- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.021
Bence hönkürmeden sakin sakin kendini anlatsan ortak bir yol bulunur belki, o da kötü niyetle söylememiştir gerçekten yorulmuştur,
annenlerin yaşadığı şehirde bir otelde kalın o tatilini yapsın sen ailenle görüş mesela ya da çocuklardan birini annene bırakıp tekiyle tatile çık , ya da çocukla gidilebilecek büyüğü bırakabileceğiniz çocuk klubü olan bir otel olabilir ama tatile gitmek istiyor diye adama
Suçlu gibi davranmak onu evden soğutabilir. Ya da ben çok pollyannayım
pembesümbül ve bu sorunu yaşayan arkadaşlar; idrar yolu infeksiyonu yaşayan bebeklerde şikayetler neler oluyor nasıl şüphelendiniz??
bizim başımızdan şöyle birşey geçti. hala şüphe ediyorum öyle midir böyle midir :26:
3 aylıkken kızımın istahı sıfırlandı neredeyse bırde sureklı uyku halı dr umuz tit istedi yaptık 5-6 lökosit görüldü. sonra kültür istedik ama bu arada tabloyada uyuyor dıye antibiyotik başladık. kültür çıktığında sonuç patojen bakteri üremedi şeklindeydi. ilacı kkullanmamız yerindemiyd, değilmiydi tartışılır.
sonra ben ara ara dr istemeden kültür verdim tit yaptırdım lökosit var ama kültürde üreme olmuyr.... ve kızımın vajinasında hep beyaz sümükümsü akıntısı oluyor sizde de oluyor mu?? dr olur bir müddet normal dedi ama kızım 6 ayını bitirdi ya benden geçen hormonlardn dolayı olsa etkisi geçmezmiydi.??
şimdi iki gündür yine uykuya verdi kendini ve iştah sıfırrr ağlaya ağlaya yediriyorum zorrrlaaaa(
torba bağladım test için götürcem dr una sonucu bildiricem. hayır birşey değil tedavi olmazsa böyle bşirley olupta böbrekleri tehlike altında:18:
gerçekten infeksiyon olsa kültürde üreme olurdu olması lazım yani...
Ivycim B vitamini dedin de, benim hamileliğimde sağlık ocağı B12 vitaminimin düşük olduğunu söylemişti, ama doktorum vitamin vermedi... Üstelik normal vitaminde kullanmadım ben hamilelikte... Sanırım biraz onun sıkıntılarını çekiyorum... Cevabın için teşekkür ederim...
Yok avatar benim en sevdiğim film :) Ama hafızam silinmiş gibi de hissetmiyorum değil :)
Umarım geçicidir çünkü daha çok erkeeeeeeen
Yok avatar benim en sevdiğim film :) Ama hafızam silinmiş gibi de hissetmiyorum değil :)
Umarım geçicidir çünkü daha çok erkeeeeeeen
Yok canım, ben marketing yapıyorum, proje yönetimindeyim:) oyun sektörü :)
ayyy evet beklecim ağzım sulandı
yemeği de daha yeni yedim iştahım pek açık bu araalr eskiden tüm günü bi salatayla geçiştirirdim
şimdi şöyle yapıyolar ben de yaptım ordan biliyorum
iç malzemeler kıyma soğan az patates ve baharatlar
bzideki mantı hamurunu yoğuruyosun
avuç içi büyüklüğünde hamurlar açılıyor içi bu malzemeyle doluyor sonra yarım ay şeklinde kapatılıyor kenarlarına böyle parmaklarıyla değişik bi şekil veriyorlar
asıl sorun pişmesinde
bunların 5-6 katlı bi tenceresi var upuzun düdüklüye benzer bi şey ama daha uzun bi tencere
buharda pişirme tenceseresi gibi düşün
en altta su kaynıyo onun üstündeki tüm katlara mantılar yerleştiriliyor
ve tüm katlar kapalı en üstündede kapak var tencerenin
altta su kaynadıkça tüm katlardaki mantılar pişiyor
sonra özel bi sos yapıyolar yoğurt ve üzerine bu sos dökülüyor
sosunda çeşitleri var şimdi girmeyeyim oraya sen bi bak istersen:):):)
ay evet ya geçmişi okurken güncel gidiyor
kv ciğime iyi dilekleriniz, beni merak ettiğiniz için hepinize çooook teşekkür ederim...hatta canım arkadaşım aramışsın ama bende pireler uçuştuğu için duymamışım
kabus gibi bir haftaydı ama çok şükür olan hiçbirşey paşamın sağlığı ile ilgili değildi...söylemiştim size bir firmadan bize borcuna karşılık kullandığım araç cuma günü sigorta borcu yüzünden kapandı. ve o çok güzel havada oğlumla gezme planları yaparken evde oturdum. bu arada arabaya neden kızdğımı anlamanız için şöyle diyeyim, burda ekmek almaya gitmek için bile arabay ihtiyaç var...adam sigortasını yaptıramam dedi masraf başıma kaldı. neyse pazartesi ayarladım sigortası çekici parası derken arabayı almaya gidicem tabi ruhsat benim adıma değil. adama kalk gel dedim yok ben yarın gelebilirim dedi...iyide yarın (salı) oğluşumun doktor kontrolü var..tabi biz salı arabayla uğraşırken randevu kaçtı
öğleden sonra eve geldim bari evi temizleyeyim dedim...saat 3 oldu elektrikçiler geldi...saati söküyorlarnoldu dedim. meğer benim hesabımdan ödeniyor dediğim faturalar bir dönem ödenmemiş. git dediler borcu yatır saati takalım. durun yapmayın çocuk Ufoyla ısınıyor, yok bişey yapamayız sökeceğiz...
vezne saat 16.30 da kapanıyor zaten. ne ara para bulayım gideyim yatırayım da açsınlar...tabiki yetişmedi ve salı akşamı elektriksiz kaldık. oğlumu sardım sarmaladım, mum ışığında oturuken bir güzel ağladım
bu arada bütün bunlar yaşanırken eşimin nefes alması bile bana battığı için kafamda bütün eski defterleri açtım ve bu işin olmayacağına karar verip birde oğlum babasız büyüyecek diye oturup ağladım...Allahtan salı gecesi adam uyudu ve Çarşamba uyandığında resmen ak sakallı dedeyi görmüş gibi...nazar değdirmeyeyim ama ben bu adamı ilk defa böyle görüyorum. neyse bu eş konusundaki detayları başka zaman anlatırım
hee bide ne yaptığımı söyleyeyim kafamın nekadar gidik olduğunu siz anlayın :))) salı gecesi evde elektrik yok ya, kv ye kıyamadım korkarsın gel benimle yap bu gece dedim. eşimde diyor annemi koynuna aldın ya bitmiştir olay :)))
Yok canım kızmadım da merak ettim sıkıntılar var deyince , yoksa ben birkac gun yazmayan kişileri hemen merak etmiyorum is güç vardır belki diye ama sen tlf na da cvp vermeyince merak katsayımız arttı birden :))verdim canım verdim hemen :) başınız şişmesin diye pek bir özetleyerek gittim gerçi
geçmişi okuyamadım, biraz kızdırmış mıyım sanki siz öyle pat diye kaybolunca...söz bidaha habersiz kaybolmam
Yaaa o 3 un üstüne bizim kıza bakarken 1 daha hamile kaldı , 4 oldu o :))) sende bana özenip 4 leme deyip duruyor :))3 bebekli birini mi bulmak lazim :))))) akrabaya baktircam sanirim.
Canım Allah yardımcısı olsun , ne cok uğraşıyor sizin icin , Allah bol kazançlar nasip etsin insallahUnutkanlık hepimizde var ben kahve yaptım kendime ama içine kahve koymayı unuttum mesela,b vitamini de içiyorum bir faydası olmadı iştah açmaktan başka. Unutkanlığa bir. Çözüm bılursan bizimle paylaş lütfen
Emellciğim kızının yarı yaşı kutlu olsun nice nice tam yaşlara olsun !
Aybike, çok geçmiş olsun elektrik konusuta küçük yerlerde oluyor öyle şeyler benim babamlarında sürekli saati sökülürtakılır
Eşinin gelişimine ayrıca çok sevindim hani demişsin ya normal aile gibi bebraber yemek yiyeceğiz diye inşallah darısı başıma
Gerçi benim ki haftada 4 gün 2. İşten dolayı gece 2-3 te geliyor evdeolduğu zamanda pcde 3. Ek işi yapıyor yani oyun değil
ama yine de adamın yüzünü göremiyoruz oğlumla. Bu hafta hesapladım toplam 23 dakika ilgilenmiş ozanla 1 haftada.
İş teklifinde hayırlı olsun bol paralı rahat bir iş olsun inşallah,
Geçer insallah canım zamanla, bende ilk 1 yıl filan cok kafama taktım ama baktim olacak gibi degil , hicbisey degismeyecek , huyu boyle, hayatıma devam ettim , tabi kvdemin de cok destegi oldu sagolsun , az kafasini sisirmedim :)) psikolog gibi dinledi benimeltowski teşekkür ederim cnm bir nebze su serpildi inş dediğin gibi olur...umarım benimde "valla hiç umrumda değil" dediğim günler olur. birazda kişilikle alakalı sanırım
annem öyle kv me beni çekiştirse kahrolur otururdum ben senin evladın değilmiyim diye. gerçi bnmki de eşime diyor bazen bunu sen böyle şımattın diye. çekemşyorlar mutluluğumuzu. ne acı.
burka yazdığın yazı çok güzel çok duygulandım. hepimizin uğraştığı başettiği sorunlar oluyor ama dimdik ayaktayız haklısın...
aybike sen de sanırım işten çıkarılmıştın bulabildin mi işe başladın mı merak ettim? ben yaza doğru arayacağım sanırım. şimdi ararım iyi bi yer olur gidemem gibi geliyor kızımı bırakmaya hazır değilim sanki
Bencede canım yorulduğunu söyle , annene git , o evde rahat yatsın dinlensinKızlar size bişey söylicem. Biliyorsunuz azbuçuk. İki oğlumla ailemden uzakta. Komşum bile olmadan tek başıma idare etmeye çalışıyorum. Eşimin iş yeri uzakta ve genelde çoculklar uyuyunca ya da yataktaalrken geliyor. Bana ve eve zerre kadar faydası yok. ( varsa bileçok kinlendim göremiyorum şuanda, vardır muhakkak hakkını yeniyim) bende 15 tatilde aileminyanınagitmeyi planlıyordum. Bana ne dese beğenirsiniz. "Ben çok yoruldum tatile ihtiyacım var, tatilin ikinci haftası biyerlere gidelim mi?? " Üstüne hönkürücektim ama buna bile halim yoktu. Ben iki çocukla hiçbiryerde dinlenemem. Paşam yorgunmuş. Bende dedim ki biz gidelim rahatrahat eve gel dinlen uyu. Siz olsanız ne derdiniz??
Off of of olsada yesek :)))ayyy evet beklecim ağzım sulandı
yemeği de daha yeni yedim iştahım pek açık bu araalr eskiden tüm günü bi salatayla geçiştirirdim
şimdi şöyle yapıyolar ben de yaptım ordan biliyorum
iç malzemeler kıyma soğan az patates ve baharatlar
bzideki mantı hamurunu yoğuruyosun
avuç içi büyüklüğünde hamurlar açılıyor içi bu malzemeyle doluyor sonra yarım ay şeklinde kapatılıyor kenarlarına böyle parmaklarıyla değişik bi şekil veriyorlar
asıl sorun pişmesinde
bunların 5-6 katlı bi tenceresi var upuzun düdüklüye benzer bi şey ama daha uzun bi tencere
buharda pişirme tenceseresi gibi düşün
en altta su kaynıyo onun üstündeki tüm katlara mantılar yerleştiriliyor
ve tüm katlar kapalı en üstündede kapak var tencerenin
altta su kaynadıkça tüm katlardaki mantılar pişiyor
sonra özel bi sos yapıyolar yoğurt ve üzerine bu sos dökülüyor
sosunda çeşitleri var şimdi girmeyeyim oraya sen bi bak istersen:):):)
Meltowski bunu beğendi :))Canım senin şuan ihtiyacın olan biraz yardım, güvenebileceğin birilerinin yanında dinlenmek. Eşin sanırım işten yorulmuş, biraz kaçmak istiyor. Kendince sanada jest yapıyor gibi geldi bana, bu erkekler kadınların ne zaman neye ihtiyacları oldugunu kestirebilseler zaten gul gibi gecinip gidicezde, onu beceremiyorlar maalsef.
bir tahlil yaptır istersen ben hamileyken yaptırmıştım çok düşük çıkmıştı ve doktorum bana 5 doz iğne vermişti. onlarla kapattım arayı.
Harikaa, hepsi birbirinden tatlı ben en çok ikiz bebek fotolarına bayılıyorum :)
Honeycim çok güzel bilgiler teşekkürler taşırız diye senin doktor dönüşlerini özellikle takip ediyorumBugun doktor kotrolumuz var. Bir asimiz yapildi.
Mama sandalyesinde oturma serbest. Koltukta da destekli oturma serbest. 6. aydan itibaren desteksiz oturtabilirmisiz.
Bol bol egzersiz yaptir bebegine gelisimi icin cok faydali dedi. Ozellikle bu ayda bebek yatar vaziyetteyken omuzlarindan tutup (ozellikle belirttti kolundan degil omuz baslarindan) 45 derece aci ile yukari kaldirip geri indirme hareketini yaptirmamiz gerekiyormus. Gunde 10 defa 5 ser kez. Bu ay olusacak bilmem ne egrisinin olusumuna yardimci oluyormus
Hipp meyza ve sebze kavanoz mamalarini sordum. Bunlar organik ama icindeki meyvelerin ve sebzelerin besin degeri var mi dedi. Ozel bir teknik ile kavanozlandigindan meyve ve sebzeler besin degeri ve vitamini kaybetmiyormus. Ama evdeyken kendin yap disaridaysan ver dedi.
Muz, cilek kivi verme dedi. Tatli olmak sarti ile meyve purelerine mandalina ve portakal sikabilirsin dedi.
Baharat olarak sebze purelerine nane, keki. tarcin, kimyon ve kisnis koyabilirsin dedi.
Patlican ve ispanak halen yasak. Onun disinda tum sebzeler verilebilirmis.
Canım çok sevindim gerçekten.. Çok şükür...
:)) Gece konuşuyor bizimkide bazen :)) Bu şirinlikleri olmasa zaten :))
Ivy cim
Eslerimizden en muzdarip oldugumuz konu demek senin sektorun. Ahhh ahhh yuvamiza incir agaci dikeceksiniz.
Bizim ki de Eve ve DD oynuyor. Oynamiyor yasiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?