- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.801
işe başlayan arkadaşlar,sütünüzü sağıp bırakıyormuşsunuz hem de maşallah 150-200 cc den bahsediyorsunuz ,yav hem çocuğu emzirip hem de o kadar sütü sağıp nasıl bırakabiliyorsunuz maşallahben de kısmetse başalayacağım 1 ay kaldı ama ben şimdiden az az koyabiliyorum sütümü buzluğa mesela emzirdikten sonra kalanı sağıyorum ya da gece çok dolmuşsa göğüslerim bebeğimi rahatsız etmesin diye ilk önsütü sağıyorum biraz emdikten sonra yine sağıyorum ,ama bunşlar dediğim gibi sizinki kadar çok değil misal 30 cc-50-60 cc kadar falan ayrı ayrı poşetlerde ben şimdi nasıl bırakacağım sütü bakıcıya???
BIRAKTIĞIM 30 CC-50 CC OLAN SÜTLERİ ISITTIKTAN SONRA KARIŞTIRIP İÇİREBİLİR Mİ ACABA BAKICIM YOKSA AYRI AYRI MI ISITIP VERMELİ ÇÜNKÜ HEPSİNİN TARİHLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI BIRAKACAĞIM SÜTLERİN??????? LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN KAFAMA ÇOK TAKILDI BU KONU...
Bu konuda uzman değilim ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eğer sütler arasında tarih aralığı çok fazla değilse mesela bir aydan fazla, karıştırıp içirilebilir. Bu arada bebeğin ne kadar içeceğini bilmediğimizden mesela ilk 100 ml versin bakıcınız doymadıysa tekrar versin, böylece süt siyan olmamış olur.
Bebeklerine ek gıda verenler yada tattıranlar bebeğinizin kakasında değişiklik oldu mu? Ben kızıma sadece elma veriyorum kakası hafif katı gibi yani aynı elma püresi gibi yapıyor. Normal mi acaba?
Aaa azaldığını duymamıştım inşallah azalmaz..ben lohusalıktan sonra hemen oldum ya tabi normal adet gibi olmadı şimdi 3. kez oluyorum bu sefer normal adet şeklinde unutmuşum ya bu duyguyu çok tuhaf.. bu arada benim sütüm azalmadı arkadaşlar adet olunca sütün azaldığını söylemişti
Canım panik yapma rahat ol işe başlayınca senin de 150 cc ye kadar çıkar bende işe başlamadan önce senin gibi evde sağıyordum aynen 60 anca oluyordu işe başladığında bebeğini emzirip işe gidince 3 saat sonra makineyle sağınca (ben elektrikli makineyle sağıyorum) 100 cc 120cc sağdıkça 150 ye çıkar benim işe başlamadan önce 4 paket vardı az az o gün onları bakıcı verirken sen zaten iş yerinde 3 poşet sağarsın 9.5 -13:00-15:00 de sağıyorum ben,bazen öğlenleri eve gidiyorum o zaman 2 poşet oluyo, o sağdıklarını bi ertesi güne bırakırsın içer,bende senin gibi panik olmuştum eyvah napıcam diye ama sonra sen yoluna koyarsın dert etme benim bide evde açık aptamil mama vardı 30 gün içinde tüketilmesi gerek diye 2 öğün süt bi öğün 120 cc mama verdiyorum kaşıkla öyle olunca da birikti baya süt, yardımcı olmuşumdur inşaallahişe başlayan arkadaşlar,sütünüzü sağıp bırakıyormuşsunuz hem de maşallah 150-200 cc den bahsediyorsunuz ,yav hem çocuğu emzirip hem de o kadar sütü sağıp nasıl bırakabiliyorsunuz maşallahben de kısmetse başalayacağım 1 ay kaldı ama ben şimdiden az az koyabiliyorum sütümü buzluğa mesela emzirdikten sonra kalanı sağıyorum ya da gece çok dolmuşsa göğüslerim bebeğimi rahatsız etmesin diye ilk önsütü sağıyorum biraz emdikten sonra yine sağıyorum ,ama bunşlar dediğim gibi sizinki kadar çok değil misal 30 cc-50-60 cc kadar falan ayrı ayrı poşetlerde ben şimdi nasıl bırakacağım sütü bakıcıya???
BIRAKTIĞIM 30 CC-50 CC OLAN SÜTLERİ ISITTIKTAN SONRA KARIŞTIRIP İÇİREBİLİR Mİ ACABA BAKICIM YOKSA AYRI AYRI MI ISITIP VERMELİ ÇÜNKÜ HEPSİNİN TARİHLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI BIRAKACAĞIM SÜTLERİN??????? LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN KAFAMA ÇOK TAKILDI BU KONU...
Ben kendimde de elmayı kabuklu yerim ki kabız yapmasın. Tabi bebişine kabuklu veremezsin. Kabız yapacak kadar çok vermemişsen sadece biraz katılaştırmış olabilir. Hatta birisi elmayı armutla dengeliyceksin ki kabız olmasın demişti bana.
ben lohusalıktan sonra hemen oldum ya tabi normal adet gibi olmadı şimdi 3. kez oluyorum bu sefer normal adet şeklinde unutmuşum ya bu duyguyu çok tuhaf.. bu arada benim sütüm azalmadı arkadaşlar adet olunca sütün azaldığını söylemişti
Aaa azaldığını duymamıştım inşallah azalmaz..
Canım panik yapma rahat ol işe başlayınca senin de 150 cc ye kadar çıkar bende işe başlamadan önce senin gibi evde sağıyordum aynen 60 anca oluyordu işe başladığında bebeğini emzirip işe gidince 3 saat sonra makineyle sağınca (ben elektrikli makineyle sağıyorum) 100 cc 120cc sağdıkça 150 ye çıkar benim işe başlamadan önce 4 paket vardı az az o gün onları bakıcı verirken sen zaten iş yerinde 3 poşet sağarsın 9.5 -13:00-15:00 de sağıyorum ben,bazen öğlenleri eve gidiyorum o zaman 2 poşet oluyo, o sağdıklarını bi ertesi güne bırakırsın içer,bende senin gibi panik olmuştum eyvah napıcam diye ama sonra sen yoluna koyarsın dert etme benim bide evde açık aptamil mama vardı 30 gün içinde tüketilmesi gerek diye 2 öğün süt bi öğün 120 cc mama verdiyorum kaşıkla öyle olunca da birikti baya süt, yardımcı olmuşumdur inşaallah
Armut denedim ama sevmedi. Öyle çok kabız değil. Anne sütü de aldığı için belki kabız değil ama böyle püre gibi.
tşk ederim hera ben bu konuyu ehil birilrine danışsam daha sağlıklı olacak sanırım.ama dediğin mantıklı eğer yakın tarihlerde ise karıştırılabilir sanırım ,sadece sütlerin tadı değişik olabilir ne yediysek süte tadı geçiyor ya ,karıştırınca da karman çorman olmasın sonra? amaaaann sağlık ocağına yada çocuk druna sorayım bari ,sağol canım ilgin için
Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle yaemzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt
.canım uyku konusunda gündüzleri onu çok yormayacak oyun ve aktivitelerde bulunup akşam biraz daha yorabilirsin bir de gece uykusuna geçmeden önce tok ve gazı olmadığından emin olmalısın bazen de üşüyor ya da terliyor olduğu için de uyanabiliyorlar ne bilim işte, takip etmelisin canım kısacası ama sen helak olmuşsun önce senin kendini toparlaman lazım
Kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş derler ya, aynen öyle. Bu problemin aynısını yaşıyorum, gece emdikten sonra gözler açık ve uyumuyor, bir de yeni moda çıkardı kaka falan yapıyor altını değiştir temizle derken iyice uyanıyor. Gündüz uyutmasam da çok huzursuz olur. Ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım biz böyle böyle konuşurken bakmışız büyümüşler...
Maşallah de dilini ısır. Ben kendi sütüme nazar ettim sanırım. Sütüme niyet dua okudum ve eski haline döndü. Yani ben öyle inandım.
Maşallah de dilini ısır. Ben kendi sütüme nazar ettim sanırım. Sütüme niyet dua okudum ve eski haline döndü. Yani ben öyle inandım.
Arkadaşlarımın tatlı annelerine merhaba
Galiba bilmiyorum ki elma da tatlı elma aslında ama armutu sevmedi.Tatlı sevmiyor demekki senin bızdık. Bende elma ve armut dilimi yalattım. Elmaya şöyle bir dil attı ama armudu şapır şapır emdi.
Cnm sana mesaj gonderdim mesaj kutun dolu sanirim bi bakarmisn
Yeni bir tartisma baslatmak istemem ama burasi kimsenin degil diye dusunuyorim. "Burasi sizin, biz misafiriz" cok talihsiz bir cumle olmus bence. Ben de bu nickleri gecen gun sordum gozden kacirtmadiysam kimse cvp vermedi. Gelmek isteyen gelir zaten.
Sen tabi yine işin uzmanına sor ama sütlerin tadı karışmasın demişsin ya, bir çok anne benim bildiğim kadarıyla kahvaltıda yumurta, peynir vs. karıştırıp bulamaç şeklinde veriyor. Anne sütünün karışması o kadar da önemli değil gibi geliyor bana:))
aman aman maşallah.. yazdıktan sonra içimden geçmedi dersem yalan olur insan genelde birşeyi söyledikten snra başına gelir ya :)
ama normalde öyle çok ok sütüm yok yani kızım normal kiloda yav şaşırıp kalıyorum anne sütü ile 8-9 kilo olan bebişlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?