2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günebakancım geçmiş olsuun, hemencecik geçecek inşallah, yediklerine çok dikkat et, bizdede var aynı durum süt peynir yoğurt hepsini kestim. Düzeldik çok şükür.
Kizlar sizinkiler de banyo sonrasinda aglamaya basliyor mu? Uzerini giydirirken cok agliyor banyodan somra ya neden olabilirr ((
Aman bu bebişlerin sağı solu hiç belli olmuyo valla, tek başıma banyo yaptırıyorum ağlamasın diye yapmadığım şebeklik kalmıyor, bazen benimkide ağlıyo tam giydirirken çıplakmı kalmak istiyo anlamıyorum valla.

[064950e71066=gsygsy;33280348]iyi akşamlar güzel anneler.konuya bodoslama daldım ama geçmişi okuyacak vaktim yok .ne olur bana bir akıl verin yoksa uykusuzluktan ölcem artık.bebeğim gece ile gündüzü ayıramıyor uyku düzeninde hiç fark yok.gündüz 2 saat aralıklarla 45 dk uyuyor,gece de bu böyle devam ediyor .yani her saat başı hatta bazen 30 dk da bir uyanıp emiyor.benim uyku delik deşik mahfoldum artık ya.karnı mı iyi doymuyor die iyice doyurduğum gecelerde de aynen kalktı.işin garibi 15-20 günde bir babaanneye gidiyoruz şehir dışındalar.orada 5-6 saat uyuyor gece.ne yapabilirim kızlar bir çare söyleyin bana.bu sabah 6 da oturup ağladım artık sinirden ve uykusuzluktan[/QUOTE]
Şimdi bizimkide ara sıra uyuyamıyo artık onu çözdüm iyice bi yormam gerekiyo baya bi oynuyoruz falan yorulunca pusetine koyuyorum mutfakta aspiratörü açıyorum gevşiyo birazcık ilk esnemede alıyorum emzirip yatıryorum. Bu her zaman olmuyo ama uyku saatini geçirince hiç uyumuyo o zaman uyguluyorum genelde. Bir de eğer giydirdiğim kıyafeti beğenmediyse içinde rahat değilse, burnu azcıkta olsa tıkalıysa 15 dakkada bir uyanıyor bi onlarıda kontrol et canım.

Allahtan bana gelenler kucaga alma delisi degil, kv bile cekiniyor kucagins almak icin, oyle izlenim verdim:)) asilari tamamlanmadan ben de gerkese fitme taraftari degilim. Cok da hijyenik olmsk istemiyorum girsin ortamlara ama kucak nedir..

Şimdi bizimkide ara sıra uyuyamıyo artık onu çözdüm iyice bi yormam gerekiyo baya bi oynuyoruz falan yorulunca pusetine koyuyorum mutfakta aspiratörü açıyorum gevşiyo birazcık ilk esnemede alıyorum emzirip yatıryorum. Bu her zaman olmuyo ama uyku saatini geçirince hiç uyumuyo o zaman uyguluyorum genelde. Bir de eğer giydirdiğim kıyafeti beğenmediyse içinde rahat değilse, burnu azcıkta olsa tıkalıysa 15 dakkada bir uyanıyor bi onlarıda kontrol et canım.[/QUOTE]

Ya soyle bi gariplik var agladi diyelim ustunu degistirirken, kucaga aldigimda susuyor sakinlesiyor. Ben anlamadim bu kizi :)

Kızlar ben şöyle bir yöntem uyguluyorum ama tamamen kendi uydurmam:) Anne sütümü artırmak için öncelikle yeşilliği artırdım. O kadar çok yeşillik yiyorum ki akıllara zarar, ama işe yaradı. Kızım 4,5 aylık kilosu 6.300 dü 4 aylıkken. Bu ay sadece tattırıyorum ama bir çay kaşığı o kadarcık. Sofrada ne yiyorsak onun ağzına da sürüyorum. Tabi alerjik olma ihtimali olan yumurta vs hariç. Bir de ben her sabah iki kaşık ıhlamur içiriyorum doktorum da sakıncası yok dedi, böyle hasta olmazmış gibi geliyor:)

bu paylaşımda güzelmiş elma suyu ile başlayın diyorlar zaten ben de bu şekilde uygularım heralde. Ama tattırma işi için kesinlikle 6 ayı beklemeyin yemeyebilir diyen çok etrafımda.

Ya soyle bi gariplik var agladi diyelim ustunu degistirirken, kucaga aldigimda susuyor sakinlesiyor. Ben anlamadim bu kizi :)[/QUOTE]
Kıyamam ona, kucak istiyo o zaman annesi :) bu aralar sürekli artık büyüsün modundayım, taşıyamıyorum artık. 2,5yaşında oğlu olan bi arkadaşımda artık bebeği kucakta durmuyor diye üzülüyor. Zaman çok çabuk geçiyor, hep diyorum bu anlarının tadını çıkarmaya bakayım diye ama,, çoğu zaman unutuyorum telaştan

Ya soyle bi gariplik var agladi diyelim ustunu degistirirken, kucaga aldigimda susuyor sakinlesiyor. Ben anlamadim bu kizi :)
Kıyamam ona, kucak istiyo o zaman annesi :) bu aralar sürekli artık büyüsün modundayım, taşıyamıyorum artık. 2,5yaşında oğlu olan bi arkadaşımda artık bebeği kucakta durmuyor diye üzülüyor. Zaman çok çabuk geçiyor, hep diyorum bu anlarının tadını çıkarmaya bakayım diye ama,, çoğu zaman unutuyorum telaştan [/QUOTE]

Ewt buyuyunce kucak istemeyecekler sanirim herkes ayni seyi soyluyor:) bizimki de tombiklesti iyice kucakta dolasmaya da bayiliyor kaslar havadda agzi acik ettafi izliyor saskin saskin:)) sanki baska evde her gun ayni sey aslinda:)) ama hrr kucagima aldigimda iice koklamadan durmuyorum, sonra sukrediyorum Allah bana nasip etti diye.

Kıyamam ona, kucak istiyo o zaman annesi :) bu aralar sürekli artık büyüsün modundayım, taşıyamıyorum artık. 2,5yaşında oğlu olan bi arkadaşımda artık bebeği kucakta durmuyor diye üzülüyor. Zaman çok çabuk geçiyor, hep diyorum bu anlarının tadını çıkarmaya bakayım diye ama,, çoğu zaman unutuyorum telaştan [/QUOTE]
Nasıl beceriksizim ya, öyle bi alıntılamışım ki benim yazımsende senin yazın bende gözüküyor

Kizlar daha once yazmistim belki hatirlarsiniz ben tozbezlerini bir gun kalorifere asarken kizim babasinin kucainda bana baya gulmustu. Dun bizimki sirtine kadar yapinca hem de beyaz kiyafetleri batirinca hemen beyaz sabunu aldim citiledim attim tum camasirlari makineye. Aksam onlari tam aldim leğene, dur bakiyim dedim gecmis mi lekeler, kizim da babasinin kucaginda ikisi benim pesimdeler, Benim camasiri hafif avizeye dogru kaldiril bakmamla kizimin kahkasi bir basladi, 15dakika boyunca her camasiri silkeledigimde katila katila guldu. O guldukce biz gulduk biz guldukce o guldu Allahim nasil guzeldi:) Bildigimiz camasir elimde bi cirptim kahkayi bastk:)) artik gulmektrn bi ara nefesi kesildi Allahima bin sukur olsun yaa:))

Son düzenleme:
Nasıl beceriksizim ya, öyle bi alıntılamışım ki benim yazımsende senin yazın bende gözüküyor[/QUOTE]

Seninkini alintilayinca bende de olmus ayni sey:)) aman salla. :)

Kızımın kulaklarının arkasından boynuna doğru kırmızı ufak benekler vardı, sanki uyduruk kumaş alerjisi gibi ama farklı birşey giydirmedim. Son iki gundur mandalina suyu vermiştim bir çay kaşığı, o yapmış olabilir mi acaba?

Mandalina portakal pişik yapabiliyor. O yüzden ek gıda listesinde en sonlarda.

canım çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum bizimde kv ile tokuştu iki seferdir birincide bişey düşünmedim kızmadım kucakta bizimde başımıza gelebilir ama ondan sonra uyardım yzünü dışarıya dönük tutması konusunda ama unuttu sanırım bikaç gün sonra yine aynı durum oldu bu sefer içim gitti kızımın katılarak ağlamasına..

canım bizim dr portakal ve madalinayı daha geç başlamamızı söylemişti ondan olabilir...

Kızlar bu gece sık uyanmaların çaresini nasıl bulucaz.
En az 8 kez bebeğe iki gündür de iki üç kez abisine kalkıyorm. Hortlak gibi oldum. Artık gece kalkınca bebeğimi emziriyormuum anapıyorum çok haberim yok
bir sorun var ama çözemiyorum. Yoksa bu kadar uyanması normal değil. Çok ağlayarak uyanıyor emip uyuyor. Korkuyor olabilir mi? Aç ol asına ihtimal vermiyorum. Akşam tıka basa besledim. Gerçi yatarken çok yedirmek sağlıklı değil ama denedmi. İşte.
Burnu kuruyormuş gibi geldi ama onada serum fiz. Sıktım. E daha napıcam bilemedim. Böyle giderse hasta olucam çok uykusuzum.

canım bende şimdi netten baktım sen diyince
turunçgiller çoğu bebekte alerji yapabiliyormuş o yüzden 1 yaşından sonra tavsiye ediliyor
birkaç gün bekle bakalım geçecek mi

Gunaydin, burda buzluga kek, pogaca filan attiginizi okuyup bende kek koymustum. Bugun misafirim gelecek bisi yapasim yok. Ozellikle keki buzluktan cikardiktan sonra isitiyormusunuz kendi halinemi birakiyorsunuz?

Teşekkürler kızlar, hiç düşünmeden çay kaşığı ile tattırmıştım, benim acil doktorumla karşılıklı oturup bu konuyu detaylı öğrenmem lazım. Bu arada bir arkadaşımın vasıtasıyla avrupalı anneler email grubuna üye oldum, bakalım onlar neler yapıyorlar ek gıda konusu da.

Meltem ben de bi ay sonra ise baslayacagim. Pazartesii bi bakici gelecek gorusmeye. Nasil konussam bilemedim. Ben oglene kadar calisacagim ama yibe de tedirginim. Ne tavsiye edersin ? Eger icime sinersehemen baslamasini Iiateywcegim ki gozlemleyeyim, bu sűrecte nasul davranmaliyim. En az űc yil bu ssehirdeyiziyi biri ise gep oo vakacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…