- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #70.961
Favori Kayra fotoğrafım bu oldu :) maşallah o nasıl büyük bir gülümseme... Ayrıca daha önce Meltem de söylemişti, bencede Kayra da ingiliz görüntüsü daha baskın, sanırım babasına benziyor?
Birde fotoğraftan yola çıkarak sorularım olacak, bebekleri oturtmaya başladınız mı? Kol ve bacak egzersizi yaptırıyor musunuz? Ben henüz çok uzun oturtmaya cesaret edemiyorum, kollarından falan hiç tutamıyorum bu şekilde, acaba hatsmı ediyorum? Engelliyormuyum gelişimini?
Maalesef tam bilmiyorum. Merhem için bepanthen plus bulmanızı öneririm . Ayrıca bi yerde bepanthenin artık sadece eczanelerde satılmayın marketlerde de satılması için bepamtholü çıkardığını merhem için bepanthen plus satmaya devam edeceğini okumuştum.ama nerde okuduğumu hatırlamıyorum. Ivy bu arada ben de kızımı yüzme kursuna göndermeyi çok isterdim. Youtube da bu kursların videolarını izlemiştim. Harika yüZüyorlar dalıyorlar falan :)) hatta bi kaç hafta önce haberlerde izledim İstanbul da da varmış. Anneler de bebekleri ile havuza girmişlerdi. O kadar mutlu göZüküyorlardı ki:))keşke Istanbulda olsaydık dedim içimdenKeşke bizde stoklasaymışız :) ben ciddi ciddi çok bozuldum bepanthen in üretimden kaldırılmasına. Bizim aldığımız bepanthol ün kıvamı rengi falan farklı, acaba başka bir türünü mü almamız gerek?
Canım bebekler zaten anne karnında su içinde oldukları ve su içerisinde hareket etmeyi bildikleri için doğduklarından itibaren yüzmeyi biliyorlar, bebeklerin gelişimine katkıda bulunması ve sakinleşmeleri açısından yüzdürmek hep önerilir. Ben kızımı dönünce yüzmeye göndereceğim, bebeklerde sıkılırmı demeuin, onlarında bizim gibi sosyalleşmeye, aktiviteler yapmaya ihtiyaçları oluyormuş :)
Ayy inanmıyorum, çok güzel gelişmeler bunlar. Benim kızımda sevilmeyi, özellikle sıkıştırarak (eskilerin yaptığı gibi) hoplatarak sesli öpülerek sevilince keyiften dört köşe oluyor, ama henüz şımarma suratını yapmadı.
Tarifinden hemen anlaşılıyor canım, siz çirkin ol deyincemi yapıyor bunu? Yoksa canı sıkılınca falanmı?
Kayra sabahları cok keyifli oluyor. Bu resmimiz de bu sabah çekildi
Diye diye olduracaksınızbir kere rüyamda 5 cocuğum oldugunu gormuştum
Tv lere çıkarız artık devlet bize yardım etsin diye
ne kadar sevimlidir kimbilir o kızmaları , yerim kucuk adam olmuşta kızarmış
Bizim 2 numara , tam boyle degil tabi ama herseyi kendi yemek istiyor , ev kalkmış kaçıyor zaten, heryerden yumurta parçaları , kek kırıntıları , makarna taneleri vs topluyorumo süpürgenin dili olsada konuşsa
Ne guzel olmus , ben cesaret edemedim pek vaktimde olmadı , ne kadar eğlenceli olmuştur oğlun icin :)
Maşallah pek keyifli gercekten ,hep böyle olsalar
geceden uykuyu almış keyfi yerinde , sonra bütün gün gündüz uyumazlar huysuz olurlar , bizdeki durum bu
My honey inde dediği gibi kısa süreli kucakta oturtuyoruz , biz tam 5 aylık olduk , bu ayda bitsin , sonra mamas in koltuğunda oturtmaya baslarım diye düşünüyorum
Bebekler 6. Aydan itibaren oturmaya başlarlar diyorlar ya , benim cocuklar 7. Aylikken desteksiz oturma yetisi kazandılar
Bizimki dönmüyor ama yattığı yerden kalkıyor , ellerini tutunca kendini kaldırıyor, bende kısa süreli O sekilde kaldırıp tutuyorum
Maalesef tam bilmiyorum. Merhem için bepanthen plus bulmanızı öneririm . Ayrıca bi yerde bepanthenin artık sadece eczanelerde satılmayın marketlerde de satılması için bepamtholü çıkardığını merhem için bepanthen plus satmaya devam edeceğini okumuştum.ama nerde okuduğumu hatırlamıyorum. Ivy bu arada ben de kızımı yüzme kursuna göndermeyi çok isterdim. Youtube da bu kursların videolarını izlemiştim. Harika yüZüyorlar dalıyorlar falan :)) hatta bi kaç hafta önce haberlerde izledim İstanbul da da varmış. Anneler de bebekleri ile havuza girmişlerdi. O kadar mutlu göZüküyorlardı ki:))keşke Istanbulda olsaydık dedim içimden
Herkesin söylediği ortak sey Kayra babasının kopyasi.
Doktorumuz 4 ay icin henüz oturma erken dedi. Ben de Kayra'nin oturmaya cok megilli oldugunu, yatırdığımda kalkmak istediğini söyledim. Doktorumuz da günde 15 dakikayı geçmesin ve muhakkak sizin yaninizdayken dedi. 5. Aydan itibaren mama sandalyesine oturacağını söyledi.
Kol bacak egzersizi yapyiyiyorum ama doktora sormadım bunu.
Ahahah, şaka bir yana sanırım hepimiz seni çok çocuklu anne modeli olarak görüyoruz, 3 yetmedi daha çok olsun :) bu arada ben senin fotoğrafını hiç görmedim, paylaştıysanda maalesef kaçırdım. Kafamdaki meltowsski, desperate hausewives daki lynette karakteri nedense, ve eklemem gerekirki ben felicity huffman ı çok beğenirim.
Ellerinden tutup çekerek oturur pozisyona mı getiriyorsun canım? Doğru anladım değil mi?
Evet canım bende yüzen bebek videolarına bayılırdım, ben hamileyken taşındım şuanda oturduğum evime ve banyoda küvet olmasına özen gösterdim. Bebekler için yüzme kursu olduğunu ise çevremdeki deneyimli ailelerden öğrenince çok sevindim, evimede çok yakın. Olmasaydı da kışın küvette, yazın havuzda kendim yüzdürürdüm. Bence sende yapabilirsin canım, banyonda küvet yoksa bile al bir leğen, şişme havuz yüssün bebeğin :)
El kadar bebeği yüzme kursuna götürmek?? Cok ters hareketler bunlar ppppppp :)
Ahahah, şaka bir yana sanırım hepimiz seni çok çocuklu anne modeli olarak görüyoruz, 3 yetmedi daha çok olsun :) bu arada ben senin fotoğrafını hiç görmedim, paylaştıysanda maalesef kaçırdım. Kafamdaki meltowsski, desperate hausewives daki lynette karakteri nedense, ve eklemem gerekirki ben felicity huffman ı çok beğenirim.
Ellerinden tutup çekerek oturur pozisyona mı getiriyorsun canım? Doğru anladım değil mi?
Evet canım bende yüzen bebek videolarına bayılırdım, ben hamileyken taşındım şuanda oturduğum evime ve banyoda küvet olmasına özen gösterdim. Bebekler için yüzme kursu olduğunu ise çevremdeki deneyimli ailelerden öğrenince çok sevindim, evimede çok yakın. Olmasaydı da kışın küvette, yazın havuzda kendim yüzdürürdüm. Bence sende yapabilirsin canım, banyonda küvet yoksa bile al bir leğen, şişme havuz yüssün bebeğin :)
Haha lynet kiimm ben kimim, ben onun birkaç beden tombik sekli olabilirim ancak
Saka bi yana foto larda hic iyi çıkmam ondan yok pek , Bu da kızımın yılbaşı partisinde ben :)
Evet canım , hatta oturmuyor direk ayağa kalkıyor , bazen çekmiyoruz bile , kendi kendini bizim elimizden destek alarak kaldırıyor :)
Çok mantıklı burada yazan herşey, ama annenin psikolojisi atlanmış :) ben şahsen deneyemem bu yöntemi ama benim annemin çocuk beslenmesinde kullandığı bir yöntemdir, banada sık sık tavsiyeler verir.
Merak ettim, acaba bu yöntemi deneyen olur mu?
El kadar bebeği yüzme kursuna götürmek?? Cok ters hareketler bunlar ppppppp :)
Evet bulursam ilk işim şişme havuz almak olacak:)) banyomuzda küvet yok ama gaz sancısı çektiği dönemde hep yüzdürerek sakinleştirdik kendi küvetinde. Şimdi sığmıyor bacakları kıvrım hareket ettiremiyor. Ben sudan hastalık derecesinde korkardım hatta bir hoca ben uğraşmamam diye reddetmişti lisedeyken bana ders vermeyi:)) 2 sene önce özel hoca ile öğrendim yüzmeyi. Çok sabırlıydı adamcağız:)) Kızım su kuşu olsun yüzsün çok istiyorum o yüzden
Bana mantıklı geldi. Hatta bugün cam rende almıştım akşam gelip bu yazıyı okuyunca eşime cam rendeyi boşuna almışım dedim. Ama psikolojim ne kadar elverir bilemem. İddialı demeçler vermiş olmayayım.
şekerim yurtdışında yaşıyor ya hava atacak illa
Çok geçmiş olsun canım.Artık yalnız koltukta bırakmaya gelmiyorlar.İnşallah bu günü sorunsuz atlatırsınız.
Canım çok geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum benim oğlum da düştü geçenlerde..Bi kaç saat uyutmadım ve anormal bi kusması var mı diye gözlemledim.50 cmden yüksek ve sert zemin olmadıkça bişey olmaz dedi dr bana tekrar geçmiş olsun düşe kalka büyüyolar iştee..
çok geçmiş olsun cnm inş. bişi olmamıştır, çok yüksekten düşmediği için bişeyi yoktur, gözümüzün önünden ayırmamamız lazım ama dediğin gibi bende koltukta oyun halısına yatırıyorum dönemiyo diye oysa ihmal işte:26: Allah korusun bebeklerimizi..
Cok gecmis olsun. Ben burada okuduklarimdan sonra oyun halisini direkt asagiya aldim
Kardelen çok geçmiş olsun bebeğine Allah ın izniyle bişi olmamıştır. Ama artık iice dikkatli olmamız lazım ben artık hep yere koyuyorum halıyı ince gelio altına yorgan seriyorum dörde katlayıp
Kardelencim kızım önceden ayakta kucakta veya battaniyenin içinde sallayarak uyuyordu
Ben bu tekniği son 1 haftadır uyguluyorum
Ilk gün 1.5 saat sürdü uyuması ve ağladı biraz ilk gün
Önce saat 6-7 arası şekerleme yaptı anneannesinin kucağında saat sekizde odamıza geçtik ben ona şarkılar söyledim öpücüklere boğdum vs. Sonra esnemeye başladı hemen kucağıma alıp odanın ışığını kapatıp odada bir ksç tur attık o arada ninni söyledim
Sonra ince bir battaniyeye yarım kundak yapıp yatağına yatırdım biz emzik kullanıyoruz maalesef
Maalesef diyorum çünkü bu durumdan hiç memnun değilim bence sen elini emmesini öğret
Yatağına yatırıp emziğini verdim
Bir sağa bir sola dönüp gözlerini ovalanaya başladı ben de başında durup hafifçe şişşşş dedim
Sonra tam dalacakken uyandı ve ağladı kaldırmadım yerinde sakinleştirdim yan tarafına çevirip emziğini verdim
Sakinleşti tekrar dalacakken yine yine böyle böyle 1.5 saat sonra yani saat 10 gibi tam uykuya geçti Uyuyunca emziğini fırlattı
11.30 gibi o uyanmadan emzirdim sonra 2 de sonra 5 de sonra da 8 de Uyandı emdi emdi uyudu
Sonraki gece yarım saatte sonraki gece 20 dakika da uyudu ama dün gece yine 1 saatte uyudu
Mesela bugün saat 21.20 de uyudu
21.00 da yatağına koydum iki kez sesini yükseltti ağlayacaktı hemen sarıldım tekrar yan yatırıp emziğini verdim burda şu an saat 21.35 tam daldı şu an uyuyor ama emziğini atmadı henüz
Bugün nispeten daha kısa sürdü 20 dakika
Eskiden 1-1.5 saat sallardık
Bu teknikte yorucu bence
Kitapta sonraki günler yatağına kor komaz hiç ağlamadan uyuycak diyordu ama beril hala mızırdanıyo
Ağlamıyo doğru ama mızırdanıyo
Faydası daha derin ve uzun uyuyo gece sadece emmek için yarım yamalak uyanıyo
Eskiden uyanıp ağladığı olurdu
Zamanla artık yatırdığımda kendi başına uyucağını düşünüyorum
Bir süre sonra ben de aybike gibi yatırıp çıkıcam odadan
Görümcemin kızı 3 yaşında ve hala ayakta sallayarak uyuyo
Onu görünce 3 yıl bu bızdığı ayakta sallamaya hiç niyetim olmadığından bu bir kaç gün ağlamasına katlanırım dedim
Ama korktuğum gibi çok ağlamadı sadece bir kaç mızırtı zamanla daha da iyi olcAk eminim
şekerim yurtdışında yaşıyor ya hava atacak illa
Ben ve eşimde suyu çok severiz, yazları sudan çıkmayız, kışında nerelerde yüzülür sürekli bakınır dururuz, temiz havuz bulmak için. Kızımında sevmesi çok güzel oldu artık ailece su kuşu oluruz. Ben orta okuldaydım sanırım, bir yazı okumuştum doktor muayenehanesinde bekleme salonunda, suyu düşkün olan insanların ruh hallerini anlatıyordu, çok hoşuma gitmişti, belkide ondan sonra kendimi suyu sevmeye şartlandırmış olabilirim :)
Umarım kızında su kuşu olur, birlikte yüzersiniz :)
Kendine haksızlık ediyorsun canım (klasik replik ama buraya cuk oturdu), bir tanesi yenidoğan olmak üzere 3 çocuklu bir anneye göre kilon gayet yerinde. Ben bu fotoğrafı görmüştüm IG de ama prensesin öğretmeni heralde diye düşünmüştüm, tahtanın önündesinizya :) ne kadar düz mantık çalışıyor kafam :) bir de itiraf edeyim seni daha yaşlı sanıyordum vede sarışın, yavrular sarışınya o yüzden :) bende fotoğraflarda hiç güzel çıkamam maalesef, olsun ama güzel olduğumuzu biz biliyoruzya, yeter :)
Oğluna maşallahhh, bende sabah uyanınca deneyeceğim kızımı o şekilde kaldırmayı bakalım kalkabilecekmi... İnşallah bir yerini incitmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?