- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.721
evet kiloya göre ise bende öyle duymuştum ama banada kan damlası4 devit 3 dediler yani kan damlasını kilosuna göre ver demediler yani bende dedikleri gibi 4 damla demir veriyorum arttırmalımıyım acaba
benim ufaklıkta kızarma oldu canım aşının tuttuğuna delaletmiş ebemiz öyle demişti şu an kızarık ve hafif kabarık aşı yerikızlar 2. ay aşılarından biri koldaN yapılmıştı hatırlarsanız obölgede kızarma su toplama oalyı yaşayan var mı
Ya bi kızı erkeğe benzetmek çok kırıcı hiç mi farkında deiller yani ben üzülüyorum erkek mi bu diyorlar Allah ım pespembe giydiriyorum ne alaka sırf saçı az die bu muhabbet kırıldığımı görüncede üzülme üzülme arkası erkek demek mal oğlu mallar neye üzüldüğümün bile farkında deiller cehalet ne kötü bişi arkadaş
Rejimine ye ye bişi olmaz ye birazcık ne olacak sanki ayh bu gece krizlere girdim çok şükür evime geldim
Canlar dün dördüncü ayımıza girdik ve aşımızı olduk.. Yan etkı ne yasadınız
benim ufaklıkta kızarma oldu canım aşının tuttuğuna delaletmiş ebemiz öyle demişti şu an kızarık ve hafif kabarık aşı yeri
iyi akşamlar kızlar canım sıkkın oğlum hasta desem değil iyi desem değil bi gülüyo iki ağlıyo üç gündür böyle ıkınıyo gibi sinirli bu durumda olan varmı ne yapsambilemedim
kızlar bugünde başardım
saat 21:00 da yarasa prenses lakabına yakışmayacak bir şekilde uykuya teslim olmuştur
istikrarı seviyor bu melekler canım inş böyle devam eder de sen de rahat edersin o da güzel gelişir.
Bugun bizim de 4. ay kontrolmuz vardi. 2 asimiz vardi biri karma asi bacaktan, digeri rota agizdan.
Ek gidaya basliyoruz. Bu arada doktora sordum sirf anne sutu alan bebeklerde ek gidaya 6. aydan sonra basliyorlarmis. Bizim gibi gunde 1 efa bile mama aliyorsa ek gidaya baslatiyorlarmis.
Ilk 2 hafta saat 11:00 de sadece elma puresi verecegiz.
2 hafta sonra yine 11:00 de elma ve armut puresi verecegim. Ek olarak 18:00 de sebze puresi.
3 hafta sonra bunlara ek yogurt var.
Gerek soymak icin gerekse rendelemek icin metal kullanmayin cam rende ile rendeleyin dedi. Yarin hem cam rende hem de seramik bicak alacagim.
Doktorumuz yeni baslayacagim icin bu ek gidalari muhakkak bebek cok acken ver yoksa almayabilir dedi. Bugun elma ile baslayayim dedim. Ama rende olmadigi icin buharda pisirdim ve bingo benim oglum dili ile itti. Ama cok ac degildi o yuzden yarin tam acken tekrar deneyecegim. Elma puresinin icine birazda tarcin katmistim Kayra yemeyince esim goturdu :)
Sebze olarak patlican ve ispanak haric tum sebzeleri verebilirsin dedi. Bizim doktorumuz da muhakkak balkabagi verin besin degeri cok iyidir dedi. (Aybike de aynisini soylemisti)
Sebzelere pirinc yerine irmik koy dedi. Ben bulabilirsem yulaf unu koyacagim.
Meyve ve sebze puresi en az 100 ml olacak bu da bir cay batdagina denk geliormus. Ama Kayra alirsa 150-200 e kadar verebilirsin dedi.
Kan ilacina baslayalim dedi. Ben de biraz geciktiremez miyiz dedim. Aslinda 7. ya da 8. aya kadar beklenebiliyor ama Saglik Bakanligi mecbur tuttugu icin 4. ayda baslatiyoruz dedi. Ama 7. 8. ayda kan testi sonrasi baslayabiliriz dedi.
Emel bu bilgi sana. Kesinlikle yurutec tavsiye etmiyorum dedi. Kalca cikigi vs kismini gectim yurutecler ile bebekler cok fazla ev kazalari yasiyorlar o yuzden asla diyorum dedi. BEbekler hiz ve tehlike kontrolu yapamadiklari icin yurutecle hizi alamayip saga sola vurabiliyorlarmis. Allah korusun gecen hafta bir hastasinin bebegi yrutec ile mutfakta firina vurmus uzerine kaynar caydanlik dokulmus. O yuzden kizlar AMAN diyorum.
Oturma isini konustuk. 5. aya kadar ben oturmayi tavsiye etmiyorum dedi. Ama Kayra oturmaya egilimli ve oturmak istiyorsa sizin kucaginizda en fazla 15 dk olmak sarti ile oturabilir dedi. 5. ayda zati mama sandalyesine oturacak dedi.
Gobek deliginde zaman zaman pamukcuk, kirler olabiliyor Kayra'da onu sordum. Hic dokunmayin vucut kendi atar onlari dedi.
Ek gidaya basliyoruz su isini sordum. Alirsa birkac kasik kaynamis su verebilirsin ama almazsa verme dedi. Ayrica suyu fokur fokur cok kaynatmayin kaynar kaynamaz hemen kapatin dedi. (Bunun nedenini sormadim unuttum)
Artik 4 saat araliklarla beslenebilmesi gerektigini soyledi. Anne sutu daha cabuk aciktirir ama ek gidalar tok tutar dedi.
Biz gunde 1 defa Aptamil kullaniyorduk. Hipp marka mamayi sorduk. Bilmeyenler icin sorayim tamamen organik ve yanlis hatirlamiyorsam Alman firmasi. Doktorumuz %100 organik oldugunu ve guvenilir bir marka oldugunu soyledi. Yarindan itibaren ona baslayacagiz.
Aklimda kalanlar bunlar, cok uzun oldu farkindayim ama ben siz doktordan aldiginiz bilgileri paylasinda cok memnun oluyorum, aydinlatici oluyor, o yuzden ben de detayli anlatayim dedim.
İyi eğlenceler canım. Bizim kızımla en çok eğlendiğimiz zamanlarımız banyo zamanları diyebilirim.
Canım bende iştahla yazdıktan sonra kalktım kızımı yıkadım :) genelde gece uykusu öncesinde yıkıyordum ama çok canım çekti benimde :)
Canım benim kızım sarisin mavi gözlü bir bebekti hic erkege benzemiyordu, pespembe giydiriyordum, yine de erkek mi diyen oluyordu, insanlar sanırım bazen sırf konuşmuş olmak icin konuşuyor , bosver uzme sen canınıYa bi kızı erkeğe benzetmek çok kırıcı hiç mi farkında deiller yani ben üzülüyorum erkek mi bu diyorlar Allah ım pespembe giydiriyorum ne alaka sırf saçı az die bu muhabbet kırıldığımı görüncede üzülme üzülme arkası erkek demek mal oğlu mallar neye üzüldüğümün bile farkında deiller cehalet ne kötü bişi arkadaş
Rejimine ye ye bişi olmaz ye birazcık ne olacak sanki ayh bu gece krizlere girdim çok şükür evime geldim
Evet canım ben bud olanı aldım , sandalyeye monte edilebiliyor ben cok sevdim, insallah oglusum da severEvet ben sormustum. Ben de mamas&papas in mama sandalyesini begendim. Simdi sitesine baktim da bud sandalyeye konuluyor ve mama sandalyesi gibi kullanabiliyorsun ama snug sanalyeye konulamiyor oyle anladim ben
iyi akşamlar kızlar canım sıkkın oğlum hasta desem değil iyi desem değil bi gülüyo iki ağlıyo üç gündür böyle ıkınıyo gibi sinirli bu durumda olan varmı ne yapsambilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?