2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

150 ml yi 5 dk da içiyor. Biberonla beslerken yarı oturur gibi olmasına dikkat et birde kaç delikli biberon kullanıyorsun ona dikkat et. Umarım yardımı olmuştur.

bebegım oyuncak delısı gıbı bısey renklı ne gorurse hemen kılıtlenıyor sureklı ona bakıyor sevıyor ya kucagımızda gezmeyı cok sevıyor bende hem o kucakta mahfolmaz doner emekler hemde bız dınlenırız bu sayede dıye dusunmustum ama hangı modelden alsam bılemedı hangısı kullanıslı olur senın kullandıgın hangısı ?

canm her bebek farklı h,çbelliolmuyor ne zmana dönecekler bi baktın birden dönmeye ve emeklmeye başlar.büyük oğlum çok tembeldidönmeyi hiç akıl edmedi 5 aylıkekn azar azar bir yanda dönüyordu ama hep dik durmöak isteyen bir bebekti 8 aylıkken ilk adımlarını attı hem de koşa koşa adımlar yapıyordu ama asıul rahat düşmeden yürümesi 10 aylkken oldu.bide en komik çok az meklmişti yürümeye başadıktansonra bol bol da emekledi.daha küçükler zaman var.arkdaşların dönen bebişlere 41 bin kere maşlalh neyle besliyorlar annelri:)))çok harektliler aylarına göre ileri onlar bizimkiler normal:)))

zaten öyle canım yani onlar ne zaman isterse o zmana dönecekler sanırm bazıo bebekler bundan zevk alıyor bazılar o kadar gazip bulmuyor.benimki eline birşey ver onunla uzun uzun ilgilenir mesela.yanına bişey koyunca ilgisini çekerse ona uğlaşmaya çalışınca dönüyor ancak o da herseferinde değil.

maşallah canım daha şimdidedn emekliyor akılı bıdık.sanki kızlar daha hırslı he:)))az kalamış yuvarlancak yakında biz size zor yetişiriz:)))öp o maymunu benden.

hehhe aynı biz ben de babamız büyük oğlumuz gönderiyorum önce banyo hamam gibi oluyor:)))sonra bebişko sırada.ben de bişey açmıyorum büyük oğlumu odada yıkardm ektra olark ufo açardık ve her banyodan sonra üşürdü cildi diken diken olurdu hala da öyle.küçümeni direk banyoda yıkayıorum maşlalh banyodan çıkınca sanki yıkanmamış.belki öyle alıştırdığım için belki yapıları öyle bilmiyorum.ama şimdilik böyle yapıyorum bir sorun yaşmadığımız için böyle devam ediyourm.

ismim geçince teşekkür etmek istedim :)) ilk zamanlar pek bir konuşuyordum da artık bilmiş kitap anne olmasın adım diye çenemi frenledim
canım burda hepimiz fikirlerimiz yazıyoruz kim beğenmese okumasın geçsin beğenler zaten okur takip eder.hepimiz aynı fikirde olşamayız hepimiz farklı insanız.

Adet oldum kızlar sevinsemmi üzülsemmi bilemedim iyiydi böyle ya emzirirken olmaz dediler birde 4 ayda tırt
ilk oğlumda 6 aylıkken olmuştum adet gelmeden önce veya adet günlerinde sütünde azalma olabilir stres yapma adet geçince eskisigib tekrar artıyor.

canım çok stresli bir ay geçiridn gerginsin stresin bebek hisediyor sen gerginken o da gergin oluyor.bugun benzeyen bir gün geçirdik.uyutmaya çalışyıorum ki emireyim zaten aç ve yorgun ama ağlıyor sinirleniyor ne uyur ne emiyor bende dişlerimi sıktım sinirimi göstermemek için .sonra aldım banyoya soktum ikimize iyiy geldi stres attık rahatladık ama sadece banyodayekn bi çıktık zor giyisdirdim çığlık aıtyor iyice yoruldu ve acıktı neyse zıplaya zıplaya sakinleştirim emzirdim ama bi emiyor bi ağşıyor doyana kdar.akişam yatınca aynı krizler sonra kendi kendimi sakinleştiridm başladım onnla konuşmaya gülüştük öpüştü aldım müzük açtım yavaşça dans ettik şarkımızı söyledik birden kendisi aşaya doru itmeye başladı sakin skain emirdim ve uydu.akılandım çok ağlarken onu uytmak yerine önce sakinleştirmek lazım.

Bebeklerine ek gıda verenler yada tattıranlar bebeğinizin kakasında değişiklik oldu mu? Ben kızıma sadece elma veriyorum kakası hafif katı gibi yani aynı elma püresi gibi yapıyor. Normal mi acaba?
oluyor canım merak etme.muz yedirisen içine siyah saç gibi bişeyler görürüsen şaşırma muzdan o.

gerçekten aşı yapsak bir tehlike yaptrımasak başka riskler.Alalh korusun diyorum artık.

yyisi.ama ben olsam yetecek kadar sütl miktarı ayrı ayrı ısıtıp verirm.yani iki paketi sısıtıp arka arkaya veriirm ama karıştırmadan.nedeni de süt yediklerime göre tadı da farklıymış.böyle bebkler yeni tadlarla tanışıyorlarmış.
şimdiçok sağmaman normal emirdiğin için ama işteyken emirmeyince sen de çok sütü sağcaksın.bide çok iyiy yapmışsın fırsatın olunca emirdikten sonra mutlaka sağmaya çalış hem sütün artar hemn de en yağlı ve besleyeci sütü sağıp bebeğine vereceksin.

Çok geçmiş olsun canım... Dilerim hiç bir şeyi yoktur...

Ben tiny love gym tekmele ve oyna aldım. Mesela 3 aylıkken fln sadece asılı oyuncaklarla oynuyordu, şimdi ayaklarıyla tekmeleyerek muzik çalabildiğini farketti onla uğraşıyor surekli, sonrada yuzustu yatarak elleriyle muzik çalabilir, şuanda yuzustu yatırınca ellerini guclu vuramıyor.

Çok geçmiş olsun , çatlak olmadığından eminseniz alarji konusunda bir uzmana gidin çünkü çocuk doktorları alerji konusunda yetersizler maalesef. Süt alerjisiyse kullandığınız mamayı da değiştirmeniz lazım. İnşallah alerji değil çatlaktır kanın sebebi.

Gecmis olsun , madem dikkatsizsin niye alıyorsun dimi, Allah korusun yavrularımızı
Canım bizimkilerin doymayla ilgili oldugunu düşünmüyorum, çünkü öbür oğlum hic uyumazdi , ayağımdan indirmezdim ki belli bir süre uyumus olsun, indirdiğim an uyanirdi , 1 yasını askın devam etti, ne zaman bakıcıyla kaldı düzenli öğlen uykusu uyumaya başladı , hemde yerinde. simdi dogum izninde evdeyimya yine sapitti öğlen uykuları
İki cocugumunda uykusu ise başlayınca düzene girdi , insallah bununda öyle olur
Ya herseyden etkileniyor çocuklar , 3 gündür babamiz sehir disinda , normalde 8 de yatan bebek , uyumak bilmiyor , anneme gitsem korkuyorum yerini yadirgar hic yatmaz diye , yarında tatil , yardımcı gelmeyecek , ne yapsam bilemedim, yılbaşında gelecek babası
Canım uyku sorununu bizde cok çözemedik ama yeni bişeyse büyüme atağı olabilir yada diş çıkarıyordur
Benim oğlum 5 aydır olmadıgı kadar huysuz ve uykusuz , babasının yokluğunu mu hissediyor , disten mı Allah bilir , eli sürekli ağzında , parmağımı öyle bi sıkıştırıyor ki iki damağı arasına , acıyor resmen
Bu arada uykusuzluktan ölünmüyor :)) yaklaşık 3 yıldır uykusuzum bünye alıştı artık , kazara fazla uyusam migrenim tutuyor

canım biryerde okuudum bu aylarda gece sık sık uyanmalrın sebbei doymaları olabilirmiş.anne sütü miktarı yeterli olsa bile proteğin c- ve yağa oranı azalıyormuş ondan bebekler dah az kilo alıyor ve daha çabuk acımaya başlyıor.buda ek gida geçme zaöanı yaklaştığını belişritisiymiş.bilmiyorum siz de de sebibi bumu.ama bizde galiba artık oğluşuma zayıf geliyor sütüm eskiden emdikten sonra 5 6 saat uyurken şimdi yvaş yavş ilk ayına dönüyoruz her 2 saatte uyanmaya başladı ki benim sütüm iyi maşlah bitiremiyor.

Kizlar sizinkiler de banyo sonrasinda aglamaya basliyor mu? Uzerini giydirirken cok agliyor banyodan somra ya neden olabilirr ((
aynee canım aynene.bilmiyorum ben de sebebi ama ben çabucak bi uzun kollu badi ve kilotlu pantalon giyidiriyorum en baştan daha sonra daha giyidiroyurm ve üşümesin diye bataniyeyle biraz sarıyorum.yağlanması da altını değiştiriken bacaklarını yağalıyorum daha sonra da sırtını göbişini.öyle parça parça yaıyorum banyodan sonra yapılacakları:)

canım biberon delikleri az mı acaba ayına göre uygun biberon mu kullanıyorsun.bazı bebekler ayına göre daha büyük biberon kullnama ihtiyac duyorlar.

harikasın canım ah ne güzel işenmiyorsun ben çok tambelim ondan şişko kalacağımö.nette restlanmıştım bebek ve anne spor grupları var.bi bak istersen yapılabilir harektleri var.hem sen spor yapmış olursun hep bebeğin eğlenir.ben de biş bakyım senden motive alıp birazıcık hareketleneyim:)

canım kilo alımı nasıl sadece anne sütümü alıyor.neden ek gida başla dedi.acaba alerjimi oldu sebzeile veya meyveyle başlasan muhalebiyi daha sonra için bırak istersen.

Çok haklısın sinirlenmekte , ben eve gelen misafire sadece oturarak kucaklarına veriyorum ( kediler Ayağına dolaşır falan diye onları bahane edyorum) sen de bir bahane yaratıp isteyene oturarak kucağına verebilsen böyle kazaları önlemiş olursun . İnşallah tekrar olmaz geçmiş olsun.

Meltemcim, bazen kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum, yok olmuyor, hayallerimde bile koyamıyorum, 3 çocukla hayat nasıl olurki diye düşünüyorum sen yazdıkca :) tamam annelerimizin çoğu da 3-4 çocuk büyütmüşler hemde ne şartlarda ama ben nedense yeni nesil çok çocuklu anneleri çook daha cesur buluyorum.

kızlar büyük oğlum ek gidaya geçince bu topikteyim burda çok payaşım oldu bakın belki size faydalı şeyer bulursunuz.http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...-anneleri-bug252n-bebi351lere-yedirdiniz.html

aslında bizde ekgıda hakında ayrı topik mi yapsak böyle daha iyiy takip ederiz eski bilgilere daha koyla uğlaşırız.mesel neler yediridk bu besinin faydası ne gibi payalışımları yapabiliriz.

desteğin için çok sağol canım insana biraz olsun güç veriyor yalnız olmadığını bilmek.aynen bende herşeyi denedim ama olmuyor napalım.ben bilmiyorum o yöntemi canım ama ağlamasıyla ilgili ise bende hiç dayanamam kuzumun ağlamasına.uykusuzluğa devam galiba

ama bukadar iltifata ben şımarırım sonra baş edemezsiniz :)

gerçekten çok keyifli bir gündü, gerçi dediğin gibi neredeyse hiçbirşey konuşamadık ama senin gibi tatlı bir insanı tanıdığıma çok memnun oldum, artık maalesef böyle içten temiz insanlarla karşılaşmak pek kolay olmuyor.

oğlumuza yakışıklı diyorsunuz teşekkür ederiz ama kızımızında o boncuk gözlerle kocaman gülümsemesi hala aklımda :) daha ilk kez karşılaştığı birisine bukadar sıcak davranmasına bayıldım. ama benim şaşkın oğlum ne yaptı, o kocaman gülümsemeye korkup ağlayarak karşılık verdi :)

Ben varım, hemde forum arsivi içinde iyi olur. Faydalı paylaşımlarda arada kaynamaz.

canım Ivy söyledi çok geçmiş olsun, neyseki kuzucuğun bugün keyfi daha iyiymiş :)
sizde bizimle olabilseydiniz çok mutlu olurduk ama olsun, başka zaman tekrar ayarlarız yeterki keyfiniz iyi olsun
hem daha bunun yazı var, deniz sefası var

Teşekkürler canım, düşüncelerimiz karşılıklıymış demekki.

Atahan biraz daha kızımla takılsın o da alışacak annesi, benimkisi sürekli dışarılarda çok insan gördüğü için alışkın, hem o kızımın sevinç çığlığından korktu gülümsemesinden değil :)

Süper herhalde topic in birebir görüştüğü ilk kişilersiniz ( ya da benim bildiğim). Güzel geçtiğine sevindim

Resim var mı? Aybike fb den mesaj olarak göndersene

sabah bilgisayara aktarıp göndereyim canım tek koltuğa oturttuk ikisini de, benim oğlumun şapşirik şapşirik bakarken Ivy nin kızı gülücük saçıyor etrafa, çok tatlı oldu fotoları

Ivy nin bir dahaki gelişine senin oraya baskın yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…