- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.641
Emel'cim ben hep kendi yataginda yatiriyorum gunduzleri de ama nafile. Yarin doktor kontrolumuz var 4 aylik bebegin sabah 8 den aksam 20:30-21:00 e kadar 12-13 saat hic uyumadan durmasi bana anormal geliyor. Bebek dedigin uyur. Annem diyor ki hamilelikte o kadar vitamin vs aldin ki (gunde 6 tane falandi sanirim) Kayra'da enerji patlamasi var :)
Evet canım burada pazarda köylülerin sebze ve meyveleri var çok iyi oluyor onlardan almamız. Süt, tereyağ vs gibi ürünleri de teyzem gönderecek.Ah ah Emel'cim siz ne guzel sanslisiniz yavrulariniza mis gibi besleyebileceksiniz. Biz de iste marketlerin organik standlari, oganik pazar vs bulabildigimizi alacagiz.
Kayra'ya babasi bakacak. 31 Aralik itibari ile top babada. Kayra 1 yasina gelene kadar ben Cumalari sut izninde olacagim. Dolayisi ile o 4 gun tek basina bakmis olacak. Haziran gibi de ailemin yazligi var, esim ve Kayra oraya gidecekler. Ben de PErsembe aksamindan gidip Pazartesi gunu donecegim.
Canım Rabbim tez vakitte sıkıntını gidersin.eşimle ilgili sıkıntılıyım canımanlatamıyorum bu da beni üzüyor. dua edin sadece ne diyim ki...
Kızlar gecen gün araştırırken mamas&papas in koltuğu diyim ( mama sandalyesi olarak işlev görüyor kucuk bir koltuk gibi , sandalyeye monte edilebiliyor ) sizler biliyorsunuzdur belki ama ben ilk kez gördüm ve vuruldum
hic mama sandalyesi alma niyetli değildim ama 6 aydan itibaren oturulabiliyor ve bumbo koltuğun biraz daha gelişmiş Hali gibi geldi , oyuncaklisini aldım , 6-7 aydan sonra oturturum önündeki oyuncaklarla oyalanır ,sizede fikir olsun bi bakın isterseniz
Annenin dediği doğru olabilir canım. Ben bugünde gündüz uykusuna yatağında yatıracağım bakalım kaç saat uyuyacak.
Evet canım burada pazarda köylülerin sebze ve meyveleri var çok iyi oluyor onlardan almamız. Süt, tereyağ vs gibi ürünleri de teyzem gönderecek.
Canım Rabbim tez vakitte sıkıntını gidersin.
Meltemcim arayı uzatma canım özlüyoruz seni. Dediğin mama koltuğu bu mu? Birde nereden aldın bende alacağım ama bulunduğum yerde yok netten alacağım.
Eki Görüntüle 908979
Gunaydin canlar
Evet canım tam bu iste , ben cok sevdim :))
Hepsi burada" dan aldım 2 günde geldi , bizim mutfak kucuk bu cok rahat olacak bizim icin , hemde koltuk olarak oyalanır diyorum
Gunaydin kizlar bisey danismak istiyorum size benim oglum aksam 8 de yatip sabah 6da uyaniyor tabi yanlis amlasilmasin aksam 8den sabah 6ya kesinyisiz uyumuyor gece en az 5 kez uyaniyor oda en az, sabah ilk uyandiginda 1 saat icinde uykusu geliyor yani 7de tekrar yatip 8de uyaniuor 4 aylik bi bebek gunde 3 kez uyumaliysa gunduz uykusunu ben cinarin uyanmasina gore nasil ayarliyabilirim yani ilk uykusu kacta olmali ikincisi kacta ve sonuncusu kacta baba yardim edin lutfen annem cok sik uyuttugu icin gece uyumuyor bu kez ben cekiyorum bu gece 10 kez uyandi uykusuzluktan oluyorum
Kızlar beril bugün burnunu yardı
Nasıl yaptı anlamadık oyun halısında oynuyordu bi kaldırdık burnunun üzerinde boydan boya bi yarık çizikten biraz daha derin
Ve baya kanıyordu oyun halısında hiç de kesici bi şey yok tırnağıyla o kadar derin çizmesi imkansız bir türlü çözemedik annemle
Üstelik hiç ağlamadı cadı kaldırdık burnu kan içinde bi de gülüyor
Kantoron yağı sürdüm hemen kanı temizledim
Ilk görünce elim ayağımboşaldı tabi
Şimdi geçti kabuk bağlamaya başladı
Daha şimdiden böyle hareketlenmeye başladığında ben bu kızı nasıl kontrol edicem bilmiyorum
Çok geçmiş olsun berile maaşallah acısını belli etmemiş gülmüş bşr de ağlasa nasıl kötü olurdun kimbikir.
Ben kantoronyağını sorucaktım bebeklerin biryeri kanadıgında baticon oksijenlisu falan sürmek doğru değil mi,
kantoronyağı ne işe yarıyor? Aktarrdan mı alınıyor?
İzmir grubu siz bu hafta buluşacaktınız. Buluşabildiniz mi?
hehe cin bunların hepsi cin
canım ben önce 10 gün kadar kızımın kendi doğal saatlerini not etmiştim hiç müdahale etmeden o saatlerden yola çıkarak sabah 8 de başladım güne akşam 8:30 da bitiriyorum.. tracynin saatlerinden bir saat öte attım
tabi henüz 8:30 da uyumuyor ama 2 gündür 9 da uyuyor hedefim 8:30
sende bebeğinin doğal saatlerine göre ayarla istersen
rica ederim canım ne demek hepimiz aynıyız aynı şeyleri yaşıyoruz
ben en son pazartesi günü sinir boşalması yaşamıştım hatırlamak bile istemiyorum
Günaydın arkadaşlar.Bir sorum olacak.Bebişinizi ne zkadar zxaman aralıklarında yıkıyorsunuz.Ve yalnız yıkayan arkadaşlar nasıl yıkıyor.Ben tek başıma yıkıyorum ve artık ağırlaştıkları için zor oluyor.
aynı dert bendede var, kvye bırakıyorum bazen gündüzleri baksın diye...onun çocuk bakmaktan anladığı uyutmak, ozamanda gece elli kere uyanıyor sabah ben haşat
Allahtan normalde uykuları çok düzenli, benimle olduğu günlerde sorun olmuyor...gece uykusuna 19.00-19.30 gibi yatıp sabah 08.00 gibi kalkıyor. uyandıktan 1,5-2 saat sonra 1 saatlik sabah uykusu var. öğlen 13.00-13.30 gibi tekrar uyuyor. birde saat 16.00-16.30 gibi uyuyor. ben bu uyku düzenini kurarken önce onu izledim bir hafta boyunca. kaçta uyuyor kaçta uyanıyor not ettim, saatleri o belirledi yani. uyku saatine kadar beklemesi için oyunlarla oyalıyorum, ama çok yorucu oyunlar oynarsan bu seferde yorgunluktan uyumaz. birde aslında arkadaşlar uzun uyusun diye gündüz uykusunda yatağına yatırıyor ama bu seferde bebek gündüz uykusuyla geceyi karıştırıyor. ben mutlaka gündüz uykularını başka yerde uyutuyoru. 6. aya geldiğinde sadece öğle uykusunda yatağına yatıracağım süresi uzasın diye ama yinede sabah ve akşamüstü şekerlemeleri başka yerde olmalı.
Dun gece saat 12 de kizimin uyumasiyla sona erdi :)) anliyacagin yine kucuk hanimin dedigi oldu(( bakalim bu gece ne olacak???
Çok sağolun kızlar iyi dilekleriniz için benim hiç unutkanlık gibi bir sorunum yoktu emzirme döneminde başladı vitamin mineral kaybından sanırım lactamil içeyim belki faydasını görürüm
Günaydın arkadaşlar.Bir sorum olacak.Bebişinizi ne zkadar zxaman aralıklarında yıkıyorsunuz.Ve yalnız yıkayan arkadaşlar nasıl yıkıyor.Ben tek başıma yıkıyorum ve artık ağırlaştıkları için zor oluyor.
Aynen canım bende dışarıya çıktığımızda her yerde uyusun yadırgamasın diye gündüz uykularını oyun halısında falan uyutuyorum. Çünkü ben mecburen çıkıyorum. İşlerim kısa olduğu için kızımıda götürüyorum. Mesela dün iki belediye bir ofis gördü kızım
ya bende de hiç kafa kalmadı herşeyi unutuyorum. doğumdan sonra hastalık gibi birşey oldu öyle şakır şakırda emdirmedim ama bilemiyorum. işe yarayan birşey tecrübe edersen lütfen paylaş rabarbaa....
3 günde bir yıkıyorum dr u 3 günü geçirme demişti. evimizi mutlaka 24 derece 25 te oluyor bazen sıcak tutuyoruz. yıkarken klimayıda açıyoruz iyice ısınıyor yıkadığımız yer. ısı konusuna çok dikkat ediyoruz biz erken doğdu ve bu konuda çok hassas. bir de soyununca inanılmaz hareketler yapıyor bayılıyorum :) bir müddet özgür bırakıyorum onu. eşimle beraber yıkıyoruz. yüzdürme şeklinde file kullanmadık hiç. şimdilik salonda (klima orada diye) yemek masasının üstünde küvetini doldurup yıkıyoruz. hem belim ağrımıyor hemen hemen eğilmiyorum. ama şimdilerde kara kara düşünüyorum çünkü bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor. küvette deli gibi ayak çırpmaya başladısular çıkıyor dışarı. banyoda bu düzeni kurmamız mümkün değil. ısı açısından elektrikli ısıtıcılardan alıcaz galiba...
tek yıkamandan dolayı seni tebrik ederim
allah yardımcın olsun bu havalarda zoru başarıyorsunuz. sanırım aybikede dışarlarda. kolaylıklar diliyorum size.
herkes uyku düzeninden bahsetmiş. ben de bahsetmek istiyorum. yorumlara açığım tracy nin kütabını okuyamadım bilgilerinizi, herhangi bir eksiğim varsa eksikliği söylerseniz kitaba göre çok sevinirim
gece 12 1 gibi uyuyor sallıyorum kuzumu. yanlış birrrrr dimi
emzik kullanmıyor kızım ama uyku samanlarında uykuya geçiş materyali olarak kullanıyoruz 2. ayından beri. kendi kendiliğine oluştu bu düzen. emziksiz uyumuyor şimdi. sorunda etmiyorumb açıkçası.
sabah 6.5 7 gibi uyanmadan mamasını veriyorum. buarada yatarkende karnını doyurup uyuturyorum sabahaz kadar birdaha yemek yok!
sonra 8.5 9 gibi kaldırıyorum eğlence alt temizliği konuşmalar en sevdiğim zamanı yaşıyoruz. sabahları inanılmaz keyifli. sürekli gülüyor kuzumm
sonra 11 de yemek 11 30 gibi uyku. 2 saate yakın uyuyor. kalınkca biraz oyun vs 14 te çorba. saat 15 15.30 gibi uyku 1.5 saat sürer. 17 de kalkar 19 - 20 gibi uyku 40 dakika kadar sürer. sorna 12 1 e kadar uyumuyorrr
ben çok rahatsız değilim sizce çok mu kötü??
sadece büyüme hormonundan dolayı uykusunu erkene mi çeksem diyorum. yoksa kendince bir düzen oturttu yavrum fenada değil sanki....
2 yada3 günde bir yıkıyorum canım odasında küvetine file takıp yıkıyorum doğduğundan beridir kendim yıkıyorum hiç korkmuyorum yıkarken çok da rahat oluyorGünaydın arkadaşlar.Bir sorum olacak.Bebişinizi ne zkadar zxaman aralıklarında yıkıyorsunuz.Ve yalnız yıkayan arkadaşlar nasıl yıkıyor.Ben tek başıma yıkıyorum ve artık ağırlaştıkları için zor oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?