- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.181
Bende 3 yaşa kadat kullanabileceği birşey bakacağım artık. Bu bizim kızlar çok fena birde montessori çıkardılar başımıza, onuda uygulayacağız artık :)
Aminnn, allah 2. Yavruyuda nasip etsin isteyenlere...
Evet canım, bundan sonra içinden çıkamadığım problemlerimi ona danışacağım. Hayat çok güzel ona zaten herzaman :) hiç birşeyi dert etmez, herzaman relax takılır.
Ben odamda değilsem, uyku saati, giyinme dinlenme zamanı falan değilse herkes girebilir odama. Arkadaşlarımda gelince girer, problem etmem ben canım.
Yok canim malesef sadece 3 ay emdi naptiysam almadi memeyi bende bu sejilde biraz vitamin takviyesi yapmaya calisiyorum ama nerde anne sutu nerde bu yiyecekler 5 aylik oldu bu arada
Geçmişi okudum bitiridm, şimdi günlük raporumu vereyim :)
Bugun doktora gittim sırt ağrılarıma birde bacak ağrısı eklenmişti, fizik tedavi göreceğim, kas gevşetici kullanacağım. Bu sürede emzirmek yok zaten 2 gundur gece uyanmadığı için kızımı emzirmiyordum, çok az olan sütümde tamamen kesilmiş. Benim için emzirme işi sona erdi yani. Allah hepinize uzunnnn süreler bol bol emzirmeyi nasip etsin. Kızıma aptamil veriyorum zaten, bugün ek gida için alışverişlerimi tamamladım. Tencere, bıçak, kase, yoğurt mayalama malzemeleri. Burada büyük bir organik market var, orayı gezdim. Bulaşık deterjanlarını ve diğer temizlik malzemlerini organik olanlarla değiştirdim artık. Manav kısmına geçmiştim organik meyve sebze almak için orada bir bayanın sepetinde kavanoz püreler gördüm :) bebek reyonuna gittim, cennet :) çeşit çeşit dişlikler, temizlik malzemeleri, bodyler, ağız mendilleri, altbezleri falan, numunelik birşeyler aldım denemek için yazarım size sonuçları.
Şimdi sorum; minik kavanozlarda %100 organik elma püresi falan vardı. Çeşit çeşit meyve ve sebzeler ve garantili falan yazıyor kitap gibi sertifikaları var, okumaya üşendim. Neyse, elma püresi aldım kavanozda, elma alıp püre yapmaktansa bu şekilde hazır alıp veren varmı aranızda? Kavanoz mama denilen şey bu mu oluyor?
Ayrıca avakado aldım, o kavanozda değil, meyve. Onu nasıl olgunlaştıracağım evde? Normalde güneşe koyulur ama evde bekletsem olur mu kuru yerde?
ağlamak istiyorum kocam işten çıktı yine.. sebebi de ben mişim.. mesajlaşmıştık ya öğlen bana kızdıpı için kafası dağılmış hesaplarda yanlışlık yapmış dolayısıyla müdürleriyle kapışmış oda çıkmış. sofrayı bile hazırlamıştım o gelmeden yine.. elinde rakı ile geldi çıktı üst kata içti yine üst katta ki misafir odasına yattı uyuyor.. şimdi ben anneme gitmek istiyorum biraz yanlız kalalım dicem kafa dinlemek için bana ' sen zaten kötü günümde yanımda olmuyorsun ' dicek. kızlar söyleyin napim? kafanızı şişiriyorum ama özürdilerim
Hakkınızda hayırlısı olsun canım
Beğenmemissiniz sanırım , insallah gönlünüze göre bir yer olur
Yaaa aynen katılıyorum
Yanlış tabiki canım , sen kesinlikle haklisin
Bizim evde malesef giriyorlar ama cocuklar cok oldugu ve bebegin dolabı orda oldugu icin . İnsallah baska bir eve çıkabilirsek bu soruna da çözüm bulmaya çalışacağım
Tü kaka aybike senianan seni kitapla mı büyüttü
Saka bi yana , ben sadece bi donem cok endişelenmiştin ozaman biraz oluruna bırak diye yazmıştım, yoksa tabiki cocuklarımız icin araştırmak , bizden daha guzel şartlarda yasamalarını sağlamaya çalışmak kötü bisey degil bence
Canım orası İstanbul hadi Deniz'i var
Ankara'da da uçmuş ,özellikle bizim olduğumuz semtte, sanırsın deniz manzaralı villa satıyorlar , bizde kv.demin evinde oturuyoruz , krediyle ev alalım dedik ama bu şartlarda zor malesef
Allah yardımcın olsun canım
Canım bende oğluma hamile kaldığımda emziriyordum , gerci 15 aylıkti benimki ama
Cok araştırmıştım , tadı değişebilir ama bir zararı yokmuş , emzirdim ben , Dr U na da danış ama bebeğini rızkından da etme bence
Ertesi güne vitamin mineral degerleri azalır canım
Elma lekesi cikmiyo ya ondan seviyolardir :))))
Aybikecim bu anlattıklarını aynen yaşıyoruz
Gündüzleri hogg anneanne ayakta salladığından kesinlikle yatağa Koyunca uyumuyor
Bir de Saolsun annem sayesinde 60 cc ilk mama alışkanlığı edindi onu içmeden derin uykuya geçmiyo
Emziriyorum iyice doyuyo biliyorum çünkü itiyo meneyi sonra koyorum uyuyo 1 saat sonra o manayı içicek yoksa derin uykuya geçemiyo tabi 1 saat önce beni emip bitirdiği için süt kalmamış oluyo
Annem en büyük yardımcım ama çok geleneksel resmen aramızda kuşak farkı var
Kızımı emziğe alıştırdı rahat edersin dedi emziğin hiç bi faydasını görmedim
Ama sadece geceleri uyurken veriyorum gündüz uyanırken kesinlikle vermiyorum çünkü yürürken ağzında emzikle dolaşan bi çocuk olsun istemiyorum
Anneme kalsa gündüz uyanıkken de vermeye çalışıyo ağzına
Şimdi sabahları bizim de sebze çorbamız var sadece 3-4 tatlı kaşığı yiyor şimdilik
15 gün sonra 1 çay bardağı olarak vericem
Şimdilik o kadar yetiyor daha fazla istemiyor ama dediğin gibi o saatlerde baya mızırdanıyo istiyo biz masadayken bize bakıp bakıp ağzını şaplatıyor
Dediğin gibi bu çocuklar herşeye çok kolay aşılıyorlar
Sadece 1 günlüğüne bekar gunlerimden birini yaşamak isterdim.dışarı çıkmak,arkadaşlarla sohbet etmek nasılda hayal oldu. Kadın olmanın zorlugunu tasıyamıyorum bazen,evdeki düzen huzur herşey kadının omuzlarindaymis ne zormus ya nekadar zor. Sürekli sabir sabir sabir... Bazen çocuklarımla issiz bir adada yaşamak istiyorum başka kimse olmasın. Off off off
Ben de gecen hafta med ve emel nerede diye sormuştum sonra emelin istanbulda annesinde olduğunu öğrendim.
Med le ilgili bir cvp gelmeyince diğer topiğe bakıyım dedim ve orda kızına peynir vs yedirdiğini yazdığını gördüm, yani
kendisi de kızı da iyiler , buradan ayrılıp diğer topiğe geçenler bir veda etse bari biz de saf safmerak etmesek.
kızlarr hamilelikte az kilo aldım derken emzirme döneminde kilo aldım
70 ile hamiş kaldım 84 ile doğuma girdim. doğumdan 15 gün donra 73 idim.
yavaş yavaş şimdi bebiş 5 aylık oldu ve ben 77 kiloyum.
eşim de biraz söylenmeye başladı
2 gündür abur cubur kesmeye başladım leslie spora başladım
bana neler önerirsiniz sizde durumlar nasıl?
kilolarını tamamen sallamış biri olarak sana birşey öneremiyorum canımsadece varlığımla yalnız olmadığını hatırlatabilirim
Ben de gecen hafta med ve emel nerede diye sormuştum sonra emelin istanbulda annesinde olduğunu öğrendim.
Med le ilgili bir cvp gelmeyince diğer topiğe bakıyım dedim ve orda kızına peynir vs yedirdiğini yazdığını gördüm, yani
kendisi de kızı da iyiler , buradan ayrılıp diğer topiğe geçenler bir veda etse bari biz de saf safmerak etmesek.
hadi giderken vedayı atlamış, insanlar burada merak edip birbirine soruyor onlarda okuyor...okuduktan sonra bir merhaba deseydi, dediğin gibi bizde saf saf nerde acaba demeseydik
yok son cümleyi yazdım yazdım sildim... isteyen istediği yerde takıla dursun bizde kimi merak edip kimi etmeyeceğimizi öğrenmiş olalım
Aybikecim eksik bilgilendirme nedeniyle yaptığın yorumu talihsizlik olarak görüyorum ama bunu geçmişte yaşanan olayların önyargı yaratmasına bağlıyorum.. Açıkçası bir özel Msj kadar yakınım.
Ben yazıcaktım ki sen cevap vermişsin canım med'in burayı terkettiğini düşünmüyorum orada da aktif olabilir ama buraya sırt çevirmez az çok tanıdıysam diecektim. hoşgeldin canım umarım iyisinizdir mama başlamıştın elif eceye kilo aldırması için faydasını görmüşsündür umarım
Bazen bekar günlerimi özlüyorum bende ama bekar arkadaşlarımın ne sıkıntılar yaşadığını görünce yok böyle daha iyi diyorum.
Benim 4 arkadaşım (yaşları35-40 arasında ) bekar.
evlenmek çocuk sahibi olmak istiyorlar ama hiç birinin doğru düzgün ilişkisi bile yok
İnan hepsi benden daha güzel alımlı eğitimli kariyerli zengin ...
Ama mutsuz ve umutsuzlar , bizim eşlerle sorunumuz olsa da gözümüzün nuru yüreğimizin parçası evlatlarımız var
onlarla avunup Umutlanabiliriz .
Bir de babannemin bir lafı vardı çok bunaldığında offf deme ohh de off dedikçe bunalırsın ohh dedikçe için açılır ferahlarsın derdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?