- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.041
Bugun doktor kotrolumuz var. Bir asimiz yapildi.
Mama sandalyesinde oturma serbest. Koltukta da destekli oturma serbest. 6. aydan itibaren desteksiz oturtabilirmisiz.
Bol bol egzersiz yaptir bebegine gelisimi icin cok faydali dedi. Ozellikle bu ayda bebek yatar vaziyetteyken omuzlarindan tutup (ozellikle belirttti kolundan degil omuz baslarindan) 45 derece aci ile yukari kaldirip geri indirme hareketini yaptirmamiz gerekiyormus. Gunde 10 defa 5 ser kez. Bu ay olusacak bilmem ne egrisinin olusumuna yardimci oluyormus
Hipp meyza ve sebze kavanoz mamalarini sordum. Bunlar organik ama icindeki meyvelerin ve sebzelerin besin degeri var mi dedi. Ozel bir teknik ile kavanozlandigindan meyve ve sebzeler besin degeri ve vitamini kaybetmiyormus. Ama evdeyken kendin yap disaridaysan ver dedi.
Muz, cilek kivi verme dedi. Tatli olmak sarti ile meyve purelerine mandalina ve portakal sikabilirsin dedi.
Baharat olarak sebze purelerine nane, keki. tarcin, kimyon ve kisnis koyabilirsin dedi.
Patlican ve ispanak halen yasak. Onun disinda tum sebzeler verilebilirmis.
Ohh masallah Kayra ya, hepsi 5 desene :)
Ellerine saglik canim hemen kaydettim yazdiklarini , daaa ispanak niye yasak acaba? Ben veriyorum ispanak? :s
20:40 gibi ancak eve geldim. Hemen yıkadım kızımı emzirdim yatırdım. Zaten kalabalıkta çok yoruldu bugün kızım. Zorlamadı annesini.
Güzel bir gündü bizim için. Grip salgını yüzünden evden çok çıkmayınca çok bunalmıştım. Dün gece ufaktan ağladım hatta. Dayımın 4 kızı var. İlk gittiğimde sadece biri vardı. Sonra çok sürmedi karnesini alan gelmiş. Birde misafirleri vardı pişti olduk. İlk 20 dk ağladı yabancıladı kızım sonra bi alıştı. Pek yüzünü görmedim desem yeridir. Arada hangi odadaysa bulup emzirdim sadece. 2 kere uyudu kısa kısa ikisinede ben yatırmadım. Süper kafa dağıttım herkese tavsiye ederim. (Minnosh nispet gibi oldu ama valla amacım o değil) misafir gelen kadınla ilk görüşte bir anlaştı kızım. Hiç yabancılamadı. Benim zaten bi teorim vardı. Ve artık eminim kızım bildiğin insan seçiyor. Kadında yarı Tatar yarı macır çıktı. Kızım bildiğin macırlarla direk anlaşıyor. İlk görüşte anlaştığı herkes macır çıkıyor. Hatta ilk görüşte aşk yaşadığı macırlar bizimle direk aynı yerden gelmiş insanlar. Nasıl kan çekiyor yaaaaa. Tabi baba tarafı gıcık oluyor o ayrı :))
20:40 gibi ancak eve geldim. Hemen yıkadım kızımı emzirdim yatırdım. Zaten kalabalıkta çok yoruldu bugün kızım. Zorlamadı annesini.
Güzel bir gündü bizim için. Grip salgını yüzünden evden çok çıkmayınca çok bunalmıştım. Dün gece ufaktan ağladım hatta. Dayımın 4 kızı var. İlk gittiğimde sadece biri vardı. Sonra çok sürmedi karnesini alan gelmiş. Birde misafirleri vardı pişti olduk. İlk 20 dk ağladı yabancıladı kızım sonra bi alıştı. Pek yüzünü görmedim desem yeridir. Arada hangi odadaysa bulup emzirdim sadece. 2 kere uyudu kısa kısa ikisinede ben yatırmadım. Süper kafa dağıttım herkese tavsiye ederim. (Minnosh nispet gibi oldu ama valla amacım o değil) misafir gelen kadınla ilk görüşte bir anlaştı kızım. Hiç yabancılamadı. Benim zaten bi teorim vardı. Ve artık eminim kızım bildiğin insan seçiyor. Kadında yarı Tatar yarı macır çıktı. Kızım bildiğin macırlarla direk anlaşıyor. İlk görüşte anlaştığı herkes macır çıkıyor. Hatta ilk görüşte aşk yaşadığı macırlar bizimle direk aynı yerden gelmiş insanlar. Nasıl kan çekiyor yaaaaa. Tabi baba tarafı gıcık oluyor o ayrı :))
Ispanağı çok duydum canım verilmemesi gerekmiş
Araştırmak lazım neden acaba
Muhtemelen sindirimi zordur
Sevindim canim, boyle bir gun gecirmek bile bizim bataryalari hemen dolduruyor degil mi? :) bende bebeklerin hislerinin cok kuvvetli olduguna inaniyorum, bizimkiside ust komsunun kopegine atladi bugun korkuttu kopecigi :) yanliz yasayan, cok tatli bir bey zaten, bizim binada herkes dinazor oldugu icin en cok onu severim kizimda onu ilk defa gordu hemen atladi kopegine :) normalde hayvanlara temkinli yaklasirdi.
Macir nedir diye sorsam alinmassin umarim? :s hic duymadimda.
Kizim icin dolap konusunda bir noktada kararsiz kaldim, deneyimli annelerin fikirlerini rica edecegim. Bebek dolaplarinda soft close teknolojisi ne kadar gerekli sizce? Bu teknik olmadan ikea da falan satilan aparatlarla dolap kapagi kazalari onlenebilir mi sizce? Ben kendi dolaplarimda var soft close, mutfakta yatak odasinda falan ama bebek dolabinda cok sasirtici birseyle karsilastim, almak istedigim dolap soft close teknolojisi eklenince fiyatini 2 katina cikariyor, bizim dolaplarda fiyati o kadar etkilemiyor veya ben dikkat etmemistim belki.
Simdi ne yapsam karar veremiyorum ve yarin almam lazim dolabi.
Bu soft close denen teknoloji; kapagi kapattiginda son 1-2 cm kala duruyor ve kendi kendine yavasca kapaniyorya hani, mutfak cekmecelerinde falan olan, o sistem. Carpmiyor yani kapaklar.
Orjinali muhacir yani göçmen demek. Aslında hepimiz muhaciriz. Marmara bölgesinde özellikle Balkan göçmenlerine muhacir yada macır derler. Mübadele göçmeniyiz biz. Yani Atatürk'ün Türkiye'deki Rum ve Ermeniler'de yunanistandaki Türkleri değiş tokuş ettiği mübadele anlaşması sonucu 1924 yılında gelmiş büyüklerimiz.
Valla canım bu dediğin sisteme marangozlar frenli sistem diyor. Orta sınıf veya üstü tüm mobilyalarda standart olarak bu tür aksesuarlar kullanılıyor. Yalnızca Toki işi ucuz mobilyalarda yok artık. Birde 3 seneden eski mobilyalarda ya yok yada dediğin gibi gereksiz pahalıya satılmış. O dediğin dolapta ya daha farklı bir teknoloji var. Yada pazarlama taktiği. Sonuçta sen bile daha önce farketmemişsin ve özel bi şey gibi görmemişsin ama işin içine bebiş girince araştırmadan geçmemişsin. Bu hassasiyeti birileri nakitte çeviriyor mutlaka. Ayrıca frenli menteşe yahut çekmece rayı kazalara karşı önlem olarak sayılmaz. Belki 1-1,5 yaşına kadar gücü yetmez açmaya ama oda garanti değil. Kapak kazaları için ikea yada benzeri mağazalardaki plastik aparatlar kesin çözüm sayılır. Sayılır diyorum çünkü arkadaşın çocuğu o aparatlardaki çift taraflı bantları da sökmeyi başarmış.
aybikecim hoşgeldin canım ne hareketli geçmiş son günlerin kıyamam sana ya
son cümlene hala gülmekten kırılmaktayım:):):):)
bizimki de ataktır inş ne diyim.. allah size de yardım etsin uykusuzluk huzursuz çocuk zor. ara ara o halleri de oluyor kafa götürmüyor cidden geriliyor insan.
iş konusunda da hakkında hayırlısı olsun.
aybike senin nasıl oldu bilmiyorum ama aldığımız tazminatlar süt veren anne olduğumuz için iki katı olmalıymış. bana bir arkadaşım söyledi ama o vakit hiç bunlarla uğraşıcak durumda değildim. geriye dönük hakkını aramamk istersen diye yazıyorum sana. tabi önce bir avukata bunu doğrulatmak gerekir. senin bilgin var mı bu konuda?
teşekkür ederim cevabın için allah yardım etsin minnosh.
bu beğen butonundan ne istediler anlamıyorum!!!
istediğin kişiyi beğenmene de mani oluyorlar. çok ilginç....
akıntı var mı peki sizde gerçi kızın mı vr oğlun mu hatırlamıyorum benim ki kız ve beyaz sümükümsü akıntısı var. bugün altını değiştirirken çişini yaptı hiç acı macı duyar hali yoktu gülüşüyorduk bilakis. belki ataktır benim ki ya...
buarada profilaktik doz verdiyse kullanmanda bir sakınca yok.
dr umdan ziyade durumdan dolayı kafam karışık.
cevabın için teşekkür ederim
Canım bizim gittiğimiz özel doktor kendisi diyor zaten heray buraya gelmenize gerek yok
bir sorın olunca telefonla sorun önce çok gerekirdse gelin diyor
Heray muayene olmasına gerek yok diyor ama bizim biraz sıkıntılarımız olduğu için mecbur gidiyoruz
yani vicdan yapacak birşey yok
Allah korusun hasta falan deiğl boyu kiloyu sağlık ocağı ölçer zaten sıkma canını
Canim aksilikler hep birbirini takip etmis. Umarim hersey biran once yoluna girecek. Yeni is teklifi almissin bak olumlu gelismeler basladi bile. Insallah her sorunun ustesinden kolayca gelirsiniz arkadasim
Tr de saatin 10 olduğunu fark ettim, sms attım müsaitsen çağrı bırak diye, umarım iletilmiştir. Henüz çaldırmadı.
Rahat birakin adamlari canim, onlar oynasinki ben bebise mama alayim ahahaha :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?