2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebe biskuvisinin içindeki elektrolit yükü bebeklerin böbreklerini yorabildigi ve sonucta ambalajli hazır gıda oldugu icin cok önermiyorum diyor Dr . umuz

Canim ayni yolla sahip olmusuz bidiklar a. Nasil bir surectir biliyorum. Rabbim ne kadar buyuk oldu dedi oldular.Rabbim isteyen herkese versin inşallah.

Benim oglus az kilo alıyor daha önce bahsetmiştim
Simdi sabah emziriyorum , arada bakıcımız elma puresini tek veya sagdigim sütle veriyor ( çünkü biberon almıyor sütü baska türlü veremedik) öğlen 12 gibi gelip emziriyorum , arada kasık maması veriyor , 5 gibi geliyorum memedeyiz gene

Yani bu 2 ogun ek gıda almasına rağmen cok iştahli degil , yeni tatlara geçeceğiz ama dünden beri kaka da yok ( günde 4 kez yapardı)
Biraz alışsın diye bekliyoruz , sebze ve diger seyleri versem meme almayacak , midesi kucuk benim oğlumun galiba (
Fazla versem kusuyor , çiroz oğlumu boyle kabullenmekten baska çarem yok sanırım

Taşınabilizde, taşınmayabilirizde, taşınırsak eşyaları götürebilirizde götürmeyebilirizde... Böyle bir belirsizlik işte canım, o yüzden hiç içime sinerek yerleşemiyorum ben bir yere, 7 yıldır bu haldeyim :)

Kızlar bebe biskuvisinin içindeki elektrolit yükü bebeklerin böbreklerini yorabildigi ve sonucta ambalajli hazır gıda oldugu icin cok önermiyorum diyor Dr . umuz

Ben bebe biskuvisi getirdim gelirken :) kendim için ama, bayılırım m çünkü. Kızımada tattırırım diye düşünmüştüm belki sonra ama saol cnm uyardığın için.

Evt cnm bunu gecen fikriyede paylaştı, hepimiz o yuzden vitaminleri yeniden gözden geçirdik.

Bu arada doktorumuz bizim d vitaminimizi yeniden değiştirdi, içinde flor olan birtane verdi diş çıkarmaya başlayacağı için.

canım biz geçen gün aldık 199tl ye...paşamda pek bir sevdi...tamam çok uzun süre dayanacak birşeye benzemiyor, yani belli bir kiloya geldikten sonra güvenip kullanabilir mi insan bilemem. ama ben 1-2 yıl kullanayım sonra ahşap oda takımı yaptırayım düşüncesi ile aldım, 1-2 yıl 199tl para harcamak bana mantıklı geldi 3 ay kullandığı ana kucağını daha pahalıya almıştım :)

geçmiş olsun canım, aşı için geç değil mi? paşam Ağustosun son bebeklerinden olmasına rağmen aşıları 3 hafta önce olmuştu...
bence madem taşınacaksın şimdi idare edecek şeyler al. sonra onları taşıması dert, çizilecek edecek. hadi taşıdın gittiğin yere uyacak mı...yarın bizim odanın resmini paylaşayım sizinle, daha doğrusu yatak odasının paşa bölümünü. ben dolabı da ikeadan aldım ama seçerken nasıl olsa oda yaptıracağım diye benim ileride kullanabileceğim çok amaçlı bir dolap seçtim. bütün kıyafetlerini de aldı. askı işini ise şimdilik kendi dolabımızda bir bölümü ona ayırdım

odasını yaptırırken gardrobunu kendi kıyafetlerini alıp koyacak yükseklikte yaptıracağım. yatağını da kendi inip çıkacağı yükseklikte...bir ara sizinle bu konuyu paylaşırım, çocuk odasının çocuklarımızın gelişimini en önemlisi kendine güven ve sorumluluk alma duygularını nasıl etkilediğini
c

çok geçmiş olsun canım. ayrıca kilosuna ve boyuna maaşallah :)
sen ek gıda tattırmaya başlamamış mıydın canım?

Kizlar iyi geceller...biliyorsunuz bize amip teshisi konmustu. Degilmis... dr yuzunden iki sise flagy bitirdik... megerr kizimda inek sutu alerjisi varmis benim sutumden geciyormus...ve tabi coklu gida alerjisi... dikkat edin nolur zavalli bebisler zarar gormesin. Simdi diyete basladim. Sut ve sut urunleri, balik narenciye yumurta domates tahin susam kuruyemisler yasak... belirtiler kakada mukus kan oldu.. ama asiri kusma kizariklik ve uyku duzensizligide varmis....

Allah kızınla size uzun ömürler versin canım, her gününüz bugünkünden daha güzel geçsin :)

Zormus canım ozaman , tasınma konusunda hakkınızda hayırlısı olsun , insallah hersey gönlünüzce olur

Bizde de kızın odası var , oğlanlara bir oda yapmak lazım ama su aşamada biraz zor , 3 numara beşikte yatamaz hale gelince biseyler yapacağız mecbur, yada 2. Ye tek kişilik yatak alıp park yatağa bebisi geçireceğim bakalım

Yeni mı cikti canım , şimdiye kadar hic belirtisi olmadı mı
Cok gecmis olsun , insallah hemen toparlanır kuzun

Biz ikinci doz aşıları olduk canım, karma, pnomokok ve rota virus. 2 bacaktan 1 agızdan. 2 aylıkken olmustuk ilk dozları. Sanırım aşı takvimi burada farklı.

Bu dolap fikrine bayıldım, kendisi alabileceği boyda... Biran önce yazsan şu çocuk odası ile ilgili, bizde hazır odalarını hazırlıyorken faydalansak? :)

Çok geçmiş olsun... Bu zamana kadar alerjisi çıkmamışmıydı hiç? Amip teşhisi ne zaman kondu?

İnşallah canım, hepimizin, amin. 2 numara nerede yatıyor şimdi canım? Bebeği sen hala yanında yatırıyordun değilmi? Ne zaman ayırmaya başlıyorsun yanından?

2 numaranın park yatağı var ama malesef bizim yatağımızda yatıyor :)
3 numara beşikte ama bizim odada yatıyor , 6-7 aydan sonra ayırıyorum ama 2 numara fena dirençli cikti , götürüyorum geri geliyor

2 numaranın park yatağı var ama malesef bizim yatağımızda yatıyor :)
3 numara beşikte ama bizim odada yatıyor , 6-7 aydan sonra ayırıyorum ama 2 numara fena dirençli cikti , götürüyorum geri geliyor

Ahahah, 2 numaranın bakışlardan belli zaten canım, kök söktürür insana, maşallah yaa çok beğeniyorum ben onu resimlerden, kızında ayrı bir güzel onada hayranım :) sen çocuk yap bol bol meltemcim, oluyorlar baksana :)

Merhabalar iki akşamdır okuyorum sayfanızı. Beni oldukça bağladı😊Yalnız okuyarak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum😕 kafam cok karıstı. Öncelikle devit kullanıyoruz ve onun zararlı olduğundan bahsedilmiş oldukça tedirgin oldum( gerçi doktorumuza cok güveniyorum ama) bir sonraki kontrolümüzde bunu sorucam. sonra diş kaşıyıcı Sophie hakkında toplatılıyor denmiş bizimde Sophie'miz var ve oğlum çok seviyor onu😕. Ayrıca verilen ek besinler var portakal domates gibi seyler okudum bizim doktorumuz onların verilmemesi gerektiğini özellikle söyledi cünkü ben cok az tattırdığımda dahi kakasında kan gibi kırmızı lekeler olmuştu. Doktorumuz bunları sindiremediğini ancak 8. Aydan sonra verilebilecegini söyledi. Biz 5. Ayımızı bitirdik ve anne sütünün yanında gıda tanıstırmak adına sadece 30 ml rendelenmiş elma ve armut ,havuç suyu , ezilmiş muz ve bir kahve fincanı yoğurt yiyebiliyoruz suan için.

canım bahsettiğim Montessori felsefesiyle alakalı, nette bu konuda birçok kaynak var ilginizi çekerse detaylı araştırın derim
özetle teyzem diyor ki çocuklara kendimize göre hazırladığımız bir dünya kuruyoruz ve orada yaşaması için zorluyoruz. şöyle düşünki devler ülkesinde bir evde yaşıyorsun, herşey senden çoook büyük, hiçbirşeyi tek başına yapamıyoruz. o evdekiler seni nekadar çok severse sevsin kendini oraya ait hissedebilir misin, dev dolapları sandalyeleri ve onlarla nasıl başa çıkmak zorunda olduğunu düşün. kendi becerizsiz hiçbirşeyi tek başına yapamayan biri olarak kabul edersin

işte bu yüzden evde de çocuklarınıza kendi dünyanızı zorlamayın, o evin çocuğunuza da ait olduğunu hissettirin diyor. odası tamamen onun ölçülerinde çünkü orası onun odası, sizin değil. salonda kendine ait koltuğu, kendi ayakkabılarını montunu koyabileceği kapı girişinde sizinkinin yanında bir dolap, kendi masası...örnekler uzar gider...yani aklınıza gelen ona da ait olması gereken ne varsa

mesela ben yatağı yaptırırken özel ölçülerde yaptıracağım, yere çok yakın kendi yatıp kendi kalkacak şekilde zaten nette bakarsan montessori bebek odası diye aratabilirsin canım örnekler için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…