2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bu konuda uzman değilim ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eğer sütler arasında tarih aralığı çok fazla değilse mesela bir aydan fazla, karıştırıp içirilebilir. Bu arada bebeğin ne kadar içeceğini bilmediğimizden mesela ilk 100 ml versin bakıcınız doymadıysa tekrar versin, böylece süt siyan olmamış olur.

tşk ederim hera ben bu konuyu ehil birilrine danışsam daha sağlıklı olacak sanırım.ama dediğin mantıklı eğer yakın tarihlerde ise karıştırılabilir sanırım ,sadece sütlerin tadı değişik olabilir ne yediysek süte tadı geçiyor ya ,karıştırınca da karman çorman olmasın sonra? amaaaann sağlık ocağına yada çocuk druna sorayım bari ,sağol canım ilgin için

Bebeklerine ek gıda verenler yada tattıranlar bebeğinizin kakasında değişiklik oldu mu? Ben kızıma sadece elma veriyorum kakası hafif katı gibi yani aynı elma püresi gibi yapıyor. Normal mi acaba?

Ben kendimde de elmayı kabuklu yerim ki kabız yapmasın. Tabi bebişine kabuklu veremezsin. Kabız yapacak kadar çok vermemişsen sadece biraz katılaştırmış olabilir. Hatta birisi elmayı armutla dengeliyceksin ki kabız olmasın demişti bana.

Aaa azaldığını duymamıştım inşallah azalmaz..

Canım panik yapma rahat ol işe başlayınca senin de 150 cc ye kadar çıkar bende işe başlamadan önce senin gibi evde sağıyordum aynen 60 anca oluyordu işe başladığında bebeğini emzirip işe gidince 3 saat sonra makineyle sağınca (ben elektrikli makineyle sağıyorum) 100 cc 120cc sağdıkça 150 ye çıkar benim işe başlamadan önce 4 paket vardı az az o gün onları bakıcı verirken sen zaten iş yerinde 3 poşet sağarsın 9.5 -13:00-15:00 de sağıyorum ben,bazen öğlenleri eve gidiyorum o zaman 2 poşet oluyo, o sağdıklarını bi ertesi güne bırakırsın içer,bende senin gibi panik olmuştum eyvah napıcam diye ama sonra sen yoluna koyarsın dert etme benim bide evde açık aptamil mama vardı 30 gün içinde tüketilmesi gerek diye 2 öğün süt bi öğün 120 cc mama verdiyorum kaşıkla öyle olunca da birikti baya süt, yardımcı olmuşumdur inşaallah

Armut denedim ama sevmedi. Öyle çok kabız değil. Anne sütü de aldığı için belki kabız değil ama böyle püre gibi.

Maşallah de dilini ısır. Ben kendi sütüme nazar ettim sanırım. Sütüme niyet dua okudum ve eski haline döndü. Yani ben öyle inandım.

çok sağol canım okulda 1 kez sağma şansım olur eve geldiğimde de emziririm inş,ek gıdaya falan da başlayacağız sanırım yeter sütüm miniğime ,ilgin için tşkler

Sen tabi yine işin uzmanına sor ama sütlerin tadı karışmasın demişsin ya, bir çok anne benim bildiğim kadarıyla kahvaltıda yumurta, peynir vs. karıştırıp bulamaç şeklinde veriyor. Anne sütünün karışması o kadar da önemli değil gibi geliyor bana:))

Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle ya emzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt

Sevin canım ben sevindim şahsen..Göbişim gitti resmen nasıl bir şişkinlik vardı anlatamam rahatladım..Önce sütüm azaldı diye panik yaptım ama süt işleri eski haline dönüyor gibi:)

.

Canım gündüzleri onunla oynuyorum kucağımda dolaştırıyorum ama gündüz biraz fazla uyuyo gibi bir haftadır yaptığı herşeyi saati saatine not alıyorum uykusu toplam 13 saat ama gündüz daha çok gibi bir kaç gece hırpalama istediği geldi üstüme kendimi zor tuttum çok kötüydü sonra eşimin bir kaç sözüyle kendime geldi artık sakin davranıyorum durumu kabullendim işin kötüsü ben ve eşimden başka hiç kimseye gitmiyor KAyınvalideye bırakıp biraz çıkıp dolaşsam iyi gelecek ama kayınvalidemde özellikle daha çok ağlıyor sabır ne diyim

Yani neden uykuya devam etmede problem çıkarıyorlar anlayamıyorum kapkaranlık odada uyutuyorum ışığı asla açmıyorum emziriyorum onunla hiç konuşmuyorum emerken uyuyor emziği ağzına koyup yatağa bıraktığım anda açılıyor o gözler böyle gidecek heralde haracım benımde gözüm korktu artık

Maşallah de dilini ısır. Ben kendi sütüme nazar ettim sanırım. Sütüme niyet dua okudum ve eski haline döndü. Yani ben öyle inandım.

aman aman maşallah.. yazdıktan sonra içimden geçmedi dersem yalan olur insan genelde birşeyi söyledikten snra başına gelir ya :)
ama normalde öyle çok ok sütüm yok yani kızım normal kiloda yav şaşırıp kalıyorum anne sütü ile 8-9 kilo olan bebişlere

Tatlı sevmiyor demekki senin bızdık. Bende elma ve armut dilimi yalattım. Elmaya şöyle bir dil attı ama armudu şapır şapır emdi.
Galiba bilmiyorum ki elma da tatlı elma aslında ama armutu sevmedi.

Cnm sana mesaj gonderdim mesaj kutun dolu sanirim bi bakarmisn

Canım kusura bakma şimdi bakabildim sayfaya. Sildim canım.

Yeni bir tartisma baslatmak istemem ama burasi kimsenin degil diye dusunuyorim. "Burasi sizin, biz misafiriz" cok talihsiz bir cumle olmus bence. Ben de bu nickleri gecen gun sordum gozden kacirtmadiysam kimse cvp vermedi. Gelmek isteyen gelir zaten.

Ben tartisacak kadar giremiyorum zaten:) yanlis anlasilmasin kizlar. Ben benim gibi sessiz okutucular oldugunu dusunerek yazdim. Bu sayfaya getiren yazan paylasan ben olmadim onlar oldu. Kimse uzerine alinmasin ama muhabbeti kuran onlar. Dersiniz onlarsiz muhabbet olmaz mi olur ama tadi baska olur. Yine guzel olmaz mi tadi, olur. Ancak gonul de gözde ariyor kizlari meramimi anlatabilmisimdir umarim. aybike valla arastirmalarin paylasinlarin mukemmel rixa ederim aynen devam et.

hımmm evet canım haklısın bu aklıma gelmemişti ,allah yardımcımız olsun bakalım şu ek gıda olayına da hayırlısıyla sorunsuz başlasak ayy ne var sanki meleklerimiz hiç yemek ayırmasa da ne veriyorsak yeseler...

Yapı meselesi canım. Benim Abi'm michelin adam gibi boğum boğum bir bebekmiş. Hatta Dr bu kiloyla yürümeye çalışırsa kemikleri dayanmaz demiş ve o zamanlar D vitamini rutin olarak verilmediği halde d vitamini ve 6 aydan sonra calsiyum vermiş doktor. Ama ben çok zayıf olmasam da Abi'm gibi değilmişim. Emziren bakan aynı anne. Süt aynıdır herhalde. Hatta ben daha çok emmişim annemi. Yapı neyse o. Kızımında yapısı bana benziyor sanıyordum ama sanırım ben emziremediğim ve hesaplı verdiğim için kilo almıyor. Günde 1-2 emzirdiğimden beri biraz daha topladı sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…