- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.761
Çok geçmiş olsun canım.
Demiri sağlık ocağı mı vermişti yoksa doktor mu?
kardelencim geçmiş olsun çok
ateş olayı kötü ve tedirgin edici gerçekten, iyiki idrar tahlili yaptırmışsınız, bu arada bebekler ateşlendiğinde soğuk kompresten ziyade ılık bir duş aldırılması, ve ince giydirilerek bir yelpaze ile hafif hafifi serinletilmesi tavsiye ediliyor, soğuk kompres ısıyı içeride hapsedeceğinde havaleye neden olabiliyormuş allah korusun, o nedenle ılık kompres yapılabilir belki
berili izmirde götürdüğüm doktor söylemişti, aşağıdaki linkte de doktorumuzun internet sitesinde ateş çıktığında ne yapılır ile ilgili bir yazısı var
ATEŞ @ Doktor Yılmaz Bay
kızlar dün itibariyle nam-ı değer yarasa prenses kızımı 21:00 da uyuttum
gece 2 lerde uyuyan kızım 1 haftadır uyguladığım uyku düzeni ve EASY rutini sayesinde artık daha erken yatıyor.
o kadar mesudum ki kendimi alkışlıyorum
buldum canım yazımı
belki bi yardımı olur
Emzirdiğin sure boyunca hiç regl olmayabilirsin canım ama olabilirsinde. Her kadında farklı oluyor...
Arkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
Benim kızımda diş kaşıyıcısını tutamadı. Ne zamandır pırasa veririm diye aklımdaydı ama bizim evde pırasa pişmediği için ihmal ediyordum. Köyde gittiğim akrabamda vardı pırasa verdim eline nasıl kemirdi nasıl rahatladı. Baya bi zaman elinden bırakmadı. Dedim kızım ben niye ihmal etmişim. Hemen bir iki sap aldım getirdim eve.
Benim ogluma d ne guzel bir kiz diyorlar canim. Bosver salla gitsin. Bu tiplerin azi karar fazlasi zarar.
amaaann ne üzülürsün be arkadaşım seninki de bir şey mi? bi< sünnete hastaneye gittiğimizde ameliyathanenin önünde bekelrken drun biri geldi konuşurken sünnet ettircez dedik hımm kız mı dedi???????!!!!!!!!! biz de şoookkkk tabiki ,yok dedik sünnet ettirecez ya ondan bekliyoruz burda dedik ,kız gibi aynı dedi.canım bizim oğlana da kız diyorlar hiç canımı sıkmıyorum hatta hoşuma bile gidiyor :)
Canım benim kızım sarisin mavi gözlü bir bebekti hic erkege benzemiyordu, pespembe giydiriyordum, yine de erkek mi diyen oluyordu, insanlar sanırım bazen sırf konuşmuş olmak icin konuşuyor , bosver uzme sen canını
Evet canım ben bud olanı aldım , sandalyeye monte edilebiliyor ben cok sevdim, insallah oglusum da sever
Bizimkide öyle , 3 gündür ne gündüz ne gece dogru dürüst uyumuyor, gündüz uyumamasina alışkınim da gecede sapitti 3 gündür , baba sehir disinda , onu mu hissediyor nedir anlamadım
Bence sen fazla iyisin. Beni biraz tanıyan kimse cesaret edipte söyleyemiyor böyle şeyler. Ağzımdan köpükler saça saça bağırıp herkesi benzetme kapasitem var. En yakınlarım zaten kırılıp üzülmeyeyim diye bişey demiyorlar. Hatta benim kız anca bu ay biraz topladı kendini. Rahata erdikten sonra itiraflar geliyor. Toparlamış bebeğe benzemiş falan diye. Bence tutma kendini benzet öyle konuşanları. Sen sakince cevap verince açıklama yapıyormuşsun mazeret bildiriyormuşsun gibi oluyor. Böylelerine kibarlık yaramaz. Kv ve onun gazıyla kp bi ara takmıştı mama da ver diye. Ben diyorum sütüm var onlar diyorlar mama ver. Kv yi benzettim kibarca o kesti demeyi ama kp' re ne diyorsa adam mutfakta bi daha dedi mama versen mi diye. Kendinden söylemediğini bildiğim ve art niyetli olmadığını bildiğim için dedimki beni kırıyorsunuz üzüyorsunuz sanki çocuğuma bakamıyormuşum gibi. Yeter artık sütüm var ve kilo alımı normal. Düzenli doktor kontrolümüz var ve bi sorunumuz yok. Hemen kıvırdı ve o son oldu.
ya yanlış anlaşılmasın ama...benim kızı da erkeğe benzetiyorlar..saç bandı takmadığım sürece) buna neden kırılıyorsunuz..insanlar kötü niyetli değiller bence..bebişlerimzin hepsi melek,daha erkek kız denecek ayrımları olmaması normal bence..(benimkinde erkek siması var gerçi) bence siz de biraz hassas davranmış ve alınmışsınız, boşuna kafayı yormayın
kızlar 2. ay aşılarından biri koldaN yapılmıştı hatırlarsanız obölgede kızarma su toplama oalyı yaşayan var mı
kızlar sağolun kim bana fikir ferdi hatırlamıyorum ama çok teşekkür ederim.paşam pek dönmüyor dönemiyr yazmıştım.biriniz yere koy dedi de teşeküürler.yere koyar koymaz pat diye döndü paşam çok sevindim.biraz tontiş de korkuyorum gelişimini olumsuz etiliyecek.dr sordu zaten dönebiiyormu diye.
canım ellerine sağlık, çok iyi olmuş bzlerle paylaşman :)
yalnız şu oturma konusunda benim kafam çok karışık. bize doktorumuz 3. ayda artık destekli oturtabilirsin demişti ve ben oturtuyorum. sizinki 5. ay demiş..içime kurt düştü acaba yanlış mı yaptım diye
kızlar sağolun kim bana fikir ferdi hatırlamıyorum ama çok teşekkür ederim.paşam pek dönmüyor dönemiyr yazmıştım.biriniz yere koy dedi de teşeküürler.yere koyar koymaz pat diye döndü paşam çok sevindim.biraz tontiş de korkuyorum gelişimini olumsuz etiliyecek.dr sordu zaten dönebiiyormu diye.
merhaba kızlar..bende denizgül86 ile aynı soruları soracaktım :44:bende heraseranın tavsiyesi üzerine medelanın saklama poşetlerini aldım ve süt depolamaya başladım..sizce kaç ml koymalıyım...sabah emzirip çıkacağım..öğlen on iki gibi döneceğim..sizce bir öğün için ne kadar içer.ben 150 ml koymaya çalışıyorum bir poşete..işe başladığımda 5.5 aylık olacak?
ayrıca ben ilk doğduğu andan itibaren su verdim...çok terliyor çünkü..
ya yanlış anlaşılmasın ama...benim kızı da erkeğe benzetiyorlar..saç bandı takmadığım sürece) buna neden kırılıyorsunuz..insanlar kötü niyetli değiller bence..bebişlerimzin hepsi melek,daha erkek kız denecek ayrımları olmaması normal bence..(benimkinde erkek siması var gerçi) bence siz de biraz hassas davranmış ve alınmışsınız, boşuna kafayı yormayın
Canım bana zor gelmiyor. Hatta işim olmasa bile çıkıyoruz. Mesela bugün köye gittik. Teyzem ve akrabalar özledi birde süt alıcam diye bahane ettim. Komşunun ahırına yakın parlettim arabayı diyorum kızım çek gübre kokusunu içine anan buralarda büyüdü sende kibar olma. Yazın hayvanları sevmeye de götürücem. Yaz günlerinde yaralarım yüzünden bağır çağır emziriyorum diye eve kapandıklarıma yanıyorum.
Arkadaşlar yavrucuklarınızla nasıl oynuyorsunuz.
şubat ayında gelecek canım bakıcı, en son eşimle baya düşünüp öyle karar verdik. annemin ve babamın hislerine güvendim onlar o kadının bebeğime iyi bakacağını düşünüyorlar ben de ikna oldum, inşallah yanılmayız, çok zor yabancıya emanet etmek gereçekten. Eki Görüntüle 909588
işte böyle çizmiş, şunun tipine bakarmısınız, bir insan bunu kendine nasıl yapar bir de şaşkın şaşkın bakıyor cadı burnu kan içinde
ama sana yeterli dozu vermişler zaten demiir gibi ağır bir metali fazla vermek bence uygun değil arkadaşım sormadan artırma canım zaten ken değerine bakmadan veriyorlar belki yeterli kan değeri bebeğin fazlası da zarar yani
oturma konusu benim içinde kafa karıştırıcı. dr 6 aydan önce oturmasın dedi ama gel de bunu oğluma anlat :) ben yatırıyorum o doğrulmaya çalışıyor, kafasını kaldırıyor ve kendini öne atıyor. birde destekli oturmak nasıl oluyor mesela benim kucağımda oturuyor gibi duruyor böyle bişey mi?
maşallah oğluşa cnm. benim oğlum da tontiş biraz. fazla dönmüyr bende yere battaniye serip koyuyorum ama yok dönmüyor. bazen de bakıyorum kendiliğinden dönmüş canı isterse yani :)
lütfen bu demir damlalarına çok dikkat edin. bize 6 damla ile başlattılar sadece 3 gün kullandım ve kızım kabız oldu ve bu kabızlıktan dolayı idrar yollarına kadar enfeksiyon kaptı.
artık sağlık ocaklarına da güvenim kalmadı. en iyisi tahlil yaptırıp sonrasında doktora danışıp demir damlasına başlamak.
Saolun kızlar yorumlarınız için sayenizde kendimi daha iyi hissediyorum. Tebrizi canım inan alınganlık yaptığımı düşünmüyorum yani üstünde pembe kıyafetler olup pembe battaniyeye sarılı bebeğe erkek mi die sormak sencede abes bişe deil mi? Ki mesele o deil sadece nedir bu insanlardaki yorum yapma merakı zayıf sütün yaramıyor zayıf kalmış küçük aaa benim kızım 10 kiloydu bu ayda hımm mama vermelisin hayır mama verme anne sütü alsın ben çoktan pirinç unı veriyordum bu ayda alerji neymiş biz hiç böyle şeyler duymadık yeni çıkmış böyle şeyler aaahh bizim zamanımızda bunlar mı vardı sizde bebek mi bakıyorsunuz doktoru dinleme sen o yanlış biliyor aaaa açki bu çocuk eli hep ağzında :s bu nedir ya bu nedir yani ömrümü yiyor bunlar bu arada bunlar benim arkım deil kv Kur'an okuma ve sohbet grubu yani ablalar teyzeler bu yüzden sus pis oluyorum ama içten içe krizlerdeyim :s
maksat miss gibi anne sütleri telef olmasın..ben de 150ml birakmayı füşünöüştüm...:cnm ben tam gün çalışıp süt iznimi cumaları kullanıcam. bu yüzden en az 4 biberonluk süt bırakmam gerekiyor sanırım. sen tek öğün diyorsun 120-150 ml arasında yeter bence. ilk günler fazla bırakma imkanın varsa bi dene mesela 200 ml bırakmayı. ne kadar içtiğini anlayıp ona göre bırakırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?