- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.121
bakıcımızı uğurladım ve hemen size koştum arkidişlerim,bir güzel yedi,içti ve uyudu oğlum ,bendeki sıkıntıyı ve tedirginliği hisseden bakıcımın oğluma yoğurt yedirirken elleri titredi,biraz katı kurallar koyup kadıncağızı sindirdim sanırım ,ama ben yokken zaten ikisi de birbiriyle yeni kurallar oluşturacaklar ve bu kez de biz ona uymak zorunda kalacakmışız gibi geliyor bana,yaaaaa çok mu kafama takıp kuruyorum aceppp????
Yok sen bilirsin. Bende avent var sıkmadan boşalmıyor. Med de madela mini ve yanlış hatırlamıyorsam lansinoh vardı oda sıkmadan boşaltamıyormuş. Madela nın mini olmayanından çoğunlukla memnundu buradakiler diye hatırlıyorum.
slm kızlar patatez havuç irmik karıısmı çorba yaptım rondadanda gecırdım guzl bı çorba oldu,oğluşta sevdi 5 kaşık fln bugun ılk başladık ek gıdaya ben kalan çorbayı ne yapmalıyım sizce yarında yedrılırmı acaba
Ev sahibini bastırır şekerim. Normalde kv eder gelin çeker. Ama ben kv den beterim:)) Bizim ilişkide kim kv kim gelin anlayamazsın. Eskiden hiç beceremezdim dolaylı laf anlatmayı eşim arada kalmasın diye öğrendim mecburen. şimdilerde doktorasını yapmaya çalışıyorum kızım doğduğundan beri. :)) çünkü bebeğim doğduğundan beri bastırdığı kv içinden çıkmaya çalıştı hatunun. Çalıştı diyorum çünkü itinayla geri teptim. Arada boş bulunur kafasını çıkarmaya çalışırsa basıveriyorum kafasına. Allah abimin evleneceği kıza güç kuvvet ve sabır versin. Sana o kadar söyliyim.
sağol canım çok teşekkür ederim. istanbul'da oturuyosan gel canım bir kahvemi içersin dertleşiriz :)
İstanbul da neredesin? Bende İstanbuldayım. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa elimden ne gelirse yapmaya çalışırım.
Kız ne misafiri o saatte
Allah hayırlısını nasip etsin canım , insallah iyi insanlarla karşılaştırsın , uzme kendini insallah coook iyi bir bakıcı bulursun
Biz az önce de-de dedik cok mutlu oldumyasasın
http://www.babytech.com.tr/urunler.aspx?TABLE=urunler&ID=27&RELID=0
Ben beşik olarak bunu kullanıyorum
http://www.babytech.com.tr/urunler.aspx?TABLE=urunler&ID=32&RELID=0
Bu şekilde toplanabiliyor. Gerçi 110 cm e planladığım gibi 3 yaşına kadar sığamıycaz galiba. Bakalım kısmet.
Canım ben tarhana çorbası tattırdım içti bir kaç kaşık. Sana yollayabilirim gerçi bir arakadaşda demiş gönderebilirim diye . :)
Evet canım bakalım şuan hala emiyoruz ve kusmamız yok çok şükür kusan çocuk çok zor
Sağol canım hoşbuldum. Evet ikimize de İstanbul iyi geldi :)
Tebrizi canım çok geçmiş olsun.
Sev_fa hoşgeldin canım
ıvy cim canım evine dönmüşsün çok şükür. Bu arada taşınacaksan şuan için en gerekli ve işini görecek şeyleri almanı tavsiye ederim. :)
Aybikecim canım maşallah senin Atahan'a ne güzel herşeyi yiyor :) Bu arada oda olayı için aynen dediğin gibi bir odamız var tabi şuan yatağımız yüksek yani 2 yaşına kadar bu şekil kullanmayı planlıyorum daha sonrasında yavru karyolamızı kullanacağız :)
Sanırım öyle yapacağım canım, teşekkürler.
Kizlar bugun oglen esimle bir eve bakacagiz, hersey dahil evde anahtar teslim bir aya bitecek. Ne olur dua edin hayirlisi ise olsun. Ne zamandir aklimizda ki gibi bir yer. İnşallah hayirli ise rast gelsin.
Umarım olur istediğiniz gibi, huzurlu bir şekilde yaşarsınız yeni yuvanızda.
yok canım ben kaşık mamasına başlamadım...bide Atahan memeye çok düşkün, eğer emzirmeyi azaltırsam sütüm gider diye korkuyorum, ozaman kıyameti kopartır.
bize doktor sabah elma öğleden sonra sebze dedi, eee bu çocuk bide günde 1 kere mama istiyor (sütüm olsada olmasada alışkanlık yaptı, istiyor mama )...bunların hepsini yapsam ne ara emecek bu çocuk
bende 1 gün meyva 1 gün sebze veriyorum günde 1 öğün, akşam yatarken mama istiyor ozamanda emziriyorum üstüne 90cc Hipp mama veriyorum. son ay 500gr almıştı bunlara başlamadan önce, haftaya kontrolümüz var bakalım nekadar alacak kilo
çok teşekkür ederim canım :))) yok ben bu çocuktan sonra farkettim kesinlikle benim içimdeki meslek çocuk eğitimiyle alakalıymış :)
Atahan için okuduğum kitaplar kadar bütün meslek hayatımda mesleki kitap okumamışımdır. bide öğrendiklerimi insanlarla paylaşmak beni mutlu ediyor, başka çocuklarada faydamın dokunabileceğini bilmek güzel bir duygu...yok evet ben öğretmen olmalıymışım yanlış yapmışım
bu arada kızlar meyve filesi bizde çok işe yaradı,püre yemeyen oğlum file sayesinde somura somura eze eze yiyor 2 gündür,kesinlikle tavsiye ediyorum.ancak kullanırken eski kıyafet ayarladım çünkü özgürce yerken her yer meyve oluyor ,özellikle de elmanın lekesini çıkaramıyorum.
avrupa yakası -Gaziosmanpaşa canım.
Aybikecim ben hamileliğim döneminde montessoriyi çok araştırmıştım. bazı şeyler çok hoşuma gitti. açıkçası elimden geldiğince uygulamayı düşünüyorum. zaten çocuğa özgüven veren bi sistem. bir çok şeyi kendi yapmayı başarıyor böylece. hatta bu konuda takip ettiğim bi blog vardı iş bilgisayarımı bi açtığımda yazarım. onlarda ikeanın bir çok ürününü kullanmışlardı. ben mesela kızıma almak istediğim şeylerden bir tanesi ikeadaki çocuk askılığı. 70 cm boyunda. askılıkları bi 20 cm kadar aşağı iniyor. çok ama çok tatlı bişey. linkini bulursam göndereyim. bu arada benim bir arkadaşım oğluna montessori aile benzer mantıkla bişey uyguluyor. benim çok hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istiyorum. Oğlu 4yaşında bir senedir çocuğun evde görevleri var. Mesela bulaşık makinesinin kaşıklığını boşaltmak onun görevi. Kaşıkları kaşıkların yanına çatalları çatalların yanına koyması gerektiğini öğretmişler. Beyin gelişimi için süper. Mesela çamaşır sererken çorapları eşleştirip askılığın altına sermek onun görevi. Hem eşleştirme oyunu oynuyor hem de kendi boyuna uygun yere sermiş oluyor. Evin bi bireyi olduğunu hissediyor gerçekten. Hatta gülüyoruz eşi çok dua edicek sana diye. Çalışan annenin iş bölümü aslında: ))))
Linki buldum
http://www.ikea.com.tr/urundetay/20174508/krokig_askilik.aspx
Mincim ben de bunu kullanıyorum. 70x130luk model. Bence sen de üç yaşına kadar kullanırsın. Ben çok araştırmıştım en sonunda buna karar verdim. İstendiğinde sallanabiliyor olması, tekerlekli olması, katlanması bebek büyüdüğünde alt kata indirip korkuluğunun birinin içe katlanması böylece çocuğun kendi girip çıkabilmesi etkendi.
Yani IVY sana da tavsiye ederim
canım bu konuda bilgilerini ve zaman içinde tecrübe ettiklerini benimle paylaşabilirsen çok mutlu olurum
dediğin gibi ikea bu konuda gerçekten süper, bir çok eşya ve oyuncak orandan alınabilirzaten bildiğim kadarıyla tasarımcıları da Montessori felsefesini baz alıyor çalışmalrında
Min bize de biraz tüyo versene :)) bizde Yavuz görünce gelini bastırıyor her seferinde:)
canım süt ilk 3 ay çok yağlı olur 6 ay civarında bayağı azalır. senin emzirme sıklığına bağlı olarak da değişir sağdığın miktar. sıkmak değil de termopedler var mesela aventin sağmadan önce sıcak ılık koyuyorsun göğse süt kanalları açılıyor ve çok güzel sağıyor. bitince de soğutuyorsun sızısını alıyor. onunla çok verimli sağabilirsin. avent pompa iyidir, varsa verim alma yollarını denemen yeter bence.
Aaa ben korkuluğunun içe katlandığını bilmiyordum. Sağol valla. Sırf bembeyaz olsun diye 110 luk aldık kafa işte. Bizim kız şimdilik uzun gidiyor. Arkadaşın kızının 6 aylık boyunu bi 4 ayda geçtik. Oda pek kısa değildi şimdiye kadar iyi gidiyordu. Bide ben kızımı yatakta yatırdığımyerde bulamıyorum ki kafasını vurur ( ne kadar korumalık olsada) diye korkuyorum. 3 yaşına kadar kullanım önemli çünkü 3 yaşında reklamlardan çok etkilenip yeni oda istiyorlar. Çevremde hem kız hemde erkek çocuklarında gördüm bunu. Üstelik Allah nasip ederse beşiğini kardeşine bırakacak kızım.
Eşinin cevabı süpermiş. Dert ettiğin şeye bak cevabı bu kadar basit işte :)ah biz bayanlar ne kadar detaycıyız ve erkekler bir o kadar düz mantık.
Montessori felsefesini ilk defa duydum ve çok mantıklı geldi. onlarda bir birey, kendimizin düzenine göre alıyoruz her şeyi peki ya onlar devler ülkesinde ne kadar mutlu büyüyecekler. Ben henüz kızıma oda yapmadım yatak odasında oyun parkında yatıyor. oda yapacağım zaman kesinlikle daha dikkatli olacağım.
Yarabbim hakkınızda hayırlısını versin. inşallah içinize sinen güzel bir ev sahibi olursunuz.
bende ayrı ayrı beğeniyorum hepinizi her ne kadar kk izin vermesede :)
bizde 5. aydayız ve kızım dün koca gün 1.5 saat zorla uyudu gece zaten sık sık kalkıyor. gündüz uyku sorunumuz yoktu ama bu aralar bir huysuzluk var diş midir atak mıdır bilemiyorum :26:
birde kulaklarını keşfettiğinden midir yoksa kulağımı ağrıyor anlayamıyorum. eli sürekli kulağında.
kızlar size birşey sormak istiyorum.. kayınvalideniz ve ya bir başka biri yatak odanıza izinsiz girmesini ister misiniz?
teşekkür ederiz teyzesi.. yok canım gelmedi.. kızımı memeye yaklaştırdığım anda kıyameti kopardı zaten. daha dudağına değdirmeden 2 gözü 2 çeşme ağladı malesef..
Allah razı olsun canım.. amin inş Allah hepimize bağışlasın. teşekkür ederiz..
çok uzak değilmişiz bende Avcılardayım.
bende istiyorum İstanbul grubu olarak toplanıp bir gün görüşsek. kimler var acaba başka İstanbul'da?
yok canım ya bu kadar çıldırmadım daha :)
bir kaza olmuş :)
bende 2013 ağustos annesiyim oğlum şuan 5 aylık.
hiç regl görmedim 5. aydır. merak ettim doktora gittim 2,5 aylık hamilesin dedi.
o an beni görmen lazımdı. yıkıldım. yani birde 2014 ağustos annesi olucam.
istemeyerek demiyelim .biliyosun bebişler herşeyi duyarmış anne karnında da olsa :)
karnımdaki bana küssün istemem.
Rabbim bunu bana layık görmüş şükürler olsun. ne diyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?