- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #74.061
saol canım düşündüğün için ama maalesef benim öyle şanslarım yok
ben Avusturyada bir fabrikanın Türkiye yetkili olarak çalışıyordum. adamlar burda şirket açmadı, benim kendi şahıs işletmem var. maaşımı her ay danışmanlık faturası diye kesiyordum onlarda ödüyordu. tabi böyle olunca adamın istediği zaman benimle çalışmayı bırakma hakkı varmış. sonuçta evraklarda ben onun çalışanı değil ona hizmet veren bir firmayım
ah yerim ben o kuzuyu, büyüdü de aşk yaşamaya mı başladı :)))
Anonim yada Limited şirket ortağı değilsen bağkurlu bile olsan doğum izninin parasını alabiliyorsun. Biliyorsundur belki ama ben yinede hatırlatayım dedim. Bende bağkurluyum ama Limited ortağı olduğum için ek bir yönetmelikle benim bu hakkımı geri almışlar.
Kizim icin dolap konusunda bir noktada kararsiz kaldim, deneyimli annelerin fikirlerini rica edecegim. Bebek dolaplarinda soft close teknolojisi ne kadar gerekli sizce? Bu teknik olmadan ikea da falan satilan aparatlarla dolap kapagi kazalari onlenebilir mi sizce? Ben kendi dolaplarimda var soft close, mutfakta yatak odasinda falan ama bebek dolabinda cok sasirtici birseyle karsilastim, almak istedigim dolap soft close teknolojisi eklenince fiyatini 2 katina cikariyor, bizim dolaplarda fiyati o kadar etkilemiyor veya ben dikkat etmemistim belki.
Simdi ne yapsam karar veremiyorum ve yarin almam lazim dolabi.
Bu soft close denen teknoloji; kapagi kapattiginda son 1-2 cm kala duruyor ve kendi kendine yavasca kapaniyorya hani, mutfak cekmecelerinde falan olan, o sistem. Carpmiyor yani kapaklar.
dur bir araştırayım ben onu, benim şirket şahıs işletmesi bağkurluyum...limited yada aş ortağı değilim
saol canım ya hatırlatma için, bu dönemde ilaç gibi gelir valla
Yok canım kızmadım da merak ettim sıkıntılar var deyince , yoksa ben birkac gun yazmayan kişileri hemen merak etmiyorum is güç vardır belki diye ama sen tlf na da cvp vermeyince merak katsayımız arttı birden :))
Yaaa o 3 un üstüne bizim kıza bakarken 1 daha hamile kaldı , 4 oldu o :))) sende bana özenip 4 leme deyip duruyor :))
Canım Allah yardımcısı olsun , ne cok uğraşıyor sizin icin , Allah bol kazançlar nasip etsin insallah
Geçer insallah canım zamanla, bende ilk 1 yıl filan cok kafama taktım ama baktim olacak gibi degil , hicbisey degismeyecek , huyu boyle, hayatıma devam ettim , tabi kvdemin de cok destegi oldu sagolsun , az kafasini sisirmedim :)) psikolog gibi dinledi beni
simdi gercekten annemin yaptiklari üzmüyor, çünkü o kendi zayıflığını boyle kapatıyor , hatalı olan ben degilim ki
Bencede canım yorulduğunu söyle , annene git , o evde rahat yatsın dinlensin
Off of of olsada yesek :)))
Meltowski bunu beğendi :))
Birisi nazlibebis merak etmişti sanırım , instagram da görüyorum ben onu , maşallah coook tatlı bir oglusu var
Kızlar ya philips çorbacıyı aranızda kullanan var mı ablam almak istior sence nasıl dedi pek yorum yapamadım çnk hiç almayı düşünmedim incelemedim o yüzden varsa kullanan arkadaşlar yardımcı olur musunuz :)
Kızlar bugün ilk kez akşam bir davete gittik az önce geldim
Saat 7 de emzirdim kızımı zaten saat 7.30-8 gibi uyuyo beril sonra gece 1 de emiyo tekrar
Anneme de kendi kendine uyuyo sen yatağına bırak 7.30 gibi dedim
Veee annem kızımı 11 de ancak uyutmuş
Şaka gibi
Beril bi türlü uyumamış beni aramış
120 cc de mama içmiş üstelik
Normal de bu saatte emmez bile hep uyur
Sadece uykuya kolay dalsın diye tam uyuma aşamasında 60 cc veriyorum arada mamayı
Sadece 1 gece deneyeyim dedim olmadı
Sanırım bir süre daha gece gezmelerini ertelemeliyim
Sgk ile anlaşmalı bi hastaneden iş göremez raporu almışmıydın? Eğer almadıysan geçmişe dönük elden rapor düzenleyebilecek bi yer bulman lazım.
doğum yaptığım hastane sgk anlaşmalıydı ama adamlar beni doğumdan 18 gün önce şutlayınca hiç öyle rapor almak falan aklıma gelmedi
doğum yaptığım hastane sgk anlaşmalıydı ama adamlar beni doğumdan 18 gün önce şutlayınca hiç öyle rapor almak falan aklıma gelmedi
Kizim icin dolap konusunda bir noktada kararsiz kaldim, deneyimli annelerin fikirlerini rica edecegim. Bebek dolaplarinda soft close teknolojisi ne kadar gerekli sizce? Bu teknik olmadan ikea da falan satilan aparatlarla dolap kapagi kazalari onlenebilir mi sizce? Ben kendi dolaplarimda var soft close, mutfakta yatak odasinda falan ama bebek dolabinda cok sasirtici birseyle karsilastim, almak istedigim dolap soft close teknolojisi eklenince fiyatini 2 katina cikariyor, bizim dolaplarda fiyati o kadar etkilemiyor veya ben dikkat etmemistim belki.
Simdi ne yapsam karar veremiyorum ve yarin almam lazim dolabi.
Bu soft close denen teknoloji; kapagi kapattiginda son 1-2 cm kala duruyor ve kendi kendine yavasca kapaniyorya hani, mutfak cekmecelerinde falan olan, o sistem. Carpmiyor yani kapaklar.
ah saol canım ya, zaten son cümlem durumun vehametini anlatıyordur :)))
neyseki dün biletini aldık, yarın sabah gidiyor
Mt cim okurkn ohhhh dedim. Cok sevindim desarj olmussunuz. Darisi basima:)
Luboyf cum xok tesekkur ederim. Gercekten anlamiyor. Dedigin gibi. En iyisi sakince anlatmak.
İvy cim mobilyada sen en begendigini sec, bebekler kolay ogtenir. Bir kistirir iki kistirir ogrenir cekmece sistemini. Bana kalsa frenli cekmeceler biraz sert cekince aciliyor. İlk zaman gucu yetmezse sinirlenir bile.
canım şimdi bu postunu gördüm de bana mesaj gelmedi senden, yoksa arardım mutlaka...çağrını gördüm mesaj attım sana "iyiyiz, bugün mutlaka yazarım sana" diye, bilmiyorum ulaştı mı mesajım
canım ben tecrübeli bir anne değilim ama ev kedi cenneti olunca pek de farklı değilbizim dolap kapakları yıllardır emniyet bantlı yada deterjanlar ilaçlar hep yüksek yerlerde ...
bence hiç gerek yok hatta kendi mobilyanda bir dene o raylar daha ağırdır, yani kapatırken eli sıkışırsa tekrar çekmeceyi geri açmak isteyecek ama stoperli ray daha fazla güç ister açmak için diğer raylara göre
bence emniyet aparatlarından kullan daha iyi...bu arada minnosh haklı çok çabuk öğreniyorlar...kardeşimi ziyarete gitmiştim istanbula, oğlu için prizlere emniyet kapağı takmış. bilgisayarı kullanmam lazım bir türlü kapağı çıkartamadım. kardeşime seslendim nasıl çılıyor bu kapak diye, bizim bir yaşındaki velet geldi hemen kapağı çıkartıp bilgisayarı taktı fişe :))) o kapakları biliyor musun bilmiyorum, açılması ciddi zeka istiyor ama bizim bebek dediğimiz bu bıcırıklar ciddi akıllı şimdiden :)))
Ee senin bakicinin cocuklarina kim bakiyor :)))
Kizlar daha once esim annemlerin yanina tek gitmemi istemiyor diyip burada kendi capimda sinir yapmistim hatirlarsiniz belki. Aksam bi mucize oldu :)) martta 1hafta yurtdisina gitmesi lazimmis, istersen seni o hafta annene gotureyim dedi! Hatta arabayla gitcez, o ucakla donucek, sonra bizi almaya gelicek, 10 gun filan! Ollllllleyyyyyy :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?