2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

arasta, suloz ,parme, engy, cucu....
nerdesiniz kızlar...biz sessiz okuyucular ıvy, mt, Aybike, hera ve adını saymadıklarım diğerlerini okuyarak rahatladık. güldük, bilmediklerimizi sorduk....urası sizin biz misafiriz, geri gelin:2:

canım zaten petekler cayır cayır yanıyo. evin heryeri sıcacık. extra olarak yaptığım tek şey oğluşumu yıkamadan önce evdeki herkesi banyoya sokuyorum :) önce eşim yıkanıyo sonra annem :) banyo sıcacık oluyo sonrada oğluşla biz giriyoruz :) extra bir ısıtıcı açmıyorum açıkçası.
bence çok ta korumak iyi değil. sakınan göze çöp batarmış.alışmaları lazım normal şartlara :)))

ismim geçince teşekkür etmek istedim :)) ilk zamanlar pek bir konuşuyordum da artık bilmiş kitap anne olmasın adım diye çenemi frenledim

Kızlaaarrrrrrrrrr bugün işe geldim uzun zamandan sonra , çalışmak biraz tuhaf geliyor ... Bebeğime teyzem bakıyor şimdilik iki biberon kadar süt bıraktım öğlen arasında da eve gidip kuzumu emziricem sizler ne yapıyorsunuz çalışırken bebişler ne yapıyor??

Çok teşekkürler canım. Bende almayı düşünmüyorum eşim çok istedi bende o yüzden sordum doktora doktor 7 aydan sonra dedi. Ama ben düşünmüyorum.

Arkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
Yerim seni yakışıklım. Oy oy koca delikanlı olmuş annesi.

Canım arkadaşlara da söyledim sert yere sırt üstü koy dönmüyorsa sen elinle destekle biraz bir iki kere senin yardımın ile dönsün . Severse kendiliğinden dönecek. Ben abimin kızına öyle öğrettim dönmeyi.

Bu arada günaydın kızlar ben kızıma dün sebze püresi vereyim dedim yemedi. Şuan sadece elma yiyoruz. Birde avakado alacağım ondan deniyeceğim bakalım

Günaydın kızlar. Geçmişe hızlıca bi göz gezdirmeye çalıştım..bayadır gelmediğim için birikmiş hepsini okuyamadım,okuduklarımdan bazıları da sinir olamama yettide arttı. Ya ben bu kadınları (kendilerine göre çok tecrübeli büyüklerimiz) anlamıyorum. Ne yapsam beğenmiyorlar. Kendi yaptıkları hep çok doğru. Kız kardeşimin kızı olacak bişiler aldım ona yeni doğan.Görenler ayy bunlar ne kadar küçüük olmazki bebeğe diyorlar.Demekki bebeğin ne kadar küçük olduğunu unuttunuz dedim! Bizimkiler 4. ayına ayak basar basmaz hemmeen 1 kase çorba içecek 1 elma 1 armut vs vs yicek. Sofrada ne varsa illa ağzına koyulacak. E bu çok küçük bu yemekler şuan çin ona uygun değil,salçalı tuzlu way efendim ben ne bilirmişim!way efendim ben kaç tane büyüttüm hepsi paşalar gibi toraman büyüdü hiç birine bişe olmadı da buna mı olacak falanda filan!Yok bu ayına göre olamamış(büyüyememişin gıcıkçası!) tabi vermiyorsun buna yemek.Yok bilmem kimin torun 8 aylık görsenn bi yanak bi gıdı oturamıyor. Hee sanki çok iyi bişii,baak oturamıyo! Ben şöyle yapıyorum desen bu kadar pimpirikli olunmaz,buldumcuk oldun. Öyle yapmıyorum desem bu ne sorumsuzluk diyorlar. Arkadaş kimseyi memnun edemiyorsun!Bide bu kızları erkeğe benzetme olayında bizim başımıza geleni paylaşıım.. Benim oğlanı da 'aaaaa!bu tam adam bundan sonra aslaa kız gelmez sonrakilerde hep erkek gör bak' töbeeee!Vahiy geliyo bunlara arkadaş!
Ek gıdaya geçen arkadaşların yazılarını defterime yazıyorum. Paylaşımlar artarsa gerçekten çook sevineceğim. Ne kadar uzun ve açıklayıcı olursa o kadar iyi diye düşünüyorum

Puffy ben 4. aya girer girmez elma püresi ve yoğurt verdim haşlanmış havuç da veriyorum ve yediğim her şeyden tattırıyorum (şekerli gıdalar hariç )yemekleri falan tadıyor ki bir kaç ay sonra mızmızlık yapmasın diye az tuzlu yapıyorum yemekleri zaten o yüzden sorun etmiyorum ... Doktorum 1 çay kaşığı kadar yumurta sarısı da verebilirsin dedi doğal yumurta arıyorum bulursam ona da başlayacağım ... Benim oğlum doyduğu zaman püskürtüyor o zaman bırakıyorum zorlamıyorum onu ...

Son düzenleme:

Yeni bir tartisma baslatmak istemem ama burasi kimsenin degil diye dusunuyorim. "Burasi sizin, biz misafiriz" cok talihsiz bir cumle olmus bence. Ben de bu nickleri gecen gun sordum gozden kacirmadiysam kimse cvp vermedi. Gelmek isteyen gelir zaten.

Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle ya emzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt

Aksam 8gibi kizimi uyuttum, hah dedim super daldi gece uykusuna. Saat 9da gaz uyandirdi sonra uykusu kacti butun aksam uyanikti ne zaman uyutmaya calissam agladi da agladi. 2kez mama denedim yemedi ama bizim omzumuz, eli, oyuncaklari hepsini yemeye calisti. Bi ara cingiragi yemeye calisinca sesim yukseldi kizim mama yemiyorsum, emmiyorsun gidio cingiragi yemeye calisiyorsun dedim bi agladi olucem vicdan azabidan. Her gun pusetinde evde dolanarak uyuttugum kizimi en son babasina verdim onlar yatagina gittiler, ben salonda uyuyakalmisim sakinleseyim derken. Babasi donencesini acmis, elini tutmus konusa konusa uyutmus!! Saat 12de hadi sen de yat demek icin geldi kaldirdi beni, ama ben 1saat sinirimden uyuyamadim cocugumu uyutamadim diye. En zor aksamlarimizdan birini gecirdik dun aksam. Yataginda nasil uyuyakaldi onu anlamadim bu bi isaret mi acaba sss pat mi denesem???

Bebeklerine ek gıda verenler yada tattıranlar bebeğinizin kakasında değişiklik oldu mu? Ben kızıma sadece elma veriyorum kakası hafif katı gibi yani aynı elma püresi gibi yapıyor. Normal mi acaba?

kızlar aş hakında okuduklarım beni deli edecek ya ya bu konuda bilgilii olan varmı fikirleriniz ne .be gerçekten karasız kaldım ne yapsam diye.şuan çok kişi çocuklarını aşılandirmiyormuş.

merhaba, bende çok düşündüm bu konuyu hala düşünüyorum. sağlık ocağında aşıyı yapan ebe kuzenim onunla da çok konuştuk. çocuğumu aşıya götürürken vicdanım sızlıyor, ağlayarak gidiyorum bildiğim gerçekler yüzünden ama bir de cevremizdeki virüsler var. aşılar tamamen olmasa da kısmen onlardan koruyor, aşısı olupta yaptırmadığım için o hastalıklardan birine tutulursa Allah korusun daha mı az vicdan azabı çekerdim onu da bilemiyorum. sadece aşı değil cevabını bulamadığım binlerce soru-sorun var.

canım uyku konusunda gündüzleri onu çok yormayacak oyun ve aktivitelerde bulunup akşam biraz daha yorabilirsin bir de gece uykusuna geçmeden önce tok ve gazı olmadığından emin olmalısın bazen de üşüyor ya da terliyor olduğu için de uyanabiliyorlar ne bilim işte, takip etmelisin canım kısacası ama sen helak olmuşsun önce senin kendini toparlaman lazım

Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle ya emzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt

ben lohusalıktan sonra hemen oldum ya tabi normal adet gibi olmadı şimdi 3. kez oluyorum bu sefer normal adet şeklinde unutmuşum ya bu duyguyu çok tuhaf.. bu arada benim sütüm azalmadı arkadaşlar adet olunca sütün azaldığını söylemişti

işe başlayan arkadaşlar,sütünüzü sağıp bırakıyormuşsunuz hem de maşallah 150-200 cc den bahsediyorsunuz ,yav hem çocuğu emzirip hem de o kadar sütü sağıp nasıl bırakabiliyorsunuz maşallah ben de kısmetse başalayacağım 1 ay kaldı ama ben şimdiden az az koyabiliyorum sütümü buzluğa mesela emzirdikten sonra kalanı sağıyorum ya da gece çok dolmuşsa göğüslerim bebeğimi rahatsız etmesin diye ilk önsütü sağıyorum biraz emdikten sonra yine sağıyorum ,ama bunşlar dediğim gibi sizinki kadar çok değil misal 30 cc-50-60 cc kadar falan ayrı ayrı poşetlerde ben şimdi nasıl bırakacağım sütü bakıcıya???

BIRAKTIĞIM 30 CC-50 CC OLAN SÜTLERİ ISITTIKTAN SONRA KARIŞTIRIP İÇİREBİLİR Mİ ACABA BAKICIM YOKSA AYRI AYRI MI ISITIP VERMELİ ÇÜNKÜ HEPSİNİN TARİHLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI BIRAKACAĞIM SÜTLERİN??????? LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN KAFAMA ÇOK TAKILDI BU KONU...

Daha önce bu paylaşımı yapmıştım. Şimdi sizlerin yazdıklarından sonra tekrar paylaşayım dedim. Biz bu tarz insanlara kibar kibar davrandıkca sonu gelmiyor ne yazık ki... Neden kadınlar böyle davranır hiç anlayamadım. Ben kimsenin çocuğuna zayıf, şişman vesaire diyemem. Erkek mi, kız mı, şunu yedir, üstünü ört, aç, bu nedir Allah aşkına, ne kadar ayıp ya. Kızım doğduktan sonra çok yaşadım bunu. Bebek arabasının rüzgarlığını açıyorum, aaa kapat üşütür, hasta olur, kapatıyorum, aa aç çocuk bunalır. Hepsi aynı gün içinde sokakta veya hastanede tanımadığım kadınlar tarafından söylenen sözler. Kızımın elinde küçük renkli bilezikler var, ismini soruyor, aaa erkek miydi diyor? Şartlanmış çünkü, onun kafasındaki kalıba uymuyor ya, o zaman afallıyor ve sorular, öğüt vermeler, müdaheleler geliyor arkasından. O kadar bıkmışım ki artık, dayanamadım sonunda patladım. Geçen hastanede oğlum uyuyordu ve ben anakucağının üstünü ışıktan rahatsız olup, hemen uyanmasın diye örtmüştüm. Tanımadığım kadının biri bana , bir de üşenmiyor ingilizce ( eşim yabancı, ingilizce konuşuyorduk) aç demeye çalışıyor. Ben de döndüm " size ne?? " dedim, çocuk benim çocuğum benden iyi mi bileceksiniz. Yok terlemesin diye söyledim gibi bir şeyler diyor . Ben de yuh dedim. Artık o kadar dolmuşum demek ki. kadın tırstı benden, Kocası geldi. Niye karışıyorsun diyor:)) Bence tepkimizi belli edelim, birer birer belki giderek azalırlar:))

Son düzenleme:
Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş derler ya, aynen öyle. Bu problemin aynısını yaşıyorum, gece emdikten sonra gözler açık ve uyumuyor, bir de yeni moda çıkardı kaka falan yapıyor altını değiştir temizle derken iyice uyanıyor. Gündüz uyutmasam da çok huzursuz olur. Ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım biz böyle böyle konuşurken bakmışız büyümüşler...

Katılıyorum canım. Sen söyleyince hastanede diye benimde aklıma geldi geçen gün yaşadığımız olay. Bende kızımı kucağıma aldım battaniyesini babasına verdim kızım kürklü yeleği ile kucağımda bu arada kadın ne dese beğenirsin çocuk hasta hala çocuğu battaniyeye sarmıyor. Yaşı da var kadının dedim saygısızlık yapmak istemiyorum ama çocuk benim çocuğum size ne? Kadın hasta ama doktora geldiğinize göre dedi ben hala size ne diyorum o söyleniyor en sonunda sizde çok giyinmekten hasta oldunuz herhalde doktora geldiğinize göre dedim. Benim kızım 2,5 aylıktı biz tatile gittik Fethiye ye ondan bile millet küçük çocukla nerelere gittiler deyip durdu. Valla maşallah kızıma hiç hasta olmadı. Tekne gezisine bile çıktı hanımefendi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…