- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #73.821
Hooop balıklama dalıyorum konuya:)
bizim burada bakıcısıyla parka çıkan çok cocuk var.
Genelde parkta tek anne be oluordu. Gözlemci kişiliğimle çok gözlemledim:))) (cümlemi seveyim)
orta yaş üstü türk bakıcılar dah iyi bakıyor sanki.
Terine, üstüne başına daha dikkatli.
Ve o yaş teyzeler dah sosyal olduğuiçin baktıklarıçocuklar da sosyal oluyor.
Diğer alternatif daha genç olanlr genelde yabancı uyruklu.
Bir kısmı taşş hatun, evlerden ırak:))))
diğerrleri de türkçesi düzgün değil. Ve soğuklar.
Benim bildiğim 5. Ayda aşı yok sadece kontrol var, iyi haberler alırsınız inşallah
4. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 2. Doz
4. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 2. Doz
4. Ay: Rotavirüs 2. Doz
6. Ay: Hepatit B 3. Doz
6. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 3. Doz
6. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 3. Doz
6. Ay: Rotavirüs 3. Doz
6. Ay: Grip Aşısı Her yıl
12. Ay: 3'lü karma aşı (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) 1. Doz
12. Ay: Hepatit A aşısı 1. Doz
15. Ay: Suçiçeği 1. Doz
18. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 4. Doz
12. Ay: Hepatit A aşısı 2. Doz
18. Ay: Konjuge Pnömokok Rapel (Pekiştirme Dozu)
2 Yaş: Polisakkarit Pnömokok 1.Doz
(Risk grubu çocuklarda uygulanması önerilir. Detaylı bilgi için www.zaturre.com)
4-6 Yaş: 3'lü karma aşı (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) Rapel (Pekiştirme Dozu)
4-6 Yaş: 4'lü karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci) Rapel (Pekiştirme Dozu)
4-6 Yaş: Suçiçeği 2. Doz
Agizdan sadece rota 2.doz var. Esas asilar 6.ayda... Yandik ki ne yandik...
biz 5. ayda 2 bacaktan 1 de agizdan 2. dozlari olduk cnm. pnomokok, karma ve rota.orasiyla aynimidir bilmiyorum ama maalsef.
Yani benim kendi doktorum çok taraftar durmuyor ama kızımı arada bir acil durumlar için götürdüğüm doktor organik olduklarını yüksek ısıda pişirildiklerini besin değerini kaybetmediğini yediğimiz her şeyin ztn organik olmadığını söyledi ve verebilirsin rahatlıkla dedi :/ arada kaldım ama Fügen Hanım'a soracam gerçi onada bir ay sonra randevum acaba burka gidermi yakın zamanda o bi sorsun
Burkacım bu msjı okuduysan :) Fügen Hanım'a sorar mısın kavanoz mamaları hakkında ne düşünüyor.
Bu arada eşimi bekliyorum gelince kızımı doktora götürecem acayip bir pişik var genital bölgesinde ve aralarda hametan sürdüm desitin sürdüm ıslak pamukla temizledim bi süre bez takmadım alıştırma külodu kullandım eşime eczacı belki ıslak mendilden demiş biobaby die bi krem ve ıslak mendilini vermiş onlarla temizledim kremi sürdüm ama ı ıh fayda etmediçok üzülüyorum eminim çok canı yanıyor biraz önce baktım o kremden sonra iyice yayılmış nerdeyse iki hafta oldu geçer geçer dediler artık dayanamıyorum bu gece götürecem
Eki Görüntüle 947683
Facebook da çocuğumla evde neler yapabilirim gurubunda paylaşılmış. Bayıldım:)
mama sandalyesi arayan becerikli hatunlara duyurulur.
Bu arada beklecim senin adına çok sevindim benim eşimde bi tuhaf memlekete gitmemden hiç hoşlanmıyor yne annem varken bi nebze bişi demiyordu rahmetli annemi severdi çnk ama şimdi ablam doğum yapacak o zman bi hafta gider gelirsin dior :s
Ayrıca kızlar ablamın bebeğine anakucağı almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum lütfen yardım edin hangilerini kullandınız şöyle çok pahalı olmayan ama işe yarayacak bişi olsun istiyorum
Demek ki sulukların hepsinin başlığı sert.
http://onedio.com/haber/bebeklerle-...u-bulan-fotografci-sonuclar-buyuleyici-239044 Bu fotolra bayıldım kızlar
Şimdi yazayım size doktor amcamızın dediklerini.
Öncelikle yeni doktorumuz. Doktorumuzu değiştirdik.
Kızım erken doğduğu için 2 yaşına kadar yaşıtlarını anca yakalayabilir doktorumuz. O yüzden normal doğan bebeklerin kilo-boy-baş çevresi ile kıyaslanmaz. Zaten hiçbir bebek bir değildir. Her bebek farklı bir bireydir.
Anne sütü ağırlıklı ek gıdaya devam edebilirmişiz. Ve ilk aylar aldığı gibi kilo almaz boyu uzamazmış.
Bıngıldağımız kapandı kapanıyor bizim kafası büyüdükçe sorun yokmuş. Kızımın şuan kafası boyu ve kilosu normalmiş.
Kan ilacı vermediğimi söyledim kan değerine bakalım dedi baktık kan değeri iyi yani çak az düşük ilaç kullanmasına gerek yok dedi. Sen pekmez ye kırmızı et ye ve yeşil yapraklı sebze meyve ye kızın senden alır gerekli demiri dedi.
D vitaminini sordum öyle birşey yok dedi ama eğer için rahat değilse acd kullanabilirsin dedi.Çocuğuna vereceğin herşeyi araştırıp vermen çok güzel dedi içinde bir kuşku olursa bir ilaça vs karşı ara dedi.
Kavanoz mamalarını sordum hepsi aynı dedi hepsinden verebilirsin dedi ama eğer evdeysen daima taze hazırla ver dedi. Dışarı filan olduğunda verebilirsin dedi.
Kızımın bir çok hareketine baktı ayaklarını bastırdı kızım bastı. Ellerinden tuttu kızım kalktı filan dedi maşallah çok ileride gelişimi. Oturtabilirsin destekli dedi. Oturtuyorum dedim.
Kulağını ve saçını çekmesi gelişimi ile ilgiliymiş aslında 7 yada 8 ayda fark edermiş bebek saç ve kulağını senin kız erken farketmiş dedi.
Çok iyi beslemişsin çok iyi bakmışsın dedi sakın kilosu az diye üzülme dedi çok sağlıklı dedi ayrıca 5 aylık bebek için kilosu normal dedi. Anne sütüne ağırlık ver sürekli. Kilosu başı ve boyu birbiri ile orantılı dedi.
EK gıda için 10 sayfalık bir dosya verdi içinde tariflerde var sizlere de yazacağım tarifleri ben deneyeyim ona göre yazacağım.
Doktordan çok ama çok mutlu geldim çok şükür.
O biobaby hiçbir işe yaramıyor kızım hastaneden çıkarken doktor vermişti ama bişeye yaramadı. bir bir kere pişik olduk oda bez yüzünden doktorumuz fito ile travazol verdi 3 gün kullan en fazla dedi 2 gün geçti :) bir daha da pişik olmadık çok şükür.
Bende gördüm internette böyle birşey :)
Demek ki senin doktorda hem fikir bu mamalarda :)
İvy aventin basligi sert. Biberon basligi gibi dusunme. Hupletiyor ama biberon gibi emmiyor.
Demek ki sulukların hepsinin başlığı sert.
cnm bnm oğlan bunu hayattta içemez suan delirmiş gibi saldırıyor agzzına ne versemm heycanlanıyor bunu becerıpte ıcemez suan daha küçükler gibi ya bunlar için daha bıberonunu tutamıyor biz cokmu geriden geliyoruz yoksa :44: cokmu tembbel bnm oğluşş ya :44::44: henüz ayağını ağzına goturur oldu iki tur fln atıo birincıyı atıp aglıo aglıo ıkıncıyı atıo .düşüp kolunu kırmadan önce ağlamadan 3turu tamamlıodu yavrum düşmemiz bizi gerıletti galiba
himmm bu asilarin sirasi doktordan doktora degisiklik gosteriyor sanirim
ya kızlar bir gün okumayınca yetişemiyorum maşallah ne çene var sizde :)))
yarın sabah eşim yurt dışına gidiyor bir hafta yok.. bende anneme gideceğim bu yoğun günlerden sonra çok iyi gelecek diye düşünüyorum...
kv 3 aydır eltim ve bende dönüşümlü olarak kaldı.. pazartesinden beride kaynım ve kv bendeydi bu akşam eltime gittiler okadar yoğun geçtiki çok yorulduğumu hissediyorum.. ama artık bitti inşallah :) pazar günü memlekete dönüyorlar...
seneye kadar rahatım :)))
ben geçmişe döneyim
Bu arada beklecim senin adına çok sevindim benim eşimde bi tuhaf memlekete gitmemden hiç hoşlanmıyor yne annem varken bi nebze bişi demiyordu rahmetli annemi severdi çnk ama şimdi ablam doğum yapacak o zman bi hafta gider gelirsin dior :s
Ayrıca kızlar ablamın bebeğine anakucağı almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum lütfen yardım edin hangilerini kullandınız şöyle çok pahalı olmayan ama işe yarayacak bişi olsun istiyorum
Kızlar kızımla sevişirken baya hasar alıyorum artık :) ben onu öpüyorum eğilip, o da iki eliyle yüzümü tutuyor ama yumruk yaparak, yüzümü kendisine çekiyor öpmek için, göz altlarım yanaklarım minnacık tırnak izleri oldu. Bazende saçlarımı çok güçlü çekiyor oynarken, ellerinden saç temizliyorum :) son olarak dişimi kırıyorduk, kızımın çok sevdiği bir kolyem var, sürekli onu takıyorum 1-2 aylıkken emzirirken izlerdi kolyeyi şimdide eliyle pıt pıt yapmayı çok seviyor. Boyu uzun değil ama aşağı doğru yuvarlak sallantısı var ve birbiri içinde dönen halkalar, onlarla oynuyor bende izin veriyorum. Zaten o yüzden hep bu kolyeyi takıyorum artık. Bugun eliyle kolyeye öyle sert vurduki, gelip dişime çarptı, bayada ağır ucusonrada kafasını yana bükmüş üzgün bakıyor sanki özür diler gibi :) yerimmmm.
Yani benim kendi doktorum çok taraftar durmuyor ama kızımı arada bir acil durumlar için götürdüğüm doktor organik olduklarını yüksek ısıda pişirildiklerini besin değerini kaybetmediğini yediğimiz her şeyin ztn organik olmadığını söyledi ve verebilirsin rahatlıkla dedi :/ arada kaldım ama Fügen Hanım'a soracam gerçi onada bir ay sonra randevum acaba burka gidermi yakın zamanda o bi sorsun
Burkacım bu msjı okuduysan :) Fügen Hanım'a sorar mısın kavanoz mamaları hakkında ne düşünüyor.
Bu arada eşimi bekliyorum gelince kızımı doktora götürecem acayip bir pişik var genital bölgesinde ve aralarda hametan sürdüm desitin sürdüm ıslak pamukla temizledim bi süre bez takmadım alıştırma külodu kullandım eşime eczacı belki ıslak mendilden demiş biobaby die bi krem ve ıslak mendilini vermiş onlarla temizledim kremi sürdüm ama ı ıh fayda etmediçok üzülüyorum eminim çok canı yanıyor biraz önce baktım o kremden sonra iyice yayılmış nerdeyse iki hafta oldu geçer geçer dediler artık dayanamıyorum bu gece götürecem
hadi gözün aydın canm
çok sevindim canım ya tez zamanda gelir inşallah allah acil şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?