- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.041
kızlar elma lekesini çıkarmayı başaran varmı ben yıkamdan önce beyaz sabunla biraz çitiledim makineye attım ama tamamen çıkmıyor önerisi olan var mı?
Aybikecim ben hamileliğim döneminde montessoriyi çok araştırmıştım. bazı şeyler çok hoşuma gitti. açıkçası elimden geldiğince uygulamayı düşünüyorum. zaten çocuğa özgüven veren bi sistem. bir çok şeyi kendi yapmayı başarıyor böylece. hatta bu konuda takip ettiğim bi blog vardı iş bilgisayarımı bi açtığımda yazarım. onlarda ikeanın bir çok ürününü kullanmışlardı. ben mesela kızıma almak istediğim şeylerden bir tanesi ikeadaki çocuk askılığı. 70 cm boyunda. askılıkları bi 20 cm kadar aşağı iniyor. çok ama çok tatlı bişey. linkini bulursam göndereyim. bu arada benim bir arkadaşım oğluna montessori aile benzer mantıkla bişey uyguluyor. benim çok hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istiyorum. Oğlu 4yaşında bir senedir çocuğun evde görevleri var. Mesela bulaşık makinesinin kaşıklığını boşaltmak onun görevi. Kaşıkları kaşıkların yanına çatalları çatalların yanına koyması gerektiğini öğretmişler. Beyin gelişimi için süper. Mesela çamaşır sererken çorapları eşleştirip askılığın altına sermek onun görevi. Hem eşleştirme oyunu oynuyor hem de kendi boyuna uygun yere sermiş oluyor. Evin bi bireyi olduğunu hissediyor gerçekten. Hatta gülüyoruz eşi çok dua edicek sana diye. Çalışan annenin iş bölümü aslında: ))))
Linki buldum
http://www.ikea.com.tr/urundetay/20174508/krokig_askilik.aspx
Mincim ben de bunu kullanıyorum. 70x130luk model. Bence sen de üç yaşına kadar kullanırsın. Ben çok araştırmıştım en sonunda buna karar verdim. İstendiğinde sallanabiliyor olması, tekerlekli olması, katlanması bebek büyüdüğünde alt kata indirip korkuluğunun birinin içe katlanması böylece çocuğun kendi girip çıkabilmesi etkendi.
Yani IVY sana da tavsiye ederim
kesinlikleee öğretmenlik eğitimi alıp sevmeden kendini geliştirmeden yapanları da düşününce..
Bu aybike77 Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Kullanıcıların Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir.
seni beğenmek isteyince bunu yazdı..ya site eski haline dönsün uffff sevmedim bunuuu
Bende günde bir kere elma yada sebze veriyordum. İstanbul da doktor sütümün artık yetmediğini söyledi ve günde 2 kere gıda bir kerede mama ver dedi. Mamayı bende akşam yatırırken veriyorum. Sütüm gerçekten yetmiyor niye dersen kızım önceki 2 ay 5 dk emer bırakırdı şimdi 15 dk emiyor. Şimdi bu şekil devam ediyoruz 1 haftadır günde 2 kere ek gıda ve gece bir kerede mama bakalım bu ay biz ne kadar kilo almış olacağız. 24 de kontrolümüz var.
Atahan'ın kilosu iyiydi yanlış hatırlamıyorsam. İstanbul daki doktor 3 aydan sonra ayda 500 gr almaları yeterli dedi. Yani kilo alımları yavaşlıyormuş. Ama bunu gelde biz annelere anlat.
yav kk izin vermese de beğenmeye ben sizleri beğeniyorum arkidişleeeerrrr.
aramıza hoşgeldin canım :)
Allah bağışlasın çok tatlı ve ne güzel gülmüş öyle
Hoşgeldin evine, çok mrk etmiştim seni , kızına istanbul havası yaramıştır inşallah.
Çok geçmiş olsun, ben ve mn elif çoklu besin alerjisi konusunda yazmıştık daha önce ama gözünden kaçtı demekki. Rejimine çoook dikkat etmen gerekiyor örneğin kızarmış soğan yediğimde bile tepki vermişti oğlum sonra soğanların sütte bekletilip marine edildiğini öğrendim yani hazır gıdalar ve dışarda yiyeceğin yasak olmayan şeyler bile tehlikeli.
Ben bir tanesine nasıl oda yapsam, ne renk, nerden alsam vs diye düşünürken işin içinden çıkamıyorum
sen bunu 3 ü için yapıyorsun.
Hem de işe gidiyorsun valla helal olsun
Hoşgeldin ,
Kakasında kan, alerji belirtisi doktorunuza bir daha sorun bence.
sindirimi zor oyüzden kan geliyor diye birşey duymadım hiç daha önce.
Herkesin doktoru ek gıda için farklı görüş bildiriyor da ondan burası böyle karışık. Bizede istersen tattır dedi doktor. Elma, armut, havuç, yoğurt ve pekmez. Ben sadece yoğurt elma ve armut tattırdım. Pekmezi bir kere parmağımdan yalattırdım. Araştırmacı annelerimiz var burda onlarda farklı şeyler veriyorlar. Yanisi doktoruna göre ve çocuğun durumuna göre değişiyor. Her anne kendi doğrusunu bulacak. Ve evet domates, turunçgiller için erken.
Canım ben tarhana çorbası tattırdım içti bir kaç kaşık. Sana yollayabilirim gerçi bir arakadaşda demiş gönderebilirim diye . :)
Evet canım bakalım şuan hala emiyoruz ve kusmamız yok çok şükür kusan çocuk çok zor
Sağol canım hoşbuldum. Evet ikimize de İstanbul iyi geldi :)
Tebrizi canım çok geçmiş olsun.
Sev_fa hoşgeldin canım
ıvy cim canım evine dönmüşsün çok şükür. Bu arada taşınacaksan şuan için en gerekli ve işini görecek şeyleri almanı tavsiye ederim. :)
Aybikecim canım maşallah senin Atahan'a ne güzel herşeyi yiyor :) Bu arada oda olayı için aynen dediğin gibi bir odamız var tabi şuan yatağımız yüksek yani 2 yaşına kadar bu şekil kullanmayı planlıyorum daha sonrasında yavru karyolamızı kullanacağız :)
Hosbuldum😊
hoşgeldin canım,portakal ,domates pişik falan da yapabiliyormuş,maşşallah tattırmak babında demişsin ama iyi yiyormuş benimkine göre yarasın bebişine...
rabarbaa,o vitaminin adını yazar mısın canım sütle ilgili sıkıntım var ,özelden de msj atabilirisn.saçlarına da işe yaradı mı? çünkü resmen kel kaldım alnım geriye doğru açıldı ,çok dökülüyor saçlarım.
al işte saç dökülmemin ,uykusuzluğumun,stresimin baş sebebi bu onu benim de ,cuma okula başlıyorum canım ben de bakıcımız iyi gi,bi duruyor,bir kaç kez geldi eymenle ilgilendi ,ihtiyaçlarını giderdi fena durmuyor ama tavuk emanet etmiyoruz evlat emanet ediyoruz ,çok huzursuzum senin gibi ,allah pişman etmesin ,iyi ,vicdanlı insanlarla karşılaştırsın canım...
hayırlı olsun canım inş, biz de oğlumun kısmeti sanırım doğumdan sonra aldık evimizi,allah ödemeyi nasip etsin inş.
Hosbuldum 😊 canım nerdeee yemiyorki hepsiini o yazdığım doktorun verdiği ölçü😊 en iyi armut yiyor havuc suyu hiç içmedi sulukla içirmeye calısmıstım. Elma püresinide cok az yedi muz biraz verdim kabızlık başladı bu ara oyuzden muz da vermiyorum. Önümüzdeki ay başlıycaz asıl ek gıdaya.
evet canım çok şükür kilo konusunda bir sıkıntısı yok...bence emme sürene göre değerlendirme sütünü, dönem dönem paşamda daha uzun emiyor ve farkettim ki tamamen emme refleksi ile ilgili. belkide sütün yeterlidir sadece daha uzun süre emmek istiyordur
kızlar elma lekesini çıkarmayı başaran varmı ben yıkamdan önce beyaz sabunla biraz çitiledim makineye attım ama tamamen çıkmıyor önerisi olan var mı?
Aybikecim ben hamileliğim döneminde montessoriyi çok araştırmıştım. bazı şeyler çok hoşuma gitti. açıkçası elimden geldiğince uygulamayı düşünüyorum. zaten çocuğa özgüven veren bi sistem. bir çok şeyi kendi yapmayı başarıyor böylece. hatta bu konuda takip ettiğim bi blog vardı iş bilgisayarımı bi açtığımda yazarım. onlarda ikeanın bir çok ürününü kullanmışlardı. ben mesela kızıma almak istediğim şeylerden bir tanesi ikeadaki çocuk askılığı. 70 cm boyunda. askılıkları bi 20 cm kadar aşağı iniyor. çok ama çok tatlı bişey. linkini bulursam göndereyim. bu arada benim bir arkadaşım oğluna montessori aile benzer mantıkla bişey uyguluyor. benim çok hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istiyorum. Oğlu 4yaşında bir senedir çocuğun evde görevleri var. Mesela bulaşık makinesinin kaşıklığını boşaltmak onun görevi. Kaşıkları kaşıkların yanına çatalları çatalların yanına koyması gerektiğini öğretmişler. Beyin gelişimi için süper. Mesela çamaşır sererken çorapları eşleştirip askılığın altına sermek onun görevi. Hem eşleştirme oyunu oynuyor hem de kendi boyuna uygun yere sermiş oluyor. Evin bi bireyi olduğunu hissediyor gerçekten. Hatta gülüyoruz eşi çok dua edicek sana diye. Çalışan annenin iş bölümü aslında: ))))
Linki buldum
http://www.ikea.com.tr/urundetay/20174508/krokig_askilik.aspx
Mincim ben de bunu kullanıyorum. 70x130luk model. Bence sen de üç yaşına kadar kullanırsın. Ben çok araştırmıştım en sonunda buna karar verdim. İstendiğinde sallanabiliyor olması, tekerlekli olması, katlanması bebek büyüdüğünde alt kata indirip korkuluğunun birinin içe katlanması böylece çocuğun kendi girip çıkabilmesi etkendi.
Yani IVY sana da tavsiye ederim
Eşimle ek gıda konusunu konuşuyoruz, ben dedimki liste hazırladım, nereden başlayacağım, nasıl yapacağım henüz bilemiyorum. Cevap; nasıl yani nerden başlıcaksın, yıkıcan doğrucan pişiricen işte. :ssss sanırım çok çalışıyor :)
canım bahsettiğim Montessori felsefesiyle alakalı, nette bu konuda birçok kaynak var ilginizi çekerse detaylı araştırın derim
özetle teyzem diyor ki çocuklara kendimize göre hazırladığımız bir dünya kuruyoruz ve orada yaşaması için zorluyoruz. şöyle düşünki devler ülkesinde bir evde yaşıyorsun, herşey senden çoook büyük, hiçbirşeyi tek başına yapamıyoruz. o evdekiler seni nekadar çok severse sevsin kendini oraya ait hissedebilir misin, dev dolapları sandalyeleri ve onlarla nasıl başa çıkmak zorunda olduğunu düşün. kendi becerizsiz hiçbirşeyi tek başına yapamayan biri olarak kabul edersin
işte bu yüzden evde de çocuklarınıza kendi dünyanızı zorlamayın, o evin çocuğunuza da ait olduğunu hissettirin diyor. odası tamamen onun ölçülerinde çünkü orası onun odası, sizin değil. salonda kendine ait koltuğu, kendi ayakkabılarını montunu koyabileceği kapı girişinde sizinkinin yanında bir dolap, kendi masası...örnekler uzar gider...yani aklınıza gelen ona da ait olması gereken ne varsa
mesela ben yatağı yaptırırken özel ölçülerde yaptıracağım, yere çok yakın kendi yatıp kendi kalkacak şekildezaten nette bakarsan montessori bebek odası diye aratabilirsin canım örnekler için
Kizlar bugun oglen esimle bir eve bakacagiz, hersey dahil evde anahtar teslim bir aya bitecek. Ne olur dua edin hayirlisi ise olsun. Ne zamandir aklimizda ki gibi bir yer. İnşallah hayirli ise rast gelsin.
yav kk izin vermese de beğenmeye ben sizleri beğeniyorum arkidişleeeerrrr.
off ya kızımın uyku düzeni bir tuhaf oldu gece hiç uyanmadan uyuyan gündüzleri de 2 saatte bir uyuyan kızım artık uyumaz oldu geceleri uyanıyor ve oyun istiyor bir türlü uyutamıyorum geri inşallah geçici bir süredir 5.aylarda bu problemler oluyor mu bilen varmı büyüme atağı mı acaba
Kızlar vitaminin adını yazmıştım GNC ULTRA MEGA bende yeni kullanmaya başladım unutkanlık ve saç dökülmesi üzerine henüz bir fark hissetmedim ancak dediğim gibi sütüm iyice arttı mecbur sağmak zorunda kalıyorum saç dökülmesi ile ilgili arkadaşım bişeyden bahsetmişti tüplerde satılıyormuş kırıp uyguluyormuşsun anında etki ediliyormuş deniyip size bilgi veririm
Canim ayni yolla sahip olmusuz bidiklar a. Nasil bir surectir biliyorum. Rabbim ne kadar buyuk oldu dedi oldular.Rabbim isteyen herkese versin inşallah.
canım çok saol bilgi içinben artık paşanın sütüne yetişemiyorum, bir deniyelim bakalım
valla benim saçlarda gitti, kel kalıcam yakındaama şuan tek konsantrasyonum süt, 6. ay bitsin kendime de bakmaya başlarım
Canım bosver sen onları , insanlar kötü niyetli olmus , isleri güçleri yok başkalarıyla alay etmek olmus tek amaçları
Nasıl dalga gecelim , eğlenelim , baska isleri yok heralde
Bu arada kızın cok ama cok ama coook tatlı annesi , maşallah ona
Süt isini ne yaptın , gelmeye devam ettimi
Allah bağışlasın çok tatlı ve ne güzel gülmüş öyle
eşinn cvbına bayıldım :))))
Allah yardımcın olsun cnm, inş. içine sinecek bebeğini bırakabileceğin biri dek gelir, off çok zor bişey canımızı emanet edecek olmak, bnm de rapor tatilde bitio bakalım napcam..Kv bakacak ama ben başlamaya hazır diilim, bzm ev kira ödemek yok ama tek maaş geçinmek zor..bak ne gzl siz evladınız rahat ettirmek için almışsınız evi, geleceğe yatırım yapmak lazım bi an önce artık çocuklarda olunca öle ye iç yat olmaz bze..en iisini yapmışsınız siz cnm.
cnm şu beğen olayı beni uyuz etti önceden beğeni tıklıyoduk şimdi bi sürü iş çıkıyo beğenesim gelmio üşengeçlikten vallamsjlar beğeniler bi tuhaf olmuş eskiye dönülsünn...puan muan ne gerek var istemiyom bişii yaa
portakal suyunu sadece dün verdim cnm ondan değildir kızarıklıklar bi kaç haftadır vardı da az diye önemsemedik.
ama ben de dün sordum verebilirsin demiştii:26:
Dr nasıl blmez yaaa boş yere mi ilaç içti şimdiçk şükür ki anlamışsınız cnm tekrar geçmiş olsun ama işin zor cnm rabbm yardımcın olsun yiyeceklerin çoğunda süt ürünleri var
saol teyzesi...evet cnm öğlenleri tattırıyorum bişiler m.suyu genelde ama dün dr püre ver meyvelerin suyunun faydası olmaz çiğnemeyi öğrensin dedi.bi de bgn kahvaltıda peynir verdim yedi çay kaşığının ucuyla bi kaç kez
Montessori teyze konusunda yazdıkların çk güzel şeyler cnm ne kadarını yapabilirim bilmem ama bnmde aklımda ünv. hocamız çok üstünde durmuştu..sende okulöncesi çocuk gelişimi okumuş kadar konuya hakimsin çok takdir ediyorum cnm bravo sanaAtahan çok şanslı...
inşallah meltemcim allah banada seninki gb 3 çocuğuma bakacak bi bakıcı nasip etsinKız ne misafiri o saatte
Allah hayırlısını nasip etsin canım , insallah iyi insanlarla karşılaştırsın , uzme kendini insallah coook iyi bir bakıcı bulursun
Biz az önce de-de dedik cok mutlu oldumyasasın
hoşgeldin canım,portakal ,domates pişik falan da yapabiliyormuş,maşşallah tattırmak babında demişsin ama iyi yiyormuş benimkine göre yarasın bebişine...
rabarbaa,o vitaminin adını yazar mısın canım sütle ilgili sıkıntım var ,özelden de msj atabilirisn.saçlarına da işe yaradı mı? çünkü resmen kel kaldım alnım geriye doğru açıldı ,çok dökülüyor saçlarım.
al işte saç dökülmemin ,uykusuzluğumun,stresimin baş sebebi bu onu benim de ,cuma okula başlıyorum canım ben de bakıcımız iyi gi,bi duruyor,bir kaç kez geldi eymenle ilgilendi ,ihtiyaçlarını giderdi fena durmuyor ama tavuk emanet etmiyoruz evlat emanet ediyoruz ,çok huzursuzum senin gibi ,allah pişman etmesin ,iyi ,vicdanlı insanlarla karşılaştırsın canım...
hayırlı olsun canım inş, biz de oğlumun kısmeti sanırım doğumdan sonra aldık evimizi,allah ödemeyi nasip etsin inş.
Merhabalar iki akşamdır okuyorum sayfanızı. Beni oldukça bağladı😊Yalnız okuyarak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum😕 kafam cok karıstı. Öncelikle devit kullanıyoruz ve onun zararlı olduğundan bahsedilmiş oldukça tedirgin oldum( gerçi doktorumuza cok güveniyorum ama) bir sonraki kontrolümüzde bunu sorucam. sonra diş kaşıyıcı Sophie hakkında toplatılıyor denmiş bizimde Sophie'miz var ve oğlum çok seviyor onu😕. Ayrıca verilen ek besinler var portakal domates gibi seyler okudum bizim doktorumuz onların verilmemesi gerektiğini özellikle söyledi cünkü ben cok az tattırdığımda dahi kakasında kan gibi kırmızı lekeler olmuştu. Doktorumuz bunları sindiremediğini ancak 8. Aydan sonra verilebilecegini söyledi. Biz 5. Ayımızı bitirdik ve anne sütünün yanında gıda tanıstırmak adına sadece 30 ml rendelenmiş elma ve armut ,havuç suyu , ezilmiş muz ve bir kahve fincanı yoğurt yiyebiliyoruz suan için.
canım bahsettiğim Montessori felsefesiyle alakalı, nette bu konuda birçok kaynak var ilginizi çekerse detaylı araştırın derim
özetle teyzem diyor ki çocuklara kendimize göre hazırladığımız bir dünya kuruyoruz ve orada yaşaması için zorluyoruz. şöyle düşünki devler ülkesinde bir evde yaşıyorsun, herşey senden çoook büyük, hiçbirşeyi tek başına yapamıyoruz. o evdekiler seni nekadar çok severse sevsin kendini oraya ait hissedebilir misin, dev dolapları sandalyeleri ve onlarla nasıl başa çıkmak zorunda olduğunu düşün. kendi becerizsiz hiçbirşeyi tek başına yapamayan biri olarak kabul edersin
işte bu yüzden evde de çocuklarınıza kendi dünyanızı zorlamayın, o evin çocuğunuza da ait olduğunu hissettirin diyor. odası tamamen onun ölçülerinde çünkü orası onun odası, sizin değil. salonda kendine ait koltuğu, kendi ayakkabılarını montunu koyabileceği kapı girişinde sizinkinin yanında bir dolap, kendi masası...örnekler uzar gider...yani aklınıza gelen ona da ait olması gereken ne varsa
mesela ben yatağı yaptırırken özel ölçülerde yaptıracağım, yere çok yakın kendi yatıp kendi kalkacak şekildezaten nette bakarsan montessori bebek odası diye aratabilirsin canım örnekler için
yine pek bir bilimsel takılmış buldum kendimi, şimdi demesin biri Ayşe teyze dururken Montessori teyzeyi nerden çıkarttın
İyi geceler hanımlar benim tontiş oğlum ilk defa bir şeyi sevmedi sırf tepkisini merak ettiğimden yoğurt tattırdım bugün taze mayalanmış ve sevmedi hatta bi dünya söylendi çok komikti. Bu arada kilo alımı için ek gıdaya başlayan arkadaşlar vardı sanırım ama bizim doktorumuz ek gıdanın kilo alımını yavaşlatacağını söyledi hatta az kilo alsın die sakın ek gıdaya başlama dedi ek gıdaya başlayan bebek tokluk hissinden dolayı ( benim henüz karşılaşmadığım bir durum tok olsam da emerim fazla gelirse kusarım diyor benimki) daha az anne sütü veya formül mama tüketeceğinden kilo alımı daha az olur dedi. Bu aralar fazla yazamıyorum Kaan çok huysuz ve beni inanılmaz yoruyor bende kilo almasın die dua edenlerdenim çünkü yakında bel fıtığı olabilirim bugün evde tartım ve 10 kilo geldi yanlış duymadınız 10 kilo.... Annem fakirin ineği olaydın zengin ederdin bu sütle dior... Bu arada gnc nin ultra mega vitaminini almıştım unutkanlık saç dökülmesi vs için sütü artırıo inanılmaz derecede göğüslerim hiç inmiyor ilk doğum yaptığım zamanlardaki gibi benim amacım süt değildi ama süt sıkıntısı olan arkadaşlar deneyebilir. Diorum ve hepicinize iyi uykular tatlı rüyalar diliyorum kuzucuklarınızı öpüyorum
ufff kızlar gözüme uyku girmiyor. 3 saattir yatakta döne döne bi hal oldum. şu bakıcı meselesi fena takıldı kafama. ben kızımı kime bırakıp gidicem nasıl güvenicem? 2. dönem okula başlayacağım ama daha ortada bakıcı yokkimseler sinmiyor şu gönlüme minik aşkımı, küçük meleğimi kimseye bırakasım gelmiyor. ücretsiz izin imkansız zzaten ev ödemesi var ağlamak istiyorum kızım 10 buçuktan beri uyuyor ve ben bunları düşünmekten uyuyamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?