2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ırmak bakmış sanalda yokmuş, sen yolla kocayı

yazdıktan sonra okudum, varmış diye yazmış

canım ben yeşil paketi kullanıyorum normalde beyaz paket daha pahalı diye :)
sen diyince direk yeşil pakete baktım onda yoktu.
sonra beyaz paketlerde kampanya var deyince baktım ki internette de geçerli.
yanlız 4,90 kargo hizmet bedeli alıyor.
bende kocişi aradım. koş git al dedim :)

ben mothercare den almıştım hamileyken, öyle çok kalın değil...o yüzden geceleri terletmiyor
akşam fotosunu çekerim size...evi çok soğuk olmayan arkadaşlara tavsiye ederim. zaten polarlar çok terlettiği gibi sağlıklıda değil

Gsy: sakın otobüsle gitmek gibi bi çılgınlık yapmayın eziyet olur bizim yolculuk gidiş dönüş çok rahattı ama orada hastalandı gerizekalı kaynanam yüzünden
Bekle : adet oldunmu bilmiyorum ama adet olmadığımız için kuruluk olurmuş o yüzden acıyor olması normalmiş kayganlaştırıcı kullan demişti bana doktor ama ben pek hoşlanmadım ondanda
Aybike: valla benimde libido yerlerde aramız gayet iyi sarılıyıruz öpüşüyoruz ama işin o kısmına karşı inanılmaz isteksizim

bende senin gibi yeşil paketi kullanıyorum beyazlar pahalıya geliyor
ama yeşilde de garip bir koku var ...hatta ilk zamanlar bu çocuğun idrarı niye böyle kokuyor diye endişe etmiştim sonra baktım bez kokuyor çişini yapınca. molfix kullanayım dedim o da hemen pişik yaptı
dün beyaz aldığım pakete başladım, onda yeşilde olduğu gibi koku yapmıyor

şu cnr expo anne bebek fuarı 'nı çok merak ettim.
Allah nasip ederse yarın gidicem bakalım :)
bebişler 2 olcak ihtiyaç var :)

Canım aybike demiş zaten bende mama sandalyesine ve bebek telsizine bakar mısın dicektim. Markası şu.

WEEWELL WMA400 300 Metre Dijital Çift Yönlü Bebek Dinleme Telsizi

bi gideni bulsak da baksa
çünkü en uygun 270 e buldum...159 sa istanbulda gönderecek birini bulurum..devir tasarruf devri

Aybikecim bende en uygun 200 tl ye buldum.

işte bizde sorun şu ki aramız bu konu ile doğru orantılı herzaman
şimdi icraat yok ya adam bana karşı pek bir tahammülsüz oldu, bazen bakıyorum resmen sesim rahatsız ediyor, hiç konuşmasam gözüne görünmesem dünyanın en mutlu insanı olacak sanki
aman zaten bendede garip bir soğukluk var evlilik müessesesine...bana koca lazım değil diyorum da oğluma baba lazım işte

Canım aybike demiş zaten bende mama sandalyesine ve bebek telsizine bakar mısın dicektim. Markası şu.

WEEWELL WMA400 300 Metre Dijital Çift Yönlü Bebek Dinleme Telsizi

Aybikecim bende en uygun 200 tl ye buldum.

nerde buldum canım
bu arada sorduğun bebek telsizini ben kullanıyorum canım, kesinlikle çok güzel bir model. ama aklında bulunsun weewell in diğer modelleri hep parazit yapıyormuş

08:00 veya 08:30 - uyanış
08:30 : 150 ml mama

Mama sonrası hazmetmesini beklerken 10 - 15 dk kadar almanca çizgi film izletiyorum, öğrenmeye en açık oldukları ve ilgilerini toplayabildikleri zaman bu zamanmış. Kızım TV ile yeni tanıştı, daha önce tv açmıyorduk zaten şimdi burada tv açmaya başladım sabahları, aslında 6. Ayı bekleyecektim çünkü yeni nesil tv ler çok ışıklı, büyük ekranlı, hemen algılayıp beyninde köprü kurması çok güç bebeklerin. Ama tv ye baya uzak tutarak, daha çok sesini duyabileceği şekilde izlettirmeye karar verdik sabahları. Çok memnun kaldı :) sonrasında bebek jimnastikleri yaptırıyorum youtube videolarıyla öğrendim. Bu sırada odasını havalandırıp yeniden ısıtıyorum. Sabah yürüyüşümüzü de bu aralıkta yapıyorduk ama onu öğleden sonraya çekmeye çalışacağım çünkü öğleden sonra dışarısı daha aydınlık oluyor burada.

10:00 - 12:00 uyku
12:00 - 12:30 : 150 ml mama

Ben hala kızımın gazını çıkarıyorum beslenme sonrasında, aslında bırakmam gerekirmiş yavaş yavaş. Ama kucakta gezmeyi seviyor, bende hem gezdirip hemde gazını çıkarıyorum. Evi gezdiriyorum, her gün gördüğü şeyleri ilk defa görüyor gibi heyecanlanıyor. Özellikle aynaların karşısında konuşuyoruz, ses taklidi yapıyor kendisiyle konuşuyor. Başına taç takıyorum veya toka, ona heyecanlanıyor aynaya atlıyor ama kendi kafasına ulaşamıyor :)

13:30 1-2 kaşık püre tattırıyorum, sonra su veriyorum 2 kaşık.

Sonra yere serdiğim bir battaniye üzerinde bırakıyorum oyuncaklarıyla kendi kendine oynuyor. Ben hiç karışmıyorum, bazen bir oyuncağı kaçırıyor alamıyor mız mızlanıyor, odada bemi arayıp gözüme bakarak mızmızlanmaddıkça yardım etmiyorum. Yuruyus saatini bu zamana almaya çalışıyorum ama pusetinde uyutmadan, yoksa eve gelince uyumuyor. Saat 2 ye kadar bu şekilde oyalanıyor.

14:00 - 16:00 uyku ( bu saati henüz oturtamadık, 30 dk uyuyup uyanıyor ama benim yapmaya çalıştığım 2 saat uytmak)
16:00 mama

16:00 - 21:00 arası henüz oturmadı, bazen 30 dk kestiriyor bazen 1,5 saat uyuyor. Akşam yemeğinde bizimle birlikte masada oluyor, püre tattırıyorum yine, sabah yediğinden veriyorum, yeni birşey tattırmıyorum. En geç saat 20:30 da mutlaka banyosunu yaptırıyorum, giydirirken müzik açıyorum. Sonra onunla birlikte odanın ışığını kısıyoruz, panjurları indiriyoruz, tulumumuzu giyip mamamızı yiyoruz, iyi geceler diyoruz babaya. Saat 21:00 de uyuyor. Gece uykusuna geçiş saati hiç şaşmadı. Bende yatarken saat 01:00 gibi yeniden besliyorum, sabaha kadar deliksiz uyuyor.

Şimdilik bundurumdayız. Bakalım ne kadar oturacak düzenimiz :)

ben oğluma ebebek 'ten park yatak ve mama sandalyesi almıştım.
mama sandalyesinin öndeki tepsisi çıkınca yatıyor. ve en alta kadar iniyor.
şimdiye kadar anakucağı olarak kullandık.
çok kahrımızı çekti. artık mama sandalyesine çeviricez :)
onun fiyatı da uygundu 159,90 galiba.

Evet canım hatırladım, zaten yorgan yastık kullanmıyorum ben kızıma, nefes alan yatak, pamuk çarşaf ve yün uyku tulumu. Bazen misafirlikte falan farklı yatakta yatırınca çok terliyor kızım. Büyüdükçe daha dayanıklı olurlar belki ama şimdş daha çok küçükler korumak lazım.

Git gitt :)

canım ben de yılbaşında gittim burda sormuştum ama kaynadı gitti mesajım galiba :)) istanbuldan ankaraya gittik otobüsle o sırada yollarda buzlanma olur diye arabayla gitmekten korktuk gece yolculuğunu tercih ettik uyusun diye gerçekten hep uyudu ama çoook terledi molada üstünü tamamen değiştirmek zorunda kaldım ki klimaları kapattıkları için molada biraz soğuk oldu endişe ettim artık bizimkiler sığmıyor ama şu altı sert olan elde taşıma pusetleri var ya eski tip ondan bulduk eşimle dizlemizin üzerinde onda yattı dönüşte tecrübe ettim daha ince giydirdim üstüne de ince örttüm sırtına hep ter havlusu.. pek terlemedi çok şükür hastalıksız atlattık yolculuğu.. şimdiki aklım olsa arabamızla giderdim yavaş yavaş da olsa terlerse üşürse hep müdahale edebilirsiniz iki aylıkken de arabamızla gitmiştik çok daha rahattı içim.. ben de yazmadım yazmadım şimdiye kadar şimdi baya bi uzun yazmışım onu farkettim :)

nerde buldum canım
bu arada sorduğun bebek telsizini ben kullanıyorum canım, kesinlikle çok güzel bir model. ama aklında bulunsun weewell in diğer modelleri hep parazit yapıyormuş
Öm attım canım :)

Çok güzelmiş renkleri :) bende bi bakayım :)

kızlar siz bebişleri oturtuyor musunuz ?
daha çok erken ama bizimki yatmak istemiyo. kucakta da hep dik tutulmuyo.
kendi oturuyo zaten. bende engellemiyorum.
daha çok mu erken ya

kızlar siz bebişleri oturtuyor musunuz ?
daha çok erken ama bizimki yatmak istemiyo. kucakta da hep dik tutulmuyo.
kendi oturuyo zaten. bende engellemiyorum.
daha çok mu erken ya

canım benim kzım 5 ay bir haftalık oturtuyorum çünkü yatmıyor illa oturacak yattıgı yer eğimli ise kendini kaldırıyor oturacağım diye.. doktorumuz 4 aylık kontrölünde kucağınzda oturtabilirsiniz demişti artık iyice oturmaya başladı
endişe etmiyor değilim erken oldu diye ama kız çok meraklı ve fizyoloji olarakta uygundu kendini çok güzel dik tutabiliyor

Adett oldum da yine aciyor ki. Kayganlastirici fln islerini hic bilmem, arastrmam lazim ama disaridan bisey de garip olur ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…