- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.001
Bende ankda okudum:) ozelden okulunu yaz istersen? :)
Yazilimi sevmedim sevmicemmmm:))
Sinir oldum sinir catlayabilirim!!! Esimin bi teyzesi var biz evlendigimizden beri sozde bize gelecek! Her gittigimizde soyleriz bekliyoruz diye. Gecen haftadan beri bize gelme durumu soz konusu. Annesinde konustuk dedi ki teyzenler size gelmek istiyolarmis. Esim de e gelsinler hep davet ettik artik onlarin aramasini bekliyoruz dedi ben de evet buyursunlar dedim. 3gundur adama hadi teyzeni ara bak ayip oluyor davet et diyorum, onlarin aramasini bekliyo arayip da su zamanda gelin demek olmaz diyo! Ben de en son kendi haline biraktim.
Oglen beni ariyo, biz annemle konustuk senin arayip davet etmen daha uygun olur dedik dedi. Ben de tepki verdim ararim sorun degil ama neden bana sormadan hakkimda karar aliyosun annenle konusmadan once bana sorsaydin dedim. Kapatiyorum ben dedi kapatti. Manyak midir nedir yaa?!!! Sozde kendisi aricakti olay bana patladi, adamin gunlerdir fikrini degistiremiyorum annesiyle bi konusmasinda degismis fikri, Allahim sabir ver yaaa bi de telefonu kapatiyo cat diye!!!!
Kizlar bizim ebe damacana suyunu kaynatmadan verebilirsin dedi. Hatta misafirlige gittin su yok yaninda caydanligin altindaki kaynamis sudan verebilirsin dedi
:) meltowskinin dediği gibi aklım yemekte. Mantıda. Nefiss olur.
Allah Allah ivy ben seni hep yazılımcı sanmıştım. Bilişim sektörü demiştin öyle algılamışım.
Veriyorum canım. Bilemiyorum ne yapsam fayda etmedi. Daha çok elma verdim bugün. Bakalım çözecez.
Youtube a sordum hep arabesk sarkılar cıktı baslarını biraz dinledim, behsedilen sözlere raslayamadım ana azmettim sonuna kadar bekledim :) yavrumun modu degişti dinlerken küçük emrah kaşı yaptı :) eğlenceli bir şarkı bekliyorduk biz :) çok komikmiş ama:)
Eşinin ya dasenin clash of klans la ilginiz var mı? Bizim adamda ona takık. Üç hesaptan birden oynuyor.
ayyy evet beklecim ağzım sulandı
yemeği de daha yeni yedim iştahım pek açık bu araalr eskiden tüm günü bi salatayla geçiştirirdim
şimdi şöyle yapıyolar ben de yaptım ordan biliyorum
iç malzemeler kıyma soğan az patates ve baharatlar
bzideki mantı hamurunu yoğuruyosun
avuç içi büyüklüğünde hamurlar açılıyor içi bu malzemeyle doluyor sonra yarım ay şeklinde kapatılıyor kenarlarına böyle parmaklarıyla değişik bi şekil veriyorlar
asıl sorun pişmesinde
bunların 5-6 katlı bi tenceresi var upuzun düdüklüye benzer bi şey ama daha uzun bi tencere
buharda pişirme tenceseresi gibi düşün
en altta su kaynıyo onun üstündeki tüm katlara mantılar yerleştiriliyor
ve tüm katlar kapalı en üstündede kapak var tencerenin
altta su kaynadıkça tüm katlardaki mantılar pişiyor
sonra özel bi sos yapıyolar yoğurt ve üzerine bu sos dökülüyor
sosunda çeşitleri var şimdi girmeyeyim oraya sen bi bak istersen:):):)
Kızlar size bişey söylicem. Biliyorsunuz azbuçuk. İki oğlumla ailemden uzakta. Komşum bile olmadan tek başıma idare etmeye çalışıyorum. Eşimin iş yeri uzakta ve genelde çoculklar uyuyunca ya da yataktaalrken geliyor. Bana ve eve zerre kadar faydası yok. ( varsa bileçok kinlendim göremiyorum şuanda, vardır muhakkak hakkını yeniyim) bende 15 tatilde aileminyanınagitmeyi planlıyordum. Bana ne dese beğenirsiniz. "Ben çok yoruldum tatile ihtiyacım var, tatilin ikinci haftası biyerlere gidelim mi?? " Üstüne hönkürücektim ama buna bile halim yoktu. Ben iki çocukla hiçbiryerde dinlenemem. Paşam yorgunmuş. Bende dedim ki biz gidelim rahatrahat eve gel dinlen uyu. Siz olsanız ne derdiniz??
Metin isik olmali. Googlea ismini bi sor bakalim bisey sahtekar olabilir hayrlayamadim. Agir arabesk :))))
Sinir oldum sinir catlayabilirim!!! Esimin bi teyzesi var biz evlendigimizden beri sozde bize gelecek! Her gittigimizde soyleriz bekliyoruz diye. Gecen haftadan beri bize gelme durumu soz konusu. Annesinde konustuk dedi ki teyzenler size gelmek istiyolarmis. Esim de e gelsinler hep davet ettik artik onlarin aramasini bekliyoruz dedi ben de evet buyursunlar dedim. 3gundur adama hadi teyzeni ara bak ayip oluyor davet et diyorum, onlarin aramasini bekliyo arayip da su zamanda gelin demek olmaz diyo! Ben de en son kendi haline biraktim.
Oglen beni ariyo, biz annemle konustuk senin arayip davet etmen daha uygun olur dedik dedi. Ben de tepki verdim ararim sorun degil ama neden bana sormadan hakkimda karar aliyosun annenle konusmadan once bana sorsaydin dedim. Kapatiyorum ben dedi kapatti. Manyak midir nedir yaa?!!! Sozde kendisi aricakti olay bana patladi, adamin gunlerdir fikrini degistiremiyorum annesiyle bi konusmasinda degismis fikri, Allahim sabir ver yaaa bi de telefonu kapatiyo cat diye!!!!
ayyy evet beklecim ağzım sulandı
yemeği de daha yeni yedim iştahım pek açık bu araalr eskiden tüm günü bi salatayla geçiştirirdim
şimdi şöyle yapıyolar ben de yaptım ordan biliyorum
iç malzemeler kıyma soğan az patates ve baharatlar
bzideki mantı hamurunu yoğuruyosun
avuç içi büyüklüğünde hamurlar açılıyor içi bu malzemeyle doluyor sonra yarım ay şeklinde kapatılıyor kenarlarına böyle parmaklarıyla değişik bi şekil veriyorlar
asıl sorun pişmesinde
bunların 5-6 katlı bi tenceresi var upuzun düdüklüye benzer bi şey ama daha uzun bi tencere
buharda pişirme tenceseresi gibi düşün
en altta su kaynıyo onun üstündeki tüm katlara mantılar yerleştiriliyor
ve tüm katlar kapalı en üstündede kapak var tencerenin
altta su kaynadıkça tüm katlardaki mantılar pişiyor
sonra özel bi sos yapıyolar yoğurt ve üzerine bu sos dökülüyor
sosunda çeşitleri var şimdi girmeyeyim oraya sen bi bak istersen:):):)
Sagol canım sana da cok gecmis olsun bana basından sonuna yazar mısın bu süreci özelden yazarsan sevinirim...Benim oglumun da oldu hala da ara ara oluyor. Daha 1 aylıkken basladi igne antibiyotik hepsini kullandik. Su an geçti cok şükür ama doktorumuz sondali film cekilecek doktorumuz çekmek istiyor. Cok zor oluyor yavrum cok çekti. Gecmis olsun. Baska sormak istediğin varsa sor bu konuda arastirdim epey
2yildir bi gelemedigi icin onem kazandikca kazandi! Bi olayi filan yok aslinda. Teallam yaa. Aksama tartiscaz kesin.Bu teyzenin olayı neki merasımle geliyor?
Bizimkiler odtu den cnm.
canım kimi bebekler çok az yer ve gün boyu uyurmuş, kimisi ise deli gibi yiyip hiç uyumadan geçirirmiş günü
bizim bütün ataklarımız ikinci seçenekteki gibi oldu
Saçlarıma aklar düştü yorgunluktan:)
aybikenin dediği ikinci seçenekteniz.
Bizim sorun geceleri çok kalkması. Şu sıralar kabız. Ve sabaha akdar kakasını zorluyor. Sabahın ilk ışıklarıyla bir damlacık yapıyor. Rahatlıyot. Gündüzleri çok zor uykuya dalıyor. Grçi ben bunun atak olduğunu düşünmüyorum. Snırım bizimkinin huyu böyle. Uzun zamandır böyleyiz çünkü.
Evet üreme olmali hatta enfeksiyon sayilmasi icin on üzeri bes cikmasi gerek üretmenin. Yani 100.000 olursa enfeksiyonu. Var demek. Lökosit tek basina anlami yok.
Bizim ureme oluyor on üzeri uc cikiyor yani 1000. Ona rahmen antibiyotik kullanmiyoruz. Bu ay sondali film var inşallah birsey cikmaz.
Bu arada belirtiler bizde sadece idrari koyuyordu ve idrar yaparken canı aciyormus
Gibi yüzü degisiyordu. Ates kusma ishal vs. Hicbiri yoktu
Ayrıca ever böbrekler tehdit altinda. Benim doktor koruma amacli antibiyotik verdi üreme olmadigi halde. Altı aylik olana kadar kullanacak amacimiz enfeksiyon tekrar etmesin dedi. O zaman bobrekte kalici hasar
Birakabilir dedi. Ama biz kendimiz ara ara hep tahlil yaptırdık ve en basta kullandigimiz igne disinda kullanmadik. Doktor kullandigimizi saniyor o yüzden üreme olmadi diyor. Bana enfeksiyon olmadan koruma amacli antibiyotik kullanmak sacma geldi. Ama siz baska bir doktora gidin.
Kızlar size bişey söylicem. Biliyorsunuz azbuçuk. İki oğlumla ailemden uzakta. Komşum bile olmadan tek başıma idare etmeye çalışıyorum. Eşimin iş yeri uzakta ve genelde çoculklar uyuyunca ya da yataktaalrken geliyor. Bana ve eve zerre kadar faydası yok. ( varsa bileçok kinlendim göremiyorum şuanda, vardır muhakkak hakkını yeniyim) bende 15 tatilde aileminyanınagitmeyi planlıyordum. Bana ne dese beğenirsiniz. "Ben çok yoruldum tatile ihtiyacım var, tatilin ikinci haftası biyerlere gidelim mi?? " Üstüne hönkürücektim ama buna bile halim yoktu. Ben iki çocukla hiçbiryerde dinlenemem. Paşam yorgunmuş. Bende dedim ki biz gidelim rahatrahat eve gel dinlen uyu. Siz olsanız ne derdiniz??
çooook teşekkür ederim canım bizi hatırladığın için :)) valla sabah sabah pek bir mutlu oldum topici okurken, meğer ne güzel arkdaşlıklar kurmuşuz :)
maalesef yaşanan aksilikler yüzünden gidemedik doktoraçok vicdan yaptım ama kendimi teselli etmeye çalışıyorum bu ayda özel doktora gitmesek ne olur canımız saolsun diye bugün ana sağlığa götüreceğim en azından boy kiloya bakalım diye. çok şükür zaten bir rahatsızlığı sıkıntısı yok
gelince haber veririm ölçüleri, öpüyorum canım :)
Avatar ini duruma uysun diye mi sectin haticecim merak ettim ?
Bu unutkanlik hepimizdr oluyor, b vitamini takviyesi verirler sanirim lohusalik sonrasi kadinlarda cok sik goruluyormus endiselenme.
Avatar ini duruma uysun diye mi sectin haticecim merak ettim ?
Bu unutkanlik hepimizdr oluyor, b vitamini takviyesi verirler sanirim lohusalik sonrasi kadinlarda cok sik goruluyormus endiselenme.
benimki gazdan ağlıyordu ama hiç kolik teşhisi konmadı canım
yani öyle hiç durmaksıızın sürekli bi ağlama değildi
gaz sancıları da 3.5 aylıkken tamamen bitti sonrasında ağlamalar değil de akşam mızmızlıkları başladı şu an onlar da bitiyor gibi
şu an sadece çok uykusu varsa mızırdanıyor
çok şükür atlattık o sınıntılı dönemleri
hogg yöntemi bizde işe yaradı son 1 aydır artık gece yataına koyunca 15 dakika içinde uykuya dalıyor
bu ara benim kzızımda düşkün bana bence geçiş aşaması o yüzden geceleri 3 kez kalkardı şu ara 5-6 yı buluyor, gülücükler atıyor konuşuyor gecenin bi yarısı
ben ısrarla hiç tepki vermiyorum ki oyun vakti olmadığını anlasın, gülmüyorum bile ona sadece tekrar yatırıp pış pış diyorum
içimizi rahat tutalım canım bence de daha da iyi olacak merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?