- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.141
kayınvalidem sürekli odama giriyor çünkü.. içinde ben varsam veya kimse yoksa rahatsız olmuyorum.. ama yatakta uzanıyoruz mesela eşim ben kızımız.. hemen kayınvalidem de geliyor oturuyor yatağa kızımızı sevmeye başlıyor.. bu beni rahatsız ediyordu. eşime söyledim.. o da annesiyle konuşmuş girme odaya diye. kandil sabahı bi kalktım kayınvalidem pılını pırtısını toplamış gidiyor otur nereye diyorum gitcem diyo. kahvaltı hazırlim ye öyle git diyorum gitcem dedi başka bişi demedi. gitti eşim indi hemen yanıma söyledim ben sana kırılcak diye bak gitti gelmicek bir daha annemle aramı bozdun dedi.. ve bu yatak odası mahremdir olayını kabul etmiyor ikiside. dün aradı ne kadar saçma bir düşünce dedi. bende sana saçma gelebilir ama bu çocukluğumdan gelen bir kural gibi birşey benim için dedim. gittiği gün özür bile diledim yani sırf kandil üzülmesin diye. üzüntüden 2. kez adet oldum.. dün gece eşim yanıma bile yatmadı..acaba sadece bende mi böyle diye merak ettim.
Kizlar ben sabah cici bebe biskuvisi mama veriyorum oglene dogru avakado elma bi tatli kasigida uzum pekmezi karostirip veriyorum ogle saatlerinde de patates havuc kabak enginar kereviz bezelye yer elmasi taze fasulye maydanoz semuzotu haslayip rondodan gecirip iciriyorum aksama dogruda gunluk mayaladigim yogurdu yediriyorum ve aralardada tabi devam sutu
Şimdi baktım hemen evet bacağında bir numara var. Ne gösteriyor o? Bende bir arastırayım bakalım genelde iyi arastırmadan bişi almam en iyisini almak isterim herseyin bu sefer faka mı bastım 😬
ayy anam bu ne ya 158 metre kare 200 bin. He zaten bogazada bakiyo.Mubarekler birde demezler mi atla deve degil ya diye. Suan oturdugum evi degistirmeye degecek bir ev cikmadi bugun baktigimiz. Disi evet super. Telefonda da adam bir anlatti ebeveyn banyosu giyinme odasi diye. Hıh giyinme odasi gormesem inancam. Oda diye birsey yoktu dedim zaten burasi giyinme odasi degil bir kucuk dolapcik dedim. Tuvalete bizim akrabalar giremez biraz baskul ailesi olduklari icin. Kizimin simdi ki odasi burda daha buyuk. Ve benim evim 120 metre kare ama daha guzek anladim. Ahh ahh kizlar yadmsadigim yer kucuk ve deniz falanda yok yani. Amuda kalkacak bu evler zaten az kaldi. Ve bu fiyatlardan basliyor evcikler.
Ev icin guzel dileklerde bulunan herkese cooook tesekkurler. Birgun olacak biliyorum Allahin izni ile. Allah olmayan herkese versin....
bakıcımızı uğurladım ve hemen size koştum arkidişlerim,bir güzel yedi,içti ve uyudu oğlum ,bendeki sıkıntıyı ve tedirginliği hisseden bakıcımın oğluma yoğurt yedirirken elleri titredi,biraz katı kurallar koyup kadıncağızı sindirdim sanırım ,ama ben yokken zaten ikisi de birbiriyle yeni kurallar oluşturacaklar ve bu kez de biz ona uymak zorunda kalacakmışız gibi geliyor bana,yaaaaa çok mu kafama takıp kuruyorum aceppp????
evet mecburen memeyi bıraktık zehirlermiş.o ayrı bir acı oğlum emmek istiyo saldırıyo göğüslerim süt dolu ama veremiyorum.
4 ay doğum izni kullandıktan sonra işe başlamıştım. annem bakacaktı çocuğa.
ama şimdi hamile kalınca işler rayından çıktı.
işyerim yerime birini bulana kadar çalışmam lazım.
beni çok idare ettiler,yüz üstü bırakamam. zaten işyerimdekilere hamile olduğumu söylemeye utanıyorum. bir yöneticim biliyor mecburen.offf offff
düşünceleriniz beni rahatlattı. yoksa bu baskı ile kendimi suçlu hissedecektim.. evet bazı eskiler bilir ama benim kocam ve kv için saçma bir düşünce oluverir. eşime ayrıca kızgınım beni anlamak için çaba sarfetmediği için. dün bana annemin gönlünü nasıl almayı düşünüyorsun diye bile sordu. gerçekten nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum.. böyle devam ederse de eşimle iyice kötü olucaz. dediğim gibi dün gece yanımda yatmadı.. ben onu üst katta bilgisayarda oturuyor diye biliyorum 12 de bir çıktım uyumuş meğerse. ben yattım o kalktı indi su içti tekrar çıktı bilgisayara girdi. abuk subuk videolar izlemiş.. bana gelince istek yok ayda 1 en fazla 2 kere beraber oluyoruz ama videolara gelince her zaman hazır.. bende mesaj ile o izlediği video ile yanımda yatmadığı için tebrik ettim. üstüne saçmalama öyle bir yapmadım yaptıysam Allah belamı versin kendine gel artık nerde hata yaptığını düşün dedi.. gözlerime inanamadım. gözlerim dururken başkasının lafına inanamam. bende dürüst olmasını istedim. eğer izlediysen gerçekten de dediğin gibi Allah belanı versin dedim. ilişkimizin böyle giderse hayatında olmayacağımı bildirdim. birşey yazmadı. anlayacağınız hayatımda herşey ters gidiyor. üstelik haftaya kız kardeşim gelicek 5 günlüğüne ve 27 sinde evlilik yıl dönümümüz. çocuktan sonra 40 yıllık evliye döndük
bakıcımızı uğurladım ve hemen size koştum arkidişlerim,bir güzel yedi,içti ve uyudu oğlum ,bendeki sıkıntıyı ve tedirginliği hisseden bakıcımın oğluma yoğurt yedirirken elleri titredi,biraz katı kurallar koyup kadıncağızı sindirdim sanırım ,ama ben yokken zaten ikisi de birbiriyle yeni kurallar oluşturacaklar ve bu kez de biz ona uymak zorunda kalacakmışız gibi geliyor bana,yaaaaa çok mu kafama takıp kuruyorum aceppp????
Ev sahibini bastırır şekerim. Normalde kv eder gelin çeker. Ama ben kv den beterim:)) Bizim ilişkide kim kv kim gelin anlayamazsın. Eskiden hiç beceremezdim dolaylı laf anlatmayı eşim arada kalmasın diye öğrendim mecburen. şimdilerde doktorasını yapmaya çalışıyorum kızım doğduğundan beri. :)) çünkü bebeğim doğduğundan beri bastırdığı kv içinden çıkmaya çalıştı hatunun. Çalıştı diyorum çünkü itinayla geri teptim. Arada boş bulunur kafasını çıkarmaya çalışırsa basıveriyorum kafasına. Allah abimin evleneceği kıza güç kuvvet ve sabır versin. Sana o kadar söyliyim.
evet mecburen memeyi bıraktık zehirlermiş.o ayrı bir acı oğlum emmek istiyo saldırıyo göğüslerim süt dolu ama veremiyorum.
beni çok idare ettiler,yüz üstü bırakamam. zaten işyerimdekilere hamile olduğumu söylemeye utanıyorum. bir yöneticim biliyor mecburen.offf offff
Canım bende bakıcıda buyuyen ve yardımcılarla çalışan birisi olarak sana nacisane bir tavsiyede bulunmak isterim, önce kurallarını koy ama çok katı olma. Onunda fikirlerini sor, mesela bebeğimin düzeni şu şekilde, bu sizin içinde uygunmu gibi. Sana en ufak bir kırgınlıgı kızgınlığı olan birisi bebeğine çok içten gelerek bakmaz, bakar ama şevkat göstermez veya. Umarım gönlüne birisini bulursun.
Korkuttun beni mt cim :)
Irmakcım şuanda durumun hiç kolay değil, hormonların sürekli dalgalanıyordu 1 yıldır tam toparlanacakken yeniden aynı dalgalanmalar başladı, elinde olmasada ruhen yorgunsundur. Ama geleceği düşün :) aslında çok şanslısın ve allah sana 2 tane melek birden nasip etti bu kadar kısa sürede, iş yerindede başın dik olsun neden utanacaksın.
Ivy cim avakadoyu peçeteye sarıp peteğin üzerine koyunca da olgunlaşıyor. Bende bugün aldım ama olgunlaşmıştı benim ki :) Yani yumuşaktı yarın vereceğim bakalım.
Yada yanına 2 -3 elma koyup oda ısında bekletince de olgunlaşırmış.
cnm bzm burdada ev fiyatlarıda uçuk..küçük yer ama evler lux aksaray daAllah gönlümüze göre versin evi olmayanlara..duan hepimiz için olsun amin...
hadi hayırlısı cnm inş. herşey senn kurallarında gider, zaten baştan sıkılamışsın eminim değişmez..oğlun değiştirmeye çalışır belki ama sen sıkıladıkça ara ara kadın sana uyar bnce..rahat ol kasma artık
cnm Allah yardmcn olsun kolaylıklar versin, bebek çalışmak ve hamilelik çoook zor, çk yakın bi ark. da sen gibi biliyorum ondan..süt konusunda ona dr bebek acıdı die bırakana kadar emzir demişti şu an 6aylık hamile yeni yeni bırakmış emmeyi oğlu tadına baktım değişmiş dio..sen bilirsin tabi ama bilgin olsun die anlattım cnm
cnm eşin konusunda çok üzüldüm bizde de mesafe vardı çk şükür yeni yeni düzeldi ama dediğin gibi ayda 2- 3 ancaçk kırılıyorum ama konuşmayıda kendime yediremiyorum bi ara açtım yorgunsun yorgunum bebek..zırvaladı bahaneler yok ben üstüme alınıyomuşum soğukluk yokmuş..bnden 2 saat sonra uyumaya gelio.bn çk anlamam pc den nerelere grmş napmış blmem, blmek üzülmek istemem ama içimde bi kurt hep var bnde kzdmmı faceden telden msj yazarım, sen gbi ama cvp vermez aynen dediğin gbi..inş. evllk yıldönümünüzde bişiler düzelir sürpriz yapar sana cnm, kardeşin bebeğe baksa szde bi kaç saat başbaşa kalsnız sölesen..
anamm çeneniz düşmüş hepinize cvp yazamadım k.bakmayınn
beklebekle sana da kolaylıklar diliyorum rabbmden cnm
canım ne kadarlık oldu baya türlü karıştırmaya başlamışsın
emmiyomu hiç :26:
Hakkınızda hayırlısı olsun canımKizlar bugun oglen esimle bir eve bakacagiz, hersey dahil evde anahtar teslim bir aya bitecek. Ne olur dua edin hayirlisi ise olsun. Ne zamandir aklimizda ki gibi bir yer. İnşallah hayirli ise rast gelsin.
Yaaa aynen katılıyorumkesinlikleee öğretmenlik eğitimi alıp sevmeden kendini geliştirmeden yapanları da düşününce..
Bu aybike77 Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Kullanıcıların Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir.
seni beğenmek isteyince bunu yazdı..ya site eski haline dönsün uffff sevmedim bunuuu
Yanlış tabiki canım , sen kesinlikle haklisinkayınvalidem sürekli odama giriyor çünkü.. içinde ben varsam veya kimse yoksa rahatsız olmuyorum.. ama yatakta uzanıyoruz mesela eşim ben kızımız.. hemen kayınvalidem de geliyor oturuyor yatağa kızımızı sevmeye başlıyor.. bu beni rahatsız ediyordu. eşime söyledim.. o da annesiyle konuşmuş girme odaya diye. kandil sabahı bi kalktım kayınvalidem pılını pırtısını toplamış gidiyor otur nereye diyorum gitcem diyo. kahvaltı hazırlim ye öyle git diyorum gitcem dedi başka bişi demedi. gitti eşim indi hemen yanıma söyledim ben sana kırılcak diye bak gitti gelmicek bir daha annemle aramı bozdun dedi.. ve bu yatak odası mahremdir olayını kabul etmiyor ikiside. dün aradı ne kadar saçma bir düşünce dedi. bende sana saçma gelebilir ama bu çocukluğumdan gelen bir kural gibi birşey benim için dedim. gittiği gün özür bile diledim yani sırf kandil üzülmesin diye. üzüntüden 2. kez adet oldum.. dün gece eşim yanıma bile yatmadı..acaba sadece bende mi böyle diye merak ettim.
Tü kaka aybike senidoğru söylüyorsun valla annelerimiz kitapla mı büyüttü bizi, ama yok benim illa kitap okuyup sosyete takılmam çocuğumu yarış atı gibi büyütmem lazım...göreceksiniz en zeki benim oğlum olacak sonrada hepinizi dışlayacağız
Canım orası İstanbul hadi Deniz'i varayy anam bu ne ya 158 metre kare 200 bin. He zaten bogazada bakiyo.Mubarekler birde demezler mi atla deve degil ya diye. Suan oturdugum evi degistirmeye degecek bir ev cikmadi bugun baktigimiz. Disi evet super. Telefonda da adam bir anlatti ebeveyn banyosu giyinme odasi diye. Hıh giyinme odasi gormesem inancam. Oda diye birsey yoktu dedim zaten burasi giyinme odasi degil bir kucuk dolapcik dedim. Tuvalete bizim akrabalar giremez biraz baskul ailesi olduklari icin. Kizimin simdi ki odasi burda daha buyuk. Ve benim evim 120 metre kare ama daha guzek anladim. Ahh ahh kizlar yadmsadigim yer kucuk ve deniz falanda yok yani. Amuda kalkacak bu evler zaten az kaldi. Ve bu fiyatlardan basliyor evcikler.
Ev icin guzel dileklerde bulunan herkese cooook tesekkurler. Birgun olacak biliyorum Allahin izni ile. Allah olmayan herkese versin....
Allah yardımcın olsun canımduygularıma tercüman olmuşsun canım. ben de okadar yorgunumki yürümeye halim yok.bütün gün işteyim. akşam eve gidince sabaha kadar oğlumla uğraşıyorum. çok huzursuz uyumuyo yemiyo sürekli ağlıyo.
aynı zamanda hamileyim okadar çok uyku bastırıyoki anlatamam. düşünün hamileliğin ilk zamanları nasıldı.
bide bebişle uğraşınca korkunç bir hal alıyo.sürekli kusuyorum.vücudum aclıktan ve susuzluktan bitkin düşüyooo.
çok mutsuz ve çaresizim kimse beni anlamıyoo
galiba çıldırıcam.
herşeyi bırakıp binip bir otobüse türkiye nin diğer bir ucuna gidesim var.
Canım bende oğluma hamile kaldığımda emziriyordum , gerci 15 aylıkti benimki amaevet mecburen memeyi bıraktık zehirlermiş.o ayrı bir acı oğlum emmek istiyo saldırıyo göğüslerim süt dolu ama veremiyorum.
slm kızlar patatez havuç irmik karıısmı çorba yaptım rondadanda gecırdım guzl bı çorba oldu,oğluşta sevdi 5 kaşık fln bugun ılk başladık ek gıdaya ben kalan çorbayı ne yapmalıyım sizce yarında yedrılırmı acaba
Geçmişi okudum bitiridm, şimdi günlük raporumu vereyim :)
Bugun doktora gittim sırt ağrılarıma birde bacak ağrısı eklenmişti, fizik tedavi göreceğim, kas gevşetici kullanacağım. Bu sürede emzirmek yok zaten 2 gundur gece uyanmadığı için kızımı emzirmiyordum, çok az olan sütümde tamamen kesilmiş. Benim için emzirme işi sona erdi yani. Allah hepinize uzunnnn süreler bol bol emzirmeyi nasip etsin. Kızıma aptamil veriyorum zaten, bugün ek gida için alışverişlerimi tamamladım. Tencere, bıçak, kase, yoğurt mayalama malzemeleri. Burada büyük bir organik market var, orayı gezdim. Bulaşık deterjanlarını ve diğer temizlik malzemlerini organik olanlarla değiştirdim artık. Manav kısmına geçmiştim organik meyve sebze almak için orada bir bayanın sepetinde kavanoz püreler gördüm :) bebek reyonuna gittim, cennet :) çeşit çeşit dişlikler, temizlik malzemeleri, bodyler, ağız mendilleri, altbezleri falan, numunelik birşeyler aldım denemek için yazarım size sonuçları.
Şimdi sorum; minik kavanozlarda %100 organik elma püresi falan vardı. Çeşit çeşit meyve ve sebzeler ve garantili falan yazıyor kitap gibi sertifikaları var, okumaya üşendim. Neyse, elma püresi aldım kavanozda, elma alıp püre yapmaktansa bu şekilde hazır alıp veren varmı aranızda? Kavanoz mama denilen şey bu mu oluyor?
Ayrıca avakado aldım, o kavanozda değil, meyve. Onu nasıl olgunlaştıracağım evde? Normalde güneşe koyulur ama evde bekletsem olur mu kuru yerde?
doğru olabilir,şöyle ki;malt içecekleri mayalanmış arpa,pirinç,buğday içerir,eeee maya başlı başlına bir madde zaten denemeye değer ,çok çok mide rahatsızlığı oluşturur bence.Kizlar simdi Balikesirden bir arkd. Aradi 40 gunluk bebegi var 500 gr almış dru malt icecek al demis ama oda enerji yapar demis. Ki ben coook kullandim sise sise hemde. Ona alternatif olarak hani pakmaya varvya toz halde olanlar cikti ondan bir kasik ic ustune de su ic demis. Denemedim ne kadar dogrudur degildir bilemem. Ama deneyecegim. Bir cay kasigi ile
amin inş,allah pişman etmesin hiçbirimzi.Canım ben de bu ara bakıcı arıyorum. Ben bakıcıyla büyüdüm şu anda etrafımda 2 yakın arkadaşımın çocuklarına bakıcı bakıyor. Elllerini titretevek kadar sindirmen biraz fazla olmuş tabii ama kuralların olması iyi bişey. Merak etme sen gidince yeni kurallar oluşmaz seninkine uymaya çalışırlar. Benim görüştüğüm biri daha ilk telefonda kendi kurallarını sıraladı. Hoşlanmadım açıkçası. Onun bana uymasını beklerim ilk başta sonra zaten karşılıklı anlayışla çözeriz diye düşünüyorum.
Allah karşımıza iyi insanlar çıkarsın inş. Meltem gibi 3 çocuğumu emanet edeceğim birini bulmayı nasip etsin Allah inş. ( Allahım dua saymasın lafın gelişi 3 gönlüm hayırlısıyla 2 sen yana :))))
Resimmm isterimmmm :))
Tesekkurler Meltemcim,
Ogrtmn, bekliyoruz :)
Kızıma elma puresi verdim, bayıldı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?