2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet canım, hadi dökülüp saçılmasını geçtim. Masadaki herşeyi bütün halde ağzına götürmesine bemim kalbim dayanmaz :) gerçi yazının sonunda verdiği tariflere bakılırsa, çocuk masadaki herşeyi yemiyorda biz yemeklerimizi biraz ona da uygun olacak şekilde pişiriyoruz. Bebeklerine pütürlü yiyecekle başlamak isteyen annelerin düşüncelerinden pek bir farkı yok aslında bu mantığın. Birde ben çocukların çatal kaşık kullanmama özgürlüklerinin çok uzatılmaması taraftarıyım. Yemek yemek bir kültürdür bence ve çok küçük yaşlarda alıştırılır. Güzel çatal bıçak tutabilen çocuklara hayranımdır, bebekkende bence kaşığa alıştırılmalıdırlar.

Neden saçma olsun canım, ben ilk başta haftaları sayıyordum, şimdi doğduğu günü baz alarak ay hesabı yapıyorum.

Son olaylardan sonra taraflar olmustu bu sekilde ayiklandi dedim bunda bozulacak bisey yok ki. Ama eskiye gore muhabbetin cok farkli oldugunun sen de farkindasindir herhalde angycim, okumaya devam ediyorsan. Gidenler de sanirim mutlu, kalanlar da. Bozulma sen:) giden herkesi kasetmemistim ama hakkaten ayiklanma bikac isimde oldu herkes farkinda, sen uzerine alinma

Valla benim de muhtemelen kaldirmaz bunyem. Ama boyle bisey varmis buradakiler de bilsin istedim. Saglam sinir ister.

Ay cok seker kiziyor ha :))

Saol canım bende önce hafta hesabı yaptım sonra ay hesapladım ama 30 günü baz alıyordum son kontrole 28 inde gitmiştik doktor laf arası gayet iyi gelişimi 2 sinde 5 bitiyor dedi ama ben başka şeylerle ilgilenmekten soramadm şimdi aklıma takıldı gerçi doğum günü olayına girersek benim hesabıma göre fazla gün çıkıyor ayhhh ne çok abarttım kısacası eet sanırım senin yaptığın gibi yapmalıyım :)

Kızlar bepanthenin merhem olanı bepanthen plus olarak satılıyor. Hani antiseptik özellikli olan. Yanıklara,Yaralara dudak çatışmasına iyi gelen. Eczanelerde var. Son stoklarmış arttık bepantholün çeşitleri olarak satılacakmış. Benim 3.5 ay çektiğim göğüs ucu yaralarıma bi tek o iyi gelmişti 3 tüp bitirdim bi tanede saklıyorum.

Ay cok seker kiziyor ha :))

hepimizin her günü bebekleriyle kahkaha dolu olsun :))

sanırım artık hepimizin günleri süprizlerle dolu olacak. bu kuzucuklar hergün ayrı birşey yapıyor :)

iyi akşamlar kızlar... sayfalar o kadar birikiyor ki okuyamıyorum bende direk dalıyorum mecburenumarım tüm bebekler iyi ve neşeli tüm anneler uykusunu almış ve enerji doludur...zira ben değilim malesef ama artık bu yeni bişiy değil alıştık uykusuzluğa

biz oğlumla son olarak yüzmeyi öğrendik daha doğrusu annesi paşasının balık gibi yüzdüğünü yeni öğrendi geçen burada birileri küvetin filesini çıkardığını söylemişti bende çıkardım içini doldurdum oğlumu içine koydum.... veeeee şokkkk kuzum balık gibi kulaç atıp yüzüyor sırtüstüüstelik o kadar mutlu oldu ki anlatamam

demek kızmayı öğrendiniz aybike... ne şeker oluyolar kızınca bile. artık hergün bi sürpriz bize.
benim bıdıkta bu aralar şımarmayı öğrendi.ben öpüp severken boynunu içeri çekip göbişini şişiriyor öyle komik ve sevimnli oluyor ki anlatamam.birde öğrendi ben hadi şımar dedikçe o minik göbiş şişip havalara kalkıyor

Kayra birkac gundur bebeklerin cirkin ol dediklerinde aldiklari yuz ifadesi vardir ya (dudaklar ve burun buzusturularek yukariya dogru kalkarken burundan hizli hizli nefes alip verme-nasil anlattim ama) kendi kendine onu yapiyor. Bu cirkin ol yuz ifadesi demek ki tum bebeklerin dogasinda var.

Kardelencim kızım önceden ayakta kucakta veya battaniyenin içinde sallayarak uyuyordu
Ben bu tekniği son 1 haftadır uyguluyorum
Ilk gün 1.5 saat sürdü uyuması ve ağladı biraz ilk gün
Önce saat 6-7 arası şekerleme yaptı anneannesinin kucağında saat sekizde odamıza geçtik ben ona şarkılar söyledim öpücüklere boğdum vs. Sonra esnemeye başladı hemen kucağıma alıp odanın ışığını kapatıp odada bir ksç tur attık o arada ninni söyledim
Sonra ince bir battaniyeye yarım kundak yapıp yatağına yatırdım biz emzik kullanıyoruz maalesef
Maalesef diyorum çünkü bu durumdan hiç memnun değilim bence sen elini emmesini öğret
Yatağına yatırıp emziğini verdim
Bir sağa bir sola dönüp gözlerini ovalanaya başladı ben de başında durup hafifçe şişşşş dedim
Sonra tam dalacakken uyandı ve ağladı kaldırmadım yerinde sakinleştirdim yan tarafına çevirip emziğini verdim
Sakinleşti tekrar dalacakken yine yine böyle böyle 1.5 saat sonra yani saat 10 gibi tam uykuya geçti Uyuyunca emziğini fırlattı
11.30 gibi o uyanmadan emzirdim sonra 2 de sonra 5 de sonra da 8 de Uyandı emdi emdi uyudu
Sonraki gece yarım saatte sonraki gece 20 dakika da uyudu ama dün gece yine 1 saatte uyudu
Mesela bugün saat 21.20 de uyudu
21.00 da yatağına koydum iki kez sesini yükseltti ağlayacaktı hemen sarıldım tekrar yan yatırıp emziğini verdim burda şu an saat 21.35 tam daldı şu an uyuyor ama emziğini atmadı henüz
Bugün nispeten daha kısa sürdü 20 dakika
Eskiden 1-1.5 saat sallardık
Bu teknikte yorucu bence
Kitapta sonraki günler yatağına kor komaz hiç ağlamadan uyuycak diyordu ama beril hala mızırdanıyo
Ağlamıyo doğru ama mızırdanıyo
Faydası daha derin ve uzun uyuyo gece sadece emmek için yarım yamalak uyanıyo
Eskiden uyanıp ağladığı olurdu
Zamanla artık yatırdığımda kendi başına uyucağını düşünüyorum
Bir süre sonra ben de aybike gibi yatırıp çıkıcam odadan
Görümcemin kızı 3 yaşında ve hala ayakta sallayarak uyuyo
Onu görünce 3 yıl bu bızdığı ayakta sallamaya hiç niyetim olmadığından bu bir kaç gün ağlamasına katlanırım dedim
Ama korktuğum gibi çok ağlamadı sadece bir kaç mızırtı zamanla daha da iyi olcAk eminim

Keşke bizde stoklasaymışız :) ben ciddi ciddi çok bozuldum bepanthen in üretimden kaldırılmasına. Bizim aldığımız bepanthol ün kıvamı rengi falan farklı, acaba başka bir türünü mü almamız gerek?

Canım bebekler zaten anne karnında su içinde oldukları ve su içerisinde hareket etmeyi bildikleri için doğduklarından itibaren yüzmeyi biliyorlar, bebeklerin gelişimine katkıda bulunması ve sakinleşmeleri açısından yüzdürmek hep önerilir. Ben kızımı dönünce yüzmeye göndereceğim, bebeklerde sıkılırmı demeuin, onlarında bizim gibi sosyalleşmeye, aktiviteler yapmaya ihtiyaçları oluyormuş :)

Ayy inanmıyorum, çok güzel gelişmeler bunlar. Benim kızımda sevilmeyi, özellikle sıkıştırarak (eskilerin yaptığı gibi) hoplatarak sesli öpülerek sevilince keyiften dört köşe oluyor, ama henüz şımarma suratını yapmadı.

Tarifinden hemen anlaşılıyor canım, siz çirkin ol deyincemi yapıyor bunu? Yoksa canı sıkılınca falanmı?

Hayir biz dedigimizde yapmiyor. Kendiliginden yapiyor.

Kayra sabahları cok keyifli oluyor. Bu resmimiz de bu sabah çekildi

Favori Kayra fotoğrafım bu oldu :) maşallah o nasıl büyük bir gülümseme... Ayrıca daha önce Meltem de söylemişti, bencede Kayra da ingiliz görüntüsü daha baskın, sanırım babasına benziyor?

Birde fotoğraftan yola çıkarak sorularım olacak, bebekleri oturtmaya başladınız mı? Kol ve bacak egzersizi yaptırıyor musunuz? Ben henüz çok uzun oturtmaya cesaret edemiyorum, kollarından falan hiç tutamıyorum bu şekilde, acaba hatsmı ediyorum? Engelliyormuyum gelişimini?

Diye diye olduracaksınız bir kere rüyamda 5 cocuğum oldugunu gormuştum
Tv lere çıkarız artık devlet bize yardım etsin diye
ne kadar sevimlidir kimbilir o kızmaları , yerim kucuk adam olmuşta kızarmış
Bizim 2 numara , tam boyle degil tabi ama herseyi kendi yemek istiyor , ev kalkmış kaçıyor zaten, heryerden yumurta parçaları , kek kırıntıları , makarna taneleri vs topluyorum o süpürgenin dili olsada konuşsa
Ne guzel olmus , ben cesaret edemedim pek vaktimde olmadı , ne kadar eğlenceli olmuştur oğlun icin :)
Kayra sabahları cok keyifli oluyor. Bu resmimiz de bu sabah çekildi
Maşallah pek keyifli gercekten ,hep böyle olsalar
geceden uykuyu almış keyfi yerinde , sonra bütün gün gündüz uyumazlar huysuz olurlar , bizdeki durum bu

Herkesin söylediği ortak sey Kayra babasının kopyasi.

Doktorumuz 4 ay icin henüz oturma erken dedi. Ben de Kayra'nin oturmaya cok megilli oldugunu, yatırdığımda kalkmak istediğini söyledim. Doktorumuz da günde 15 dakikayı geçmesin ve muhakkak sizin yaninizdayken dedi. 5. Aydan itibaren mama sandalyesine oturacağını söyledi.

Kol bacak egzersizi yapyiyiyorum ama doktora sormadım bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…