- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.221
kızlarr hamilelikte az kilo aldım derken emzirme döneminde kilo aldım
70 ile hamiş kaldım 84 ile doğuma girdim. doğumdan 15 gün donra 73 idim.
yavaş yavaş şimdi bebiş 5 aylık oldu ve ben 77 kiloyum.
eşim de biraz söylenmeye başladı
2 gündür abur cubur kesmeye başladım leslie spora başladım
bana neler önerirsiniz sizde durumlar nasıl?
Aybike topiğimize montessorri eğitimi ile bir çığır daha açtı) bende araştırdım İstanbul erenköyde bu eğitim ile hizmet veren okul var 3-6 yaş çocukları için erenköyde adıda çok tatlı küçük kara balık çocuk evi :))
Senin sohbetlerinde özlendi canım eksikliğin hissediliyor
O okul bizim hemen alt sokakta :))) yanindaki parkta cok yuruyus yapmisligim var kizimla:)
Hiçbir topice geçtiğim ya da veda ettiğim yok. Her iki topici de okuyorum. Dikkat edersen o Msjım da eskidir... Kılıçları kuşanmadan önce 2 kere düşünmek lazım...
Biz Kaan 3-4 yaşlarındayken bostancıya dönmek istiyoruz burayı satıp veya kiraya verip o okul olmasa bile yabancı dil eğitimi veren bi kreşe göndermek istiyoruz tabi zaman ne getirir bilinmez algısının en açık olduğu ve en kolay öğrendiği zamanları çok iyi değerlendirmek gerekiyor.
Günaydın kızlar,
Manyakmıyım neyim her sabah yemek sitlerinde ağzımı sulandırıyorumm.
Akşama yine makarnya talim:)
Dün oldukça zor geçt benim için. Büyük oğlumun karnı ağrıdı okula gitmedi. İshal desem değil ama karın ağrısı çekti. Sonra baktım benimde ağrıyor. Ve tabiki miniğim degündüz toplam yarım saat uyudu. Kaka yapamadı. Çözemedim ki gaz mı. Kabızlık mı??? Emmedi yemedi uyumadı ağladı. Sabah gaz çıkardı biraz, kakasını da yaptı. Şimdi uyuyor.
Ben de sanırım ufaktan depresyona giriyorum. İlk belirtim başgösterrdi. Eşimden nefret ediyorm
Hoşgeldin canım
Bence taze olması daha iyi
Bu arada sen hamileliğinde bata az kilo almıştın gitti mi kiloların
işine karışmak gibi olmasın yanlış anlama ama taze fasulye ve semizotunun zamanı değil, sera ürünü vermek nekadar sağlıklı acaba bünyeleri henüz çok hassasken
diğer sayfaları henüz okumadım kim ne cevap yazdı bilmiyorum ama ben hemen bilmiş bilmiş dalayım konuya dedim :))
canım ben Hipp in ürünlerini araştırdım (mamadaAptamil kullanıyordum artık Hipp) ürünler harbi harbi organik. denemek için o kavanozlardan da aldım. annemin basit bir mantığı vardır, birşey çabuk bozuluyorsa katkı yok doğal demektirşeftali püresi aldım, pek yemedi kalanı dolaba koymadan dışarda bıraktım ve evet bozuldu tadı
sağlık açısından güvenilir ama birşeyi atlamamak lazım; dil hareketi ve çiğneme kabiliyeti için doktorlar pütürlü gıda tavsiye ediyor, kavanozdakiler ise tamamen pütürsüz. bence kullan derim ki bende kullanıyorum ama bir öğün onu veriyorsan diğer ürün kendi hazırladığın pütürlü bir gıdayı ver
avakadoyu gazeteye sarıp bir köşede bekletirsen 3-4 güne olgunlaşıp yumuşuyor
bak yine ne bilmiş takıldım :))
inş canım.. kızımı sevgisiz ilgisiz bir ortamda büyütmeyi istemem.. bende 25 yaşındayım.. aramızda tam 10 yaş var..
bana da doğru olan o gibi geliyor.. ama işte herkesin kültürü farklı demekki.. dayımın karısı ananem evindeyken yatak odasının kapısını bile kitler girilmesin diye ananemin bir kere sitem ettiğini duymadım.. ama ben hoşlanmıyorum diye kapılar vuruldu gidildi. üstüne eşimin yaptıkları.. bazen diyorum ben mi abartıyorum ama yok .. bu güne kadar 100 kere kavga ettiysek 1 tanesin de bile eşimin ben haksızım özürdilerim dediğini duymadım.. hep ben suçluyumdur
çok haklısın canım.. eşim benden tiksinmesin diye her birliktelik öncesi duşumu alırım.. ama ondan bir kere bile böyle bir jest görmedim aslında sorun da etmemiştim.. şimdi sen yazınca farkettim bunu.. aslında tembel değildir ama bebek doğduğundan beri bir haller oldu. hiç birşeyden memnun olmuyor. herşeyden şikayetçi.
diğer sayfaları henüz okumadım kim ne cevap yazdı bilmiyorum ama ben hemen bilmiş bilmiş dalayım konuya dedim :))
canım ben Hipp in ürünlerini araştırdım (mamadaAptamil kullanıyordum artık Hipp) ürünler harbi harbi organik. denemek için o kavanozlardan da aldım. annemin basit bir mantığı vardır, birşey çabuk bozuluyorsa katkı yok doğal demektirşeftali püresi aldım, pek yemedi kalanı dolaba koymadan dışarda bıraktım ve evet bozuldu tadı
sağlık açısından güvenilir ama birşeyi atlamamak lazım; dil hareketi ve çiğneme kabiliyeti için doktorlar pütürlü gıda tavsiye ediyor, kavanozdakiler ise tamamen pütürsüz. bence kullan derim ki bende kullanıyorum ama bir öğün onu veriyorsan diğer ürün kendi hazırladığın pütürlü bir gıdayı ver
avakadoyu gazeteye sarıp bir köşede bekletirsen 3-4 güne olgunlaşıp yumuşuyor
bak yine ne bilmiş takıldım :))
Teşekkür ederim tatlım. Beni anlamana sevindim eh o kadar badire atlattık :) mama işini doktor kontrolünde anlayacağız canım korkumdan tartmadım hiç. Çok hassaslaştım zaten. Soğukkanlı bir insanım normalde ama geçen hafta aaaaa hiç kilo almamış bu ne kadarzayıf diyen bir apartman ablasına verdim veriştirdim sonunda. Eh şimdiden rejim yaptırıyorum formuna dikkat etmeli sonra sizin gibi olursa giyecek kıyafet bulamaz dedim. Ben bile kendimden tırstım kafa göz dalacaktım :)
Ben özgürlüğü özlüyorum yawrumu çok seviyorum ama bu tekdüze hayat çok bunaltıyor beni hep kafama estiği gibi yaşadım ne ailemden nede eşimden bi kısıtlama görmedim istediğim saatte yatıp istediğim saatte kalkmayı bile özlüyorum biz eşimle eserdi gecenin 2sinde pijamalarla kokoreç yemeye giderdik eserdi Taksim'e ıslak Hamburger yemeğe giderdik arkadaşlarımızda sabahlardık elimi kolumu şuan iki minicik dünya tatlısı el bağlıyor herşeyden daha değerli onun varlığı sağlığı sanırım şuan adaptasyon sorunu yaşıyorum bide şuan kış heryerde hastalık salgın dışarı adım atmaya korkuyor insan yaz gelince daha mutlu Mesut anneler oluca eminim :)))
aman ne çirozu, resimlerde göbeği gizliyorum kuzum ondan
Canım geçmiş olsun umarım kısa sürede ağrılarından kurtulursun... Keşke imkan olsaydı güzel kızının süt annesi olabilmeyi çok isterdim Allah nasiplerini rızıklarını bol eylesin senden aldığı rızık bu kadarmış kuzunun artık dışarıdan alıcak ne yapalım sağlıklı olsunlar önemli olan o.
Kizlar ayakta alkisliyorum, super saygili ve anlayisli gordum ikinizi de. Eski kavgalari gormus bir insan olarak helal olsun diyorum helal... Tartismanin kalitelisi nasil da belli oluyor. Helal kizlar, nasil guzel tatliya baglanmis! Burka da olsa eminim boyle olurdu, kalan sağlar bizimdir.
Sizi cok begendim telefondan da :))
Merhaba med, okuduysan biliyorsundur biz oğlumla bir hafta cerrahpaşada yattık ( çoook büyük bir sınavdan geçtik ve hala geçiyoruz ultrason ve kan tahlilleri devam ediyor hala ) o sırada gece gündüz ay gün vs bütün hepsi birbirine karışmışken sadece wcde
okuyabi ldiğim kadarıyla takip ettiğim halde eksikliğini( emelde dahil) hissettim
Sonra o topicteki yazıyı görünce diğleri gibi burayı terkettin sandım. Kılıç kuşanmak falan yok öyle bir şey :)
Sana ve kızına sağlıklı huzurlu günler dilerim burda orda nerde olursan ol ağustos bebeklerinin en aelecisi olarak senin ve
kızının yeri ayrı
Biz Kaan 3-4 yaşlarındayken bostancıya dönmek istiyoruz burayı satıp veya kiraya verip o okul olmasa bile yabancı dil eğitimi veren bi kreşe göndermek istiyoruz tabi zaman ne getirir bilinmez algısının en açık olduğu ve en kolay öğrendiği zamanları çok iyi değerlendirmek gerekiyor.
Aybike topiğimize montessorri eğitimi ile bir çığır daha açtı) bende araştırdım İstanbul erenköyde bu eğitim ile hizmet veren okul var 3-6 yaş çocukları için erenköyde adıda çok tatlı küçük kara balık çocuk evi :))
Senin sohbetlerinde özlendi canım eksikliğin hissediliyor
Kizlar ayakta alkisliyorum, super saygili ve anlayisli gordum ikinizi de. Eski kavgalari gormus bir insan olarak helal olsun diyorum helal... Tartismanin kalitelisi nasil da belli oluyor. Helal kizlar, nasil guzel tatliya baglanmis! Burka da olsa eminim boyle olurdu, kalan sağlar bizimdir.
Sizi cok begendim telefondan da :))
Canim bisey sorucam bende o purelerden almistim ogluma hemde nerdeyse 20 tane ama sonra ogluma verirken tatlarina baktim nasil acaba guzelmi diye hepsinin tadinin ayni geldi bana muzda muz tadi yoktu seftalide seftali tadi yoktu sanki hepsinin tadi ayni gibiydi sizde farkettinizmi onu
O okul bizim hemen alt sokakta :))) yanindaki parkta cok yuruyus yapmisligim var kizimla:)
ben de giricem o depresyona kafayı yemek üzereyim.
evde ananmle kayınvalide bebeğe bakıyor sıra kaynanamda. ve daha sofradan kalkmadan aynen şöyle lepistess hanım yarın ne yemek yapıcaz sanki kendi yapıyromus gibi!!!yapmasın ama böle ukala ukala konuşması beni deli ediyor.her yerde kara kara saçları tuvalete atıyor sifonu bile çekmiyor.eliyle tutuyor mutfakta yere atıyor ,tırnakları uzun uzun oğlumun bacaklar çizik oluyor altını değiştirirken yapıyor belli ki.eşime dedim söyle kessin annen, azını açıp korkudan bişey diyemiyor.ben annem gelince çocukla ilgili hoşuma gitmeyen bişey olunca neler neler söylüyorum kadına yaa.
ahh ama kabahatin büyüğü kocamda azıcık yanımda olduğunu gösterse annesine .annesi yemek ne yapcaz dediğinde kızcağız işte çalışıp yoruluyor canım yorgunsan yapma kahvaltı ederiz nolcak dese...demedi yanımda olmadı olmasın ben yalnızlığa alıştım zaten doğum yaptığımdan beri.koptuk zaten bu aralar.
eşim bana hep anneler yemekte yapar sen bişey elleme dedi ama hiçbir sözünün arkasında durmadı.yani söleri başka tavırları başka. sorun değil yaparım yemeğimi ama kvnin böyle insanı kullanmaya çalışması kötü niyetli olması bana dokunan.hep iyi şeyler düşünmeye zorladım kendimi kv dem hakkında ama içime sinmeyen bişeyler vardı hep ....taa kiii
eşi için bana dediği şeyden sonra hiç ama hiç güvenemiyorum kelimeler aynen şöyle '' geberipte gidemedi bir , sende diceksin ki anne nasıl böyle söylüyorsun ,yüzüne gülüyorsun,napalım böyle olucaksın ikiyüzlü olucaksın. birlikte yaşoyorsan yüzüne öyle gözükmek zorundasın.keşke geberse,''
zaten hep hissediyorum benide sevmıyor O ZATEN KİMSEYİ SEVEMEZ SADECE KISKANIR sırf oğluna yakın olmak onun gözünü boyamak için bu numaralar,kaldıki eşi hakkındaki bu yorumları hislerimi yanlış çıkarmadı.biliyordum ikiyüzlülük var kanındabenim bebeğime bakıyor bakıcımı tutsam kızlar çıldırıacam yedi kat yabancı daha iyi düşünceler besler diyorum bazen. eşimle aramda limoni olunca nasıl neşeli . ama benim aptal eşim anlamıyor .ve anlamayacakta .
haftasonu sözde börek yaptı !! böreğin soğanlarını ben doğradım içini kavurdum hazırladım yaptığı pislikleri yıkadım fırını çalıştırdım o börek yaptı:)bir de offlayıp pofluyor beni deli ediyor.bi börek yapcak elli defa bana seslendi iş buyuruyor.kalem bul getir börek tarifi yaZıcam böyle emir kipleri..
Allah büyük ama bugünün yarını var .ama gençliğim gidiyor bu şekilde nereye kadar sabır?
he birde bunların tam tersini eşim varken yapıyor, yerden eğilip saçları pislikleri topluyor, kızım yavrum diyor,eşim yokken al oğluınu yetti diyor.bebek durmadı bugün diyor. eşim gelince yoo usluydu diyor :) BEYNİM DÖNDÜ YAVV ...
o ikiyüzlü olma konusunu iyicene benimsemiş.
bu kadının bu düşünceleri beni korkutuyor ve bu numaralar !!!
kaynanasını anlatıyor böle böle yaptı ben sana böyle yapsam falan fişman. dedim en sonunda ''ben bunlara izin vermem ama dedim''
kendi cadılığyla ne laflar sölemiş kaynansına yamaya bile utanıyorum. ben onun sölediklerini ona sölesem ayılıp bayılır be.
hep dua etmiş kayınvalidesiyle eşinin arası ana oğlun arası bozulsun diye. öle de olmuş.töbe yarabbim. benim aklıma gelmeyecek kötü beddualar bunlar.
ve eşim görmüyor sölesem nolcak yanımda durmadıktan sonra.ananesi öyle kendini acındırma numarası yapıyor ki ah baban bana böyle yapıyor böle eziyor.
yani bu kadınsal numaraları eşim hayal bile edemiyordur...
ve ne ayzıkki ben bu durumlardan dolayı eşimden soğuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?