2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım bana zor gelmiyor. Hatta işim olmasa bile çıkıyoruz. Mesela bugün köye gittik. Teyzem ve akrabalar özledi birde süt alıcam diye bahane ettim. Komşunun ahırına yakın parlettim arabayı diyorum kızım çek gübre kokusunu içine anan buralarda büyüdü sende kibar olma. Yazın hayvanları sevmeye de götürücem. Yaz günlerinde yaralarım yüzünden bağır çağır emziriyorum diye eve kapandıklarıma yanıyorum.

canım bir aydır böyleyiz ben de ancak uyurken emirebiliyorum.önce biraz sakinleşmesine bekle sonra emirmeye çalış belki işe yarar.ben önbce sakinleştiriyorum biraz uykuya dalıyor öyle emirebiliyorum.

kızlar 2. ay aşılarından biri koldaN yapılmıştı hatırlarsanız obölgede kızarma su toplama oalyı yaşayan var mı
.

öyle olmalı canım merak etme baya bi sürüyor iyişlremrsi birkaç ay sınra iyileşir ve iz kalacak.

biz de 4 aylık aşılarımızı yaptırdık.kan ilacı verdi dr ben dedim kan testi yapılmadan mı vereceğiz cevabı tedavi qamaçla vermiyoruz zaten demir deposu tamamlamk için dedi 6 aylıkken kan sayımı yapacağız dedi.ben de o zaman 6 aylığa kdar bekleriz dedim büyük oğlum çok ilqaç içti ve faydfasını görmedik dedim kan sayımı yapıp o zmankarar veririz dedi.cevap veremdi dr tamam dedi o kdar.çok sinirliydim zaten tam çıktık hazırlayın dedi bebği çıplk çıplak bekletti bizi doğuma gidiyormuş.madem öyle ni,ye söylemiyorsubnuz ben yarım saat çıplak tutuyorum oğlumu şimdi gece uyamıyor burnu akıyor.

Benim kızımda diş kaşıyıcısını tutamadı. Ne zamandır pırasa veririm diye aklımdaydı ama bizim evde pırasa pişmediği için ihmal ediyordum. Köyde gittiğim akrabamda vardı pırasa verdim eline nasıl kemirdi nasıl rahatladı. Baya bi zaman elinden bırakmadı. Dedim kızım ben niye ihmal etmişim. Hemen bir iki sap aldım getirdim eve.

2 hafta oncesine kadar ara ara kestiriyordu hatta nadir de olsa 1,5-2 saat uyudugu zamanlar olmustu. Ama suan kestirme bile yok. Bugun doktora gittik gece uykusunu aliyor demek ki dedi.

Belki gecici bir süreçtir canım, bir süre sonra gündüz uykularını alacaktır merak etme, ne kadar dayanabilirki sadece gece uykularıyla :)

Canım ellerine sağlık, cok guzel yazmışsın. Şimdi siz daha 4 aylık olduğunuz içinmi myhallebi, yoğurt gibi şeyleri eklemedi? Sadece meyve ve sebze püresiyle başladı? Birde ben gunde 2 veya 3 defa biberon veriyorum, 3 saatte 1 besliyorum kızımı. Mesela sabah 8 de mama verdikten sonra 11 de 100 ml meyve puresi ve 3 saat sonra yeniden emzirme veya mama mı vermeliyim?

Birde, neden mama alan bebeklerde daha erken ek gıdaya geçiliyor acaba? Zaten formul mamaların içinde her turlu ihtiyaçları var ve anne sutu gibi neyi alıp neyi eksik bıraktığımızı ölçemez değiliz. Miktarı ve içeriği açık.

Banyo sonrası hemen sıcak suyla durulamassan sabun izi kalıyor canım. Biz bulaşık süngeri benzeri birşeyle ovuyoruz temizlerken, bence sirke de olur.

Valla burda da en irisinden kara sinekler balkon kapısına yapışıp kapıyı açmamızı sabırla bekliyorlar. Eşimde akşam ışık yaparken sigara içicem diye kapıyı açıyor ve hop içeri. Sivriye razıyım çünkü bu kara sinekler hastalık taşıyorlar. Pis ve yapışkanlar. Çareyi cibinlikte buldum. Yazın takmadığım cibinliği kışın takmak zorunda kaldım.

kızlar aş hakında okuduklarım beni deli edecek ya ya bu konuda bilgilii olan varmı fikirleriniz ne .be gerçekten karasız kaldım ne yapsam diye.şuan çok kişi çocuklarını aşılandirmiyormuş.

teyzoşlar ağustus kardeşlerin dişleri kaşınıyordurdu bize de fikir verin ne kullanıyorsunuz birkaç tane diş kaşığımız var ama hiç birirni beğnemdi .

Bence sen fazla iyisin. Beni biraz tanıyan kimse cesaret edipte söyleyemiyor böyle şeyler. Ağzımdan köpükler saça saça bağırıp herkesi benzetme kapasitem var. En yakınlarım zaten kırılıp üzülmeyeyim diye bişey demiyorlar. Hatta benim kız anca bu ay biraz topladı kendini. Rahata erdikten sonra itiraflar geliyor. Toparlamış bebeğe benzemiş falan diye. Bence tutma kendini benzet öyle konuşanları. Sen sakince cevap verince açıklama yapıyormuşsun mazeret bildiriyormuşsun gibi oluyor. Böylelerine kibarlık yaramaz. Kv ve onun gazıyla kp bi ara takmıştı mama da ver diye. Ben diyorum sütüm var onlar diyorlar mama ver. Kv yi benzettim kibarca o kesti demeyi ama kp' re ne diyorsa adam mutfakta bi daha dedi mama versen mi diye. Kendinden söylemediğini bildiğim ve art niyetli olmadığını bildiğim için dedimki beni kırıyorsunuz üzüyorsunuz sanki çocuğuma bakamıyormuşum gibi. Yeter artık sütüm var ve kilo alımı normal. Düzenli doktor kontrolümüz var ve bi sorunumuz yok. Hemen kıvırdı ve o son oldu.

merhaba kızlar..bende denizgül86 ile aynı soruları soracaktım :44:bende heraseranın tavsiyesi üzerine medelanın saklama poşetlerini aldım ve süt depolamaya başladım..sizce kaç ml koymalıyım...sabah emzirip çıkacağım..öğlen on iki gibi döneceğim..sizce bir öğün için ne kadar içer.ben 150 ml koymaya çalışıyorum bir poşete..işe başladığımda 5.5 aylık olacak?
ayrıca ben ilk doğduğu andan itibaren su verdim...çok terliyor çünkü..

Muhallebinin konusu hic gecmedi. Onumuzdeki ay verir mi bilmiyorum. Suana kadar sadece anne sutu ve az da olsa mama aldigi icin yavas yavas alistira alistira baslanmasi gerektigini soyledi. Ben onumuzdeki Sali ise basliyorum ve formul mama sayisini arttiracagim ama yine de ilk haftalar vucudun, sindirim sisteminin alismasi icin sadece gunde 1 defa ile verilmesi gerektigini soyledi. Bence birden yuklenme sen de. Kizin buyuk belki Kayra'dan ama daha hic kati gida almadi o yavrucak da. Onun da bence alismasi gerek o yuzden sen de kademeli git derim.

Doktorun verdigi semaya gore ilk 2 hafta gunde 1 kere meyve puresi (saat 11:00) (1 OGUN)
10 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi ve 18:00 de sebze puresi (2 OGUN OLDU)
20 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi, 13:00-14:00 gibi sebze puresi, 16:00-17:00 gibi Yogurt (3 OGUN OLDU)
30 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi, 13:00-14:00 gibi sebze puresi, 16:00-17:00 gibi yogurt, 19:00 sebze puresi (4 OGUN OLDU)

Alistira alistira arttiriyorsun. 1 ayin sonunda 4 ogun almis oluyor.

Ek olarak 20 Ocak'a kadar olan sebze puresini havuc+patates ile yapiyorken 20 Ocak itibari ile her 2 gunde bir yeni bir sebze ekleyebiliyorsun (patlican, ispanak haric)

Mama ve anne sutu icerigi birebir ayni mi bilmiyorum ama sadece anne sutu aliyorsa 6 aya kadar bu sekilde devam edilmesi soyleniyormus.

Bu arada yogurt icin de keci sutu kullanabilirsin dedi. Bilgin olsun

ya yanlış anlaşılmasın ama...benim kızı da erkeğe benzetiyorlar..saç bandı takmadığım sürece) buna neden kırılıyorsunuz..insanlar kötü niyetli değiller bence..bebişlerimzin hepsi melek,daha erkek kız denecek ayrımları olmaması normal bence..(benimkinde erkek siması var gerçi) bence siz de biraz hassas davranmış ve alınmışsınız, boşuna kafayı yormayın

Iyi akşamlar güzel anneler ve onlarin tatli melekleri.
Biz 4. Ay kontrolumuzde 6.800 gr dik. Bir hafta sonra 5 aylik olacagiz ve evde tarttigima gore sadece 200 gr almisiz 7000 gr olmusuz. Evde tarttigima guveniyorum cunku onceki aylar doktorla paralel gitti.
Sadece anne sütü aliyor.kilo konusunu hic takmadim su ana kadar amabir ayda bu kadar az kilo almasi normal mi? Ac kaldigina dair hicbir belirti hissetmedim.cisini 5 6 kere yapiyor gunde. Kendi birakmadigi muddetce emziriyorum.sutumun yettigini de düşünüyorum cunku bir huzursuzlugu olmuyor.
bakalim doktorumuz ne diyecek.
Ben de 6 aylik oldugunda ise baslayacagim için 5 ay doldugunda yavas yavas ek gidaya gecip alistirmak istiyorum.

cunku anne sütü alan bebekler annelerı sarımsak yedı dıyelım sutu sayesınde onun tadını alabılıyor ama mama yıyen bebekte bu sans yok o yüzden mama yıyen bebeklerı daha erken baslatıyorlar dıye hatırlıyorum.bız sadece anne sütü alıyoruz 4 aylıkken baslattı drmz bana bı lıste verdı cnm sennkı gıbı ama ben pek takılmadım ona suan 4 ay 23 gunluguz bı kase corba ıcıyor hemen arkasından da emzırıyıyorum .

bu arada emzıren anneler ek gıdaya gecıldıgınde bebek emmek ıstemezse once emzırıp daha sonra ek gıdayı vermemı soyledı dr memeyı bırakmasın dıye .

ek gıda tarıflerıde verırsek bırbırımıze güzel olur bnce ben mesela bugun 1 orta boy patates bır havuc 1 yaprak ıspanak ve bır avuc pırıncı pisirdim sonra mıkserden gecırdım (bu saglıklımı bılmıyorum mıkserden gecırmek ) azıcık da zeytınyagı yaladı yuttu az az ver dedı ama ıstıyo napıyım resmen cıglık atıyo mwermeyınce zeytınyagı koyuncada bagırsakları calısıyo ve zorlanmıyo meyve purelerıde yapıyorum ınek yogurduda yedırıyorum ve cok azcık yogurda zeytın yagı damlatıyorum .dunde balkabıgını buharda pısırıp ezdım cok faydalıymıs yedırdım tadımlık yedırdım onu arada korkuyorum nedense yedırrken bogazına takılcak dıye :)

kızlar fcb buna rastaldım bakın isterseniz faydalı olur.

aşı için AŞI HAKKINDA

https://?fref=ts

Canım bu ası konusunu Dr la konus ama bu paylaştığın yazı bana hic güven vermedi, gereksiz yere ve asırı derecede Aşılar kotulenmeye çalışılmış , aşılarını yaptırmazsan cocuğunun geçireceği hastalıkların sorumluluğunu alabilecek mısın
14 yasında kızamik geçirdim ve ölüyordum nerdeyse
Kızımın sınıfının yarısı su çiçeği geçirdi, cok sukur biz hicbisey yasamadık
Hepatit A nedeniyle karaciğer nakli olmak zorunda kalan tanıdığım var
Yani ası yapılmazsa o sorumluluğu alamam ben şahsen

çok sağol canım güzel açıklama yaptın.gerçekten net güzel birşey birçok şey için cevabı bulabilir insan ama birçok kafa karaştırıcı da yazılar var .doğrusu bulmka zor olabiliyor.çok sağol canım.

canım ellerine sağlık, çok iyi olmuş bzlerle paylaşman :)
yalnız şu oturma konusunda benim kafam çok karışık. bize doktorumuz 3. ayda artık destekli oturtabilirsin demişti ve ben oturtuyorum. sizinki 5. ay demiş..içime kurt düştü acaba yanlış mı yaptım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…