2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ohh masallah Kayra ya, hepsi 5 desene :)

Ellerine saglik canim hemen kaydettim yazdiklarini , daaa ispanak niye yasak acaba? Ben veriyorum ispanak? :s

Kızlar bugün ilk kez akşam bir davete gittik az önce geldim
Saat 7 de emzirdim kızımı zaten saat 7.30-8 gibi uyuyo beril sonra gece 1 de emiyo tekrar
Anneme de kendi kendine uyuyo sen yatağına bırak 7.30 gibi dedim
Veee annem kızımı 11 de ancak uyutmuş
Şaka gibi
Beril bi türlü uyumamış beni aramış
120 cc de mama içmiş üstelik
Normal de bu saatte emmez bile hep uyur
Sadece uykuya kolay dalsın diye tam uyuma aşamasında 60 cc veriyorum arada mamayı
Sadece 1 gece deneyeyim dedim olmadı
Sanırım bir süre daha gece gezmelerini ertelemeliyim

Sevindim canim, boyle bir gun gecirmek bile bizim bataryalari hemen dolduruyor degil mi? :) bende bebeklerin hislerinin cok kuvvetli olduguna inaniyorum, bizimkiside ust komsunun kopegine atladi bugun korkuttu kopecigi :) yanliz yasayan, cok tatli bir bey zaten, bizim binada herkes dinazor oldugu icin en cok onu severim kizimda onu ilk defa gordu hemen atladi kopegine :) normalde hayvanlara temkinli yaklasirdi.

Macir nedir diye sorsam alinmassin umarim? :s hic duymadimda.

Ooo süper olmuş canım
Gezmeleriniz bol olsun

Ispanağı çok duydum canım verilmemesi gerekmiş
Araştırmak lazım neden acaba
Muhtemelen sindirimi zordur

Canim ben dun markette hipp reyonuna baktim, 4. Aydan itibaren yazan kavanoz mamalara, balik, hindi, makarna, dana eti falanda vardi :s 4 aydan sonra veren var mi bunlari acaba? Bizim iyice kafamiz karisti :)

Ispanak konusunu yeniden soracagim doktorumuza.

Bu arada bizim doktorumuz bu civardaki sehirlerde kime sorsak onerilen bir doktordu, ben hamileyken aldik ilk randevumuzu birde esimin arkadaslari vardi 3 cocuklu falan onlar rica ettiler bizide alsin diye, kirmadi saolsun. Yani cok tutulan, basarili bilinen bir cocuk doktoru. O yuzden dedigi herseyi gozu kapali kabul ediyoruz bizde, bilinc altimiza islemis demekki :)

Kizim icin dolap konusunda bir noktada kararsiz kaldim, deneyimli annelerin fikirlerini rica edecegim. Bebek dolaplarinda soft close teknolojisi ne kadar gerekli sizce? Bu teknik olmadan ikea da falan satilan aparatlarla dolap kapagi kazalari onlenebilir mi sizce? Ben kendi dolaplarimda var soft close, mutfakta yatak odasinda falan ama bebek dolabinda cok sasirtici birseyle karsilastim, almak istedigim dolap soft close teknolojisi eklenince fiyatini 2 katina cikariyor, bizim dolaplarda fiyati o kadar etkilemiyor veya ben dikkat etmemistim belki.

Simdi ne yapsam karar veremiyorum ve yarin almam lazim dolabi.

Bu soft close denen teknoloji; kapagi kapattiginda son 1-2 cm kala duruyor ve kendi kendine yavasca kapaniyorya hani, mutfak cekmecelerinde falan olan, o sistem. Carpmiyor yani kapaklar.

Orjinali muhacir yani göçmen demek. Aslında hepimiz muhaciriz. Marmara bölgesinde özellikle Balkan göçmenlerine muhacir yada macır derler. Mübadele göçmeniyiz biz. Yani Atatürk'ün Türkiye'deki Rum ve Ermeniler'de yunanistandaki Türkleri değiş tokuş ettiği mübadele anlaşması sonucu 1924 yılında gelmiş büyüklerimiz.

Valla canım bu dediğin sisteme marangozlar frenli sistem diyor. Orta sınıf veya üstü tüm mobilyalarda standart olarak bu tür aksesuarlar kullanılıyor. Yalnızca Toki işi ucuz mobilyalarda yok artık. Birde 3 seneden eski mobilyalarda ya yok yada dediğin gibi gereksiz pahalıya satılmış. O dediğin dolapta ya daha farklı bir teknoloji var. Yada pazarlama taktiği. Sonuçta sen bile daha önce farketmemişsin ve özel bi şey gibi görmemişsin ama işin içine bebiş girince araştırmadan geçmemişsin. Bu hassasiyeti birileri nakitte çeviriyor mutlaka. Ayrıca frenli menteşe yahut çekmece rayı kazalara karşı önlem olarak sayılmaz. Belki 1-1,5 yaşına kadar gücü yetmez açmaya ama oda garanti değil. Kapak kazaları için ikea yada benzeri mağazalardaki plastik aparatlar kesin çözüm sayılır. Sayılır diyorum çünkü arkadaşın çocuğu o aparatlardaki çift taraflı bantları da sökmeyi başarmış.

Muhacir i biliyorum cnm, macir cok yabanci gelmisti. Benim kayinvalidemde macir o zaman :)

Evet cnm frenli sistem, bizim cekmecelerimizde bulunanlarin aynisi, farkli bir teknoloji degil. Bebek mobilyalarinda 2 ye ayirmislar, mesela alacagim dolap 6 lira , bu sistemi istersem 10 lira oluyor :s cozemedim mantigini... Bu sistemi ozellikle istemeyen ailelermi varki acaba 2 farkli uretim yapmislar, garip.

Mt cim okurkn ohhhh dedim. Cok sevindim desarj olmussunuz. Darisi basima:)

Luboyf cum xok tesekkur ederim. Gercekten anlamiyor. Dedigin gibi. En iyisi sakince anlatmak.

İvy cim mobilyada sen en begendigini sec, bebekler kolay ogtenir. Bir kistirir iki kistirir ogrenir cekmece sistemini. Bana kalsa frenli cekmeceler biraz sert cekince aciliyor. İlk zaman gucu yetmezse sinirlenir bile.

Mt cim okurkn ohhhh dedim. Cok sevindim desarj olmussunuz. Darisi basima:)

Luboyf cum xok tesekkur ederim. Gercekten anlamiyor. Dedigin gibi. En iyisi sakince anlatmak.

İvy cim mobilyada sen en begendigini sec, bebekler kolay ogtenir. Bir kistirir iki kistirir ogrenir cekmece sistemini. Bana kalsa frenli cekmeceler biraz sert cekince aciliyor. İlk zaman gucu yetmezse sinirlenir bile.

saol canım düşündüğün için ama maalesef benim öyle şanslarım yok
ben Avusturyada bir fabrikanın Türkiye yetkili olarak çalışıyordum. adamlar burda şirket açmadı, benim kendi şahıs işletmem var. maaşımı her ay danışmanlık faturası diye kesiyordum onlarda ödüyordu. tabi böyle olunca adamın istediği zaman benimle çalışmayı bırakma hakkı varmış. sonuçta evraklarda ben onun çalışanı değil ona hizmet veren bir firmayım

evet bizede öyle demişti doktorumuz ama işte annelik vicdan yapıyor

dün gittim canım sağlık ocağına...8100gr boyu 67cm kafada 45cm çıktı...bu durumda son ay 900gr almış oluyor ama emin olamıyorum. çünkü 7200gr hastanede tartılmıştı. ana sağlıkla hastane ölçümleri hiç tutmuyor, 200 gr falan farkediyor.

Canim aksilikler hep birbirini takip etmis. Umarim hersey biran once yoluna girecek. Yeni is teklifi almissin bak olumlu gelismeler basladi bile. Insallah her sorunun ustesinden kolayca gelirsiniz arkadasim

benim hayatımda hep iyilerde kötülerde üst üste gelir...umarım iyi şeylerin üst üste gelme zamanı gelmiştir
hani bide derler ya düz taban mısın diye...benim kv öyle, gittiği yeri kurutur bu yaz ben hamileyim diye fidelerle o ilgilendi, dikti kuruttu dikti kuruttu. geçen hesap yaptım 60 adet domates, 20 salatık, 40 biber, 10 patlıcan fidesi almışım. yiyebildiğimiz 0 domates, 0 slatalık, 3 biber, 2 patlıcan nasıl tutturamadı okadar fideyi bende anlamadım. geçen sene diktiğim 10 domatesle yaptığım domates sosunu ve salçayı hala biteremedim düşün

kadın geldi 2 ay sonra işten çıkartıldım...6 aydır iş arıyorum gideceği belli olduğu hafta iş görüşmesine çağırıldım :) yok kesin inanıyorum o gidince evimin bereketi gelecek. saol canım arkadaşım benim desteğin için

Tr de saatin 10 olduğunu fark ettim, sms attım müsaitsen çağrı bırak diye, umarım iletilmiştir. Henüz çaldırmadı.

canım şimdi bu postunu gördüm de bana mesaj gelmedi senden, yoksa arardım mutlaka...çağrını gördüm mesaj attım sana "iyiyiz, bugün mutlaka yazarım sana" diye, bilmiyorum ulaştı mı mesajım

ah yerim ben o kuzuyu, büyüdü de aşk yaşamaya mı başladı :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…