- 24 Aralık 2012
- 4.308
- 758
- 173
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.561
kızlar cok mutluyum gecelerı on ıkıde uyuyan oglum bugun onda uyudu :) ıns sekıze kadar ındırıcem youtube sagolsun ordan nınnı acıyorum uc gundur rahat uyuyoz on bes dkkada uyuyo ıkı saat ugrasıyodum
Cnm bebegn tam olarak kac aylik..kucaktan nasi vazgecirdn.bzde agir koliktik ama hla kucakta gezdrmekten vazgecmiyoMerhaba
Bende 4 aydır ağır KOLİK komasından çıkmış biri olarak arayışımı Tracy teyzemizin kitabını gece gündüz 3 günde okuyup rutini hayatımıza sokmakla sonlandırdım.
Bugun 2. günüm. Düzen süper, bebek düzeni sevdi, aralarda mutlu, uykusu derin oluyor ve dün ilk kez 10 da uykuya geçti, ama beni zorlayan kısmı kızım kolik olduğundan hep kucaktaydı 4 aydır. Kucakta saatlerce dolaşarak uyumaya alıştı. O yüzden uyku saatinden 20 dk önce yatağına koyup yatır/kaldır uyguluyorumOldukça yıpratıcı bir süreç ama sonucu onun ve benim için iyi olacak. Sinirleri tamamen gerilmiş paspal bir anne olarak kızıma faydalı olamamaya başlamıştım artık... En geç 2 haftada sonuç alırsınız kesinlikle diyor... Umarım alırım...
Bebeğimde kilo alımında sıkıntı var o yüzden 3 saatlik uyguluyorum ama Tracy ısrarla 4 aylık bebeklerin mutlaka 4 saat rutini uygulaması gerektiğini söylüyor. Süt üretimi ve emişi daha iyi oluyor diyor sen nasıl yapıyorsun?
Bugün alısverısteydık ve ben cidden cok hamlamısım. Suan dayak yetmiş gıbıyım.
Haftaya Salı yani 31 Aralık (ne saçma değil mi) tarihinde işe başlayacağım. Doğum sonrası spor ayakkabılarım hariç hiçbir ayakkabım olmuyor resmen ayağım büyümüş. Bugün iş için ayakkabı aldım. Yavruma şu bahsettiğiniz bol delikli biberonlardan aldım. Günde 1 bazen 2 kez Aptamil marka formul mama kullanıyoruz. Bugün hipp marka organik mama aldım bakalım yavrum beğenecek mi.
Veeeee keçi sütü buldum Macrocenter da. Sizin için resim çektim akşam yapabilirsem ekleyeceğim(fiyatlar miktarlar vs var)
Bir arkadaş Mado'da 15 tl demişti bu bulduğum marka daha uygun fiyatlı.
Keçi yoğurdu aldım kendim tatmak için, henüz denemedim.
Medcim mesaj atacağım ama dolu
Cnm bebegn tam olarak kac aylik..kucaktan nasi vazgecirdn.bzde agir koliktik ama hla kucakta gezdrmekten vazgecmiyo
Canim cok tsk ederim ben bu yazini kacirmisim.guzelce bi okuyum...esimle tracy.nin kitabini okuya okuya bizim bıdık icin bi duzen olusturduk gece uyku saati haric.kizim 4 aylik oldu fakat biraz kilosu az onun icin 4saatlik rutine gecmedim.3.5 saatlik rutini uyguluyorum.canim sakin oyunlar derken birkac ornek verebilir misin?
sanada günaydın cnm
Bnm oğlanda bi kaç gecedir aynı bahsettiğin gibi, saat başı uyanıyo bazen, bnde eşime dr a mı gtsek doymuyo mu diyorum? ama doymasa aralıksız ağlar diye vazgeçiyorum bilemedim ki:26::26: az az emip uyuyo ama bnm uyku delik deşik..diş konusu bzde de sıkıntı daha küçüğüz ama salya tükrük kaşımalar emme isteksizliği yüzde kızarıklık..ne ararsan belirti var akşamları ağlama krizleri var uyku öncesi..dönme henüz bzde de yok erken galiba..dr a sorunca burayada yazar msn cnm ne diyecek şu gece uykusuna merak ediyorum.
Dün yine çok zor bi akşamdı ağlamaktan helak oldu paşam bi de eşim hastaydı o da pek ilgilenemedi bn çıldırmak üzereydim (önceki gün battaniyede eşimle sallaya sallaya uyutmuştuk) en son Furkiş yatağa gidiyoruz uyuman lazım artık diyorum ama o kan ter içinde bas bas bağırıyor, odann ışığı kapalı bi tek abajur açık o da en kısık halinde, kundak yapıp yatağa koydum ağlarken baş ucunda dönen ayıcıkları açtım karanlık ama zııızz diye sesi gelio, sonra beşikteki renkli ışıkları müzik düğmesini açtım ağlaması hafifledi derken sustu ve uyudu. (aybike kulakların çınlasın: paşam demek ki yatağında uyumak istiyomuş da ben anlamamışım demiştin.) şoook oldum. inş. yrn da böle uyur..o uyudu bnde hemen uyudum.iiki de uyumuşum gece çok sık uyandı
Canim sizin kilo nasil
canım hoşgeldin, eşin de hoşgelmiş umarım hepiniz çabucak iyileşirsiniz,
yalnızlık günlerin birazcık olsun biter umarım, işin eğer seyahat gerektiriyorsa 6. aydan sonra başlasan olmaz mı ki, o zamana bebek biraz daha toparlamış olur rahatça onu da yanında götürebilirsin, gittiğin yerlerde otelde mi kalıyosun,
emzirmek tabi çok önemli de ilk 6 ay özellikle çok önemli ondan sonra devam ettiği kadar ettircez artık, 2 yaşına kadar emseler tabi mutlu oluruz ama yapacak bi şey yok artık
bu aralar benim kzımda çok sık uyanıyor eskiden 2 maksimum 3 kez emer ve uyumaya devam ederdi, sürekli değişkenler bizde sürekli onların bu değişimine ayak uydurma çabasındayız
Heraseracim mutluluk birkac sayfa once 3 saatlik easy rutinini tekrar yayinladi bir bak istersen.tracy teyze diyor ki 3 aylik bebeginiz icin 3 saatlik rutin olusturmalisiniz.ornegin sabah 8 de emzirdin bir sonraki emzirmen 11de olmali yoksa aktif emmiyor yada sendeki gibi kusma ve uyku duzeninde bozukluklara yol aciyor.bu arada kesinlikle emzirerek uyutmamamiz getektigini soyluyor.yemek,aktivite,uyku seklinde gidilmeliymis.ben bunu uyguladigimdan beri kizim daha mutlu fakat gece uykularimiz 1 den once hic olmagi icin bu konuda sana yardimci olamiycam.kelin ilaci olsa basina surerSağolun iyi dilekleriniz için kızlar... Luboyf cum evet otellerde kalıyorum ve annemi de götürmeyi düşünüyorum. Oteller ve iş arası çok kısa mesafeli seçiyordum zaten, bu belki emzirme işini biraz olsun kolaylaştırır. Kısa süreli seyahatler ama yine de bu ilk olacak benim için. Ya aslında ben de iki yaşına kadar emzirmek isterim ama eğer bunun için sürekli yanımda olması gerekiyorsa çok zor. Yani mesela akşamları ve sabahları emzirirsem ve bunu bırakmazsa çok güzel olur. Bebekler gerçekten çok değişken, ama lütfen iyiye doğru değişkenlik göstersinler:)) Bir de kızlar bu üç saatlik, dört saatlik rutin dediğiniz emzirme araları mı?? Tabi ben emzirrerek uyuttuğumdan daha sık emzirmiş oluyorum. Acaba oğlum bu yüzden mi kusuyor, uykusunda da kusuyor. Gündüz uykuları en az 2 saatti, şimdi onlar da kısaldı. Ben kusarken uyandığını düşünüyorum. Acaba çok tok olduğundan uyumuyor olabilir mi? Tracy nin kitabını okuyanlar bu konuda yardımcı olabilir mi acaba? Bir soru daha, hani sekize çekeceğim gece uykusunu diyorsunuz ya, sekizde uyursa kaçta uyanıyor bebeğiniz? Gündüz toplam kaç saat uyuyor? Benimkisi saat 9.30 veya 10 da uyuduğu halde bazen altıda bazen 7 de kalkıyor. Ya gözler faltaşı gibi açık uyutamıyorum ben bu çocuğu... Aman ne çok soru sormuşum, belki de her bebek farklı deyip bu konuda düşünmeyi bırakmam lazım.
İkinizde benim için süper annesiniz iş ev çocuk bebek ve diğer konular , eksikliğinizi hissettim valla.
Çok geçmiş olsun , iş knusunda Üzüldüm şehirdışına çıkmadan olmaz mı yani bildiğim kadarıyla emzirme döneminde ağır işler gece nöbeti vs yasak yasal olarak belkişwhirdışı da yasaktır. Umarım bir çözüm bulursunuz.
Canim bende senin yazini okuyunca anneme dondum benim kizim gibi kilosu azmis nurumhiramin dedim.13 agustos dogumlu kizim pazartesi saglik ocaginda 5940 gr 62 cm ciktikburda 4-4.5 aylik olup 7 kilolari gorunce cok ozeniyorum
Gecmisi okumadan Hira uyanmadan yazayim. Bugun 4. ay kontrolu tuttuk doktor yolunu. Beslenme araliklarini 4 saatte bir yaomami soyledi ne mumkun benim kuzim ufacik tefecik ama bir duruyor bir emiyor bir mama iciyor. Duzensiz. Hatirlayanlar vardir bizim kilomuz sıkıntıliydi hep o yuzden mamada kullaniyoruz kilo demisken kizim 60 cm ve 5 kilo olmus. Yani bizde fidan degiliz ama kilo. Aman neyse saglikli cok sukur. Ek gidayi sormayi unutmusum. Telde ariycam bana herseyin normal oldugunu soyledi. Kan damlasi saglik ocagi verirse baslamiyorsun bir daha ki gekisine .15 gun sonra kan tahlili yapacagiz ve oyle baslayacagiz dedi agir bir metal bu sonucta dedi. Mama sordum su golden goat okan olbilir alternatif olarak dedi. Yalniz bu mamada icime sinmeyen yalnizca kipada satiliyor okmasi yani benim yasadigim yerde oyle. Verem asimz kabarmamisti ocak ayinin ortasina kadar bekleyecegizz dedi o zaman belli olur tutup tutmadigi dedi. Yani boyle. Ee diyeceksiniz ya 4. Ay adilari biz asilari biraz gecikmeli oluyoruz cunki kilomuz onu gerektirdi. Yani boyler. Ayyy buaraya girmedigimde kendimi kotu hissediyorumhihhh bi solukta yszdim zaten bana yazilan cevaplar varsa onlari göremiyorum bakalim gecmisi okumayi deneyeyim
Canim bende senin yazini okuyunca anneme dondum benim kizim gibi kilosu azmis nurumhiramin dedim.13 agustos dogumlu kizim pazartesi saglik ocaginda 5940 gr 62 cm ciktikburda 4-4.5 aylik olup 7 kilolari gorunce cok ozeniyorum
Ahh bu kilo sorunu ahh. Siz yine iimissiniz maşallah. Bizde 28 agustos dogumluyuz 2510. Cok agladim cok uzuldum mama vermemek icin direndim sms artik astimonlari artik cok sukur ataktada olsa emiyo sut sagiyorum bsxen oyke iciriyorum senin nadil msms falan veriyor mysun
Kızlar kilo konusuna takılmayın lütfen benim kızımda zayıf yani 5 aylık 6 kilo bu ay 300 gr almış. Doktorum herşeyi iyi ama bu ay büyümemiş dedi. Ne yapalım büyücek bir şekilde.
gunduz uykularımız düzenlı soyle soylıyım bır saat uyuyor bı saat uyanık kalıyor bı saatten bırazck fazla uykusuz kalsın kıyamet kopuyor ben aksam sekızden sonra uyutmak da zorluk cekıyordum . gündüz uyutma dedıler ama mumkunatı yok cıglıgı basıyo uyuyacak sımdı gunduzde gecede uyumaya basladık ıns bole dewam eder. pekı duruyomu uyumadıgı zaman bnmkı bı saat zor dayanıyo
Sorma nurumhiram dogdu 2900 tutturdum mama vermiycem diye sonra 2700 dustu sarilik oldubir gun deli gibi agliyor annem belki actir diye mama verdi ortaligi yiktim benim sutum yetiyo diye.nasil beynimize kalbimize islenmisse.simdiki aklim olsa boyle yapmazdim.su anda sadece anne sutu aliyor ama zayif bi bebek iste saglikli olsunlar ben baska bisey istemiyorum....
Aslına bakarsan vazgeçirme değilde yeni bir sistem kurup ona adapte etme çalışması...
Uyku vakti geldiğinde kucağa alığ dolaşmak yerine yatağına koyuyorum ağlamaya başlıyor hemen kucağıma alıp sakinleştiriyorum, sustuğu anda geri yatağına koyuyorum... Bu şekilde uyuyuncaya kadar yapıyorum ortalama 30 dk sürüyor ama uyuduğunda derin uyuyor önceden 20 dk 30 dk olan gün içi uykuları daha 2. gününde olmamıza rağmen bir buçuk saat oldu... Burada öndemli olan EAST rutini belirleyip ona harfiyen uymak....
Canım bebeğim tam 4.5 aylık oldu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?