- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.941
Tamam mantıklı, anlatırken hoş ama bir süre sonra saçlarından çorbanın pirinçlerini ayıklar hale gelir insan.
Dışarıda, başkasının evinde yemek yemek problem olur.
Çocuğum olmadan önce kahvaltıya çocuklu bir arkadaşım grlmişti. Yuumurtayı çocuk kendi yemişti büttüüün yumurtanın sarısı yerlerde. Halının üzerinde ezilmişti. Bayaa bir saymıştım arkasından.
Kızlar ya belki size saçma bi soru gibi gelecek ama ben tam karar veremedim ay hesabı yaparken neye göre hesaplıyorsunuz mesela benim kızım 2 sinde doğdu her ayın ikisinde mi ayını bitiriyor 4 haftada mı bitiriyor yoksa 30 günde mi? Biliyorum saçma ama nolur kusura bakmayın işin içinden çıkamadım bi türlü
Biz bize degilsiniz canim ben burayida okuyorum cnku..ayiklandi ne demek hic hos bi cumle olmamis ayiklandigini dusundugn insanlr sana hicmi cvp vermedi hcmi sana yardimlari dokunmadi..robokop gbi ayni seylerden bhsedilmedi eglendik arada ne vardi ....huzurlu topikler o zaman ayiklandigini dusundugum insanlae yok zaten artk burda guzel paylasimlar diliyrm sze
Mesaj kutun dolu cnm. ^^
Çok mantıklı burada yazan herşey, ama annenin psikolojisi atlanmış :) ben şahsen deneyemem bu yöntemi ama benim annemin çocuk beslenmesinde kullandığı bir yöntemdir, banada sık sık tavsiyeler verir.
Merak ettim, acaba bu yöntemi deneyen olur mu?
bu sefer en ağırından geçirdiğimiz büyüme atağımızın ilk hediyesini dün aldık
paketten çıka çıka ne çıktı dersiniz??? oğlum kızmayı öğrendi...şimdi her önüne gelen şeye ellerini yumruk yapıp sinirle bağırıyor
bugün ikinci yeniliğimiz geldi, o gerçekten eğlenceli :))) daha öncede gülücüklerle oynuyordu ama bugün çığlık atarak oynamaya başladı..süper eğlenceli bir gündü bizim için, ana oğul çığlık ata ata geçirdik günü :)
Evet canım, hadi dökülüp saçılmasını geçtim. Masadaki herşeyi bütün halde ağzına götürmesine bemim kalbim dayanmaz :) gerçi yazının sonunda verdiği tariflere bakılırsa, çocuk masadaki herşeyi yemiyorda biz yemeklerimizi biraz ona da uygun olacak şekilde pişiriyoruz. Bebeklerine pütürlü yiyecekle başlamak isteyen annelerin düşüncelerinden pek bir farkı yok aslında bu mantığın. Birde ben çocukların çatal kaşık kullanmama özgürlüklerinin çok uzatılmaması taraftarıyım. Yemek yemek bir kültürdür bence ve çok küçük yaşlarda alıştırılır. Güzel çatal bıçak tutabilen çocuklara hayranımdır, bebekkende bence kaşığa alıştırılmalıdırlar.
Neden saçma olsun canım, ben ilk başta haftaları sayıyordum, şimdi doğduğu günü baz alarak ay hesabı yapıyorum.
Ahahah küçük erkeğe bak sen :) maşallah canım, bu uzun ataktan sonra surprizler arka arkaya gelir bence bekle bakalım bir kaç gün daha başka neler yapacak Atahan.
Kahkalarınız bol olsun, nice olsun inşallah :)
sennki bağırıyosa gene ii cnmbgn furkan kafasına gözüne vurup durdu, bi ara sol gözü kızardı, ağlarken hırs yapıyo , bide uyanırken yüzünü cırmalıyo resmen çok komikler yaaa..süper eğlenceli günleriniz devam etsin inş..
Maşallah tombik paşamıza:)
Bizimki ataktan geçti huy oldusanırım. Gece gündüz bir, birbuçuk saatten fazla uyumuyor.
hergün bir yenilik.
Bizimki de bugün daha çok döndü. Sağına soluna. Oyuncaklarını yakalayıp tutabildiğinde çok mutlu oldu.
Ay cok seker kiziyor ha :))
tam olarak nasıl yapıyorsun. birde daha önce nasıl uyuyordu?
bende başlamak istiyorum. kızım emerek ya da salıncağında sallanarak uyuyor. uykusu geldiğinde yatağına yatırdığım anda hemen tulumunu çekiştiriyor ağzına götürmeye çalışıyor. emme isteği çok fazla bu isteğini nasıl bastıracak bilmiyorum. emzikte almıyor.
Kızlar bepanthenin merhem olanı bepanthen plus olarak satılıyor. Hani antiseptik özellikli olan. Yanıklara,Yaralara dudak çatışmasına iyi gelen. Eczanelerde var. Son stoklarmış arttık bepantholün çeşitleri olarak satılacakmış. Benim 3.5 ay çektiğim göğüs ucu yaralarıma bi tek o iyi gelmişti 3 tüp bitirdim bi tanede saklıyorum.
iyi akşamlar kızlar... sayfalar o kadar birikiyor ki okuyamıyorum bende direk dalıyorum mecburenumarım tüm bebekler iyi ve neşeli tüm anneler uykusunu almış ve enerji doludur...zira ben değilim malesef ama artık bu yeni bişiy değil alıştık uykusuzluğa
biz oğlumla son olarak yüzmeyi öğrendik daha doğrusu annesi paşasının balık gibi yüzdüğünü yeni öğrendigeçen burada birileri küvetin filesini çıkardığını söylemişti bende çıkardım içini doldurdum oğlumu içine koydum.... veeeee şokkkk kuzum balık gibi kulaç atıp yüzüyor sırtüstü üstelik o kadar mutlu oldu ki anlatamam
demek kızmayı öğrendiniz aybike... ne şeker oluyolar kızınca bile. artık hergün bi sürpriz bize.
benim bıdıkta bu aralar şımarmayı öğrendi.ben öpüp severken boynunu içeri çekip göbişini şişiriyor öyle komik ve sevimnli oluyor ki anlatamam.birde öğrendi ben hadi şımar dedikçe o minik göbiş şişip havalara kalkıyor
Kayra birkac gundur bebeklerin cirkin ol dediklerinde aldiklari yuz ifadesi vardir ya (dudaklar ve burun buzusturularek yukariya dogru kalkarken burundan hizli hizli nefes alip verme-nasil anlattim ama) kendi kendine onu yapiyor. Bu cirkin ol yuz ifadesi demek ki tum bebeklerin dogasinda var.
Keşke bizde stoklasaymışız :) ben ciddi ciddi çok bozuldum bepanthen in üretimden kaldırılmasına. Bizim aldığımız bepanthol ün kıvamı rengi falan farklı, acaba başka bir türünü mü almamız gerek?
Canım bebekler zaten anne karnında su içinde oldukları ve su içerisinde hareket etmeyi bildikleri için doğduklarından itibaren yüzmeyi biliyorlar, bebeklerin gelişimine katkıda bulunması ve sakinleşmeleri açısından yüzdürmek hep önerilir. Ben kızımı dönünce yüzmeye göndereceğim, bebeklerde sıkılırmı demeuin, onlarında bizim gibi sosyalleşmeye, aktiviteler yapmaya ihtiyaçları oluyormuş :)
Ayy inanmıyorum, çok güzel gelişmeler bunlar. Benim kızımda sevilmeyi, özellikle sıkıştırarak (eskilerin yaptığı gibi) hoplatarak sesli öpülerek sevilince keyiften dört köşe oluyor, ama henüz şımarma suratını yapmadı.
Tarifinden hemen anlaşılıyor canım, siz çirkin ol deyincemi yapıyor bunu? Yoksa canı sıkılınca falanmı?
Hayir biz dedigimizde yapmiyor. Kendiliginden yapiyor.
Bende heyecanla bekliyorum böyle mimiklerini kullanmaya başlamasını.
Annelerden foto istesek? Bizde görelim o güzel suratları.
Kayra sabahları cok keyifli oluyor. Bu resmimiz de bu sabah çekildi
Diye diye olduracaksınızHuh?
Ahahha, çok güldüm honeycim. Meltemin 4. gebeliği ikiz falan olacak heralde bu kadar bekleyeni var :)
Evet canım aynısını banada dediler ama içeriği hiç aynı gelmedi bana. Bepanthen daha yağlıydı, beğanthol su bazlı gibi. Almanyaya dönünce ezcaneleri talan edeyim kalanalrı toplayayım bulabilirsem.
ne kadar sevimlidir kimbilir o kızmaları , yerim kucuk adam olmuşta kızarmışbu sefer en ağırından geçirdiğimiz büyüme atağımızın ilk hediyesini dün aldık
paketten çıka çıka ne çıktı dersiniz??? oğlum kızmayı öğrendi...şimdi her önüne gelen şeye ellerini yumruk yapıp sinirle bağırıyor
bugün ikinci yeniliğimiz geldi, o gerçekten eğlenceli :))) daha öncede gülücüklerle oynuyordu ama bugün çığlık atarak oynamaya başladı..süper eğlenceli bir gündü bizim için, ana oğul çığlık ata ata geçirdik günü :)
Bizim 2 numara , tam boyle degil tabi ama herseyi kendi yemek istiyor , ev kalkmış kaçıyor zaten, heryerden yumurta parçaları , kek kırıntıları , makarna taneleri vs topluyorumÇok mantıklı burada yazan herşey, ama annenin psikolojisi atlanmış :) ben şahsen deneyemem bu yöntemi ama benim annemin çocuk beslenmesinde kullandığı bir yöntemdir, banada sık sık tavsiyeler verir.
Merak ettim, acaba bu yöntemi deneyen olur mu?
Ne guzel olmus , ben cesaret edemedim pek vaktimde olmadı , ne kadar eğlenceli olmuştur oğlun icin :)iyi akşamlar kızlar... sayfalar o kadar birikiyor ki okuyamıyorum bende direk dalıyorum mecburenumarım tüm bebekler iyi ve neşeli tüm anneler uykusunu almış ve enerji doludur...zira ben değilim malesef ama artık bu yeni bişiy değil alıştık uykusuzluğa
biz oğlumla son olarak yüzmeyi öğrendik daha doğrusu annesi paşasının balık gibi yüzdüğünü yeni öğrendigeçen burada birileri küvetin filesini çıkardığını söylemişti bende çıkardım içini doldurdum oğlumu içine koydum.... veeeee şokkkk kuzum balık gibi kulaç atıp yüzüyor sırtüstü üstelik o kadar mutlu oldu ki anlatamam
Maşallah pek keyifli gercekten ,hep böyle olsalarKayra sabahları cok keyifli oluyor. Bu resmimiz de bu sabah çekildi
Favori Kayra fotoğrafım bu oldu :) maşallah o nasıl büyük bir gülümseme... Ayrıca daha önce Meltem de söylemişti, bencede Kayra da ingiliz görüntüsü daha baskın, sanırım babasına benziyor?
Birde fotoğraftan yola çıkarak sorularım olacak, bebekleri oturtmaya başladınız mı? Kol ve bacak egzersizi yaptırıyor musunuz? Ben henüz çok uzun oturtmaya cesaret edemiyorum, kollarından falan hiç tutamıyorum bu şekilde, acaba hatsmı ediyorum? Engelliyormuyum gelişimini?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?