- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #72.601
08:00 veya 08:30 - uyanış
08:30 : 150 ml mama
Mama sonrası hazmetmesini beklerken 10 - 15 dk kadar almanca çizgi film izletiyorum, öğrenmeye en açık oldukları ve ilgilerini toplayabildikleri zaman bu zamanmış. Kızım TV ile yeni tanıştı, daha önce tv açmıyorduk zaten şimdi burada tv açmaya başladım sabahları, aslında 6. Ayı bekleyecektim çünkü yeni nesil tv ler çok ışıklı, büyük ekranlı, hemen algılayıp beyninde köprü kurması çok güç bebeklerin. Ama tv ye baya uzak tutarak, daha çok sesini duyabileceği şekilde izlettirmeye karar verdik sabahları. Çok memnun kaldı :) sonrasında bebek jimnastikleri yaptırıyorum youtube videolarıyla öğrendim. Bu sırada odasını havalandırıp yeniden ısıtıyorum. Sabah yürüyüşümüzü de bu aralıkta yapıyorduk ama onu öğleden sonraya çekmeye çalışacağım çünkü öğleden sonra dışarısı daha aydınlık oluyor burada.
10:00 - 12:00 uyku
12:00 - 12:30 : 150 ml mama
Ben hala kızımın gazını çıkarıyorum beslenme sonrasında, aslında bırakmam gerekirmiş yavaş yavaş. Ama kucakta gezmeyi seviyor, bende hem gezdirip hemde gazını çıkarıyorum. Evi gezdiriyorum, her gün gördüğü şeyleri ilk defa görüyor gibi heyecanlanıyor. Özellikle aynaların karşısında konuşuyoruz, ses taklidi yapıyor kendisiyle konuşuyor. Başına taç takıyorum veya toka, ona heyecanlanıyor aynaya atlıyor ama kendi kafasına ulaşamıyor :)
13:30 1-2 kaşık püre tattırıyorum, sonra su veriyorum 2 kaşık.
Sonra yere serdiğim bir battaniye üzerinde bırakıyorum oyuncaklarıyla kendi kendine oynuyor. Ben hiç karışmıyorum, bazen bir oyuncağı kaçırıyor alamıyor mız mızlanıyor, odada bemi arayıp gözüme bakarak mızmızlanmaddıkça yardım etmiyorum. Yuruyus saatini bu zamana almaya çalışıyorum ama pusetinde uyutmadan, yoksa eve gelince uyumuyor. Saat 2 ye kadar bu şekilde oyalanıyor.
14:00 - 16:00 uyku ( bu saati henüz oturtamadık, 30 dk uyuyup uyanıyor ama benim yapmaya çalıştığım 2 saat uytmak)
16:00 mama
16:00 - 21:00 arası henüz oturmadı, bazen 30 dk kestiriyor bazen 1,5 saat uyuyor. Akşam yemeğinde bizimle birlikte masada oluyor, püre tattırıyorum yine, sabah yediğinden veriyorum, yeni birşey tattırmıyorum. En geç saat 20:30 da mutlaka banyosunu yaptırıyorum, giydirirken müzik açıyorum. Sonra onunla birlikte odanın ışığını kısıyoruz, panjurları indiriyoruz, tulumumuzu giyip mamamızı yiyoruz, iyi geceler diyoruz babaya. Saat 21:00 de uyuyor. Gece uykusuna geçiş saati hiç şaşmadı. Bende yatarken saat 01:00 gibi yeniden besliyorum, sabaha kadar deliksiz uyuyor.
Şimdilik bundurumdayız. Bakalım ne kadar oturacak düzenimiz :)
Emelcim ben de o telsizi kullanıyorum. Görüntülü düşünmüyorsan en iyisi derim. Çok araştırmıştım hamileyken.Canım aybike demiş zaten bende mama sandalyesine ve bebek telsizine bakar mısın dicektim. Markası şu.
WEEWELL WMA400 300 Metre Dijital Çift Yönlü Bebek Dinleme Telsizi
Aybikecim bende en uygun 200 tl ye buldum.
Saat ve duzen konusu cok iyiymis. Yalniz ben yine tv konusuna takildim hani 2yasa kadar yasak diolar ya. Biz kucakta evde gezerken mutlaka tvye bakiyor aciksa ve ben hep salondan cikmak zorunda kaliyorum. Bilemedim simdi
Emelcim ben de o telsizi kullanıyorum. Görüntülü düşünmüyorsan en iyisi derim. Çok araştırmıştım hamileyken.
Canım aybike demiş zaten bende mama sandalyesine ve bebek telsizine bakar mısın dicektim. Markası şu.
WEEWELL WMA400 300 Metre Dijital Çift Yönlü Bebek Dinleme Telsizi
Aybikecim bende en uygun 200 tl ye buldum.
Canım bende o telsizden kullanıyorum nefesi bile duyuluyor. Bir de ben daha hamileyken almıştım arkadasım tesadüfen ebebeke gidince görmüş günlük bir indirim var 69 tl ye düşmüş sanada alayım mı demişti ozamann almıstık. Suan 169 tl cok cok uygun olmustu. Öyle bir indirim denk gelebilir belki ebebeke bakmak lazım.
Pollyi de 299 a aldık biz onun okadar düşecegini sanmam ama arastırmak lazım tabi belli olmaz.
Canım şuan o telsiz 220tl e bebekte cidden o kadar düşmüşmüydü fiyatı ?
kızlar siz bebişleri oturtuyor musunuz ?
daha çok erken ama bizimki yatmak istemiyo. kucakta da hep dik tutulmuyo.
kendi oturuyo zaten. bende engellemiyorum.
daha çok mu erken ya
Saat ve duzen konusu cok iyiymis. Yalniz ben yine tv konusuna takildim hani 2yasa kadar yasak diolar ya. Biz kucakta evde gezerken mutlaka tvye bakiyor aciksa ve ben hep salondan cikmak zorunda kaliyorum. Bilemedim simdi
bence fazla tv izletmemk lazım benim kızda açıksa bakıyor sanki anlıyor daha çok abisi varken çizgi film oluyor ama zekasını dondurduğunu düşünüyorum konuşmak ilgilenmek daha mantıklı ama konuştukdan sonra arada seyrettirilebilir
bakıcıda bir bebğin sürekli tv önünde oturtulduğunu ve çocuğun otizm olduğunu duydum....yani aslında otizm genleri varmış çocukta zemin hazırlanmış bebkle ilgilenip konuşulsaydı o ortama kendi dünyasına girmeden çocuk kurtarılabiliyormuş....
gel canım bi katmer yedireyim sana antepteDaha yakin bi yerlere gidemez misiniz?? Off antepte misin ne guzel antep yaaaaaa:)) direk aciktim sabah sanah:)
size biraz pratik hanımlık yapayım :))
bugün migrosa gittim, bu hafta prima premium care mega paket 36.90 dan 29.90 a düşmüş ve 3 al 2 öde kampanyası var
canım kataloga baktım şube belirtmiyor, tüm şubelerde gibi görünüyor
ama benim bildiğim şube kampanyaları ile internet kampanyaları farklı, o yüzden bulamamışsındır
premium care var ya primanın beyaz paketleri...onların mega boyunda var canım. yani 66 paketler
ben 4 numarasını aldım, normalde 66 taneli paket 36,90, 29.90 a inmiş...bide dediğim gibi 3 tane aldım ama 2 parası ödedim
bunlar ne ki
Tv izlettirmek doğru değil evet ama renkli ekranı tanıması gerekiyor. Uçakta, otobuste ekranlar açılıyor önümüze. Görüntülü chat yaptırıyoruz kimi zaman eşe dosta, pc ekranını masanın üzerinde dursa bile görüyor bebek. Sokaklarda billboardlarda akıcı görüntüler var artık.
Benimde tanıdığım bir bakıcı tum gun tv karsısında cocuk bakmış, cocuk şimdi kucuk bir seda sayan :) oradan beslenmiş yavrummsürekli :)
canım bizde bu akşam kendi rekorumuzu kırdık :)
17.30 de emdi 19.00 da emdi 19.30 da 160cc mama aldı ancak doyup uyudu
bende bugün onu düşündüm şu öğün işlerini nasıl ayarlamamız gerekiyor acaba, 5 aylık oldular artık. tamamen sütü kesmekte istemiyorum 6. ayda, nekadar emerse okadar devam etsin. ama öğünleri neye göre ve nekadar oluşturacağız
saolsun bizim doktorumuzun bu konuda hiç faydası yok
Günaydın kızlar, şöyle bi göz gezdirdim süt muhabbeti açılmış benimde son günlerde azalmıştı, geçen boza aldım, ertesi gün inanılmaz arttı, üzerine bile yazmışlar süt arttırıcı özelliği vardır diye , ben bi şişeyi tek başıma devirdim :)) bim de satılan güzel deneyin derim, öptüm hepinizi.
şu cnr expo anne bebek fuarı 'nı çok merak ettim.
Allah nasip ederse yarın gidicem bakalım :)
bebişler 2 olcak ihtiyaç var :)
kızlar bim 'e bugün uyku tulumu geliyor .12 tl
ihtiyacı olan varsa baksın :)Eki Görüntüle 937183
Kadife takımlarda güzelmiş. Uyku tulumunun içinde elyaf var benim kız çok terliyor diye pek tercih edemiyorum. Biz 2 kat penye battaniye ve penye yelekle yatıyoruz. Tam denk geliyor. Üstelik pijamalarımız çok kalın değil ve çorap tek kat ince. Tek kat çorapla bile ayakları terliyor bazen kurulamak zorunda kalıyorum. Oyun halısında uyursa mutlaka kafası terliyor (içi elyaf olduğundan) yada benim yatağımda da terliyor ( alez elyaflı ve yorgan elyaf). Elyaf ve polyester düşmanı benim kızım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?