2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende oturma odasında koltuğun üzerine koyuyorum küveti.Ama fileyle yıkıyordum.Birde filesiz yıkamayı deneyeyim bakalım.Odada elektrikli ısıtıcıyıda açıyorum.Oda sıcaklığı 24-25 derece oluyor.Banyada yıkarsam elektrikliısıtıcıyı orda yakarsam bu sefer odada giydirdiğim zaman üşür.Offff nasıl yıkıcam yaaaa.

2 yada3 günde bir yıkıyorum canım odasında küvetine file takıp yıkıyorum doğduğundan beridir kendim yıkıyorum hiç korkmuyorum yıkarken çok da rahat oluyor

Üşümüyormu.Ayrıyetten ısıtıcı açıyormusun.Banyoya açıyorsan odada giydirirken üşümüyor mu?

Canım ben anne sutuyle bekliyorum çok şükür süt problemi yasamadim. Doguncada 4200 gramdi zaten. Darısı senin bebeğine

Maşallah bebişine.Benimki artık emmiyor.

Keşke bende gün aşırı yıkayabilsem.

Çoook teşekkürler...çok açıklayıcı oldu.ilk banyoda bu şekilde demnicem )

İyi eğlenceler canım. Bizim kızımla en çok eğlendiğimiz zamanlarımız banyo zamanları diyebilirim.

öyle güzel anlatmışsın ki cnm banyo yapasım geldi :))

Canım bende iştahla yazdıktan sonra kalktım kızımı yıkadım :) genelde gece uykusu öncesinde yıkıyordum ama çok canım çekti benimde :)

ocakta işe başlayacağım için 1,5 aydır süt depolamaya çalışıyorum. gün içinde süt sağma şansım olmadığından sabahları sağıyorum. 2 gündür akşamları yemekten sonra rezene çayı içiyorum (doğadan poşet çay) ve geceleri göğüslerim çok doluyor. bu sabah göğsümün ağrısına uyandım o kadar dolmuş ki taş gibi olmuştu ve pıt pıt damlıyordu :) tavsiye ederim.

işe başlayan annelere sorum var. ben süt saklama poşetine koyuyorum 350-400 ml.ayrıca işe gitmeden önce de sabahları 150 ml bırakim diyorum sizce bu miktar yeterli olur mu?

bide oğluşum diş çıkarıor. diş kaşıyıcı fln almıyor ya çeneme saldırıyor yada parmaklarını kemiriyor maymun 5 sn de çenemi morarttı :)

bebişlere su veriyor musunuz? dr umuz 4.ay kontrolde su vermeye başla dedi. hayat suyun bebekler için olanını verebilirsin dedi. kaşık yada biberonla. ben biberonla veriyorum 15 gündür daha yeni yeni suya alıştı.

demir damlasına 5.ayda başlicaz dedi ama benim de içim rahat değil bu konuda. 5 ay kontrolümüzde detaylı olarak sormayı düşünüyorum.

Arkadaşlar yavrucuklarınızla nasıl oynuyorsunuz.

Dun biraz bu konuyu konuşmuştuk canım, bir kaç arkadaş yaptıklarını yazmıştı. Ben özetle;

- kucağıma hafif yatar pozisyonda oturtup, mega boy hikaye kitabı açıyorum önümüze bol resimli, orada çizimleri gösteriyorum, ona da dokunduruyorum ama çok uzun süre ıyanlanmıyor böyle, çabuk sıkılıyor.
- yatağın üzerine çıplak yatırıyorum, alıştırma kulodu giydiriyorum sadece, kendisini çok özgür hissediyor, elleri, ayaklarıyla oynuyor. Altınada pofuduk güzel hissettiren bir battaniye seriyorum çok keyifleniyor.
- ayak parmaklarından birisini boyuyorum, onu yakalamaya çalışıyor sağa sola yatıyor bazn çok komik oluyor, bunundünde yazmıştım.
- ayna karşısında çok oynatıyorum, ayna karşısında saçlarını tarıyorum, burnuna yanaklarına pıt pıt yapıyorum konuşuyorum aynı zamanda (ingilizce,turkçe almanca adlarını söylüyorum dokunduğum yerlerin).
- oyun halısında yanına yatıyorum, ayaklarıyla muzik çaldıkça bende alkışlıyorum. Oyuncakları tutup çekiyorum, aynen beni takip ediyor ve ben hangi oyuncağa dokunursam o da sonrasında o oyuncağa gidiyor.
- birde son iki gundur izmirde hava çok güzel, evin hemen arkasında park var. Sabahları pijamalarının üzerine tulum giydirip kucağımda çıkarıyorum parka. Çocuklara, ağaçlara, hayvanlara bakıyor. Etrafı izliyor ve iletişim kurmaya çalışıyor. Yapraklara falanda dokunduruyorum, çok mutlu oluyor. Hele çocuklar oynadık,a onlara sesini duyurmak için bağırıp ayaklarını sallıyor, yerinde duramıyor.
- şarkılar söyleyip aynı ritimle onunda kollarını ve bacaklarını oynatıyorum. Jimlastik yapmış oluyor.
- bazen banyo süresini çok uzun tutup yüzdürüyorum küvette. Suya oyuncak top falan atınca ona doğru atlıyor, yüzmeye çalışıyor hatta suyun içinde dönüyor kendisi. Sanırım en sevdiği oyun bu.

Bunlar aklıma gelenler şimdilik, bunların dışında hepimiizn yaptığı çocuğun üstüne kapanıp onu öpücüklere boğmak, sevgi sözcükleri çığlıklar falan :))))) babasıda bir eliyle göğsünden bir eliyle poposundan tutarak havaya kaldırıyor, uçuruyor, ona da bayılıyor bemim kızım.

yazından alıntı canım.....ona katıldığım noktalardan biriside yapılan geyiklerin sayfalarca devam etmesi sakın yanlış anlaşılmasın geyik şaka olmasın demiyorum ama uzatmanın manası yok burda güzel bilgiler arada kaybolup gidiyor...

katılıyorumm...

kızlar siz orda kar soğuklarıyla uğraşırken ben de burda sıcaklar yüzünden eve giren sivrisineklerle uğraşıyorum. akşamları yanlışlıkla balkon kapısnı açmışız sanırım ve bir sivrisinek girmiş, tabi doğru bizim yatak odasına gelmiş ordan da, gece 3 e kadar vızır vızır uyutmadı beni, berili ısırcak diye nöbet tuttum resmen, berilin üzerine bir tülbent gerdim ama yine de içim rahat etmedi, acaba tülbentin içine girer de kızmı ısırır mı diye. sabahı sabah ettim, sabah uynadığımızda ilk işim yarım saat ortalıkta sivriyi aramak oldu, veee buldum tabi kapının köşesine konmuş aydınlık olduğu için kıpırdamadan duruyodu öyle bir sinirle üzerine terliğimi geçirdimki cesetinin ufak bir parçası bile kalamdı ortalıkta yok ettim sinirden resmen. allahtan kan çıkmadı demek ki kimseyi ısırmamış diye düşündüm. kabus gibi bir geceydi resmen. en iyisi bir sinek kovucu almak olacak

Hayır hiç de endişe etme bizim De 2.ay aşısında 37,5 fln olmuştu en fazla ilaç fln da vermeden öle çok huzursuzluk da yapmadan atlattık
Iki gün önce de 4 ay aşıları vardı 37,3 oldu en fazla ve yine öle gözle görünür bi huzursuzluğu olmadı çok şükür

Bu arada o tanıdık bakıcı işini naptınız merak ettim
Ayrıca burnunu fena çizmiş demişsin geçmiş olsun

canım daha önce sormuştun aşıları cevap verememiştim kusuruma bakma
Atahan iki gün önce 5li karma ve pnömokok oldu...eğer 2. ayda sıkıntı yaşamadıysan bunda da sorun olmaz korkma
paşamın ateşi en fazla 36.8 di ve herzamanki saatinde uyudu, sadece aşı ilk yapıldığında 2dk ağladı...aşılara verdiği tepki tamamen bünyeyle alakalı...

şubat ayında gelecek canım bakıcı, en son eşimle baya düşünüp öyle karar verdik. annemin ve babamın hislerine güvendim onlar o kadının bebeğime iyi bakacağını düşünüyorlar ben de ikna oldum, inşallah yanılmayız, çok zor yabancıya emanet etmek gereçekten.

işte böyle çizmiş, şunun tipine bakarmısınız, bir insan bunu kendine nasıl yapar bir de şaşkın şaşkın bakıyor cadı burnu kan içinde

Oyy yavrum kıyamam ben ona geçmiş olsun canım.

Bn doğduğundan beri iki kere annemle iki kere eşimle yıkadım ondan beri yalnız yıkıyorum ilk başta çok zor geliyordu. eşimin

bilgisayar masasını boşaltıp küveti onun üstüne koydum, iköpük fleyi içine yerleştirdim,masa da kaloriferin yanında ayrıca küçk

elektrikli ısıtıcı da açıyorum . Ve en önemlisi en geç 16.30 da yıkıyorum dahaönce dakşam 19 gibi yıkıyordum ama bir gün elektrikler

kesildi hem karanlıktan korktu çok ağladı ben de panik oldum hem de ev buz gibi oldu. Yani yalnızken hava çok kararmadan yıkamak

lazım. Bence sen de kendine göre en rahat edeceğin bir düzen oluşturup hiç olmazsa 3 günde 1 yıkayabilirsin. Ben extra birşey

olmadıkça hergün yıkıyorum ama ozanın da suyu sevmesi ve banyo yaparken hiç ağlamaması büyük bir kolaylık sağlıyor.

:))) Allah yardımcın olsun canım iyiymiş taksi muhabbetleri :)
deseydin Türkiye de Türkler iş bulamıyor, sen gelsen kesin bulursun...baksana Suriyelilerin hepsine iş verdik, maaş bağladık, sağlık hizmetleri beleş...yani bu ülkenin kahrını Türkler çekiyor, diğerleri yaşıyor

Kızım sabah 10 dan beri bir kere 30 dk bir kere de 40 dk uyudu. İki uykusunda da odasına koydum ama uyumadı dün nedense ilk defa 1,5 saat uyumuştu odasında. Demek ki dün çok uykusu vardı şuan oynuyoruz oyun halısında.

Kıyamammm, nasılda bakıyor -burun benim tırnak bemim size ne. diyor:)

Kizlar benim oglum koltuk altlarinda tutup yere koydugun zaman istedigi tarafa dogru yuruyor yani yurutece koysam basip gidecek ama dr yurutec zararli dedigi icn almiyorum sizdede durumlar boylemi yoksa biz erkenmi yuriyecegiz

ayyy çocuk olup oynayasım geldi ne güzel anlatmışssın :))) bizde birşeyler yapıyoruz ama anlattıkarın fikir oldu teşekkür ederimmm

Şuan sinir krizi geçiriyorum yine bi misafirlikteyim yine kızın ufak yazık pirinçten mama yap yedir yine bu kız mı hııı aynı erkeğe benziyor. Ya bu nedir ya yeter artık diorum süt alerjisi var mama içemez vay efendim nolmuş onlar pirinçle sütlü büyütmüş yaaaa yeter ağlamak istiyorum çok mu ufak bu kız niye herkes benim anneliğimi sorguluyor

Bence sen etrafındaki o fazlalıkları hiç dikkate alma canım. Bu insanlar ne kadar cesur ya, bende hayret ediyorum böyle insanlara ve hayat tarzlarına ağızlarına geldiği gibi yorum yapabiliyorlar. Cahil cesareti. Bu insanları dikkate alıp cevap bile vermeyeceksin aslında, evet öyle deyip gececeksin, nasılsa sen anlatsan bile anlayabilecek kapasitede değiller, işleri güçleri dedikodu, fesatlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…