- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.921
Kızlar ya biberonla mama yada anne sütü içen bebekleriniz kaç dk da kaç cc içiyor. Benim kızım anne sütünü 50 cc içiyor biberon ile fazlasını içmiyor onuda neredeyse 10 dk dan fazla sürüyor içmesi. Acaba biberonu mu değiştirsem ?
Canım sen daha iyi bilirsin bebeğinin karakterini. Kendi kendine oynamayı seviyor mu? Kucak bebeği mi? Şuanda uyumadığı zamanları nasıl geçiriyor, neyle oyalanıyor? Onlardan yola çıkarak karar verebilirsin bence. Mesela bemim kızım kendi kendine oynamayıda seviyor, gunde 1-2 saatini geçiriyor oyun halısında. Benim aldığım model emeklerken veya tummy time yaparken de oyalanabileceği bir model, sanırım 6-7 aylık olana kadar kullanır. Sonrasında da başka oyuncaklarla yine oyun halısını oyun alanı olarak kullanabilirim diye düşünüyorum.
evet canım bizimde tarif ettiğğin gibi oldu hemişire aşıyı yaparken olacaklardan bahsetmişti kabuk bağlar su toplar dokunmayın diye
ya benim kızımda dönmüyor yerede koydum ama yapmadı yüzüstü koyduğumda emekleme eğilimi var çabalıyor ama dönmedi henüz
zaten öyle canım yani onlar ne zaman isterse o zmana dönecekler sanırm bazıo bebekler bundan zevk alıyor bazılar o kadar gazip bulmuyor.benimki eline birşey ver onunla uzun uzun ilgilenir mesela.yanına bişey koyunca ilgisini çekerse ona uğlaşmaya çalışınca dönüyor ancak o da herseferinde değil.oturma konusu benim içinde kafa karıştırıcı. dr 6 aydan önce oturmasın dedi ama gel de bunu oğluma anlat :) ben yatırıyorum o doğrulmaya çalışıyor, kafasını kaldırıyor ve kendini öne atıyor. birde destekli oturmak nasıl oluyor mesela benim kucağımda oturuyor gibi duruyor böyle bişey mi?
maşallah oğluşa cnm. benim oğlum da tontiş biraz. fazla dönmüyr bende yere battaniye serip koyuyorum ama yok dönmüyor. bazen de bakıyorum kendiliğinden dönmüş canı isterse yani :)
Fikriyecim çok sevindim oğlunun dönmesine :) sanırım bendim kızımında dönemediğini ama suçlunun ben olduğumu çnk onu hiç düz zeminde bırakmadığımı söylemiştim. Benimkide bayağı emeklemede yol katetti olduğu yerden sürünerek epey ilerliyor bildiğin 180 derece döndürüyor kendini ama hala tam anlamıyla yuvarlanmıyor biraz destek istiyor :s
canım zaten petekler cayır cayır yanıyo. evin heryeri sıcacık. extra olarak yaptığım tek şey oğluşumu yıkamadan önce evdeki herkesi banyoya sokuyorum :) önce eşim yıkanıyo sonra annem :) banyo sıcacık oluyo sonrada oğluşla biz giriyoruz :) extra bir ısıtıcı açmıyorum açıkçası.
bence çok ta korumak iyi değil. sakınan göze çöp batarmış.alışmaları lazım normal şartlara :)))
canım burda hepimiz fikirlerimiz yazıyoruz kim beğenmese okumasın geçsin beğenler zaten okur takip eder.hepimiz aynı fikirde olşamayız hepimiz farklı insanız.ismim geçince teşekkür etmek istedim :)) ilk zamanlar pek bir konuşuyordum da artık bilmiş kitap anne olmasın adım diye çenemi frenledim
ilk oğlumda 6 aylıkken olmuştum adet gelmeden önce veya adet günlerinde sütünde azalma olabilir stres yapma adet geçince eskisigib tekrar artıyor.Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle yaemzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt
Aksam 8gibi kizimi uyuttum, hah dedim super daldi gece uykusuna. Saat 9da gaz uyandirdi sonra uykusu kacti butun aksam uyanikti ne zaman uyutmaya calissam agladi da agladi. 2kez mama denedim yemedi ama bizim omzumuz, eli, oyuncaklari hepsini yemeye calisti. Bi ara cingiragi yemeye calisinca sesim yukseldi kizim mama yemiyorsum, emmiyorsun gidio cingiragi yemeye calisiyorsun dedim bi agladiolucem vicdan azabidan. Her gun pusetinde evde dolanarak uyuttugum kizimi en son babasina verdim onlar yatagina gittiler, ben salonda uyuyakalmisim sakinleseyim derken. Babasi donencesini acmis, elini tutmus konusa konusa uyutmus!! Saat 12de hadi sen de yat demek icin geldi kaldirdi beni, ama ben 1saat sinirimden uyuyamadim cocugumu uyutamadim diye. En zor aksamlarimizdan birini gecirdik dun aksam. Yataginda nasil uyuyakaldi onu anlamadim bu bi isaret mi acaba sss pat mi denesem???
oluyor canım merak etme.muz yedirisen içine siyah saç gibi bişeyler görürüsen şaşırma muzdan o.Bebeklerine ek gıda verenler yada tattıranlar bebeğinizin kakasında değişiklik oldu mu? Ben kızıma sadece elma veriyorum kakası hafif katı gibi yani aynı elma püresi gibi yapıyor. Normal mi acaba?
gerçekten aşı yapsak bir tehlike yaptrımasak başka riskler.Alalh korusun diyorum artık.merhaba, bende çok düşündüm bu konuyu hala düşünüyorum. sağlık ocağında aşıyı yapan ebe kuzenim onunla da çok konuştuk. çocuğumu aşıya götürürken vicdanım sızlıyor, ağlayarak gidiyorum bildiğim gerçekler yüzünden ama bir de cevremizdeki virüsler var. aşılar tamamen olmasa da kısmen onlardan koruyor, aşısı olupta yaptırmadığım için o hastalıklardan birine tutulursa Allah korusun daha mı az vicdan azabı çekerdim onu da bilemiyorum. sadece aşı değil cevabını bulamadığım binlerce soru-sorun var.
yyisi.ama ben olsam yetecek kadar sütl miktarı ayrı ayrı ısıtıp verirm.yani iki paketi sısıtıp arka arkaya veriirm ama karıştırmadan.nedeni de süt yediklerime göre tadı da farklıymış.böyle bebkler yeni tadlarla tanışıyorlarmış.işe başlayan arkadaşlar,sütünüzü sağıp bırakıyormuşsunuz hem de maşallah 150-200 cc den bahsediyorsunuz ,yav hem çocuğu emzirip hem de o kadar sütü sağıp nasıl bırakabiliyorsunuz maşallahben de kısmetse başalayacağım 1 ay kaldı ama ben şimdiden az az koyabiliyorum sütümü buzluğa mesela emzirdikten sonra kalanı sağıyorum ya da gece çok dolmuşsa göğüslerim bebeğimi rahatsız etmesin diye ilk önsütü sağıyorum biraz emdikten sonra yine sağıyorum ,ama bunşlar dediğim gibi sizinki kadar çok değil misal 30 cc-50-60 cc kadar falan ayrı ayrı poşetlerde ben şimdi nasıl bırakacağım sütü bakıcıya???
BIRAKTIĞIM 30 CC-50 CC OLAN SÜTLERİ ISITTIKTAN SONRA KARIŞTIRIP İÇİREBİLİR Mİ ACABA BAKICIM YOKSA AYRI AYRI MI ISITIP VERMELİ ÇÜNKÜ HEPSİNİN TARİHLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI BIRAKACAĞIM SÜTLERİN??????? LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN KAFAMA ÇOK TAKILDI BU KONU...
Kızlar birkaç gündür giremiyordum. Kızım rahatsızlandı malesef. Birkaç kişi bebeğinin kakasında kan olduğunu söylemişti sanırım. Bizim de başımıza geldi. Tahlillerimiz temiz çıktı mikrop ya da virüs yok. Süt alerjisi gelişmiş olabilir dedi doktor :26:
bebegım oyuncak delısı gıbı bısey renklı ne gorurse hemen kılıtlenıyor sureklı ona bakıyor sevıyor ya kucagımızda gezmeyı cok sevıyor bende hem o kucakta mahfolmaz doner emekler hemde bız dınlenırız bu sayede dıye dusunmustum ama hangı modelden alsam bılemedı hangısı kullanıslı olur senın kullandıgın hangısı ?
Kızlar birkaç gündür giremiyordum. Kızım rahatsızlandı malesef. Birkaç kişi bebeğinin kakasında kan olduğunu söylemişti sanırım. Bizim de başımıza geldi. Tahlillerimiz temiz çıktı mikrop ya da virüs yok. Süt alerjisi gelişmiş olabilir dedi doktor :26:
Gecmis olsun , madem dikkatsizsin niye alıyorsun dimi, Allah korusun yavrularımızıkızlar sinirden kan beynime sıçradı
bi arkadaşa bebek görmeye gittik kısa kalıcaz diye kızımıda götürmüştüm götürmez olaydım
misafirliğe gelen diğer arkadaş kızımı istedi kucağımdan aldı odadan çıkacaktı iki adım gitti ve BAAM diye kapıya çarptı bebeğimi
sinirlenmemin sebebi çocuğu kucağına aldın bari önüne bak dimi! sağa sola bakıyor! tam arkalarındaydım gördüm önüne bakmıyordu! öyle sinirliyim ki... beynim ağrıyo resmen.. nasıl ağladı kuzumbende tabi için için ağladım misafirlikteyiz diye. soydum her yerini vücunda morluk yok ama çok tedirginim.. çook sinirliyim yaa sakinleşemiyorum
Canım bizimkilerin doymayla ilgili oldugunu düşünmüyorum, çünkü öbür oğlum hic uyumazdi , ayağımdan indirmezdim ki belli bir süre uyumus olsun, indirdiğim an uyanirdi , 1 yasını askın devam etti, ne zaman bakıcıyla kaldı düzenli öğlen uykusu uyumaya başladı , hemde yerinde. simdi dogum izninde evdeyimya yine sapitti öğlen uykularıCidden mi Meltem'cim, işe başlayınca öğle uykuları düzelecek mi? Doktorumuz bu ayki kilo artışını normalin altında buldu ve bebeği fazla besliyorum diye frenleme biraz daha meme ya da mama verebilirsin dedi. Bu çocuk öğlenleri tam doymadığı için mi uyumuyor acaba diye düşünmüyor değilim
Canım uyku sorununu bizde cok çözemedik ama yeni bişeyse büyüme atağı olabilir yada diş çıkarıyordurkızlar şu günlerde sadece uykusuzluktan ölen var mıdır acaba diye düşünüyorumkızım geceleri saat başı kalkıyor hatta bazen yarım saatte, ilk uyutmaya da gece 12 1 den önce dalmıyor ne yaptıysam olmadı banyo karanlık ortam ninni bir haftadır böyle, önceleri 3 saatte uyanırdı beğenmezdim şimdi yeni icat cıktı baaşımıza nasıl düzeltebilirim önerilerinie ihtiyacım var çok yoruldum ve çalışıyorum
kızlar şu günlerde sadece uykusuzluktan ölen var mıdır acaba diye düşünüyorumkızım geceleri saat başı kalkıyor hatta bazen yarım saatte, ilk uyutmaya da gece 12 1 den önce dalmıyor ne yaptıysam olmadı banyo karanlık ortam ninni bir haftadır böyle, önceleri 3 saatte uyanırdı beğenmezdim şimdi yeni icat cıktı baaşımıza nasıl düzeltebilirim önerilerinie ihtiyacım var çok yoruldum ve çalışıyorum
aynee canım aynene.bilmiyorum ben de sebebi ama ben çabucak bi uzun kollu badi ve kilotlu pantalon giyidiriyorum en baştan daha sonra daha giyidiroyurm ve üşümesin diye bataniyeyle biraz sarıyorum.yağlanması da altını değiştiriken bacaklarını yağalıyorum daha sonra da sırtını göbişini.öyle parça parça yaıyorum banyodan sonra yapılacakları:)Kizlar sizinkiler de banyo sonrasinda aglamaya basliyor mu? Uzerini giydirirken cok agliyor banyodan somra ya neden olabilirr((
Kızlar ya biberonla mama yada anne sütü içen bebekleriniz kaç dk da kaç cc içiyor. Benim kızım anne sütünü 50 cc içiyor biberon ile fazlasını içmiyor onuda neredeyse 10 dk dan fazla sürüyor içmesi. Acaba biberonu mu değiştirsem ?
kızlar bugün kızımla yaptığım bi aktiviteyi paylaşmak istiyorum sizinle
gerçi aktiviteyi asıl ben yaptım ama o da beni izlerken yapmış oldu.
doğum öncesi 5 sonrası 7 olmak üzere toplam 12 kilo fazlam var. inat ettim zayıflayacağım.
bi kaç gündür hava güzelken kızımı sarıp sarmalayıp arabasına bindirip beraber yürüyüş yapıyordum.
bugün hava bozuktu. içim içimi yedi. 5 günlük istikrarım bozulsun istemedim
daha önceden indirdiğim leslie sansone ile evde yürüyüş videolarımı açtım.
3 mil yürüdüm kızım da yerde yatarken beni izledi. şaşkın baktı önce. bazı hareketleri yaparken alkışlıyorsun çıldırdı ben alkışladıkçasonra bazı hareketlerde eller öne uzatılıyor ben o sırada hızlı hızlı parmaklarımı oynattım o da ellerini ayaklarını çırparak bana eşlik etti.
yaklaşık 30 dak oyalandı beni izlerken .
mızırdanmaya başlayınca elime çıngırağı alarak yaptım 10 dak da öyle oyalandı ve 40 dak yürümüş oldum böylece.
videoda leslie one- two- three dedikce bende tekrar ettim arkasından bir iki üç diyerek.. böylece ingilizce bile çalıştık
kilo fazlası olanlara tavsiye ederim:)))
canım kilo alımı nasıl sadece anne sütümü alıyor.neden ek gida başla dedi.acaba alerjimi oldu sebzeile veya meyveyle başlasan muhalebiyi daha sonra için bırak istersen.kızlar slmm bişii sorucamm biz bugun 4 ayımız bitti ve doktorumuz kaşık mamasına başlayabilirsin dedii bende bugunn aptamilin sütlü pirinç unlu mamasını verdim her yeri kızardıı ağzının kenarları ve boynu yani mama yerken nereye dokulduysee kullanan varmı szdede yaptımı böle bişii .??
kızlar sinirden kan beynime sıçradı
bi arkadaşa bebek görmeye gittik kısa kalıcaz diye kızımıda götürmüştüm götürmez olaydım
misafirliğe gelen diğer arkadaş kızımı istedi kucağımdan aldı odadan çıkacaktı iki adım gitti ve BAAM diye kapıya çarptı bebeğimi
sinirlenmemin sebebi çocuğu kucağına aldın bari önüne bak dimi! sağa sola bakıyor! tam arkalarındaydım gördüm önüne bakmıyordu! öyle sinirliyim ki... beynim ağrıyo resmen.. nasıl ağladı kuzumbende tabi için için ağladım misafirlikteyiz diye. soydum her yerini vücunda morluk yok ama çok tedirginim.. çook sinirliyim yaa sakinleşemiyorum
Canım Kayra'da dudak ustu, göz kapağı ve iki kaşının arasında doğum lekesi var. Doktorumuz 3. Yaşına kadar geçer dedi.
Gecmis olsun , madem dikkatsizsin niye alıyorsun dimi, Allah korusun yavrularımızı
Canım bizimkilerin doymayla ilgili oldugunu düşünmüyorum, çünkü öbür oğlum hic uyumazdi , ayağımdan indirmezdim ki belli bir süre uyumus olsun, indirdiğim an uyanirdi , 1 yasını askın devam etti, ne zaman bakıcıyla kaldı düzenli öğlen uykusu uyumaya başladı , hemde yerinde. simdi dogum izninde evdeyimya yine sapitti öğlen uykuları
İki cocugumunda uykusu ise başlayınca düzene girdi , insallah bununda öyle olur
Ya herseyden etkileniyor çocuklar , 3 gündür babamiz sehir disinda , normalde 8 de yatan bebek , uyumak bilmiyor , anneme gitsem korkuyorum yerini yadirgar hic yatmaz diye , yarında tatil , yardımcı gelmeyecek , ne yapsam bilemedim, yılbaşında gelecek babası
Canım uyku sorununu bizde cok çözemedik ama yeni bişeyse büyüme atağı olabilir yada diş çıkarıyordur
Benim oğlum 5 aydır olmadıgı kadar huysuz ve uykusuz , babasının yokluğunu mu hissediyor , disten mı Allah bilir , eli sürekli ağzında , parmağımı öyle bi sıkıştırıyor ki iki damağı arasına , acıyor resmen
Bu arada uykusuzluktan ölünmüyor :)) yaklaşık 3 yıldır uykusuzum bünye alıştı artık , kazara fazla uyusam migrenim tutuyor
Sana en son akil vericek kisi bile olamam ben ama yalniz olmadigini bil diye yaziyorum... cinar dogdu dogali saat basi hatta yarim saatte bir hatta ve hatta 10 dk arayla geceleri bana zindan etmis bulunuyor bende senin gibi bitmis tukenmis durmumdayim gece uyumadigim icin gunduzde olu gibi yorgun bitkin halsiz dolaniyorum hep bende senin gibi herseyi denedim almadigim kitap uygulamadigim yontem kalmadi dus hava aldirmak aktivite gece caylari ne varsa denedim ama cagre olmadi en aonunda teslim oldum kaderime bazu bebekler boyle olabiliyormua sansimiza bizim bebeklerimiz de tamd o bebeklerden oldu yapilabilicek tek sey buyumesini bekleyip gunduz uyudugumuz 1 saatlik uykularla idare etmek baska cagre yok hee bide sitede bir cok arkadasimizin onerdigi yatir kaldir yontemi var uygulayabilirsen uygula derim faydasini gorenler olmus ama ben yapamadim biraz dayanikli olmak lazim ama ben cinarin goz yaslari yerine uykusuzlugu sectim.
Yatağında mı uyuyor canm? Yoksa bir yerde (meme, selin kolların, sallayarak vs) uyuyor da sen uyuduktan sonra mı yatağına alıyorsun?
Bugün kızımla birlikte Aybike ve paşasıyla buluşmaya gittik.
Çok güzel bir gün geçirdik, bebeklerimiz bizi hiç üzmediler ama zaman bir türlü yetmedi, ne çok konuşulacak şey varmış. Hatta hemüz hiç bir şey konuşamadık bile diyebilirim :) su gibi geçti zaman. En kısa zamanda, hatta 1-2 gun içinde bile olabilir, yeniden buluşacağız.
Aybike aynı burada yazdıklarına dayanarak kafamda oluşturduğum profil gibiydi :) çok doğal, samimi, bilgili ve hoş bir bayan. Oğluşu da geleceğin kıvanç tatlıtuğ u olacak heralde :) maviş gözler, derin bakışlar falan :))) maşallah.
Biz onları tanıdığımıza çoook memnun olduk.
Ha bu arada, buluşma bir avm de gerçekleşti :)
kızlar büyük oğlum ek gidaya geçince bu topikteyim burda çok payaşım oldu bakın belki size faydalı şeyer bulursunuz.http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...-anneleri-bug252n-bebi351lere-yedirdiniz.html
aslında bizde ekgıda hakında ayrı topik mi yapsak böyle daha iyiy takip ederiz eski bilgilere daha koyla uğlaşırız.mesel neler yediridk bu besinin faydası ne gibi payalışımları yapabiliriz.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlarımKızımın keyfi yerinde çok şükür. 3 gündür gaz sancısı çeker gibi ağlama krizine giriyordu. Bugün azaldı sadece 1 kere ağladı. Memeyi itiyordu, bugün hiç itmedi. Şimdi de yatağında melekler gibi uyuyor canım benim. İvy ve Aybike buluştunuz mu bugün kızlar? Ben malum gelemedim mesaj atmıştım kızımın durumunu.
ama bukadar iltifata ben şımarırım sonra baş edemezsiniz :)
gerçekten çok keyifli bir gündü, gerçi dediğin gibi neredeyse hiçbirşey konuşamadık ama senin gibi tatlı bir insanı tanıdığıma çok memnun oldum, artık maalesef böyle içten temiz insanlarla karşılaşmak pek kolay olmuyor.
oğlumuza yakışıklı diyorsunuz teşekkür ederiz ama kızımızında o boncuk gözlerle kocaman gülümsemesi hala aklımda :) daha ilk kez karşılaştığı birisine bukadar sıcak davranmasına bayıldım. ama benim şaşkın oğlum ne yaptı, o kocaman gülümsemeye korkup ağlayarak karşılık verdi :)
Süper herhalde topic in birebir görüştüğü ilk kişilersiniz ( ya da benim bildiğim). Güzel geçtiğine sevindim
Resim var mı? Aybike fb den mesaj olarak göndersene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?