2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar cok mutluyum gecelerı on ıkıde uyuyan oglum bugun onda uyudu :) ıns sekıze kadar ındırıcem youtube sagolsun ordan nınnı acıyorum uc gundur rahat uyuyoz on bes dkkada uyuyo ıkı saat ugrasıyodum

Cnm bebegn tam olarak kac aylik..kucaktan nasi vazgecirdn.bzde agir koliktik ama hla kucakta gezdrmekten vazgecmiyo

Güle güle kullan ayakkabılarını canım. Sen işe başlayınca Kayra'ya kim bakacak ? Benim kızım hiç bir mamayı sevmemişti. Bir tek Golden Goat denemedim Keçi sütü ile yapılıyormuş bu mama.

Keçi sütü ve yoğurdu bulmana sevindim canım. Ben o konuda şanlıyım teyzem köyde ve bize yakın 30 dk lık bir yol bana keçi sütünü o gönderecek .

Cnm bebegn tam olarak kac aylik..kucaktan nasi vazgecirdn.bzde agir koliktik ama hla kucakta gezdrmekten vazgecmiyo

Aslına bakarsan vazgeçirme değilde yeni bir sistem kurup ona adapte etme çalışması...
Uyku vakti geldiğinde kucağa alığ dolaşmak yerine yatağına koyuyorum ağlamaya başlıyor hemen kucağıma alıp sakinleştiriyorum, sustuğu anda geri yatağına koyuyorum... Bu şekilde uyuyuncaya kadar yapıyorum ortalama 30 dk sürüyor ama uyuduğunda derin uyuyor önceden 20 dk 30 dk olan gün içi uykuları daha 2. gününde olmamıza rağmen bir buçuk saat oldu... Burada öndemli olan EAST rutini belirleyip ona harfiyen uymak....

Canım bebeğim tam 4.5 aylık oldu...

Son düzenleme:
Gecmisi okumadan Hira uyanmadan yazayim. Bugun 4. ay kontrolu tuttuk doktor yolunu. Beslenme araliklarini 4 saatte bir yaomami soyledi ne mumkun benim kuzim ufacik tefecik ama bir duruyor bir emiyor bir mama iciyor. Duzensiz. Hatirlayanlar vardir bizim kilomuz sıkıntıliydi hep o yuzden mamada kullaniyoruz kilo demisken kizim 60 cm ve 5 kilo olmus. Yani bizde fidan degiliz ama kilo. Aman neyse saglikli cok sukur. Ek gidayi sormayi unutmusum. Telde ariycam bana herseyin normal oldugunu soyledi. Kan damlasi saglik ocagi verirse baslamiyorsun bir daha ki gekisine .15 gun sonra kan tahlili yapacagiz ve oyle baslayacagiz dedi agir bir metal bu sonucta dedi. Mama sordum su golden goat okan olbilir alternatif olarak dedi. Yalniz bu mamada icime sinmeyen yalnizca kipada satiliyor okmasi yani benim yasadigim yerde oyle. Verem asimz kabarmamisti ocak ayinin ortasina kadar bekleyecegizz dedi o zaman belli olur tutup tutmadigi dedi. Yani boyle. Ee diyeceksiniz ya 4. Ay adilari biz asilari biraz gecikmeli oluyoruz cunki kilomuz onu gerektirdi. Yani boyler. Ayyy buaraya girmedigimde kendimi kotu hissediyorumhihhh bi solukta yszdim zaten bana yazilan cevaplar varsa onlari göremiyorum bakalim gecmisi okumayi deneyeyim

Canim sizin kilo nasil

yarın doktora gıttıkten sonra detaylı yazarım canım inşallah furkişin uykuları düzene gırer ben doymadığı ıcın agladıgını dusunuyorum cunku oncekı aksam bıraz meyve puresi verdım normale dondu uykusu buyuzden oldugunu dusunuyorum detayları yazarım canım yarın

Sağolun iyi dilekleriniz için kızlar... Luboyf cum evet otellerde kalıyorum ve annemi de götürmeyi düşünüyorum. Oteller ve iş arası çok kısa mesafeli seçiyordum zaten, bu belki emzirme işini biraz olsun kolaylaştırır. Kısa süreli seyahatler ama yine de bu ilk olacak benim için. Ya aslında ben de iki yaşına kadar emzirmek isterim ama eğer bunun için sürekli yanımda olması gerekiyorsa çok zor. Yani mesela akşamları ve sabahları emzirirsem ve bunu bırakmazsa çok güzel olur. Bebekler gerçekten çok değişken, ama lütfen iyiye doğru değişkenlik göstersinler:)) Bir de kızlar bu üç saatlik, dört saatlik rutin dediğiniz emzirme araları mı?? Tabi ben emzirrerek uyuttuğumdan daha sık emzirmiş oluyorum. Acaba oğlum bu yüzden mi kusuyor, uykusunda da kusuyor. Gündüz uykuları en az 2 saatti, şimdi onlar da kısaldı. Ben kusarken uyandığını düşünüyorum. Acaba çok tok olduğundan uyumuyor olabilir mi? Tracy nin kitabını okuyanlar bu konuda yardımcı olabilir mi acaba? Bir soru daha, hani sekize çekeceğim gece uykusunu diyorsunuz ya, sekizde uyursa kaçta uyanıyor bebeğiniz? Gündüz toplam kaç saat uyuyor? Benimkisi saat 9.30 veya 10 da uyuduğu halde bazen altıda bazen 7 de kalkıyor. Ya gözler faltaşı gibi açık uyutamıyorum ben bu çocuğu... Aman ne çok soru sormuşum, belki de her bebek farklı deyip bu konuda düşünmeyi bırakmam lazım.

Heraseracim mutluluk birkac sayfa once 3 saatlik easy rutinini tekrar yayinladi bir bak istersen.tracy teyze diyor ki 3 aylik bebeginiz icin 3 saatlik rutin olusturmalisiniz.ornegin sabah 8 de emzirdin bir sonraki emzirmen 11de olmali yoksa aktif emmiyor yada sendeki gibi kusma ve uyku duzeninde bozukluklara yol aciyor.bu arada kesinlikle emzirerek uyutmamamiz getektigini soyluyor.yemek,aktivite,uyku seklinde gidilmeliymis.ben bunu uyguladigimdan beri kizim daha mutlu fakat gece uykularimiz 1 den once hic olmagi icin bu konuda sana yardimci olamiycam.kelin ilaci olsa basina surer )

Kız süper kim ben kim güldürdün beni:)) Dün kızım anne gözlerinin altı mor, siyah gibi gözlerinde kırmızı gibi bir şey dedi. Sağol canım benim dedim. Zaten uykusuzluktan moral sıfır, kızım da üstüne iyi geldi:)) Çocuktan al haberi demişler. Ama senin yazdıkların iyi geldi bak, neşelendim birden...

Canim bende senin yazini okuyunca anneme dondum benim kizim gibi kilosu azmis nurumhiramin dedim.13 agustos dogumlu kizim pazartesi saglik ocaginda 5940 gr 62 cm ciktik burda 4-4.5 aylik olup 7 kilolari gorunce cok ozeniyorum

Ahh bu kilo sorunu ahh. Siz yine iimissiniz maşallah. Bizde 28 agustos dogumluyuz 2510. Cok agladim cok uzuldum mama vermemek icin direndim sms artik astimonlari artik cok sukur ataktada olsa emiyo sut sagiyorum bsxen oyke iciriyorum senin nadil msms falan veriyor mysun

Annekik iste kimimiz uyku duzensixliginden muzdarip kimimiz de ben gibi kilo sorunundan iste "gorup cekecegimiz var" annecimin lafi.benim kızım uysal bir bebek. Tracy hogg okumadim kizim duzeni kendi olusturdu ve tabi ki burada tazilanlardan da kopya cektim. Hafif kundak yapip salliyirum cok yavas bi sekilde sis pat misali. Gunduzleri boyle. Gece ise en gec 10 da doyurup yatagina koyuyorum lambada kapatiliyor cok kisik bir pisten sonra uykuya gecis kimildasa da almıyorum. Uyuyor. Gece mi offf zar zor agzini acip emiyor ben uyandirmasam sabaha kadar deliksiz uyuyacak. Ama kilomuz yoook zayifiz bu beni biraz uzuyor ama cok sukur saglikli

Canim bende senin yazini okuyunca anneme dondum benim kizim gibi kilosu azmis nurumhiramin dedim.13 agustos dogumlu kizim pazartesi saglik ocaginda 5940 gr 62 cm ciktik burda 4-4.5 aylik olup 7 kilolari gorunce cok ozeniyorum

Kızlar kilo konusuna takılmayın lütfen benim kızımda zayıf yani 5 aylık 6 kilo bu ay 300 gr almış. Doktorum herşeyi iyi ama bu ay büyümemiş dedi. Ne yapalım büyücek bir şekilde.

Nurumhiram

Çok güzel bişi hatırlattın arklar bizim aşı yerimiz kabarmadı yani böle dokununca orda bi beze gibi bişi oluşmuş ama henüz şişme kabuklanma iltihaplanma falan yok aşı yeri kabaran var mı acaba?

Son düzenleme:

Sorma nurumhiram dogdu 2900 tutturdum mama vermiycem diye sonra 2700 dustu sarilik oldu bir gun deli gibi agliyor annem belki actir diye mama verdi ortaligi yiktim benim sutum yetiyo diye.nasil beynimize kalbimize islenmisse.simdiki aklim olsa boyle yapmazdim.su anda sadece anne sutu aliyor ama zayif bi bebek iste saglikli olsunlar ben baska bisey istemiyorum....

Kızlar kilo konusuna takılmayın lütfen benim kızımda zayıf yani 5 aylık 6 kilo bu ay 300 gr almış. Doktorum herşeyi iyi ama bu ay büyümemiş dedi. Ne yapalım büyücek bir şekilde.

gecen ay saglik ocaginda 300 gr almis boyle giderse ortalamanin altinda kalir dediler moral bozuklugundan olan sutumde gidecekti hmn doktorumza kostum o rahatlatti beni.buyuyeceklerde nasil buyuyecekler....

Maşallah aman aman uyusun. Uyumayın bebek çok zor. Eskiden yarım saat falan uyurdu şimdi o da yok. Eşim diyor ki biz bir yerde yanlış yaptık ve çocuğun kimyasını bozduk.

Bizimki delilik iste sarilik bile olmasin die ilk gunden verirdim mamayi zayiflatmadan da engeelkerdim sariligi tabi nadip iste. Bir daha dogurursam
Bir ebe yardkmiyka ki pinar ebe diye biri onunlanormal dogumu denenek istiyorum olabilirmis.
Bebek dogar dogmaz asiti alinmis maden suyu icirecegim sarilik olmasin diye
Hemen mama verecegim kasikla
Yada sutumu sagip verecegim
Kimseyi dinlemeyecegim
Yalnizca basimda annem ve ablamin kalmasını isteyecegim
Ilk gunler zirt pirt bebegimden sarilik icin kan aldirmayacagim
Offf ya kuzkar moralinizi bozmayim ama simdi yazarken haberlerde gordum 40 gunluk bebek konyada soguktan olmus. Rabbim biz bu bebeklere el uzatsak. Birilerine yardim etsek. Alkahim evlatlarimizi koru

Cnm bnde denicemm bu sistemi saol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…