- 24 Şubat 2013
- 5.001
- 5.053
- 398
- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #71.981
Begen tuşuna basıyorum , bu yazınızda size katılıyorum diye bisey çıkıyor , e ben foto beğeniyorum komik oluyor simdi
Sonra beğeni göndere basıyorum , bana teşekkür ediyor , e hadi bisey degil diyim bari :))
İvy 1 yıla taşınacaksaniz acil ihtiyac olanları , olmazsa olmazları al istersen , bosa masraf olmasın , kendimden biliyorum insanın ilk cocukta her şeyi alası geliyor çünkü
Dedigin gibi canım , biz elimizden geleni yapalım da Allah'a emanet tabi kuzularımız
Benim asıl sıkıntım çikolata filan onlardan yana, bebisler büyüyünce sizde farkedeceksiniz , es dost akraba getiriyor , engelde olunamiyor cocuğa herzaman , iste o vakit is cok zor oluyor
Bekle cim 9 kg mu dedin , bırak yemesin , kilo alımı cok iyi , Demekki alması gerekeni alıyor
Dr Una tekrar sor istersen ama bence 6 aydan sonra başla sen ek gıdaya , anne sutu cok iyi yarıyor çünkü bıdıga ( maşallah )
Canım portakal suyu vb tattirdiysan ondan olmus olabilir mı
Gecen bende yoğurt verdikten sonra kızardi yüzü
Yediği bisey dokunmuş olabilir , gecmis olsun , yaz bizede gelişmeleri
Kızlar bebe biskuvisinin içindeki elektrolit yükü bebeklerin böbreklerini yorabildigi ve sonucta ambalajli hazır gıda oldugu icin cok önermiyorum diyor Dr . umuz
Valla ayni ben. Onu mu alsam bunu mu alsam. Bizim o meshur pollyi alacak gibiyim. Yatak konusunda bir fikrin olursa haber ver. Bir aya bizim besikte kullanilamaz olur. Park yatak almak istemiyorum bana sevimsiz geliyor acaba kuzlarin ikeadan aldiklari besikten mi yani tahta karyoladan mi alsam
Kızlar doktordan geldik, bir sürü broşürler, numuneler falan tıkıştırdı elimize şimdi hepsini koltuğa boşaltıp bakacağım neymiş bakalım :) ek gıda için doktorun liste vermesi doğru değil, lütfen bunları oku bebeğini takip et kendin bir karar ver sonra bemimle paylaş dedi. Allahım bu araştırmalar hiç birmeyecek mi :)))
Aşılarımızı olduk, kızım tepki olarak doktor teyzenin yüzüne hapşurdu, o da igne yapmasaydı ama kızım haklı.
Sonra kızımla alışverişe gittik, mama sandalyesi ve yatak baktık. Mağaza ilk girer girmez sizin meşhur polly i sordum, zaten baş köşede duruyordu :) çok tercih ediliyormuş burda da. Ama bana çok büyük geldiyani ayakları çok açık, benim normal masam yokki biraz altına iteyim. Çocuk masada bizden çok uzak kalacak. Bloom a baktım, rahat göründü ama bebek büyüdükçe sağa sola atarsa kendisini korumayabilir, çünkü sadece sırtı ve çok az yanlardan desteği var. Hemde çok soğuk bir görüntüsü var, mutfak dekoruna uyar ama bebek eşyası bu yani ayıcıklı farecikli olsun dimi ama. Birkaç öodel daha baktım, birdünya kitapçıkla döndük oradanda... Onlarada akşam bakarım.
Kızım ufak beşiğinde yatıyor hala, beşik ve dolapda baktım, çok sıkıldım nasıl seçceğim ne alacağım... Bebek telsizi de almam gerek. Liste çok uzun ama içinden çıkamıyorum şuanda. Acaba idare edecek eşyalarmı alsam nasılsa 1 yıla taşınacağız, yazık olmasın. Kafam çok karışık şuanda.
saol cnmbnm dr. bnm yediklerime dikkat etmemi söyledi, kuruyemişten olabilir dedi, buara çk dadandım zatençok iştahlıyım öğlen ara öğün kuruyemiş kurukayısı incir yiyodum akşamları da çay yanında misafirlikte yada misafir gelince..çok şükür önemli diilmiş, iki krem verdi geçirirmiş, fito biri öbürünü unuttum.
genel muayene olduk 66cm 8.300gr başıda 45cm çıktı, başına ultrason çekelim dedi ne olur ne olmaz die, ondada bi sıkıntı çıkmadı
dvit ve ferrum mutlaka ver dedi, mama alanlar bişekilde tolere edebilir ama anne sütü alanlarda şart dedi
msuyu verme püre ver bebebisküvisini ıslatıp da olabilir dedi (bisküviyi ben sordum)
muz elma püre yap yutmayı öğrensin artık dedi
yoğurt
çorba (tuzsuz baharatsız)
sebze püresi
labne krem peynir yumurta sarısı pekmez kahvaltıda ver dedi. Krem labne yerine beyaz peynirisuda bekletip de olabilir dedi
şimdilik tattır ek öğün değil dedi.
dedi ne çok dedim :)))
kusura bakma ya hiç noktalama işareti kullanmamışım. yanlış anlaşılma olmuş doğal olarak. dediklerin doğru. 3 adet aşı. biri sağ bacak ikisi sol bacaktan oldu.
çok ama çok farklı bal kızım 2 haftadır. herşeyi inanılmaz bir güzellikte inceliyor. ben bakmıyorsam ona ya ayağıyla dürtüyor yada hu haa diye ses çıkarıyor kafasını kaldıra kaldıra. çok zorlandıysa anne diye ağlıyor:)))) bugünlerin hayalini bile kurmamıştım kuramamıştım....
benimki tüp bebek gebeliğiydi cnm. her tüpbebek te olmsada genelde kanamalar filan olur. ikizi vardı kızımın karnımdayken onu kaybettim. 4.5 ay ikisini de taşıdım karnımda. ilaçlar ilaçlarrr.......neyse ya hatıramak bile istemiyorum.....
kızımkı zor tuttuk 35 hafta içeri de:)) 17-18. haftadan sonra sürekli kasılmalarım oldu benim.en sonunda rahimin yırtılma riski var diye apar topar sezeryana aldılar.
işte o yüzden bu günlerin hayalini bile kuramadım. hiç hamle olmamış gibi hissediyorum kendimi. benimkisi hastalık gibi geçti......
Zormus canım ozaman , tasınma konusunda hakkınızda hayırlısı olsun , insallah hersey gönlünüzce olurTaşınabilizde, taşınmayabilirizde, taşınırsak eşyaları götürebilirizde götürmeyebilirizde... Böyle bir belirsizlik işte canım, o yüzden hiç içime sinerek yerleşemiyorum ben bir yere, 7 yıldır bu haldeyim :)
Ben bebe biskuvisi getirdim gelirken :) kendim için ama, bayılırım m çünkü. Kızımada tattırırım diye düşünmüştüm belki sonra ama saol cnm uyardığın için.
Evt cnm bunu gecen fikriyede paylaştı, hepimiz o yuzden vitaminleri yeniden gözden geçirdik.
Bu arada doktorumuz bizim d vitaminimizi yeniden değiştirdi, içinde flor olan birtane verdi diş çıkarmaya başlayacağı için.
Kizlar iyi geceller...biliyorsunuz bize amip teshisi konmustu. Degilmis... dr yuzunden iki sise flagy bitirdik... megerr kizimda inek sutu alerjisi varmis benim sutumden geciyormus...ve tabi coklu gida alerjisi... dikkat edin nolur zavalli bebisler zarar gormesin. Simdi diyete basladim. Sut ve sut urunleri, balik narenciye yumurta domates tahin susam kuruyemisler yasak... belirtiler kakada mukus kan oldu.. ama asiri kusma kizariklik ve uyku duzensizligide varmis....
geçmiş olsun canım, aşı için geç değil mi? paşam Ağustosun son bebeklerinden olmasına rağmen aşıları 3 hafta önce olmuştu...
bence madem taşınacaksın şimdi idare edecek şeyler al. sonra onları taşıması dert, çizilecek edecek. hadi taşıdın gittiğin yere uyacak mı...yarın bizim odanın resmini paylaşayım sizinle, daha doğrusu yatak odasının paşa bölümünü. ben dolabı da ikeadan aldım ama seçerken nasıl olsa oda yaptıracağım diye benim ileride kullanabileceğim çok amaçlı bir dolap seçtim. bütün kıyafetlerini de aldı. askı işini ise şimdilik kendi dolabımızda bir bölümü ona ayırdım
odasını yaptırırken gardrobunu kendi kıyafetlerini alıp koyacak yükseklikte yaptıracağım. yatağını da kendi inip çıkacağı yükseklikte...bir ara sizinle bu konuyu paylaşırım, çocuk odasının çocuklarımızın gelişimini en önemlisi kendine güven ve sorumluluk alma duygularını nasıl etkilediğini
c
Kizlar iyi geceller...biliyorsunuz bize amip teshisi konmustu. Degilmis... dr yuzunden iki sise flagy bitirdik... megerr kizimda inek sutu alerjisi varmis benim sutumden geciyormus...ve tabi coklu gida alerjisi... dikkat edin nolur zavalli bebisler zarar gormesin. Simdi diyete basladim. Sut ve sut urunleri, balik narenciye yumurta domates tahin susam kuruyemisler yasak... belirtiler kakada mukus kan oldu.. ama asiri kusma kizariklik ve uyku duzensizligide varmis....
Zormus canım ozaman , tasınma konusunda hakkınızda hayırlısı olsun , insallah hersey gönlünüzce olur
Bizde de kızın odası var , oğlanlara bir oda yapmak lazım ama su aşamada biraz zor , 3 numara beşikte yatamaz hale gelince biseyler yapacağız mecbur, yada 2. Ye tek kişilik yatak alıp park yatağa bebisi geçireceğim bakalım
Biz ikinci doz aşıları olduk canım, karma, pnomokok ve rota virus. 2 bacaktan 1 agızdan. 2 aylıkken olmustuk ilk dozları. Sanırım aşı takvimi burada farklı.
Bu dolap fikrine bayıldım, kendisi alabileceği boyda... Biran önce yazsan şu çocuk odası ile ilgili, bizde hazır odalarını hazırlıyorken faydalansak? :)
Çok geçmiş olsun... Bu zamana kadar alerjisi çıkmamışmıydı hiç? Amip teşhisi ne zaman kondu?
İnşallah canım, hepimizin, amin. 2 numara nerede yatıyor şimdi canım? Bebeği sen hala yanında yatırıyordun değilmi? Ne zaman ayırmaya başlıyorsun yanından?
2 numaranın park yatağı var ama malesef bizim yatağımızda yatıyor :)
3 numara beşikte ama bizim odada yatıyor , 6-7 aydan sonra ayırıyorum ama 2 numara fena dirençli cikti , götürüyorum geri geliyor
Biz ikinci doz aşıları olduk canım, karma, pnomokok ve rota virus. 2 bacaktan 1 agızdan. 2 aylıkken olmustuk ilk dozları. Sanırım aşı takvimi burada farklı.
Bu dolap fikrine bayıldım, kendisi alabileceği boyda... Biran önce yazsan şu çocuk odası ile ilgili, bizde hazır odalarını hazırlıyorken faydalansak? :)
Çok geçmiş olsun... Bu zamana kadar alerjisi çıkmamışmıydı hiç? Amip teşhisi ne zaman kondu?
İnşallah canım, hepimizin, amin. 2 numara nerede yatıyor şimdi canım? Bebeği sen hala yanında yatırıyordun değilmi? Ne zaman ayırmaya başlıyorsun yanından?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?