- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #69.941
Senin mesajı görmeden sormuştum buluştunuz mu diye :) Güzel geçmesine sevindim. Nerde buluştunuz bakiyim?
Hay Allah geçmiş olsunKaza işte yapacak birşey yok sakin ol canım keşke olmasaydı ama olmuş
Evet senin o dedigin de geldi aklima, ama bu gece herzamanki gibi pusetinde sakin sakin uyuttum. Dunku neydi anlamadim? Atahan hala atni sekilde mi uyuyor? Ay alissa ne guzel olur yaa
kızlar büyük oğlum ek gidaya geçince bu topikteyim burda çok payaşım oldu bakın belki size faydalı şeyer bulursunuz.http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...-anneleri-bug252n-bebi351lere-yedirdiniz.html
aslında bizde ekgıda hakında ayrı topik mi yapsak böyle daha iyiy takip ederiz eski bilgilere daha koyla uğlaşırız.mesel neler yediridk bu besinin faydası ne gibi payalışımları yapabiliriz.
Teşekkürler canım, düşüncelerimiz karşılıklıymış demekki.
Atahan biraz daha kızımla takılsın o da alışacak annesi, benimkisi sürekli dışarılarda çok insan gördüğü için alışkın, hem o kızımın sevinç çığlığından korktu gülümsemesinden değil :)
evet gülümseme demişim, kocaman bir sevinç çığlığıydı... hemde ne tatlı bir çığlık :)))
2 gundur kızımı yanımda yatırıyorum, sabah uyanıp benimle yattığını farkedince önce sessiz sessiz aguuu,innee,dedee falan diyor beni uyandırıyor sonra uyandığımı görüncede aynı çığlığı atıyor kulağımın dibinde :))) güne böyle başlıyorum 2 gündür işte canım :)
Şimdide yanımda, ipad in ekranına bakıyor arada gözünü açıp, ışıklı ekranları kaçırmaz tabii :) yatıyım ben artık kızımın uykusu dağılmadan. İyi geceler hepinize...
Çok geçmiş olsun
Agora da buluştuk cnm, yılbaşı öncesi baya kalabalıktı ama.
Çok geçmiş olsun , çatlak olmadığından eminseniz alarji konusunda bir uzmana gidin çünkü çocuk doktorları alerji konusunda yetersizler maalesef. Süt alerjisiyse kullandığınız mamayı da değiştirmeniz lazım. İnşallah alerji değil çatlaktır kanın sebebi.
canım Ivy söyledi çok geçmiş olsun, neyseki kuzucuğun bugün keyfi daha iyiymiş :)
sizde bizimle olabilseydiniz çok mutlu olurduk ama olsun, başka zaman tekrar ayarlarız yeterki keyfiniz iyi olsun
hem daha bunun yazı var, deniz sefası var
Tahmin edebiliyorum kalabaligi canim :) alisveris cilginligi basa bela... bir dahaki bulusmadan haberim olsun gelmeyi cok istiyorum kizim iyi olursa
Catlak olmadigina eminim ben iyice baktim doktor da soyle bi goz gezdirdi. Mama hic kullanmadim yalnizca anne sutu aliyor
Sagol canim ben de mutlu olurdum tanissaydik :) kizim iyi olsun yine bulusuruz. Bu yaz babamiz isini birakamiyor biz anne-kiz takilicaz zaten :)
Meltemcim, bazen kendimi senin yerine koymaya çalışıyorum, yok olmuyor, hayallerimde bile koyamıyorum, 3 çocukla hayat nasıl olurki diye düşünüyorum sen yazdıkca :) tamam annelerimizin çoğu da 3-4 çocuk büyütmüşler hemde ne şartlarda ama ben nedense yeni nesil çok çocuklu anneleri çook daha cesur buluyorum.
işe başlayan arkadaşlar,sütünüzü sağıp bırakıyormuşsunuz hem de maşallah 150-200 cc den bahsediyorsunuz ,yav hem çocuğu emzirip hem de o kadar sütü sağıp nasıl bırakabiliyorsunuz maşallahben de kısmetse başalayacağım 1 ay kaldı ama ben şimdiden az az koyabiliyorum sütümü buzluğa mesela emzirdikten sonra kalanı sağıyorum ya da gece çok dolmuşsa göğüslerim bebeğimi rahatsız etmesin diye ilk önsütü sağıyorum biraz emdikten sonra yine sağıyorum ,ama bunşlar dediğim gibi sizinki kadar çok değil misal 30 cc-50-60 cc kadar falan ayrı ayrı poşetlerde ben şimdi nasıl bırakacağım sütü bakıcıya???
BIRAKTIĞIM 30 CC-50 CC OLAN SÜTLERİ ISITTIKTAN SONRA KARIŞTIRIP İÇİREBİLİR Mİ ACABA BAKICIM YOKSA AYRI AYRI MI ISITIP VERMELİ ÇÜNKÜ HEPSİNİN TARİHLERİ BİRBİRİNDEN FARKLI BIRAKACAĞIM SÜTLERİN??????? LÜTFEN BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN KAFAMA ÇOK TAKILDI BU KONU...
Bu konuda uzman değilim ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eğer sütler arasında tarih aralığı çok fazla değilse mesela bir aydan fazla, karıştırıp içirilebilir. Bu arada bebeğin ne kadar içeceğini bilmediğimizden mesela ilk 100 ml versin bakıcınız doymadıysa tekrar versin, böylece süt siyan olmamış olur.
tşk ederim hera ben bu konuyu ehil birilrine danışsam daha sağlıklı olacak sanırım.ama dediğin mantıklı eğer yakın tarihlerde ise karıştırılabilir sanırım ,sadece sütlerin tadı değişik olabilir ne yediysek süte tadı geçiyor ya ,karıştırınca da karman çorman olmasın sonra? amaaaann sağlık ocağına yada çocuk druna sorayım bari ,sağol canım ilgin için
bu süt birleştirme olayıyla ilgili geçen gün başıma geleni anlatayım. kızımı evde bırakıp 2-3 saatliğine dışarıya çıkmam gerekti. daha önce sağıp buzluğa koyduğum sütler vardı. birisi 1 ay önce diğeri ise 1 hafta önceki süttü. ikisini de gece yatmadan önce buzluktan aşağı indirdim sabaha çözülmüş olur birleştirir sonra ılıtıp verirler diye. ertesi gün 3 saat sonra geldiğimde kızımın sütü içmediğini ağladığını gördüm. yavrum aç aç beni beklemiş. neden içmiyor diye tadına bakmak istedim resmen midem bulandı. sütün tadı metalik bir tat almış ve kokusu çok kötüydü. sanırım donmuş iki sütü birleştirdiğim için böyle oldu. sonra yine süt sağdım ve taze sütü biberonla içirmeyi denedim içti. yani biberonla içme sorunumuz yok. internette de araştırdım dondurulmuş sütlerin bazen tadı değişebiliyormuş. bunu da bir araştır istersen. bende süt stoklamak istiyordum ama şimdilik vazgeçtim.
İste biz her ust degistirmede yasamioruz. Sadece ve sadece banyodan sonra. O da bi sure sonra, bezi bagliyorum ses yok. Coraplar giyilirken basi yaygarayi, anlamadim ben..
bizim doktorumuz 3 damla demişti burdaki biçok arkadaşın dru günde 4 damla demiş bende buna istinaden demekki 4 damla verilebilir diye düşündüm....
yan tarafını vurduhala sakinleşemedim
İnşallah devamı gelir canım, sanada baskın yapacağız hazır ol :) resim çektirmeye fırsat kalmamış cnm, aybike yavuları çekti ama ikisi bir koltukta, bende 2 kuzuyla çektirmişim aybike yollar sana :)
Sorma canım, hala utanç içindeyiz :)
canm her bebek farklı h,çbelliolmuyor ne zmana dönecekler bi baktın birden dönmeye ve emeklmeye başlar.büyük oğlum çok tembeldidönmeyi hiç akıl edmedi 5 aylıkekn azar azar bir yanda dönüyordu ama hep dik durmöak isteyen bir bebekti 8 aylıkken ilk adımlarını attı hem de koşa koşa adımlar yapıyordu ama asıul rahat düşmeden yürümesi 10 aylkken oldu.bide en komik çok az meklmişti yürümeye başadıktansonra bol bol da emekledi.daha küçükler zaman var.arkdaşların dönen bebişlere 41 bin kere maşlalh neyle besliyorlar annelri:)))çok harektliler aylarına göre ileri onlar bizimkiler normal:)))
zaten öyle canım yani onlar ne zaman isterse o zmana dönecekler sanırm bazıo bebekler bundan zevk alıyor bazılar o kadar gazip bulmuyor.benimki eline birşey ver onunla uzun uzun ilgilenir mesela.yanına bişey koyunca ilgisini çekerse ona uğlaşmaya çalışınca dönüyor ancak o da herseferinde değil.
maşallah canım daha şimdidedn emekliyor akılı bıdık.sanki kızlar daha hırslı he:)))az kalamış yuvarlancak yakında biz size zor yetişiriz:)))öp o maymunu benden.
hehhe aynı biz ben de babamız büyük oğlumuz gönderiyorum önce banyo hamam gibi oluyor:)))sonra bebişko sırada.ben de bişey açmıyorum büyük oğlumu odada yıkardm ektra olark ufo açardık ve her banyodan sonra üşürdü cildi diken diken olurdu hala da öyle.küçümeni direk banyoda yıkayıorum maşlalh banyodan çıkınca sanki yıkanmamış.belki öyle alıştırdığım için belki yapıları öyle bilmiyorum.ama şimdilik böyle yapıyorum bir sorun yaşmadığımız için böyle devam ediyourm.
canım burda hepimiz fikirlerimiz yazıyoruz kim beğenmese okumasın geçsin beğenler zaten okur takip eder.hepimiz aynı fikirde olşamayız hepimiz farklı insanız.
ilk oğlumda 6 aylıkken olmuştum adet gelmeden önce veya adet günlerinde sütünde azalma olabilir stres yapma adet geçince eskisigib tekrar artıyor.
canım çok stresli bir ay geçiridn gerginsin stresin bebek hisediyor sen gerginken o da gergin oluyor.bugun benzeyen bir gün geçirdik.uyutmaya çalışyıorum ki emireyim zaten aç ve yorgun ama ağlıyor sinirleniyor ne uyur ne emiyor bende dişlerimi sıktım sinirimi göstermemek için .sonra aldım banyoya soktum ikimize iyiy geldi stres attık rahatladık ama sadece banyodayekn bi çıktık zor giyisdirdim çığlık aıtyor iyice yoruldu ve acıktı neyse zıplaya zıplaya sakinleştirim emzirdim ama bi emiyor bi ağşıyor doyana kdar.akişam yatınca aynı krizler sonra kendi kendimi sakinleştiridm başladım onnla konuşmaya gülüştük öpüştü aldım müzük açtım yavaşça dans ettik şarkımızı söyledik birden kendisi aşaya doru itmeye başladı sakin skain emirdim ve uydu.akılandım çok ağlarken onu uytmak yerine önce sakinleştirmek lazım.
oluyor canım merak etme.muz yedirisen içine siyah saç gibi bişeyler görürüsen şaşırma muzdan o.
gerçekten aşı yapsak bir tehlike yaptrımasak başka riskler.Alalh korusun diyorum artık.
yyisi.ama ben olsam yetecek kadar sütl miktarı ayrı ayrı ısıtıp verirm.yani iki paketi sısıtıp arka arkaya veriirm ama karıştırmadan.nedeni de süt yediklerime göre tadı da farklıymış.böyle bebkler yeni tadlarla tanışıyorlarmış.
şimdiçok sağmaman normal emirdiğin için ama işteyken emirmeyince sen de çok sütü sağcaksın.bide çok iyiy yapmışsın fırsatın olunca emirdikten sonra mutlaka sağmaya çalış hem sütün artar hemn de en yağlı ve besleyeci sütü sağıp bebeğine vereceksin.
canım hala aynı şekilde, umarım diş muhabbetine bozulmaz düzenimiz
saatine artık okadar alıştı ki bugün 18.30 da daha çıkamamıştık agoradan, arabasının üzerini örttüm etrafı görmesin diye hemen uyuya kaldı, hala uyanmadan devam ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?