- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.001
2 numaranın park yatağı var ama malesef bizim yatağımızda yatıyor :)
3 numara beşikte ama bizim odada yatıyor , 6-7 aydan sonra ayırıyorum ama 2 numara fena dirençli cikti , götürüyorum geri geliyor
Merhabalar iki akşamdır okuyorum sayfanızı. Beni oldukça bağladı😊Yalnız okuyarak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum😕 kafam cok karıstı. Öncelikle devit kullanıyoruz ve onun zararlı olduğundan bahsedilmiş oldukça tedirgin oldum( gerçi doktorumuza cok güveniyorum ama) bir sonraki kontrolümüzde bunu sorucam. sonra diş kaşıyıcı Sophie hakkında toplatılıyor denmiş bizimde Sophie'miz var ve oğlum çok seviyor onu😕. Ayrıca verilen ek besinler var portakal domates gibi seyler okudum bizim doktorumuz onların verilmemesi gerektiğini özellikle söyledi cünkü ben cok az tattırdığımda dahi kakasında kan gibi kırmızı lekeler olmuştu. Doktorumuz bunları sindiremediğini ancak 8. Aydan sonra verilebilecegini söyledi. Biz 5. Ayımızı bitirdik ve anne sütünün yanında gıda tanıstırmak adına sadece 30 ml rendelenmiş elma ve armut ,havuç suyu , ezilmiş muz ve bir kahve fincanı yoğurt yiyebiliyoruz suan için.
yine pek bir bilimsel takılmış buldum kendimi, şimdi demesin biri Ayşe teyze dururken Montessori teyzeyi nerden çıkarttın
günaydın annecikler.. bakın bu sefer kızımla geldimEki Görüntüle 930448
Kızlar merhaba evime geldim geçmiş çok birikmiş okuyacağım inşallah kızım izin verirse.
Kizlar iyi geceller...biliyorsunuz bize amip teshisi konmustu. Degilmis... dr yuzunden iki sise flagy bitirdik... megerr kizimda inek sutu alerjisi varmis benim sutumden geciyormus...ve tabi coklu gida alerjisi... dikkat edin nolur zavalli bebisler zarar gormesin. Simdi diyete basladim. Sut ve sut urunleri, balik narenciye yumurta domates tahin susam kuruyemisler yasak... belirtiler kakada mukus kan oldu.. ama asiri kusma kizariklik ve uyku duzensizligide varmis....
Zormus canım ozaman , tasınma konusunda hakkınızda hayırlısı olsun , insallah hersey gönlünüzce olur
Bizde de kızın odası var , oğlanlara bir oda yapmak lazım ama su aşamada biraz zor , 3 numara beşikte yatamaz hale gelince biseyler yapacağız mecbur, yada 2. Ye tek kişilik yatak alıp park yatağa bebisi geçireceğim bakalım
Merhabalar iki akşamdır okuyorum sayfanızı. Beni oldukça bağladı😊Yalnız okuyarak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum😕 kafam cok karıstı. Öncelikle devit kullanıyoruz ve onun zararlı olduğundan bahsedilmiş oldukça tedirgin oldum( gerçi doktorumuza cok güveniyorum ama) bir sonraki kontrolümüzde bunu sorucam. sonra diş kaşıyıcı Sophie hakkında toplatılıyor denmiş bizimde Sophie'miz var ve oğlum çok seviyor onu😕. Ayrıca verilen ek besinler var portakal domates gibi seyler okudum bizim doktorumuz onların verilmemesi gerektiğini özellikle söyledi cünkü ben cok az tattırdığımda dahi kakasında kan gibi kırmızı lekeler olmuştu. Doktorumuz bunları sindiremediğini ancak 8. Aydan sonra verilebilecegini söyledi. Biz 5. Ayımızı bitirdik ve anne sütünün yanında gıda tanıstırmak adına sadece 30 ml rendelenmiş elma ve armut ,havuç suyu , ezilmiş muz ve bir kahve fincanı yoğurt yiyebiliyoruz suan için.
burada da dertleşcek kimse kalmamış misafir bile yokööööööö bende gidip yatem barii...
sanırım senin beşik hevsink modeli.. bende onu çok istemiştim çok güzel duruyo o bulut gibi kısmı... ama korkulukların çıkarılmamasından dolayı almadım
Begen tuşuna basıyorum , bu yazınızda size katılıyorum diye bisey çıkıyor , e ben foto beğeniyorum komik oluyor simdi
Sonra beğeni göndere basıyorum , bana teşekkür ediyor , e hadi bisey degil diyim bari :))
İvy 1 yıla taşınacaksaniz acil ihtiyac olanları , olmazsa olmazları al istersen , bosa masraf olmasın , kendimden biliyorum insanın ilk cocukta her şeyi alası geliyor çünkü
Dedigin gibi canım , biz elimizden geleni yapalım da Allah'a emanet tabi kuzularımız
Benim asıl sıkıntım çikolata filan onlardan yana, bebisler büyüyünce sizde farkedeceksiniz , es dost akraba getiriyor , engelde olunamiyor cocuğa herzaman , iste o vakit is cok zor oluyor
Bekle cim 9 kg mu dedin , bırak yemesin , kilo alımı cok iyi , Demekki alması gerekeni alıyor
Dr Una tekrar sor istersen ama bence 6 aydan sonra başla sen ek gıdaya , anne sutu cok iyi yarıyor çünkü bıdıga ( maşallah )
Canım portakal suyu vb tattirdiysan ondan olmus olabilir mı
Gecen bende yoğurt verdikten sonra kızardi yüzü
Yediği bisey dokunmuş olabilir , gecmis olsun , yaz bizede gelişmeleri
Taşınabilizde, taşınmayabilirizde, taşınırsak eşyaları götürebilirizde götürmeyebilirizde... Böyle bir belirsizlik işte canım, o yüzden hiç içime sinerek yerleşemiyorum ben bir yere, 7 yıldır bu haldeyim :)
Ben bebe biskuvisi getirdim gelirken :) kendim için ama, bayılırım m çünkü. Kızımada tattırırım diye düşünmüştüm belki sonra ama saol cnm uyardığın için.
Evt cnm bunu gecen fikriyede paylaştı, hepimiz o yuzden vitaminleri yeniden gözden geçirdik.
Bu arada doktorumuz bizim d vitaminimizi yeniden değiştirdi, içinde flor olan birtane verdi diş çıkarmaya başlayacağı için.
Yeni mı cikti canım , şimdiye kadar hic belirtisi olmadı mı
Cok gecmis olsun , insallah hemen toparlanır kuzun
bu arada burka ben kaçırmışım..topikte böye bir durumu olan var mı...Biz ikinci doz aşıları olduk canım, karma, pnomokok ve rota virus. 2 bacaktan 1 agızdan. 2 aylıkken olmustuk ilk dozları. Sanırım aşı takvimi burada farklı.
Bu dolap fikrine bayıldım, kendisi alabileceği boyda... Biran önce yazsan şu çocuk odası ile ilgili, bizde hazır odalarını hazırlıyorken faydalansak? :)
doğduğundan beri varmış ama genelde ek gıdaya geçince anlaşılıyormuş..ben aşırı süt tükettim süt olsun diye, kakada kan görmeye başlayınca bir aydır uğraşıyoruz işte:
Çok geçmiş olsun... Bu zamana kadar alerjisi çıkmamışmıydı hiç? Amip teşhisi ne zaman kondu?
bir ay önce konumuştu teşhis ıvy. ama değilmiş....huzursuzluk iştahsızlık felan vardı ama...normaldir, gazdandır dedik hep..doktorlarda öyle dedi...
İnşallah canım, hepimizin, amin. 2 numara nerede yatıyor şimdi canım? Bebeği sen hala yanında yatırıyordun değilmi? Ne zaman ayırmaya başlıyorsun yanından?
Eşimle ek gıda konusunu konuşuyoruz, ben dedimki liste hazırladım, nereden başlayacağım, nasıl yapacağım henüz bilemiyorum. Cevap; nasıl yani nerden başlıcaksın, yıkıcan doğrucan pişiricen işte. :ssss sanırım çok çalışıyor :)
ufff kızlar gözüme uyku girmiyor. 3 saattir yatakta döne döne bi hal oldum. şu bakıcı meselesi fena takıldı kafama. ben kızımı kime bırakıp gidicem nasıl güvenicem? 2. dönem okula başlayacağım ama daha ortada bakıcı yokkimseler sinmiyor şu gönlüme minik aşkımı, küçük meleğimi kimseye bırakasım gelmiyor. ücretsiz izin imkansız zzaten ev ödemesi var ağlamak istiyorum kızım 10 buçuktan beri uyuyor ve ben bunları düşünmekten uyuyamıyorum
Begen tuşuna basıyorum , bu yazınızda size katılıyorum diye bisey çıkıyor , e ben foto beğeniyorum komik oluyor simdi
Sonra beğeni göndere basıyorum , bana teşekkür ediyor , e hadi bisey degil diyim bari :))
Canım portakal suyu vb tattirdiysan ondan olmus olabilir mı
Gecen bende yoğurt verdikten sonra kızardi yüzü
Yediği bisey dokunmuş olabilir , gecmis olsun , yaz bizede gelişmeleri
Kızlar bebe biskuvisinin içindeki elektrolit yükü bebeklerin böbreklerini yorabildigi ve sonucta ambalajli hazır gıda oldugu icin cok önermiyorum diyor Dr . umuz
Kizlar iyi geceller...biliyorsunuz bize amip teshisi konmustu. Degilmis... dr yuzunden iki sise flagy bitirdik... megerr kizimda inek sutu alerjisi varmis benim sutumden geciyormus...ve tabi coklu gida alerjisi... dikkat edin nolur zavalli bebisler zarar gormesin. Simdi diyete basladim. Sut ve sut urunleri, balik narenciye yumurta domates tahin susam kuruyemisler yasak... belirtiler kakada mukus kan oldu.. ama asiri kusma kizariklik ve uyku duzensizligide varmis....
çok geçmiş olsun canım. ayrıca kilosuna ve boyuna maaşallah :)
sen ek gıda tattırmaya başlamamış mıydın canım?
Tarhana vermeyi bende düşünüyorum ama tarhanam yok. Markettekilere de güvenemedim. Siz nerden alıyorsunuz tarhanayı?
Canım ben tarhana çorbası tattırdım içti bir kaç kaşık. Sana yollayabilirim gerçi bir arakadaşda demiş gönderebilirim diye . :)
kızlar az önce google dayıya kadınlar kulübü ekşi sözlük yazdım.. bu kadar iğrenç yorumlar olamaz.. ne kadar çok aşağılanmışız..
anlamamışsın sen annesi.. kız değişiklik bi tatil istemiş :) kız işte yani
Evet canım bakalım şuan hala emiyoruz ve kusmamız yok çok şükür kusan çocuk çok zor
Allah bağışlasın çok tatlı ve ne güzel gülmüş öyle
Hoşgeldin evine, çok mrk etmiştim seni , kızına istanbul havası yaramıştır inşallah.
Çok geçmiş olsun, ben ve mn elif çoklu besin alerjisi konusunda yazmıştık daha önce ama gözünden kaçtı demekki. Rejimine çoook dikkat etmen gerekiyor örneğin kızarmış soğan yediğimde bile tepki vermişti oğlum sonra soğanların sütte bekletilip marine edildiğini öğrendim yani hazır gıdalar ve dışarda yiyeceğin yasak olmayan şeyler bile tehlikeli.
Ben bir tanesine nasıl oda yapsam, ne renk, nerden alsam vs diye düşünürken işin içinden çıkamıyorum
sen bunu 3 ü için yapıyorsun.
Hem de işe gidiyorsun valla helal olsun
Hoşgeldin ,
Kakasında kan, alerji belirtisi doktorunuza bir daha sorun bence.
sindirimi zor oyüzden kan geliyor diye birşey duymadım hiç daha önce.
Sağol canım hoşbuldum. Evet ikimize de İstanbul iyi geldi :)
Tebrizi canım çok geçmiş olsun.
Sev_fa hoşgeldin canım
ıvy cim canım evine dönmüşsün çok şükür. Bu arada taşınacaksan şuan için en gerekli ve işini görecek şeyleri almanı tavsiye ederim. :)
Aybikecim canım maşallah senin Atahan'a ne güzel herşeyi yiyor :) Bu arada oda olayı için aynen dediğin gibi bir odamız var tabi şuan yatağımız yüksek yani 2 yaşına kadar bu şekil kullanmayı planlıyorum daha sonrasında yavru karyolamızı kullanacağız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?