2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım tam doymuyor veya sarmalanmak istiyordur. Nasıl uyutuyorsun bebeğini? Ben huzursuzken kundak yapıyorum, uyanmadan uyuyor.

canım geçenlerde bende aynı şeyleri yaşadım, acaba dönemsel midir? doymuyor mu dedim mama verdim, sütüm mü az dedim sağıp verdim...yinede her gece saat başı kalkıp emmek istedi. bir hafta ruh gibi dolaştım şu iki gecedir normale geçti 3 saatte bir emiyor

geçen söylemiştim doktora gittik ve demir ilacını tutuşturdu hemen elimize...sizinle de yazı paylaşmıştım, demir takviyesine tahlil yapılmadan sıcak bakmıyorum

şimdi demir içeren ek gıdaları araştırıyorum, eğer beslenmesinde demir takviyesini yeterli yapabilirsem ilaç olarak almasına hiç gerek kalmaz umarım...güzel bir kaynak buldum bu konuda, okuduktan sonra sizede özetlerim gıdaları

Canım tam doymuyor veya sarmalanmak istiyordur. Nasıl uyutuyorsun bebeğini? Ben huzursuzken kundak yapıyorum, uyanmadan uyuyor.

Doyduğunu düşünüyorum. Doymamaış gibi yapmıyor. Alayarak uyanıyor. Emiyor. İki tur atıp gark bekleyip yatırıyorum. Ve penye battaniyesiyle sarmalı geceleri.

İnşallah dönemsel bişeydir. Yoksa fena. Aklıma tek korkuyor olabileceği geldi. Bizim yatağa geçirmeyi düşünüyorum ama ezebiliriz diye korkuyorum. Eşim çok ğır uyur. Bende külçe gibi oluyorum yatakta artık.

Ya canım üzme kendini bazen çıkabiliyormuş karaciğer enzimlerinde yükseklik benimde kızımda ondan şüphelendi eğer geçmezse tahlil yap dedi çnk bizim geçende söylemiştim babaannemiz ve büyük dayımız sirozdan rahmet etmiş benim annemde diyabet yüzünden olunca bizde korktuk açıkçası eğer 10 güne kadar kakası düzelmezse gel dedi ama ben diyete girince kızım düzeldi geçen misafirlikte kv zorla ağzıma dolma soktu :/ üstünede sossuz yapılacak denilen börek yoğurtlu yağlıydı bende çok açtım yedim sonrası malum iki gündür eskiye döndük o yüzden sanırım kızımda benim gibi salça domates ve türevlerinede alerjisi var. Bizimde 6 Ocak'ta randevumuz

Ben gunluk hayatımda da, iş için de ajanda tutarım, kızım içinde küçük bir tane vardı ilk pırtından, alışveriş listesine kadar ona dair herşeyi karalamışım.

Şimdi bu olaydan sonra yeni bir ajanda açtım. Sadece beslenme için. Sağdığım sütten, hangi besin hangi aydan sonra verilebilir (şimdiden temmuz ayına turunçgillere vize verdim ajandamda) bugün ne yedi, ne yemedi, bulduğum güzel tarifler falan...eğer not tutmayı seven ve digital bilgi depolamaya pek güvenmeyen annelerdenseniz sizede tavsiye ederim. Küçük boy bir ajanda edinirseniz kol çantanızda da kolaylıkla taşırsınız. Bu arada ajandamı resimlerlede süsleyeceğim, kızımın sürekli resmini çekiyoruz zaten, beslenme zamanı resimleriyle, ilk tadlarla buluşmasını falan bu ajandada biriktireceğim, ileride sıkıcı bir not defteri olarak kalmasın, kızımın da saklamaya değer bulacağı ve ileride kendi çocukları için isterse fikir edinebileceği bir rehber olsun diye. Şimdiden ilk başarısız deneymimizin resmini çektim, kızarıklıklarıyla umursamaz kızım :)

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun çok şükür bişi olmamış kızına inan okurken bi sürü laf saydım kadına hayır aldın kucağına sevmek istedin tamam ama dikkatli olsana be kardeşim bebek var kucağında

Kızlar ben doktorumla konuşmadan
interrnetten, tecrübelerimden ve annelik iç güdülerimden faydalanarak şöyle bir geçiş yapıyorum.
Bebeğim emzik biberon kullanmıyor. Hiç almadı bu saatten sonra vermeyi düşünmüyorum.

Beş buçuk aylık olmak üzereyiz geçtiğimiz hafta kefir vermeye başadım. Tükürmedi yedi. İki üç çay kaşığıyla başladım.
Şimdiki hedefim ana öğün saatlerinde kefir vermek. Çok değil toplasan bir yemek kaşığı kadar.
Bir sonraki adımım ise bardak suluklara alıştırıp akşam yatmadan bardak suluktan kefir içirip midesini rahatlatıp yatırmak.
Öğün saatleri oluştuktan sonra yoğurt ve çorbalarla giriş yapmak. İlk etspta meyve vermeyi düşünmüyorum. Sebze de. Evde pişenlerin tadına bakabilir.

Böyle düşünüyorum. Yanlış ve eksik gördüğünüz varsa konuşalım lütfen.
Korkum şu çok fazla protein ağırlıklı beslenme mi olur?

Son düzenleme:

bu süt saklama konusuyla ilgili her yerde farklı bilgiler var var. genelde buzlukta 3 ay saklanabilir deniliyor. bende bu bilginin doğru olduğunu düşünerek stoklamaya karar vermiştim ama bozulunca süt sanırım senin dediğin gibi bundan sonra 3 haftadan fazla tutmamak lazım.

Ben sut saklamadım hiç, o kadar sütümde olmadı zaten, en fazla 3-4 gunluk stoklar yaptım. İlk aylarda çok sütüm vardı buradan okuyarak süt stoklamak istemiştim aslında. Benim doktorumun söylediğive okuduğum bir kitaptan öğrendiğim kadarıyla 1-2 ay sonrası için süt saklamanın bebeğe pek faydası olmuyormuş, anne sütünün içeriği her gün değişiyor bebeğimi büyüdükçe, şimdi sağdığımız süt 2 ay sonra bebeğimiz 6 aylık olduğunda onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte olmuyor çünkü. Annenin süt üretimi de doğum yaptığı andan itibaren bebeğinin gelişimini tamamlamasına yetecek şekilde üretiliyor ve içeriği sürekli değişiyor. Benim nacisane tavsiyem, sakladığınız sütü bir an önce verin bebeğinize, 3 ay dayanıyorsa zaten daha ne, bence uzun bir süre bile 3 ay. Tabii mama vermektense 3 ay geriden gelen anne sütü vermek daha mantıklıda gelebilir çoğumuza, o da annenin kararı tabii.

Yaaaaaa
Gitti mi boşa o zaman sütler desenize
Bende de bi kere öle olmuştu pas tadı vardı oğlumda denemeden döktüm versem içer miydi bilmiom
Yakın zamanda kontrolü olanlar bunu bi sorabilir ni rica etsem sütün tadı pas gibi olması bozulduğuna mı işaret eder yoksa buzluktan
Çıktığı için mi öle oluo:26:ve buzlukta en fazla 3 ay mı
Ona göre stokları atmak zorunda kalıcam

Aybike ivy buluşmuşsunuz çok özendim valla burda Antalya'dan kimse yok sanırım
Fotoyu buraya da ekler misiniz ivy senin için problem diilse

Bi çıplaklık aşığı da bende var suyu ve çıplak kalmayı üstünde peluş battaniyeyle oynamayı çok sevio
SiInkiler de ondan ağlıo bence giyinmeyi sevmedikleri için

Dün akşamdan beri çok dertliyim saçma sapan ağlamaları başladı oğlumun zannedersiniz ki kırkından sonra huy değiştirdi
Diş mi acaba yaaa ben 4,5 aylık çıkarmışım dr genetik demişti

süper bir fikir :))
biliyorsun canım bende defter arıyordum ama daha çok anı defteri şeklinde hazırlamayı düşünüyorum...ilk sayfa doğum hikayemiz, sonrasında önemli anlarda benim hissettiğim duygular fotoğraflar

bu beslenme defteri fikri çok hoşuma gitti, demek ki neymiş; alırken iki defter alacakmışım. oburcuk oğluma eğlenceli bir yemek defteri :) fikri paylaştığın için çok teşekkür ederim, sayende paşama güzel bir anı daha kalacak

canım haklısın bu süreçte mümkün olduğu kadar fikir ve bilgilerimizi paylaşmamız lazım, tüm hayatı boyunca kullanacağı vücut direncini, yeme alışkanlığını oluşturuyoruz

yazını okuyunca bende aynı şeyi düşündüm, acaba fazla protein yüklemesi olur mu?

Acaba bebklerin diyeti de bizim gibi karbonhiddrat - protin dengelemek zorundamı. Yoksa sadece damak tadı için mi meyve sebze yiyorlar. Çünkü onları protein büyütüyor. Kalori hesabında da sebze ve meyvelerin pekbi kalori değeri yok.
Çorbalarla karbonhidrat ve tahıl ihtiyacı karşılanır diye düşünüyorum. ??

Aramızda beslenme uzmanı var mı? Sebzeler şoklanarak deep freeze e atılırsa besin değeriniaybetmiyormuş. Bu bilgi doğru mu onu öğrenmek istiyorum. Bir de şoklama nasıl oluyor.

Eğer gercekten oluyorsa bal kabağını küçük parçalar halinde deep freeze e atacağım. Doktorum bal kabağını şiddetle önerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…