- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.741
ya bende de hiç kafa kalmadı herşeyi unutuyorum. doğumdan sonra hastalık gibi birşey oldu öyle şakır şakırda emdirmedim ama bilemiyorum. işe yarayan birşey tecrübe edersen lütfen paylaş rabarbaa....
3 günde bir yıkıyorum dr u 3 günü geçirme demişti. evimizi mutlaka 24 derece 25 te oluyor bazen sıcak tutuyoruz. yıkarken klimayıda açıyoruz iyice ısınıyor yıkadığımız yer. ısı konusuna çok dikkat ediyoruz biz erken doğdu ve bu konuda çok hassas. bir de soyununca inanılmaz hareketler yapıyor bayılıyorum :) bir müddet özgür bırakıyorum onu. eşimle beraber yıkıyoruz. yüzdürme şeklinde file kullanmadık hiç. şimdilik salonda (klima orada diye) yemek masasının üstünde küvetini doldurup yıkıyoruz. hem belim ağrımıyor hemen hemen eğilmiyorum. ama şimdilerde kara kara düşünüyorum çünkü bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor. küvette deli gibi ayak çırpmaya başladısular çıkıyor dışarı. banyoda bu düzeni kurmamız mümkün değil. ısı açısından elektrikli ısıtıcılardan alıcaz galiba...
tek yıkamandan dolayı seni tebrik ederim
allah yardımcın olsun bu havalarda zoru başarıyorsunuz. sanırım aybikede dışarlarda. kolaylıklar diliyorum size.
herkes uyku düzeninden bahsetmiş. ben de bahsetmek istiyorum. yorumlara açığım tracy nin kütabını okuyamadım bilgilerinizi, herhangi bir eksiğim varsa eksikliği söylerseniz kitaba göre çok sevinirim
gece 12 1 gibi uyuyor sallıyorum kuzumu. yanlış birrrrr dimi
emzik kullanmıyor kızım ama uyku samanlarında uykuya geçiş materyali olarak kullanıyoruz 2. ayından beri. kendi kendiliğine oluştu bu düzen. emziksiz uyumuyor şimdi. sorunda etmiyorumb açıkçası.
sabah 6.5 7 gibi uyanmadan mamasını veriyorum. buarada yatarkende karnını doyurup uyuturyorum sabahaz kadar birdaha yemek yok!
sonra 8.5 9 gibi kaldırıyorum eğlence alt temizliği konuşmalar en sevdiğim zamanı yaşıyoruz. sabahları inanılmaz keyifli. sürekli gülüyor kuzumm
sonra 11 de yemek 11 30 gibi uyku. 2 saate yakın uyuyor. kalınkca biraz oyun vs 14 te çorba. saat 15 15.30 gibi uyku 1.5 saat sürer. 17 de kalkar 19 - 20 gibi uyku 40 dakika kadar sürer. sorna 12 1 e kadar uyumuyorrr
ben çok rahatsız değilim sizce çok mu kötü??
sadece büyüme hormonundan dolayı uykusunu erkene mi çeksem diyorum. yoksa kendince bir düzen oturttu yavrum fenada değil sanki....
Canım çok tşk hiç de uzun olmamış ben çok mutlu oldum ben hep sormayı unutuyorum. Biz de 1 kere mama içiyoruz doktora artıralım mı dedim kilosu iyi günde 1 yeter dedi ek gıdayı sormayı unuttum. Sen mi sordun o mu söyledi? Bilgilerin için tekrar tşk.
allah kolaylık versin canım bol bol oku ben de emzirme konusunda sıkıntı çekiyorum emmek istemiyor çıkğlık çığlığa itiyor kasıyor kendini çok sinirleniyor,ben de ayetel kürsi ,fatiha felak nas ve ihlas okuyorum sürekli .ama böyle devam ederse bir dr a götür belki manevi birşey değildir ne bilim nazar falan çok etkiliyor bebekleri .inş rahatsızlığı yoktur.
.kızlar 2. ay aşılarından biri koldaN yapılmıştı hatırlarsanız obölgede kızarma su toplama oalyı yaşayan var mı
ocakta işe başlayacağım için 1,5 aydır süt depolamaya çalışıyorum. gün içinde süt sağma şansım olmadığından sabahları sağıyorum. 2 gündür akşamları yemekten sonra rezene çayı içiyorum (doğadan poşet çay) ve geceleri göğüslerim çok doluyor. bu sabah göğsümün ağrısına uyandım o kadar dolmuş ki taş gibi olmuştu ve pıt pıt damlıyordu :) tavsiye ederim.
işe başlayan annelere sorum var. ben süt saklama poşetine koyuyorum 350-400 ml.ayrıca işe gitmeden önce de sabahları 150 ml bırakim diyorum sizce bu miktar yeterli olur mu?
bide oğluşum diş çıkarıor. diş kaşıyıcı fln almıyor ya çeneme saldırıyor yada parmaklarını kemiriyor maymun 5 sn de çenemi morarttı :)
bebişlere su veriyor musunuz? dr umuz 4.ay kontrolde su vermeye başla dedi. hayat suyun bebekler için olanını verebilirsin dedi. kaşık yada biberonla. ben biberonla veriyorum 15 gündür daha yeni yeni suya alıştı.
demir damlasına 5.ayda başlicaz dedi ama benim de içim rahat değil bu konuda. 5 ay kontrolümüzde detaylı olarak sormayı düşünüyorum.
2 hafta oncesine kadar ara ara kestiriyordu hatta nadir de olsa 1,5-2 saat uyudugu zamanlar olmustu. Ama suan kestirme bile yok. Bugun doktora gittik gece uykusunu aliyor demek ki dedi.
Bugun bizim de 4. ay kontrolmuz vardi. 2 asimiz vardi biri karma asi bacaktan, digeri rota agizdan.
Ek gidaya basliyoruz. Bu arada doktora sordum sirf anne sutu alan bebeklerde ek gidaya 6. aydan sonra basliyorlarmis. Bizim gibi gunde 1 efa bile mama aliyorsa ek gidaya baslatiyorlarmis.
Ilk 2 hafta saat 11:00 de sadece elma puresi verecegiz.
2 hafta sonra yine 11:00 de elma ve armut puresi verecegim. Ek olarak 18:00 de sebze puresi.
3 hafta sonra bunlara ek yogurt var.
Gerek soymak icin gerekse rendelemek icin metal kullanmayin cam rende ile rendeleyin dedi. Yarin hem cam rende hem de seramik bicak alacagim.
Doktorumuz yeni baslayacagim icin bu ek gidalari muhakkak bebek cok acken ver yoksa almayabilir dedi. Bugun elma ile baslayayim dedim. Ama rende olmadigi icin buharda pisirdim ve bingo benim oglum dili ile itti. Ama cok ac degildi o yuzden yarin tam acken tekrar deneyecegim. Elma puresinin icine birazda tarcin katmistim Kayra yemeyince esim goturdu :)
Sebze olarak patlican ve ispanak haric tum sebzeleri verebilirsin dedi. Bizim doktorumuz da muhakkak balkabagi verin besin degeri cok iyidir dedi. (Aybike de aynisini soylemisti)
Sebzelere pirinc yerine irmik koy dedi. Ben bulabilirsem yulaf unu koyacagim.
Meyve ve sebze puresi en az 100 ml olacak bu da bir cay batdagina denk geliormus. Ama Kayra alirsa 150-200 e kadar verebilirsin dedi.
Kan ilacina baslayalim dedi. Ben de biraz geciktiremez miyiz dedim. Aslinda 7. ya da 8. aya kadar beklenebiliyor ama Saglik Bakanligi mecbur tuttugu icin 4. ayda baslatiyoruz dedi. Ama 7. 8. ayda kan testi sonrasi baslayabiliriz dedi.
Emel bu bilgi sana. Kesinlikle yurutec tavsiye etmiyorum dedi. Kalca cikigi vs kismini gectim yurutecler ile bebekler cok fazla ev kazalari yasiyorlar o yuzden asla diyorum dedi. BEbekler hiz ve tehlike kontrolu yapamadiklari icin yurutecle hizi alamayip saga sola vurabiliyorlarmis. Allah korusun gecen hafta bir hastasinin bebegi yrutec ile mutfakta firina vurmus uzerine kaynar caydanlik dokulmus. O yuzden kizlar AMAN diyorum.
Oturma isini konustuk. 5. aya kadar ben oturmayi tavsiye etmiyorum dedi. Ama Kayra oturmaya egilimli ve oturmak istiyorsa sizin kucaginizda en fazla 15 dk olmak sarti ile oturabilir dedi. 5. ayda zati mama sandalyesine oturacak dedi.
Gobek deliginde zaman zaman pamukcuk, kirler olabiliyor Kayra'da onu sordum. Hic dokunmayin vucut kendi atar onlari dedi.
Ek gidaya basliyoruz su isini sordum. Alirsa birkac kasik kaynamis su verebilirsin ama almazsa verme dedi. Ayrica suyu fokur fokur cok kaynatmayin kaynar kaynamaz hemen kapatin dedi. (Bunun nedenini sormadim unuttum)
Artik 4 saat araliklarla beslenebilmesi gerektigini soyledi. Anne sutu daha cabuk aciktirir ama ek gidalar tok tutar dedi.
Biz gunde 1 defa Aptamil kullaniyorduk. Hipp marka mamayi sorduk. Bilmeyenler icin sorayim tamamen organik ve yanlis hatirlamiyorsam Alman firmasi. Doktorumuz %100 organik oldugunu ve guvenilir bir marka oldugunu soyledi. Yarindan itibaren ona baslayacagiz.
Aklimda kalanlar bunlar, cok uzun oldu farkindayim ama ben siz doktordan aldiginiz bilgileri paylasinda cok memnun oluyorum, aydinlatici oluyor, o yuzden ben de detayli anlatayim dedim.
Banyo sonrası hemen sıcak suyla durulamassan sabun izi kalıyor canım. Biz bulaşık süngeri benzeri birşeyle ovuyoruz temizlerken, bence sirke de olur.Bende gün aşırı yıkıyorum. Ve aynen kaka yüzünden bazen hergün oluyor. Hatta aynı gün belden aşağı tekrar yıkadığımda oluyor. Küvetinde boncuklu file ile yıkıyorum. Ne zamandır yüzdürmek aklımda ama bizim küvet su ve sabun lekesi oldu. Deterjan kullanmadan nasıl temizlerim onu kestiremiyorum. Üşengeçliği de ekleyince kalıyor da kalıyor. Sirke çıkarırmı acaba?
kızlar siz orda kar soğuklarıyla uğraşırken ben de burda sıcaklar yüzünden eve giren sivrisineklerle uğraşıyorum. akşamları yanlışlıkla balkon kapısnı açmışız sanırım ve bir sivrisinek girmiş, tabi doğru bizim yatak odasına gelmiş ordan da, gece 3 e kadar vızır vızır uyutmadı beni, berili ısırcak diye nöbet tuttum resmen, berilin üzerine bir tülbent gerdim ama yine de içim rahat etmedi, acaba tülbentin içine girer de kızmı ısırır mı diye. sabahı sabah ettim, sabah uynadığımızda ilk işim yarım saat ortalıkta sivriyi aramak oldu, veee buldum tabi kapının köşesine konmuş aydınlık olduğu için kıpırdamadan duruyodu öyle bir sinirle üzerine terliğimi geçirdimki cesetinin ufak bir parçası bile kalamdı ortalıkta yok ettim sinirden resmen. allahtan kan çıkmadı demek ki kimseyi ısırmamış diye düşündüm. kabus gibi bir geceydi resmen. en iyisi bir sinek kovucu almak olacak
Şuan sinir krizi geçiriyorum yine bi misafirlikteyim yine kızın ufak yazık pirinçten mama yap yedir yine bu kız mı hııı aynı erkeğe benziyor. Ya bu nedir ya yeter artık diorum süt alerjisi var mama içemez vay efendim nolmuş onlar pirinçle sütlü büyütmüş yaaaa yeter ağlamak istiyorum çok mu ufak bu kız niye herkes benim anneliğimi sorguluyor
ocakta işe başlayacağım için 1,5 aydır süt depolamaya çalışıyorum. gün içinde süt sağma şansım olmadığından sabahları sağıyorum. 2 gündür akşamları yemekten sonra rezene çayı içiyorum (doğadan poşet çay) ve geceleri göğüslerim çok doluyor. bu sabah göğsümün ağrısına uyandım o kadar dolmuş ki taş gibi olmuştu ve pıt pıt damlıyordu :) tavsiye ederim.
işe başlayan annelere sorum var. ben süt saklama poşetine koyuyorum 350-400 ml.ayrıca işe gitmeden önce de sabahları 150 ml bırakim diyorum sizce bu miktar yeterli olur mu?
bide oğluşum diş çıkarıor. diş kaşıyıcı fln almıyor ya çeneme saldırıyor yada parmaklarını kemiriyor maymun 5 sn de çenemi morarttı :)
bebişlere su veriyor musunuz? dr umuz 4.ay kontrolde su vermeye başla dedi. hayat suyun bebekler için olanını verebilirsin dedi. kaşık yada biberonla. ben biberonla veriyorum 15 gündür daha yeni yeni suya alıştı.
demir damlasına 5.ayda başlicaz dedi ama benim de içim rahat değil bu konuda. 5 ay kontrolümüzde detaylı olarak sormayı
düşünüyorum.
Belki gecici bir süreçtir canım, bir süre sonra gündüz uykularını alacaktır merak etme, ne kadar dayanabilirki sadece gece uykularıyla :)
Canım ellerine sağlık, cok guzel yazmışsın. Şimdi siz daha 4 aylık olduğunuz içinmi myhallebi, yoğurt gibi şeyleri eklemedi? Sadece meyve ve sebze püresiyle başladı? Birde ben gunde 2 veya 3 defa biberon veriyorum, 3 saatte 1 besliyorum kızımı. Mesela sabah 8 de mama verdikten sonra 11 de 100 ml meyve puresi ve 3 saat sonra yeniden emzirme veya mama mı vermeliyim?
Birde, neden mama alan bebeklerde daha erken ek gıdaya geçiliyor acaba? Zaten formul mamaların içinde her turlu ihtiyaçları var ve anne sutu gibi neyi alıp neyi eksik bıraktığımızı ölçemez değiliz. Miktarı ve içeriği açık.
Banyo sonrası hemen sıcak suyla durulamassan sabun izi kalıyor canım. Biz bulaşık süngeri benzeri birşeyle ovuyoruz temizlerken, bence sirke de olur.
Ya bi kızı erkeğe benzetmek çok kırıcı hiç mi farkında deiller yani ben üzülüyorum erkek mi bu diyorlar Allah ım pespembe giydiriyorum ne alaka sırf saçı az die bu muhabbet kırıldığımı görüncede üzülme üzülme arkası erkek demek mal oğlu mallar neye üzüldüğümün bile farkında deiller cehalet ne kötü bişi arkadaş
Rejimine ye ye bişi olmaz ye birazcık ne olacak sanki ayh bu gece krizlere girdim çok şükür evime geldim
Muhallebinin konusu hic gecmedi. Onumuzdeki ay verir mi bilmiyorum. Suana kadar sadece anne sutu ve az da olsa mama aldigi icin yavas yavas alistira alistira baslanmasi gerektigini soyledi. Ben onumuzdeki Sali ise basliyorum ve formul mama sayisini arttiracagim ama yine de ilk haftalar vucudun, sindirim sisteminin alismasi icin sadece gunde 1 defa ile verilmesi gerektigini soyledi. Bence birden yuklenme sen de. Kizin buyuk belki Kayra'dan ama daha hic kati gida almadi o yavrucak da. Onun da bence alismasi gerek o yuzden sen de kademeli git derim.
Doktorun verdigi semaya gore ilk 2 hafta gunde 1 kere meyve puresi (saat 11:00) (1 OGUN)
10 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi ve 18:00 de sebze puresi (2 OGUN OLDU)
20 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi, 13:00-14:00 gibi sebze puresi, 16:00-17:00 gibi Yogurt (3 OGUN OLDU)
30 Ocak itibari ile 11:00 de meyve puresi, 13:00-14:00 gibi sebze puresi, 16:00-17:00 gibi yogurt, 19:00 sebze puresi (4 OGUN OLDU)
Alistira alistira arttiriyorsun. 1 ayin sonunda 4 ogun almis oluyor.
Ek olarak 20 Ocak'a kadar olan sebze puresini havuc+patates ile yapiyorken 20 Ocak itibari ile her 2 gunde bir yeni bir sebze ekleyebiliyorsun (patlican, ispanak haric)
Mama ve anne sutu icerigi birebir ayni mi bilmiyorum ama sadece anne sutu aliyorsa 6 aya kadar bu sekilde devam edilmesi soyleniyormus.
Bu arada yogurt icin de keci sutu kullanabilirsin dedi. Bilgin olsun
Arkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
Maşallah balım teyzemiz ogluşunu büyütmüşsün , delikanlı gibi cikmisArkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
Canım bu ası konusunu Dr la konus ama bu paylaştığın yazı bana hic güven vermedi, gereksiz yere ve asırı derecede Aşılar kotulenmeye çalışılmış , aşılarını yaptırmazsan cocuğunun geçireceği hastalıkların sorumluluğunu alabilecek mısın
14 yasında kızamik geçirdim ve ölüyordum nerdeyse
Kızımın sınıfının yarısı su çiçeği geçirdi, cok sukur biz hicbisey yasamadık
Hepatit A nedeniyle karaciğer nakli olmak zorunda kalan tanıdığım var
Yani ası yapılmazsa o sorumluluğu alamam ben şahsen
Bugun bizim de 4. ay kontrolmuz vardi. 2 asimiz vardi biri karma asi bacaktan, digeri rota agizdan.
Ek gidaya basliyoruz. Bu arada doktora sordum sirf anne sutu alan bebeklerde ek gidaya 6. aydan sonra basliyorlarmis. Bizim gibi gunde 1 efa bile mama aliyorsa ek gidaya baslatiyorlarmis.
Ilk 2 hafta saat 11:00 de sadece elma puresi verecegiz.
2 hafta sonra yine 11:00 de elma ve armut puresi verecegim. Ek olarak 18:00 de sebze puresi.
3 hafta sonra bunlara ek yogurt var.
Gerek soymak icin gerekse rendelemek icin metal kullanmayin cam rende ile rendeleyin dedi. Yarin hem cam rende hem de seramik bicak alacagim.
Doktorumuz yeni baslayacagim icin bu ek gidalari muhakkak bebek cok acken ver yoksa almayabilir dedi. Bugun elma ile baslayayim dedim. Ama rende olmadigi icin buharda pisirdim ve bingo benim oglum dili ile itti. Ama cok ac degildi o yuzden yarin tam acken tekrar deneyecegim. Elma puresinin icine birazda tarcin katmistim Kayra yemeyince esim goturdu :)
Sebze olarak patlican ve ispanak haric tum sebzeleri verebilirsin dedi. Bizim doktorumuz da muhakkak balkabagi verin besin degeri cok iyidir dedi. (Aybike de aynisini soylemisti)
Sebzelere pirinc yerine irmik koy dedi. Ben bulabilirsem yulaf unu koyacagim.
Meyve ve sebze puresi en az 100 ml olacak bu da bir cay batdagina denk geliormus. Ama Kayra alirsa 150-200 e kadar verebilirsin dedi.
Kan ilacina baslayalim dedi. Ben de biraz geciktiremez miyiz dedim. Aslinda 7. ya da 8. aya kadar beklenebiliyor ama Saglik Bakanligi mecbur tuttugu icin 4. ayda baslatiyoruz dedi. Ama 7. 8. ayda kan testi sonrasi baslayabiliriz dedi.
Emel bu bilgi sana. Kesinlikle yurutec tavsiye etmiyorum dedi. Kalca cikigi vs kismini gectim yurutecler ile bebekler cok fazla ev kazalari yasiyorlar o yuzden asla diyorum dedi. BEbekler hiz ve tehlike kontrolu yapamadiklari icin yurutecle hizi alamayip saga sola vurabiliyorlarmis. Allah korusun gecen hafta bir hastasinin bebegi yrutec ile mutfakta firina vurmus uzerine kaynar caydanlik dokulmus. O yuzden kizlar AMAN diyorum.
Oturma isini konustuk. 5. aya kadar ben oturmayi tavsiye etmiyorum dedi. Ama Kayra oturmaya egilimli ve oturmak istiyorsa sizin kucaginizda en fazla 15 dk olmak sarti ile oturabilir dedi. 5. ayda zati mama sandalyesine oturacak dedi.
Gobek deliginde zaman zaman pamukcuk, kirler olabiliyor Kayra'da onu sordum. Hic dokunmayin vucut kendi atar onlari dedi.
Ek gidaya basliyoruz su isini sordum. Alirsa birkac kasik kaynamis su verebilirsin ama almazsa verme dedi. Ayrica suyu fokur fokur cok kaynatmayin kaynar kaynamaz hemen kapatin dedi. (Bunun nedenini sormadim unuttum)
Artik 4 saat araliklarla beslenebilmesi gerektigini soyledi. Anne sutu daha cabuk aciktirir ama ek gidalar tok tutar dedi.
Biz gunde 1 defa Aptamil kullaniyorduk. Hipp marka mamayi sorduk. Bilmeyenler icin sorayim tamamen organik ve yanlis hatirlamiyorsam Alman firmasi. Doktorumuz %100 organik oldugunu ve guvenilir bir marka oldugunu soyledi. Yarindan itibaren ona baslayacagiz.
Aklimda kalanlar bunlar, cok uzun oldu farkindayim ama ben siz doktordan aldiginiz bilgileri paylasinda cok memnun oluyorum, aydinlatici oluyor, o yuzden ben de detayli anlatayim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?