- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.781
Bende oturma odasında koltuğun üzerine koyuyorum küveti.Ama fileyle yıkıyordum.Birde filesiz yıkamayı deneyeyim bakalım.Odada elektrikli ısıtıcıyıda açıyorum.Oda sıcaklığı 24-25 derece oluyor.Banyada yıkarsam elektrikliısıtıcıyı orda yakarsam bu sefer odada giydirdiğim zaman üşür.Offff nasıl yıkıcam yaaaa.
Üşümüyormu.Ayrıyetten ısıtıcı açıyormusun.Banyoya açıyorsan odada giydirirken üşümüyor mu?
Maşallah bebişine.Benimki artık emmiyor.
Keşke bende gün aşırı yıkayabilsem.
arasta, suloz ,parme, engy, cucu....
nerdesiniz kızlar...biz sessiz okuyucular ıvy, mt, Aybike, hera ve adını saymadıklarım diğerlerini okuyarak rahatladık. güldük, bilmediklerimizi sorduk....urası sizin biz misafiriz, geri gelin:2:
Bugun bizim de 4. ay kontrolmuz vardi. 2 asimiz vardi biri karma asi bacaktan, digeri rota agizdan.
Ek gidaya basliyoruz. Bu arada doktora sordum sirf anne sutu alan bebeklerde ek gidaya 6. aydan sonra basliyorlarmis. Bizim gibi gunde 1 efa bile mama aliyorsa ek gidaya baslatiyorlarmis.
Ilk 2 hafta saat 11:00 de sadece elma puresi verecegiz.
2 hafta sonra yine 11:00 de elma ve armut puresi verecegim. Ek olarak 18:00 de sebze puresi.
3 hafta sonra bunlara ek yogurt var.
Gerek soymak icin gerekse rendelemek icin metal kullanmayin cam rende ile rendeleyin dedi. Yarin hem cam rende hem de seramik bicak alacagim.
Doktorumuz yeni baslayacagim icin bu ek gidalari muhakkak bebek cok acken ver yoksa almayabilir dedi. Bugun elma ile baslayayim dedim. Ama rende olmadigi icin buharda pisirdim ve bingo benim oglum dili ile itti. Ama cok ac degildi o yuzden yarin tam acken tekrar deneyecegim. Elma puresinin icine birazda tarcin katmistim Kayra yemeyince esim goturdu :)
Sebze olarak patlican ve ispanak haric tum sebzeleri verebilirsin dedi. Bizim doktorumuz da muhakkak balkabagi verin besin degeri cok iyidir dedi. (Aybike de aynisini soylemisti)
Sebzelere pirinc yerine irmik koy dedi. Ben bulabilirsem yulaf unu koyacagim.
Meyve ve sebze puresi en az 100 ml olacak bu da bir cay batdagina denk geliormus. Ama Kayra alirsa 150-200 e kadar verebilirsin dedi.
Kan ilacina baslayalim dedi. Ben de biraz geciktiremez miyiz dedim. Aslinda 7. ya da 8. aya kadar beklenebiliyor ama Saglik Bakanligi mecbur tuttugu icin 4. ayda baslatiyoruz dedi. Ama 7. 8. ayda kan testi sonrasi baslayabiliriz dedi.
Emel bu bilgi sana. Kesinlikle yurutec tavsiye etmiyorum dedi. Kalca cikigi vs kismini gectim yurutecler ile bebekler cok fazla ev kazalari yasiyorlar o yuzden asla diyorum dedi. BEbekler hiz ve tehlike kontrolu yapamadiklari icin yurutecle hizi alamayip saga sola vurabiliyorlarmis. Allah korusun gecen hafta bir hastasinin bebegi yrutec ile mutfakta firina vurmus uzerine kaynar caydanlik dokulmus. O yuzden kizlar AMAN diyorum.
Oturma isini konustuk. 5. aya kadar ben oturmayi tavsiye etmiyorum dedi. Ama Kayra oturmaya egilimli ve oturmak istiyorsa sizin kucaginizda en fazla 15 dk olmak sarti ile oturabilir dedi. 5. ayda zati mama sandalyesine oturacak dedi.
Gobek deliginde zaman zaman pamukcuk, kirler olabiliyor Kayra'da onu sordum. Hic dokunmayin vucut kendi atar onlari dedi.
Ek gidaya basliyoruz su isini sordum. Alirsa birkac kasik kaynamis su verebilirsin ama almazsa verme dedi. Ayrica suyu fokur fokur cok kaynatmayin kaynar kaynamaz hemen kapatin dedi. (Bunun nedenini sormadim unuttum)
Artik 4 saat araliklarla beslenebilmesi gerektigini soyledi. Anne sutu daha cabuk aciktirir ama ek gidalar tok tutar dedi.
Biz gunde 1 defa Aptamil kullaniyorduk. Hipp marka mamayi sorduk. Bilmeyenler icin sorayim tamamen organik ve yanlis hatirlamiyorsam Alman firmasi. Doktorumuz %100 organik oldugunu ve guvenilir bir marka oldugunu soyledi. Yarindan itibaren ona baslayacagiz.
Aklimda kalanlar bunlar, cok uzun oldu farkindayim ama ben siz doktordan aldiginiz bilgileri paylasinda cok memnun oluyorum, aydinlatici oluyor, o yuzden ben de detayli anlatayim dedim.
Yerim seni yakışıklım. Oy oy koca delikanlı olmuş annesi.Arkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
evet canım bizimde tarif ettiğğin gibi oldu hemişire aşıyı yaparken olacaklardan bahsetmişti kabuk bağlar su toplar dokunmayın diye
ya benim kızımda dönmüyor yerede koydum ama yapmadı yüzüstü koyduğumda emekleme eğilimi var çabalıyor ama dönmedi henüz
Günaydın kızlar. Geçmişe hızlıca bi göz gezdirmeye çalıştım..bayadır gelmediğim için birikmiş hepsini okuyamadım,okuduklarımdan bazıları da sinir olamama yettide arttı. Ya ben bu kadınları (kendilerine göre çok tecrübeli büyüklerimiz) anlamıyorum. Ne yapsam beğenmiyorlar. Kendi yaptıkları hep çok doğru. Kız kardeşimin kızı olacak bişiler aldım ona yeni doğan.Görenler ayy bunlar ne kadar küçüük olmazki bebeğe diyorlar.Demekki bebeğin ne kadar küçük olduğunu unuttunuz dedim! Bizimkiler 4. ayına ayak basar basmaz hemmeen 1 kase çorba içecek 1 elma 1 armut vs vs yicek. Sofrada ne varsa illa ağzına koyulacak. E bu çok küçük bu yemekler şuan çin ona uygun değil,salçalı tuzlu way efendim ben ne bilirmişim!way efendim ben kaç tane büyüttüm hepsi paşalar gibi toraman büyüdü hiç birine bişe olmadı da buna mı olacak falanda filan!Yok bu ayına göre olamamış(büyüyememişin gıcıkçası!) tabi vermiyorsun buna yemek.Yok bilmem kimin torun 8 aylık görsenn bi yanak bi gıdı oturamıyor. Hee sanki çok iyi bişii,baak oturamıyo! Ben şöyle yapıyorum desen bu kadar pimpirikli olunmaz,buldumcuk oldun. Öyle yapmıyorum desem bu ne sorumsuzluk diyorlar. Arkadaş kimseyi memnun edemiyorsun!Bide bu kızları erkeğe benzetme olayında bizim başımıza geleni paylaşıım.. Benim oğlanı da 'aaaaa!bu tam adam bundan sonra aslaa kız gelmez sonrakilerde hep erkek gör bak' töbeeee!Vahiy geliyo bunlara arkadaş!
Ek gıdaya geçen arkadaşların yazılarını defterime yazıyorum. Paylaşımlar artarsa gerçekten çook sevineceğim. Ne kadar uzun ve açıklayıcı olursa o kadar iyi diye düşünüyorum
arasta, suloz ,parme, engy, cucu....
nerdesiniz kızlar...biz sessiz okuyucular ıvy, mt, Aybike, hera ve adını saymadıklarım diğerlerini okuyarak rahatladık. güldük, bilmediklerimizi sorduk....urası sizin biz misafiriz, geri gelin:2:
Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle yaemzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt
kızlar aş hakında okuduklarım beni deli edecek ya ya bu konuda bilgilii olan varmı fikirleriniz ne .be gerçekten karasız kaldım ne yapsam diye.şuan çok kişi çocuklarını aşılandirmiyormuş.
Nasılasınız kızlar uzun zaman oldu yazmayalı özledim
Biz ek gıdaya geçtik biliyorsunuz bende uyguladığım şeyleri paylaşmak istedim çünkü bu ek gıda olayı bir karmaşa açıkçası
Ben sabahtan elma püresi veriyorum cam rendeden geçirip ama biraz öğürüyor sanırım o kadar pütür yutmak için henüz hazır değil zorlamıyorum ıkı gündür avokado (avokado ilk verilebilecek meyveler arasında başı çekiyor ve kıvamı bebek için çok uyduğun bi deneyin) ve muzu püresi şeklinde verdim beğendi öğlen sebze çorbası doktorum içinde mutlaka patates ve havuç olacak bir kaşıkta irmik ve zeytinyağı bunun dışında yavaş yavaş içine bir yeni sebze ekleyeceksin dedi aman dikka yeşil yapraklılarda koyduğunuz çorbalar o gün verilmeli ıkınci gün yenisi yapılmalı çünkü nitelikte üretiyor neyse ikindide evde mayaladığım yoğurttan veriyorum gece uyku saatine yakında aptamilin sütlü pirinçlerinin mamasından veriyorum doktorumuz pirinç unu mutlaka ver ihmal etme dedi ben hiç muhallebi verme taraftarı değildim açıkçası ama bi denedim baktım çok hoşuna gitti çocuk yiyor o yüzden ver
Yorum artık bende ve mutlaka su veriyorum bir kaç kaşık belli bir miktarım yok ne kadar yiyeceğini o belirliyor istemediği an asla ve asla zorlamıyorum ek gıda olayı bizde böyle bu aralar
Ama uykularımız çok problemlı gündüz uykularımız çok güzel ama gece olunca 11 gibi zorla uyutuyorum 3 saat uyuyo bir uyanıyor emzirip yatırıyorum gözler cin gibi tamamen uykusu açılmış oluyor ve bir daha uyutmam saatler alıyor sabahlara kadar ayaktayım tekraruykuya devam etmesi için ne yapmalıyım uf bu durum beni çok yordu uykusuzluktan sürekli baş dönmesi yaşıyorum
Biraz uzun oldu kusura bakmayın artıkaw
Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle yaemzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt
Valla canım kim olursa olsun. Sen bir annesin onlarda sana saygı duyacak. 10 gün kadar önce ben göğüslerim için son bir doktora gideyim dedim. Dönüştede uzak diye sık gidemediğimiz sevdiğimiz bi yerde yemek yiyelim dedik. Otoparktan restorana kadar kızım bebek arabasında üstü örtülü. Yoldan geçen bi kadın duyurarak söylenmesin mi aa hasta olur bu çocuk. Hava soğuk falan diye bende herkes kaynana ne bu dedim. Eşim boşver cevap verme falan diye zor durdurdu beni. Yalnız olsam ederdim ağzına da o eşime dua etsin.
Nasılasınız kızlar uzun zaman oldu yazmayalı özledim
Biz ek gıdaya geçtik biliyorsunuz bende uyguladığım şeyleri paylaşmak istedim çünkü bu ek gıda olayı bir karmaşa açıkçası
Ben sabahtan elma püresi veriyorum cam rendeden geçirip ama biraz öğürüyor sanırım o kadar pütür yutmak için henüz hazır değil zorlamıyorum ıkı gündür avokado (avokado ilk verilebilecek meyveler arasında başı çekiyor ve kıvamı bebek için çok uyduğun bi deneyin) ve muzu püresi şeklinde verdim beğendi öğlen sebze çorbası doktorum içinde mutlaka patates ve havuç olacak bir kaşıkta irmik ve zeytinyağı bunun dışında yavaş yavaş içine bir yeni sebze ekleyeceksin dedi aman dikka yeşil yapraklılarda koyduğunuz çorbalar o gün verilmeli ıkınci gün yenisi yapılmalı çünkü nitelikte üretiyor neyse ikindide evde mayaladığım yoğurttan veriyorum gece uyku saatine yakında aptamilin sütlü pirinçlerinin mamasından veriyorum doktorumuz pirinç unu mutlaka ver ihmal etme dedi ben hiç muhallebi verme taraftarı değildim açıkçası ama bi denedim baktım çok hoşuna gitti çocuk yiyor o yüzden ver
Yorum artık bende ve mutlaka su veriyorum bir kaç kaşık belli bir miktarım yok ne kadar yiyeceğini o belirliyor istemediği an asla ve asla zorlamıyorum ek gıda olayı bizde böyle bu aralar
Ama uykularımız çok problemlı gündüz uykularımız çok güzel ama gece olunca 11 gibi zorla uyutuyorum 3 saat uyuyo bir uyanıyor emzirip yatırıyorum gözler cin gibi tamamen uykusu açılmış oluyor ve bir daha uyutmam saatler alıyor sabahlara kadar ayaktayım tekraruykuya devam etmesi için ne yapmalıyım uf bu durum beni çok yordu uykusuzluktan sürekli baş dönmesi yaşıyorum
Biraz uzun oldu kusura bakmayın artıkaw
Daha önce bu paylaşımı yapmıştım. Şimdi sizlerin yazdıklarından sonra tekrar paylaşayım dedim. Biz bu tarz insanlara kibar kibar davrandıkca sonu gelmiyor ne yazık ki... Neden kadınlar böyle davranır hiç anlayamadım. Ben kimsenin çocuğuna zayıf, şişman vesaire diyemem. Erkek mi, kız mı, şunu yedir, üstünü ört, aç, bu nedir Allah aşkına, ne kadar ayıp ya. Kızım doğduktan sonra çok yaşadım bunu. Bebek arabasının rüzgarlığını açıyorum, aaa kapat üşütür, hasta olur, kapatıyorum, aa aç çocuk bunalır. Hepsi aynı gün içinde sokakta veya hastanede tanımadığım kadınlar tarafından söylenen sözler. Kızımın elinde küçük renkli bilezikler var, ismini soruyor, aaa erkek miydi diyor? Şartlanmış çünkü, onun kafasındaki kalıba uymuyor ya, o zaman afallıyor ve sorular, öğüt vermeler, müdaheleler geliyor arkasından. O kadar bıkmışım ki artık, dayanamadım sonunda patladım. Geçen hastanede oğlum uyuyordu ve ben anakucağının üstünü ışıktan rahatsız olup, hemen uyanmasın diye örtmüştüm. Tanımadığım kadının biri bana , bir de üşenmiyor ingilizce ( eşim yabancı, ingilizce konuşuyorduk) aç demeye çalışıyor. Ben de döndüm " size ne?? " dedim, çocuk benim çocuğum benden iyi mi bileceksiniz. Yok terlemesin diye söyledim gibi bir şeyler diyor . Ben de yuh dedim. Artık o kadar dolmuşum demek ki. kadın tırstı benden, Kocası geldi. Niye karışıyorsun diyor:)) Bence tepkimizi belli edelim, birer birer belki giderek azalırlar:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?