2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar sağolun kim bana fikir ferdi hatırlamıyorum ama çok teşekkür ederim.paşam pek dönmüyor dönemiyr yazmıştım.biriniz yere koy dedi de teşeküürler.yere koyar koymaz pat diye döndü paşam çok sevindim.biraz tontiş de korkuyorum gelişimini olumsuz etiliyecek.dr sordu zaten dönebiiyormu diye.

Çok geçmiş olsun canım.

Demiri sağlık ocağı mı vermişti yoksa doktor mu?

teşekkür ederim. sağlık ocağından vermişlerdi.

bilgi için teşekkürler.

buldum canım yazımı
belki bi yardımı olur

ne güzel başarmışsın uyku düzenini oluşturmayı.

bende doktora uyku düzeni oluşturmak istediğimi söylediğimde easy yöntemini uygulamamı söyledi. kısmetse önümüzdeki hafta başlamak istiyorum. inşallah başarılı olabiliriz.

Emzirdiğin sure boyunca hiç regl olmayabilirsin canım ama olabilirsinde. Her kadında farklı oluyor...

bende doğumdan sonra sadece 1 kere regl oldum. bazen regl olacakmışım gibi sancılar oluyor sonra kesiliyor bir kaç hafta sonra yine aynı sancılar oluyor. rahim kendini toparladığı anlamına mı geliyor acaba? sizlerde de arada böyle sancılar oluyor mu?

pırasa benim de aklımda ama şimdi erken mi olur vermem emin olamadım. diş kaşıyıcısından sağlıklı olduğu kesin gerçi denemekte fayda var.

Benim ogluma d ne guzel bir kiz diyorlar canim. Bosver salla gitsin. Bu tiplerin azi karar fazlasi zarar.

Saolun kızlar yorumlarınız için sayenizde kendimi daha iyi hissediyorum. Tebrizi canım inan alınganlık yaptığımı düşünmüyorum yani üstünde pembe kıyafetler olup pembe battaniyeye sarılı bebeğe erkek mi die sormak sencede abes bişe deil mi? Ki mesele o deil sadece nedir bu insanlardaki yorum yapma merakı zayıf sütün yaramıyor zayıf kalmış küçük aaa benim kızım 10 kiloydu bu ayda hımm mama vermelisin hayır mama verme anne sütü alsın ben çoktan pirinç unı veriyordum bu ayda alerji neymiş biz hiç böyle şeyler duymadık yeni çıkmış böyle şeyler aaahh bizim zamanımızda bunlar mı vardı sizde bebek mi bakıyorsunuz doktoru dinleme sen o yanlış biliyor aaaa açki bu çocuk eli hep ağzında :s bu nedir ya bu nedir yani ömrümü yiyor bunlar bu arada bunlar benim arkım deil kv Kur'an okuma ve sohbet grubu yani ablalar teyzeler bu yüzden sus pis oluyorum ama içten içe krizlerdeyim :s

kızlar 2. ay aşılarından biri koldaN yapılmıştı hatırlarsanız obölgede kızarma su toplama oalyı yaşayan var mı

evet canım bizimde tarif ettiğğin gibi oldu hemişire aşıyı yaparken olacaklardan bahsetmişti kabuk bağlar su toplar dokunmayın diye

ya benim kızımda dönmüyor yerede koydum ama yapmadı yüzüstü koyduğumda emekleme eğilimi var çabalıyor ama dönmedi henüz

oturma konusu benim içinde kafa karıştırıcı. dr 6 aydan önce oturmasın dedi ama gel de bunu oğluma anlat :) ben yatırıyorum o doğrulmaya çalışıyor, kafasını kaldırıyor ve kendini öne atıyor. birde destekli oturmak nasıl oluyor mesela benim kucağımda oturuyor gibi duruyor böyle bişey mi?

maşallah oğluşa cnm. benim oğlum da tontiş biraz. fazla dönmüyr bende yere battaniye serip koyuyorum ama yok dönmüyor. bazen de bakıyorum kendiliğinden dönmüş canı isterse yani :)

Benim de canimdan bezdirdiler. Uc kilo dogdu sonra 2750 ye dustu. Annem ablam kv dahil goren herkes yazik diye baslayan cumleler kurdu. Sonra ben 4kilo dogurdum yok sūtum akardi, sen bakamiyor musun acaba. Rezene icerim kv derki bu cocuk ondan mi uyuyor (on gunluk bebsk joron tepecek sanki) komposto icerim kv senin gobek gitmez beş aylik hamile gibisin cok yiyosun, bulgur pilavi yerim cocuga gaz yaparlar. Yemek zaten zorla yiyorum istah birakmazlar senin sut yok mama ver...silikon uc kullaniyorum mecburen kv alttan alta guler annemler panik yapar. En sonunda herkesi gonderdim. Kocama dedim izin al bunlqri gonder.Allah razi olsun ondan yillik iznini aldi bugune getirfik kuzumuzu. Ve inan bandana takiyorum erkek mi diye sirmasinlar diye. Ama soranlar yabancilar bana yada kuzumakasitlari yok biliyorum ama kizlik nisanesi vandana Isun diyorum:) kisaca seni anliyorum

cnm ben tam gün çalışıp süt iznimi cumaları kullanıcam. bu yüzden en az 4 biberonluk süt bırakmam gerekiyor sanırım. sen tek öğün diyorsun 120-150 ml arasında yeter bence. ilk günler fazla bırakma imkanın varsa bi dene mesela 200 ml bırakmayı. ne kadar içtiğini anlayıp ona göre bırakırsın.

Fikriyecim çok sevindim oğlunun dönmesine :) sanırım bendim kızımında dönemediğini ama suçlunun ben olduğumu çnk onu hiç düz zeminde bırakmadığımı söylemiştim. Benimkide bayağı emeklemede yol katetti olduğu yerden sürünerek epey ilerliyor bildiğin 180 derece döndürüyor kendini ama hala tam anlamıyla yuvarlanmıyor biraz destek istiyor :s

ya benim kızıma da aynı muhabbet yapılıyor. kırılmak değilde saçma sapan konuşmalar geriyor beni. arkadaşın dediği gibi baştan aşağı pembe kırmızı giydiriyorsun erkek mi bu deniyor....komik şeyler

valla cidden maşallah. ben eve kapandım. prematüre diye ilk başlarda hiç çıkmıyorduk çıkamıyorduk daha doğrusu anında sıcaklardan 37 ve üstüne çıkıyordu. çok etkileniyordu kuzum. şimdi de soğuk diye çıkarmıyorum bırde sıcağa alştırdım öyle yada böyle...yaz ve baharı iple çekiyorum. bu günlerin acısını çıkarıcaz kızımla

ben de bu sıcaklık konusundan çokkk çektim. ağzı olan yorum yaptı dalga geçti. yok ev hamam gibiymiş yok çocuğu ben hasta edecekmişim....bir ton laf. ilk başlarda yok erken doğdu yok şu derecenın altına inmemesi lazım diye açıklama yapıyordum aptal gibi. artık böylesi uygun deyip geçiyorum. anlamıyorlar çünkü.
biri fikir sormadıkça yorum yapmak ne kadar büyük kabalık ve itici bir durum.

Arkadaşlar yavrucuklarınızla nasıl oynuyorsunuz.

güzel kızımla ne yapsam ona açıklama yapıyorum. hep konuşuyoruz. oyu sayılmaz belki ama algısı için çok öenmli diye düşünüyorum. bezden kitapçığı var hayvanları tanıtıyorum şaşkın şakın bakınıyor. diş kaşımak için daha çok kullanıyor ama. bir iki tane daha çiftlikli filan kitapçıkları var onları anlatıyorum. pek ilgisini çektiğini söyleyemem. oyun halısında bir sürü oyuncağı var ne olursa olsun diş kaşıyıcı olarak kullanıyor. aklı fikri dişinde. bilindik cöööler filan birde. onu güldürmek için ani tatlı uyarıcı çığlılar....
en uzun sıkılmadan yaptığı şey gözlerinin içine bakıp kısık sesle konuşmalara kaşını göznü oynatıp cevaplar vermesi. ikimizde çok zevk alıyoruz.

çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın yavrularımızı.

lütfen bu demir damlalarına çok dikkat edin. bize 6 damla ile başlattılar sadece 3 gün kullandım ve kızım kabız oldu ve bu kabızlıktan dolayı idrar yollarına kadar enfeksiyon kaptı.

artık sağlık ocaklarına da güvenim kalmadı. en iyisi tahlil yaptırıp sonrasında doktora danışıp demir damlasına başlamak.

evet canım destekli oturma dedikleri o... paşamda aynı şekilde nerdeyse kendi kalkıyor artık

bizde bu ay 4. ay kontrolüne gittik ve sağlık ocağı hemen elimize şişeyi tutuşturdu, 7 damla kullanacaksın..neye göre 7 damla dedim kiloya göreymiş...peki ya ihtiyacı yoksa dedim, vardır vardır sen mutlaka hergün kullan...tabikide kullanmadım kullanmıyorum. özel doktorumuzda benimle aynı fikirde, 6 ayda kan sayımı yapar duruma bakarız dedi...bu arada gereksiz demir kullanımıyla ilgili şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim

Bebek Yapım Bakım Onarım: Bebeklere Demir Takviyesi Gerekli Midir Değil Midir?

Valla canım kim olursa olsun. Sen bir annesin onlarda sana saygı duyacak. 10 gün kadar önce ben göğüslerim için son bir doktora gideyim dedim. Dönüştede uzak diye sık gidemediğimiz sevdiğimiz bi yerde yemek yiyelim dedik. Otoparktan restorana kadar kızım bebek arabasında üstü örtülü. Yoldan geçen bi kadın duyurarak söylenmesin mi aa hasta olur bu çocuk. Hava soğuk falan diye bende herkes kaynana ne bu dedim. Eşim boşver cevap verme falan diye zor durdurdu beni. Yalnız olsam ederdim ağzına da o eşime dua etsin.

Nasılasınız kızlar uzun zaman oldu yazmayalı özledim
Biz ek gıdaya geçtik biliyorsunuz bende uyguladığım şeyleri paylaşmak istedim çünkü bu ek gıda olayı bir karmaşa açıkçası
Ben sabahtan elma püresi veriyorum cam rendeden geçirip ama biraz öğürüyor sanırım o kadar pütür yutmak için henüz hazır değil zorlamıyorum ıkı gündür avokado (avokado ilk verilebilecek meyveler arasında başı çekiyor ve kıvamı bebek için çok uyduğun bi deneyin) ve muzu püresi şeklinde verdim beğendi öğlen sebze çorbası doktorum içinde mutlaka patates ve havuç olacak bir kaşıkta irmik ve zeytinyağı bunun dışında yavaş yavaş içine bir yeni sebze ekleyeceksin dedi aman dikka yeşil yapraklılarda koyduğunuz çorbalar o gün verilmeli ıkınci gün yenisi yapılmalı çünkü nitelikte üretiyor neyse ikindide evde mayaladığım yoğurttan veriyorum gece uyku saatine yakında aptamilin sütlü pirinçlerinin mamasından veriyorum doktorumuz pirinç unu mutlaka ver ihmal etme dedi ben hiç muhallebi verme taraftarı değildim açıkçası ama bi denedim baktım çok hoşuna gitti çocuk yiyor o yüzden ver
Yorum artık bende ve mutlaka su veriyorum bir kaç kaşık belli bir miktarım yok ne kadar yiyeceğini o belirliyor istemediği an asla ve asla zorlamıyorum ek gıda olayı bizde böyle bu aralar
Ama uykularımız çok problemlı gündüz uykularımız çok güzel ama gece olunca 11 gibi zorla uyutuyorum 3 saat uyuyo bir uyanıyor emzirip yatırıyorum gözler cin gibi tamamen uykusu açılmış oluyor ve bir daha uyutmam saatler alıyor sabahlara kadar ayaktayım tekraruykuya devam etmesi için ne yapmalıyım uf bu durum beni çok yordu uykusuzluktan sürekli baş dönmesi yaşıyorum
Biraz uzun oldu kusura bakmayın artıkaw

maksat miss gibi anne sütleri telef olmasın..ben de 150ml birakmayı füşünöüştüm...:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…