- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.581
Yok canım , sagol merak ettigin icinNerelerdesiniz? Umarım çocuk arla ilgili bir sıkıntı yoktur
Canım ben senin yazını okudum , düzen oluşturma gerektiğinin de farkındayım da uyutamiyorum bu cocuğu , uyutsam bile 15 dk sonra kalkıyor , bazı günler en iyi uyuduğu 1 saat gündüz uykusu . Aksam 8 de yatıyor , 7 de başlıyorum uyku çalısmalarına , fakat hic gündüz uykusu yok neredeyse ,gündüz 1 saat uyusa iyi diyorumcanım gündüz kaç saat uyuyor toplamda ? fazla uyuyorsa uykusunu alıyordur belki
bide akşam çok yorucu aktiviteler yaptırma yorgun olduğunda da çok zor uyuyorlar
bu konu ile ilgili detaylı bi yazım vardı okuma fırsatın oldumu acaba?
sen kaç saatlik rutini uyguluyorsun canım?
Benim hepsinin kimyası bozuk , 3 ude uyumayı sevmiyorMaşallah aman aman uyusun. Uyumayın bebek çok zor. Eskiden yarım saat falan uyurdu şimdi o da yok. Eşim diyor ki biz bir yerde yanlış yaptık ve çocuğun kimyasını bozduk.
Bizimki delilik iste sarilik bile olmasin die ilk gunden verirdim mamayi zayiflatmadan da engeelkerdim sariligi tabi nadip iste. Bir daha dogurursam
Bir ebe yardkmiyka ki pinar ebe diye biri onunlanormal dogumu denenek istiyorum olabilirmis.
Bebek dogar dogmaz asiti alinmis maden suyu icirecegim sarilik olmasin diye
Hemen mama verecegim kasikla
Yada sutumu sagip verecegim
Kimseyi dinlemeyecegim
Yalnizca basimda annem ve ablamin kalmasını isteyecegim
Ilk gunler zirt pirt bebegimden sarilik icin kan aldirmayacagim
Offf ya kuzkar moralinizi bozmayim ama simdi yazarken haberlerde gordum 40 gunluk bebek konyada soguktan olmus. Rabbim biz bu bebeklere el uzatsak. Birilerine yardim etsek. Alkahim evlatlarimizi koru
Günaydın kızlar bu aralar yazamıyorum Kaan'ın Pazartesi 4. Ay aşıları vardı benim kuzum erkek olmuş ya ilk iğnede hiç ağlamadı ikincide çok az ağladı. Eşimle dalga geçiyorum onun canı çok kıymetlidir eline kıymık batsa 3 gün elim acıo die gezer. Kaan bana çekmiş bu konuda sana değil diorum kuduruo :)) 2. Ay aşılarını çok ağır atlatmıştık ama hem ateş hem halsizlik ama bunlarda hiç etkilenmedi kuzum acaba 2. Ayda bağışıklık mı kazandı die düşündüm.
Birde dün evi yakıyordum kahvaltı tavasındaki yağ donmuş makineye atıcam erisin die ocağa koydum o sırada Kaan uyandı bende yanına gittim emzirdim çocuğu eşimde banyoda tavayı tamamen unuttum adam girmiş mutfağa tavanın kapağını bir açmış tava alev almış dışarı çıkarmış tavayı camı kapıyı açmış benim haberi. Yok bişeyden bir çıktım ortalık toz duman... Kokusu ne zaman çıkacak bakalım sonra aradan bir saat geçti evin içinde bir şangırtı koptu dedim heralde biri camı kırıp eve girdi o derece merdiven duvarındaki çerçeveyi silikon bantları yapıştırmıştı eşim o inmiş aşağıya sonra kalktık orayı temizledik olaylar olayla yani çocuk kırk yılda bir erken uyudu oturup beş dakika muhabbet edemedik bide tahminlerim gerçekleşmiş Kaan 9300 69 cm olmuş artık dün pusetini arababadan alıp bebek arabasına takarken belim orta yerinden ayrılacak zannettim işte herkesin derdi farklı bende çok kilo almasın die dua ediyorum hemşire dönüomu dedi dönmüyor dedim ne yapsın yawrucak dedi etini kaldıramıyordur dedi evde döndür onu sürekli dedi döndürdüm evde ama hiç ilgisini çekmedi tut ellerimden kaldır Dio dönmek istemio kuzum neyapayım
Sizi ve kuzuları öpüyorum bir kahvaltı yapayım
Kızlar gecmiş olsun, nazaramı geldiniz. Aman dikkat ev kazalarına...
sanada günaydın cnm
Bnm oğlanda bi kaç gecedir aynı bahsettiğin gibi, saat başı uyanıyo bazen, bnde eşime dr a mı gtsek doymuyo mu diyorum? ama doymasa aralıksız ağlar diye vazgeçiyorum bilemedim ki:26::26: az az emip uyuyo ama bnm uyku delik deşik..diş konusu bzde de sıkıntı daha küçüğüz ama salya tükrük kaşımalar emme isteksizliği yüzde kızarıklık..ne ararsan belirti var akşamları ağlama krizleri var uyku öncesi..dönme henüz bzde de yok erken galiba..dr a sorunca burayada yazar msn cnm ne diyecek şu gece uykusuna merak ediyorum.
Dün yine çok zor bi akşamdı ağlamaktan helak oldu paşam bi de eşim hastaydı o da pek ilgilenemedi bn çıldırmak üzereydim (önceki gün battaniyede eşimle sallaya sallaya uyutmuştuk) en son Furkiş yatağa gidiyoruz uyuman lazım artık diyorum ama o kan ter içinde bas bas bağırıyor, odann ışığı kapalı bi tek abajur açık o da en kısık halinde, kundak yapıp yatağa koydum ağlarken baş ucunda dönen ayıcıkları açtım karanlık ama zııızz diye sesi gelio, sonra beşikteki renkli ışıkları müzik düğmesini açtım ağlaması hafifledi derken sustu ve uyudu. (aybike kulakların çınlasın: paşam demek ki yatağında uyumak istiyomuş da ben anlamamışım demiştin.) şoook oldum. inş. yrn da böle uyur..o uyudu bnde hemen uyudum.iiki de uyumuşum gece çok sık uyandı
Nurumhiram
Çok güzel bişi hatırlattın arklar bizim aşı yerimiz kabarmadı yani böle dokununca orda bi beze gibi bişi oluşmuş ama henüz şişme kabuklanma iltihaplanma falan yok aşı yeri kabaran var mı acaba?
gecen ay saglik ocaginda 300 gr almis boyle giderse ortalamanin altinda kalir dediler moral bozuklugundan olan sutumde gidecektihmn doktorumza kostum o rahatlatti beni.buyuyeceklerde nasil buyuyecekler....
Merhabalar herkese! Burka' cım ne tatlısın, merak etmişsin... Ben buraya şu sıralar rutine bağlamış günlük hayatımda biraz da olsa gülümsemek için giriyordum ve son olaylardan sonra pek girmek istemedi canım. Eşim nihayet geldi, çok uzun bir ayrılıktan sonra. Geldi ama hasta geldi, hem de ne hasta. Sonra kızım hasta oldu. Neyse yavaş yavaş iyileşiyorlar. Allahtan oğluma bir şey olmadı. Yakında işe başlayacağım ama benim işim seyehat gerektiriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum. Oğlum geceleri çok sık kalkmaya başladı ve geri uyuması çok güç oluyor anlamıyorum. Sizinkiler gece emdikten sonra hemen uyuyor mu? O kadar uykusuzum ki, rüya mı kabus mu görüyorum, kafamda dönen çağrışımlar mı, her şey birbirine karıştı. İşle ilgili şeyler görüyorum, bebeği şehir dışına nasıl çıkaracağım, burda kalırsa emme olayı ne olacak, kızım ne olacak vesaire ... Ne zaman fırsat bulsam uyumaya çalışıyorum, tam dalacağım oğlum uyanıyor. Şaka gibi:))
Kızlar bir şey söylemeye geldim.
Gündüz uykusu uyumayan bebekler için. Benim kızımda en fazla 40 dk uyuyordu. Bugün 3,5 da yatırdım şuan hala uyuyor. Önceden ben yanımda yatırırdım yani oturma odasında bende uyuyordum bazen şimdi odasında yatağında yatırdım uyuyor hanımefendi demek ki gece uyuduğu yerde yatmak istiyormuş. :)
Sizler nerede yatırıyorsunuz bilmiyorum ama eğer yatağında yatırmıyorsanız gündüz uykusuna birde orada yatırmayı deneyin.
Merhaba
Bende 4 aydır ağır KOLİK komasından çıkmış biri olarak arayışımı Tracy teyzemizin kitabını gece gündüz 3 günde okuyup rutini hayatımıza sokmakla sonlandırdım.
Bugun 2. günüm. Düzen süper, bebek düzeni sevdi, aralarda mutlu, uykusu derin oluyor ve dün ilk kez 10 da uykuya geçti, ama beni zorlayan kısmı kızım kolik olduğundan hep kucaktaydı 4 aydır. Kucakta saatlerce dolaşarak uyumaya alıştı. O yüzden uyku saatinden 20 dk önce yatağına koyup yatır/kaldır uyguluyorumOldukça yıpratıcı bir süreç ama sonucu onun ve benim için iyi olacak. Sinirleri tamamen gerilmiş paspal bir anne olarak kızıma faydalı olamamaya başlamıştım artık... En geç 2 haftada sonuç alırsınız kesinlikle diyor... Umarım alırım...
Bebeğimde kilo alımında sıkıntı var o yüzden 3 saatlik uyguluyorum ama Tracy ısrarla 4 aylık bebeklerin mutlaka 4 saat rutini uygulaması gerektiğini söylüyor. Süt üretimi ve emişi daha iyi oluyor diyor sen nasıl yapıyorsun?
Sağolun iyi dilekleriniz için kızlar... Luboyf cum evet otellerde kalıyorum ve annemi de götürmeyi düşünüyorum. Oteller ve iş arası çok kısa mesafeli seçiyordum zaten, bu belki emzirme işini biraz olsun kolaylaştırır. Kısa süreli seyahatler ama yine de bu ilk olacak benim için. Ya aslında ben de iki yaşına kadar emzirmek isterim ama eğer bunun için sürekli yanımda olması gerekiyorsa çok zor. Yani mesela akşamları ve sabahları emzirirsem ve bunu bırakmazsa çok güzel olur. Bebekler gerçekten çok değişken, ama lütfen iyiye doğru değişkenlik göstersinler:)) Bir de kızlar bu üç saatlik, dört saatlik rutin dediğiniz emzirme araları mı?? Tabi ben emzirrerek uyuttuğumdan daha sık emzirmiş oluyorum. Acaba oğlum bu yüzden mi kusuyor, uykusunda da kusuyor. Gündüz uykuları en az 2 saatti, şimdi onlar da kısaldı. Ben kusarken uyandığını düşünüyorum. Acaba çok tok olduğundan uyumuyor olabilir mi? Tracy nin kitabını okuyanlar bu konuda yardımcı olabilir mi acaba? Bir soru daha, hani sekize çekeceğim gece uykusunu diyorsunuz ya, sekizde uyursa kaçta uyanıyor bebeğiniz? Gündüz toplam kaç saat uyuyor? Benimkisi saat 9.30 veya 10 da uyuduğu halde bazen altıda bazen 7 de kalkıyor. Ya gözler faltaşı gibi açık uyutamıyorum ben bu çocuğu... Aman ne çok soru sormuşum, belki de her bebek farklı deyip bu konuda düşünmeyi bırakmam lazım.
Nurumhiram
Çok güzel bişi hatırlattın arklar bizim aşı yerimiz kabarmadı yani böle dokununca orda bi beze gibi bişi oluşmuş ama henüz şişme kabuklanma iltihaplanma falan yok aşı yeri kabaran var mı acaba?
Yok canım , sagol merak ettigin icin
Canım ben senin yazını okudum , düzen oluşturma gerektiğinin de farkındayım da uyutamiyorum bu cocuğu , uyutsam bile 15 dk sonra kalkıyor , bazı günler en iyi uyuduğu 1 saat gündüz uykusu . Aksam 8 de yatıyor , 7 de başlıyorum uyku çalısmalarına , fakat hic gündüz uykusu yok neredeyse ,gündüz 1 saat uyusa iyi diyorum
Gecen gün gündüz 2 saat uyudu , bu sefer gece uykusuna 11 de zor yattı
Benim hepsinin kimyası bozuk , 3 ude uyumayı sevmiyor
Güle güle kullan ayakkabılarını canım. Sen işe başlayınca Kayra'ya kim bakacak ? Benim kızım hiç bir mamayı sevmemişti. Bir tek Golden Goat denemedim Keçi sütü ile yapılıyormuş bu mama.
Keçi sütü ve yoğurdu bulmana sevindim canım. Ben o konuda şanlıyım teyzem köyde ve bize yakın 30 dk lık bir yol bana keçi sütünü o gönderecek .
iyi akşamlar hanımlarrr.
moralim çok bozuk ama kimseye anlatamıyorum da. canım çok sıkılıyor artık...
Yok canım , sagol merak ettigin icin
Canım ben senin yazını okudum , düzen oluşturma gerektiğinin de farkındayım da uyutamiyorum bu cocuğu , uyutsam bile 15 dk sonra kalkıyor , bazı günler en iyi uyuduğu 1 saat gündüz uykusu . Aksam 8 de yatıyor , 7 de başlıyorum uyku çalısmalarına , fakat hic gündüz uykusu yok neredeyse ,gündüz 1 saat uyusa iyi diyorum
Gecen gün gündüz 2 saat uyudu , bu sefer gece uykusuna 11 de zor yattı
Benim hepsinin kimyası bozuk , 3 ude uyumayı sevmiyor
Chenn'cim gece kalktiginda kac dakika emiyor?
Bizimki delilik iste sarilik bile olmasin die ilk gunden verirdim mamayi zayiflatmadan da engeelkerdim sariligi tabi nadip iste. Bir daha dogurursam
Bir ebe yardkmiyka ki pinar ebe diye biri onunlanormal dogumu denenek istiyorum olabilirmis.
Bebek dogar dogmaz asiti alinmis maden suyu icirecegim sarilik olmasin diye
Hemen mama verecegim kasikla
Yada sutumu sagip verecegim
Kimseyi dinlemeyecegim
Yalnizca basimda annem ve ablamin kalmasını isteyecegim
Ilk gunler zirt pirt bebegimden sarilik icin kan aldirmayacagim
Offf ya kuzkar moralinizi bozmayim ama simdi yazarken haberlerde gordum 40 gunluk bebek konyada soguktan olmus. Rabbim biz bu bebeklere el uzatsak. Birilerine yardim etsek. Alkahim evlatlarimizi koru
Bizim kabarık biraz hatta biraz mor gibi rengi.
Valla benim ki ortalamanın altında mı bilmiyorum ama dediğim gibi işte 6 kg 5 aylığız. Birşekilde büyüyecekler ek gıdalara başlansın elbet sevecekleri birşey olacak yiyip büyüyecekler. Arkadaşım 1.700 doğmuş şuan 30 yaşında boyu 1.60 kilosu 50 :)
evet evet oluyor bu iş
bu gecede 21:00 da uyuttum çok mutluyuuummm
iyi akşamlar acelya hayırdır neyin var ki?
sanada günaydın cnm
Bnm oğlanda bi kaç gecedir aynı bahsettiğin gibi, saat başı uyanıyo bazen, bnde eşime dr a mı gtsek doymuyo mu diyorum? ama doymasa aralıksız ağlar diye vazgeçiyorum bilemedim ki:26::26: az az emip uyuyo ama bnm uyku delik deşik..diş konusu bzde de sıkıntı daha küçüğüz ama salya tükrük kaşımalar emme isteksizliği yüzde kızarıklık..ne ararsan belirti var akşamları ağlama krizleri var uyku öncesi..dönme henüz bzde de yok erken galiba..dr a sorunca burayada yazar msn cnm ne diyecek şu gece uykusuna merak ediyorum.
Dün yine çok zor bi akşamdı ağlamaktan helak oldu paşam bi de eşim hastaydı o da pek ilgilenemedi bn çıldırmak üzereydim (önceki gün battaniyede eşimle sallaya sallaya uyutmuştuk) en son Furkiş yatağa gidiyoruz uyuman lazım artık diyorum ama o kan ter içinde bas bas bağırıyor, odann ışığı kapalı bi tek abajur açık o da en kısık halinde, kundak yapıp yatağa koydum ağlarken baş ucunda dönen ayıcıkları açtım karanlık ama zııızz diye sesi gelio, sonra beşikteki renkli ışıkları müzik düğmesini açtım ağlaması hafifledi derken sustu ve uyudu. (aybike kulakların çınlasın: paşam demek ki yatağında uyumak istiyomuş da ben anlamamışım demiştin.) şoook oldum. inş. yrn da böle uyur..o uyudu bnde hemen uyudum.iiki de uyumuşum gece çok sık uyandı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?