2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben de bu ara bakıcı arıyorum. Ben bakıcıyla büyüdüm şu anda etrafımda 2 yakın arkadaşımın çocuklarına bakıcı bakıyor. Elllerini titretevek kadar sindirmen biraz fazla olmuş tabii ama kuralların olması iyi bişey. Merak etme sen gidince yeni kurallar oluşmaz seninkine uymaya çalışırlar. Benim görüştüğüm biri daha ilk telefonda kendi kurallarını sıraladı. Hoşlanmadım açıkçası. Onun bana uymasını beklerim ilk başta sonra zaten karşılıklı anlayışla çözeriz diye düşünüyorum.
Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın inş. Meltem gibi 3 çocuğumu emanet edeceğim birini bulmayı nasip etsin Allah inş. ( Allahım dua saymasın lafın gelişi 3 gönlüm hayırlısıyla 2 sen yana :))))

canım süt ilk 3 ay çok yağlı olur 6 ay civarında bayağı azalır. senin emzirme sıklığına bağlı olarak da değişir sağdığın miktar. sıkmak değil de termopedler var mesela aventin sağmadan önce sıcak ılık koyuyorsun göğse süt kanalları açılıyor ve çok güzel sağıyor. bitince de soğutuyorsun sızısını alıyor. onunla çok verimli sağabilirsin. avent pompa iyidir, varsa verim alma yollarını denemen yeter bence.

Ben günlük yapıyorum canım az yapıyorum yemediğini döküyorum yada kendim yiyorum :)

Min bize de biraz tüyo versene :)) bizde Yavuz görünce gelini bastırıyor her seferinde:)

Gözünüz aydın canım :) sırada anne ve baba var o zaman.

Saolun kızlar, bende bakayım modellere çok az zamanım kaldı :)

Canım sen tatırmaları geçtin öğün vermeyemi başladın?

Anne oldun canım işte, hayat boyu öğretmen :) hemde çok bilinçli bir anne :)

Resimmm isterimmmm :))

Teşekkürler canım, modeli sevdim, şimdi internetten bakıyorum burda benzeri varmı diye.

Canım bana hediye ikea battaniye ve oyuncak gelmişti. Kumaşlar polar, polyester bebekler için hiç sağlıklı değil. O yüzden hiç bakmadım ben ikeanın çocuk bölümüne. Varmı farklı şeylerde?

Min bize de biraz tüyo versene :)) bizde Yavuz görünce gelini bastırıyor her seferinde:)

Valla benim eşim biraz serttir ailesine karşı. Çok el üstünde tutmuşlar erkek çocuğu diye oda şımarıp suyunu çıkarmış. Ama mizacı öyle olmadığı için bana karşı ufak denemeler yapsada ben pek pabuç bırakmadım. Ondan çekinmelerinin de var biraz etkisi. Benim genel mizacım dominant. Eşimi tanımayıp beni tanıyanlar yazık eşine sessiz sakin biridir herhalde diyorlar. Beni tanımayanlarda ona öyle derler herhalde. Üstüne her fırsatta onları bozmam da eklenince. Çekiniyorlar işte. Zaten biz çıkarken beni hiç istemiyorlardı. Ama bunu oğullarına söyleyecek cesaretleri yoktu.

Mesela bir örnek vereyim bunların bi akrabası iki geliniyle birlikte kv ler ve bizi misafir etti. Orada kadın tam versiyon kaynanalık yaptı. Ben yakın bir tarihte kv ile konuşurken konuyu açtım. Dedim ki çok iyi gelin bulmuş kendine o lafları öyle insan içinde söylüyor ben olsam onun gelini bende insan içi demem böyle böyle cevap verirdim. Kendide o ortamdaydı ben hiç farketmedim diyor. Farkemediğine göre ona göre normal ve oda yapabilir. Ben baştan uyarmasam. Böyle fırsatları hiç kaçırmam.

Bir şeye karışacağı zaman söyler o bende ben böyle istiyorum derim. Sonra eşime söyler ona söyletir. Onada aynı cevabı veririm üstüne annen taktı bu konuya kendisiyle ben konuşmuştum derim. Annesinin gazına geldiğini anlasın diye. Hatta bazen abartıp kp e gaz veriyor. Kp nispeten daha iyi. Onada kibarca söyleyip üstünede güceniyorum ben sanki böyle yapınca çocuğuma bakamıyormuşum gibi ısıtıp ısıtıp söylüyorsunuz diyorum. Hop konu kapanıyor. Bunlara sinirlenmeden nasıl sabrediyorsun dersen ben aslında çaresizliğiyle çok eğleniyorum. Kendi tek seferden fazla yüklenemeyip başkalarını gaza getirip üstüme salıyor. Bende aynı adamları ona geri salıyorum.

İşin sırrı terbiye sınırlarında hakaret etmeden lafını esirgememek. E tabi akıllı olmalarıda avantaj. Anlamayanıda var o çok zor.

Çok uzattım ama bu işler iki kelimeyle anlatılacak gibi değil karışık.

Ya datlı mısın pratik misin nesin hanım hanım yeterrrr reklammm!!!!

Kizlar ben sabah cici bebe biskuvisi mama veriyorum oglene dogru avakado elma bi tatli kasigida uzum pekmezi karostirip veriyorum ogle saatlerinde de patates havuc kabak enginar kereviz bezelye yer elmasi taze fasulye maydanoz semuzotu haslayip rondodan gecirip iciriyorum aksama dogruda gunluk mayaladigim yogurdu yediriyorum ve aralardada tabi devam sutu

Bende 3 yaşa kadat kullanabileceği birşey bakacağım artık. Bu bizim kızlar çok fena birde montessori çıkardılar başımıza, onuda uygulayacağız artık :)

Aminnn, allah 2. Yavruyuda nasip etsin isteyenlere...

Evet canım, bundan sonra içinden çıkamadığım problemlerimi ona danışacağım. Hayat çok güzel ona zaten herzaman :) hiç birşeyi dert etmez, herzaman relax takılır.

Ben odamda değilsem, uyku saati, giyinme dinlenme zamanı falan değilse herkes girebilir odama. Arkadaşlarımda gelince girer, problem etmem ben canım.

canım ben de hiç adet görmedim yaaa
tedirgin oldum şimdi bak
Rabbim hayırlı evlat etsin canım işini kolaylaştırsın inşaAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…