- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.681
bnde tam bunu soracaktım cnm bu kadar olur, havalar soğudu ya bz haftada 2 yıkıyoruz kv geliyo eşimle genelde birlikte yıkıyorlar, ben tutamıyorum ya kayıyo elimden :)) filesiz küvette yüzdürerek yıkıyorlar. tek yıkamak çok zordur eminim bz cesaret edemiyoruz. hem kv sevmeye gelmiş oluyo kp le gelip yıkayıp gidiyo extradan bi da gelmiyolar. Fazla da durmuyolar sıkmıyor buda beni..
Bu arada birazdan yola çıkacağım 2 gün annemlerdeyim heyet raporu alacak babam inş bana. ctesi görüşürüzzz
3 günde bir yıkıyorum dr u 3 günü geçirme demişti. evimizi mutlaka 24 derece 25 te oluyor bazen sıcak tutuyoruz. yıkarken klimayıda açıyoruz iyice ısınıyor yıkadığımız yer. ısı konusuna çok dikkat ediyoruz biz erken doğdu ve bu konuda çok hassas. bir de soyununca inanılmaz hareketler yapıyor bayılıyorum :) bir müddet özgür bırakıyorum onu. eşimle beraber yıkıyoruz. yüzdürme şeklinde file kullanmadık hiç. şimdilik salonda (klima orada diye) yemek masasının üstünde küvetini doldurup yıkıyoruz. hem belim ağrımıyor hemen hemen eğilmiyorum. ama şimdilerde kara kara düşünüyorum çünkü bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor. küvette deli gibi ayak çırpmaya başladısular çıkıyor dışarı. banyoda bu düzeni kurmamız mümkün değil. ısı açısından elektrikli ısıtıcılardan alıcaz galiba...
tek yıkamandan dolayı seni tebrik ederim
[/COLOR][/B]
2 yada3 günde bir yıkıyorum canım odasında küvetine file takıp yıkıyorum doğduğundan beridir kendim yıkıyorum hiç korkmuyorum yıkarken çok da rahat oluyor
evet canım bende aynı dertten muzdaribim artık kuvette durmuyo hareketlendi. bende bir kaç arkadaştan duymuştum . alıyorum onu kucağıma banyoya birlikte giriyoruz. oturuyorum tabureye oğluşumu da bacak arama sıkıştırıyom. bir güzel yıkıyorum. çok rahat oluyor. yoksa bütün odası su içinde kalıyodu :)
Canım ben anne sutuyle bekliyorum çok şükür süt problemi yasamadim. Doguncada 4200 gramdi zaten. Darısı senin bebeğine
Ben gün aşırı yıkıyorum canım, kaka yapmışsa her gün yıkıyorum.
Canım bebeğin küvetini ağzına kadar su dolduruyorum ben, ayrı bir kovada da durulama suyu yapıyorum. Bebeği içine yatırıp tek elimle başının altından destek veriyorum zaten su kaldırıyor onu, hemde kendisi kol ve bacaklarını çırpıyor, yüzüyor. Diğer elimlede vucudunu ovuyorum. Sonra yuz üstü çeviriyorum aynı şekilde elimi iki kolunun altından geçiriyorum başı yukarıda vucudu suyun içşnde kalıyor, diğer elimlede saçını yıkıyorum. Temiz suyla saçlarını kuruluyorum, sonra çıkarıp vucudunada su dokuyorum. Havlusunun içine birde tulbent seriyorum. İkisinide sarıp çıkarıyorum. Tulbent suyu çekiyor, hemen alıyorum tulbenti, sonra kolaltı, karın ve poposuna saf zeytinyağıyla masaj yapıyorum, giyidiriyorum. Misss gibi oluyor :)
maşallah canım.. bizimde kilomuz az değil çok şükür ama bu kadarda değil:))Canım ben anne sutuyle bekliyorum çok şükür süt problemi yasamadim. Doguncada 4200 gramdi zaten. Darısı senin bebeğine
Çoook teşekkürler...çok açıklayıcı oldu.ilk banyoda bu şekilde demnicem)
öyle güzel anlatmışsın ki cnm banyo yapasım geldi :))
Arkadaşlar yavrucuklarınızla nasıl oynuyorsunuz.
kızlar bu 4. ay aşıları neden bu kadar zor geçiyor, biz daha olmadık 4. ay aşılarımızı, çünkü 2.ay aşılarımızı 15 gün gecikmeli vurulduğumuz için ve 2. ay aşıları ile 4 ay aşıları arasında 2 ay olması gerektiği için kızımın 4.5 aylık olmasını bekliyorum
baya karışmıştı bizim aşı takvimimiz iki ülke arasında çok farklılık olunca öyle oluyor
bir de buraya özel aşılar da var onalrı da olduğu için iyice karıştı zavallı kuzum benim
ama herkesin yazdığı çok zor geçtiği, 2. ay aşıalrı için de öyle denmişti ama türkiye de sağlık ocağındaki hemşire 2. ay aşılarının ateş yapmayacağını, herhangi bir huzursuzluğa sebep olmayacağını söylemişti, beril de öyle her günki kadar ağlamıştı, o da gaz sancısından dı aşıdan farklı bi şeyler olmamaıştı
şimdi burda okuyunca sizlerden ben de korkmaya başladım 4.ay aşıları için
kızlar bu 4. ay aşıları neden bu kadar zor geçiyor, biz daha olmadık 4. ay aşılarımızı, çünkü 2.ay aşılarımızı 15 gün gecikmeli vurulduğumuz için ve 2. ay aşıları ile 4 ay aşıları arasında 2 ay olması gerektiği için kızımın 4.5 aylık olmasını bekliyorum
baya karışmıştı bizim aşı takvimimiz iki ülke arasında çok farklılık olunca öyle oluyor
bir de buraya özel aşılar da var onalrı da olduğu için iyice karıştı zavallı kuzum benim
ama herkesin yazdığı çok zor geçtiği, 2. ay aşıalrı için de öyle denmişti ama türkiye de sağlık ocağındaki hemşire 2. ay aşılarının ateş yapmayacağını, herhangi bir huzursuzluğa sebep olmayacağını söylemişti, beril de öyle her günki kadar ağlamıştı, o da gaz sancısından dı aşıdan farklı bi şeyler olmamaıştı
şimdi burda okuyunca sizlerden ben de korkmaya başladım 4.ay aşıları için
Hayır hiç de endişe etme bizim De 2.ay aşısında 37,5 fln olmuştu en fazla ilaç fln da vermeden öle çok huzursuzluk da yapmadan atlattık
Iki gün önce de 4 ay aşıları vardı 37,3 oldu en fazla ve yine öle gözle görünür bi huzursuzluğu olmadı çok şükür
Bu arada o tanıdık bakıcı işini naptınız merak ettim
Ayrıca burnunu fena çizmiş demişsin geçmiş olsun
şubat ayında gelecek canım bakıcı, en son eşimle baya düşünüp öyle karar verdik. annemin ve babamın hislerine güvendim onlar o kadının bebeğime iyi bakacağını düşünüyorlar ben de ikna oldum, inşallah yanılmayız, çok zor yabancıya emanet etmek gereçekten. Eki Görüntüle 909588
işte böyle çizmiş, şunun tipine bakarmısınız, bir insan bunu kendine nasıl yapar bir de şaşkın şaşkın bakıyor cadı burnu kan içinde
Günaydın arkadaşlar.Bir sorum olacak.Bebişinizi ne zkadar zxaman aralıklarında yıkıyorsunuz.Ve yalnız yıkayan arkadaşlar nasıl yıkıyor.Ben tek başıma yıkıyorum ve artık ağırlaştıkları için zor oluyor.
aybikecim işe başlayınca 2 haftada alışıyosun, ilk hafta ben de çok stres olmuştum, hele işe başlamandna önceki hafta kabus gibiydi ne yapıcam ben diye düşünüyordum,
işe başladığım ilk gün telefondan açıp açıp kızmın resimlerini öptüm sürekli, oyyy bızdıkım benim derken buldum kendimi hep iş yaparken
bu 3. haftam ve alıştık diyebilirim, tabi kızımı anneme emanet etmemim de rahatlığını yaşıyorum
tek sorunum süt sağamadığım için sürekli eve gidip gelmem gerekiyor, ve burada taksiler iğrenç, geçenlerde bir taksiye yapıştım nerdeyse o kadar yapış yapıştı
bir de türk olduğumu anlayan taksicilerle ilginç muhabbetler oluyor ki hemen anlıyorlar zaten türk olduğumu onların çenesini çekmek zor, bugün bi tanesi muhteşem yüzyıl dizsinde olanalrın gerçek olup olamdığını sordu, heramissultan diye yayınlanıyor da burda, izlemiyorum deyip kestirip attım, sen türksün nasıl izlemezsin diyo sonra, heyy alllamm sanki izlemek zorundayım,
geçenlerde bi tanesi türkiyeye gitsem iş bulabilirmiyim diye sordu, türkiye de çalışmak isityorum bana yardımcı olabilirmsiin falan dedi, üniversite mezunuymuş iş bulamıyomuş taksicilik yapıyomuş, sanki bizim üniversite mezunu işsizlerimiz azmış gibi,
araba kullanmakta acemi olduğum için yaşıyorum tabi bu sorunları hep, bu kötü trafikte zaten imkansız araba kullanmam.
öyle işte ben de dert yandım gibi oldu da, dediğim gibi canını sıkma insna alışıyor, düzgün bi bakıcı bulursun, kv de göz kulak olur yani en azından bakıcı bakar o da bakıcının başında olurki kadın düzgün baksın, allah bir şekilde yardım ediyor diye düşünüyorum
süleymanın sarayı gerçekten var mı türkiye de dedi, böyle lginç
şubat ayında gelecek canım bakıcı, en son eşimle baya düşünüp öyle karar verdik. annemin ve babamın hislerine güvendim onlar o kadının bebeğime iyi bakacağını düşünüyorlar ben de ikna oldum, inşallah yanılmayız, çok zor yabancıya emanet etmek gereçekten. Eki Görüntüle 909588
işte böyle çizmiş, şunun tipine bakarmısınız, bir insan bunu kendine nasıl yapar bir de şaşkın şaşkın bakıyor cadı burnu kan içinde
Dun biraz bu konuyu konuşmuştuk canım, bir kaç arkadaş yaptıklarını yazmıştı. Ben özetle;
- kucağıma hafif yatar pozisyonda oturtup, mega boy hikaye kitabı açıyorum önümüze bol resimli, orada çizimleri gösteriyorum, ona da dokunduruyorum ama çok uzun süre ıyanlanmıyor böyle, çabuk sıkılıyor.
- yatağın üzerine çıplak yatırıyorum, alıştırma kulodu giydiriyorum sadece, kendisini çok özgür hissediyor, elleri, ayaklarıyla oynuyor. Altınada pofuduk güzel hissettiren bir battaniye seriyorum çok keyifleniyor.
- ayak parmaklarından birisini boyuyorum, onu yakalamaya çalışıyor sağa sola yatıyor bazn çok komik oluyor, bunundünde yazmıştım.
- ayna karşısında çok oynatıyorum, ayna karşısında saçlarını tarıyorum, burnuna yanaklarına pıt pıt yapıyorum konuşuyorum aynı zamanda (ingilizce,turkçe almanca adlarını söylüyorum dokunduğum yerlerin).
- oyun halısında yanına yatıyorum, ayaklarıyla muzik çaldıkça bende alkışlıyorum. Oyuncakları tutup çekiyorum, aynen beni takip ediyor ve ben hangi oyuncağa dokunursam o da sonrasında o oyuncağa gidiyor.
- birde son iki gundur izmirde hava çok güzel, evin hemen arkasında park var. Sabahları pijamalarının üzerine tulum giydirip kucağımda çıkarıyorum parka. Çocuklara, ağaçlara, hayvanlara bakıyor. Etrafı izliyor ve iletişim kurmaya çalışıyor. Yapraklara falanda dokunduruyorum, çok mutlu oluyor. Hele çocuklar oynadık,a onlara sesini duyurmak için bağırıp ayaklarını sallıyor, yerinde duramıyor.
- şarkılar söyleyip aynı ritimle onunda kollarını ve bacaklarını oynatıyorum. Jimlastik yapmış oluyor.
- bazen banyo süresini çok uzun tutup yüzdürüyorum küvette. Suya oyuncak top falan atınca ona doğru atlıyor, yüzmeye çalışıyor hatta suyun içinde dönüyor kendisi. Sanırım en sevdiği oyun bu.
Bunlar aklıma gelenler şimdilik, bunların dışında hepimiizn yaptığı çocuğun üstüne kapanıp onu öpücüklere boğmak, sevgi sözcükleri çığlıklar falan :))))) babasıda bir eliyle göğsünden bir eliyle poposundan tutarak havaya kaldırıyor, uçuruyor, ona da bayılıyor bemim kızım.
Şuan sinir krizi geçiriyorum yine bi misafirlikteyim yine kızın ufak yazık pirinçten mama yap yedir yine bu kız mı hııı aynı erkeğe benziyor. Ya bu nedir ya yeter artık diorum süt alerjisi var mama içemez vay efendim nolmuş onlar pirinçle sütlü büyütmüş yaaaa yeter ağlamak istiyorum çok mu ufak bu kız niye herkes benim anneliğimi sorguluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?