyehat gerektiriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum. Oğlum geceleri çok sık kalkmaya başladı ve geri uyuması çok güç oluyor anlamıyorum. Sizinkiler gece emdikten sonra hemen uyuyor mu? O kadar uykusuzum ki, rüya mı kabus mu görüyorum, kafamda dönen çağrışımlar mı, her şey birbirine karıştı. İşle ilgili şeyler görüyorum, bebeği şehir dışına nasıl çıkaracağım, burda kalırsa emme olayı ne olacak, kızım ne olacak vesaire ... Ne zaman fırsat bulsam uyumaya çalışıyorum, tam dalacağım oğlum uyanıyor. Şaka gibi:))
Canim cok tsk ederim ben bu yazini kacirmisim.guzelce bi okuyum...esimle tracy.nin kitabini okuya okuya bizim bıdık icin bi duzen olusturduk gece uyku saati haric.kizim 4 aylik oldu fakat biraz kilosu az onun icin 4saatlik rutine gecmedim.3.5 saatlik rutini uyguluyorum.canim sakin oyunlar derken birkac ornek verebilir misin?
mesela gündüz daha hareketli oyunlar sevişmeler oynarken akşam 5 yada 6 dan sonra fazla uyarana maruz bırakmamaya çalışıyorum mesela gece uykusundan önce ışığı azaltılmış odada daha sakin oyunlar oynuyorum, konuşuyorum onunla yatağa uzanıyorum dişlerini kaşıması için ona yardımcı oluyorum çok hırslandığı zaman hemen dikkatini başka bir şeye çekiyorum ki sonra sinir oluyor kavga ediyor diş kaşıyıcısıyla :))
akşam uyku saatinden 1 saat önce uykuya hazırlığı başlıyor tabi böyle işte canım
kızlar dün itibariyle nam-ı değer yarasa prenses kızımı 21:00 da uyuttum
gece 2 lerde uyuyan kızım 1 haftadır uyguladığım uyku düzeni ve EASY rutini sayesinde artık daha erken yatıyor.
o kadar mesudum ki kendimi alkışlıyorum
Canım umarım Atahan da sende iyisinizdir, merak ettim dun gecede yoktun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?